Dosta je bilo zezanja

Jelica Greganović RSS / 10.11.2008. u 18:57

clean20house20wasted20life.jpg

Sve je to lepo, literatura, knjige, potpisivanje i sajam, ali moji ukućani, sticajem dvonedeljnih okolnosti formirali su grupu Napušteni iodmajkežene ostavljeni, nomadsko-sakupljačkog karaktera. Mada više su nomadirali, a manje sakupljali, jer u suprotnom ne bih pri povratku kući ugazila u torbu za fudbal-trening, odakle sam se slobodnim stilom lansirala preko zaboravljenih kofera u hodniku i troskokom prestravila mačke, koje su svile gnezdo u hrpi napuštenih novina.

Moj spektakularni upad, više spotik u stan dočekao je hor izgladnelih očiju, koje su do tada radovale kafanske vlasnike. Žmu se skoro zateturao od sreće ispraćene kokerovskom patnjom u pogledu izmučenog samohranog roditelja. Taj trenutak su tri Nomada iskoristila da zbrišu iz kuće, jer General se vratio, sve je pod kontrolom, dakle i sređivanje linije fronta zatrpavane tokom dve nedelje nomadiranja. A i posle gledanja gomile američkih serija o proizvodnji i napuštanju mesta zločina, trojka se odlučila da sa istog što pre umakne, pa makar za sobom ostavila i sve nepobitne dokaze. Najstariji Nomad Žmu, uz dubok uzdah se utopio u fotelju i verovatno zahvaljivao svim bogovima univerzuma što se Ženamajka konačno vratila. Uostalom nije se on učlanio u biblioteku, nego oženio...

Daljom inspekcijom terena utvrdila sam da je situacija zabrinjavajuća. Milo rečeno nepregledna. Marke Nekonstruktivni haos. Nomadi su svuda za sobom ostavljali odeću, čija je glavna karakteristika bila nepoznati stepen higijene, ali visoki rang zgužvuljanosti. Usput sam pronašla tragove pokušaja pranja veša. Mada ne i sušenja istog. Poslednji veš koji je Mali sin oprao živeo je dehidriranim životom kartoniranih lopti, koje sam primenom sekire uspela da savladam i naguram na ponovno pranje u mašinu. Koja je od tada roptala, pokušavajući pod mojom čvrstom rukom da savlada nagomilani veš u formi ozbiljnog izazova i za kondicijski bolje pripremljenog alpinistu.  

Sve stvari su promenile svoja mesta, našavši se na najnemogućijim lokacijama. Poput kutlače u kupatilu. Čista avangarda umetnika na slobodi. Uostalom zašto bi i stajale tamo gde spadaju, zbog čega bi im Nomadi ograničavali slobodu kretanja, garantovanu Konvencijom o spontanosti i mobilnosti kućevnih potrepština.

Frižider je bio vrhunski dokaz arheologa da prvobitne ljudske zajednice nisu imale ovu vrstu kuhinjskih aparata, niti su znale da je koriste. Očito je da su Nomadi najpre mazali ruke nepoznatim prirodnim, jestivim legurama, pa tek onda zalepivši ih za frižiderska vrata pokušavali da ista otvore. Kvaka ih je kanda samo ometala. Unutrašnjost frižidera je najkraće rečeno bila Pasterov san. Gosin Paster bi sigurno iz groba ustao da vidi tu količinu plesni i bakterija, koja su u frižideru, tokom dve nedelje mog izbivanja, uspele da dodju do visokog stupnja razvoja, vodeći divlji seksualni život i svakodnevne orgije na namirnicama. Sigurna sam da me je salata gledala, očima skoro već potpuno svesnog, razvijenog organizma koji bi, u saradnji sa krastavcima pokrivenim plišanom truleži, mogao uskoro da sklopi savez o osvajanju planete i preuzimanju kontrole nad našim delom svemira.

Za razliku od plesni, koja je stimulisano dostigla nivo razvoja razumnih stvorova, cveće u kući konkurisalo je kotrljajućim žbunovima iz kaubojskih filmova. Moje orhideje proklinjale su dan kada ih je iko proglasio cvetom Zmajeva i svojim opstankom dovodile u sumnju tvrdnju da su poreklom iz šuma apsolutne vlažnosti. Mada, sa druge strane izgledom su potvrdjivale i da su one ipak korov, sasvim slučajno lepih cvetova. Koji su u nomadskoj sredini ležali pod radijatorima. Da je na njih naleteo neki leptir, sigurno bi im organizovao rođačku sahranu i komemorativnu sednicu.

Kad smo već kod životinja, možda Nesi zaista ne živi u onom ledenom jezeru, ali mogla je bez mog iznenađenja da izroni iz kuhinjskog lavaboa zatrpanog sudovima. Tu bi joj bilo divno. Puno mesta za pouzdano sakrivanje, a i gomila ostataka hrane. Naročito one koja svedoči o tome da Marko Polo nije džaba putovao u Kinu.

Nakon intenzivnog rada na kućnom terenu kojom prilikom sam, tokom nekoliko dana saniranja istog, prepešačila oko 2.597 kilometara tehnikom afričkih poštara koji nose telegram o objavi rata, stan je počeo da dobija svoj pređašnji oblik, udaljivši se konačno od izgleda nomadskog logora napuštenog u paničnom bežanju od sedam mršavih krava.

Žmu je sa zahvalnošću preo, ugrožavajući prirodni identitet i svrhu mačaka, čim se iz kuhinje zaviorio prvi miris hrane. Još kad je iz rerne pohrlio vruć miomiris pečenih krompira, sigurna sam da sam u njegovim rukama videla kraći konopac za privezivanje za šporet, a u cilju svodjenja mog fija kretanja na kuhinjski minimum, uz potpunu isključenost tamonekihsajmova knjiga.

Uostalom da su knjige dobre ne bi ljudi čitali stripove.



Komentari (159)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ivana23 ivana23 19:01 10.11.2008

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:18 10.11.2008

Re: ***

ivana23 ivana23 19:29 10.11.2008

Re: ***

Jel' to nagrada za prvo mesto?
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:39 10.11.2008

nagrada za prvo mesto

ivana23 ivana23 19:48 10.11.2008

Re: nagrada za prvo mesto

Hvala.

Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 22:03 10.11.2008

Re: ***

e, jec, koje naoruzanje, mis'im...:)
ivana23 ivana23 22:17 10.11.2008

Re: ***

Vesna Knežević Ćosić
e, jec, koje naoruzanje, mis'im...:)

To je slicica od pre 50 godina..
yanjing yanjing 19:05 10.11.2008

Tako poznato mi sve ovo zvuci...

Očito je da su Nomadi najpre mazali ruke nepoznatim prirodnim, jestivim legurama, pa tek onda zalepivši ih za frižiderska vrata pokušavali da ista otvore.
Kad smo već kod životinja, možda Nesi zaista ne živi u onom ledenom jezeru, ali mogla je bez mog iznenađenja da izroni iz kuhinjskog lavaboa zatrpanog sudovima.


Hahahhahaha, odlicna prica za pocetak sledece knjige;-)))))))))))

Divno, pozdrav!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:17 10.11.2008

Re: Tako poznato mi sve ovo zvuci...

Predivna...bilo bi lepše da je manje istinita...moraću da se prebacim na fikciju...
omega68 omega68 19:35 10.11.2008

Re: Tako poznato mi sve ovo zvuci...

Predivna...bilo bi lepše da je manje istinita...moraću da se prebacim na fikciju...

Spektakularno kao uvek, pozdrav iz srca Šumadije
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:41 10.11.2008

Re: Tako poznato mi sve ovo zvuci...

Iz Kg li zemljače?
E i to sam platila...uspela sam da i do Šumadije dobacim prilikom pomenute posete...dva dana...zapisalo mi i to u spisak "Nije te bilo dve nedelje, ti si nas ostavila, ti si nas napustila..."
omega68 omega68 19:55 10.11.2008

Re: Tako poznato mi sve ovo zvuci...

Ja obično kažem:
- Iz Kg, blizu Oplenca i ....Badnjevca !
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:15 10.11.2008

Re: Tako poznato mi sve ovo zvuci...

:)))))

MilutinM MilutinM 21:51 10.11.2008

Re: Tako poznato mi sve ovo zvuci...

Kad smo već kod životinja, možda Nesi zaista ne živi u onom ledenom jezeru, ali mogla je bez mog iznenađenja da izroni iz kuhinjskog lavaboa zatrpanog sudovima.

Xi, xi, xi, ovo mi je poznato. Moja majka je imala običaj da odlazi na poduže odmore u vreme moje rane mladosti. Kad nje nema, kod mene redovne žurke. I srećom (khm, khm), uvek se nadje neko žensko čeljade da opere sudove. Ako kojim slučajem to ne bude slučaj, ja barem potopim sudove u lavabo, da im bude lakše kada dodje na red. I tako, jedne godine, valjda smo žurezovali negde drugde, pa se gomila sudova povećavala, i povećavala, sve dok više nije moglo da stane u lavabo. I šta ću sad - negde moram da potopim sudove. Jedino rešenje koje sam mogao da nadjem bilo je da sve potopim u kadu!

Majka se, prirodno, prenerazila kada se vratila. Požalila se strini koja joj je hladno odgovorila: Idi, bre, Radmila, pa to su Miloševići, oni nikad nisu prali sudove
darkonduty darkonduty 22:04 10.11.2008

Re: Tako poznato mi sve ovo zvuci...

MilutinM
Kad smo već kod životinja, možda Nesi zaista ne živi u onom ledenom jezeru, ali mogla je bez mog iznenađenja da izroni iz kuhinjskog lavaboa zatrpanog sudovima.
pa se gomila sudova povećavala, i povećavala, sve dok više nije moglo da stane u lavabo.


Što je jednom moj dobar prijatelj ( koji se nakon dužeg izbivanja vratio kući) opisao: U sudoperu Kilimandžao suđa, a mravi sa svih strana utabali staze prema vrhu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:42 10.11.2008

Re: Tako poznato mi sve ovo zvuci...

Žurke mi ne pominji ko boga te molim, uopšte mi se više ne čine tako zabavne kao nekada...mada, nama ni ne treba posebna žurka, svaki dan nam horde galopiraju kroz kuću, danas je samo Princeza dovela dva komata da kao uče...živimo ko na železničkoj stanici...naravno uz učenje su se poigrale i pečenja kolača...zalepila sam se za pult ko da su kolač od tutkala pravile...
MilutinM MilutinM 22:44 10.11.2008

Re: Tako poznato mi sve ovo zvuci...

naravno uz učenje su se poigrale i pečenja kolača

Pile moje još ne eksperimentiše sa kuvanjem. Srećom po mene, a nesrećnom po njenog budućeg
Krugolina Borup Krugolina Borup 19:28 10.11.2008

Dobrodošla nazad i ovoj kući!

Sve je to lepo, literatura, knjige, potpisivanje i sajam, ali moji ukućani, sticajem dvonedeljnih okolnosti formirali su grupu Napušteni iodmajkežene ostavljeni, nomadsko-sakupljačkog karaktera.


Ma, ne ti treba sajam knjiga za to.
Dovoljno i samo da ti piše neki Ministar.
Efekat - total isti!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:42 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

Draga, ja ministre dužim opisom radnog mesta i njima se svakodnevno bavim em dopisujem, tako da ti je jasno kad se na ministre doda knjiga šta je =
Hvala za dobrodošlicu :))) je l' i ti vidiš prašinu u levom uglu bloga...'de mi krpa...

Krugolina Borup Krugolina Borup 19:44 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

Ondak ti ostaje samo da patentiraš zabavno čišćenje, da ti se Žmu obraduje na više nivoa odjednom.
Vako nekako:

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:45 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

Nema ćega!
Krugolina Borup Krugolina Borup 19:46 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

Pa, to ti kažem!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:49 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

pa...ne bih ja baš tako čistila i bez toga sam tri puta trbu šetala...

Krugolina Borup Krugolina Borup 19:53 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

Pa, dobro, jel' pratiš ti uopšte šta naš Ministar stalno priča?

PREVENCIJA!

ivana23 ivana23 19:53 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

I krenes sa dodatnom negom, ovako:

Hemičarka Hemičarka 20:17 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

je l' i ti vidiš prašinu u levom uglu bloga...'de mi krpa...


Kakva crna krpa? Valjda ovo:



U svakom slucaju, dobrodosla ti nama.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:17 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

Ja sam mislila da promoviše rast nataliteta...nismo se razumeli...
Krugolina Borup Krugolina Borup 20:59 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

gordanac gordanac 21:13 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

aaaa!
Kuvarica!
E, čekaj malo, KOGA kuhati?
Krugolina Borup Krugolina Borup 21:14 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

E, čekaj malo, KOGA kuhati?


Zec, lisica, jarebica?
gordanac gordanac 21:27 10.11.2008

:)

subjekat, predikat, objekat ?
Pogle rečenicu izvezenu (majstorski) ! :)))
Dr M Dr M 21:33 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

E, čekaj malo, KOGA kuhati?


Muza sigurno ne, on je vec pecen:))
Krugolina Borup Krugolina Borup 21:53 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

Muza sigurno ne, on je vec pecen:))


Jelica Greganović Jelica Greganović 22:45 10.11.2008

Re: Dobrodošla nazad i ovoj kući!

koji crni štapić na onaj svinjac...
brezova metla sestro, brezova...

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:45 10.11.2008

Krugolinice

el ovo vez na temu naučne fantastike?
blackbox92 blackbox92 19:29 10.11.2008

preporuka

lepa prica
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:43 10.11.2008

Re: preporuka

hvala :)
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 19:33 10.11.2008

Joj

Što mi je sve ovo poznato! Od početka do kraja. Kad na to dodam propuštene tel. pozive, neodgovorene mailove, lepo mi dođe da se lansiram u Honduras.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:43 10.11.2008

Re: Joj

Kad provališ gde je lansirna rampa, javi mi, ja bih za tobom, imam nešto važno da ti ispričam...
Krugolina Borup Krugolina Borup 20:04 10.11.2008

Nego...

...el ovo u toku neka akcija nezezanja, el treba i ja da otvorim blog pod istim naslovom?

I ko je Vlasti dopustio da otvori blog pod nekim drugim naslovom?

Hemičarka Hemičarka 20:15 10.11.2008

Re: Nego...

Ha, ha, i ja sam se to zapitala. Ne bi me cudilo da Vlasta promeni naslov.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:18 10.11.2008

Re: Nego...

Može, ja podržavam :)
Vlasta je oduvek imala anarhističke nagone...
Unfuckable Unfuckable 20:58 10.11.2008

Re: Nego...

, el treba i ja da otvorim blog pod istim naslovom?


jesu ono doktori klovnovi ili "klonovi" ? ? ?
ivana23 ivana23 20:12 10.11.2008

Sto one nisu pomagale,

dok si bila odsutna...

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:19 10.11.2008

Re: Sto one nisu pomagale,

Da nije bilo njih prašine bi bilo bitno više...morala sam dobro da ih istresem...

dolybell92 dolybell92 20:12 10.11.2008

Ravnopravnost

Vidiš sad da su žene nešto ravnopravnije od ostalog sveta...



Jelica Greganović Jelica Greganović 20:23 10.11.2008

Re: Ravnopravnost

vidim, vidim...


moja omiljena izreka norveških ribara
Krugolina Borup Krugolina Borup 20:50 10.11.2008

Re: Ravnopravnost


ZA SVE MAME:

AlexDunja AlexDunja 20:35 10.11.2008

sele:)

nemas pojma:))
posle 6 meseci,
garsonjera sa dva studenta
informatike!

ja nisam preskakala, samo sam
prsla u smeh:)))

trajalo je...
a uporne (tvrdokorne mrlje)....
ni oni nemaju pojma!
ili lazu!
ivana23 ivana23 20:38 10.11.2008

Re: sele:)

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:42 10.11.2008

Re: sele:)

naravno da ne znaju, niko ništa ne zna, niko nije odatle, niko to nije uradio, nije ni video, ne znaju čemu se radi...mrlje, kakve mrlje...
6 meseci?
opako
AlexDunja AlexDunja 20:50 10.11.2008

Re: sele:)

6 meseci?
opako

:)))
experiment:)
a i odrasli su ljudi...

a i , najiskrenije, sve to bi
oni sredili...samo kad bi primetili....
AlexDunja AlexDunja 23:00 10.11.2008

Re: sele:)

:)))
i 23
tzaritze:)))
tako je,
ali,
i sada imaju instinkt, neverovatan!
peru sudove,
prazne frizider, sklanjaju sve rizicno...
posle 6 meseci, ni jednu jedincatu
bubicu nisam nasla,
samo prasinu i kutije od miseva????
3-4 komada, isprobavali...
miseva nigde, nepotrebnih, dali drugu da se igra..
voli da i' rastura..
i nekoliko kutija od cedevite...praznih...
u nasim kvadratima izgledaju kao burad...
i kese...
i visak cipela...
i garderoba na sve strane...
i.... da ne duzim....
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:03 10.11.2008

Re: sele:)

Miševa? Drže miševe u kutijama?
AlexDunja AlexDunja 23:11 10.11.2008

Re: sele:)

Jelica Greganović
Miševa? Drže miševe u kutijama?

aham:))

opticke

edit:
Silvester, srecom, nezivi sa njima:)))
Blade Runner Blade Runner 23:15 10.11.2008

Re: sele:)

Miševa? Drže miševe u kutijama?


Ma jok. Ostavis kutiju, a u neko doba misevi sami dodju.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:27 10.11.2008

Re: sele:)

Uh...sad mi je lakše...zaboravih da su informatičari :)))))))))))))))))))
Ja mislila da su još i manijaci koji maltretiraju mišOve.
AlexDunja AlexDunja 23:27 10.11.2008

Re: sele:)


Ma jok. Ostavis kutiju, a u neko doba misevi sami dodju.

ju bet:)))
bice da je to ideja:)))
myredneckself myredneckself 00:05 11.11.2008

Re: sele:)

garsonjera sa dva studenta
informatike!

ja nisam preskakala, samo sam
prsla u smeh:)))


Strongman Strongman 20:47 10.11.2008

Jel ti treba neki marker?

Cujem iz poverljivih izvora da si se napotpisivala na sajmu. Masala


Jelica Greganović Jelica Greganović 22:48 10.11.2008

Re: Jel ti treba neki marker?

jesam :) hvala :)
mada smo na pola obrljavile, Najbolja drugarica počela da potpisuje moje ime, a ja nju...a onda nam još otkazivala ruka kod C u imenu, pa nam potpisi u drugom turnusu izgledaju stvarno kao da smo ih potpisivali srpski romantičari u zla doba u Skadarliji...
Strongman Strongman 08:52 12.11.2008

Re: Jel ti treba neki marker?

Da budem iskren, ja poceo da vezbam potpis.

Knjiga jos malo pa gotova.

Pozz i srecno sa knjigom u cetiri ruke.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:07 12.11.2008

Re: Jel ti treba neki marker?

Samo napred
hvala
ruza26 ruza26 21:01 10.11.2008

Moglo je biti i gore...

Jelice, ne samo zato sto ste sve "plasticno" opisali vec na temelju vlastitog iskustva mogu da zamislim kao je izgledao Vas stan... Mene moji muski (tri komada) pre povratka upozoravaju... da ne bih, valjda, dobila srcani udar... kao, nisu stigli, ne ljuti se, pomoci ce oni... ili kad vec dodjem mole - ne idi odmah u kupatilo ili u kuhinju... a muz kuka - bilo bi jos gore da ja nisam stalno spremao...
darkonduty darkonduty 21:23 10.11.2008

Re: Moglo je biti i gore...

ruza26
a muz kuka - bilo bi jos gore da ja nisam stalno spremao...


Ha ha ha, ovo zvuči poznato! Kako gore? Kao nakon cunamija.....
ivana23 ivana23 21:25 10.11.2008

Re: Moglo je biti i gore...

darkonduty darkonduty 21:30 10.11.2008

Re: Moglo je biti i gore...


A prvo se malo zagriju, ništa bez pogona za pripomoć u teškim trenutcima.

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:50 10.11.2008

Re: Moglo je biti i gore...

Ruzo, moji su ovo pročitali i odmah krenuli: Pa nije baš tako bilo, ma nije...
Bio je dovoljan jedan pogled i prve dve stavke nabrajanja da zbrišu netragom zaboravivši neutemeljenu tvrdnju...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:04 10.11.2008

Re: Moglo je biti i gore...

Iz tvoje fotke u božje uši...
malasneki malasneki 21:02 10.11.2008

dobro bre draga

a gde je majcinska strogoca i supruznicka solidarnost?! Svima po cetku u ruke, deci njihove sobe, pa da vidis kako se drugi put pazi
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:51 10.11.2008

Re: dobro bre draga

jeste, pa da to sve traje narednih deset dana...znaš koji hudiniji su to...taman ih poraspoređuješ na dužnost, a u prvom krugu kontrole pola ih nema - zbrisali neodložnim državotvornim poslovima...mada, posle se mislim - neka načistićete se i vi, nećete daleko pobeći...
dolybell92 dolybell92 21:03 10.11.2008

Treći dan...

NNN NNN 21:46 10.11.2008

Doživotno sam ti zahvalan

..za ovu, lepo uobličenu, misao:
nije se on učlanio u biblioteku, nego oženio
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:52 10.11.2008

Re: Doživotno sam ti zahvalan


molim samo da je ne zloupotrebljavaš

Ljudi, pa mi imamo Smajlije!
Tek sada vidim...oživeli Smajliji, nisu više samo interpunkcija :) URA!
Unfuckable Unfuckable 21:59 10.11.2008

ja se isto, ponekad

osećam Kraljevski
tj, kao da živim u Dolini Kraljeva :
piramida veša, piramida sudova.....
Unfuckable The Faraon
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:54 10.11.2008

Re: ja se isto, ponekad

The Faraone, druže, ovi moji su baš takvi bili, kao faraonska familija...
Черевићан Черевићан 22:12 10.11.2008

попуштен ланац

свуда прођи својој кући дођи
то је знана узречица свима
незгодно је навике мењати
оћу рећи . . . гдегод реда има

гђо Грегановић овај Вам састав разврстао бих у категорију . . . ал ми лепо, тако ми и треба
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:55 10.11.2008

Re: попуштен ланац

Nema džabe gazda Čer...život nije praznik...
tttomaz tttomaz 22:31 10.11.2008

Sto


kaze D. Radovic


Da bi zenama bilo lakse izmisljene su kosulje koje se ne peglaju, оdela koja se ne prljaju, jela koja s ene kuvajuy i deca koja se ne vaspitavaju.
Vlasta92 Vlasta92 22:46 10.11.2008

Huh,

Evo me! Imala sam problem - i još uvek ga povremeno imam - sa stavljanjem komentara. Neće pa neće da otvori. No, iskoristimo ovaj slučaj kada hoće da pozdravim sve prisutne domaćice i domaćine vredne, domestos naciju, nema čistije...svi kažu. Meni se dešava da mi se štroka skupi kada nedelju dana radim po ceo dan. Skičim kada uđem u kuhinju. Nego, kako je bilo na sajmu?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:56 10.11.2008

Re: Huh,

Ludnica :) Bile smo prijatno zaprepašćete koliko je ljudi došlo
Vlasta92 Vlasta92 22:57 10.11.2008

izbriši mi ova dva iza...:))

ovaj i onaj ispod..
Vlasta92 Vlasta92 23:18 10.11.2008

Pa, vi ste

dve poznate dame plus Najbolje Drugarice. Ti si mega zvezda Ovde, a Gorica ja Tamo. Kada vidim Njih Dvoje u Jutarnjem Programu, ušla bih u televizor i ižljubila bi ih u obraze, znaš onako vlažno, ko krezube baba tetke na selu...mpu mpu mpu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:29 10.11.2008

Re: Pa, vi ste

Je l' ima ovde onaj Smeško što crveni, onaj što žari?...čuj zvezda, aj Najbolja drugarica jeste, al kud mene...(malo skromnosti nikada nije na odmet
To bapsko ljubljenje je apsolutno fenomenalno...dobro je i za suvu kožu...a i ne zaboravlja se :)
Hemičarka Hemičarka 23:36 10.11.2008

Re: Pa, vi ste

Je l' ovaj?

Ima, samo kucas :_blush_: ali bez ovih donjih crta.
AlexDunja AlexDunja 23:42 10.11.2008

Re: Pa, vi ste

ne treba blush,
potpisujem:)
bila tamo,
jesu bile zbunjete, al ne zna se koja je sladja,
i koja bi radije da odgovori na izazov,
a sve im neobicno:)))
nevidjeno!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:00 11.11.2008

Re: Pa, vi ste

: blush :

Ne radi, a treba mi sad odmah
AlexDunja AlexDunja 00:03 11.11.2008

Re: Pa, vi ste

Jelica Greganović
: blush :

Ne radi, a treba mi sad odmah

Hemičarka Hemičarka 00:04 11.11.2008

Re: Pa, vi ste

Bez razmaka, znaci :блусх:
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:07 11.11.2008

Re: Pa, vi ste

Nema ga, nema onog
što se stidi, sa roza
obraščićima
Vlasta92 Vlasta92 00:11 11.11.2008

Da,

i ja kontam da hidrira...Još ako je baka jela piletine mlade.....hmmm...kušti...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:12 11.11.2008

Re: Da,

po tom radu je Hidra i dobila ime
ivana23 ivana23 00:14 11.11.2008

Re: Pa, vi ste

Jelica Greganović
Nema ga, nema onogšto se stidi, sa rozaobraščićima


Kako nema...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:17 11.11.2008

Re: Pa, vi ste

NIje to taj, taj izgleda kao da mu je malo nezgodno, a malo žao...onaj ima jasno žareće obraze od stida...nije taj...
Hemičarka Hemičarka 00:20 11.11.2008

Re: Pa, vi ste

Ovaj?

gordanac gordanac 00:21 11.11.2008

:)



Jelica Greganović Jelica Greganović 00:21 11.11.2008

Re: Pa, vi ste

TAJ !
I ovaj kod gordanac, ovaj najmanji što trepka i taj bi bio baš pravi
mirelarado mirelarado 23:51 10.11.2008

Prepoznah se

u ovoj priči ali istoga časa. Izgleda da je to ta topla porodična dobrodošlica. Za moje su naročito karakteristične tone razbacanog veša, jer, zaboga samo ja znam kako se uključuje ta neverovatno komplikovana naprava, to čudo tehnike zvano mašina za veš!
Ima i jedna mala razlika: samozvani Najbolji Muž Na Svetu divno kuva, pa se s puta obično vraćam izgladnela i čim osetim miomirise, opraštam onaj veš, nered i prašinu.
P.S. Jelice, veliki pozdrav. Kod kuće je ipak najlepše, zar ne?
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:04 11.11.2008

Re: Prepoznah se

Po Kišonu, apsolutno :)
Hvala za pozdrav, uzvraćam...a veš...ko za inat usput je, iako je takli nisu (možda baš zato) krepala mašina za sušenje veša...dok ova za pranje dogovara sindikalne proteste sa frižiderom koga su pretvorili u amazonsku džunglu...sirota mašina oće da se udavi onolikim vešom...jerbo dok sam ja oprala one himalaje, ekipa je vredno radila na proizvodnji istog, da slučajno ne padnemo sa prvog, šampionskog mesta u količini prljavog veša po glavi člana porodice (Mali sin je kapiten ekipe, jer trenira i košarku i fudbal, tako da nema šansi da dostignemo tu količinu štucni (!?), šorceva, majica, peškira...)
ssvetlana92 ssvetlana92 00:18 11.11.2008

Crna Jelice!

Zašto sve to pereš, kad će ponovo da se uprlja?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana