Jelica Greganović B92 VIP

Rodjena 26.4.1964. u Kragujevcu, u čijoj sam okolini preživela detinjstvo. Početak osnovne škole i početak seljenja po naseljima rudarskih basena mrkog uglja. I danas kada vidim rudare, navijam za njih, šta god da traže, malo je. Odlazak u Beograd, završavanje osnovne škole, gimnazije pola 9-a i pola 8-a, zahvaljujući usmerenom eksperimentu. Studiranje na Pravnom fakultetu, tokom kog se na nagovaranje najbolje drugarice priključujem "Ritmu srca". U njemu sam našla prijatelje za ceo život i neizlečivo se zarazila ljubavlju prema radiju i novinarstvom. Stanje pogoršano praćenjem politike i uredjivanjem informativnih emisija, a opravdanje za sve - da nisam radila taj posao, nikada ne bih našla svoju zaista bolju polovinu. Osnivanje B92, vodjenje informativne redakcije i odlazak u Sloveniju. U stopu nas prate ratovi i ružne godine. Sledi Georgina
period, tokom koga sam bila hronično trudna. Rezultat : Vid, Zarja i Vuk Bogdan. Zajedno sa Brankom su najlepše što mi se desilo u životu.
Radim kao dopisnica iz Slovenije za radio, televiziju i info-sajt B92, informativni portal "Šumadija Press", Ekonomist i Bankar, a i kolumnistkinja sam novog srpskog časopisa Roditelj i dete.

2008. godine, zajedno sa Najboljom drugaricom, Goricom Nešović objavila sam knjigu "Priči nikad kraja".
2009. godine, ova knjiga je doživela svoje dopunjeno reizdanje od strane izdavačke kuće "Booking" (http://www.bookingknjige.com/o-nama.php), koja je potom izdala i moju prvu samostalnu knjigu, zbirku priča, "Samo da ti kažem".

2010. godine, izdavačka kuća "Alnari" izdala je moju treću knjigu, zbirku humorističkih priča "Od reči do reči", neponovljivog podnaslova "Ili kako sam postala gusarska carica, strah i trepet južnih mora".

2011. godine, izdavačka kuća "Laguna" je objavila moju četvrtu zbirku priča, "Ispod sedmog neba".(http://www.laguna.rs/n1810_knjiga_ispod_sedmog_neba_laguna.html)

2013. godine je Laguna reizdala "Od reči do reči". (http://www.laguna.rs/n2083_knjiga_od_reci_do_reci_laguna.html)

2013. godine je Laguna objavila i moju novu zbirku priča, "Ljubav i druge sitnice" koju je, na moju veliku čast i zadovoljstvo, ilustrovao moj prijatelj, Dobrosav Bob Živković. (https://www.laguna.rs/n2297_knjiga_ljubav_i_druge_sitnice_laguna.html)

https://www.facebook.com/jelica.greganovic

jelica.greganovic@gmail.com

Jelica Greganović

Jelica Greganović
Datum rоđenja:  26.04.1964 Pol:  Ženski Član od:  24.10.2006 VIP izbora:  712 RSS RSS Feed