Astronomija| Kućni ljubimci| Religija| Sex| Zdravlje

FZ21VU3PPU2P

krkar RSS / 27.06.2011. u 21:16

201005180030114bf225e3116c6.jpg

Priznajem da ova fotografija nema mnogo veze sa blogom koji će uslediti. Mis'm, mogle bi tu svakakve asocijacije da se nađu... ali nije to namera.

Da sam stavio neko od lica koja imaju veze sa sadržajem bloga, na primer OVOG

tanjug-ivica-dacic_500x300.jpg

 OVOG

cvetkovic-1.jpg

ili OVOG

15096103334c0e66007d440098664580_640x512.jpg 

pomislili biste da se ExPolicajac ovde opet raspisao i pravi Službi PR. Ili bar da Karagaća nekog principijelno...

Nešto sam sve mislio kako bih stavio neku od ovih slika

grace-jones-mic-nude.jpg

ydd1.jpg?w=380 

city_stockbroker1.jpg 

ali i to bi vas zbunilo i zavelo. Pa, računajte da je slikovna digresija završena.

 

Dakle, FZ21VU3PPU2P

Ovo znači: Formular Za 21. Vek U 3 Primerka i Popunjena Uplatnica u 2 Primerka. Tačnije, 12 uplatnica ali otom potom.

Ističe mi krajem jula registracija motora. Pošto imam nameru da do tog datuma budem na odmoru - a znam da se vozilo može registrovati30 dana ranije, odem u četvrtak u prvu agenciju za registraciju.

Umeo bih ja to, naravno i sam. U Srbiji u 21. veku sve ima na vebu. Evo, na primer, registracija. Odeš na sajt MUP-a i sve je jasno, jednostavno i transparentno opisano.

Samo treba rastabiriti ovo, ovo, ovoovo i ovo, pravilno ispuniti podatke o konfekcijskom broju načelnikove tetke (singapurski brojevi), prečniku dizne karburatora (u mađarskim pedljima), JMBG vulkanizera koji je pumpao gume i broj potvrde vakcinacije poštarevog bretonca - a ni tada ne znate da nema još nešto što će vas sačekati kad mislite da ste sve ovbavili, ono čuveno FT1P

Krkar: Damregistrujete motor, evo saobraćajna, evo lična karta, štajoštreba?

Agentkinja: Je l' s vašim tehničkim ili našim?

K: Budiboksvama, kako to?

A: Pa ako nećete da vozite motor na tehnički možemo mi da sredimo i bez motora. 

Tu sam ja već ohrabren kako novipropisipovećavajubezbednost...

K: Ma nije mi problem da odem na tehnički, to je nekoliko minuta i usput mi je, radno vreme OK, do 19, nego ovo maltretiranje oko uplata.

A: To ćemo mi, ne brinite. Samo, morate da nam date staru tablicu jer se tablice menjaju.

K: A koliko ću da budem bez tablice?

A: Jedno 2 dana. 

Tu ja već mjkuttkustrnu MUP-u, državi... ali računam taman to da obavim dok sam na putu.

K: Dobro, koliko će sve to da košta?

Dam saobraćajnu, ona nešto džavrlja po kompjuteru, kaže toliko i toliko ukupno i naša usluga toliko i toliko (pristojna cena). 

K: Dobro, evo vam sad saobraćajna i lična karta, iskopirajte pa sve pripremite a ja ću kad krenem na put da svratim i donesem vam tablicu.

A: E, ali morate da overite ovlašćenje u opštini.

Da ne biste čekali u redu za registraciju u opštini - morate da odete da čekate u redu u opštini da ovlastite Agentkinju da u vaše ime registruje Motornoga Vozila. 'Ajd, mjkusstruttku, ispuni ona ovlašćenje, uzmem ja sa sobom, krenem u Opštinu, kaže ona e ne vredi vam sad da idete, sad ne rade, mora sutra.

Dođem u petak u opštinu da overim ovlašćenje, red kao da dele opštinske kancelarije džabe. Ja žurim, odustanem, računam drugi dan ili druga opština, mora negde pred kraj radnog vremena da je manja gužva.

U subotu prolazim oko 1415 pored tehničkog pregleda, rade do 17 (ili 19, ne sećam se), nema nikog, ajd' to da obavim, 1100 dindži, 5 minuta, imaju me u kompjuteru, sve kao podmazano. Odem na šalter Dunav osiguranja u zgradi tehničkog pregleda, kaže ljubazni čika tehničar e, nema ga. Otišao da ubere trešnje, najavilo kišu za večeras pa da obere pre kiše.

Mjkusstruttku...

Ja do prve opštine da ono overim, ne radi šalter, do prvog osiguranja, svi rade do 14. Setim se ja da kod našeg Miška Za 21. Vek ima Delta Generali osiguranje i radi do nešto kasno, 20, 21, tamo sam jednom plaćao kad su svi drugi bili zatvoreni.

Subota 1505. Krkar ulazi u Delta Generali u Delta Cityju. Red, 6-7 ljudi sedi i čeka. 3 stola prazna, za četvrtim sedi Agentica. Iznad nje veliki znak da primaju sve kartice, super, taman da ne mislim imam li kod sebe dovoljno para i da ne moram u banku koja NIJE uDelta Cityju (Krkar ovde mora da prizna da brka pinove i da mu razne mašine redovno jedu kartice kad pobrka i da tu pomoći nema i da ima fobiju od bankomata jer nikad ne zna koji pin ide za koju karticu i majkuiminženjersku kad će već jednom da uvedu to skeniranje oka, uha, grla i/ili nosa...).

K: Jeste vi sami ovde? Nije neko slučajno na nekoj pauzi...

A: Da. 

K: A mogu li da vam predam dokumente pa Vi to lepo uradite kad dođe na red a ja dođem za 2-3 sata taman dok obavim šta imam? (Jeste, Krkar je staromodan i obraća se prodavcima, šalterskim službenicima, taksistima i konobarima sa Vi. Što njima ne smeta... ali nema veze)

A: Ne može.

K: A što ne bi moglo, u čemu je problem da to uradite?

A: NE MOŽE!

Odem da popijem kafu da je ne zadavim a računam i da ona gužva mora kad-tad da se smanji (bar se nadam). Sednem u prvi kafić do ulaza, vidim Illy kafa (najbolja na svetu i okolini). Sednem za šank pored aparata za kafu, naručim espresso. 

Šanker: Ne možete odatle da naručite, morate da pređete na drugu stranu šanka i naručite kod konobara (trenutačno nenazočnog).

Ne zadavim ni njega, dignem se bez reči jbškafu. Odem do neke kompjuterske radnje da vidim štasedanasprodaje, zadržim se jedno 20 minuta.

1530: Vidim u Delti samo jedna mušterija u redu. Uđem, sednem, onaj taman završi, sedne onaj pre mene, i on završi za 5 minuta, računam e, konačno me krenula sreća.

1535: Sedam pred Agenticu.

K: Dobardan, ja bih da uplatim osiguranje. Pružam saobračajnu, staru polisu i ličnu kartu.

A: A to nije za putno osiguranje? Da može. A hoćete i sve uplatnice za registraciju?

K: Vi to sve popunjavate?

A:  Naravno, imamo program!

Tu se ja ozarim, nemavezeštosamčeko... Dam joj sve ono, ona krene, kucka, nađe me u računaru. Kuc, kuc... izađe iz printera uplatnica 

ONA uplatnica

zuplatnica.jpg 

K: Ne treba uplatnica, plaćam karticom.

A:  Ne može karticom.

K: Imate na 5 mesta znak da može.

A: Može kod nas ali ne može za osiguranje. MUP priznaje samo poštansku uplatnicu, morate na pošti.

Mjkusstruttku. Sad već ne znam hoću li imati dovoljno para, prebrojavam, 18000 u xhepu. 

K: A koliko je to ukupno?

A: Ne znam dok sistem ne izbaci sve uplatnice, znate ima ih 12!!!

Kreće tu sistem da izbacuje uplatnice. Pošto je Agentkinja bolno spora zamolim ja za njen digitron, uzmem da sabiram one uplatnice. Kad - na prvoj, moje ime i adresa ali piše Šabac.

K: Ovde je greška, nisam iz Šapca nego iz Beograda. (Naravno, na ličnoj karti to ne piše jbmsvpspsku ko me natera da uzmem čipovanu - Delta Generali nema čitač...). Ali otkud ja memorisan u Šapcu.

Ispravi Ona. Samo 10 minuta dok se izborila sa Sistemom.

Nastavlja da ređa uplatnice ispred mene, vidim dve iste. Isti iznos, isto sve...

K: Dali ste mi 2 iste uplatnice.

A:  Tako mi je Sistem izbacio.

K: Dobro, treba li 2 puta da uplatim po 600 dinara za saobraćajnu?

Pocepa ona duplu uplatnicu, sledeće dve je opet sistem duplo izbacivao i opet smo cepali... i opet sam JA utvrdio da sam na još 3 uplatnice bio iz Šapca (ne znam šta mi Ovaj Sistem izbacuje!)... i konačno posle mnogo muka, provere, cepanja... stignemo do poslednje. Ukupno 8 uplatnica. Po mom računu imam keša.

A:  Jao ovde nešto niej u redu. Mora da bude 12 uplatnica a meni Sistem izbacuje samo 8.

ZNAČAJNA PAUZA

A: A to je motor? Plaćate li Vi Javne Puteve i ekološku taksu?

Ne znam šta mi bi da budem BAŠ toliko ljubazan te je ne zadavih nego samo pretpostavljam da plaćam ali to biste Vi morali znati.

Onda je zvala kolegu, pa je otišla na drugi računar na kojem ima internet pa je išla na sajt Auto-moto saveza pa tamo gledala šta se i kako popunjava, pa pošto Sistem to ne ume onda je to ispunjavala rukom...

Konačno u 1640 imam ispred sebe 12 uplatnica u 2 primerka. Zbir - Krkar 1200 dindži kratak. Kaže ona idite sad uplatite A ZA TO VREME ĆU JA JOŠ NEŠTO DA POPUNIM. Srećom imam u džepu 50 €, odem do menjačnice,promenim. U istoj prostoriji, zajednički šalter menjačnica i pošta. Ali pošta radi do 13 subotom. Pitam gde može, ima banka. Intesa, odmah do osiguranja.

Tamo opet red, čekam 10 minuta, dođem na šalter.

Nemate račun u našoj banci, provizija 1%, minimum 40 dinara po uplatnici.

Ma pristajem, samo da završim. Kuca ona šalteruša, svaki broj i svako slovo sa svake uplatnice ona mora nanovo da prekuca u Svoj Sistem... Negde kod 7. uplatnice upada nekakva usplahirena devojka pored mene na šalter, ja već da je hvatam za kosu - kad prepoznam Agentkinju.

Jao, pogrešila sam poziv na broj broj za uplatnicu osiguranja! (to je baš ona NJENA, od osiguranja) Možeš li, Mico, da storniraš?

Mica, naravno, ne ume da stornira ali ume Persa na susednom šatleru, te Persa ostavi sve što je nekoj sirotoj gospođi radila i krene da obučava Micu da stornira. Al' za storniranje mora da ubaci Mica ličnu kartu u čitač, pa dok je ona otišla u međuvremenu po ličnu kartu (usput su se sa četvrtom, koja je zatvorila šalter da ide na pauzu dogovarale koja će kifle i nemasni jogurt a koja samo late sa puno šećera i mrvicama odozgo...)

Onda sam ja pogledao novu uplatnicu koju je Agentica donela umesto one stornirane na kojoj je Ona, je l'te, pogrešila broj - i naravno na novoodštampanoj sam opet bio iz Šapca. Tu sam je nežno iscepao (uplatnicu, ne Agenticu. A uplatnicu nisam ni nabio Agentici u grkljan) te je ona onda napisala najnoviju uplatnicu rukom, te ja konačno dođoh do kraja svih 12 uplatnica.

K: Mogu li sad ja ovo da platim karticom?

Intesina Šalteruša: Ne može, nemate račun u Banca Intesi.

Dobro, taman imam keša dovoljno, platim sve. Žena od svake uplatnice uzme kopiju, meni da original, uredno oprintovan matričnim štampačem, opečaćen i opotpisan.

Vratim se Vrata Do u Delta Generali kod Agentkinje:

Samo da iskopiram uplatnicu osiguranja za nas... I da znate, pošto nemate novi registarski broj na polisi Vam ne piše broj, važi ona i tako, ali kad dobijete broj ipak svratite kod nas da vam ga upišemo...

1710. Bilo je tačno 1710 kad se sve to završilo i kad sam izašao iz Delta Generalija. Samo 1 sat i 35 minuta. Dobro, to je samo nepunih 8 minuta po uplatnici, da se popuni i plati. Da je popuni onaj kome je to posao i obračuna onaj kome je to posao. Ja sam samo proveravao koliko je duplih, koliko sam puta bio Šapčanin i sabirao.

Onda odem u MUP, Ljermontovljeva. Tamo nigde nikog, dvojica ispred mene ali sa istim predmetom i jedna ŠalterMUPša. Jedno 10 minuta su se oni akali oko prikolice bez atesta, jedan izvadi legitimaciju da radi na tehničlom pregledu i da on svim prikolicama bez atesta izdaje tehnički pregled na osnovu izjave da je imalac prikolicu sam napravio a za prikolice do 750 kila to može... te je onda ona to sa nekim proveravala telefonom... ali Krkar sav srećan što samo što nije obavio taj eksperiment iz nuklearne fizike...

Dođem na red, predam sve. Žena uzme, pogleda, uzme nešto da kuca, ne progovara. Dade mi tablicu, ode do štampača, dade mi registracionu nalepnicu.

K: Izvinite, ovo je nalepnica za staklo, registrujem motocikl, dajte mi nalepnicu za karoseriju.

MUPuša: Imate valjda šajbnu na motoru?

K: Imam ali nije staklena nego od plastike koja se oštećuje prilikom skidanja ove nalepnice.

M: Ma ne morate da je lepite, nosite je samo na motoru ako baš neko traži. 

Dade mi žena ljubazno nekakav papir na kojem piše da mogu da vozim motor i da ovaj papir važi kao saobraćajna dozvola do izdavanja iste... Džebga, komplikovana tehnologija štampanja na plastici, ko zna gde to mora da se šalje, Hjuston li je, Jokohama li je... Kaže ljubazna MUPuša ma sad to ide brzo, biće gotova saobraćajna za jedno 7 dana, najviše 10.

Naravno, u međuvremenu ne mogu preko granice - al' šta će poštenom čoveku uopšte da ide iz Srbije kad je ovde najbolje i ovde sve ima, zna se...

K: A niste mi vratili uplatnice

M: Pa samo ste mi po jedan primerak dali, to ostaje nama, ako Vam treba - trebalo je da ih fotokopirate.. 

Računam samo da izađem, valjda mi neće trebati. Džebga, neiskusan.

I sad ja negde oko 1745, posle tačno tri ipo sata šaltera, formulara, Šapca, Delte, Intese... dođem do motora. Pokušavam da uguram onu tablicu - neće. Probaj na sve načine - nikako da uđe. A stara lako izašla, kliznula. Nailazi kolega motorista istim poslom.

Motorista: E, ako ti je to stari okvir džaba guraš. Taman je nova tablica za 3-4 milimetra i duža i šira, nema šanse da uđe. Uzmi neku izolirku pa zalepi.

Sad, ono, ja kao i svaki pošten građanin ne idem nigde bez 2 rolne izolir-trake, nije nego... Opet mjkusstruttku, strpam onu tablicu u kofer i u prvi hipermegaultragigaturbo market - Vero u Vojislava Ilića. Naravno da okvire za tablice od motora nemaju, imaju za kola al' za motor - jok!

Tu mi konačno dosadi da budem Glupi Građanin Pokorni i sve do danas sam vozio sa tablicom u koferu. Niko se nije uzbuđivao, ni policajci, ni kamere... Kupim danas novi okvir za tablicu, 190 dindži, montiram, postavim tablicu. Pomislim koliko bi to Miškoviću bilo isplativo da mi je na račun osiguranja od nekih 11000 i još jedno 600 dindži provizije u Intesi poklonio komad plastike, mogao je i da napiše na njemu Delta pa da ga za 190 dindži reklamiram jedno 10000 km godišnje uokolo. Al' se onda setim da je ovo ipak Srbija 2011, zabole Miškovića da se reklamir! Čist trošak. Ima državni monopol, privatne političare, potkupljene medije, državu koja će da uđe u Evropu kad nađu naftu u garaži Delta Cityja - pa što da baca 190 dinara. Malo li je na ovu skupoću.

Teke da znaju oni iz EU i Belog Sveta. Džab' im e-banking, džab im svi kompjuKteri, gadžeti, vajralesi, sekjuri pejmenti, skeneri i ostale andrmolje i sokoćala. Sve to će MUP da ukine i zabrani. (Jebote, sad se setih kako su pre jedno 30 godina pokušali da uvedu da formulari za registraciju MORAJU da se popunjavaju u Udruženju Pemzijonisanih Milicajaca, za pare naravno, a panduri ni kad su bli u službi nisu znali više od 6 slova po čoveku a u peMziji Alchajmer radi... treba 5 pandura sat ipo da kolektivno čuka po onoj mašini da popuni formular. Tako da je ovo, valjda, ipak napredak). 

Jebala nas/ih i Evropa i svet i 21 vek. A kad uvedu sve to bez papira, duplikata, kopije i dokaza kamo će pečate da udaraju?

Jedino ako se OVAJ

18801.jpg

ne seti da kampanju za iduće izbore zasnuje na Odbrani Tradicionalne Svetinje Serbske, FZ21VU3PPU2P. Sve šalteruše bi za njega glasale, a snaga je to, mogle bi da uvedu i da niko ništa ne može da završi na šalteru dok ne donese mobilni telefon sa slikom svog glasačkog listića i zaokruženim Grobarom.

P.S.

Ostalo mi nekoliko neraspoređenih sličica, a baš su dobre.

 gents-que.jpg

waitinginline-lg.jpg 

underware-luft.jpg 

Longestbininiparade4.jpg 

4+Richardson,+Terry+-+Topless+Line,+2009.jpg 



Komentari (87)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 21:27 27.06.2011

Domaćine

Što sam celu noć pisao o tablicama kad si mi uzeo temu, al nema veze. Ja ću da basiram sa strane i uživam u patnjama koje svi mi prolazimo.
jedan.kub jedan.kub 21:53 27.06.2011

Re: Domaćine

A sto da bude, jednostavno kad moze komplikovano.
Nije nama kriv zapad sto se na njega ugledamo, vec mi sto sve na pola radimo: zbog usteda (citaci) i zarada (broj dokumenata zbog uplata).
Jedan mali savet: kad vec koristite mobili, unesite podatke za pin kodove.
predatortz predatortz 21:36 27.06.2011

Idi bre

Ko te tuk'o po ušima da ovo napišeš. Ja planiram oko 20.avgusta na more, a registracija mi ističe 1.septembra. Znači da počnem 01.08. pa ako uspem...
A u RS ću qrac moj da prelazim u međuvremenu, jer se na novu saobraćajnu čeka minimum 15 dana!
krkar krkar 21:42 27.06.2011

Re: Idi bre

Ko te tuk'o po ušima da ovo napišeš. Ja planiram oko 20.avgusta na more, a registracija mi ističe 1.septembra. Znači da počnem 01.08. pa ako uspem...
A u RS ću qrac moj da prelazim u međuvremenu, jer se na novu saobraćajnu čeka minimum 15 dana!


Pa jesmo se za to borili!

Gde su ona lepa vremena staviš dve ručne bombe M-75 pored menjača i ne treba ni tablice ni saobraćajna
predatortz predatortz 21:46 27.06.2011

Re: Idi bre

krkar
Ko te tuk'o po ušima da ovo napišeš. Ja planiram oko 20.avgusta na more, a registracija mi ističe 1.septembra. Znači da počnem 01.08. pa ako uspem...
A u RS ću qrac moj da prelazim u međuvremenu, jer se na novu saobraćajnu čeka minimum 15 dana!


Pa jesmo se za to borili!

Gde su ona lepa vremena staviš dve ručne bombe M-75 pored menjača i ne treba ni tablice ni saobraćajna


Ma upravo se nešto sabiram... Pa imam ja dva državljanstva. Nema zime za mene. Samo treba da uzmem deponovanu dozvolu iz Ljermontove...

A M-75 mi nikad nije trebala. Moji s obe strane ćuprije Vrana vrani oči ne vadi!
krkar krkar 00:51 28.06.2011

Re: Idi bre

Ma upravo se nešto sabiram... Pa imam ja dva državljanstva. Nema zime za mene. Samo treba da uzmem deponovanu dozvolu iz Ljermontove...


Xhaba ti dva državljanstva. KOLA nemaju dva državljanstva. Sa onim papirom ne možeš iz zemlje.

A posedovanje 2 dozvole je krivično delo, sve i da ti neko onu koju si deponovao da bi ovu dobio vrati. Sa stranom dozvolom smeš najduže 6 meseci od povratka/useljenja u Srbiju da voziš, preko toga je prekršaj. A ako dobijaš srbijansku na osnovu strane - stranu moraš da predaš i ona se poništava.

Jedino da si u Srbiji upisao iznova auto-školu, završio sve i položio i dobio SRB dozvolu a zadržao BIH i tamo je produžavaš. Iako je i dalje krivično delo.
predatortz predatortz 09:33 28.06.2011

Re: Idi bre


Xhaba ti dva državljanstva. KOLA nemaju dva državljanstva. Sa onim papirom ne možeš iz zemlje.

A posedovanje 2 dozvole je krivično delo, sve i da ti neko onu koju si deponovao da bi ovu dobio vrati



Delimično tačno. No ja i ne mislim voziti auto sa BG tablicama na bosansku dozvolu i sa potvrdom umesto saobraćajne. Lepo odem u Ljermontovu, deponujem srpsku vozačku, uzmem već deponovanu bosansku i vozim auto sa bosanskim tablicama. Prednost posedovanja dva državljansttva i dva automobila .
Zakon ispoštovan, provereno.
maksa83 maksa83 11:37 28.06.2011

Re: Idi bre

Prednost posedovanja dva državljansttva i dva automobila

Nadam se da su ti ta dva automobila manji krš od ta dva državljanstva.
predatortz predatortz 11:49 28.06.2011

Re: Idi bre

maksa83
Prednost posedovanja dva državljansttva i dva automobila

Nadam se da su ti ta dva automobila manji krš od ta dva državljanstva.



Malo manji
pnbb pnbb 21:48 27.06.2011

ek

prečniku dizne karburatora (u mađarskim pedljima),

kada su dizne karburatora u pitanju, nema razlik e izmedju madjarskog pedlja i nemackog cola
krkar krkar 00:52 28.06.2011

Re: ek

kada su dizne karburatora u pitanju, nema razlik e izmedju madjarskog pedlja i nemackog cola


Lapsus. Radilo se o burundskim hvatima.

Oh, a razlika između pedlja (oko, link - 20,12 cm) i palca (zoll, inch - 2,54 cm) je oko 8 puta. Pa bio palac mađarski a pedalj nemački ili obratno.
pnbb pnbb 21:51 27.06.2011

i jos

plus ovlasnim promatranjem s e da ustvrditi da na ovoj zadnjoj slici onoj jedenoj malo nesto viri iznad crne trake
krkar krkar 01:09 28.06.2011

Re: i jos

plus ovlasnim promatranjem s e da ustvrditi da na ovoj zadnjoj slici onoj jedenoj malo nesto viri iznad crne trake


I onoj dlakavoj a šeširom isto viri iznad trake. Doduše, ta(j) je k'o daska pa možda i nije kažnjivo, samo neestetski.
blogov_kolac blogov_kolac 22:11 27.06.2011

off topic

Ko je beše onaj sedi sa bradom sa treće sličice?

Stalno mu zaboravljam ime.
Jukie Jukie 22:16 27.06.2011

Re: off topic

blogov_kolac
Ko je beše onaj sedi sa bradom sa treće sličice? Stalno mu zaboravljam ime.

Mislim da sam ga danas video na ulici kako vozi motor
blogov_kolac blogov_kolac 23:13 27.06.2011

Re: off topic

Jukie
Mislim da sam ga danas video na ulici kako vozi motor
Ima logike, jer je i ovaj blog o motorima (bar je tako poceo) i verovatno ga je autor ovog bloga i uslikao dok je i on takodje cekao da uplati osiguranje za svoj motor.

Eto, opet nisam saznao ko je (u daljem tekstu cu ga zvati "Veliki Štrumf" ), ali sam barem sasvim slucajno saznao nesto o njemu - radi se o osobi koja je osigurana u Delti.
krkar krkar 01:04 28.06.2011

Re: off topic

Ko je beše onaj sedi sa bradom sa treće sličice?


Nekakaf luftinšpektor što se lažno predstavlja i mrmlja sebi u bradu.
libkonz libkonz 22:29 27.06.2011

Stipso!

Kamo 200 grama kafe za šaltersku službenicu, ili čokolada ili drugi mali znak pažnje? I posle ti drugi krivi što ne možeš da registruješ motor.
Šalu na stranu, nisam znao da je kod vas u Šapcu sve tako komplikovano.
Bojan Budimac Bojan Budimac 22:47 27.06.2011

:)))

Ti nisi nikad aplicirao/produžavao dozvolu boravka u Hungariji u periodu 1993-98?

Sve goreopisane birokratske Scile i Haribde bi ti bilo pi*kin dim da si ikad čuo sintagmu "hiányzó papírok".*

---
* Za one koji slabo divane madžarski -- "nedostajući papiri"
aleksanadar aleksanadar 07:45 28.06.2011

Re: :)))

da si ikad čuo sintagmu "hiányzó papírok".*


Слабо диваним маџарски, али знам да "оrso lepeš" (не знам како се пише, наравно) значи "дугачак корак"... А то је тамошњи назив за "танак" шприцер, који су дуго испија.

(Нпр. чекајући пред шалтерима.)


Bojan Budimac Bojan Budimac 07:54 28.06.2011

Re: :)))javascript:;

Слабо диваним маџарски, али знам да "оrso lepeš" (не знам како се пише, наравно) значи "дугачак корак"... А то је тамошњи назив за "танак" шприцер, који су дуго испија.

hosszú lépés (hosu lepeš).

Đe me nađe s tim šunjkama
aleksanadar aleksanadar 09:31 28.06.2011

Re: :)))javascript:;

Đe me nađe...


Како свирају виолину на северу Бачке?

Ево како: домаћин се, опремљен оштрим ножем, попне под стреху, па оцењује, мери, тј. бира инструмент. Онда се усправи, па једну добру шунку наслони на лево раме, други крај придржава руком, а десницом, тј. оним ножем - свира...



zilikaka zilikaka 09:44 28.06.2011

Re: :)))javascript:;

E, a da li znate glavni podatak?
Kod pravih domaćina, nova šunka se načinje tek kad dospe paradajz.
Do tad treba da se troši ona od pre.
Dr M Dr M 10:01 28.06.2011

Re: :)))javascript:;

Kod pravih domaćina, nova šunka se načinje tek kad dospe paradajz.
Do tad treba da se troši ona od pre.


Eto kako je počela trka u razvoju sorti ranog paradajza..
aleksanadar aleksanadar 13:01 28.06.2011

Re: :)))javascript:;

П.С.

Молба модерацији:

Учините нешто поводом ненаданог и учесталог појављивања неидентификованог колеге, који се потписује као:

javascript:;

а потом се и умножава! (Ако успе да се угура у наслов теме.)
moderator05 moderator05 15:13 28.06.2011

Re: :)))

aleksanadar
П.С.

Молба модерацији:

Учините нешто поводом ненаданог и учесталог појављивања неидентификованог колеге, који се потписује као:

javascript:;

а потом се и умножава! (Ако успе да се угура у наслов теме.)

Taj "kolega" se ušunja i umnožava ako mu dozvolite - evo, ja sam ga eliminisala iz moje replike - ako Vam smeta, moraćete sami da se izborite s njim (svako u svom komentaru, replici). Moderacija ne može da ulazi i zavodi red u komentarima.
kukusigameni kukusigameni 19:12 28.06.2011

Re: :)))javascript:;

aleksanadarjavascript:;

javascript:;moderator05

Ne znam javascript:; o cemu govorite.javascript:;
aleksanadar aleksanadar 19:58 28.06.2011

Re: :)))javascript:;

kuku javascript:; sigameni

javascript:; Ne znam javascript:; o cemu govorite.javascript:;


Чини ми се javascript:; да је javascript:; "системска грешка" javascript:; у питању!

javascript:; javascript:;
milisav68 milisav68 20:24 28.06.2011

Re: :)))javascript:;

aleksanadar
kuku javascript:; sigameni

javascript:; Ne znam javascript:; o cemu govorite.javascript:;


Чини ми се javascript:; да је javascript:; "системска грешка" javascript:; у питању!

javascript:; javascript:;

Javascript:; ovde, jel me neko tražio.
st.jepan st.jepan 22:56 27.06.2011

Uuuu bre,

kako si uspeo sve to da popamtiš, si vato beleške?
A opet, nešto mislim, nemoguće da je bilo samo to, ipak je u pitanju moćna mašina..., hajde, seti se, garant je bilo još nešto!
krkar krkar 01:05 28.06.2011

Re: Uuuu bre,

kako si uspeo sve to da popamtiš, si vato beleške?
A opet, nešto mislim, nemoguće da je bilo samo to, ipak je u pitanju moćna mašina..., hajde, seti se, garant je bilo još nešto!


Čak sam i skratio neke ne-krucijalne detalje.

Kaže mi žena da naglasim da ništa, ama baš ništa, ni slovo, nisam izmislio!
mikele9 mikele9 23:31 27.06.2011

Voleo bih

da detaljnije popričamo o registraciji ali to kad budem došao u Šabac na vašar


Atomski mrav Atomski mrav 23:34 27.06.2011

FT1P



... a razno vreme služi za razne stvari. Zato ga tako i zovemo.
nurudin nurudin 01:05 28.06.2011

Добра фора :)))

О администрацији не вреди зборити, свака част на стрпљењу...
Препорука.
antioksidant antioksidant 06:39 28.06.2011

.

zaboravio si sliku

jer za ovo
MUP priznaje samo poštansku uplatnicu,


se obrati nbs-u

i da, odes u opstinu u subotu, nema nikog a i ne naplacuju overu (ako si ljubazan istina )
fantomatsicna fantomatsicna 06:42 28.06.2011

Ne samo

da je vrucina zato sto je leto nego se valja oznojiti i oko ovakvih administrativnih besmislica;(

kremba kremba 06:46 28.06.2011

Samo opusteno

bez papira, duplikata, kopije i dokaza kamo će pečate da udaraju?


Svaka Vam cast sta ste preziveli.

Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 07:15 28.06.2011

tablice

da bi preregistrovao automobil sa cacka na beograd potrebmo je:

odjava automobila
za koju je potrebno (u slucaju opstine cacak) platiti:
1. taksu
2. taksu
3. taksu ( i jos jednu koja je unikum odnosne opstine)
4. ovlascenje leasing kompanije da mogu da odjavim tablice
5. ovlascenje leasing kompanije da mogu da izvrsim radnje registrovanja i osiguranja vozila
(predjasnje dve stavke nemaju ama bas nikakve veze sa cinjenicom da sam u saobracajnoj dozvoli upisan kao korisnik leasing-a, ali sta sad)

(k tome, dokumenti za cacansku policiju moraju biti pohranjeni u BELOJ fascikli. jedan pre mene je imao zelenu, pa ga je salterusa vratila da nadje belu. cinjenica da ona tu belu fasciklu vraca jer papire svejedno stavlja u tzv omot spisa nema veze)

6. tehnicki pregled
7. onih 12 uplatnica

o da! ispalo je jednostavnije da odem u agenciju i platim skromnu sumu da mi ispune formulare i uplatnice, te da za mene otrce u postu i plate sve to.

ali za razliku od krkara, ja (i ovak'i kao ja) ne mogu da ovlastim agenciju da mi registruje auto jer je za drzavu fundamentalno nevazno to sto sam korisnik leasing-a te isti placam, vec moram sam da stanem u red.

isto tako, ne mogu da platim nekog iz agencije da za mene stoji u redu i da me zovne na 15 minuta pre no sto dodje moj red za salterusu (razlog nisam najbolje shvatio, ali eto, ne moze).

sledeci put cu da idem logikom privatnog preduzetnistva, naci cu jednog da stoji za mene i jos dvadesetoricu da za skromnu naknadu stoje za druge, registrovacu agenciju i namlatiti se para. sad, da li onda mogu da racunam na drzavnu subvenciju od 1000 eura po glavi jer cu zaposliti toliko-i-toliko ljudi?

pa vi vidite
krkar krkar 07:26 28.06.2011

Re: tablice

sad, da li onda mogu da racunam na drzavnu subvenciju od 1000 eura po glavi jer cu zaposliti toliko-i-toliko ljudi?


Možeš ako prethodno dobiješ mađarsko državljanstvo te agenciju otvoriš kao strani investitor.

Doduše, za mađarsko državljanstvo treba da naučiš mađarski jezik i mađarsku istoriju (najnoviju, revidiranu, verziju). Što ipak malo duže traje nego da registruješ sve beogradske taksije, jedan po jedan.

Džebga, da si Nišlija pa da očas dobiješ bugarsko državljanstvo, iovako im je bugarski bliži maternjem nego srpski.

Probaj da apliciraš za bosansko, al' federalno. Ja častim za sunetliju
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 07:28 28.06.2011

Re: tablice

Možeš ako prethodno dobiješ mađarsko državljanstvo te agenciju otvoriš kao strani investitor.


moze li crnogorsko, uprkos ekskluziviteta? mozda se prokradem na prezime?
antioksidant antioksidant 07:47 28.06.2011

Re: tablice

i mađarsku istoriju (najnoviju, revidiranu, verziju)

ta je laka - madjari su najboljsi, najlepsi i sve je njihovo ali su ih prevarom rasterali i oterali (lici na srpsku samo je gulas bolji)
zilikaka zilikaka 07:49 28.06.2011

Re: tablice

da idem logikom privatnog preduzetnistva, naci cu jednog da stoji za mene i jos dvadesetoricu da za skromnu naknadu stoje za druge, registrovacu agenciju i namlatiti se para. sad, da li onda mogu da racunam na drzavnu subvenciju od 1000 eura po glavi jer cu zaposliti toliko-i-toliko ljudi?

I meni je ovo prvo palo na pamet čitajući Muke po Krkaru
Možeš ako prethodno dobiješ mađarsko državljanstvo te agenciju otvoriš kao strani investitor.

Čekaj, to ozbiljno baš tako?
Ono baš nije tema, al ja svojevremeno imala ideju, htela da otvorim neku proizvodnjicu, u nekom selu pored.
Kad sam se raspitivala za neki povoljan kredit od države, ispalo da bi moglo samo pod uslovom da sama napustim posao i onda mi oni finansijski pomognu da ga nađem.
Nema veze što sam bila spremna da zaposlim nekoliko nekvalifikovanih žena u pedesetim godinama, što je inače gotovo nezapošljivo, i što ja ipak imam nekakvu kvalifikaciju sa kojom kolko-tolko još mogu da se prodam.
Jok, ima prvo ja da budem nezaposlena, pa onda ko hoće.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 07:50 28.06.2011

Re: tablice

samo je gulas bolji


i salama i guscija dzigerica, i cvarci od guscijeg sala i jos tako ponesto. i tokajac je bolji... a ima i neka dva crna piva koja su bolja... i pita sa slatkim sirom i grozdjicama je bolja.
antioksidant antioksidant 07:51 28.06.2011

Re: tablice


i salama i guscija pasteta i jos tako ponesto. i tokajac je bolji... a ima i neka dva piva koja su bolja... i pita sa slatkim sirom i grozdjicama je bolja.

ti si vidim bas ozbiljno zalegao za ovo madjarsko drzavljanstvo... sad ti sve njiovo bolje
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 07:54 28.06.2011

Re: tablice

sad ti sve njiovo bolje


pa sta sad... kad se mora nije tesko
krkar krkar 07:56 28.06.2011

Re: tablice

ti si vidim bas ozbiljno zalegao za ovo madjarsko drzavljanstvo... sad ti sve njiovo bolje


Saće i onog nemačkog tičara da trampi za vižlu!
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 07:59 28.06.2011

Re: tablice

Saće i onog nemačkog tičara da trampi za vižlu!


ne mogu. nije moj. detetov je. a nemacki 'ticar je kupljen od cestitog madjara u temerinu, tako da je u redu. a i vizle su osetljive na bubrege, tako da cim aportiraju par fazana iz ladne morave odma se razbole i krepaju.

p.s.

a da li si probao da u ukrajini automobil sa srpskih tablica preregistrujes na privremene ukrajinske (novinarske)

antioksidant antioksidant 08:50 28.06.2011

Re: tablice

a da li si probao da u ukrajini automobil sa srpskih tablica preregistrujes na privremene ukrajinske (novinarske)

ukrajinski automobil? misliš zaprežna kola?

Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 11:25 28.06.2011

Re: tablice

ukrajinski automobil? misliš zaprežna kola?


nenene mislim na tablice. automobil je bio ford mondeo mada sam vidjao automobile nalik gornjem. elem to ovako izgleda.

odes u policijsku stanicu na opstini bereznjaki na levom bjeregu, a blizu ulice pavla ticine, gde platis sta treba i popunis obrasce, a ranije su iskopirao sve svoje dokumente, preveo ih kod sudskog prevodioca, platio pristojbe, te u ministarstvu inostranih dela nabavio odgovarajuci papir za akreditovane novinare.

oni te odatle posalju na prospekt pobjede da tamo popunis formular NSVD23A/34G, platis pristojbe, fotokopiras svoje dokumente i u ministarstvu inostranih dela uzmes odgovarajuci papir za novinare (koji nije onaj prvi papir). onda ti kazu kako formular NSVD23A/34G ne valja, nego ti treba UDGTVR/12URTQ.

onda ti ovi na prospektu pobjede kazu kako nisu nadlezni nego te posalju negde tamo prema zoo vrtu gde ima jos neko nadlestvo gde uradis sve gore navedeno, gde ti kazu kako to sto ti oces nije moguce jer fakat postoji zakon koji te na to obavezuje ali postoji i zakon koji ti to ne dozvoljava ali i zakon po kome si ti obavezan da uradis to sto moras, a koji je u koliziji sa gornja dva, te ti je jedino resenje da uvezwes sopstveni auto i na njega platis carinu od 120% plus porez na promet, plus jos ne znam ni ja sta.

i jos ti kazu kako formulare NSVD23A/34G i UDGTVR/12URTQ uopste ne treba popunjavati nego da se popunjavaju JHGUTR657/KLH/99 i KIJHG9867987/UIY-098-9087, ali ne bez LHJGDKJH289736/876231. i sve to da se overi kod sudskog tumaca, svejedno sto je na ukrajinskom jer si ti stranac pa ti treba na tvom jeziku, ali prthodno da se ispuni i IJH987-987/AAAAAF-897, ali ti je to svejedno sve dzaba jer oni nisu nadlezni za tebe.

e onda odes u jos jednu carinu, tamo negde na darnicu gde ti kazu da je to sto ti oces carinski prekrsaj za smrtnu kaznu i vrzanje konj'ma na repove i nabijanje na kolac tamo negde kod lavre kijevske i bacanje u cernobilski reaktor.

onda se nadje neka dobra dusa koja ti kaze kako je najpametnije da se vratis u bereznjake, das salterusi 100 grivni, pasos, vozacku i saobracajnu i stare tablice i broj telefona. i ja tako uradim i sve je bilo reseno za pola sata (broj telefona dajes da bi mogla da te dozove iz kafane gde popijes kafu).
Biljana 77 Biljana 77 08:20 28.06.2011

A za one kojima

je dozvola izdata negde van Beograda a u međuvremenu su promenili mesto boravka...

-Da vidimo da li ste u sistemu?
(Što rekli u Gospodaru prstenova - "So... it begings".)
(znajući ove moje džabalebaroše koji su izdavali po 5 pasoša dnevno, slaba vajda)
- Smederevska Palanka. Niste u sistemu. (Nisam se ni nadala) Sad se vratite tamo kupite zahtev za izdavanje stare vozačke dozvole i popunite pa stanite u red i predajte.
-I?
-Čekate da stigne Vaš vozački dosije pa kad stigne onda predate za biometrijsku.
-Koliko se čeka?
-Pa oko mesec dana.
-Mesec dana?
-Mesec dana.
(Jbt... pa to je manje od 100 km odavde, ako ga vežu kornjači na leđa i okrenu je u pravom smeru, stići će brže.)
-Dobro.

Posle 16 telefonskih poziva (od kojih se na 14 posle javljanja centrale na potrebnom lokalu niko nije javio) dolazim do osvežavajućeg saznanja da moj vozački dosije nije stigao, a kako je prošlo više od mesec dana to znači da mogu da dođem da predam za dozvolu.


Fotoboks nije radio pa se malo napravila gužva. A ni klimatizacija ne radi baš najbolje. Ko te pita.. I da, trudnice niko nigde ne pušta preko reda.
-Pa što ste čekali, što samo niste došli na šalter?
(Pa nemate čak ni jbn Prednost trudnicama nalepnicu!!!)

EDIT:
Izvinjavam se.. i odgovarajuća fotka:
zilikaka zilikaka 08:37 28.06.2011

Re: A za one kojima

Jel sad ja da prepričavam kako sam pre dve godine ceo dan preuzimala već gotov pasoš u SUP N. Bgd?
antioksidant antioksidant 08:41 28.06.2011

Re: A za one kojima


Izvinjavam se.. i odgovarajuća fotka:

pa nije baš odgovarajuća fotka
krkar koristi modele sa silikonima ti pak očito ne
Biljana 77 Biljana 77 08:41 28.06.2011

+ uplatnice obaška

(U Ljermontovoj sve ima ... primerci uplatnica popunjeni, okačeni, milina.)

Stanem lepo na red ispred šaltera Komercijalne banke u prizemlju.
-Dobar dan! Dajte mi tri uplatnice.
-Kiosk kod ulaza.
(ja sam dosta brzokapirajuća ali ... ovo je baš svedeno)
-Molim?
-Kiosk levo kad ulazite u zgradu.
-Šta kiosk?
-Tamo kupite uplatnice.
-Vi nemate uplatnice?
-Mi smo šalter Komercijane banke u Ljermontovoj (a ja mislila da ste recepcija u Valdorf Astoriji).
-Pa?
-Pa mi ne držimo uplatnice.
-Vi ste banka!
-Mi smo šalter Komerc...
- U redu. Prijatno.

(komad uplanice je tri dinara, kupite bar jednu više pošto ćete sigurno biti dovoljno iznervirani da nešto zajebete)

i slika, normalno:

Biljana 77 Biljana 77 08:43 28.06.2011

Re: A za one kojima

krkar koristi modele sa silikonima ti pak očito ne

Ja sam ekološki svesna.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 16:13 28.06.2011

Re: + uplatnice obaška

(U Ljermontovoj sve ima ... primerci uplatnica popunjeni, okačeni, milina.)


e hvala na ovome, ja sad moram u ljermontovljevu jerbo odem u jednu od inih gradskih opstina da zamenim vozacku i sve platio i poneo i tako i u tom pravcu, kad ce meni stevka za salterom - aaaaaaaaaaaneeeemoze vama je dozvola izdata u cacku i morate u ljermontovljevu.

ali po zakonu mogu bilo gde velim ja.

moze ali ne moze, kaze ona

kako bre?

tako lepo. interna uredba.
Biljana 77 Biljana 77 09:16 29.06.2011

Re: + uplatnice obaška

vama je dozvola izdata u cacku

Moli Boga da su tvoji Čačani malo tehnički napredniji od ovih mojih i da ste "u sistemu", jerbo ćeš da čekaš vozački dosije do jeseni.
bocvena bocvena 08:40 28.06.2011

Stara saobraćajna istekla u novembru

2010. godine. Ne isplati se da vadim novu (staru), sačekaću da prođe Nova godina, pa da dobijem ovu plastiĆnu. Da ne romansiram muku oko nepoznavanja programa, redova, vraćanja, njihove greške...i svaki put još 7 do 10 dana...Dan kada sam se dokopala saobraćajne bio je dan Velike pobede i dan spoznaje da mi je auto, u međuvremenu, umro na parkingu...a sad mi je istekla i registracija...
Prvo ću da odem na godišnji odmor, da skupim snagu za tu zahtevnu operaciju.
Ma...misliću o tome sutra, kao Skarlet O'Hara:)
background noise background noise 08:45 28.06.2011

Pišeš tu deset strana

Kačiš razne slike, a jedina koju je trebalo da okačiš je fotografija agentkinje i mupuše, obe prikladno (ne)odevene.

antioksidant antioksidant 08:47 28.06.2011

Re: Pišeš tu deset strana

background noise
Kačiš razne slike, a jedina koju je trebalo da okačiš je fotografija agentkinje i mupuše, obe prikladno (ne)odevene.


agentkinnju je okačio (a vidi se i krkar sa čudnim šlemom za skuter)



edit: i da - ove na slici su real
libkonz libkonz 08:59 28.06.2011

Re: Pišeš tu deset strana

edit: i da - ove na slici su real

19 od 20
aleksandarz92 aleksandarz92 10:47 28.06.2011

Original

2005. godine ja predam dokumenta za registraciju, pandur ih pregleda i vrati nazad uz reči "donesi original ugovora o kupoprodaji". Ja ga pogledam šokiran, pogledam ugovor da nisam slučajno dao kopiju (koju nisam ni pravio). Sve originalno - Potpis prodavca, kupca, pečat matičara koji je overio ugovor, pečat iz uprave prihoda kojim sew potvrđuje da je plaćen porez na promet. Dam mu ponovo dokumenta i pokažem ugovor misleći da ga nije video, a on će meni:" To nije original. Original je onaj što prvi staviš u mašinu i on ide meni, a oni ispod sa indigom idu ostalima!" Spasao me drugi policajac koji se tu našao i shvatio da me ovaj zajebava jer mu se može. Nazvao kolegu koji je tad polazio iz Golupca (tamo sam prvo odjavio auto) da donese primerak koji je tamo u policijskoj stanici, tako da sam posao završio sa samo pola sata većim čekanjem. Da ne zaboravim da pomenem da je prvi primerak ugovora otkucan pisaćom mašinom na tipskom obrascu a zatim kopiran. Taj prvi primerak ("original" čak nije ni korišćen, ostao je zaboravljen u kopir aparatu.
Tako da znate, kad sačinite ugovor u 5 primeraka, imate 4 originala i jedan originalni original.
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 10:55 28.06.2011

izvini

izvini molim te, prvo sam se smejao, onda nisam imao živaca da pročitam do kraja. mislim, ne zato što je loš i neduhovit tekst, naprotiv! Nego se identifikovao, počele psihosomatske reakcije...
ivon.i ivon.i 11:21 28.06.2011

super..

DOCARAN kretenizam.
imam i ja slicnih prica - koje umem Isto Takodje super da docaram - al mi fali autorska opcija.
jah, sta ces.



krkar krkar 13:40 28.06.2011

Re: super..

DOCARAN kretenizam.
imam i ja slicnih prica - koje umem Isto Takodje super da docaram - al mi fali autorska opcija.
jah, sta ces.


Ma piši kod mene. Svaka priča o kretenima je dobrodošla
ivon.i ivon.i 13:57 28.06.2011

Re: super..

dil.


mrale54 mrale54 11:25 28.06.2011

Biseri saltera !

Nadam se da ne trolujem , ali ovo mi se cini biserom No . 1 !
Elem , krenem da ozakonim privremeni prikljucak za struju u , tek kupljenoj ( nelegalizovanoj ) kuci u Ritopeku ! Stalni se dobija po zavrsenoj legalizaciji .
Posle dva meseca ( 60 dana ) prikupljanja U-2 , zahteva za prikljucak , taksi , uplatnica ... ( dobro , imalo se skuterce od 50 cc , pa onako penzionerski Bg. - Grocka i nazad po majsko- junskinm danima - ne zalim se ! ) dolazim u - Masarikovu !!
- Dobar dan ! Ja za to i to !
- Imate li zahtev za prikljucak ?
- Izvolte !
- Imate li.....itd . , itd . , dok na mestu 26 sledi pitanje -
- Imate li potvrdu da ste predali za legalizaciju ?
- Izvlote ! - predajuci 'artiju sa nekim veeelikim pecatom u kom su uzvrljani podatci o broju zahteva , parcele , itd .
Sledi sok ! - Ovo nije to !!
- Pa to su mi dali u opstini u Grockoj !?
- Da , da , ali ovo nije to !!
- Pa sta sad ? Sta sad da radim ?
- Znate sta! Morate da odete u Grocku i da izvadite POTVRDU da imate OVU POTVRDU !!
Sta reci a ne zaplakati ?
myredneckself myredneckself 12:20 28.06.2011

Dracu birocraţiei în lume

(Za prevod na srpski konsultovati gugl )
Formular Za 21. Vek U 3 Primerka i Popunjena Uplatnica u 2 Primerka. Tačnije, 12 uplatnica ali otom potom.

Ističe mi krajem jula registracija motora.

Baš mi je meni milo em drago što smo tako blizu EU!

Evo pre neku nedelju naš prijatelj iz Bukurešta
pričao je koliko se namučio da registruje auto. Treba ti cca 4 sata u Registrul Auto Roman, i onda još koja desetina minuta da ti ovlašćeno lice uradi digitalnu fotku serijskog broja motora tvojih kola, da nije kradeno bla, bla...

Onda još par sati da dobiješ sertifikat da ti ni auto, ni njegov motor nisu kradeni.

Našoj vladi (koja je poznata kao dobar đak ) predlažem da ode dalje -

da traži ovakav sertifikat za sve privatne transakcije - od kupovine polovnog nameštaja, second hand odela, bele tehnike itd. Tu bi mogla biti dobra lova, glede kupovne & imovinske moći, odnosno mase prodajnih mesta na kojima kupuje ta pusta gologuzanska raja, a i njihova krvožeđ bi bila utoljena prikupljenim haračem.

Da pridružim fotku.
Gologuzani mogu sam' da snivaju o registracijama motornih vozila, pa voze bajkove


krkar krkar 13:49 28.06.2011

Re: Dracu birocraţiei în lume

Gologuzani mogu sam' da snivaju o registracijama motornih vozila, pa voze bajkove


Gologuzani su već i na filmu opisani:

krkar krkar 13:56 28.06.2011

Gologuzijanizam

Uostalom, gologuzijanizam je već ozbiljan sveCki pokret. Samo još da sociolozi, psiholozi, Vukadinovići i Ivan Ivanović objasne šta je te ljude nateralo i šta ih (sve) povezuje.







myredneckself myredneckself 17:42 28.06.2011

Re: Gologuzijanizam

krkar
Uostalom, gologuzijanizam je već ozbiljan sveCki pokret. Samo još da sociolozi, psiholozi, Vukadinovići i Ivan Ivanović objasne šta je te ljude nateralo i šta ih (sve) povezuje.

Misliš?

Samo da u celu priču ne uđu još i parlamentarci (kao neki sveCki), sačuvajbože, pa krene neko barenje, znaš ono, try new things, be open minded, nama trebaju kulturološke promene, itd, pa skrenu celu stvar

zovitemegrunf zovitemegrunf 11:46 29.06.2011

Re: Gologuzijanizam

Moze gologuzijanizam, samo nista bez pecata
pertula pertula 11:32 28.06.2011

birokratija ustvari razvija kreativnost

Ne zadavim ni njega, dignem se bez reči jbškafu....

:))))))))))))) smejem se ko budala vec pola sata...

Eto, da nije muke mi ne bismo uzivali u tako dobrim tekstovima...
Atomski mrav Atomski mrav 12:10 28.06.2011

Re: also sprach dudarim

He he he, Makso - u sridu!
maksa83 maksa83 12:15 28.06.2011

Re: also sprach dudarim

Atomski mrav
He he he, Makso - u sridu!

Dudarim je ludilo totalno, usred svih pretencioznih e-ovo e-ono samozaljubljenih eksperata sa Seth Godin pretenzijama on je pravi biser i zvezda sjajna srspkog sajber-neba. Kad sam ga pre nekoliko godina otkrio imao je oko 40 tekstova, nisam zaspao dok ih nisam sve pročitao, droga.
expolicajac expolicajac 12:57 28.06.2011

Re: also sprach dudarim

nisam zaspao dok ih nisam sve pročitao, droga.

i sad mi treba da se drogiramo. Pa znaš li makso kolko će to da utiče na efikasnost rada policije. Valjda sam već kod Peđe na blogu napisao da pandurima u izboru izmedju intelektualca i pedera više liči da budu pederi jer im lakše ulazi u dupe nego u glavu. Pa znaš ako "mupuše" počnu da čitaju kad će da izdaju saobraćajne dozvole.
moderator05 moderator05 14:56 28.06.2011

Obaveštenje

U nadi da su se ispričali, moderacija je obrisala nekoliko komentara koje su razmenili antioksidant i predatortz, a koji nikakve veze nisu imali sa temom bloga. Molim ih da diskusiju nastave putem privatnih poruka.

Hvala.
antioksidant antioksidant 14:57 28.06.2011

Re: Obaveštenje

moderator05
U nadi da su se ispričali, moderacija je obrisala nekoliko komentara koje su razmenili antioksidant i predatortz, a koji nikakve veze nisu imali sa temom bloga. Molim ih da diskusiju nastave putem privatnih poruka.

Hvala.

znači bez referenduma
krkar krkar 15:05 28.06.2011

Re: Obaveštenje

U nadi da su se ispričali, moderacija je obrisala nekoliko komentara koje su razmenili antioksidant i predatortz, a koji nikakve veze nisu imali sa temom bloga. Molim ih da diskusiju nastave putem privatnih poruka.


A mogu li ja ipak da otvorim glasanje ta temu treba li referendum?

Ili da se proglasi NIKADNIKAD pa makar i referendum
NNN NNN 20:36 28.06.2011

Imaš grešku

na poslednjoj slici u tekstu, ali evo ispravljam
krkar krkar 22:59 28.06.2011

Re: Imaš grešku

ali evo ispravljam


Ti si čovek
krkar krkar 01:13 29.06.2011

Re: Imaš grešku

krkar
ali evo ispravljam


Ti si čovek


I u to ime evo ti nešto:

NNN NNN 14:40 29.06.2011

Re: Imaš grešku

krkar
krkar
ali evo ispravljam


Ti si čovek


I u to ime evo ti nešto:


(volim te)
nim_opet nim_opet 20:40 28.06.2011

To je sve smisljeno...

...da gradjanima ne bi padale na pamet stvari kao sto su recimo registrovanje udruzenja gradjana, podnosenja peticija ili manje vise bilo kakav oblik angazovanja. Ko bi se jos tim mlatio - primer kako se registruje udruzenje gradjana u opstini Savski Venac:

1) online se procita sta je potrebno za registrovanje. Ode se i pokupi (krstenica, drzavljanstvo, licna karta, osnivacki akt itd.).
2) naucen prethodnim iskustvima po salterima, pozove se opstina za svaki slucaj.
3) pozove se opstina 12-ti put, jer prethodnih 11 niko nije odgovarao na telefon
4) osoba koja odgovara na telefon ne zna o cemu pricate, ali moze da vas prebaci kod pravne sluzbe
5) osoba u pravnoj sluzbi kaze da vam treba i da to sto pise na sajtu nije tacno
6) pokupe se dodatne stvarcice (izmedju ostalog, mora osnivacki akt u vise primeraka)
7) pozove se osoba u pravnoj sluzbi. Javlja se neko drugi u pravnoj sluzbi, ko kaze da to sto imate vam ne treba i da ona ne zna ko je mogao da vam kaze da to skupljate.
8) Ode se u salter salu (u medjuvremenu je proslo jedno dve nedelje)
9) Popune se uplatnice i ode se u banku pored da se uplate takse za izmedjuostalog razvoj Zimbabvea
10) Ode se u salter salu ponovo i dodje se na salter. Na salteru osoba nije sigurna da li imate sve uplatnice jer "ne registruju nam se cesto udruzenja"...zove se neka treca osoba. Treca osoba dodje i pogleda papire i pita gde vam je papir za koji vam je Osoba 1 iz pravne sluzbe rekla da vam treba, ali ni veb sajt ni Osoba 2 iz pravne sluzbe nisu culi. Prepricate celu pricu. Treca osoba zove nekog da proveri.
11) Osoba 2 je sva sreca u pravnoj sluzbi i potvrdjue da ne treba dodatni papir. Obavezujete se u sebi da kupite Osobi 2 iz pravne sluzbe najvecu Milku.
12) Salterska sluzbenica pocinje da unosi sve podatke, pocinjuci sa uplatnicama. Dolazeci do licne karte pita gde vam je prijava prebivalista.
13) Pitate je sta ce vam prijava prebivalista kad vidi (posto ima citac) vasu adresu.
14) Kaze da dzabe sto ona vidi adresu na ekranu, kad mora da bude prijava na papiru.
15) Pitate se jel neko lud ovde
16) Pitate je jel moze ona da vam odstampa to sto vidi na ekranu a sto sadrzi vasu adresu, ocitanu sa cipa iz licne karte. Kaze, "moze"
17) Ponadate se da su svi problemi reseni i mislite da ste super pametni sto ste izabrali l.k. sa cipom
18) Osoba na salteru kaze da moze da vam odstampa ali da vam to nista ne vredi jer morate da imate prijavu boravka iz supa, sa pecatom.....I da onda ona mora rucno da unese istu u program. Koji vec ima vasu adresu. Iscitanu sa licne karte. Koju je izdao SUP. Isti SUP u koji morate da idete da vam izda prijavu prebivalista. Koju ce da procita sa cipa iz l.k. Koja vec stoji pred osobom na salteru.
19) Cupate kosu..........
abrasax abrasax 21:24 28.06.2011

Re: To je sve smisljeno...

Osoba na salteru kaze da moze da vam odstampa ali da vam to nista ne vredi jer morate da imate prijavu boravka iz supa, sa pecatom....


Ih, da je meni da boravim malo tamo, da se odmorim...
zilikaka zilikaka 06:13 29.06.2011

Re: To je sve smisljeno...

.....I da onda ona mora rucno da unese istu u program. Koji vec ima vasu adresu. Iscitanu sa licne karte. Koju je izdao SUP. Isti SUP u koji morate da idete da vam izda prijavu prebivalista. Koju ce da procita sa cipa iz l.k. Koja vec stoji pred osobom na salteru.

Štooo, šta fali?
Mi nedavno produžavali detetu pasoš. Predali i svoje lične karte. Čipovane, i izdate u istom tom SUP.
Gospođa uzela obe u levu ruku, desnom kuca, otvara već postojeći detetov dosije i pita nas krajnje ozbiljno.
Da li vi imate neki biometrijski dokument?
jasnaz jasnaz 09:04 29.06.2011

јавасцрипт..,

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana