Društvo

Конобар, наплати шта смо имали

omega68 RSS / 22.07.2023. u 23:48

Ова, у наслову поменута реченица ми се све чешће мота по глави.Знам, рећи ћете и на неки начин  бити у праву, као и моја супруга са вама, да је то последица дугогодишњег седења по најомиљенијим местима у Срба, познатијим као биртије, бифеи на ћошку, крчме, кафане и остали ћумези. Али не, овог пута у своју одбрану позивам особље мог омиљеног објекта, не смем да вам кажем где се налази, одмах бисте знали који је.

Мала дигресија за боље разумевање следствујушћег текста :

Тог дана се, као много пута пре и после, окупила мала али одабрана скупина бивших, садашњих и будућих политичара, политиканата, успешних и неуспешних посленика народних, одборника, чланова градског Већа, чланова разних управних/надзорних одбора, кандидата за месне одборе, посланике и државне секретаре. Па и Министре, зашто да не?

Не, није ту било много људи како изгледа, све је то стало за два спојена стола у старој Корани која, као и све остало, има нови назив.

 

Дакле, конобар (нека се за ову прилику зове Чеда, јер је свака конобарица којој не знамо име  Озренка - Озренка, дај бона двије пиве и реци музици мало тише - а сваки конобар је Чеда), кад је чуо овај позив из наслова, а са нашег стола, приђе и рече нешто сасвим необично за тај тренутак:

–                    Да вам наплатим за све ове године, све оно што сте имали?

–                    Чедо, брате, само ово вечерас, шта ти је бре?

–                    Знате ви о чему ја причам. Годинама ви исти правите све већи и већи цех.

Ми потпуно збуњени, контамо по оним малиганима начетим мозговима шта писац хоће да каже, али наставак стиже брже него што се изговори ,, нама исто''.

–                    Да, да, ви што се нешто стално бавите некаквим ,,променама'', ви који годинама узалудно протествујете, што бисте да мењате систем а само гледате како себе да увалите уместо неког другог и да тај систем користите за крађу.Лежачи на стиропору.Предавачи Косова и Метохије.Шетачи.Исти сте кривак.

Ово последње је рекао тако згрожене фаце да ме је на неки начин уплашио. Знао сам га као веселог човека, увек спремног за сарадњу и дружење, лакомог на  зезање, доброг духа кафане чије име не могу да вам кажем, одмах бисте знали где је.

Тајац.После неколико секунди вечности осмелих се да нешто процедим

–                    Па брате, ваљда је нормално да се стално мења, ваљда је то та демократија коју смо, онда, заједно донели?

–                    Не ви браћо, не ви.

–                    Неки од вас, и за овим столом,  неспособни сте  да за оволике године и тако школовани нађете неког нормалног који неће да слаже, да украде, да искористи на најпримитивнији начин неки буџет, да се угради... А ови други међу вама, ови што сте се активно бавили ,,променама'' и да ,,грађанима буде боље'', е вама ћу тек да се крви напијем. Да браћо, кад буде пала крв, падаће и мрак ма очи. Како вас није срамота? Уталили сте се још са Слобиним, па сте прелазили  од жутих до коштуњавих и обрнуто, не заборавити најгору багру тог времена – оне Михајловићеве новодемократске сведоке, па сте после били и Динкићеви и Томини, па прелазили из странака у покрете, па из покрета у групе грађана, па опет у странке које су се делиле и стално вапилле за људима за општинсе одборе. И за све то време вама је било добро, мењали сте функције и згртали корист, е да би ,,грађанима било боље''. Ево ово последње, шта сте имали?

–                    Десет точених, четири вињака и кафу.

–                    Борбу против насиља, рече и зајеба се неко

–                    Па да, крену Чеда поново у напад, онај који туче човека вам прича против насиља??? Да ли сте нормални? Кога ви зајебавате? За кога ви јебени радите?

–                    За народ и државу, осмели се један да покуша да га продухови и да опусти атмосферу.

–                    Море да се носите, срећна је кућа коју ви промашите.  Шетали сте чиваве и остале снобовске џукеле за убијену децу? Смрадови. Сликали сте се за инста и за фејс са неким квази урбаним ликовима како сте грађанисти и како сте и ви ,,образовани'' а не знате да се не знам пише одвојено. Идиоти. Прозивате мене што не идем на ваша уличарења јер сам урбан? Ја сам урбан јер умем да мислим а не што сам био у Гимназији, излазио у Бахус или што сам шетао против Слобине УДБЕ са двадесетак година живота док сте ви завршавали факултете и разрађивали начине да нас јебете. Да, браћо скоројевићи и никоговићи, све сам то , за разлику од вас био и саплитао сам се о исти камен протеста већ три пута. Само будала се саплиће о исти камен четврти пут. Наравно, за разлику од мене ви се не сплићете, ви и овог наврата морате нешто да добијете од тог саплитања. Опет неку апанажу, неки грант. Неку проклету корист. Докле? Један од вас ми је скоро рекао да он мора да буде увек у власти да школује децу у иностранству и да набије просек за пензију! Је л то елита која мисли о општем? Метак је скуп за такве. За такве је одавно смишљена гиљотина. Ето, сетио сам се решења, маму вам јебем ништачку.

Оде.

Није наплатио.

Неке је ухватила курцобоља и радовали су се што им је остала кинта за другу кафану, не смем да вам кажем коју, а неки  су се усрали од страха шта их тек чека, иза ћошка, чим изађу на плато у центру града.

Срећом, таквих нас је било мало.Komentari (62)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

solo solo 08:16 23.07.2023

.p.s.

zoja444 zoja444 08:17 23.07.2023

omega, brate

nesto je upozoravajuce sto ovde nema komentara, cak ni g.cera. kako sam ja iz inkluzivnog odeljenja, nije mi jasan blog b92 generalno, a ti nisi kuzan, samo da te pozdravim, cisto ljudski i pozelim svako dobro.
solo solo 08:20 23.07.2023

Re: omega, brate

nesto je upozoravajuce sto ovde nema komentara, cak ni g.cera. kako sam ja iz inkluzivnog odeljenja, nije mi jasan blog b92 generalno, a ti nisi kuzan, samo da te pozdravim, cisto ljudski i pozelim svako dobro.


Čekaj,odmara se radnička klasa.

zoja444 zoja444 08:27 23.07.2023

dodatak

solo, izvini, prvi si. zanimljivost iz carsije. juce je kod jovane jeremic, pink gostovao pedja azdejkovic, ex blog b92 sa aleksandrom seseljem, radikalna stranka. dovoljna je regularna tv za informisanje.
shmoo shmoo 09:09 23.07.2023

Re: dodatak

zoja444
solo, izvini, prvi si. zanimljivost iz carsije. juce je kod jovane jeremic, pink gostovao pedja azdejkovic, ex blog b92 sa aleksandrom seseljem, radikalna stranka. dovoljna je regularna tv za informisanje.

shmoo shmoo 09:30 23.07.2023

Re: omega, brate

zoja444
nesto je upozoravajuce sto ovde nema komentara, cak ni g.cera. kako sam ja iz inkluzivnog odeljenja, nije mi jasan blog b92 generalno, a ti nisi kuzan, samo da te pozdravim, cisto ljudski i pozelim svako dobro.

Ниси ти инклузивна него...

У току је акција "Како да заштитимо наш блог".

А нас троје који овде поздрављамо Омегу нико није обавестио о тој акцији.

Да ли ти је сада јасније?

zoja444 zoja444 10:11 23.07.2023

Re: omega, brate

taso, meni ne smeta da sam inkluzivna. barem tada imam pravo na misljenje. nisam ja za formacijski organizovane grupe ali podrzavam svaku borbu za svoju stvar. kao sto u reklami mladi kosarkasi kazu: za koga? za srbiju.
shmoo shmoo 13:59 23.07.2023

Re: omega, brate

zoja444
taso, meni ne smeta da sam inkluzivna. barem tada imam pravo na misljenje. nisam ja za formacijski organizovane grupe ali podrzavam svaku borbu za svoju stvar. kao sto u reklami mladi kosarkasi kazu: za koga? za srbiju.Не смета ни мени.

Напротив, част ми је будем сврстан у инклизивне на Блогу Б92.

zoja444 zoja444 14:10 23.07.2023

Re: omega, brate

taso, tesko je sa ljudima. i sa onima koje smo sami izabrali a narocito sa onima koje nismo.
shmoo shmoo 14:14 23.07.2023

Re: omega, brate

zoja444
taso, tesko je sa ljudima. i sa onima koje smo sami izabrali a narocito sa onima koje nismo.


zoja444 zoja444 15:35 23.07.2023

Re: omega, brate

taso, inkluzivni su posebni, jedinstveni i svako ko im se ruga zbog njihove razlicitosti je najobicniji sadista.
solo solo 06:58 26.07.2023

Re: omega, brate

taso, tesko je sa ljudima. i sa onima koje smo sami izabrali a narocito sa onima koje nismo


Kako ti je sa samom sobom ?

Ima klip i za to. Inkluzivan ali ima.

ISUK

shmoo shmoo 09:07 23.07.2023

2 + 2 = 5

omega68

а сваки конобар је ЧедаУ мом животу сваки конобар се до овог тренутка звао Миле.

- Је ли бре, Миле, какав ти је ово рачун? Откада су то два и два пет?

- Па морам и ја од нечега да живим.

Зато смо сваком нашем Милету који нас је послуживао по кафанама обавезно уз име додавали и Орвел.

Миле Орвел.

Баш звучи отмено...

А Миле је мој друг.


Море да се носите, срећна је кућа коју ви промашите. Шетали сте чиваве и остале снобовске џукеле за убијену децу? Смрадови. Сликали сте се за инста и за фејс са неким квази урбаним ликовима како сте грађанисти и како сте и ви ,,образовани'' а не знате да се не знам пише одвојено. Идиоти. Прозивате мене што не идем на ваша уличарења јер сам урбан? Ја сам урбан јер умем да мислим а не што сам био у Гимназији, излазио у Бахус или што сам шетао против Слобине УДБЕ са двадесетак година живота док сте ви завршавали факултете и разрађивали начине да нас јебете. Да, браћо скоројевићи и никоговићи, све сам то , за разлику од вас био и саплитао сам се о исти камен протеста већ три пута. Само будала се саплиће о исти камен четврти пут. Наравно, за разлику од мене ви се не сплићете, ви и овог наврата морате нешто да добијете од тог саплитања. Опет неку апанажу, неки грант. Неку проклету корист. Докле? Један од вас ми је скоро рекао да он мора да буде увек у власти да школује децу у иностранству и да набије просек за пензију! Је л то елита која мисли о општем? Метак је скуп за такве. За такве је одавно смишљена гиљотина. Ето, сетио сам се решења, маму вам јебем ништачку.

Оде.

Није наплатио.Да истакнем поенту свог излагања овде:


маму вам јебем ништачку


Черевићан Черевићан 09:42 23.07.2023

ој кафано

или.... док неки и за овим столом

кафана ми друга кућа
(има једно....60 леета),
и њој трезан уме рећи
што швићнутим смета,

(па келнеру лако није
док рачун им ...лист'о,
те к'о Овај из причице
попизди .......начисто )
zoja444 zoja444 13:22 23.07.2023

Re: ој кафано

ja idem samo u jednu kafanu zbog muckalice totalno drugacije od drugih. komadi mesa sa komadima crnog luka, paradajza i paprike. oni tu to nazivaju muckalicom.
shmoo shmoo 14:30 23.07.2023

Извини, Омега, ово нешто...

Предатор и ја...

predatortzИзгледа да ће она наша клопа и пиће негде на Земунском кеју још да попричека?


Jokić ne igra na Mundobasketu!

Košarkaš Denvera Nikola Jokić prema svemu sudeći neće igrati na Svetskom prvenstvu u košarci.

DĐIZVOR: B92 NEDELJA, 23.07.2023. | 13:24 -> 14:22


Selektor Srbije Svetislav Pešić još uvek nije objavio spisak igrača i to će tek uraditi u ponedeljak, ali se čini da na njemu neće biti aktuelnog NBA šampiona.

Dok čekamo da se to napokon desi, "Mozzart Sport" ima određena saznanja oko imena na spisku – i ne sluti na dobro.

Kako prenosi taj portal, sa spiska je već odstranjen Nikola Kalinić koji je "zbog umora i nagomilanih povreda iz protekle sezone" rekao selektoru da na njega ne računa.

Odatle kola tek kreću nizbro, jer navodno ni Vasilije Micić neće igrati. Iskusni plejmejker tek što je došao u NBA i ekipu Oklahome, pa će možda biti orijentisan ka tome da se što bolje spremi za debitantsku sezonu.

Međutim, najteži udarac nije ni Kalinić ni Micić, već neigranje Nikole Jokića. Iz "Mozzart-a" saznaju da njega neće biti u timu Svetislava Pešića, te da je o tome već obavestio ljude u savezu.

Kao razlog navode to što bi Jokić morao da dobije produženo vreme za odmor,
a da u SAD i ne cene previše Mundobasket kao takmičenje o čemu svedoči i tim koji šalju u Aziju.

Nije pomoglo ni mešanje novog kapitena Bogdana Bogdanovića, koji je bio u kontaktu sa Jokićem pokušavajući da ga ubedi. Na kraju nije uspeo...

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Naša reprezentacija će takmićenje početi u grupi A sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.(ЛИНК)


А рекао сам вам још ономад да ће Јокићево одбијање да игра за репрезентацију и понашање у стилу "'оће каки, неће каки" када је у питању дрес са државним грбом да изазове читав низ истих потеза и других играча.

О утицају које такво понашање тих наших баскет примадона има на клинце који тек долазе и да не причамо.

И зато такве ликове који једном одбију позив у репрезентацију не треба више никада ни звати.

Цена тога је можда висока у датом тренутку али много су скупље по будућност српске кошарке негативне последице које се добију оваквим понашањем примадона.

Па барем, када се и одазову позиву, да одиграју за тај дрес Србије срцем и душом и свом снагом него се патриЈотски фолирају за домаће медије да би плаћени спортски новинарчићи могли да се просеравају о величини и значају тих баскет размажених старлетица за Србију и за Србе.

Изгледа дефинитивно да Хрвати и Словенци треба да нам покажу па да учимо од њих како се то ради.


HRVATSKA PRIČA O SUZAMA KAPITENA Bogdanović postigao polovinu poena, a poklekao pred naletom emocija jer su "vatreni" ostali bez Olimpijskih igara


DONČIĆ PREDVODI SLOVENIJU NA SP! (ЛИНК)
И један и други су НБА играчи исто као и Јокић, Мицић, Калинић, зар не?

Дефинитивно, само ми Срби у својим редовима имамо толики број гована од људи.

И зато више немојте да ми помињете Јокића и његове успехе у НБА.

Шта ме боли курац за ту будалу шта ради у Америци.

Његова ствар.

solo solo 16:44 23.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

И зато више немојте да ми помињете Јокића и његове успехе у НБА.

Шта ме боли курац за ту будалу шта ради у Америци.

Његова ствар.


Ma za Jokića manje više.

Sve u ovoj zemlji je isti taj kurac.

To je ono što boli.

A kad pogledaš ovaj blog jasno ti je i zašto.

Prošo wikend.

Paljba na svoje radne zadatke.p.s.

zoja444 zoja444 17:34 23.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

juce je azdejkovic rekao, parafraziram: mnogi vode neku svoju ili tudju politiku samo radi grantova.
zoja444 zoja444 17:37 23.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

meni je junak dana golman nasih vaterpolista koji je odbranio gol glavom.
milisav68 milisav68 20:20 23.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

shmoo
И један и други су НБА играчи исто као и Јокић, Мицић, Калинић, зар не?

Oni jesu, ali Micić i Kalinić nisu, odnosno Micić je tek sad prešao u NBA, a Kalinić je i dalje u Barseloni.

Nego, nije tu Jokić mnogo bitan, on je samo eksponent zalizanog Miška Ražnatovića, jer su im se želje poklopile...a klinci maštaju da budu Jokić umesto Jokića bez mnogo truda.

A i mnogi menadžeri bi hteli da postanu Miško umesto Miška.

Uglavnom, za koju godinu neće postojati reprezentacija Srbije, već - Miškova reprezentacija.

Da ne grešim dušu, nije samo on alav, već svi vlasnici klubova i liga, kao i čelnici sportskih organizacija i manifestacija, pa je kalendar sve gušći, i igrači su sve umorniji, povređeniji, a bogami i umiru na terenu (ovo važi za sve sportove).

Pa svetsko prvenstvo u fudbalu se igralo u novembru i decembru.
zoja444 zoja444 07:41 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

i meni smeta to za jokica. patriotizam je izjednacen sa nacionalizmom. tuzno je to da je nekoga stid sto je rodjen kao srbin. pripadnost je deo identiteta.
shmoo shmoo 07:54 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

solo

Ma za Jokića manje više.

Sve u ovoj zemlji je isti taj kurac.

To je ono što boli.

A kad pogledaš ovaj blog jasno ti je i zašto.Кад се пљује по српском образовању, ја имам обичај да кажем да је оно само слика Србије и српског друштва у целини и да не може оно бити боље од друштва у којем функционише.

Логично је да то исто важи и за српску кошарку, фудбал,...

За све.

Свака част појединцима ентузијастима који се труде да све то чега се фукара дотакне не буде усрано и упропашћено до краја и да му не буду срушени и сами темељи.

Питање је само колико има таквих појединаца и колико ће они имати снаге пре него што и сами дигну руке од свега.

Да поновим поенту свог излагања овде:

маму вам јебем ништачку


docsumann docsumann 08:03 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

И један и други су НБА играчи исто као и Јокић, Мицић, Калинић, зар не?

Дефинитивно, само ми Срби у својим редовима имамо толики број гована од људи.


za svoje timove ne igraju ni Janis ni Venbenjama.

a Dončić nije igrao ovogodišnji plej of, pa mu je odmor počeo mjesec dana ranije od Jokićevog.

očigledno da je ovo svjetsko prvenstvo izduvanog kvaliteta. ni ameri ne šalju najjači tim. čak ni drugi najjači.

shmoo shmoo 08:14 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

milisav68

Uglavnom, za koju godinu neće postojati reprezentacija Srbije, već - Miškova reprezentacija.И тако фукара сруши и саме темеља нечега што су генерације деценијама пре њих градиле.

Погледај само шта су направили и са клупским ватерполом у Србији.

Ови момци (читај, Зоја) који сада играју и њихов тренер у датој ситуацији су ти ентузијасти који не дају да се све уруши. Ако прођу Италијане и оду у полуфинале треба да им правимо дочек у Београду.

Знаш већ који говнарко држи своју ШАПУ на Ватерполо клубу Нови Београд пошто је претходно СНС-овска фукара уништила Ватерполо клуб Партизан и заједно са њим његову ватерполо школу која је деценијама пре тога била убедљиво најбоља у Европи и на свету. Боља и од мађарске школе ватерпола.

И шта сад?

Колико деценија ће бити потребно да се опет добије нека таква квалитетна ватерполо школа?

Да поновим, Милисаве:

Маму им јебем ништачку!

shmoo shmoo 08:17 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

zoja444
i meni smeta to za jokica. patriotizam je izjednacen sa nacionalizmom. tuzno je to da je nekoga stid sto je rodjen kao srbin. pripadnost je deo identiteta.Ма пусти... Ово наше друштво је отишло у курац.

А знаш зашто?

Зато што нам је уништена породица. То ти одговорно тврдим јер се у школи свакога дана сусрећем са последицама уништене породице (и породичних домаћих вредности и васпитања) у Србији.

Кад је породица у таквом курцу, не може ни друштво да буде боље.

Маму им јебем ништачку.

А нека залудне кретенчине и даље шетају своје пудлице и чиваве на протестима мислећи да ће се нешто тиме променити.

Неће.

Маму им јебем ништачку СВИМА, и онима на митинзима и онима на контрамитинзима.

solo solo 09:19 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

И зато више немојте да ми помињете Јокића и његове успехе у НБА.

Шта ме боли курац за ту будалу шта ради у Америци.

Његова ствар.


Zašto si tako okrutan.

Nije ni pedagoški.

Vidi kako dečko plače što ga pljujete.Vole konje,oprosti mu.
tessa1 tessa1 11:20 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

Bio je kod nas na raftingu pa smo opet izgladili sve nesporazume. :))

Vidi tamo planinčuge u magluštini, kažu: svitanje. :)


tessa1 tessa1 11:21 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

Mislim, to njegovo upitno srpstvo, ne budalite.
promoter promoter 12:15 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

tessa1
Bio je kod nas na raftingu pa smo opet izgladili sve nesporazume. :))

Vidi tamo planinčuge u magluštini, kažu: svitanje. :)Jedan je Jokić!
shmoo shmoo 15:51 24.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

solo
И зато више немојте да ми помињете Јокића и његове успехе у НБА.

Шта ме боли курац за ту будалу шта ради у Америци.

Његова ствар.


Zašto si tako okrutan.

Nije ni pedagoški.

Vidi kako dečko plače što ga pljujete.

Vole konje,oprosti mu.Никада.

Моја религија ми то не допушта.

tessa1 tessa1 08:11 25.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

Nije o Jokiću, nije naša kafana, (ne znam je li, ček provjerim, jeste, piše Srećan Božić, 7. Januar, ok, mislila sam sa Balkana), i naš Novak, jutros 5 min prije kiše.omega68 omega68 10:50 25.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

Vidi kako dečko plače što ga pljujete.

Писао један још '78.
,,Мање ми смета првенство света нег' празан џеп"
tessa1 tessa1 15:08 25.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

Gdje smo stali ovde sa tri prsta u tuđini, je li? :)

Vlasnici su iz Srbije, piše na ekavskom nešto na drugoj tabli.


tessa1 tessa1 15:09 25.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

Omega, kako je bilo na promociji knjige, pričaj nam sve. :)
omega68 omega68 22:26 25.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

Хвала на питању, није било лоше
Мало, углавном, завичајно дружење.
На крају смо неки завршили на најбољем печењу у Библиотеци
tessa1 tessa1 05:45 26.07.2023

Re: Извини, Омега, ово нешто...

:))

"Tako je nekom prilikom jedan gost svojoj ženi rekao da je u biblioteci, a kada ga je ona pitala što se onda čuje tolika galama, doskočio joj je rečima da "svi čitaju naglas"! Ovaj vickasti odgovor stalni posetioci Bifea su oberučke prihvatili, te je tako ova kafana postala "Biblioteka kod Milutina". Čak su gosti počeli da donose i knjige, kako bi opremili svoju biblioteku, što je preraslo u svojevrsni običaj, pa tako na ovom mestu danas ima više od 1000 naslova. Jedna gošća poklonila je i tapete koje verno oslikavaju policu sa knjigama koja je dodatno upotpunila ambijent."
Spiridon Spiridon 21:51 23.07.2023

Devedesetih

Bio jedan konobar u klubu penzionera na Ceraku i zvao se Milinko.
Ekipi bilo do jaja da ide tame na pivo jel je bilo jeftino i jedne večeri se popilo malo više pa je Milinko pustio radio, a tamo Santana. “Oye cómo va, Mi ritmo”, a oni mu pevali “Ko je konobar, Milinko”. Opšte veselje.

Pred kraj večeri se na stolu nakupilo mnogo flaša i neko se dosetio da odvrne one “leptir šrafove” što drže noge od stola ali ne do kraja, i da tako ostave.

Posle nekoliko dana ekipa se vratila i sa vrata počela da peva “ko je konobar …”, a Milinko ih dočekao sa: “Prvo da platite ambalažu”.
kamilo_emericki kamilo_emericki 23:28 23.07.2023

Re: Devedesetih

Spiridon
Bio jedan konobar ...

Kakvih bih ja mogao ispričati priča o konobarima i konobaricama koje sam sretao i kod kojih sam uživao razne sorte alkohola.
'82. u jednom hotelu blizu željezničke stanice u Novom Sadu naručim nešto za večeru i Amaro 36. Čovjek pametan, donese dupli Amaro. Zahvalim mu se i kažem mu da pored njega samo još jedan konobar koji nije pitao šta je Amaro 36. Ponudim ga pićem i nakon 5 minuta on donosi za moj sto dupli vinjak za njega. Večera još nije stigla, piće bilo pri kraju dolazi nova tura pića na sto. Kaže: "Moj krug". I krenulo nas.
Nije prošlo dugo dolazi i sjeda kod mene za sto bez konobarske bluze. U civilu. Našao pajdu sa kojim će piti pa pozvao kolegu da ga zamijeni. Recepcionarki dao zadatak da, kad popadamo, mene odvede u moju sobu a njega u neku sobu koju je osoblje koristilo u posebnim prilikama.
Nije nam trebala njena usluga, odbauljali smo, svako svojim putem a put do Prijedora, sutradan, Zastavom 640, je bio jedan od težih koje sam napravio u životu. Ne samo zbog te pijanke.
Poslije nekoliko dana sam se sjetio da ga nisam pitao za ime, a ni on mene.
alselone alselone 07:45 24.07.2023

Re: Devedesetih

Našao pajdu

Nikad pajdo!
kamilo_emericki kamilo_emericki 07:57 24.07.2023

Re: Devedesetih

alselone
Našao pajdu

Nikad pajdo!

Ih!
Ja volim taj termin. Moja mati ga uvijek koristila za moje kafansko društvo.
"One tvoje pajde", "Tražio te onaj tvoj žuti pajdo, rek'o da znaš gdje ćeš ga naći"...
alselone alselone 08:50 24.07.2023

Re: Devedesetih

žuti pajdo

Auuuuuu.

Šalim se. Lepa priča.
kamilo_emericki kamilo_emericki 23:38 23.07.2023

Bez riječi

freehand freehand 15:41 24.07.2023

Sve fraze

... palanačke mehane.
Račun verovatnoće kaže da postoje velike šanse da se autoru nekad i nešto originalno otme.

A tu je i ovaj što ga zabole za Jokića toliko da su mu ga vazda puna usta kao prkno šulja.
shmoo shmoo 15:45 24.07.2023

Re: Sve fraze

freehand
... palanačke mehane.
Račun verovatnoće kaže da postoje velike šanse da se autoru nekad i nešto originalno otme.

A tu je i ovaj što ga zabole za Jokića toliko da su mu ga vazda puna usta kao prkno šulja.Маму вам јебем свима ништачку.

promoter promoter 16:11 24.07.2023

Re: Sve fraze

shmoo
freehand
... palanačke mehane.
Račun verovatnoće kaže da postoje velike šanse da se autoru nekad i nešto originalno otme.

A tu je i ovaj što ga zabole za Jokića toliko da su mu ga vazda puna usta kao prkno šulja.Маму вам јебем свима ништачку.


Šmuuu je popizdeo do jaja!
Valjda ga ove superćelijske oluje iznervirale.
Eeee, da.
Svaka budala koristi termin 'superćelijska' oluja, termin star čitava 4 dana.
Više niko za nevreme ne kaže nevreme.
shmoo shmoo 21:51 24.07.2023

Re: Sve fraze

promoter
shmoo
freehand
... palanačke mehane.
Račun verovatnoće kaže da postoje velike šanse da se autoru nekad i nešto originalno otme.

A tu je i ovaj što ga zabole za Jokića toliko da su mu ga vazda puna usta kao prkno šulja.Маму вам јебем свима ништачку.


Šmuuu je popizdeo do jaja!
Ма јок!

Ово кажем сасвим смирено и без икаквог нервирања јер је време нервирања и убеђивања са тим будалама прошло.

Дакле...

Маму им јебем ништачку.

freehand freehand 22:12 24.07.2023

Re: Sve fraze

shmoo
promoter
shmoo
freehand
... palanačke mehane.
Račun verovatnoće kaže da postoje velike šanse da se autoru nekad i nešto originalno otme.

A tu je i ovaj što ga zabole za Jokića toliko da su mu ga vazda puna usta kao prkno šulja.Маму вам јебем свима ништачку.


Šmuuu je popizdeo do jaja!
Ма јок!

Ово кажем сасвим смирено и без икаквог нервирања јер је време нервирања и убеђивања са тим будалама прошло.

Дакле...

Маму им јебем ништачку.


Skroz ok. I fizički i politički impotentni moraju nešto da jebu.
Makar i kobajagi, za čitalaštvo.
shmoo shmoo 10:39 25.07.2023

Re: Sve fraze

Маму вам јебем жуту "демократску" петооктобарску ништачку.

А после карања кеве даћу и вама, Вучићевим данашњим подгузним мувама, да ми га попушите.

freehand freehand 10:46 25.07.2023

Re: Sve fraze

Маму вам јебем жуту "демократску" петооктобарску ништачку.

Pa tako, pobogu!
Dozvolio si šulju da napusti bulju a ne daš radikalu da rpusti žvalu!
Ne guši to, pobogu, daj sebi oduška, pokaži se u punom svetlu a ne samo trcmrc.

shmoo shmoo 10:52 25.07.2023

Знамо се ми одавно, зато ти и кажем

Маму ти јебем ништачку.

Ја могу овако до сутра да понављам.

А ти да трпиш да ти јебем мајку и да те напушавам за све твоје глупости и сва твоја издркавања и просеравања једне жуте џукеле која сам овде читао годинама?

Докле ти можеш тако?

freehand freehand 10:57 25.07.2023

Re: Знамо се ми одавно, зато ти и кажем

Ја могу овако до сутра да понављам.

Ih, samo do sutra...
shmoo shmoo 18:31 25.07.2023

Re: Знамо се ми одавно, зато ти и кажем

freehand
Ја могу овако до сутра да понављам.

Ih, samo do sutra...Добро онда...

Маму вам јебем ништачку, најгора фукаро и шљаму овог народа.


freehand freehand 20:23 25.07.2023

Re: Знамо се ми одавно, зато ти и кажем

и шљаму овог народа.Z

zar nije vokativ imenice šljam - šljame?
Doduše, radikali ne haju mnogo za gramatiku, čak ni kad se predstavljaju kao učitelji.
solo solo 14:35 25.07.2023

Маму вам жуту "демократску" петооктобарску

....ништачку............

..da je tvoja. (Mićunović - moja politika)
omega68 omega68 22:17 25.07.2023

Re: Маму вам жуту "демократску" петооктобарску

Мислим да је конобар псовао све ђутуре - бивше, садашње али и будуће верујући да систем неће још дуго да се промени док се умишљенља квази елита мења на власти и чувају једни друге.Имам благи утисак да је хтео да каже да су сви исти јер потичу од истог народа, истог система , па према томе су и истог менталитета.
Лоповског.
freehand freehand 08:14 26.07.2023

Re: Маму вам жуту "демократску" петооктобарску

omega68
Мислим да је конобар псовао све ђутуре - бивше, садашње али и будуће верујући да систем неће још дуго да се промени док се умишљенља квази елита мења на власти и чувају једни друге.Имам благи утисак да је хтео да каже да су сви исти јер потичу од истог народа, истог система , па према томе су и истог менталитета.
Лоповског.
Otkad znam za politiku čitam i slušam ljude koji govore o "promeni sistema", i razumeo sam to dok je podrazumevalo prelazak iz socijalizma u kapitalizam i sa jednostranačkog na vipšestranački i parlamentarnu demokratiju. Evo i poslednjih trideset godina besomučno se vrti ista fraza koju koriste gotovo svi, a niko ne ume da objasni ni šta podrazumeva pod "sistem" ni šta bi da menja.
Pa nešto računam da bi ovdašnji domaćin kao pronicljivi posmatrač i vispreni pisac britke misli i jasne reči umeo da objasni šta je ovde hteo da kaže?
solo solo 14:38 25.07.2023

.

shmoo shmoo 18:40 25.07.2023

Кобила звана Блог Б92

solo

Ма тонац је сасвим фокусиран, набаждарен на 2,1 бара притиска у гумама као и сваки други сасвим обични yugo 45 и он одлично размишља.

Слажем се са њим да је кобила цркла.

Убили су је они сами.

Њени заштитници, заштитници Блога Б92.

solo solo 19:14 25.07.2023

Re: Кобила звана Блог Б92

Слажем се са њим да је кобила цркла.

Убили су је они сами.

Њени заштитници, заштитници Блога Б92.


Više ni to nije bitno, ko,kada,što.

Otišlo u kurac krasni i ok.

Znamo svi sve,u celini, jebeš u pojedinostima.

Da je za bolje bilo,bilo bi.

Iritira proseravanje lelemuda.

Naknadna pamet.
shmoo shmoo 22:17 25.07.2023

Re: Кобила звана Блог Б92

solo

Iritira proseravanje lelemuda.Ма заболе ме баш курац и за лелемуде и за њихово просеравање.

П.С. - Јебем им матер свима ништачку.

Свима.

Ђутуре, што каже Омега.

omega68 omega68 22:32 25.07.2023

Re: Кобила звана Блог Б92

Нисам у току, не отварам више туђе блогове из медицинских и санитарних разлога, извини :)
shmoo shmoo 11:44 26.07.2023

Re: Кобила звана Блог Б92

omega68
Нисам у току, не отварам више туђе блогове из медицинских и санитарних разлога, извини :)Разумем те.

Зато и јесте овај твој келнер у праву.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana