.
primeticete da neki obroci za badnji dan izostaju jer je to dan kada se posti i podvizava se
:) duboki naklon Gospođi Mami i pitanje: a nema medas`orasi, ha? (i pite od plavog patlidžana :)
bocvenaŠta je trljanica? (mnogo je ovo, brate Vaske:)
gordanac i pitanje: a nema medas`orasi, ha? :)
mislite, još malo treba jesti, TOG MEDA, dok ga ima: jer: UGINUĆE sve pčele od GMO polena razletelog sa GMO useva, posejanih uz blagoslov odbora za "zaštitu" životne sredine
Jeste, tako su se u Srbiji bunili i kad su Obrenovići hteli da grade železnicu.
mislite, još malo treba jesti, TOG MEDA, dok ga ima: jer: UGINUĆE sve pčele od GMO polena razletelog sa GMO useva,
jel znate da je Michael Taylor, sadašnji šef of the U.S. Food and Drug Administration, bio exec i advokat Monsanta ?
takvih koji će prvi krenuti da seku šume Amazona (u ime napretka) ili poslušno zasaditi "jeftino i dobro" GMOvno (u isto ime)
gordanac 19:53 03.01.2013 :) primeticete da neki obroci za badnji dan izostaju jer je to dan kada se posti i podvizava se :) duboki naklon Gospođi Mami
blogovatelj Jeste, tako su se u Srbiji bunili i kad su Obrenovići hteli da grade železnicu. Argument je bio da će železnica u Srbiju doneti boleštine iz celog sveta.
dragan7557gordanac 19:53 03.01.2013 :) primeticete da neki obroci za badnji dan izostaju jer je to dan kada se posti i podvizava se :) duboki naklon Gospođi Mami Morbidno nema šta! Za čega naklon, bre? Navedena količina žderjave je dovoljna bre, da u hitnu pomoć u predsmrtnom ropcu otpremi i dobro razvijeno kljuse, čo'eka da i ne spominjem. cerski
preddorucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac, cvarci) dorucak (mala ljuta za pocetak, mlak lebac, cvarci, pecenje, cvekla, sir, kajmak, kuvana jaja, palacinke) kasni dorucak (mala ljuta za pocetak, taze lebac, zaponjci, kis'o kupus sa alevom paprikom i biberom i malko zejtina) predrucak (vince, taze lebac, cvarci, kavurma, kis'o kupus) rucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac jerbo je prethodni izjeden, sunka, slanina, kulen, sir, kajmak, trljanica, ajvar, supa, rindflajs, sarma, podvarak, pecenje, kupus salata, tursija, pecena paprika sa beli lukac, torta, suvi kolaci, crno vino, belo vino+kisela, pivo) kasni rucak (mlak lebac, taze pecenje, kupus salata) predvecera (taze lebac, razgrejana kavurma sa uprzenim lukom i dva jajeta ozgo) vecera (vruce lepinjice, sunka, sir, tursija, vino, sitni kolaci) poslevecera (ustipci sa sirom, kajmakom, pekmezom) da-se-gricne-nesto-pred-spavanje (prsuta i sjenicki sir, sve bez leba, jabuke u slafroku, vino)
to je samo dokaz...svi smo mi Hobiti.
šta su zaponjci?
Jelica Greganovićšta su zaponjci? Papci.
Znaš šta je zaponjak? To je ono što je između plećki, butova jagnjeta i papaka.
У преводу, запоњак је јагњећа потколеница.
Jelica GreganovićУ преводу, запоњак је јагњећа потколеница. Pa, to je papak, sem ako se papak ne tumači kao nokat Btw, zaponjak ima i praseći rod.
потколеница је запоњак.
А за ово око прасећег рода си у праву, мада се неки не би са тим сложили и упорно би тврдили да је то искључиво део јагњета, са којим се ставом ја не слажем и подржавам твој.
i šta ima da se jede od jagnjeće dokolenice? pardon - potkolenice
Jelica Greganović A obaška kožurica...
Daklem, pragnje i ruka.
Kako ne bi bilo? Onolike petlje, pa lastiš...
Vidi, ti malomesni delovi imaju koske koje su mnogima poseban glodački izazov i stras'. A obaška kožurica...
koj, bre, još glođe koske i kožurice ako ima pečenje, kavurmu, čvarci, kulen i šunku?
arianna 'ajd i ovo da pitam, pa neću više koj, bre, još glođe koske i kožurice ako ima pečenje, kavurmu, čvarci, kulen i šunku?
razmisljam То ти је једна секта која се, осим запоњцима, бави и јагњећим пикљевима, цревцима на жару, јагњећим сармицама, главом у шкембету, шкембићима на разне начине, образином и другим сличним неподопштинама, а себе називају гурманима.
šta su zaponjci? Papci.
Strasni obožavaoci kožurice. Pravo da ti kažem, nema kavurme koju ja ne bih menjala za kožuricu. Hrskavu. Reš..
blogovateljStrasni obožavaoci kožurice. Pravo da ti kažem, nema kavurme koju ja ne bih menjala za kožuricu. Hrskavu. Reš.. Uz krckavi zvuk lomljenja prasećeg uveta...
hoochie coochie mankoj, bre, još glođe koske i kožurice ako ima pečenje, kavurmu, čvarci, kulen i šunku? Onaj ko se upravo nakrkao pečenja pa se eto malo zabavlja glodanjem. Gladan, ako ima pečenja pri ruci, se time ne zamajava.
mozzart89blogovateljStrasni obožavaoci kožurice. Pravo da ti kažem, nema kavurme koju ja ne bih menjala za kožuricu. Hrskavu. Reš.. Uz krckavi zvuk lomljenja prasećeg uveta... Људи, зар је могуће да обоје заборавите на језик!? Мени је, бре, одмах после образа (то се као, поштује породични и народни обичај, да је то прво што се проба) најважнија ствар да ишчупам језик, и, онако успут мало грицнем реп прасета које је имало част да се нађе на трпези. И ако ми то ваља - онда знам да ћу бити срећан и задовољан наредних дана... :)
То ти је једна секта која се, осим запоњцима, бави и јагњећим пикљевима, цревцима на жару, јагњећим сармицама, главом у шкембету, шкембићима на разне начине, образином и другим сличним неподопштинама, а себе називају гурманима.
јa sam radije za plećku i to ako može levu i po neko, mrsom prošarano rebarce
ocajna_domacica.65јa sam radije za plećku i to ako može levu i po neko, mrsom prošarano rebarce И ти баш не знаш шта ваља.
Milutin MiloševićNa pola jela: Ovo sve ima da se pojede. Nemoj da nešto ostane! Na kraju jela: Ništa niste jeli. A što sam se ja jadna trudila? Odgovor: Burp. Nema, bre, gde više da stane. Jedino u oči.
Burp. Nema, bre, gde više da stane. Jedino u oči.
a cicvara?
sluti na sirotinju
sluti na sirotinju sirotinja mogu biti samo duhom a cicvaru volim,neka sluti i mrve čistim rukom
ne spada u praznično
preddorucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac, cvarci) dorucak (mala ljuta za pocetak, mlak lebac, cvarci, pecenje, cvekla, sir, kajmak, kuvana jaja, palacinke) kasni dorucak (mala ljuta za pocetak, taze lebac, zaponjci, kis'o kupus sa alevom paprikom i biberom i malko zejtina) predrucak (vince, taze lebac, cvarci, kavurma, kis'o kupus) rucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac jerbo je prethodni izjeden, sunka, slanina, kulen, sir, kajmak, trljanica, ajvar, supa, rindflajs, sarma, podvarak, pecenje, kupus salata, tursija, pecena paprika sa beli lukac, torta, suvi kolaci, crno vino, belo vino+kisela, pivo) kasni rucak (mlak lebac, taze pecenje, kupus salata) predvecera (taze lebac, razgrejana kavurma sa uprzenim lukom i dva jajeta ozgo) vecera (vruce lepinjice, sunka, sir, tursija, vino, sitni kolaci) poslevecera (ustipci sa sirom, kajmakom, pekmezom) da-se-gricne-nesto-pred-spavanje (prsuta i sjenicki sir, sve bez leba, jabuke u slafroku, vino) (za badnji dan kada se posti, jelovnik je naravno posan i prilagodjen podsecanjem na rozdestvo bogomladenca) rani dorucak (beskvasna pogaca, girice, pita od pirinca, pita od praziluka, vino) dorucak (beskvasna pogaca, pastrmka sa rostilja, krompir salata, trljanica, vino) rucak (beskvasna pogaca, saran, tolstolobik, som, pastrmka, smudj, sve na 10 nacina, riblja corba, posni pasulj, trljanica, salata od rotkve i cvekle, suvo voce, posni kolaci, vino) vecera (proja, posni pilav sa jeguljom, saran, tolstolobik, som, pastrmka, smudj, sve na 10 nacina, riblja corba, posni pasulj, trljanica, salata od rotkve i cvekle, suvo voce, posni kolaci, vino) primeticete da neki obroci za badnji dan izostaju jer je to dan kada se posti i podvizava se.
P.S. Di nađe tolstolobika u ovo vreme
Aleksandar VasovićP.S. Di nađe tolstolobika u ovo vreme pa dao nam dragi bog izmedju ostalih sveCkih cudesa i zamrzivac
Za Božić neko drmne i koje parče česnice. Posebno ako je banatska suva pita.
i stvarno je mnooogo dobra.
novagodinabozicslavanovagodinaslava kod dobre majke koja se boji da se nisam prekinuo od gladi u mrskom i od ljudi otudjenom beogradu... preddorucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac, cvarci) dorucak (mala ljuta za pocetak, mlak lebac, cvarci, pecenje, cvekla, sir, kajmak, kuvana jaja, palacinke) kasni dorucak (mala ljuta za pocetak, taze lebac, zaponjci, kis'o kupus sa alevom paprikom i biberom i malko zejtina) predrucak (vince, taze lebac, cvarci, kavurma, kis'o kupus) rucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac jerbo je prethodni izjeden, sunka, slanina, kulen, sir, kajmak, trljanica, ajvar, supa, rindflajs, sarma, podvarak, pecenje, kupus salata, tursija, pecena paprika sa beli lukac, torta, suvi kolaci, crno vino, belo vino+kisela, pivo)