Sezona poniženja

Jelica Greganović RSS / 20.01.2009. u 14:08

discount_sandwich.jpgOnog trenutka kada su temperature u Sloveniji postale ozbiljna konkurencija sibirskim, naša Princeza je počela da se kreće kroz kuću sa slešom i dve prazne tufne u očima. I dok su ljubljanski manijaci svih vrsta uživali flasterišući noseve na izloge, u kojima su se u najneprirodnijim mogućim pozama kočile gole kao od fabrike rođene lutke obučene samo u krpčiće na procente, u našoj kući je počelo spontano okupljanje Princezine ekipe Frankeštajnovih nevesti. Za ovu priliku tajnog šunjanja po predelima sezonskih poniženja, mladunice koje se oglašavaju mahom viškom decibela, maskirale su se skidanjem viška maskare i naoružale prikupljenim džeparcima, kombinovanim sa iskukanim parama od naivnih očeva.

Pripreme su odrađivane i smsovanjem, dopunjenim ponoćnim msnovanjem, uz cičanje u predelu ormana. Kanda odmah posle škole, ekipa objekata sezonskih poniženja galopirala je u potrošačke hramove okićene procentima, minusom usklađenim sa spoljnim temperaturama. Iz tih avantura su se potom upadale u naš stan, kojom prilikom je Princeza, za slučaj da su provaljene, još sa vrata vrištala: »Mama, ja sam došla iz škole, bilo je dobro, odgovarala sam fiziku, super sam znala, tu su mi drugarice, moramo da učimo...«. Istovremeno je ekipa malih ženskih stvorenja iza njenih leđa, pokušavala da trojkama, kroz hodnik, ubaci kese i kesice u dečiju sobu.

Odmah koliko potom iz pomenutog kućnog prostora se čulo pištanje i cičanje, dovodivši u zabludu naš mačiji duet, koji je oduševljeno nasrtao na vrata nadajući prehrambenoj radosti u obliku žurke pomahnitalih pacova. Umesto toga u sobu ih je uvlačila gomila curetaka, obučenih u slojeve novopridobijene garderobe, veličajući dizajn crnog luka. Da su učile, jesu...učile su matematiku računanjem procenta poniženja, uz vežbe iz fizike u kabinama, posebno proučavajući kretanje tela u situaciji preoblačenja na jednoj nozi.

Danima je Princeza stanom širila potrošačku groznicu, koja je prosto pucketala u vazduhu, ugrožavajući zdravlje mlađeg brata-cimera. Dok je Tatino oko plavo perjalo u sve novijim i sve jeftinijim neophodnim garderobnim momentima, Mali sin je poput hrčka spavao plastičnim snom na krevetu pod kojim je rasla gomila sakrivenih kesa, sanjajući dugačke anakonde maskirane u račune.

Nevidljive spore sezonskog poniženja vejale su iz Princeze kao iz najplodnije paprati i...pale na plodna tla. Nakon što mi je žensko mladunče objasnilo gde, šta, pošto i kako, prvog slobodnog prepodneva i ja sam otperjala ka horizontima poniženja. U blizini istih upala sam u kolonu ženskih bića, koja su kao i ja sasvim slučajno baš to pre podne bile slobodne, ignorišući rodnu sapatnicu Globalnu finansijsku krizu. Ono malo muških stvorenja, koje je ništa manje ženskog roda šaljiva Sudbina bacila u žensku potrošačku kolonu, dobijalo je lakše nervne slomove, dok je slabiji pol kesama zatrpanih pogleda iz automobila, vozio tako da bi svaki instruktor vožnje odmah odustao od svog zanimanja i prepisao se u mikrobiologe.

U očupanim radnjama, čije izloge su krasile procentualno gole lutke, gomila žena arheološki je pristupala detaljnom kopanju po gomilama odeće, visokim tako da bi Keops još jednom umro, ovaj put od zavisti. Očajne prodavačice su se spoticale o krpe i krpice, dok su im prsti automatski kljuvali po blagajnama, koje su zaglušujući, horsko pevale. Tu negde sam dobila laki svrabež od pomamljene gužve, očajno utvrdivši da kasnim. Od potencijalnih garderobnih radosti, za mene su ostali samo brojevi kojima bi velikodušni nosorog mogao da do suza obraduje svoju ženu koja je pred rađanjem blizanaca...ili jazavičarski brojevi koji su samo šale radi dvocifreni.

Zbog toga sam koliko prvog vikenda svoju potrošačku groznicu primenila na Žmuu. Pozivajući se na njegov redovni zbun pred ormanom, svaki put kada ne mora da se uniformiše za posao, rešila sam da mu preuzmem repliku »nemamštadaobučem«, koju godinama koristi na moju štetu. Jer je Majka Priroda tu mantru namenila ženama.

Iako je Žmu probao da me odradi navodnim oduševljenjem »Jeste draga, u pravu si draga, tako je mila moja«, tačno sam znala šta me čeka. Već u drugom krugu radnji, sa pola kesice u ruci, Žmu je počeo da dobija bledozelenu boju ranog proleća i da baca čifte. Ubediti muško koje pruža otpor probavanju neophodimih mu krpa, ravno je provodadžisanju kobri usedelici. Na svu sreću nisam bila sama, reprezentacija žena pokušavala je istovremeno da ugura svoje Žmuove, koji su poput mog otporaški orali nogama podove radnji, očajnički se držeći i vukući za sobom stalaže i ofingere ka mračnim ustima kabina za probavanje. Za to vreme su blagajničarke sa razumevanjem klimale glavama, uračunavajući štetu od izgrebanih noktima dovrataka u procenat ovosezonskog poniženja.

Posle muvanja i guranja po kabinama, dok žene nepoverljivo gvire u kabine otvorene samo za dlan, a Žmuovi se guše zarobljeni u džemperima preko glava, pobeda sledi. Par za parom, veselu blagajnu koja klikće gutajući pare, napuštali smo u tipskoj koloni  – Ona trijumfalno napred, generalski dignute glave, a za njom ropćući tonom vekovne žrtve – Žmu, tegleći pune ruke kesa, koje se bekelje finansijskoj krizi.

Ostaci gomila sezone poniženja mogu se još uvek naći u radnjama, iako su lutke u izlozima konačno obučene u garderobu koja im garantuje makar lakši i kratkotrajniji oblik pneumonije. Smanjuje se sleš koji deli dve tufne, a umesto njega raste zona Nove sezone.

 

Do idućeg sezonskog poniženja.

 

 

 

 



Komentari (168)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:15 20.01.2009

što bre volem

poniženja u H&M
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:22 20.01.2009

Re: što bre volem

U H&M je bio takav stampedo od prvog dana, da se još uvek ne usuđujem da uđem...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:41 20.01.2009

Re: što bre volem

U H&M je bio takav stampedo od prvog dana, da se još uvek ne usuđujem da uđem.

ja ušao da vidim koji je to bre SALE. mislio sam da neki pevač ima koncert
nisu se nemci baš nešto mnogo troškarili na ovogodišnjem poniženju.
Lord Greystock Lord Greystock 16:31 20.01.2009

Re: što bre volem

Srđan Mitrović
nisu se nemci baš nešto mnogo troškarili na ovogodišnjem poniženju.

Mi smo u Kaprunu u Austriji naseli na provokaciju i banuli u jedan H&M. Najviše se čuo jezik iz bivše nam države (osim slovenačkog). U isti smo "navraćali" još u dva navrata, a svaki put smo ga napuštali sa gomilama kesa punim "neophodnih, a tako jefitnih" stvari.
BTW Austrijanci se nešto nisu pretrgli od kupovine, to kanda samo mi ne marimo za krizu :(
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:38 20.01.2009

Re: što bre volem

Bogami i ovde se mnogo više čuju svi drugi jezici od slovenačkog...ja sam se osećala ko usred Bgd ili Zg...lepo mi srce bilo na mestu, ko da sam otišla u Bgd da napunim baterije...
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:43 20.01.2009

Re: što bre volem

SALOVA ima raznih...





A ovo je moj omiljeni SALE

=
natasavb natasavb 16:49 20.01.2009

Re: što bre volem

blago vama. u H&M u beogradu, cije su otvaranje najavljivali na sva zvona, mozes da nadjes samo stvari koje se izgleda zadnjih par godina nigde nisu mogle prodati.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:03 20.01.2009

Re: što bre volem

Nisu ni ovi H&Movi u Slo snabdeveni baš bogznakako...i ja sam sa iskustvom iz komšijske Austrije i Londona očekivala više...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 18:29 20.01.2009

Re: što bre volem

u H&M u beogradu,

misliš Zekstra
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:40 20.01.2009

Re: što bre volem

To je Mišković?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 18:49 20.01.2009

Re: što bre volem

To je Mišković?

ne znam čije je. jedino što znam da ne postoji H&M radnja u srbiji.
Unfuckable Unfuckable 19:15 20.01.2009

Re: što bre volem

To je Mišković?

jok, ja sam
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:58 20.01.2009

Re: što bre volem

Unfuckable
To je Mišković?

jok, ja sam

jok, nije miskovic

miskovic je sve ono sto:
- obuvamo
- oblacimo
- vozimo
- stavljamo na kozu tela i lica
- cime se kupamo
- koristimo za ciscenje kuce i odevnih predmeta, sudova...
- ...

miskovic, to je nasa mama
miskovic je nas tata

kad sve to razmotrim, onaj mitrovic-pink mi dodje jos i simpatican. prosto, bez njega mogu, ali bez miskovica - ne. moz' se rikne (od gladi!).

Unfuckable Unfuckable 20:01 20.01.2009

Re: što bre volem

kako beše onaj grafit :
Kosovo je srce Srbije - sve ostalo je - Delta
bokaiv bokaiv 22:39 20.01.2009

Re: što bre volem

Greska!

Postoji jedna mini H&M radnjica u TC Milenijumu, na poslednjem spratu.

Prodavacice ljubazne.

Doduse sirota radnja tesko da ima veze sa belosvetskim H&M gabaritima.


lanerosi lanerosi 22:41 20.01.2009

Sezonsko otreznjenje!

More,dosta sa tim folirancijama i bedastocama!Koje komplekse vi lecite?!Budalastiji tekst i temu tesko je zamisliti!Izvinite,ali zaista mislim da bi za vas bilo vrlo delotvorno ucesce u sezoni "okopavanja kukuruza".Recimo,negde u okolini Kragujevca....To bih ja nazvao "sezonskim otreznjenjem" belosvetskih sminkera i foliranata
Unfuckable Unfuckable 22:41 20.01.2009

Re: što bre volem

ael radi na crveno slovo?
natasavb natasavb 22:46 20.01.2009

Re: što bre volem

ne znam čije je. jedino što znam da ne postoji H&M radnja u srbiji.

u pravu si,jeste zekstra, ali najavljivalu su ovako :
""Njihova politika je da sami otvaraju svoja prodajna mesta, ali ponekad rade i ovakav način prodaje. Dakle, u novoj prodavnici moći ćete da kupite original H&M garderobu za žene, muškarce, decu, trudnice, kao i kućni program", uveravaju nas iz Zekstre."
original jeste,ali izbor katostrofalan. da nisam znala gde sam usla, nikad ne bih pomislila da ima veze sa H&M.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:47 20.01.2009

Re: što bre volem

Jesi siguran da je to zaista H&M radnja ili se u njoj samo prodaju H&M stvari?
cassiopeia cassiopeia 22:48 20.01.2009

Re: Sezonsko otreznjenje!

lanerosi


Kad uđeš u nečiju kuću prvo kažeš dobro veče. Ne bi bilo loše da i ti kreneš na okopavanje kukuruza i usput razmisliš o svom rečniku i načinu ponašanja. A ako ti se ne dopada tema rešenje je lako. Jedan klik mišem i odeš. Čemu vređanje?

p.s. Jelice izvini što uzeh za slobodu da pospremam po tvojoj kući
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:51 20.01.2009

Re: Sezonsko otreznjenje!

Koje komplekse vi lecite?


Bojim se da ćeš morati da potražiš stručniju pomoć.

cassiopeio, ne brigaj...hvala ti
cassiopeia cassiopeia 22:54 20.01.2009

Re: što bre volem


Kada sam pre par godina prvi put videla redove, stoličice u po noći pred ulazom u robnu kuću, i bukvalno otimanje robe iz ruku sapatnika u potrazi za superextrajeftinom robom shvatila sam značenje reči poniženje. Meni je prosto muka da ulazim u prodavnice dok rasprodaje traju. Em nikad ne nađem šta mi je potrebno, pa to guranje i gužva... ja lepo odšetam do prve poslastičarnice i zalečim se jednim čokoladnim kolačem i veselo otperjam kući do novih rasprodaja
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:55 20.01.2009

Re: što bre volem

cassiopeia cassiopeia 22:57 20.01.2009

Re: Sezonsko otreznjenje!


cassiopeio, ne brigaj...hvala ti


Nema na čemu.

Volim da pospremam pa to ti je
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:03 20.01.2009

Re: Sezonsko otreznjenje!

Vidi se da si se izveštila, imaš iskustvo
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:11 20.01.2009

Re: što bre volem

Jelica Greganović
Jesi siguran da je to zaista H&M radnja ili se u njoj samo prodaju H&M stvari?

ne znam za tu radnju ali znam da H&M zvanicno nije usao u Srbiju. Posto su i Mango i Zara i ostale usle preko Miskovica (Zekstra), imam utisak da oni ulaze iskljucivo kao H&M, i da je mozda upravo Miskovic prepreka za njihov zvanicni ulazak u srbiju na velika vrata. Opet imam utisak (mozda varljiv) da bi H&M stavio realne cene svojih proizvoda, pa bi automatski bili jeftiniji od svake miskoviceve. a jos on da ne zemi kajmak od tih krpica?! tesko ce H&M u srbiju...nazalost. i ispred one male kod beogradjanke nema H&M svetleca reklama ispred, sto je samo dokaz da nisu zvanicno usli u SRB.
natasavb natasavb 23:11 20.01.2009

Re: što bre volem

Jesi siguran da je to zaista H&M radnja ili se u njoj samo prodaju H&M stvari?

nisi verovatno videla, stavila sam neki deo iz te njihove najave. oni su koliko sam shvatila ovlasceni distributeri.
cassiopeia cassiopeia 23:16 20.01.2009

Re: što bre volem

natasavb
Jesi siguran da je to zaista H&M radnja ili se u njoj samo prodaju H&M stvari?

nisi verovatno videla, stavila sam neki deo iz te njihove najave. oni su koliko sam shvatila ovlasceni distributeri.



Biće da nisu ovlašćeni pošto na zvaničnom sajtu zekstre nigde nije navedeno ime H&M. Zanimljivo, zar ne?

zekstra - h&m
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:18 20.01.2009

Re: što bre volem

pa to jeste roba H&M ali Zekstra bira sta ce da proda i ona dodaje svoju marzu. i zbor te marze H&M nece doci kao Solo a bez Zekstre nikada u Srbiju.


muaddib92 muaddib92 23:25 20.01.2009

Re: što bre volem

dovodivši u zabludu naš mačiji duet, koji je oduševljeno nasrtao na vrata nadajući prehrambenoj radosti u obliku žurke pomahnitalih pacova.

Амаан, Лелице, БРЕ!! Ако си ишта ућарила на тхе сале, потрошићеш на одштетни захтев када те моји потомци утуже СА разлога: угушио се напрасно јадан (додуше зацењен од смеја) на сент Џона, није успео мученик ни да довати чашу вина, да залије - а таман је, мученик, сватио колике проценте Мишко удара - само у плусу
natasavb natasavb 23:25 20.01.2009

Re: što bre volem

pa to jeste roba H&M ali Zekstra bira sta ce da proda i ona dodaje svoju marzu. i zbor te marze H&M nece doci kao Solo a bez Zekstre nikada u Srbiju.

pa na zalost izgleda da je tako. kako bi nam inace uvaljivali onakve stvari po onim cenama.
ono sto sam ja navela je izjava njihovog pr, tako da ne verujem da oni to rade na crno. mada u deltalandu je sve moguce.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:33 20.01.2009

muaddibe,

mogla bih da se izvučem...mis'im kad smo već kod crnjaka...možda mi potomci daju neku premiju ako su na vrhu testamentalne liste...
Da ti ja dodam to vino, mani ti rizik, možda stvarno dobijem neki zahtev...



A ovo oko procenata, što li me ne čudi?
trener92 trener92 02:44 21.01.2009

Re: što bre volem

Jelica Greganović
To je Mišković?

Ne , to je njegov ex partner Spasojević, Zekstra, Women secret.....ect
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:40 21.01.2009

ubijanje knjizare

Na uglu bivse ulice generala Zdanova, a sadasnje Resavske i bivse Marsala Tita, decenijama je bila Nolitova knjizara.

Knjizara je zadnjih godina ocigledno propadala, a nevesti prodavci knjiga zatrpavali su je kojekakvim dziza bidzama i glupostima, ogledalcima, djindjuvama, kicastim figuricama...

A onda je knjizara zatarabljena, prostor renoviran i u njega se uselila Zekstra, gromoglasno se reklamirajuci na izlogu i okolnim bilbordima da dovodi u Srbiju H ^ M, pa jos najnize cene itd.

Ubili su jos jednu knjizaru, koja je bila karakteristika grada i otvovrili jadnu prodavnicu odece i u podrumu kucnih potrepstina, a la jastucnice i carsafi.

To nije H ^ M.

Nije ni proslo pored H ^ M.

Cene vrlo visoke za one demodirane krpetine, a robe taman koliko stane u dva gepeka stojadina i to one snh, kvaliteta pokupljene i zaostale kojekuda.

blam
fuj
stari92 stari92 10:01 21.01.2009

uzdizanje knjizare,podvarijanta I

iako retko ko više čita - mladi garant ne.

I - gaće 2 kom. = knjiga 17 x 11 cm. u boji veša - Gratis!

II - tange 3 kom = knjiga (tvrd povez) po izboru - Gratis!

III - posteljina-francuski l. = sabrana dela,color po izboru regala,dostava i montaža - Gratis!!!

.
.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:30 21.01.2009

Re: ubijanje knjizare

A najavljivalo se da dolazi H&M u Srbiju konačno...kakve jastučnice i čaršavi...mada, eto koristi, zatvoriše još jednu knjižaru, blagiš nama...

Nego da ja iskoristim izgovor za razgovor, kad se već pominje knjižara i knjige, da vam prenesem divnu, samozadovljnu vest: uskoro izlazi 4. izdanje knjige "Priči nikad kraja", ovaj put u još većem tiražu od 3 somića. Do sada je prodato 5 somića u tri štampanja.
Daklem, fala vam onoliko što kupujete knjigu, šta bih mi bez vas
muaddib92 muaddib92 22:28 21.01.2009

Re: muaddibe,

поткупљен у 1 потезу, матиран - јебга, ваљда са годинама постајемо кварљива роба
jaksa scekic jaksa scekic 23:54 21.01.2009

Re: što bre volem

Srđan Mitrović
To je Mišković?

ne znam čije je. jedino što znam da ne postoji H&M radnja u srbiji.


ja koliko znam pisalo da se otvara ako vec i nije

J
jaksa scekic jaksa scekic 00:02 22.01.2009

Re: što bre volem


Sa jednog web sajta

Kultna modna marka H&M stigla je u Beograd i majku Srbiju, a mi nismo bili lenji nego smo otišli da vidimo kako izgleda.
Prvo - prodavnica se nalazi u bivšem prostoru knjižare Nolit na uglu Resavske i Kralja Milana (broj 23.), preko puta Beograđanke. Drugo - prostor je mali. Treće - nigde na izlogu, ulazu, izlazu ili bilo gde ne piše da se radi o H&M garderobi, što nam je malo sumnjivo. Stoji samo Zekstra logo iznad i to je sve. Iz ove firme su saopštili da je u ponudi kompletan asortiman H&M, ali ovo pre izgleda kao da je neko prošao pored H&M radnje po drugim evropskim gradovima. Što se tiče ženske garderobe tu još i ima ponečega, ali muška ponuda se svodi na jednu policu sa dve košulje, sakoom i farmerkama. Ok, malo preterujemo ali nije ni daleko od istine.
Cene (pogledajte sliku ispod): muške pantalone - 1500 din, sako 3400 din, džember 1700 din, haljina 2100 din, cipele 2100 din. Nije loše i makar to podseća na cene po belom svetu.
U svakom slučaju posetite radnju pa sami zaključite ili kupite nešto, možda je nama samo loš dan.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:09 22.01.2009

Re: što bre volem

Bogami Jakša, tamo neko vara...opako.
ivana23 ivana23 00:45 22.01.2009

Re: što bre volem

Jelica Greganović
Bogami Jakša, tamo neko vara...opako.

Bila sam i ja u prolazu, stvarno jadno. Pali su mi u oci neki zenski blejzercici od prugastog somota kaki boje, a izguzvani kao da su bar 5 godina bili spakovani u nekim kutijama...

Prvo je zavladala euforija, a onda - pogledaj komentare od br. 60, pa nadalje...

H&M - B92
clickcafe clickcafe 14:15 20.01.2009

hoho

da li sam prva?

odoh da citam!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:23 20.01.2009

Re: hoho

clickcafe, nisi prva draga, ali mislim da ako ti to znači, Srđan će sigurno da ti ustupi prvo mesto, on je srce jedno i džentlmen
clickcafe clickcafe 14:28 20.01.2009

Re: hoho

eh ne znaci mi covek je zasluzio al se obradovah silno da i ja jednom dobijem tu znacu k'o citalacku nekad... hehe ja se meracim meracim u tu kupovinu al evo sad ce i sale-ovi da prodju i nista ne uradih hehe mada se jezim od bg cena a bogami i prodavacica. sledeci put obecala sam blizem krugu ljudi da cu ih snimati mob tel njihove usluge i postaviti na youtube. znam da ce njih bas nesto ... al ja cu se bolje osecati da pokazem kako to ruzno izgleda.

ili da ne navlacim gnev osoblja da ne bi postale jos gore?

ps. a o brojevima preko M da ni ne pricam. ko ovde ne nosi XXS, XS i S moze slobodno da ode u inostranstvo ili da uzme karticu za narucivanje preko neta
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:40 20.01.2009

Re: hoho

clickcafe, nisi prva draga, ali mislim da ako ti to znači, Srđan će sigurno da ti ustupi prvo mesto, on je srce jedno i džentlmen

sa zadovoljstvom.
dragoljub92 dragoljub92 14:48 20.01.2009

Re: hoho

zabavno za čitanje ali ne i za učestvovanje.
clickcafe clickcafe 14:59 20.01.2009

Re: hoho

jao hvala pravo si lepo rece jelica
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:04 20.01.2009

Re: hoho

jao hvala pravo si lepo rece jelica

još samo da provalim kako da to realizujem...
clickcafe clickcafe 15:28 20.01.2009

Re: hoho

hihihi nema veze i ovo je dovoljno!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:58 20.01.2009

Re: hoho

dragoljube, samo tiše, da te ne čuje partnerka, bićeš sateran u prvu kabinu na presvlačenje...
dragoljub92 dragoljub92 19:01 20.01.2009

Re: hoho

Jelica Greganović
dragoljube, samo tiše, da te ne čuje partnerka, bićeš sateran u prvu kabinu na presvlačenje...

бегам нисам ја за овдена.
кад смо код бироа за изгубљето време,пријатељица из пирот реновирала кукињу и дошла у ниш да погледа шта има на тапету у ниш.ја да јој будем водич.људи да сам копао рупу 2х2х2 неби се толко уморио&попиздео.и тако још два пута за намештај и задњи пут за судоперу,женско променило стандард на своје ,што значи да ниједна судопера не одговара а она оће још округлу.шта да вам кажем успела да нађе а ја сам ишо месец дана на рехабилитацију.додуше ту округлу није нашла у ниш ,немам појма одакле јој мени су само преселе и кукиње и собе и намештај и пирот.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:04 20.01.2009

Re: hoho



okrugli lavabo? mogla bi da održi tu i tamo neki seminar o kuhinjskim željama...ja sam mislila da sam najgora...
dragoljub92 dragoljub92 19:16 20.01.2009

Re: hoho

Jelica Greganović


okrugli lavabo? mogla bi da održi tu i tamo neki seminar o kuhinjskim željama...ja sam mislila da sam najgora...

ма није проблем ,има има од инокса,емајлирани ,у цолору,бели све има .али она женска скратила дубину за 10сантиметра,е то нема ван стандарда,и сад се више не сећам да ли је то нашла код нас или је донела из иноземства,углавном онај што је купила у ниш морала да врати,за сантим или два није мого да се уклопи
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:18 20.01.2009

Re: hoho

carica!
ivana23 ivana23 14:19 20.01.2009

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:24 20.01.2009

Re: ***



Došle komšije na kafu, samo malo, pa stižem...
Nune Popović Nune Popović 16:24 20.01.2009

Re: ***

Na istu temu



Više je ovde
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:26 20.01.2009

Re: ***

Što su na sniženju samo leve?
Nune Popović Nune Popović 16:29 20.01.2009

Re: ***

priroda uvek to tako reguliše, zbog ravnoteže među zvezdama
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:43 20.01.2009

Re: ***

Zvezdama?
mannitou.jr mannitou.jr 14:20 20.01.2009

KONFEKCIJA!!!

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:59 20.01.2009

Re: KONFEKCIJA!!!

dobrociniteljka

upravo sam pruzila utociste ponizenom armanijevm dzemperu i nekim njegovim drugarima iz drgih sezona
ivana23 ivana23 14:28 20.01.2009

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:49 20.01.2009

Re: dobrociniteljka

Ana, na pravom si putu, sudeći prema stručnim člancima u novinama, na poniženjima se treba izboriti za brendirane komade, kao to se jedino isplati, ono drugo je kratkotrajno navlačenje.
stari92 stari92 15:57 20.01.2009

iskustveno

,,Nisam toliko bogat da kupujem jeftino''

Još 1982. sam kupio svoj prvi džemper (Rašica),za novogodišnji doček,i nije da nije nošen,
čak sam ga davao par puta starijim od sebe (jer je kao demode)-ostao mi je u nasledstvo,
te ga i dan danas nosim,a nisam cicija uopšte-nego traje (rađen za JNA,maslinato zift))
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:04 20.01.2009

Re: iskustveno

Milutin Milošević Milutin Milošević 14:30 20.01.2009

Rasporodaja

... popust ... sniženje.

Mene neverovatno nervira što danas koriste uvezenu iz komšiluka reč "akcija". Kao, nije na rasprodaji, kao nije sa popustom - nego smo napravili akciju. Drž da nabijem.

Nego, ova rasprodaja će izgleda da potraje, barem par godina. Zato ne žurim. Ima vremena
thefreak thefreak 14:52 20.01.2009

Re: Rasporodaja

Milutin Milošević
... popust ... sniženje.

Mene neverovatno nervira što danas koriste uvezenu iz komšiluka reč "akcija". Kao, nije na rasprodaji, kao nije sa popustom - nego smo napravili akciju. Drž da nabijem.

Nego, ova rasprodaja će izgleda da potraje, barem par godina. Zato ne žurim. Ima vremena



Globalizacija, prijatelju, globalizacija.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:23 20.01.2009

Re: Rasporodaja

Globalizacija, prijatelju, globalizacija.
Termin ili trajanje?
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:51 20.01.2009

Re: Rasporodaja

Ima vremena Milutine, ako nosiš xxs i nameravaš da izgledaš kao sputani sulundar.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:06 20.01.2009

Re: Rasporodaja

Možda je akcija zbog radi toga što moraš da funkcionišeš kao gerila u radnji, da si brz u nalaženju stvari, svog broja, da se preoblačiš kao za opkladu, da sačuvaš nađeno, da ti neko ne drpi iz ruke i da imaš strpljenje noćne zasede da dočekaš red na blagajni.
thefreak thefreak 18:59 20.01.2009

Re: Rasporodaja

Milutin Milošević
Globalizacija, prijatelju, globalizacija.
Termin ili trajanje?


Termin, trajanje sumnjam.
Unfuckable Unfuckable 19:20 20.01.2009

Re: Rasporodaja

ne znam da li je iko primetio najbolju foru (dNo) u megamarketima i sličnim storovima gde je Sale - Akcija glavni i stalni baja ....ja provalio slučajno oko novaka :
dakle, fora je u tome da se mazne nešto iz susednih kolica i ubaci u svoja, to sam svojim očima video nekoliko puta....valjda po sistemu "čim je te neko uzeo mora da je ok + mrzi me sad da tražim a blizu kase sam"

ne - ve - ro - vat- no
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:24 20.01.2009

Re: Rasporodaja

Pričaj mi malo o tome...neverovatno žensko biće je pre neki dan probalo da mi mazne jaknu, moju jaknu u kojoj sam došla u radnju i koju sam samo spustila pored sebe na policu, dok probam džemper...nikla je niotkuda, uzela jaknu, provrtela je po rukama, dok sam ja gledala zaprepašćeno bez reči i videvši odgovarajući broj, boju i model, se bez obzira na odsustvo cene stuštila ka blagajni...jedva sam oslobodila ruke iz onog ludačkog džempera i savatala je... spasih jaknu...

Unfuckable Unfuckable 19:31 20.01.2009

Re: Rasporodaja

pa to ti velim....
kao da postoje Mesta Blama za pojedine kategorije / jedinke / polove....
Muškarci najčešće izblamiraju sebe po kafanama, ok ...ima tu još mesta, je l' te.....
a žene - po rasprodajama, 'leba mi.
Pomahnitali stampedo adrenalina sa par kapi parfema i estrogena
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:33 20.01.2009

Re: Rasporodaja

pravo da ti kažem, ja i danas ne mogu da verujem kada na dan početka rasprodaja ovde vrte snimke gomila žena koje dođu 5 sati pre početka rasprodaje pred radnje i stoje u zasedi...
Unfuckable Unfuckable 20:02 20.01.2009

Re: Rasporodaja

dajbt ...neverovatna količina tih ...prainstikata se ispoljava u tim situVacijama, to se baš lepo vidi
Meni je najzabavnije da posmatram face žena dok kupuju, to je zaista nešto.
thefreak thefreak 20:39 20.01.2009

Re: Rasporodaja

Unfuckable
dajbt ...neverovatna količina tih ...prainstikata se ispoljava u tim situVacijama, to se baš lepo vidi
Meni je najzabavnije da posmatram face žena dok kupuju, to je zaista nešto.



Nikakav orgazam ne moze to da zameni.
Unfuckable Unfuckable 20:48 20.01.2009

Re: Rasporodaja

heh
dobra asocijacija, ali nije samo to
(da istrolujem samog sebe, na brzaka : a tko sam ja da pričam o ženskim facama nakon orgazma kada ni jednu video nisam ? ? ? )
dakle, ima tu neke fokusiranosti lovca - i to onih što hvataju ribu kopljem, otprilike taj nivo koncentracije i napetosti se ogleda na licima
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:04 20.01.2009

Ko je 100ti?

Dobije kolač



po ceni 60% nižoj od uobičajene...
stari92 stari92 21:33 20.01.2009

Re: Ko je 100ti,'el' mož ' na čeci ?

Il' jok ?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:37 20.01.2009

Re: Ko je 100ti,'el' mož ' na čeci ?

može preduzećem
stari92 stari92 21:50 20.01.2009

Preduzmi nešto,zar na Sv.Jovana da

se naplaćuje ?
To bivalo nikad nije.

(mož preporučeto na preduzeće pouzećem-taman za topli obrok dođe))

POSTEXPRES
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:31 20.01.2009

Re: Preduzmi nešto,zar na Sv.Jovana da

Kad je Krstitelj u pitanju može i 100% popusta...nek ide život, nije beg cicija...
Unfuckable Unfuckable 22:39 20.01.2009

Re: Preduzmi nešto,zar na Sv.Jovana da

au, dobra ova crvena slova...zamisli na svako kad bi davali Saleta, bokcamu !?
jesen92 jesen92 00:36 21.01.2009

Re: Rasporodaja

e, pa nije akcija i snizenje ista stvar..akcija je vremenski ogranicena i posle isteka roka cena se vraca na pocetak...Moj slucaj u Roda centru polovinom decembra : vidim ja usisivac na akciji, cena mi se dopala...decko prodavac ga isprobao na licu mesta i ja stigla na kasu...kad tamo, traze mi vise para nego sto je pisalo..pa jel imate neku pik karticu, ja kazem da nemam...pa ovo pa ono i na kraju se ispostavilo da je bila akcija ali da se zavrsila a oni zaboravili da vrate cenu...ja se iznervirala, malo se svadjala i na kraju platila koliko su trazili...
madam_mym madam_mym 03:14 21.01.2009

Re: Rasporodaja

Muškarci najčešće izblamiraju sebe po kafanama, ok ...ima tu još mesta, je l' te.....
a žene - po rasprodajama, 'leba mi.

a ja još i patim što se ne uklapam - nikada nista ne nadjem, sve nose kese a ja praznih ruku izlazim... nema za Rajka kapa...c, c, c...
dobro je da me ne pokradu u taj vrčkolj, što bi rekli piroćanci
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:28 21.01.2009

Re: Rasporodaja

To zaboravljanje vraćanja cena najbolje obožavam...kad sam bila u Londonu mi je odmah drugarica objasnila da je cena na proizvodu cena koja važi na blagajni, a ako su oni nešto pogrešili to je njihov problem...nećete verovati, ali sam se u trećoj radnji dovatila nekih inače otrovno skupih pantalona, koje su uprkos poniženju ipak imale samo jednocifrenu cenu...otklipsam do blagajne, a one cice se dovate za glavu i počnu da plaču...pantalone ipak nisu bile baš toliko ponižene, a neko se od njih zeznuo, te su morale da mi ih po toj ceni prodaju... Naravno da tako nešto u Slo ne važi...pre nekoliko godina mi rasplakaše dete, koje je tri dana kalkulisalo parama od babe i dede nakupljenim da bi kupilo neku strahotu odvratnu od igračke...sve je izračunalo, u radnju me oteralo, na igrački cena, a na blagajni - ! Prodavačica kaže da to u stvari nije prava cena, "evo vidite u kompjuteru je druga", ja podivljala, a dete pored nakupilo dve kante suza u očima...došlo mi da ih podavim...da odem sa rasplakanim detetom koje u rukama stiska skupljene pare ili da dodam pare za glupost od igračke?! Naravno da sam dodala...bezobraznici jedni.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 14:40 20.01.2009

koencidencija

drzim casove muzike&teorije muzike drugaru slikaru, koji snizene tonove zove - ponizeni tonovi



a ja najvise volim ponizenje u H&M kao i srdjan, mada mi ni Mango nije stran. moram da priznam da su ponizenja u BG zaista ponizenja u pravom smislu te reci (jer cene nisu ponizene koliko bi trebalo) ali zato guzva nadmasuje ponizenja i u UK
ivana23 ivana23 14:50 20.01.2009

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:53 20.01.2009

Re: koencidencija

BOL, ovde je najbolja fora onaj prvi period poniženja kada pored napisanih masnom bojom -50% napišu sićahno od. Uđeš unutra i udari te kap, jer je poniženje zapravo 0,05%...Ali zato stiže druga faza u kojoj su ozbiljnija poniženja...sada i brendirani skidaju na -70% i konačno njihove cene ne izgledaju kao test inteligencije.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:07 20.01.2009

Re: koencidencija

moje iskustvo sa Beti pidzamama i vesom: u decembru je to mikro ponizenje, a preko leta sve one tople pidzame mogu da se nadju za stvarno smesne cifre. i sto je najlepse, obicno te velike, najvece brojeve niko ne kupi, pa sve ostanu meni
nego, ja imam drugi problem kad su u pitanju ponizenja: sto vrlo brzo nema broja. onda kad i dodje na 70%, nemam sta da kupim
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:35 20.01.2009

Re: Beti

od kako su isfušerili kupace kostime poslednjih godina, i ne cudi me.
mada pidzame i gacice su im vrh, pidzame posebno (odoh da vidim da li ima nesto malo vise ponizeno, da se obezbedin za koju godinu...valjda ce neko da ih kupi, a?)
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:08 20.01.2009

Re: Beti

Nešto ne izgiboše da ih kupe, ko ni Palomu...a narudžbina sve manje i manje...
rapunzel rapunzel 14:55 20.01.2009

Mnogo

volim da kupujem na poniženju, jerbo većina stvari tek tada dobije svoju realnu cenu.

I tako, krenem sinoć sa sestrom da kupim nešto, al' cvrc.

Nisam baš dugo šetala, obaveze i tome slično, ali izbor žasu.
Prvo sve mi nešto čki, karnerići i ostalo, drugo veličine sve xxxxxxxs ko da svi u Srbiji imaju 35 kg težine i 140 cm visine.

Probam sako i osetim se ko Tarzan, samo što ne kvrcnu na leđima. Rukavčići tri četvrt.
"Ima li veći?", pitam.
"Gospođo, to nam je najveći broj", odgovara preljubazna prodavačica, a iz očiju joj čitam-smršaj malo.
Tamo gde su brojevi oni "normalni" 40, 42 i 44 nema poniženja.
I posle par radnji odustanem....
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 15:08 20.01.2009

Re: Mnogo

Prvo sve mi nešto čki, karnerići i ostalo, drugo veličine sve xxxxxxxs ko da svi u Srbiji imaju 35 kg težine i 140 cm visine.

Probam sako i osetim se ko Tarzan, samo što ne kvrcnu na leđima. Rukavčići tri četvrt.
"Ima li veći?", pitam.
"Gospođo, to nam je najveći broj", odgovara preljubazna prodavačica, a iz očiju joj čitam-smršaj malo.
Tamo gde su brojevi oni "normalni" 40, 42 i 44 nema poniženja.

e, u nemackoj, u velikim H&M postoje delovi za te zene koje lice na decu (broj odece 0, -2...da, da, -2!), postoji za trudnice, i za nas zene koje nismo XXS velicine. medjutim, trend u svetu je po prvi put, da imamo vise debelih od gladnih, te ce i moda morati da se okrene tom trendu.
ps. da ne pocinjemo tu temu ponovo ali ne znam jos uvek zasto se Mrsav ne svrstava u istu kategoriju kao i Debeo. to su samo dve krajnosti, ni jedna nije dobra...
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:56 20.01.2009

Re: Mnogo

Ovde još uvek toga nema, a brojevi se, kao što sam o tome već i pisala, dramatično smanjuju iz sezone u sezonu, iako banda konfekcijska se kao kune u borbu protiv anoreksije. Ja sam se već navikla na L u masi tih radnji, mogu da mi pljunu pod prozor, nemam nameru da krepam od gladi i izgledam kao leš na bis zato da bih mogla da se uvučem u njihovu cenjenu kreaciju...na kojoj su još i uštedeli materijal.

rapunzel rapunzel 16:18 20.01.2009

Re: Mnogo

A u radnjama gomila modernih "hvala ti bako" džemperića i "lizeze" u nekim bolesnim bojama.
Izem ti tuniku koja mi je do struka.
Nisam ja neka visina, al' izgleda imam pecaljke od ruku.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana