Ekologija| Hobi| Sport| Zabava| Život| Životinjski svet| Životni stil

Sportski ribolov za početnike i ostale ( V )

Unfuckable RSS / 13.09.2008. u 21:43

Poslednji deo : najgora stvar koja vam se može dogoditi na pecanju ili u vezi pecanja 
  U prethodnim nastavcima potrudio sam se da ribolov predstavim kao (skoro) idealan provod. Ali – potpuno idealan provod postoji samo u filmovima. Pogledajmo kako stvari, ponekad funkcionišu u realnosti.

 
  Na prvo mesto dolazi moja najčešća shitty situation koja mi je noćna mora još od samih Prapočetaka i koja je, logično, izrodila netrpeljivost prema vetru i kiši, onoj što sipi : da planirate pecanje danima ili nedeljama, a jutro dana "D" osvane u vidu osrednjeg orkana koji kida drveće ali ne i vašu rešenost & viziju ("uhvatiću zavetrinu"). 
Kod kuće vas proglašavaju ludim, ali to ste već dosta puta čuli, zar ne? Dakle, ipak odete : zavetrina je davno poginula, a i vi niste daleko od toga. Kod kuće vas, sledstveno, proglašavaju nestalim (ali i dalje ludim, čisto da se ne zaboravi). 
Vraćajući se, skenjani načisto, sa prvim blagim simptomima upale pluća, naravno da će te sresti Komšiju koji vas - ne videći 500 štapova i nula riba u rukama , 'ladno pita odakle idete...(Komšija sada ima materijala za odokativno, 3 kafe/3rakije priče sa Celim Komšilukom na temu ludila – vašeg, ne svog – naravno. On je "savršeno normalan" kada pita nekog sa pecaljkama u rukama - odakle ide....- sa klizanja, maybe...?)
  Podvarijanta je da, pri samom kretanju na pecanje, sretnete Komšiju koji – presrećan, a treba li reći... - pita gde idete (videti pod sujeverje).
  Sledeća situacija zaista može da vam upropasti dan ili da vas natera da tražite alternativna rešenja, koja su najčešće – loša ili ih nema : neprohodan put do mesta za pecanje (kiša, blato, visok vodostaj...) Dakle : tu ste, ali – niste. Jezivo. 
  Pod-varijanta ove situacije je - kada ste već dospeli na domak In The Middle Of Nowhere - da vas Lokalni Garov, izronivši niotkuda, iskeženo "markira" u pat poziciji sa porukom "ovuda nećeš proći, čik kreni da bežiš". Setite se sendviča....Zaboravili ? Hm...
  Ok, haj'mo sada da se fokusiramo na situacije koje vas mogu zadesiti na samom pecanju, a sve od reda su čarobne
 - Zaboravili ste mamce ili podvarijanta : mamci su se prosuli u torbi (ok, sendviči će biti neočekivano bogati). Pecaćete na ostatke sendviča ili ostatke mamaca - kakogod, sa ribama sve treba bratski deliti – u tome je smisao, win-win.... Gora varijanta je ako sendviče uopšte nemate. Najpoštenija ali najgora po vas varijanta je– ako već pričamo o prosipanju – da se mamci prospu u vodu. Mnogo puta viđeno kada se teglica s mamcima ostavi blizu vode prilikom raspakivanja. Neki "đavo" uzme stvar pod svoje i .... pljus. Uglavnom - ništa strašno. Ili se osvrnite oko sebe pogledom Iskusnog Lovca na Insekte & Ostalo ili se setite svih onih sendviča od malopre : ribe grizu i na hleb, a možete probati i sa onim "za na hleb" nikad se ne zna.... Eksperimentišite, eto opravdanja, ako već nije prilika
 - Početnik koji zabacivanjem udice "otvara kažiprst" da bi pustio najlon sa mašinice – ali "otvara" i celu šaku i šalje mamac ali i štap pravo u vodu. Često se dešava : ako ne padnete od smeha, možda nešto i izvedete na spašavanju pribora. Prijatno kupanje - ribu ste, ionako već rasterali.
- Uplitanje najlona ili kidanje udice : obično se dešava kada riba najbolje grize i kada se dešavaju najzanimljivije stvari. (Čim rešite stvar, kao po nekoj komandi – sve se smiruje "kao mlijeko u čaši" ). Žabe krekeću sve vreme dok se vi mučite rapetljavajući tanak najlon, a udica vas stoti put ubada u prste....kao i komarci – posvuda – naravno. Podvarijanta je "pecanje lastavica" po obližnjim granama. Neproduktivan sport uz garantovane gubitke.
 - Veseli kamperi odmah pored vas : džaba vam mrštenje, ili se pridružite ili menjajte mesto. Gora varijanta su Mirni Kamperi sa znatiželjnim detetom koje ćutke posmatra šta radite. Toliko je mirno da ga i ne primećujete. Sve do momenta kada vam se osrednja gromada ne sruči na plovak koji je par sekundi pre toga krenuo da poigrava. Igralo se
 - Takozvani Lokalni Baja koji vas prekida u pola uživanja sa tekstom : "B'ate, ja samo ovde bacio 1420kg kukuruza prošle nedelje, to je moje mesto...". (Tada vam bar postaje jasnije zašto ni keder neće da pomiriše mamac. Prejeli su se) Ako ste naoružani, ili bar – opasni, preporučeni odgovor bi bio, recimo da se svinjogojstvo odvija u svinjcima a ne na vodi, i da nigde niste primetili Tablu sa natpisom "privatna svojina". Doduše, rizikujete da vam dotični pokaže Tablu u vidu par ortaka ili nekog oruđa kojim, sudeći po faci, dobro barata... - ali rekosmo, čim ste odgovorili – opasni ste. Malo kungfufajtinga nije na odmet – da vreme brže protekne, kad već riba ne grize – etomalo zabave tko voli.
 - Upadanje u vodu, a nije leto. Šta reći.. - dešava se. (U ribara mokre gaće, za večeru ne zna šta će)
 - Stavili ste štap u obične raklje, a ne u držač : Ulov Vašeg Života grize i odvlači vam štap u vodu. Ovo nisam nikada video, ali sam čuo da se dešavalo.
 - Zakačili ste Ulov Vašeg Života i dovukli do strme obale. Treba vam meredov. Meredov je u autu koji kruži oko jezera jer vaša starija sestra, nemajući pametnija posla, upravo uči da vozi. Dok gledate kako Ulov Vašeg Života lagano testeriše vaš najlon i odlazi, razmišljate kako vam treba mnogo deblji najlon. Struk čak. Sa sve - sajlom. Debelom.
Ovo je momenat da se podsetimo besmrtnog dijaloga iz jednog sjajnog filma : 
Dick Durkin: "We need to get bigger guns. BIG FUCKING GUNS! I don't think this thing thinks it's Satan, I think this thing IS Satan.
Stone: "Well Satan is in deep shit."
 - Vraćate se sledeći put sa debelim najlonom ojačanim sajlom i udicom nepristojne veličine. Samo što shotgun niste poneli, ili bar omanje amfibijsko vozilo sa par harpuna....Ulov Vašeg Života daje vam ponovo šansu. A onda vam je uzima, omotavajući najlon oko panja koji je oko 15m od obale. ("Sledeće šanse neće biti" , shvatate dok makazama sečete najlon)
 - Ostali ste bez cigara "In the middle of nowhere". Podvarijanta : imate cigare, ali se šibica pokvasila. Upaljača nigde. Sreća je ako imate lupu :možda Vam uspe da ne napravite omanji šumski požar igrajući se Toma Sojera. Ali, koji ribolovac koji drži do sebe nosi fuckin' lupu na pecanje ???
 - Niste poneli toaletni papir. Izreka "shit happens" dobija sasvim novi smisao, zar ne ?  Eksperimentišite, šta drugo da kažem....
 - Vašem Veselom Psu toaletni papir očigledno ne treba : obnevideo od sreće, ponosito vam se ukazuje umazan u kravlju balegu do neprepoznatljivosti...("ti BeogrAđani se baš raspištolje kada odu u prirodu..." razmišljate dok ga petnaesti put bacate u vodu u svrhu šatro pranja – i rasterivanja preostale 3 ½ ribe)
 Dakle, ima tog blaga zaista mnogo, ali verovatno je najgore – da na pecanje uopšte ne odete. To je definitivno najlošiji rasplet.
...ostalo možete dodati i Vi.



Komentari (166)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 21:47 13.09.2008

ona je lepa:))

nek ti prica ko sta hoce:))

lepa je:)
ecce-florian ecce-florian 21:47 13.09.2008

prvi

e i ja konačno. posle sledi komentar. Što subotom?
edit:jbg kasno
nema si vezu , evo ti dodatak
Unfuckable Unfuckable 21:50 13.09.2008

Re: prvi

stativa, Cvetko..; ))))
a za prvoplasiranu.....



trebaće nam ovih dana : ((((((

ps : pa, trebalo je sinoć da postavim, ali sam to propustio iz neopravdanih razloga....hbg
AlexDunja AlexDunja 21:56 13.09.2008

Re: prvi


trebaće nam ovih dana : ((((((
*novo

meni ne:))

imam:0
ecce-florian ecce-florian 22:09 13.09.2008

Re: prvi

trebaće nam ovih dana : ((((((

breking news za Višnju
Buš posetio Hjuston
MilutinM MilutinM 22:19 13.09.2008

Re: prvi

Ako već dodje do najgoreg... ostaje ti samo da pevaš, makar i na kiši
Unfuckable Unfuckable 22:20 13.09.2008

Re: prvi

ma kiša mu dođe mnogo manji problem iako smanjuje ugođaj....
ali - vetar......bljakkkk
MilutinM MilutinM 22:26 13.09.2008

Re: prvi

ali - vetar......bljakkkk

Opet - pevaj
margos margos 22:33 13.09.2008

Re: prvi

Unfuckable
ma kiša mu dođe mnogo manji problem iako smanjuje ugođaj....ali - vetar......bljakkkk

Unfuckable Unfuckable 22:36 13.09.2008

Re: prvi

eto : i sad zamilsi ono - ložiš se cele nedelje i čekaš taj vikend, a onda osvane ovako nešto....
MilutinM MilutinM 09:49 14.09.2008

Re: prvi

Ovu verziju da snimiš na MP3 i nosiš protiv uroka
constrictoria92 constrictoria92 22:13 13.09.2008

treca sreca! :))))

Lose je i kad ti se zabode udica u misicu, pa neko proba da ti je "strucno" izvuche, pa je na chudjenje svih oko tebe slomi i deo ostane u misici, pa moraju hirurskim putem da je vade... :)))))))))))

'ocu reci, ne valja ni kad si prirodno smotan, a volis pecanje... :)))))))))))
margos margos 22:18 13.09.2008

Re: treca sreca! :))))

'ocu reci, ne valja ni kad si prirodno smotan, a volis pecanje... :)))))))))))

Ovo je već za Krugolinu - da uzme i preračuna aspekte.
Jbg, boli kad se čita....
:)))
Unfuckable Unfuckable 22:19 13.09.2008

Re: treca sreca! :))))

nezgodno, pravo veliš....
i jednom od brojnih priručnika o ribolovu, sećam se da sam kao klinac zabezeknuto & užasnuto čitao da udicu, koja se zabola u neki deo tela moramo skroz "progurati" dok joj vršak ne izviri a onda vršak odseći kleštima, jer drugačije se ne može izvući zbog onog jezička koji ima.
Dakle, ličilo mi je na osrednju ratnu hirurgiju....
constrictoria92 constrictoria92 22:27 13.09.2008

Re: treca sreca! :))))

jednom od brojnih priručnika o ribolovu, sećam se da sam kao klinac zabezeknuto & užasnuto čitao da udicu, koja se zabola u neki deo tela moramo skroz "progurati" dok joj vršak ne izviri a onda vršak odseći kleštima, jer drugačije se ne može izvući zbog onog jezička koji ima.
Dakle, ličilo mi je na osrednju ratnu hirurgiju....


Cista istina!
Nazalost, to je uradio hirurg koji mi je tako izvadio!
Posle mi rekao da je mogao i kozu da secne, al' posto je ribolovac onda po PS-u.
Znas li ti kako to boli bez anestezije????
Smrc...
ecce-florian ecce-florian 23:00 13.09.2008

Re: treca sreca! :))))

Smrc...

margos margos 22:35 13.09.2008

Društvo:)))

margos margos 22:37 13.09.2008

Dobra riba!

Krugolina Borup Krugolina Borup 00:09 14.09.2008

Re: Dobra riba!

Jel' to taj seks što je obećao u petom nastavku?
Unfuckable Unfuckable 00:11 14.09.2008

Re: Dobra riba!

da, to je taj seks.....
pa zar nije seks ?
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:21 14.09.2008

Re: Dobra riba!

da, to je taj seks.....
pa zar nije seks ?


Pa ono, jes... jebo lud zbunjenog.
Gde ćeš bolji seks, jel' da?
Unfuckable Unfuckable 00:24 14.09.2008

Re: Dobra riba!

paaaaa....
pecanje, na žalost, ponekada zaista ume da se pretvori u najbolji sex koji svojim novcem i vremenom možeš platiti ; )))))))
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:25 14.09.2008

Re: Dobra riba!

najbolji sex koji svojim novcem i vremenom možeš platiti ; )))))))


Ama, druže Nejebljivi, nije valjda dotle došlo???!!!
Unfuckable Unfuckable 00:27 14.09.2008

Re: Dobra riba!

tako nekako ispadne....čak i onima koji definitivno ne plaćaju za sex : dogodi se
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:30 14.09.2008

Re: Dobra riba!

Unfuckable
tako nekako ispadne....čak i onima koji definitivno ne plaćaju za sex : dogodi se


C, c, c...
ivana23 ivana23 01:04 14.09.2008

Re: Dobra riba!

margos margos 22:43 13.09.2008

Hehehe...

gandraj gandraj 22:53 13.09.2008

e sada je dosta......

U ponedeljak kupujem svoj prvi stap za pecanje.........( ne salim se)
Unfuckable Unfuckable 22:54 13.09.2008

Re: e sada je dosta......

eto zabave za tebe !
čekamo i blog, posle ; )))
Черевићан Черевићан 22:53 13.09.2008

ево,

док ми се уочима (лагацко читајући текстаВам да нешто не прескочим) исти сортира немогу да се неупитам . . шта ли сте Ви уистину , г Унф -у ,пецарош ,или поштовања вредан састављач текста , анафиш тему , за који , да незаборавим додати, БРАВО (х3)
Unfuckable Unfuckable 22:57 13.09.2008

Re: ево,

Mr Čer, velika je stvar dobiti komplimenat od tako Velikog i Izrazito Poštovanog sastavljača tekstova na radost nas. dece blogerske olaraund
hvala vam na druženju !
Budimac Budimac 22:53 13.09.2008

Uspešnije kolege

Kreneš na štuku. Kedere ćeš napecati na licu mesta. Sve ide po planu samo štuka te ignoriše. Susedi levo i desno (20-30m) od tebe vade ko blesavi, toliko da to počinje da liči na izlov (kako zabace udari). Posle nekog vremena slomiš ponos u sebi i rešiš da ispitaš u čemu je stvar i saznaš da su doneli kedere (manje i življe) sa sobom, koje lokalna štuka preferira od onih koji su joj ionako uvek na raspolaganju. U suštini dan bi bio sasvim OK, super šta više, da nije bilo tih manijaka koji su se (siti) napecali...
Mesto dešavanja Arkanj.
Unfuckable Unfuckable 22:59 13.09.2008

Re: Uspešnije kolege

uuuuuu...to ume baš da ruinira dobro mišljenje o sebi, koje svaki ribolovac vrlo prilježno uzgaja.
Što se pomenute situacije tiče, i jakaotakav bi "naseo" i ponudio štukama njihovog kedera, jer mi je to logičnije. Ali, kao što imamo videti - naša logika nije uvek i Njena logika
A, Arkanj je fantastično mesto.
ecce-florian ecce-florian 23:02 13.09.2008

Re: Uspešnije kolege

Mesto dešavanja Arkanj.

Vreme dešavanja?
Budimac Budimac 23:04 13.09.2008

Re: Uspešnije kolege

A, Arkanj je fantastično mesto.

sa sve kafanom "na kraj sveta", mada mora se priznati most mu je uzeo nešto od čarolije (ja pamtim mesto i od pre 40 godina)
Budimac Budimac 23:09 13.09.2008

Re: Uspešnije kolege

Vreme dešavanja?

davno (ima jedno 20-tak ako ne i više godina)
gordanac gordanac 00:32 14.09.2008

putokaz..

...za Arkanj :))



...i voda (nije takva sada, danas sam je gledala...)



...i jedna od divota i čari na bari..

myredneckself myredneckself 16:51 22.09.2008

Re: Uspešnije kolege

Mesto dešavanja Arkanj.

Pre nekoliko godina, mesto dešavanja takođe Arkanj- dolazimo na pecanje moj muž i ja, totalni amateri. Čeka nas društvo iskusnih pecaroša. On zabaci i na noklu upeca posle pola sata šarana od 1,7 kg. nakon petnaestak min. još jednog, od skoro 2 kg. Svi se sjatili da pomognu izvlačenje meredovima, a strasni stari pecaroši pitaju: Na čega s' pec'o? Na noklu, kaže srećkoš. Pa, i ja na noklu ,i ne znam na čega sve još... Kaže moj muž: Al' meni noklu kuvala tašta... Sve smo ih te večeri pozvali na pečene šarane, naravno...
nsarski nsarski 23:02 13.09.2008

Podjimo redom

Pecas tri sata, nisi uhvatio ni jednu ribu,ali si zato digao 10 kornjaca i svaki put si morao da seces najlon.

Pecas tri sata, nista ne pipa, ali zato se oko tebe pracakaju kao u crtanom filmu. Ni jedna da zagrize.

Pecas tri sata. Riba ne ide, ili te zeza. Taman kad jedan stap proradi odes do njega. Dok ga posmatras ili izvlacis da proveris mamac, proradi drugi. Ostavis sve odes do drugog, on stane, proradi prvi. I tako te "seta", ali se nista ne kaci. Odes kuci praznih ruku, a nisi stigao da sednes, stalno si "radio".

Unfuckable Unfuckable 23:07 13.09.2008

Re: Podjimo redom

heh, da - umoriš se ni od čega.
Ponekad imam utisak da nas vide i svesno maltretiraju : baš ta situacija sa štapom - ostaviš ga, ona počne kao da "pipa".
Uzmeš ga - ona stane
Ima još surovija fora od tih fuckin' kornjača. Ortaku je zagrizlo nešto i potopilo plovak, lik je udario školsku "kontru" ,štap se savio do vode a mi obesili vilice čekajući najmanje - Nesi. Pat pozicija je trajala kratko, a na udici je bio - pravi rečni rak, glavom, bradom i kleštima - koji se, izgleda bio uhvatio za neko rastinje pod vodom, nesretnik
milosib92 milosib92 23:32 13.09.2008

Re: Podjimo redom

Da zaključimo, na pecanje samo sa jednim štapom. Nećeš poneti kući punu čuvarku, ali ćeš se bar odmoriti.
Unfuckable Unfuckable 23:37 13.09.2008

Re: Podjimo redom

hm, može biti dvosekli mač, ali početniku bih upravo to preporučio.
Evo zašto dvosekli mač : ako riba ne "radi" na plovak, onda recimo - želiš da probaš na varalicu : odvezuj, skidaj udicu, plovak, olovo & instaliraj varalicu. Ako želiš da se vratiš na plovak : opet nanovo.
Preporuka : 3 štapa (1 za kedere i belu ribu, 1 dubinac i 1 rezerva za eventualno - varalicu)
Sasvim dovoljno : zezaš se s kederima i primamljuješ ribu, dok dubinac čeka nešto veće.
ivana23 ivana23 23:05 13.09.2008

***

ivana23 ivana23 23:06 13.09.2008

Re: ***

Unfuckable Unfuckable 23:08 13.09.2008

Re: ***

heh, da : ovo prvo je ono što ja zovem "pecanje lastavica"
je - zi - vo
ivana23 ivana23 23:11 13.09.2008

Re: ***

gordanac gordanac 23:21 13.09.2008

he-he!..

....džabe, Hawkeye, jer:

...najgora stvar koja vam se može dogoditi na pecanju ili u vezi pecanja...

je - da ne odeš na pecanje, tako ja mislim :)
Znam skoro sve o toj "najgoroj stvari", mogla bh da napišem "Book of Longing" o neodlascima na pecanje......:
Unfuckable Unfuckable 23:25 13.09.2008

Re: he-he!..

Dakle, ima tog blaga zaista mnogo, ali verovatno je najgore – da na pecanje uopšte ne odete. To je definitivno najlošiji rasplet.


izgleda da se neka magla spustila na Vojvodinu...... ; )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
nsarski nsarski 23:34 13.09.2008

Re: he-he!..

da ne odeš na pecanje, tako ja mislim :)

Moj slucaj, danas!
Odlucim da odlozim pecanje za sutra 14.9., a prognoza kaze da ce repovi hurikana Ike da sruce diluvijalne kise tokom noci i sledecih 24 sata:((((
ivana23 ivana23 23:35 13.09.2008

Re: he-he!..

Unfuckable
izgleda da se neka magla spustila na Vojvodinu...... ; )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


gordanac gordanac 23:36 13.09.2008

Re: he-he!..

jok
nego se ništa ostalo i - ne broji! :))))
Unfuckable Unfuckable 23:38 13.09.2008

Re: he-he!..

ujbt, nsarski - pa tamo kod vas baš.....duva ?
nsarski nsarski 23:56 13.09.2008

Re: he-he!..

ujbt, nsarski - pa tamo kod vas baš.....duva ?

Yep, mada je ovo oko 1300km od mene, ali se priblizava "kusur" na ovu stranu.

Nema sanse da pecas po ovakvoj klimi.
Evo kako izgleda ulazak na ostrvo Galveston (moje omiljeno mesto za morsko pecanje),

ivana23 ivana23 00:02 14.09.2008

Re: he-he!..

milosib92 milosib92 23:40 13.09.2008

Sve, sve ali..

- Ostali ste bez cigara "In the middle of nowhere". Podvarijanta : imate cigare, ali se šibica pokvasila.

Pošteno si izneo sve, ali nema kolebanja. Jedino se duvan ne sme zaboraviti.

Preporuka za serijal.
Unfuckable Unfuckable 23:45 13.09.2008

Re: Sve, sve ali..

hvala milošib
ima tu još šituacija, ali - ko bi se svega setio.....
zeks92 zeks92 23:41 13.09.2008

Bas pri...mamljivo!

ja samo ovde bacio 1420kg kukuruza prošle nedelje


U Boki Kotorskoj, kad tako "vabis" ribu, najcesce dagnjama, kaze se ... buruma
Unfuckable Unfuckable 23:44 13.09.2008

Re: Bas pri...mamljivo!

ova situacija se zaista dešava : lično sam gledao kako su se na Jojkića dunavcu dvojica malo "sporečkali" oko toga pa je jedan izvadio sekiricu a ovaj drugi, shodno tome, maznuo neku oblicu drveta......pa se merkaju
Najsmešnije je što je Jojkićev dunavac izrazita štučija voda i šaran se samo sporadično lovi
dragoljub92 dragoljub92 23:42 13.09.2008

hehe

xaxa
ovo ti je najbolji deo serijala,prporuka ko vrata i ne treba pet jevra za kafu:))))))))))))))))))))
ivana23 ivana23 23:45 13.09.2008

Re: hehe

Unfuckable Unfuckable 23:45 13.09.2008

Re: hehe

hehehehe, gde si Legendo !?!
dragoljub92 dragoljub92 23:48 13.09.2008

Re: hehe

Unfuckable
hehehehe, gde si Legendo !?!

čitam i kidam se od smeha,pecanje je stvarno lek za nervniživci)))))
ivana23 ivana23 23:51 13.09.2008

Re: hehe

pecanje je stvarno lek za nervniživci)))))


Krugolina Borup Krugolina Borup 00:20 14.09.2008

TROL KO VRATA

Pa, dobro, majkumu, dokle više?!
Čak je i meni da se porodim bilo dosta samo četri nastavka!

Da ne bude da ništa baš nisam rekla na zadatu temu ni u jednom od pet nastavaka, od mene trol ko vrata u ovome, poslednjem (vatam poslednji voz):



i još (kad me već krenulo):



Ova Riba, kao što se da zamjetiti, večeras je u ovom drugom raspoloženju...
dragoljub92 dragoljub92 00:35 14.09.2008

Re: TROL KO VRATA

Ova Riba, kao što se da zamjetiti, večeras je u ovom drugom raspoloženju...

koja?
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:38 14.09.2008

Re: TROL KO VRATA

koja?


Pa ova, ovdi, s ove strane ekrana.
Krugolina Riba Borup.

Otkad je počeo s ovim nastavcima, bre, sve se nešto osećam prozvanom, a da znam da me niko u stvari ne zove. Na kraju ipak rešim da se isprćakam bar u ovom poslednjem nastavku, iako ga ovaj put nisam čitala ni nekle. Pa nek ide život!
loader loader 00:29 14.09.2008

Wireless pecanje


Upoznajmo konačno i jedan modernizovan način pecanja, koji ide u skladu sa trendovima 21. veka. Ovaj način pecanja na najbolji način rešava one najveće do sada poznate probleme pecaroša, koji podrazumevaju neprijatno gaženje po blatu, smrzavanje uz hladan povetarac, kišu koja se zavlači pod rukave i klizi za vrat, izloženost krvnog sistema nezajažljivoj gladi komaraca, nepostojanje toaleta sa mlakom vodom, nespokoj izazvan višekilometarskom udaljenošću najbliže prodavnice...

Wireless štapovi! Postave se na obalu, kao što se postavljaju i klasični štapovi (prethodno je na udicu stavljen mamac po želji), a zatim se pomoću "off-on" komande uključe. Nedaleko od njih se postavi kamera, tako da ih u celini "hvata". Nakon tog trenutka pecaroš odlazi kući, zavaljuje se za svoj računar, otvara pivo, čips... - i pecanje može da počne.

Sistem je povezan preko satelita. Na monitoru se vide štapovi, a pomoću programa "FishMaker", komandujući preko miša i tastature, može se uraditi sve, kao da je pecaroš tamo. Wireless štapovi imaju specijalan zglob u podnožju, tako da pecaroš prateći sliku na monitoru može, čim riba zagrize, da preko miša ili tastature pokrene štap unazad. Ovo je omogućeno zahvaljujući elektromotoru ugrađenom u štap. Mogu se kontrolisati i brzina trzaja, i ugao naginjanja štapa unazad. Ispod štapova se postavlja kofica s vodom, u koju se ispušta riba, jer sama udica je u stvari mali pomični alat do koga dolaze dve strune, koje takođe pokreće elektromotor, tako da se kontrašiljak na vrhu lako "neutrališe" i riba jednostavno ispada u posudu. Svaki od Wireles štapova ima svoj elektromotor, koji se pokreće strujom iz vrlo izdašne akumulatorske baterije smeštene u telu štapa. Za sve to vreme pecaroš uživa u pecanju, a nema smrada blata i žabokrečine, vlage u kostima, komaraca... Može i da zaspi. U slučaju da štap trzne, probudiće ga zvučno upozorenje, slično zvuku zvonceta.

Wireless štapovi:


Krugolina Borup Krugolina Borup 00:31 14.09.2008

Re: Wireles pecanje

Ovaj način pecanja na najbolji način rešava one najveće do sada poznate probleme pecaroša, koji podrazumevaju neprijatno gaženje po blatu, smrzavanje uz hladan povetarac, kišu koja se zavlači pod rukave i klizi za vrat, izloženost krvnog sistema nezajažljivoj gladi komaraca, nepostojanje toaleta sa mlakom vodom, nespokoj izazvan višekilometarskom udaljenošću najbliže prodavnice...


Ima vrlo zgodno da dodje i kad zabrane pušenje na obalama reke.
Unfuckable Unfuckable 00:38 14.09.2008

Re: Wireles pecanje

da, jbt : reke mu dođu "javno mesto" ?!?
auuuuuuuuuu.....
dragoljub92 dragoljub92 00:39 14.09.2008

Re: Wireless pecanje

Može i da zaspi.

priča se da postoji i virtuelni sex,samo ja to nebi prooboo
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:39 14.09.2008

Re: Wireles pecanje

auuuuuuuuuu.....


Jes.
Pa ti, brale, pecaj!
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:40 14.09.2008

Re: Wireless pecanje

priča se da postoji i virtuelni sex,


Pa, Dragoljube, ovo ovdi - to ti je čist virtuelni seks.
Kaže drug Nejebljivi.
Ima gore višlje i slika!
nsarski nsarski 00:42 14.09.2008

Re: Wireless pecanje

U, ybt, i ovo ce da zabrane. Do skora se ovde praktikovalo computer-assisted remote hunting - sedis za kompjuterom bilo gde i upravljas puskom i lovis. To je sada zabranjeno.
Evo sta je ocaj nalovio, a da se nije mrdnuo od kompjutera:


Tako ce valjda da prodje i remote pecanje. I treba. Koga mrzi da digne d**e iz stolice i ode na pecanje, taj nije ni zasluzio ribu. Nek ide na pijac ako mu treba. Ili kod Unfa na splav da jede corbu.
dragoljub92 dragoljub92 00:44 14.09.2008

Re: Wireless pecanje

ma ja mislim na ova vireles,i ono što nam prikazuju po filmovi ipak bez
nema smrada blata i žabokrečine, vlage u kostima, komaraca..

ovog nema doživljaja
dragoljub92 dragoljub92 00:46 14.09.2008

Re: Wireless pecanje

Tako ce valjda da prodje i remote pecanje. I treba. Koga mrzi da digne d**e iz stolice i ode na pecanje, taj nije ni zasluzio ribu.

apsalutno se slažem
loader loader 00:46 14.09.2008

Re: Wireles pecanje

Krugolina Borup:
"Ima vrlo zgodno da dodje i kad zabrane pušenje na obalama reke."

Krugolina?! Pa vi..! Pa vi kao strastveni pušač niste znali?!
Postoji i program za Wireless čurenje!
Sedite kod kuće, vučete na cevku povezanu sa bio-elektronskim generatorom dima, koji se zapravo transmituje iz "Smoke-center"-a, smeštenog na periferiji Havane. Prave kubanske cigare su tamo upaljene, njihov dim se sabira u posudu-uređaj za dezintegraciju duvanskog dima na onih već poznatih 420 prostih, bazičnih elemenata i otrova, te se tako "raščitan", u obliku jedinstvene informacije za određenu cigaru, šalje do uređaja postavljenog u vašem stanu, u kome se pomoću dobijene šifre, spajanjem tačno određenih bazičnih elemenata i otrova koji su uzeti iz baznog patrona uređaja, pretvara u identičan duvanski dim spreman za vaše alveole. Naravno, preko monitora pratite gorenje one primarne cigare, u "Smoke-center"-u, u Havani. To zadovoljstvo ne košta puno. Mislim, svakako manje od zdravlja... Pozdravljam vas
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:49 14.09.2008

Re: Wireles pecanje

To zadovoljstvo ne košta puno. Mislim, svakako manje od zdravlja...


Pa, nije Krugolina cicija...
Će platim punu cenu, ne žalim se ja.
Pet zdravlja ima da dam, ako treba!
ivana23 ivana23 00:43 14.09.2008

Pecanje ili...

pape92 pape92 00:53 14.09.2008

propaganda, ocena 10

Voleo bih da se još jednom pokupim sa drugarima i odem na pecanje. Eto koliko je pisana reč moćno oružje u rukama posvećenog čoveka (poslednji put sam bio na pecanju pre više od 20 godina). Do ovih tekstova nije mi palo na pamet ...
Unfuckable Unfuckable 09:58 14.09.2008

Re: propaganda, ocena 10

ja sam isto napravio izuzetno nepristojnu pauzu i osećam se pomalo loše zbog toga.
Sve se nešto mislim da su ovi tekstovi malo "ispiranje savesti" povodom toga.
Hvala na poseti !
jack_bauer jack_bauer 00:55 14.09.2008

maler,

maler ne moze da se desi ako sve dobro proracunas...

ivana23 ivana23 00:57 14.09.2008

Bez malera...





jack_bauer jack_bauer 01:56 14.09.2008

Re: Bez malera...

ih, ivana, imao sam ja sve te gadgets. ne pomazu mnogo. samo sreca, i ponekad, kad krenes na pecanje pa sretnes pecarose koji se vacaju kuci i kazu ti gde ima desavanje. ako stignes na vreme, eto radosti :)
dragoljub92 dragoljub92 10:13 14.09.2008

Re: maler,

jack_bauer
maler ne moze da se desi ako sve dobro proracunas...


xexe,kako nazvati takvog...
Unfuckable Unfuckable 10:24 14.09.2008

Re: maler,

ja onog gore na karikaturi već vidim kako mu riba grize, on vuče "kontru" i vrh štapa mu se zakucava u granje iznad njega : dok se baja vere po drvetu i glumi Tarzana da odpetlja situaciju, zakačena riba mu omotava najlon oko granja u vodi. (proračunato ; ))))
loader loader 01:16 14.09.2008

Deveti dan

Zasluženi odmor za pecaroša, nakon što je osam dana i osam noći čučao uz obalu i vrebao malenog grgeča (koji se sad, upecan, nalazi u posudi kraj uspavanog).

marioclemens marioclemens 04:41 14.09.2008

Prilog

Pozdrav svima. Preporuka, kao I obicno. I sta reci. Memoris. Sve prozivljeno vec toliko puta. Licno, za mene je najgore ostati bez cigareta.
Posto u poslednje vreme pecam samo iz camca evo jedan prilog tekstu. Zakacis “Ulov Vaseg Zivota”, zamaras ga pola sata, sa zadovoljstvom. Sve po pravilima "sluzbe". Odgovarajuci najlon, meredov pored noge, dobre udice I taman se nagnes da ga pokupis kad ti iz gorenjeg dzepa ispadnu u vodu I cigare I upaljac, I novcanik sa dozvolom I kredit karatama, I naocare. U tom trenutku ti kroz glavu sevne misao, da li da se bacim u vodu I spasavam sto se spasti moze ili da ….Odogovor za pecarose je poznat.

Ili, na obali ometan od jednog bezobraznog rakuna (radi se o USA) koji bas dosadan a ko zna mozda I opasan. Dohvatim podeblju granu da malo napravim reda u nasim odnosima kad se pojavi DNR u prevodu drustvo za nepodobne ribokradice (department of natural resource) nesto kao nasa kontrola dozvola I ne samo da me privede vec kasnije moram I pred sudiju (kosta 650 $ pre petnaest godina).

Ili kad si sa nasim drustvom na pecanju a nista ne trza, pajtasi postali nestrpljivi pa dobacuju glupim amerikancima I amerikankama (posebno njima) na Srpskom jeziku koji niko ne razume sve dok im lepa devojka sa obliznjeg camca ne dobaci na cistom srpskom da olade dozivljaj. Blam.
Unfuckable Unfuckable 10:01 14.09.2008

Re: Prilog

I taman se nagnes da ga pokupis kad ti iz gorenjeg dzepa ispadnu u vodu I cigare I upaljac, I novcanik sa dozvolom I kredit karatama, I naocare


uuuuuu, da ...ovo se dešava i to bezobrazno često. Odlično opisano ; )))))

sve dok im lepa devojka sa obliznjeg camca ne dobaci na cistom srpskom da olade dozivljaj. Blam.

genijalno ; ))))
trener92 trener92 11:28 14.09.2008

Re: Prilog

I taman se nagnes da ga pokupis kad ti iz gorenjeg dzepa ispadnu u vodu I cigare I upaljac, I novcanik sa dozvolom I kredit karatama, I naocare

Potpisujem ,ovo je najgore i redovno se dešava!
sentinel26 sentinel26 09:54 14.09.2008

Čarobno..

.. situacije koje vas mogu zadesiti na samom pecanju, a sve od reda su čarobne :

Lijepo ste me nasmejali ovim dogodovštinama jutros, taman mi se anuliralo neraspoloženje usled nevremena.

Samo vakih zgoda i nezgoda nejma kod pecanja morskih riba ili trotoarki.
Poz.
Unfuckable Unfuckable 10:02 14.09.2008

Re: Čarobno..

Samo vakih zgoda i nezgoda nejma kod pecanja morskih riba ili trotoarki.


ovakvih...nema, ali nekih drugih ima - sigurno....
marioclemens marioclemens 10:36 14.09.2008

ZA SUJEVERNE


IZVOD IZ PECAROSKE BIBLIJE


1- Kad te neko u pet ujutru dok cekas autobus sa stapovima pita a gde si posao. Vracaj se. Nista od pecanja.
2 - Kad u pet ujutru ne vidis ni jednu zvezdu na nebu. Nista od pecanja. Opet se vracaj.
3 - Kad ti zena uvece sprema sendvice za pecanje. Sumnjivo. Ni ne pokusavaj.
4- Kad pocnu da se mrse najloni to po staroj Srpskoj poslovici znaci – bice ribe.
5 - Kad voda cveta nema nista od ribe. Slobodno idi kuci.
6 - Kad vetar promeni pravac znaci riba pocinje da grize.
7 - Ako na fish-finderu riba stoji na sredini (nije na dnu) tj. ako je riba suspended (visi u vodi) zaboravi. Idi kuci.
8 - Ako moras u WC ne ispustaj stapove iz vida jer to je trenutak kada riba trza. Kao da I one imaju neki Human-Finder.
9 - Ako si posao sa zenom na pecanje prezali samo pecanje I posveti se zeni. Imaces prijatniji dan u svakom pogledu.
10 - Iako kasnjenje u pecanju ne postoji ako izgubis prvi tramvaj, voz ili autobus koji si nameravao da uhvatis, vracaj se. Srece tog dana nemas.

sentinel26 sentinel26 11:14 14.09.2008

Re: ZA SUJEVERNE

marioclemens
3 - Kad ti zena uvece sprema sendvice za pecanje. Sumnjivo. Ni ne pokusavaj.

Na mene je ova ostavila najveći i tehnički i umjetnički dojam.
Unfuckable Unfuckable 11:16 14.09.2008

Re: ZA SUJEVERNE

ok, pola navedenog mogu da potpišem
Ali, koncept ribolova mi je nespojiv sa korišćenjem raznih sonara, fish findera i sl.
To nikada ne bih upotrebljavao - čini mi se da bih time uvredio moju malu inteligenciju, a samom bavljenju oduzeo neophodnu draž
Stvar ukusa, verovatno
trener92 trener92 11:24 14.09.2008

"Canjepe"

- Zaboravili ste mamce

Može i bez mamaka! (ko zna ,zna)

Unfuckable Unfuckable 11:28 14.09.2008

Re: "Canjepe"

može, može...






ali - to je čista borba za opstanak
trener92 trener92 11:30 14.09.2008

Re: "Canjepe"

Unfuckable
može, može...






ali - to je čista borba za opstanak

Nije u redu,stavio si najboljeg pecaroša,
Unfuckable Unfuckable 11:33 14.09.2008

Re: "Canjepe"

možda nije najbolji, ali jeste najjači ; )))))))
mada, napisah već jednom - imam dojam da je Gospodža Priroda tu bila malo nepravedna prema lososima....to "medveđe pecanje", baš u periodu njihove uzvodne migracije zbog mresta, često liči na pravi masakr
trener92 trener92 11:40 14.09.2008

Re: "Canjepe"

Dodao bih za sujeverne
- ako upecaš "popin k...." pakuj se i u prvu ribarnicu
Odličan text, iako ima još par stvari (malera) koji se dešavaju
-kada se kesica sa crvićima(,onim sočnim,lepim debelim,belim),koju držiš u frižideru,naravno bez znanja i odobrenja domaćice, na volšeban i nemoguć način sama otvori, a oni se tako lepo razmile pofrižideru,onda si ugasio,bar jedno vreme
- ili ti neko stavi durboka u kutiju sa glistama,
-ili stavi bandara zajedno sa kartoflicama u kofu
trener92 trener92 11:44 14.09.2008

Re: "Canjepe"

Unfuckable
možda nije najbolji, ali jeste najjači ; )))))))
mada, napisah već jednom - imam dojam da je Gospodža Priroda tu bila malo nepravedna prema lososima....to "medveđe pecanje", baš u periodu njihove uzvodne migracije zbog mresta, često liči na pravi masakr

Tu si u pravu!
Dodao bih za Dick Darkina,znaš kako Stone nije mogao da se načudi kad je ovaj izjavio da svaki dan..."peca".Dick je do kraja" ispao" odlična faca

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana