.
uvek se zaprepastim kad me neka priupita kolko je to grama,
lidiazJa sam, po ps-u, kupila onaj mali termometar za meso. Ubodes i vidis temperaturu, a ima i napisano koliko treba. Koristila jednom ili dvaput i vratila se na viljusku :).
krkarlidiazJa sam, po ps-u, kupila onaj mali termometar za meso. Ubodes i vidis temperaturu, a ima i napisano koliko treba. Koristila jednom ili dvaput i vratila se na viljusku :). Ma to ću da kupim kad mi robot bude kuvao, da se ne muči. Ovako, kupim termometar pa onda treba da pamtim koja temperatura iznutra treba da bude za koje meso, i to kolika za deblji a kolika za tanji kraj... Nijenego!
krkarE danas sam pravio pileće paketiće s travama i procenjivao sam jesu li gotovi po metodi onako. A to što ne poštuješ pravi srednjeazijski birjani - na tvoju dušu!
amanullah the poisoner koji je imao titulu majordoma, kuvara i sobarice nije znao da kuva nista drugo ...
krkar amanullah the poisoner koji je imao titulu majordoma, kuvara i sobarice nije znao da kuva nista drugo ... Tako je meni jedan vodoinstalater koji se samoproglasio kuvarem zagorčavao život... dok ga nisam otpustio i opet živnuo. Pored njega je MRE bio eksplozija ukusa.
vaske otključ'o blog:)
Spavao ja tako I javi mi se u san Arhandjel Mihajlo, mahne plamenim macem I glasom gromovitim mi naredi da ujutro spremim spikovan jagnjeci but.
Postoji i izvesni Milovan Žan(znas ga?)
Pecam ja a jagnje doslo, gleda me onim slatkim okocama i kaze: Milovaneeeeee, uzmi meeeee. Pa kako da odolim?
Reći za Žana Milovana da je izvesni je bogohuljenje čak i za nas koji (srećom) nismo Čačani.
nesretni zan milovan je pokojni, ima tome nekoliko godina...
Jedan od legedni Cacka iako uvek malo sa druge strane zakona ali sa dosta pozitivnog urbanog smeka.
U Srbiji ne može da se nađe poštena panceta pa dumreš.
u srbiji se ode kod poznatog ti seljaka, pa ti on skine tablu slanine iz pusnice. sve ostalo je prevara i mamipara.
U Srbiji ne može da se nađe poštena panceta pa dumreš
probaj pancetu firme casa maiac...
imas u merkatoru, rodiću, i tim hipermarketima da kupis casa maiac proizvode. stvarno su jako ukusni.
tsunade ne kupujem od nesertifikovanih proizvodjaca. rizicno po zdravlje, previse kancerogenog dima e t c... samo kod ovih sto imaju hasape i ostale eu sertifikate uzimam robu.
samo kod ovih sto imaju hasape i ostale eu sertifikate uzimam robu.
ne mogu da ti opišem šta sam video.
kancerogenog dima
kako dobiti ukus drugacije?
valjda susenjem a ne dimljenjem.
tsunadekako dobiti ukus drugacije? valjda susenjem a ne dimljenjem... ali ne razumem se u proces proizvodnje tako da samo nagadjam.
ne kupujem od nesertifikovanih proizvodjaca. rizicno po zdravlje, previse kancerogenog dima e t c... samo kod ovih sto imaju hasape i ostale eu sertifikate uzimam robu.
Meni kuvanje služi da spremim nešto jestivo kako ne bih bila gladna, pa baš i nisam kandidat za širu dikusiju
krkarMeni kuvanje služi da spremim nešto jestivo kako ne bih bila gladna, pa baš i nisam kandidat za širu dikusijuJebena stvar biti inžinjerka
tsunade ne mogu da ti opišem šta sam video. sta si video? i zasto mi se svi smejete u lice?
Ja pre deset godina otkrio termometar za meso - odlicna spravica. Em napravis jedan ubod, em ne moras nista da poznajes. Moj je digitalni, ovakav:
nsarskiali je zametno. Moras da poznajes viljusku, pa da imas iskustvo, itd. Ja pre deset godina otkrio termometar za meso - odlicna spravica. Em napravis jedan ubod, em ne moras nista da poznajes. Moj je digitalni, ovakav: Nikad nije omanuo. Kad dodje do 150F (za jagnjetinu je toliko), izvuces meso iz rerne ili peke, ostavis da odmori i da te se uzeli. To je sve. Inace, sve ostalo je bas kako treba. Uzivaj!
lidiazSace da ispadne da nama fizicarima za sve treba precizan instrument
Onda sam izvadio ono meso I rupe napunio slaninom, sargarepom I belim lukom,
Sad čitam ovaj tvoj blog i komentare i pade mi na pamet jaretina, inače najbolje meso na kugli
Aleksandar VasovićSad čitam ovaj tvoj blog i komentare i pade mi na pamet jaretina, inače najbolje meso na kugli poznato je da se jare sisance ispod saca (crepulje) sluzi umesto torti, odnosno kao lagani dezert. tokom onog nesretnog rata na kosovu smo imali obicaj da idemo na jaretinu kod buce u laplje selo.
inace, vruca jaretina je mnooogo opasna stvar. ne osetis koliko jedes a loj kad padne na telesnu temperaturu odbija saradnju sa krvnim sudovima
ne osetis koliko jedes a loj kad padne na telesnu temperaturu odbija saradnju sa krvnim sudovima
od same reči loj... nije mi dobro.
Nekim ljudima se javi da promene zivot, odu u manastir, ubiju kralja,
kavurmicu od jagnjeće glave
Aleksandar Vasović kavurmicu od jagnjeće glave ah! ko je ta sveta zena?
kavurmice velikog obožavatelja
Aleksandar Vasovićkavurmice velikog obožavatelja evo ja sam obozavatelj na nevidjeno. ko ume da pravi kavurmicu, pa jos ako ume da napravi i guscije cvarke (sa sve kozuricom), sto se mene tice odma se kandiduje za sveca
Jel ako dudarimo malo po trolu?
nije trol. sad rizikujem da me roknu borci (borkinje) za rodnu ravnopravnost.
Ajde kaci krilca andjeoska.
Mis'im, pominješ druga Vasićea i kuvanje a bez loze... Mis'im stvarnnoo...
Aleksandar Vasović Ajde kaci krilca andjeoska. dobila si ikonu, sto se mene tice. i dan u kalendaru
okretač šljivom (a može i lozom, ko je došo vozom)
I biti u Pricevicu a ne svratiti na pecenje kod Vula je osmi smrtni greh.
da vrtim peštersko janje (nemrkano, da ne zaboravim najvažniji detalj!)
hoochie coochie manda vrtim peštersko janje (nemrkano, da ne zaboravim najvažniji detalj!) Do juce trcalo za ovcom. Samo jos a se razresi dal je trcalo za sisom il za.... :)
il...?
freehandhoochie coochie manda vrtim peštersko janje (nemrkano, da ne zaboravim najvažniji detalj!) Do juce trcalo za ovcom. Samo jos a se razresi dal je trcalo za sisom il za.... :) il za...?
Jaretina u mleku - moja strina Desanka.
Peceno jare ali samo iznutrica izvadjena i tako namazano blatom peceno napolju
U kamilu se ubace druge životinje pa se zatrpa u pesak i peče. E - to je nešto! Al' da ne otkrivam sad
- Supa od patke sa sve onoim domacim tankim zutim rezancima
Kamila, a u kamili divlji vepar, a u vepru koza, a u kozi zec, a u zecu pile, a u piletu - ČIZBURGER!
moraću na burek.
krkarPeceno jare ali samo iznutrica izvadjena i tako namazano blatom peceno napolju Jare u blatu. Fenomenalno. Najbolje jeo u Rami ispod Prozora u Hercegovini, još pre rata. Mada ni u okolini Berana nije bilo loše, a ni u Plavu nije za baciti. Jednom ću da pišem kako sam jeo na svadbi sina beduinskog šejha. U kamilu se ubace druge životinje pa se zatrpa u pesak i peče. E - to je nešto! Al' da ne otkrivam sad.
a je l bio punjen zirafin vrat u medu
supu od morke?
Posle sam ogulio, pa tako, jedno kilo mladih krompirica I ostavio ih sa strane.
arianna Posle sam ogulio, pa tako, jedno kilo mladih krompirica I ostavio ih sa strane. recept je genijalan, samo mi se čini da je krompirića malo ja bih uz zelenu salatu, rotkvice i mladi luk, dodala paradajz, mladi sir ili npr. kajmak - tek da ga pokvarim
moze i vise krompira, ja stavio koliko sam imao
Bogami, pod sačem taj krompir bolji od mesa, pa nek kaže ko šta hoće.
fantomatsicna ma bez'te bre
mlekacJagnjece jela, a gde bi drugde, u Homolju. Peceno u blatu. Bila sam klinka, al' taj ukus, ta mekota, to je nesto sto se dozivotno ne zaboravlja. A u Bw sam jela fenomenalan kozji paprikas - sprmala ga neka zena iz Gane, e, to je stvarno bilo carski!
alselonemlekacJagnjece jela, a gde bi drugde, u Homolju. Peceno u blatu. Bila sam klinka, al' taj ukus, ta mekota, to je nesto sto se dozivotno ne zaboravlja. A u Bw sam jela fenomenalan kozji paprikas - sprmala ga neka zena iz Gane, e, to je stvarno bilo carski! Peceno u blatu? Kako se to sprema, prvi put cujem ali vec lucim pljuvacku kao Pavlovljev pas.
freehand Jare se ulepi u blato (ilovaču), i ubaci u prethodno iskopanu rupu punu žara. Onda se zagrne žarom i pepelom, i zemljom. Kad se izvadi, razbije se "oklop", na njemu ostane sva dlaka, a ono unutra je... Mora da se proba. U nekom kineskom restoaranu jeo sam i pile spremljeno na sličan način... PoJezija.
alselonefreehand Jare se ulepi u blato (ilovaču), i ubaci u prethodno iskopanu rupu punu žara. Onda se zagrne žarom i pepelom, i zemljom. Kad se izvadi, razbije se "oklop", na njemu ostane sva dlaka, a ono unutra je... Mora da se proba. U nekom kineskom restoaranu jeo sam i pile spremljeno na sličan način... PoJezija.
staroslovenski nacin pripremanja, donesen iz prapostojbine.
alselonePeceno u blatu? Kako se to sprema, prvi put cujem