Epidemija bele kuge

maya.sangoma RSS / 22.11.2008. u 07:38

Moram prvo da dam na znanje blogerima neke vazne stvari ;

Podjedan) Ja sam se i upisala na ovaj blog da bih mogla da pisem kulturne i fine blogove na temu : "Politika za po kuci " - jako ozbiljna i vazna stvar , sto sam ja , da se pohvalim , i diplomirala (nije vazno sa kakvim ocenama i nije sad vazno koliko sam dugo studirala), ali su iskrsli neki goruci problemi ovde na blogu kojima moram pod hitno da se posvetim ( tojepoddva ).

Evo o cemu je rec , moram da skrenem paznju blogera na nesto jako vazno : Situacija u kulturi (diskutovalo se o tome na blogu NM pre dva dana ) je jako losa , kao sto znamo , i mora neko da ode i da protrese ministra (ovog puta za kulturu ) po tom pitanju.

Podtri) Treba sa dolenavedenom akcijom sacekati bar 5-6 dana da damo sansu g ministru da dotrci kod nas i pita sta treba da radi (posto svi ministri sad cvikaju od akcija blogera b92 i dok piju jutarnju kaficu oni ceprkaju po blogu da vide da im ne spremamo nesto, nedaj boze ).

Daklem , podcetiri ) Ja kao clan odbora za "metlu u kulturi" predlazem da NM koji je najveci istoricar um etnosti na blogu , a ume i da pise blogove , ode kod ministra sa jednom delegacijom ( sto je KB bolja od njega pa je vec bila kod jednog ministra, a nije ni zavrsila istoriju umetnosti ?) i da mu predoci jadno stanje u kojem se nalazi nasa kultura , a karocito kulturni radnici . Jos malo o KB : i eno je proslavila se samo sa tim trckaranjem kod ministra sto je mnogima postala tema za ogovaranje uz kaficu, a nekima je i zaboden trn u oko . Da se vratim na temu (jos uvek podcetiri )(dve tacke) Krenes kod ministra na kaficu (mislim na NM-a da ne bude zabune )sa svojom delegacijom , sa jos najmanje dva n e z a p o s l e n a  istoricara umetnost sa bloga ( ima ih koliko hoces , provereno ) i sa slagom na torti BS koja je bas juce izasla iz ilegale da bi malo se dala u exesajz na blogu S.....mena , a prica se i da su je privukli najnoviji smajlisi i plackici sa bloga ( to je dojavio Kurir) , da jednostavno nije mogla da odoli . Sad kad je delegacija oformljena i kad sam jojoj  ja dala blagoslov kao , pardon , predsednik odbora za "metlu u kulturi ', a za kulturne radnike , oni sad samo treba da ugovore kaficu i ostala b e z a l k o h o l n a pica sa ministrom gosp. B. Samo ,molim vas bez pusenja, ni po hodnicima ministarstva . Hocemo da nam iz ministarstva duvaju cisti vetrovi , a ne da nam kulja dim , molicu  lepo .

E sad jedno obavestenje NM je ipak uspeo da uspesno polozi onaj prethodni blog jer je (ipak )sa zakasnjenjem od nekih 18 sati korektno polepio neke slicice na isti, koje su mi se jako dopale (eto zato ja njega zelim da delegiram kao vodju ove grupe , da ne bude zabune.

Uh i jos jedna vazna stvar ( zamalo da zaboravim) -BS obavezno da se izvini ministru cim kroci u ministarsku kancelariju zato sto ga je na jednom drugom blogu ( gde su zabranjeni ili brisani komentari koji nisu licili na hvalospeve ) nazvala  s m e s n i m  i (cek da vidim ) i ...... molim vas lepo .

Tek kad ministar gosp. B  p r i h v a t i  izvinjenje( za sta ce svi blogeri da se mole b), delegacija moze da pocne pregovore sa njim ( ali to je pod pet ).

E sad pod cistapetica , ono najvaznije :

Vi krenete sa paljbom a on (ministar]  kaze : " stanite , stanite ,znamo sve , mi citamo vase blogove svaki dan "onda delegacija se spusti za oktavu nize i samo kaze strana ta i ta na blogu i pocne da citira komentare . Prvi da ste pomenuli moj ( molim lepo , pa zasto ja da ovo dzabe radim) sa slicicama , naravno . Onda mu  ispricate koje su sve muke spopale jadne umetnike Srbije u tranziciji (jes da su vas  ti isti vas istoricare um. omalovazavali poslednjih 50 godina, skoro u svakoj prilici ) ali vi ste svesna delegacija i vi se ponasate po onoj narodnoj "ko mene kamenom ja njega hlebom " . Da li sam zatvorila zagradu _ Jesam . Dalje . Zar jos Skerlic ( on je mrtav mogu da mu pomenem puno ime ) nije rekao , kad se vracao sa kaleniceve pijace - inspirisan : "Ja znam sta je jaje ali ne znam da ga snesem "?Opet molim lepo , moj licni prilog poluvekovnoj diskusiji "ko je vaznijiu nasem drustvu istoricari um ili umetnici ". E sad vi treba da isposlujete kod ministra ( mislim na delegaciju , a na koga bih drugog ) da natera vladu da sva preduzeca m o r a j u  da daju 2% ( kao u Hrvatskoj , sta su oni bolji od nas )od svojih prihoda  umetnicima , da bi se prehranili , a bice tu i neka mrvica za istoricare um  - 'ajde da se nadamo . A nije to sve : da ministar obeca da ce da  n a t e r a   sve tajkunske firme na celu sa MM iz DH da ce da daju pare , odsad samo umetnicima , a ne da ih  bacaju na ( necu sad da budem prosta ) a za uzvrat ce da budu oslobodjeni poreza na te pare ( ko da oni po tom pitanju ne znaju i sami da se snadju ). Red je , brate , da malo para daju i umetnicima a ne samo politicarima da trpaju u dzepove . Jer MOZE DA NAM SE DESI ONO NAJGORE- DA NAM SVI UMETNICI PREDJU U POLITICARE pa ce onda da nastane UMETNICKA BELA KUGA ( sto je najgore sto moze da zadesi jednu zemlju ). Mi smo u nasoj blizoj istoriji  sve posasti vec videli i preziveli , ali ovu , bogami necemo moci . Vi sad treba samo da se prenemazete ( mislim samo na delegaciju ) kod ministra gosn. B-a Mozda bi za tu priliku cela delegacija trebala da zvanicno poseti akdemiju za glumu i da nabrzaka dobije neke korisne instrukcije ( jos cu da razmislim o tome ).

To bi bilo uglavnom sve : Prasina koja se bude digla oko te vase posete ima da izbaci u orbitu n o v u zvezdu bloga NM , a popravi poljuljanu popularnost BS, sto joj je potrebnije sad od gimnasticiranja ( mala primedba ) i sto je najvaznije mozda uhlebi na duzi rok ove jadne n e z a p o s l e n e istoricare um. a mozda i neke ostale ,' ajde da se nadamo . Tako ovom akcijom ubijate bezbroj muva . A najvaznija je ona prva mrtva muva , ministarska - DA SVIM MINISTRIMA UTERAMO STRAH U KOSTI i dok oni tako cepte pred neizvesnom buducnoscu , zarazeni musicijom groznicom,BLOG b92 PREUZIMA SVA MINISTARSTVA U SVOJE RUKE i zapocinje  t o t a l n o  b l a g o s t a nj e  u zemlji Srbiji , a TO NAM JE I BIO GLAVNI CILJ, ZAR NE ?

NIKO KAO MI !

 

 



Komentari (32)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 10:56 22.11.2008

A, natalna karta ministra ?

Moralo bi to da se ima i da se doooobro prostudira i istumaci pre nego sto delegacija ode tamo kod gosn ministra kulture. Znaci, valjalo bi konsultovati i Krugolinu da se i u ovu akciju ukljuci.
maya.sangoma maya.sangoma 11:27 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

I to ne bi bilo lose . Na ministra treba ici svim sredstvima . Znas sta ,da li bi ti mene hteo da upoznas sa tim tvojim komsijom ,znas onim sto proizvodi kacige , stalno mislim na njega ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:03 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

stalno mislim na njega ?

E, onda je on ocigledno krenuo da radi wireless....!
Mogu da te upoznam sa njim, naravno, ali radije bih ti prvo pokazao taj moj komsiluk sto se uz njegovu pomoc sinhronizovao.

maya.sangoma maya.sangoma 13:18 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

Sta ce mi ceo tvoj komsiluk koji vrag ? Samo taj jedan zbog slema mi treba . Imam , bre da predjem pola sveta da se dokopam tog slema ,ha,ha.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:48 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

Kapiram.
Slem je u podrumu kod komsije, a komsija je u ulici Brace Grima br 2012.
Srecno !


maya.sangoma maya.sangoma 15:14 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

Ninoslave ,
Molim te brisi ovu adresu - nemoj da me banuju.
Ja se samo st r a s n o salim.
Uopste se ja ne hvatam na te stvari .
Ozbiljna sam , brisi adresu , molim te !
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:54 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?


ja već nabavio šlemove za celu delegaciju
kako nam u ministarstvu ne bi svašta
padalo na pamet
maya.sangoma maya.sangoma 16:16 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

Onda ,samo da se svi clanovi skupe pa da im natrcimo te slemove i odmah vas saljem kod ministra .
Nemam kud , Milenkovicu , nego da ti se- da vam se zahvalim sto ste me pocastvovali svojom posetom na blogu . Jel da da sam ovo lepo rekla ?( nikad nije dosta samohvale).
menon menon 16:31 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

Super si ti to smislila maya.angoma, samo sada treba u akciju!!!!
Preporuka za tebe i tvoj tekst i tvoju ideju!
maya.sangoma maya.sangoma 16:38 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

Menon,
hvala , hvala, hvala .
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 20:33 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

da ti se- da vam se zahvalim sto ste me pocastvovali svojom posetom na blogu

nemoj tako - kako si krenula, još ću da se uobrazim.
hehe
no, kad je već tako, onda ni meni ne preostaje ništa
drugo do da se i ja tebi zahvalim na poseti i komentarima

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 21:23 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

Ozbiljna sam , brisi adresu , molim te !

Ma, nije potrebno i ja sam ozbiljan.
Vidi, pise samo ulica i broj, ali ne pise u kom gradu i u kojoj zemlji.
Kapiras ?
maya.sangoma maya.sangoma 21:33 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

Ninoslave , svima je jasno da je to u Beogradu - Srbija .
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 21:37 22.11.2008

Re: A, natalna karta ministra ?

Ninoslave , svima je jasno da je to u Beogradu - Srbija .

Izvini, ali ja znam gde je taj moj komsiluk i komsija sa slemovima. I nije u Beogradu. Ni u Srbiji.
Ali, ako ti i dalje smeta, obrisacu.
maya.sangoma maya.sangoma 21:29 22.11.2008

zdrava hvala

Milenkovicu ,
Ti si z d r a v o uobrazen covek
i bez moje hvale - sto je ,ustvari ,tvoj glavni adut .
Sad mi samo preostaje da te ubedim da ti
s t v a r n o mozes da nesto poradis za
srpsku kulturu , a naravno, preko ministra ,
pa kakav da je - najbolji je .
Mii drugog nemamo .itd, itd i itd
aleksandarz92 aleksandarz92 09:59 23.11.2008

....

i zapocinje t o t a l n o b l a g o s t a nj e u zemlji Srbiji


ili b l o g o s t a nj e ?
maya.sangoma maya.sangoma 10:31 23.11.2008

Re: ....

Aleksandre ,
Svaka cast .Pa nije mi moglo da padne sve na pamet . Fenomenalno , a moglo bi i : Blogosranje ili blagosranje ( ali ja nisam toliko prosta , ajte molim vas )
Hvala ti na odgovoru umesto Anjale , ali zasto onda pise u sadasnjem vremenu ?
vracarac92 vracarac92 09:16 24.11.2008

izvinjavam se zbog trola...

...ali zašto "sangoma"?
Da li možda živiš ili si živela u krajevima gde su sangome "popularne"?
Pozdrav
maya.sangoma maya.sangoma 10:23 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Vracarac ,
Da me ne bi ceo blog vukao za rukav , da im predvidjam buducnost , da im spravljam lekovite napitke ili , nedajboze, da im vracam , ( i to sve besplatno , molicu lepo) - ja se ne odazivam ni na koji prevod mog prezimena . Sangoma je moje prezime i izgleda malo neobicno , ali nije .
Hvala ti ko bratu sto poseti moj blog pa makar i zbog prezimena . Da li si procitao moj tekst ? Ako nisi , molim te procitaj , pa cu da ti prikacim jos jednu zahvalnicu.
Pozdrav,
Maya
vracarac92 vracarac92 11:02 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Yebo gogo!
Pročitah i složih se. Na moju skromnu blogopodršku možeš da računaš, jedino smatram da si malo omanula na ovom mestu: Jer MOZE DA NAM SE DESI ONO NAJGORE- DA NAM SVI UMETNICI PREDJU U POLITICARE. Dobro, nisu baš svi prešli u političare, ali lista je stvarno dugačka. Počevši od Berčeka i Mihiza preko Lečića, Nede Arnerić i Lidije Vukićević do B.S... moglo bi se nabrajati do sutra.
U svakom slučaju - preporuka i podrška-
Nkosi sikileli Africa...
Sawbona umfazi sangoma.
maya.sangoma maya.sangoma 11:36 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Vidim da se frljas sa strani jezici . Nisi valjda odleteo u Afriku kao da si lasta ili , nedajboze , roda ? Sta ces tamo ?
OK , kako sam i obecala , evo ti jos jedna zahvalnica .
vracarac92 vracarac92 11:40 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Vidim da se frljas sa strani jezici .

Svojevremeno sam prilično dobro govorio (tarzanski) Zulu i Swazi...
Vremenom se zaboravilo, osta tek poneka reč u malom mozgu.
Nisi valjda odleteo u Afriku kao da si lasta ili , nedajboze , roda ? Sta ces tamo ?
Vala obišao sam je uzduž i popreko. Od Najrobija do Kejpa i od Adis Abebe do Windhoeka-a. Prelepa je (naravno, priroda)!!!
maya.sangoma maya.sangoma 12:21 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Moram ti Vracarac , priznati da si mi postao sad stvarno interesantan zato sto poznajes africku kulturu . U moj profil o tebi od sad ulazi karakterestika n e z a b o r a v a n Zadovoljan ?
Na sta si mislio sa ona tri uzvika na kraju ? hahaha . Znam .
Sawbona,
Maya
vracarac92 vracarac92 13:31 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Zadovoljan ?
UVEK!
priznati da si mi postao sad stvarno interesantan zato sto poznajes africku kulturu
Stvarno jako volim ruralnu Afriku. Prava je greota što imaju vlasti kakve imaju. Onoliku lepotu i bogatstvo besomučno uništavaju i rasprodaju za bagatelu da bi jedan mizeran procenat ljudi živeo životima dostojnim sultana. A raja? Raja skapava po townshipima, pazari kokošije noge i parizere fluoroscentno roze boje po prljavim checkersima ili gotovo skapava od gladi. Imao sam prilku da nekoliko puta putujem džipom od Johannesburga, preko Botsvane i Zambije do grada Lubumbashi u Kongu i to je najbolji način da se vidi kako Afrika živi. Južna Afrika k'o Južna Afrika, podeljena, poluraspadnuta od rasne mržnje, korupcije i kriminala ali još uvek prilično bogata i sređena ali sve to više liči na zaostavštinu iz nekih drugih vremena nego na uspehe novih vlasti. Sada sve to polako propada. Bocvana, prašnjava i bogata. Na sve strane divlje životinje kao u "Opstanku". Ljudi deluju zadovoljnije i pitomije nego u J.A. ulazak u Zambiju - šok, granični prelaz Kasumbalesa je u stvari skela preko moćnog Zambezija. U Zambiji naselja vidno siromašnija nego u bocvani, ljudi nasmejani, vreme pakleno i mnogo životinja na sve strane ali ipak manje nego u Botswani, međutim kada se uđe u Kongo - pada mrak. Za početak nikada se ne zna koliko će procedura na granici trajati jedan sat ili dva-tri dana. Gomila graničara, carinika, policajaca koje treba namiriti u zavisnosti od ranga između 5 i 25 dolara. Kada se granica konačno pređe - Nema ništa, čak ni puta. Jedno ogoljeno bespuće. Od životinja ni traga. Ratom i terorom napaćeni narod nema šta da jede, stiče se utisak da su čak i zmije pojeli. Lubumbashi =ruina. Uvek sam noćio kod jednog Grka koji se bavio uvozom hrane i bilo mi je preporučeno da ne izlazim baš mnogo na ulicu. Uvek sam jedva čekao da završim sa poslom i da BEŽIM nazad natovaren sa par flaša SIMBA piva za uspomenu... Ulazak u Zambiju i dolazak u Kitwe sam doživljavao kao dolazak kući. Kitwe objektivno jeste rupa nad rupama ali za mene je posle Konga izgledao kao Pariz.
Uh al se raspisah, mora da sam te ugušio. Šta ću, povukle me uspomene. Izvini.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:35 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Uh al se raspisah, mora da sam te ugušio. Šta ću, povukle me uspomene. Izvini.

Fantasticno ste se raspisali. Dajte jos !
Pozdrav !!!
vracarac92 vracarac92 13:56 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Fantasticno ste se raspisali. Dajte jos !
Uf, uf, uf. Zaista mi to nije bila namera ali potrudiću se da napišem neki tekstić o Afričkim bespućima i dogodovštinama.
Hvala.
maya.sangoma maya.sangoma 16:06 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Vracarac ,
Hvala ti puno na opisu Afrike . Sledeci put , kad podjes , vodis i mene ? Jel vazi ? Ovo je lep opis africke stvarnosti - sto ga ne prikacis na blog da se i ostali blogeri malo upoznaju .
Hvala na velikom zadrzavanju na mom blogu.
Pozdrav ,
Maya
maya.sangoma maya.sangoma 16:12 24.11.2008

Re: izvinjavam se zbog trola...

Znam , Ninoslave , da si vec napravio plan , da se nakratko nastanis u Africi .
Kad navratis , molim, odgovori .
Cao , Maya
Черевићан Черевићан 13:36 24.11.2008

променама ајмо . . .


Код Б.Пекића прочитах . . .
Svetu je potrebna duhovna revolucija koja bi izmenila sve fundamentalne pretpostavke života, u političkim, socijalnim, ekonomskim revolucijama prošlosti tek varirane, i trajno nas oslobodila stečenih zavisnosti usled kojih materija određuje i našu duhovnost i našu moralnost, ukratko – sudbinu.Ko svetu ništa ne dodaje – oduzima mu.

Умишљам, предње би се могло применути и на србију стога подржавам Вашу акцију мрс maya.sangoma да се противу уметничке беле куге вреди борити како до ње неби дошло, што Ваш одмерен али бременит набојем састав и указује. притом несумњам да би гђа СБ и г МН томе умели допринети.
maya.sangoma maya.sangoma 15:56 24.11.2008

Re: променама ајмо . . .

Mr Ce ,
Ja sam ovaj vas komentar shatila kao s t r a s a n kompliment ?
Dal' je to stvarno ili mi je iscurio mozak dok sam pisala moj
( da se pohvalim ) n o v i blog?
Hvala i pozdrav,
Maya
MilutinM MilutinM 15:51 24.11.2008

Ministarstvo

BLOG b92 PREUZIMA SVA MINISTARSTVA U SVOJE RUKE

Ja sam se već javio da budem Ministar za mlaku vodu i promaju. Samo, u sadašnjoj Vladi ih ima nekoliko sa tim resorom pa ne znam koga ću za zamenim
maya.sangoma maya.sangoma 17:28 24.11.2008

Re: Ministarstvo

Ja sam , naravno , Glavni ministar
( posto je ideja moja a ne KB, zar ne ? )
Znaci ja sam P r i m e M i n i s t e r ,
a ti si moj glavni savetnik
Ministarzastaonobese
posto si me svarno slatko
nasmejao .
Hvala.
Maya

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana