Zini da ti kazem

maya.sangoma RSS / 01.02.2009. u 12:10

 

Priznajem da je naslov provokativan I pripada terminologiji   r u s i l a c a    svega I svacega . Ovaj tekst nije neposredno obracanje njima ( mada ce se oni vec oglasiti) nego zdravom razumu , pa I mom . Ovj moj tekst je moj licni dnevnik ( procitaj pocetak mog proslog bloga ), koji ja htela ne htela , pisem ovde druzeci se sa vama na blogu .

Daklem , prvo mala prica o INSPIRATORIMA HAOSA u svemu I svacemu . To su oni koji su ZELELI rat , jer sukob je njihovo prirodno stanje ( sve vrste sukoba sa sobom I sa drugima ) A i ocekivali su veliki lov u mutnom , sto im se , nazalost , i ostvarilo . Neki od njuh su okrvavili ruke  ( tipican predstavnik je onaj drekavac iz Haga  ) , a neki samo jezike ( tipicna pretstavnica jedna vrlo POZNATA gospodja). E sad, on je tamo gde je pa je njegova vika I dreka nesto utisana zbog daljine , a ona je tamo gde je pa njena buka se cuje narocito u nekim blogerkama koje su sebi uzele ulogu njenih drvenih advokatica . Da smo blize oci bi mi vadile , ali nismo . Toliko su se trudile da me izazovu da dvoboj (njihova agresija protiv moje zevzeleze ) Izvinte , ali ja biram od koga cu da ucim , ako nemam sta da naucim ( ili nedaj boze jos gore ) ja NE RAZGOVARAM .

Sad ja necu da ih uzimam pojedinacno necu da im Otkrijem (?)ime ( necu da im pravim reklamu , pa makar bila I negativna - reklama je reklama ) ,nego cu im se obratiti djuture , sto bi reko nas narod .

Pa da pocnem od onoga sto su one same ispricale same o sebi , da pocnem od L, koja nije mene licno potkacila , ali se takvom silinom obrusila na osnovne principe logike , da sam morala da je uvrstim , cak da je stavim na TOP mesto ovog mog pisanja . Pljunula je sto je stigla sa pozajmljenog racuna od drugaice . rekla nam je da nije zavrsila fakulter zbog izbeglica( ?) Da je biila zaposlena 29. dana I da su je sklonili na losije mesto ( pa je morala da da otkaz, jadnica), I da je sada izdrzavaju roditelji I brat I da ce ona docekati to radno mesto koje joj pripada , a ona ima tek 35.g. Nije pokazala ni prema kome I ni prema cemu ni malo POSTOVANJA , a o EMPATIJI da i ne govorim . Ona , ne zna da se  klasifikovala kao  VELIKI  L ( u ovom slucaju dva L )I da mi imamo isto jednu dobru poslovicu koja objasnjava sve ovo gorepomenuto o njoj : Cega se pametan stidi s tim se lud ponosi .

Druda osoba se toliko trudila da me popljuje I da zastiti njenu inspiratorku , da to ne mogu da prepricam ( koje lud da cita svasta moze da ode na moj blog. Njeno ime pocinje na A(lava) i ja sam joj se zabila u oko jos pre , ali sada ( prosli moj blog) je toliko bio inspirativan za nju da prosto nije mogla da se zaustavi . Ja sam probala nesto u tom pravcu DA JE ZAUSTAVIM , postavljala sam brane od smajlica , pricala bajke (o prascicima ), ali nista nije pomoglo. Ona je htela da ja njoj ODGOVORIM licno , da je inspirisem za sledece poduhvate. Ona je inace navadjena na poklone (to je ona sama htela da se zna ) kao sto su PRSTEN !!!, Sporet ili nesto slicno i sad , nedavno, macka . Htela je da se pohvali da ona ZNA da trazi i ( bogami ) da dobija .razumem je , ja ne htedoh ni da joj odgovorim ni da da je inspirisem da bi me dalje i vise pljuvala . Ona je fantasticna advokatica svoje velike prethodnice . Mogla bi OVA da joj posalje I neku kintu.

I treca osoba je najinteresantnija , odaziva se na ime jednog voca plus 73 , ona je bila uvijena u celofan, tajnovita I izrazavala se ( u pocetku s pomocu , metafora , alegorija I tako to )u rukavicama . Otvorila se , brate, kao najlepsi cvet , na blogu mog komsije Dalija , sa cijeg bloga se cula takva graja cika I vika I jos nesto ( krajnje gadljivo zahvaljujuci nekim njegovim goscama ;prvenstveno ) da sam morala da odem da intervenisem I ona me je ( da je samo mene , ni po jada , ) tako dohvatila , da sam I ja morala da se posluzim alegorijom u izrazavanju I pozvala u pomoc sve smajlice koji su nam dostupni na blogu . E ,to bi mogli da pogledate , to preporucujem da vidite koliko jedan covek ZNA da zagrabi sebi prava I istovremeno da omalovazi sve koji mu PREPRECUJU PUT.

Moram da zakljucim da OVE tri ( izvinite ali one su se potrudile da ne mogu da ih nazovem blogodrugaricama ) INTUITIVNO osecaju gde I na koji nacin ( naravno ovo im je pocetak )mogu da se ubace u VIPovce POLITICKOG PROFITERSTVA u nasoj domovini . One su naucile napamet poslovicu : S kim si onaki si .

Drugo je pitanje sto im mi DRUGACIJI ( okrenuti samosvesti logici i odgovornosti)dozvoljavamo ovoliko razaranje mozga i svega drugoga ovako dugo  , ali to je cela prica za jedan drugi blog (Graditelji vs. Rusitelji ), ali cu prvo malo da se detoksinisem sa sledecim blogom koji ce biti posvecen Caru Jovijanu , mojoj vecnoj ljubavi . 

Dragi moji i drage moje , bio je to moj dnevnik za 1. februar o. g.

Maya   



Komentari (45)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

niccolo niccolo 13:06 01.02.2009

Flavius Jovianus

Znaš li kako je u stvarnosti završio Jovijano?
maya.sangoma maya.sangoma 13:15 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Ne znam bas , ali vidim da ti znas. Kazi mi Niccolo, molim te ?
niccolo niccolo 13:17 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Ali nije naročito romantično...Da ti ipak kažem?
maya.sangoma maya.sangoma 13:26 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Spremna na istinu --kazi .
niccolo niccolo 13:27 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Umro je od prežderavanja...Bila je neka večera i kako je to već išlo u ta vremena toliko je pojeo da mu se slošilo i na kraju je umro. Zato je i bio toliko kratko car.
maya.sangoma maya.sangoma 13:34 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Niccolo , sad si me razalostio ....Ali ja imam , ogmah , izvinjuenje za njega - u to doba je to bila opsta pojava . zar ne ? . Svejedno ti hvala . Pitaj ti mene nesto !
niccolo niccolo 14:08 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Pitaj ti mene nesto

Pa ja sam i pitao - da li znaš kako je završio

Naravno, jeste, te pijanke i prežderavanja su bila normalna u ona vremena...



Evo da pokušam da te oraspoložim

maya.sangoma maya.sangoma 14:34 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Dobro nasmejao si me . OK nespretno sam se izrazila : Trazi od mene da ti JA nesto razjasnim kao sto si ti meni haha, Da li je sad bolje?a evo i jedna za tebe
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:39 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Evo da pokušam da te oraspoložim

Znaci, niccolo, zinuo si !
maya.sangoma maya.sangoma 14:43 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Cao Nino , evo opet jedna kafica sa kokosovim mlekom Sledeci put pijemo kafu bez mleka na Cubi , ako se sllazes .
niccolo niccolo 14:44 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

maya.sangoma
da ti JA nesto razjasnim

Pa hajde mi razjasni ko ja A iz teksta, jedino nju nisam identifikovao...
Ninoslav Randjelovic
Znaci, niccolo, zinuo si !

Aha (sad ćemo da pređemo kod tebe da mi čestitaš što sam zinuo...)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:49 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Sledeci put pijemo kafu bez mleka na Cubi , ako se sllazes .

Ali, Ada pre toga, vazi ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:51 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

(sad ćemo da pređemo kod tebe da mi čestitaš što sam zinuo...)

I ovde cu ti cestitati, dragi niccolo !
maya.sangoma maya.sangoma 14:54 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Daaaaaaaaaaaa, sto se mene tice ,
maya.sangoma maya.sangoma 14:56 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Ta na A je Alava . Vrlo se bila raspricala na mom proslom blogu ( treca strana). Sa zadovoljstvom je nikom ne preporucujem !
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:57 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

maya.sangoma maya.sangoma 15:01 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Niccolo mi pokvari ,malo ,danas moje mastanje sa ne bas romanticnom pricom o njemu . Mislim da je sve izmislio !
niccolo niccolo 15:10 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

I ovde cu ti cestitati, dragi niccolo !

Hvala,hvala...
Sa zadovoljstvom je nikom ne preporucujem !

Ah, da da, video sam...
Niccolo mi pokvari...Mislim da je sve izmislio

Ne bih ja to nikad uradio
maya.sangoma maya.sangoma 15:20 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Niccolo onda si ti istoricar , kad neces da izvrces cinjenice haha
margos margos 16:41 01.02.2009

Evo i ja da se iznenadim!

maya.sangoma
Ta na A je Alava . Vrlo se bila raspricala na mom proslom blogu ( treca strana). Sa zadovoljstvom je nikom ne preporucujem !

Od svih zajebanata na blogu koji su se lepo družili i izbegavali komentarisanja na političkim blogovima - jedino koga sam na njima sretala, ko je istinito izvestio sa jednog ''Peščanikovog'' skupa, bez divljenja, laži i poltronstva, ko je argumentovano kritikovao BS, njenu samovolju na blogu i paušalna prozivanja 'neprijatelja' - bila ja Alava.

I ni malo me ne čudi što je na tvom prethodnom blogu 'branila' blog i BS od neargumentovanog napada.
Za razliku od tebe, ja Alavu preporučujem, njene komentare i blogove.


Ne čudi ni iritiranost istom tom specijalnom pozicijom BS na blogu b92 - ali to je već stvar uređivačke politike.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:47 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

ja Alavu preporučujem, njene komentare i blogove.

I ja, ali ne znam sto je tvrdila da je neko pokusao da ubije onu novinarku iz Pescanika, a ne rece (argumentovano) kako to zna ?
margos margos 16:58 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

ali ne znam sto je tvrdila da je neko pokusao da ubije onu novinarku iz Pescanika, a ne rece (argumentovano) kako to zna

Verovatno je odslušala sve vesti na b92, Cecu Lukić, obraćanje Tadiću, obraćanje Tadića, komentare o seriji neslučajnosti - pa je to za nju argumentacija, koju nije kopipejstovala ovde.

Ukoliko je život Cece Lukić ugrožen - i ja sam zabrinuta. Iskreno, nisam uverena u onu argumentaciju sa naslovne, niti mislim da je 'Peščanik' toliko slušan, uticajan i bitan.

Ali, ja sam iz svog sveta, u njemu znam (lično) samo dve osobe koje slušaju 'Peščanik'.
Pardon, tri. Imala sam čast da Cecu Lukić upoznam.
maya.sangoma maya.sangoma 17:08 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Izvini Margos, ali Alava je vrlo pakosna , zavidna i ljubomorna osoba . To je svetlo u kome se meni pokazala . Uostalom njeni komentari na mom proslom blogu to nedvosmisleno pokazuju . Mozda joj se samo ja ne dopadam (uuuuffff) .Vrlo , vrlo ljubomorna, pakosna i zavidna osoba i kao takvu definitivno mogu da je preporucim .
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:10 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Ukoliko je život Cece Lukić ugrožen - i ja sam zabrinuta.

Normalno !
Ali, nadamo se da nije.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:12 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Izvini Margos, ali Alava je vrlo pakosna , zavidna i ljubomorna osoba

maya.sangoma maya.sangoma 17:16 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Ninoslave , ti si bio na mom blogu i popio neke strele doticne Alave .
margos margos 17:25 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Ninoslav Randjelovic
Izvini Margos, ali Alava je vrlo pakosna , zavidna i ljubomorna osoba



Verovatno od previše smajlića i cica svih vrsta, malo ti se zamutilo svetlo, pa je nisi ni videla - ili si videla nešto što ne stoji. I definitivno nije rušiteljka
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:32 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Ninoslave , ti si bio na mom blogu i popio neke strele doticne Alave .

Nisam to bas tako doziveo.
Ok, bilo mi je bezveze da te proziva da nisi zabrinuta za neciji zivot i tako to, ali bezveze je i da ti nju vredjas. A, radis to.
barye barye 17:36 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Od prezderavanja tesko da moze da se umre.Ali od trovanja - svakako!Mada,Jovijan nije umro ni od hrane,ni od trovanja.....
maya.sangoma maya.sangoma 17:38 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Izvini Nino ,onda ti nisi video da me je vredjala i za druge stvari . Stvarno mi je zao . Ona je bila takva prema meni na mom blogu ( ako te ne mrzi procitaj ) Nisam pogresila da je Alava prema meni bila pakosna zavidna i ljubomorna i pokazala to po nekoliko puta .
maya.sangoma maya.sangoma 17:43 01.02.2009

Re: Flavius Jovianus

Oh barye , ti me malo ulepsa dan .Znala sam da postoji neko objasnjenje za mog Cara . Sad mi je malo lakse .
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:44 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Izvini Nino ,onda ti nisi video da me je vredjala i za druge stvari

Ma, pusti sve to....

maya.sangoma maya.sangoma 17:50 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Nisam pogresila Nino, a volella bih da jesam . Najvise volim da pogresim i da mogu da se izvinjavam .
Ali ovo nije slucaj . Ona je prema vama OK , to mozda stoji , ali NIJE BILA prema meni . Nije imala nikakav razlog da mene licno napada .
maya.sangoma maya.sangoma 17:54 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

NINO.
Kad ne mogu da se razumem sa covekom ili ,nedaj boze kad moram da se rastanem sa covekom ,to ja MORAM DA ODBOLUJEM .Ako neko moze ovo da razume onda si to ti .
margos margos 18:04 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

ali NIJE BILA prema meni . Nije imala nikakav razlog da mene licno napada .

Pročitala sam ponovo - rekla ti je da si ispoljila svoj bes 'prema dotičnoj blogerki', a citirala šta pravila bloga propisuju. Zatim ste se nastavile, uključila se miniko63 i dalje je nastala, kako to Kinezi kažu - 'tri žene - pijaca'.

Dalje ne nameravam da raščivijavam 'ja sam njoj rekla, ona je meni rekla'... Ti si ovim blogom rekla svoju završnu reč u vašem odnosu.

Ako ćemo po pravilima bloga, ovaj blog je povreda pravila i radi toga je Čeda Urošević (ma kakav bio) uklonjen. Zbog nekolegijalnosti.
miloradkakmar miloradkakmar 17:37 01.02.2009

Стварни=Виртуелни !?

Побегох од стварног у Виртуелни свет, кад оно и овде слична ситуацицја.
Поштовање различитих мишљења, без увреда , требало би да краси овај блог. Несугласице, ако не могу да се реше кроз расправу , могу интерним порукама.
Верујем да ћете то вас четири у догледно време изгладити.
maya.sangoma maya.sangoma 17:41 01.02.2009

Re: Стварни=Виртуелни !?

Ja ne gresim u proceni ljudi, a ove blogerke su imale stvarnu zelju da me napadnu , popljuju i diskredituju u svakom pogledu .Ovo je moj nacin da se odbranim od njih
maya.sangoma maya.sangoma 17:46 01.02.2009

Re: Стварни=Виртуелни !?

Milorade , necemo se miriti , ne treba da se mirimo , sto moramo da se mirimo ?
miloradkakmar miloradkakmar 18:38 01.02.2009

Re: Стварни=Виртуелни !?

maya.sangoma
Milorade , necemo se miriti , ne treba da se mirimo , sto moramo da se mirimo ?


Cenim principjelnost.
maya.sangoma maya.sangoma 18:49 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

To nisam znala ,ni ti to o Cedi . Onda je to pravilo trebalo da bude primenjeno i na mom proslom blogu . Kad je nastalo to sto kazes pijaca , ja nisam ucestvovala u razgovoru a ona me je napadala iz sve snage . Izvini , ali nisi to htela da vidis , ne razumem zasto. Ona je dosla na moj blog da mi kaze sve sto je kazala , ja njoj nisam nista rekla tako .
margos margos 19:12 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

To nisam znala ,ni ti to o Cedi . Onda je to pravilo trebalo da bude primenjeno

Trebalo je, kao i na mnogim drugim blogovima, ali nije. Jednostavno, moderacija je toliko bila ažurna na naslovnoj (a i sama BS - te je obrisan Ipsijev komentar koji uopšte nije bio uvredljiv, a za pola sata prikupio 8 preporuka, jer je bio istinit i tačan), tako da tamo gde smatraju da treba, puste da se priča - kao sigurnosni ventil, da ne odemo svi zajedno u tri lepe materine. Zato se pravilu negde gleda kroz prste....

Ako ti misliš da nisi učestvovala u 'pijaci', i da tvoji komentari upućeni miniko, prasići i smajlići nisu deo iste komunikacije - onda ti moram reći da grešiš. Nekada je i ćutanje snažan govor, a zezanje i sprdnja mogu da uvrede gore nego reči.

Ti si sve što je Alava kaže doživela kao lični napad. Mogu da razumem. Doživljavaš svoj blog kao svoju intimu - ali to nije tako. Blog je javan, a mi smo samo korisnici. Vlasnik je b92.

Izneti svoju intimu na javno mesto je odluka i odgovornost pojedinca. Pre bi trebalo da se ljutiš na sebe, nego na Alavu, ako nisi odmerila koliko možeš da amortizuješ drugačija mišljenja. Ja i dalje ne vidim šta je ona tebe lično uvredila - niti da si ti njoj na konkretno nešto ukazala, e da bi ona korigovala svoj komentar ili stav, ako je to potrebno.
maya.sangoma maya.sangoma 19:32 01.02.2009

Re: Evo i ja da se iznenadim!

Margos, ona je dosla na MOJ BLOG zato sto je htela MENI NESTO DA KAZE . Zasto nije otisla ako joj nije bilo prijatno . NE, nije otisla zato sto je zelela da vredja mene . To je jedini razlog . Ne ja ne dozivljavam blog kao moju intimu , ja razumem sta mi ljude govore , ja znam te stvari odmah , Alava je dosla na moj blog da mi ocita lekciju ( kao starija mladjoj, kao pamernija glupljoj kao obavestena neobavestenoj i tako dalje)
barye barye 17:56 01.02.2009

Dobra Maya Furioso!

Ja mogu da razumem da su neki blogeri(ke) izazvale neciji bes.Sa razlogom ili bez.Ali,mislim da ne treba ovako sa njima ukrstati koplja.Svi mi (ucesnici raznih rasprava na blogu) dovoljno smo kadri da procenimo ko je kakav.I da sami eliminisemo one koji to zasluzuju.Uz to,protiv sam negativne energije koja se na ovakav nacin moze uskovitlati.Svadja nikome ne treba,i ne moze da donese nista dobro.Ima i onih koji nisu po mojoj volji (i ukusu),ali njihovo je pravo da budu tu,na ovom istom blogu.I sta ja tu mogu?Da ih mrzim?Ne!Da trazim da ih izbrisu?Ne!Mogu da ih "preskocim",ignorisem,da ne reagujem na njihove komentare,ili da im odgovorim argumentovano....Dakle,ima boljih nacina za "obracun" sa onima za koje mislimo da su sebicni,zli,losi,nikakvi....Ovako,ispada da dobijaju paznju koju nicim nisu zasluzili.
Kuda bi nas to odvelo ako bismo na svojim blogovima ocrnjivali one koji nam se ne svidjaju?!Ja sam samo jednom presao granicu i rekao bas za BS da je nedojebana,i zbog toga se ni danas ne osecam lepo....
No,Maya je odabrala ovaj nacin.Verovatno je za to imala dobar razlog.No,kada se bes stisa,shvatice da je mogla i drugacije (i uspesnije) da ih porazi - ako joj je to bila namera.
Ja ne poznajem dovoljno "lik i delo" tri pomenute blogerke.I ne bih se o njima izjasnjavao.Ono sto sam imao da kazem o stavovima jedne od njih (Alava) rekao sam tamo gde je to trebalo.
Naravno,ne ocekujem da svi mi,ovde okupljeni,budemo prijatelji,ali mislim da ne treba (na silu) ni praviti neprijatelje.A ako zaista i ima takvih,onda im ne pridavati nikakav znacaj!To je moje mnenije na ovu temu!
P.S.Neki od pomenutih blogera ocigledno imaju vrlo izrazen smisao za samokritiku.To se moze proceniti i po izboru njihovog nick-a!Taj njihov smisao daje nadu da se neke stvari mogu popraviti....
maya.sangoma maya.sangoma 18:10 01.02.2009

Re: Dobra Maya Furioso!

Bari izvini , ali ona je napala mene (Alava) i terala me je da joj odgovorim , evo sad joj odgovaram sta mislim o njoj.
Kako sam iskrena kad progovaram o trazenju vecne ljubavi , tako sam iskrena i sada i napisala sam ONO STO SE MENI DOGODILO i ono KAKO SAM JA TO DOZIVELA . Ne nece mi ostati kiseo ukus u ustima , obrnuto ,tako cu oprati sa lica pljuvacku koju mi je ista ostavila .Ovo je moj licni dnevnik i , naravno, vidjenje je moje .
Onaj tvoj komentar o BS na mom proslom blogu je bio bar sedam puta gori od ovoga sto sam ja napisala . Izvini ,brye .
barye barye 18:15 01.02.2009

Re: Dobra Maya Furioso!

Onaj tvoj komentar o BS na mom proslom blogu je bio bar sedam puta gori od ovoga sto sam ja napisala . Izvini ,brye .
*novo

Sve sto sam imao da kazem o BS rekao sam joj (svojevremeno) i u lice.Bio sam u prilici da tako uradim.I tada,i sada dao sam joj priliku da se "brani".
I mene se mnogi ljudi "ujeli za srce".Odgovarao sam na razne nacine.No,cini mi se,na kraju, da je jedan jedini osmeh najuspesniji u borbi protiv "takvih".

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana