Energetika| Gastronauti| Istorija

.

Aleksandar Vasović RSS / 03.01.2013. u 19:25

.



Komentari (65)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cassiopeia cassiopeia 19:39 03.01.2013

Sreća tvoja

Te sam upravo ručala, u suprotnom bih ti se teleportovala kod majke i počistila astal. Mame su čudo koje stiže da napravi jelovnik koji preliva sa astala. Nego, što se mene tiče, ja ne bih odmakla dalje od čvaraka i vruća leba. U zdravlju trošio i u Novoj :)
coviax coviax 19:52 03.01.2013

Podvizavanje

Ja ,blenta,proćto :"...podrigivanje..." c c c
gordanac gordanac 19:53 03.01.2013

:)

primeticete da neki obroci za badnji dan izostaju jer je to dan kada se posti i podvizava se

:)
duboki naklon Gospođi Mami
i pitanje:
a nema medas`orasi, ha?
(i pite od plavog patlidžana :)
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 20:13 03.01.2013

Re: :)

:)
duboki naklon Gospođi Mami
i pitanje:
a nema medas`orasi, ha?
(i pite od plavog patlidžana :)


(jujuju, zaboravih) ima grcka pita, baklava (tri fele), urmasice i tulumbice sto nam je kao sto je poznato ostalo od pustog turskog... a pitu od plavog patlidzana pravi moja tetka koja istu torzestveno donosi u plavom pleKu
bocvena bocvena 20:21 03.01.2013

Re: :)

Šta je trljanica?

(mnogo je ovo, brate Vaske:)
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 20:38 03.01.2013

Re: :)

bocvena
Šta je trljanica?

(mnogo je ovo, brate Vaske:)


to je moja tuzna realnost

trljanica - sitno iseckati i istucati praziluk. suve paprike spustiti u ključalu vodu 3 minuta da omekšaju i njih sitno iseckati i istucati. dodati jos malo suve ljute paprike. ugrejati zejtin da bude vreo, njime preliti sve i izmešati lagano. i jos dodati soli, bibera i sitno seckanog belog luka i persuna (ko voli).
blue92 blue92 02:06 04.01.2013

Re: : |

gordanac

i pitanje:
a nema medas`orasi, ha? :)


?

mislite, još malo treba jesti, TOG MEDA, dok ga ima:
jer: UGINUĆE sve pčele od GMO polena
razletelog sa GMO useva,
posejanih uz blagoslov odbora za "zaštitu" životne sredine

xmmm xmmm



i kad smo kod hrane, evo jedne trpezno-praznične trivie:

jel znate da je Michael Taylor, sadašnji šef of the U.S. Food and Drug Administration,
bio exec i advokat Monsanta ?


dakle, samo napred haha, baš ste veseli
imamo se rašta i veseliti.

BITKA ZA BEBE nije više bitka za inkubatore i opremu,
to je postala i bitka za zdrave reproduktivne organe koji će ih napraviti.
uz GMO oni naprosto nemaju šansu.
blogovatelj blogovatelj 06:57 04.01.2013

Re: : |

mislite, još malo treba jesti, TOG MEDA, dok ga ima:
jer: UGINUĆE sve pčele od GMO polena
razletelog sa GMO useva,
posejanih uz blagoslov odbora za "zaštitu" životne sredine


Jeste, tako su se u Srbiji bunili i kad su Obrenovići hteli da grade železnicu.
Argument je bio da će železnica u Srbiju doneti boleštine iz celog sveta.
blue92 blue92 10:22 04.01.2013

Re: : |

Jeste, tako su se u Srbiji bunili i kad su Obrenovići hteli da grade železnicu.


takvih kao ti je oduvek bilo.

takvih: koji ne znaju da razlikuju progres od destrukcije
takvih koji će prvi krenuti da seku šume Amazona (u ime napretka)
ili poslušno zasaditi "jeftino i dobro" GMOvno (u isto ime)



ti naravno NE otvaraš linkove a jos manje ih čitaš.
al neka si se ti notirao. budi siguran da jesi.


njanja_de.manccini njanja_de.manccini 15:54 04.01.2013

Re: : |

mislite, još malo treba jesti, TOG MEDA, dok ga ima:
jer: UGINUĆE sve pčele od GMO polena
razletelog sa GMO useva,


pcele na severnomaerickom kontinentu su prakticno nestale. one koje jos uvek postoje gaje se u "farmama" i onda se vlasnici tih farmi pozivaju da dovedu svoje pcele gde god treba da se izvrsi polenizacija. ali kad stignu na tim poljima pcele izgube orijentaciju, vrte se u krug kao pred smrt i to sve zbog toga sto u blizini ima polja koja su zasadjena sa GMO useva. eto to je nesto sto Monsanto sprecava da bude objavljeno na sva zvona.

jel znate da je Michael Taylor, sadašnji šef of the U.S. Food and Drug Administration,
bio exec i advokat Monsanta ?


nije ni prvi ni poslednji na zalost, to je takozvani efekat "revolving door"

sve to lepo prolazi kroz ta vrata, pa tako su sad skoro i dobili grant da proizvode GMO prasice kao sto su prosle godine dozvolili GMO losose (mozemo da ih nadjemo u prodavnicama pocetkom februara ove godine, jupiiiii :()

ali zato mozete da se organizujete kao sto su neke druge evropske zemlje - evo primer Poljske i pokusate da ih zaustavite (ja licno cisto sumnjam, jer ima dosta stipendista Monsanta iz Srbije)

btw, trljanica, uh od kad to nisam jela.
blogovatelj blogovatelj 17:11 04.01.2013

Re: : |

takvih koji će prvi krenuti da seku šume Amazona (u ime napretka)
ili poslušno zasaditi "jeftino i dobro" GMOvno (u isto ime)


Pogodio/la si.
Jedino za linkove nisi, otvaram ih.
Upravo sam naoštrio sekiru, krećem u Amazoniju.
Čekam da dođe taksista da me poveze.


blue92 blue92 19:23 04.01.2013

Re: : |

ali zato mozete da se organizujete kao sto su neke druge evropske zemlje - evo primer Poljske i pokusate da ih zaustavite

ali zato mozete da se organizujete kao sto su neke druge evropske zemlje - evo primer Poljske i pokusate da ih zaustavite

ali zato mozete da se organizujete kao sto su neke druge evropske zemlje - evo primer Poljske i pokusate da ih zaustavite

ali zato mozete da se organizujete kao sto su neke druge evropske zemlje - evo primer Poljske i pokusate da ih zaustavite

ali zato mozete da se organizujete kao sto su neke druge evropske zemlje - evo primer Poljske i pokusate da ih zaustavite
dragan7557 dragan7557 07:07 05.01.2013

Re: :)

gordanac 19:53 03.01.2013
:)

primeticete da neki obroci za badnji dan izostaju jer je to dan kada se posti i podvizava se


:)
duboki naklon Gospođi Mami


Morbidno nema šta!

Za čega naklon, bre?

Navedena količina žderjave je dovoljna bre, da u hitnu pomoć u predsmrtnom ropcu otpremi i dobro razvijeno kljuse, čo'eka da i ne spominjem.

cerski
milisav68 milisav68 23:52 05.01.2013

Re: : |

blogovatelj

Jeste, tako su se u Srbiji bunili i kad su Obrenovići hteli da grade železnicu.
Argument je bio da će železnica u Srbiju doneti boleštine iz celog sveta.

I da zapali žito.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 08:45 07.01.2013

Re: :)

dragan7557
gordanac 19:53 03.01.2013
:)

primeticete da neki obroci za badnji dan izostaju jer je to dan kada se posti i podvizava se


:)
duboki naklon Gospođi Mami


Morbidno nema šta!

Za čega naklon, bre?

Navedena količina žderjave je dovoljna bre, da u hitnu pomoć u predsmrtnom ropcu otpremi i dobro razvijeno kljuse, čo'eka da i ne spominjem.

cerski



poenta je u podvizavanju.
JJ Beba JJ Beba 20:55 03.01.2013

qq

savili se atstali

dobro
mogu cveklu, kuvano jaje, kis'o kupus sa alevom paprikom i biberom i malko zejtina, ajvar,pecenu papriku sa beli lukac, tursiju, girice, pitu od pirinca, pitu od praziluka,sarana, tolstolobika, soma, pastrmku, smudja, sve na 10 nacina, riblju corbu, posni pasulj, salatu od rotkve, suvo voce, posni pilav sa jeguljom, posni pasulj,i tu trljanicu
nije lošo, imala bih i ja š'a da prezalogajim kod mame. za mesec dana


mlekac mlekac 21:06 03.01.2013

Super ti ovo

Kad se jede toliko puta, ne stignes da ogladnis, pa sve i da hoces, ne mozes preterano da jedes.

Prijatno!
sesili sesili 21:36 03.01.2013

Re: Super ti ovo

Dodaj pitu od krompira i pečen dulek za Badnje veče.
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 21:47 03.01.2013

ал' се некад (и сад) добро јело, баш

preddorucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac, cvarci)

dorucak (mala ljuta za pocetak, mlak lebac, cvarci, pecenje, cvekla, sir, kajmak, kuvana jaja, palacinke)

kasni dorucak (mala ljuta za pocetak, taze lebac, zaponjci, kis'o kupus sa alevom paprikom i biberom i malko zejtina)

predrucak (vince, taze lebac, cvarci, kavurma, kis'o kupus)

rucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac jerbo je prethodni izjeden, sunka, slanina, kulen, sir, kajmak, trljanica, ajvar, supa, rindflajs, sarma, podvarak, pecenje, kupus salata, tursija, pecena paprika sa beli lukac, torta, suvi kolaci, crno vino, belo vino+kisela, pivo)

kasni rucak (mlak lebac, taze pecenje, kupus salata)

predvecera (taze lebac, razgrejana kavurma sa uprzenim lukom i dva jajeta ozgo)

vecera (vruce lepinjice, sunka, sir, tursija, vino, sitni kolaci)

poslevecera (ustipci sa sirom, kajmakom, pekmezom)

da-se-gricne-nesto-pred-spavanje (prsuta i sjenicki sir, sve bez leba, jabuke u slafroku, vino)


...и да не цитирам баш све, али:
Ја све ово не бих морала ни да једем, могу одмах све да налепим око стомака
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:51 03.01.2013

Vaske,

to je samo dokaz...svi smo mi Hobiti.
Mada, kol'ko vidim fali ti užina. Nemo' se brukaš.
Biljana 77 Biljana 77 11:35 04.01.2013

Re: Vaske,

to je samo dokaz...svi smo mi Hobiti.


mnenadic mnenadic 23:06 03.01.2013

Znaš šta

Tvoja mama ista moja mama.

arianna arianna 23:08 03.01.2013

Re: Znaš šta

blago vama sa mamama
mislim da nema tužnije nego kad više nisi ničije dete ( ja ovo iz ličnog iskustva )

šta su zaponjci?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:14 03.01.2013

Re: Znaš šta

šta su zaponjci?

Papci.
razmisljam razmisljam 23:19 03.01.2013

Re: Znaš šta

Jelica Greganović
šta su zaponjci?

Papci.


Znaš šta je zaponjak? To je ono što je između plećki, butova jagnjeta i papaka.


У преводу, запоњак је јагњећа потколеница.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:22 03.01.2013

Re: Znaš šta

У преводу, запоњак је јагњећа потколеница.

Pa, to je papak, sem ako se papak ne tumači kao nokat
Btw, zaponjak ima i praseći rod.
razmisljam razmisljam 23:29 03.01.2013

Re: Znaš šta

Jelica Greganović
У преводу, запоњак је јагњећа потколеница.

Pa, to je papak, sem ako se papak ne tumači kao nokat
Btw, zaponjak ima i praseći rod.


Е, Јелицо, прецизност пре свега. Папак је папак - ноктићи и стопало, а потколеница је запоњак. Немој да збуњујеш Аријану.
А за ово око прасећег рода си у праву, мада се неки не би са тим сложили и упорно би тврдили да је то искључиво део јагњета, са којим се ставом ја не слажем и подржавам твој.
arianna arianna 23:36 03.01.2013

Re: Znaš šta

потколеница је запоњак.


i šta ima da se jede od jagnjeće dokolenice? pardon - potkolenice
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:50 03.01.2013

Re: Znaš šta

А за ово око прасећег рода си у праву, мада се неки не би са тим сложили и упорно би тврдили да је то искључиво део јагњета, са којим се ставом ја не слажем и подржавам твој.

Daklem, pragnje i ruka.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:51 03.01.2013

Re: Znaš šta

i šta ima da se jede od jagnjeće dokolenice? pardon - potkolenice

Kako ne bi bilo? Onolike petlje, pa lastiš...
Vidi, ti malomesni delovi imaju koske koje su mnogima poseban glodački izazov i stras'. A obaška kožurica...
razmisljam razmisljam 23:54 03.01.2013

Re: Znaš šta

Jelica Greganović
A obaška kožurica...




Daklem, pragnje i ruka.


Аха.
arianna arianna 00:05 04.01.2013

Re: Znaš šta

Kako ne bi bilo? Onolike petlje, pa lastiš...
:))))

Vidi, ti malomesni delovi imaju koske koje su mnogima poseban glodački izazov i stras'. A obaška kožurica...


'ajd i ovo da pitam, pa neću više
koj, bre, još glođe koske i kožurice ako ima pečenje, kavurmu, čvarci, kulen i šunku?
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:22 04.01.2013

Re: Znaš šta

koj, bre, još glođe koske i kožurice ako ima pečenje, kavurmu, čvarci, kulen i šunku?

Strasni obožavaoci kožurice. Pravo da ti kažem, nema kavurme koju ja ne bih menjala za kožuricu. Hrskavu. Reš...
razmisljam razmisljam 00:22 04.01.2013

Re: Znaš šta

arianna


'ajd i ovo da pitam, pa neću više
koj, bre, još glođe koske i kožurice ako ima pečenje, kavurmu, čvarci, kulen i šunku?


То ти је једна секта која се, осим запоњцима, бави и јагњећим пикљевима, цревцима на жару, јагњећим сармицама, главом у шкембету, шкембићима на разне начине, образином и другим сличним неподопштинама, а себе називају гурманима.
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:25 04.01.2013

Re: Znaš šta

koj, bre, još glođe koske i kožurice ako ima pečenje, kavurmu, čvarci, kulen i šunku?


Onaj ko se upravo nakrkao pečenja pa se eto malo zabavlja glodanjem.
Gladan, ako ima pečenja pri ruci, se time ne zamajava.
kukusigameni kukusigameni 00:25 04.01.2013

Re: Znaš šta

razmisljam
То ти је једна секта која се, осим запоњцима, бави и јагњећим пикљевима, цревцима на жару, јагњећим сармицама, главом у шкембету, шкембићима на разне начине, образином и другим сличним неподопштинама, а себе називају гурманима.


Kakva bre sekta?
To je zvanično priznata religija.
blogovatelj blogovatelj 01:19 04.01.2013

Re: Znaš šta

šta su zaponjci?

Papci.


Kaže se još i čaponjci.
blogovatelj blogovatelj 01:21 04.01.2013

Re: Znaš šta

Strasni obožavaoci kožurice. Pravo da ti kažem, nema kavurme koju ja ne bih menjala za kožuricu. Hrskavu. Reš..


Uz krckavi zvuk lomljenja prasećeg uveta...
mozzart89 mozzart89 03:18 04.01.2013

Re: Znaš šta

blogovatelj
Strasni obožavaoci kožurice. Pravo da ti kažem, nema kavurme koju ja ne bih menjala za kožuricu. Hrskavu. Reš..


Uz krckavi zvuk lomljenja prasećeg uveta...


Људи, зар је могуће да обоје заборавите на језик!? Мени је, бре, одмах после образа (то се као, поштује породични и народни обичај, да је то прво што се проба) најважнија ствар да ишчупам језик, и, онако успут мало грицнем реп прасета које је имало част да се нађе на трпези. И ако ми то ваља - онда знам да ћу бити срећан и задовољан наредних дана... :)
sevarlica sevarlica 08:14 04.01.2013

Re: Znaš šta

hoochie coochie man
koj, bre, još glođe koske i kožurice ako ima pečenje, kavurmu, čvarci, kulen i šunku?


Onaj ko se upravo nakrkao pečenja pa se eto malo zabavlja glodanjem.
Gladan, ako ima pečenja pri ruci, se time ne zamajava.


Da se razgali želudac, pred sledeću turu krkanja. Zaponjci sa crnim domaćim vinom su prava stvar. :)
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 08:55 04.01.2013

Re: Znaš šta

mozzart89
blogovatelj
Strasni obožavaoci kožurice. Pravo da ti kažem, nema kavurme koju ja ne bih menjala za kožuricu. Hrskavu. Reš..


Uz krckavi zvuk lomljenja prasećeg uveta...


Људи, зар је могуће да обоје заборавите на језик!? Мени је, бре, одмах после образа (то се као, поштује породични и народни обичај, да је то прво што се проба) најважнија ствар да ишчупам језик, и, онако успут мало грицнем реп прасета које је имало част да се нађе на трпези. И ако ми то ваља - онда знам да ћу бити срећан и задовољан наредних дана... :)


molim vas, kavurma, 200 mesta nista, pa onda sve ostalo. medjutim, tu je negde, jako visoko na listi i jezik. pa se isece na tanko, pa za meze. bir vaktile, za ono nenarodno vreme, meraklije su u cacku sedele u kafani "kod crnogorca" i naoruzane sa perorezima cekale jagnjece glavudzice, pa prvo pojedu mozak dok je vruc, a onda sa njih otrebe svaki i jedan komadic mesa, i uz to ode jedno dve kile jelickog vina (vino sa obronaka jelice, od kamenicarke, lagano crno)
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:48 04.01.2013

Re: Znaš šta

То ти је једна секта која се, осим запоњцима, бави и јагњећим пикљевима, цревцима на жару, јагњећим сармицама, главом у шкембету, шкембићима на разне начине, образином и другим сличним неподопштинама, а себе називају гурманима.


A repić?!
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 14:52 04.01.2013

Re: Znaš šta

šta su zaponjci?



Запоњци, чапоњци, папци, потколенице....мож' да се зове како му је воља, али то је најслађи део и прасенцета и јагњенцета.
arianna arianna 14:58 04.01.2013

Re: Znaš šta

ja sam radije za plećku i to ako može levu

i po neko, mrsom prošarano rebarce
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 17:23 04.01.2013

Re: Znaš šta

јa sam radije za plećku i to ako može levu

i po neko, mrsom prošarano rebarce


И ти баш не знаш шта ваља.
arianna arianna 17:34 04.01.2013

Re: Znaš šta

ocajna_domacica.65
јa sam radije za plećku i to ako može levu

i po neko, mrsom prošarano rebarce


И ти баш не знаш шта ваља.


pa kad ljudi navalili na obrazine, dokolenice, crevca, uvca,kožurice, moram nečim i ja da se zabavljam
blue92 blue92 00:00 04.01.2013

e

sad mi se jedu...





Milutin Milošević Milutin Milošević 00:39 04.01.2013

Uputstva i preporuke

Na pola jela:
Ovo sve ima da se pojede. Nemoj da nešto ostane!

Na kraju jela:
Ništa niste jeli. A što sam se ja jadna trudila?

Odgovor:
Burp. Nema, bre, gde više da stane. Jedino u oči.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 01:07 04.01.2013

Re: Uputstva i preporuke

Milutin Milošević
Na pola jela:
Ovo sve ima da se pojede. Nemoj da nešto ostane!

Na kraju jela:
Ništa niste jeli. A što sam se ja jadna trudila?

Odgovor:
Burp. Nema, bre, gde više da stane. Jedino u oči.



Ništa niste jeli. A što sam ja kuvala i kome kuvam!?
JJ Beba JJ Beba 11:55 04.01.2013

Re: Uputstva i preporuke


Burp. Nema, bre, gde više da stane. Jedino u oči.

gutanje je ušteda u žvakanju
:)
stefan.hauzer stefan.hauzer 01:14 04.01.2013

.

a cicvara?
moje omiljeno (i obavezno!) jelo za praznike :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:51 04.01.2013

Re: .

a cicvara?

Ma kakva cicvara, da sluti na sirotinju cele naredne godine...
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:25 04.01.2013

Re: .

sluti na sirotinju

sirotinja mogu biti samo duhom


a cicvaru volim,neka sluti i mrve čistim rukom
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:59 04.01.2013

Re: .

sluti na sirotinju

sirotinja mogu biti samo duhom


a cicvaru volim,neka sluti i mrve čistim rukom


Mani dusi, volim i ja poparu, pa ne spada u praznično...otkud mrve od cicvare?
stefan.hauzer stefan.hauzer 03:04 05.01.2013

Re: .

ne spada u praznično

u praznično spada ono što volim ... to je makar prosto.


sevarlica sevarlica 08:32 04.01.2013

re...

preddorucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac, cvarci)
dorucak (mala ljuta za pocetak, mlak lebac, cvarci, pecenje, cvekla, sir, kajmak, kuvana jaja, palacinke)
kasni dorucak (mala ljuta za pocetak, taze lebac, zaponjci, kis'o kupus sa alevom paprikom i biberom i malko zejtina)
predrucak (vince, taze lebac, cvarci, kavurma, kis'o kupus)
rucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac jerbo je prethodni izjeden, sunka, slanina, kulen, sir, kajmak, trljanica, ajvar, supa, rindflajs, sarma, podvarak, pecenje, kupus salata, tursija, pecena paprika sa beli lukac, torta, suvi kolaci, crno vino, belo vino+kisela, pivo)
kasni rucak (mlak lebac, taze pecenje, kupus salata)
predvecera (taze lebac, razgrejana kavurma sa uprzenim lukom i dva jajeta ozgo)
vecera (vruce lepinjice, sunka, sir, tursija, vino, sitni kolaci)
poslevecera (ustipci sa sirom, kajmakom, pekmezom)
da-se-gricne-nesto-pred-spavanje (prsuta i sjenicki sir, sve bez leba, jabuke u slafroku, vino)
(za badnji dan kada se posti, jelovnik je naravno posan i prilagodjen podsecanjem na rozdestvo bogomladenca)
rani dorucak (beskvasna pogaca, girice, pita od pirinca, pita od praziluka, vino)
dorucak (beskvasna pogaca, pastrmka sa rostilja, krompir salata, trljanica, vino)
rucak (beskvasna pogaca, saran, tolstolobik, som, pastrmka, smudj, sve na 10 nacina, riblja corba, posni pasulj, trljanica, salata od rotkve i cvekle, suvo voce, posni kolaci, vino)
vecera (proja, posni pilav sa jeguljom, saran, tolstolobik, som, pastrmka, smudj, sve na 10 nacina, riblja corba, posni pasulj, trljanica, salata od rotkve i cvekle, suvo voce, posni kolaci, vino)
primeticete da neki obroci za badnji dan izostaju jer je to dan kada se posti i podvizava se.


Vaso, na sve si mislio(majka mislila), nema šta :)

Za Božić neko drmne i koje parče česnice. Posebno ako je banatska suva pita.

P.S. Di nađe tolstolobika u ovo vreme
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 08:56 04.01.2013

Re: re...

P.S. Di nađe tolstolobika u ovo vreme


pa dao nam dragi bog izmedju ostalih sveCkih cudesa i zamrzivac
sevarlica sevarlica 10:13 04.01.2013

Re: re...

Aleksandar Vasović
P.S. Di nađe tolstolobika u ovo vreme


pa dao nam dragi bog izmedju ostalih sveCkih cudesa i zamrzivac



Đavolja sprava majku mu :)
zilikaka zilikaka 21:18 04.01.2013

Re: re...

Za Božić neko drmne i koje parče česnice. Posebno ako je banatska suva pita.

Ako ćemo pošteno, ovde za Božić ide i kolač. Onaj ko slavski, al ne baš takav.
Kvasno testo, zamašćeno, nabolje puterom.

Ustvari, kod nas se po starinski za slavu i ne mesi kolač. Samo žito. Kolač za Božić je da se ne zaboravi kako se to pravi.

Što s česnice tiče, ona u Vojvodini izgleda samo i jedino ovako:


i stvarno je mnooogo dobra.

Tome svemu prethode, u vreme podvizavanja, posna jela a pre svega riba, al najgore što kolko god da kupiš, uvek zafali karanfilića.

Iz mog iskustva, to se uvek nekako desi u poznatom periodu prelaska podvizavanja u podvriskivanje.
sevarlica sevarlica 08:20 05.01.2013

Re: re...

i stvarno je mnooogo dobra.


Jeste, to je ta i zaista je mnogo dobra. Jedino što mi uvek mnogo parčića trebalo da nađem srebrnjak, pa posle boli tiba.
Moja prababa je taj običaj uvukla u familiju iz Sente, pa se nekako samo od sebe ustalilo.

P.S. Tamo 90-ih kad su svi postali najednom instant vernici, bilo mi čudno što za božić na televiziji cepaju pogaču a ne pitu
miloradkakmar miloradkakmar 22:50 04.01.2013

Ljuta!

novagodinabozicslavanovagodinaslava kod dobre majke koja se boji da se nisam prekinuo od gladi u mrskom i od ljudi otudjenom beogradu...

preddorucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac, cvarci)

dorucak (mala ljuta za pocetak, mlak lebac, cvarci, pecenje, cvekla, sir, kajmak, kuvana jaja, palacinke)

kasni dorucak (mala ljuta za pocetak, taze lebac, zaponjci, kis'o kupus sa alevom paprikom i biberom i malko zejtina)

predrucak (vince, taze lebac, cvarci, kavurma, kis'o kupus)

rucak (mala ljuta za pocetak, vruc lebac jerbo je prethodni izjeden, sunka, slanina, kulen, sir, kajmak, trljanica, ajvar, supa, rindflajs, sarma, podvarak, pecenje, kupus salata, tursija, pecena paprika sa beli lukac, torta, suvi kolaci, crno vino, belo vino+kisela, pivo)

Mor'o si ovo podebljano da akcentuješ. Ovako ne razumem ništa.
albicilla albicilla 11:08 05.01.2013

hmmm

ti si, bice, polusan iz okruga?

(peruske su dobro, mada ih je moglo biti i vise, nisam slutio da ce te tako obradovati)
jaksa scekic jaksa scekic 14:04 05.01.2013

Veliki pozdrav Mama Olgi i Drugu Srećku

Ne zaboravi imaš i prijatelje na poslu
marjak marjak 16:44 05.01.2013

Re: Veliki pozdrav Mama Olgi i Drugu Srećku

Ja cu tu na dnu sa jedno pozz
so obzirom da otvaram blog na inostrani blogeraj
pa o daljem odlucice Nova. Sretna Vam
marjak marjak 16:55 05.01.2013

u goste

neznam zasto pre bozicha ko da zivim u aquariumu sit sam ribe
danas prelazim kod vas u goste

Arhiva