In memoriam| Moj grad

Dovidjenja, gospodine Bobicu!

angie01 RSS / 19.04.2024. u 20:05

 images?q=tbn:ANd9GcQ2dRch_770ltjg4IHuseQ14MKMNEYDGLfF9eIvGUztHA&s
 Đorđe Bobić se rodio 1939. u Beogradu, pred početak Drugog svetskog rata. Kad se rat završio školovao se u Beogradu i maturirao u Petoj beogradskoj gimnaziji. Potom je studirao arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu i ponet mladenačkom radoznalošću započinje Traganje za gradom.

Diplomu je stekao 1965. i sledeće četiri godine radio je arhitektonske vežbe u Parizu.

Vratio se u Beograd posle studentskih demonstracija koje je doživeo na bulevaru Saint Germain des Pres i od tada je obavljao urbanističke i arhitektonske zadatke.

Prvi arhitektonski projekat koji je posle studija potpisao Đorđe Bobić bio je krematorijum na Novom Beogradu.

 I od tada mu je krenulo: radio je urbanistički plan Beograda, projekat Svetosavskog trga, rekonstruisao pijacu Zeleni venac, osmislio strelište u Titogradu, sportsku salu u Splitu, rekreativni park u Parizu, marinu u Libiji, kompleks hotela u Zanzibaru, hotel u Sočiju, i još mnogo toga, a nedavno je sam sazidao splav na Adi, bez ijednog šrafa, eksera i metalne konstrukcije.

Urbanizam i Arhitekturu je praktikovao najviše u Beogradu, ali i u Parizu, Zenici, Moskvi, Sarajevu, Skoplju, Zagrebu, Nišu, Zanzibaru, Izoli, Sočiju, Splitu, Jakutsku, Titogradu, Belokurihi, Kruševcu, Kijevu, Banja Luci, Budvi, Petrovcu na moru, Lipecku.

Tokom pedeset godina uradio je 300 urbanističkih i arhitektonskih projekata, učestvovao na 40 javnih konkursa, od čega je 28 nagrađeno, a 10 projekata je steklo prvu nagradu.

Objavio je knjigu crteža Radni naslov: ! (2008), knjigu eseja Beleženje po Beogradu (2010), autobiografski prikaz pola veka truda Traganje za gradom (2012), knjigu crteža Linije (2015) i knjigu eseja Arhitektura u iznudi (2019).

Od 2004. do 2008. godine, na poziv Nenada Bogdanovića, gradonačelnika Beograda, obavljao je dužnost Glavnog arhitekte grada Beograda. Posle toga je opet bio samo arhitekta, tragalac za gradom.

Za rad Rusi su ga 1997. počastvovali Velikom godišnjom nagradom Ruske akademije arhitekture, a 1998. godine Velikom srebrnom medaljom Saveza arhitekata Rusije.

Govorio je francuski i engleski jezik i pasivno ruski.

(Nova)

Imali smo privilegiju, da je gospodin Bobic delio sa nama svoje misli i radove. Do kraja se borio za nas grad. Hvala mu!

Neka pociva u miru! 

 

TagoviKomentari (52)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bene_geserit bene_geserit 20:28 19.04.2024

Uspešan čovek

Uspešan čovek.
E sad kako se u komunizmu postajalo uspešan, u struci gde kriterijumi nisu baš egzaktni a država sve finansira je druga priča. Koliko ima bitnih Drugova u užoj i široj porodici?
Nego vidim na b92 nema vesti da je umro na naslovnoj strani, samo su javili da je umrla neka voditeljka sa Pinka i neki crnogorski biznismen.
A ni na wikipediji, engleskoj ili srpskoj, ne može da se nađe članak o njemu.
angie01 angie01 21:02 19.04.2024

Re: Uspešan čovek

sta god da si hteo tim zlonamernim lupetanjem, sem sto je glupavo, nije mu mesto ovde, da si procitao sta je sve covek radio i gde, bilo bi ti jasno da nista od tvojih tupavih insinuacija nemaju veze sa zivitom- samo pokazuju tvoje ruzno lice,...kakvi drugovi u uzoj i siroj porodici, je l ti znas bilo sta o g Bobicu, ili samo kleveces u prazno isto kao ona nelecena baba...prava ste ekipa.

na Wikipediji je mogao da ima clanak- da je hteo, kakva malogradjanska konstatacija, bozemesacuvaj,...a to gde se nalazi vest na b92, je vrh,...sta bi to trebalo da pokazuje-da nema veze sa rezimom, al da nisu mogli da izbegnu da ipak kazu.
mlekac mlekac 10:22 20.04.2024

Re: Uspešan čovek

Za razliku od sadašnjice gde je samo i jedini kriterijum koga poznaješ i sa kim si dobar, koliko god da ti neverovatno zvuči, postojalo je vreme u ovoj zemlji kad se računalo i koliko i šta znaš!
A bome i imaš li kućnog vaspitanja da ne lupetaš gluposti na "in memoriam".
angie01 angie01 10:43 20.04.2024

Re: Uspešan čovek

mlekac
Za razliku od sadašnjice gde je samo i jedini kriterijum koga poznaješ i sa kim si dobar, koliko god da ti neverovatno zvuči, postojalo je vreme u ovoj zemlji kad se računalo i koliko i šta znaš!
A bome i imaš li kućnog vaspitanja da ne lupetaš gluposti na "in memoriam".


upravo,...dno!
st.jepan st.jepan 16:21 20.04.2024

Re: Uspešan čovek

sta god da si hteo tim zlonamernim lupetanjem,


Neko ga zajebo - slago ga da je nitkovluk cool, pa se, neumorno i deečje bestidno, razmeće istim (tzv. unvirtue signaling).

--------------

Zaista mi je žao. Saučešće porodici.

kamilo_emericki kamilo_emericki 23:41 20.04.2024

Re: Uspešan čovek

st.jepan

Neko ga zajebo

Jedan pokojni bloger je nekoliko puta vrlo negativno pisao o gospodinu Bobiću. Mnogi su to preuzeli kao svetu istinu.
Ja istinu, po običaju, ne znam, ali mi žao čovjeka.
Neka počiva u miru. I on i njegov blogo protivnik.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:44 20.04.2024

Re: Uspešan čovek

st.jepan
(tzv. unvirtue signaling).I to je nekakav virtue signaling, samo je upitna vrsta virtue-a.

Ali, daj bre da se ne svađamo ovde, na ovom blogu, ostali smo bez kolege, red je da ga ispratimo sa manje ili više dostojanstva, kao što smo mnoge nažalost ispratili, a i nema nas mnogo preostlih ovde.

Evo, mene je bobić jednom banovao, na nešto kratko, jer sam kenjao van teme. Naravno da mu nisam to nikad uzeo za ozbiljno, mada sam to iskoristio za malu sprdnju: kad god sam posle toga objavio novi blog, u prvom komentaru sam obaveštavao ljude da ne prave sranja, a da je bobić banovan. Nije nikad dolazio na te blogove, valjda jer su teme bile leve i njemu neinteresantne, ali siguran sam da je znao da se zajebavam i da je bio uvek dobrodošao, kao uostalom i svako drugi.

U svakom slučaju, pamtiću ga pre svega kao finog gospodina, jednog od malobrojnih ovde, a i inače, iako mu oni čiča-gliša crteži nisu baš bili nešto naročito, mogao je bar crtanje bolje da nauči, mislim, kao arhitekta red je da umeš da crtaš. Ok, zajebavam se malo, a i crtao je bar milion puta bolje od mene.
angie01 angie01 09:32 21.04.2024

Re: Uspešan čovek

Jedan pokojni bloger je nekoliko puta vrlo negativno pisao o gospodinu Bobiću. Mnogi su to preuzeli kao svetu istinu.


pa hajde sad saberi, o cemu se u stvari radi, jer je isti taj model sa istom ekipom, primenjivan i na druge neistomisljenike....

eno na drugom blogu, ona sludjena baba i dalje besramno ucitava coveku kojesta, lose sastavljenom optuznicom, pri cemu ocigledno nema pojma ni sta su nadleznosti gradskog arhitekte, niti sta je gospodin Bobic radio. Takve ljude naprosto nista nije sramota.

Ja istinu, po običaju, ne znam


pa nije tesko doci do nje, ako nekog zanima.


Evo, mene je bobić jednom banovao, na nešto kratko, jer sam kenjao van teme


nisam otpratila,..al verujem da se nije udubljivao, a da je mahinalno reagovao, jer je bio bezocno napadan od uobicajene grupe nasilnika, ne verujem da je bas znao, ko je tu ko.


, a da je bobić banovan.


pa dobro, to je mozda fazon za nas, sto se znamo u komunikaciji, za g Bobica svakako nije.
angie01 angie01 15:19 21.04.2024

Re: Uspešan čovek

iako mu oni čiča-gliša crteži nisu baš bili nešto naročito, mogao je bar crtanje bolje da nauči, mislim, kao arhitekta red je da umeš da crtaš.


to je takav kaikaturalni manir-ustanovio je svoj prepoznatljiv izraz za tu formu-i odlicno je crtao....sad, druga stvar je, da l se nekome svidja ili ne.
cmix909 cmix909 10:06 23.04.2024

Re: Uspešan čovek

srdjan.pajic
... oni čiča-gliša crteži...

Tihi i uporni borac decije plemenitog stila. Kao da se samo za sebe tim ultra lakim dodirom suprotstavljao raspomamljenom zlu -- bez vere u uspeh i bez teznje za odobravanjem.
angie01 angie01 13:06 23.04.2024

Re: Uspešan čovek


Tihi i uporni borac decije plemenitog stila. Kao da se samo za sebe tim ultra lakim dodirom suprotstavljao raspomamljenom zlu -- bez vere u uspeh i bez teznje za odobravanjem.


gospodin Bobic je bio fin covek, neagresivan,...ona vrsta ljudi, koja je radila najbolje sto je znala-a on je znao mnogo-i bio prilicno istrajan u tome i prilicno usamljen, kada je preminuo isti takav kolega gospodin Bakic. Ostao je kao poslednji Mohikanac u odbrani grada, protiv mnogo jace sile zla, dok ga je jos mrcvario neki bezocni polu svet sa dna kace.
cmix909 cmix909 09:28 24.04.2024

Re: Uspešan čovek

angie01
gospodin Bobic je bio fin covek, neagresivan,...ona vrsta ljudi, koja je radila najbolje sto je znala-a on je znao mnogo-i bio prilicno istrajan u tome i prilicno usamljen, kada je preminuo isti takav kolega gospodin Bakic...

A neku godinu ranije -- Peđa Ristić, koji je uvek bio usamljen.
angie01 angie01 09:47 24.04.2024

Re: Uspešan čovek

Peđa Ristić


osebujna licnost sirokog spektra interesovanja, veciti buntovnik, izuzetni stvaralac...suvise svoj-takve niko ne voli u drustvu u kome se ljudi stalno presvlace u coporu,kako bi bili bliski vladajucoj grupi,....bio jedan od osnivca Medijale, izumitelj drndafona-cudnog instrumenta, na kome je izvodio svoje kompozicije za koje je dobio dve zlatne Arene...radio je samostalno i na projektu rekonstrukcije Lepenskog vira.

ovo drustvo ne ceni svoje izuzetne pojedince, mozda je to i najveci razlog ovakvog posrnuca.
devon devon 22:54 25.04.2024

Re: Bene, da se zna!

Kao i ti, pičko četnička, da ti ja jebem majku u usta...
devon devon 23:19 25.04.2024

Re: Uspešan čovek u pizdu materinu

Ti si mi posebno sumnjiv brt, jebo mamu svoju, ako si ti pobegao dalje od Vlasotinac...
...jebi ga, maksimum Vranjska banja...?

devon devon 23:29 25.04.2024

Re: Uspešan čovek

Ne vidim brt, da je umro neko blizak tvoj...'ajde, napadaj devona, ti, koji sereš onako izkosa...pičko jedna Benavena
angie01 angie01 23:10 19.04.2024

,

JJ Beba JJ Beba 23:41 19.04.2024

:(

bio je jedan od nas ovde
zbogom
srdjan.pajic srdjan.pajic 00:39 20.04.2024

Re: :(

JJ Beba
bio je jedan od nas ovde
zbogom


Jeste.

emilia emilia 03:41 20.04.2024

Re: :(

Počivajte u miru gospodine Bobiću.
principessa_etrusca principessa_etrusca 09:44 20.04.2024

Re: :(

R.I.P.

За оне који не знају, највидљивији београдски пројекат г. Бобића је била интервенција на фасади ЈДП. Из детињства памтим ту зграду као просту сандучару (предратна неокласична фасада арх. Краснова је премалтерисана као неприкладна новој естетици) и Бобићева мала, али невероватно ефектна интервенција на тој фасади је за мене представљала прекретницу у београдској архитектури и најаву да ће доћи време одвикавања од ружноће. Тада су откривени стари, неокласични елементи са раније фасаде (на слици десно), а остатак зида делимично обојен у доста интензивну жуту.Више о томе на блогу г. Бобића (ЛИНК).
mlekac mlekac 10:19 20.04.2024

Re: :(

Nek počiva u miru.
angie01 angie01 10:41 20.04.2024

Re: :(

За оне који не знају, највидљивији београдски пројекат г. Бобића је била интервенција на фасади ЈДП. Из детињства памтим ту зграду као просту сандучару (предратна неокласична фасада арх. Краснова је премалтерисана као неприкладна новој естетици) и Бобићева мала, али невероватно ефектна интервенција на тој фасади је за мене представљала прекретницу у београдској архитектури и најаву да ће доћи време одвикавања од ружноће. Тада су откривени стари, неокласични елементи са раније фасаде (на слици десно), а остатак зида делимично обојен у доста интензивну жуту.


gospodin Bobic je bio miran covek, ali veliki strucnjak, koji je licno bio zaiteresovan za dobrobit gradai do kraja svog zivota je na svoj odmeren nacin, istrajao u tome. Pored toga, on je svojim projektima ulepsavao ambijente sirom Srbije, a pre toga one velike zemlje, ujedno je radio i projekte po svetu, za koje je bio nagradjivan.

Autor je brojnih knjiga iz oblasti arhitekture, urbanizma i sociologije grada.

Uprkos svojoj nenametljivosti i upornosti u nameri da se izbori a poboljsanja u nasem gradu, na ovom blogu, na kome smo imali cast da je delio svoja ramisljanja sa nama, bio je od grupe besprizornih bloger konstanto opstruiran i nepadan bezocnim klevetama, jer je to valjda bio sramni ustanovljeni nacin pokusaja diskvalifikacije od strane satrapa vlasti, kako bi odbranili njene stetne poteze, na koje je gospodin Bobic ukazivao.

na zalost, to se nije promenilo ni posle njegove smrti, pa sramno nastavljaju da ga klevecu i nad njegovim odrom...bedastoca najgore vrste!


evo njegovog profila na ovom portalu, gde se mogu naci gomile promisljenih i korisnih tekstova na temu uredjenja grada, nase stvarnosti i sl.

KLIK


Черевићан Черевићан 00:51 20.04.2024

31.3.'24*....или указом

- a gde si krenuo - nigde

последњим постом*.....Г.Bobić
.........себе крај.........je најавио,
мир му души........тамо где је
(као да је планирано одрадио)
iqiqiq iqiqiq 08:16 20.04.2024

Saučešće porodici

Ode još jedan bloger, neka počiva u miru
docsumann docsumann 10:52 20.04.2024

posljednji pozz za Aheron


pokoj mu duši
angie01 angie01 11:04 20.04.2024

Re: posljednji pozz za Aheron

Aheron-bas tako!
max.cohen92 max.cohen92 12:36 20.04.2024

Arhitekta sa velikm A

Moj dobri gosn.Bobic je otisao kod Velikog Arhitekte sveta da vode razgovore kojih na ovozemaljskom vise nema, jer neki veliki, stvarno veliki originali kao vrsta izumiru.

Hvala za sve divne razgovore, knjige, savete mom poganom jeziku, debate, istine o zivotu jednog arhitekte. Ponosan i zahvalan sto me smatrao svojim. Moj dobri gosn.Bobic.

Arhitekta sa velikim A.

Zauvek Vas, Max.
Spiridon Spiridon 20:27 20.04.2024

Blogokolega

Sad tek vide i povezah …

Neka pociva u miru gospodin Bobić.
vlad_aleksh vlad_aleksh 11:14 22.04.2024

А

Бог да му душу прости.
devon devon 00:49 24.04.2024

Re: А

I tvojoj majci,...
vlad_aleksh vlad_aleksh 08:12 24.04.2024

Re: А

devon
I tvojoj majci,...


Питање за домаћицу овог блога angie01.
Зашто дозвољаваш психопатама попут овог под надимком devon да пишу овакве гадости? Баш исто као када си ономад дозвољавала једном другом који се одазива на име "макса" или како већ. Овај блог је написан у вези са сећањем на преминулог Ђорђа Бобића и оваквим коментарима није место овде. Такве ствари могу да раде уз дрво, тек када их власници изведу у шетњу.
Будући да си мој текст о слепим мишевима избрисала, и с обзиром на то да ти брисање није страно, замолио бих те да избришеш и ову болештину.
angie01 angie01 09:53 24.04.2024

Re: А

Питање за домаћицу овог блога angie01.


ovakva pitanja nikada nisi postavljao za gomile i gomile neprimerenih komentara najgoreg prostackog sadrzaja, nego si jos lupao na iste preporuke i pridruzivao se primitivnom divljanju, tako da nemas nikakvo pravo da takvo pitanje postavljas ovde i meni.

isto tako, nisi reagovao na zlonamerne komentare upucene gospodinu Bobicu na ovom blogu, onda ti nisu bila vazna secanja na preminulog blogera i uvazenog arhitektu.
vlad_aleksh vlad_aleksh 10:49 24.04.2024

Re: А

angie01
Питање за домаћицу овог блога angie01.


ovakva pitanja nikada nisi postavljao za gomile i gomile neprimerenih komentara najgoreg prostackog sadrzaja, nego si jos lupao na iste preporuke i pridruzivao se primitivnom divljanju, tako da nemas nikakvo pravo da takvo pitanje postavljas ovde i meni.

isto tako, nisi reagovao na zlonamerne komentare upucene gospodinu Bobicu na ovom blogu, onda ti nisu bila vazna secanja na preminulog blogera i uvazenog arhitektu.


Очигледно да ниси разумела - ја нисам модератор на овом блогу.
Дакле, мој посао није да реагујем на туђе коментаре.
Сада сам одреаговао зато што је простачки коментар био упућен мени, на овом блогу где је тема IN MEMORIAM.
Да скратим - ако теби не смета да психопате својим сатанистичким коментарима скрнаве твоје текстове, мени смета још мање.
angie01 angie01 11:30 24.04.2024

Re: А

Сада сам одреаговао зато што је простачки коментар био упућен мени,


pa to ti kazem,..ne smeta ti generalno, nego kada ti dodjes na red,...ti upucujes takve komentare bez razloga, ljudima koji ti se uopste ne obracaju i nisu te nicim uvredili,..a koliko sam ja skontala, devonovi komentari su reakcija na vase,..sad ispada, super je kada vi maltretirate i izivljavate se, a kada vam je covek pokazao ogledalo, onda ti se pojavila iznenada i senzibilnos na in memoriam naznaku,...za koje te bolelo uvo, dok su drugi mrcvarili pokojnika...na istom ovom blogu,...a i na nekim ranijim, sa istim povodom....ljigavstina najveca moguca.


Очигледно да ниси разумела - ја нисам модератор на овом блогу.
Дакле, мој посао није да реагујем на туђе коментаре.


kakva ordinarna glupost-ladno si reagovao,kakve veze ima da li moderises, mene si prozvao za nesto sto ti uredno radis svakim pojavljivanjem-ono, obrisem tvoje bljuvotine, onda je kukulele....


Да скратим - ако теби не смета да психопате својим сатанистичким коментарима скрнаве твоје текстове, мени смета још мање.


ma nije valjda, tvoje lupetanje nije satanisticko i psihopatsko skrnavljanje, pre svega zdravog razuma i normalne komunikacije,...nego se stracnes tak kada tebe zakci.
devon devon 22:59 25.04.2024

Re: Magnus Pičkus

Ne seri pičko, svaka tvoja reč je Šešeljevska...zato...jebem ti majku Šešeljevsku...'ajde brat, žali se moderatoru
devon devon 00:30 26.04.2024

Re: vlad_aleksh

Jebem ti ja mater vlad_alekshe, pa sad ti vidaj tvoje rane...razumećeš, zar ne?
magnus magnus 19:04 22.04.2024

čovek, urbanista,komunista

Imali smo privilegiju, da je gospodin Bobic delio sa nama svoje misli i radove. Do kraja se borio za nas grad. Hvala mu!

bio je izuzetno čitan na blogu
angie01 angie01 20:13 22.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

bio je izuzetno čitan na blogu


to samo govori o citaocima.
devon devon 00:47 24.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

Vise, nego tvoja majka radodajka...
devon devon 00:51 24.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

I ti si cetnice moj...jebo te Seselj u dupe prosireno
vlad_aleksh vlad_aleksh 08:13 24.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

devon
I ti si cetnice moj...jebo te Seselj u dupe prosireno


Тек сада видим и ово.
Брисање, без фраза.
vlad_aleksh vlad_aleksh 08:13 24.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

devon
Vise, nego tvoja majka radodajka...


И ово.
principessa_etrusca principessa_etrusca 11:32 24.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

Анђо, зашто толеришеш ове простаклуке?
angie01 angie01 11:37 24.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

Анђо, зашто толеришеш ове простаклуке?


nisi pitala za carlija, benea, magnusa, zoju,...nastavi niz,...pa nemoj ni sada,...nije te sramota da te carli brani prostackim nasrtanjem na druge, iako veze nema sa pricom,...tako da nemas apsoluno nikakva prava da prozivas na ovaj nacin, jer si stepen svog moralnog koda vec pokazala, a on je ispod linije prihvatljivog.
principessa_etrusca principessa_etrusca 12:26 24.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

angie01
Анђо, зашто толеришеш ове простаклуке?


nisi pitala za carlija, benea, magnusa, zoju,...nastavi niz,...pa nemoj ni sada,...nije te sramota da te carli brani prostackim nasrtanjem na druge, iako veze nema sa pricom,...tako da nemas apsoluno nikakva prava da prozivas na ovaj nacin, jer si stepen svog moralnog koda vec pokazala, a on je ispod linije prihvatljivog.

Без обзира што сама не волим простаклуке и вређање, за све постоји контекст и некада се у жару дискусије употреби речник који се нормално не би употребио.

Сама сам једном употребила простаклук за Филипа Младеновића јер је по мом осећању једино та реч била адекватна да опише његов карактер и нискост његовог поступка.

Овде су наређани дегутантни простаклуци ван сваког контекста, апсолутно ничим изазвани, осим могуће неком тињајућом нетрпељивошћу, чак можда ни тиме, већ свакако као израз неке сопствене фрустрације.

Овај блог је твој, ти си овде домаћица и господарица, а наводно си га објавила из пијетета према преминулом блогеру. Ако мислиш да простаклуци треба ту да остану, остави их.

Ја и нисам ништа рекла о њиховом уклањању, већ сам те питала зашто их толеришеш. Заиста, ЗАШТО?
angie01 angie01 12:35 24.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

Без обзира што сама не волим простаклуке и вређање, за све постоји контекст и некада се у жару дискусије употреби речник који се нормално не би употребио.


ma nemoj, kom zaru, ako se budali ni ne obracam,...i kako sad ovo nije zar:)))....bozemesacuvaj licemera.
Овде су наређани дегутантни простаклуци ван сваког контекста, апсолутно ничим изазвани, осим могуће неком тињајућом нетрпељивошћу, чак можда ни тиме, већ свакако као израз неке сопствене фрустрације.


ja pojma nemam ko je devon, ni sta mu je motiv- sem da godinama cita, kakve bedastoce ispisuju neki blogeri i da im je sada vratio- to bi bio kontekst,...a sta je tacno kontakst beneovog komentara, ili magnusovog ili zojinih klevetnickih bljuvotima svuda naokolo?....jesi li reagovala na to- izvini, uvredljive klevete su mnogo odvratnije od psovke,...kako te nikada ne ponukaju na reakciju carlijevi porn prostakluci, koje bez bilo kakvog razloga upucuje zenema-cesto braneci tebe,...koji je to kontekst? nikada ga nisi ni opomenula,...mene je brate sramota tog tvog ponasanja....al tebe nije i jos te nije blam da dodjes i postavljas ovakva pitanja, pa gde ti je obraz zeno!
Овај блог је твој, ти си овде домаћица и господарица, а наводно си га објавила из пијетета према преминулом блогеру. Ако мислиш да простаклуци треба ту да остану, остави их.


ja sam jedna od retkih, koje svako uvredljivo ponasanje brise, kako to da ne postavis ovakvo pitanje onolikim blogerima, koji citave nizove najogavnijih uvreda ladno ostavljaju?

ako nisam obrisala benea, necu ni devona,...niko nije brisao zojine uporne klevete upucene ovom coveku, pa nek ostane i odgovor.


angie01 angie01 13:51 25.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

ja se u ime normalnog dela blogera, izvinjavam porodici Bobic, sto pojedini nesuvisli clanovi ovog mesta, ne prezaju da nastavljaju svoju prljavu rabotu i klevecu gospodina Bobica i posle smrti, nemajuci ni trunke morala, a ni obraza.

na zalost, nase drustvo je takve nedostojnosti prihvatilo jednim delom, jer takva sramotna rabota, podrzava destruktivnu politicku scenu,...a nema vise moderacije, koja bi mogla da ukloni takve bezumnike, pa se sve svodi na savest pojedinih blogera.
principessa_etrusca principessa_etrusca 14:19 25.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

a nema vise moderacije, koja bi mogla da ukloni takve bezumnike, pa se sve svodi na savest pojedinih blogera.

Немој да се пренемажеш.

Ти модерираш сопствени блог и можеш да уклониш сваки неприкладни коментар, па и да банујеш блогера који га је написао.

Ти си изабрала да то не урадиш, чак и када си упозорена на такве коментаре. Уместо брисања, кренула си у расправу са онима који су те упозорили на ове (а нису на неке раније простаклуке на другим блоговима).
angie01 angie01 14:38 25.04.2024

Re: čovek, urbanista,komunista

Немој да се пренемажеш.


govorim o bezobrazluku na drugom blogu, tako da, zobidji me sa svojim mudrostima.
Ти си изабрала да то не урадиш, чак и када си упозорена на такве коментаре. Уместо брисања, кренула си у расправу са онима који су те упозорили на ове (а нису на неке раније простаклуке на другим блоговима).


ova platforma, od kada nema moderacije, je postala popriste izivljavanja nedolicnih idiota i bolesnika, ti ni jednom nisi reagovalani na jedno ispisanu bljuvotinu, jer vrlo cesto, isti ti besprizorni likovi, na takav prostacki nacin brane tvoje somnbabulije, tako da si izgubila pravo da bilo kome kazes bilo sta...naprosto si nemoralna osoba.
devon devon 23:54 25.04.2024

Re: čovek, princip...u kurac!

Evo...jebem ti majku pokvarenu, zašto nisi nikad poslala u kurac Miloševića, Šešelja, Vučića i sve njihove satrape i doušnike u pizdu materinu...a mogla si laganica, jer ne živiš ovde i pametna si kao, imaš neke diplome!

Zašto nisi to uradila? I Tadejus, Kamilo, Bene?

Zato što ste pičke prodane UDBA-ške!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana