Eksperimenti u blogovanju| Zdravlje| Život

KASNI JADI

mikele9 RSS / 24.02.2013. u 14:52

 S tobom se ne može lepo i normalno razgovarati...planeš za svaku sitnicu...A ovo kao nije normalno...možda nije lepo ali je sasvim normalno...i nije sitnica u pitanju...Nije ni lepo ni normalno, i čemu dranje, pogledaj se, sav si crven u licu...dobićeš infarkt...I hoću verovatno...ne derem se, samo sam povisio ton...afekat je bre u pitanju...ne mogu više da ponavljam jedno te isto...meni je i više nego dovoljno što se svakodnevno žderem, što noćima ne mogu da zaspem...Dobro, ali to možeš mirno...smireno da kažeš...žena je sigurno povređena...toliko si bio hladan razgovarajući s njom, osećalo se da želiš što pre da završiš razgovor...pa i ona je u istoj situaciji kao ti, kao mi, bori se jadna...uostalom idi...tamo gde si krenuo, rashladi glavu...

U tramvaju sam iz ranca izvadio knjigu i pročitao je, dovršio, dve stanice pre Požeške. Jesam li rashladio glavu, jesam li se smirio, jesam, još uvek mogu da se skoncentrišem na...da očistim um od svega drugog. Izložba je bila izvanredna, moj/naš drugar Ljuba Vučinić, 'ajd što je profesor na Likovnoj Akademiji u Novom Sadu, nego je nepatvoreni umetnik i to ono, Par excellance, na FB posle mog komentara na fotke sa izložbe: UMETNIK! Moj drug Đorđe Arnaut, ispod dodao: Najveći Autoportret u srpskom slikarstvu! Ja sam nastavio: Mentalni i vizuelni! Kad se svet razišao, nas osmoro smo, računajući i autora Đorđa, otišli u kafić, poručili šta je ko hteo i ćakulali do skoro pola jedanaest. Bilo mi je...osećao sam se...sve dragi ljudi...ipak, sad dok ovo pišem malo me sramota, izgledalo je kao da sam dobio napad Logoreje, pričao sam, pričao, govorio...u jednom trenutku sam se trgao i Anici rekao: Udavih te! Anica me voli...i ja nju...Ma nisi, šta ti je...baš je bilo zanimljivo...Osećam stid i dalje! Nisam davio sve, ne, pričao sam Anici i Miri, nisam lupetao, nisam imao želju da budem u centru pažnje, ne, samo je teklo iz mojih usta, iz mene...like Povodanj! Da li sam makar podsvesno želeo da to bude moj Purgatorium?

Da li sam Logorejom pokušavao da se samoizlečim? Da potisnuti, prenekolikosatni, afektivni izliv, gurnem dublje, ako ne i da ga sasvim izbrišem? Ne po principu: Klin se klinom...jer su u pitanju bila dva različita klina, nego...ni sam ne znam šta?! Možda... možda zbog sve češćeg osećaja...ne bih to nazvao panikom, ne, zbog...uznemirenosti, dijafragme pod grlom...pokatkadnu ili bolje reći, retke početke približavanja panike... godinama rešavam disanjem...TAO disanjem...bar ga ja tako zovem i direktnim sučeljavanjem sa uzrokom...stres! Da! Stres! Kako ga izbeći, zaobići, proći pored njega ne osvrćući se...'rpe doktoskolekarskih saveta u štampi, na TV-u...i njega, stres, nazivaju kao i visok pritisak, tihi ubica...nikako! Nije stres kiša pa raširiš kišobran i moliću lepo. Ne, on se na tebe kači kao čičak, on ti se uvlači pod kožu, u telo, u srce, mozak i ostala debela creva. Gomila se, stresovi se slažu jedan na drugi. Budite što više na svježem zraku, šetajte, plivajte, vozite bicikl, hranite se zdravo...Zdravo! Sve to, čak i više, godinama delam i? Nič! Jel' ja to javno kukumavčim? Ni pod razno! Self analysis! Zašto...čemu onda javno? Više je razloga pro nego contra...siguran sam u lekovitost samoizvrtanja, javnog časa Anatomije...biti Profesor Tulp i leš u isto vreme...Probao davno nekoliko puta da Džanovljevski kriknem, da se razderem iz mozga...iz dupeta...iz najdublje dubine sebe...RIEN! Lek, lečenje, samoizlečenje...samo me pronašlo. Pisao sam već o...To mi deluje egzibicionistički...ne moraš se po svaku cenu podastirati drugima...Ako mi to pomogne, ako mi pomaže...nije bitno da li će ga iko čitati ili šta će misliti o meni...Sam svoj lekar!

Ti ekstrovertan??? Reče mi Anči ponavljajući moje reči...ma idi...ne, ti si introvertan, mada? I jedno si i drugo...imaš ti u sebi nešto...kao neku...neke tajne, nešto što nikad nikome nisi rekao niti pokazao, zapreteno ko zna gde u tebi...ali ti si ga svestan svakog trenutka. A umeš da budeš i ekstrovertan...ogoliš se, daješ i primaš...tada si skoro uvek prijatan i zanimljiv...naravno nije to pravilo, bivalo je situacija u kojima si bio preplavljen cinizmom, sarkazmom...i to iznenada...ja bar nisam videla pravi razlog za to...kako da ga nazovem...hladno kao čelik ponašanje. Jeste retko ali nisam mogla da shvatim tvoju, makar trenutnu, potrebu da nekog urnišeš do kraja, ubiješ u pojam...Slušao sam je ćutke, do rastanka nisam progovorio više od dve rečenice.

Papazjanija! Da! Ja sam papazjanija...avers: obrazovan, dobar čovek, umem da volim, prijatan, spreman da pomognem...i nepoznatima, izbegavam sukobe...i verbalne, ne lažem, retki su kao on kojima se još za života oreol vidi iznad glave, napisa moja dobra drugarica, voli me pa preteruje, osećajan, pažljiv, čitam celog svog života, ne volim da ogovaram, umem i znam da slušam druge, operisan od želje da povredim bilo koga, radoznao...revers: (retko ali poslednjih godina sve češće) nervozan, histeričan ponekad, ne mogu da se savladam, dopuštam sebi da budem grub, najčešće prema onima koje volim, gunđalo, zakeralo, sarkastičan, ciničan, povređujem...verbalno, na pažnju odgovaram nepažnjom, na ljubav mrzovoljom, često kao da sam pišao po trnju, ustao na levu nogu, čujem samo ono što hoću, psujem...u sebi i u pola glasa, sve mi smeta...i sam sebi, dođe mi da puknem od jeda, nedruželjubiv, netolerantan, cepidlaka, sitničav...

Dvostruka ličnost? Šizofrenija? Ma daj! Običan bućkuriš, mućkalica, rekoh papazjanija. Rešim, hajd' da protrkeljam Wikicu i tamo: Reč Šizofrenija nastala je spajanjem reči shisis (cepanje, rascep) i phrenos (duša). Izraz je prvi upotrebio Eugen Bleuler 1911 godine. Poznati su njegovi opisi šizofrenije pod nazivom Bleuler-ova 4 A, koji obuhvataju opis bolesti sa poremećajima u sferi: Afekt, Asocijacija, Ambivalencija i Autizam. Ima i dalje ali...Laičkozezajući se odlučim da sebe lahko lagano proanaliziram kroz 4 A štovanog gospodina Bleuler-a.

Afekt...u redu taj sam...vrloveoma često padam u njega, reagujem žučno kao da me neko iglom ubo! Ima dana kad sam konstantno u afektivnom stanju. Svestan šta izgovaram i šta činim, a nemam snage da mu se oduprem! Borim se, samodelujem na sebe, obuzdavam se...potraje to i po nekoliko sati...onda puknem! Ono što sledi je još žešće, kao da plamen suklja iz mene! Retko, ne svaki dan, mesec ali češće nego ranije.

Asocijacija! Pun sam ih, mislim asocijacija, k'o šipak koštica! Nije sigurno dobri Eugen mislio na to ali ja imam pravo da ga tumačim kako ja hoću. Nema trenutka u kome, bilo da razmišljam ili učestvujem u razgovoru, u moj mozak ne provali gomila raznolikih i raznorodnih asocijacija! Mnoge u prilog razmišljanju ili razgovoru ali i more drugih nevezanih za navedene situacije, i samog me iznenađujući. Asocijacije su moje drugo ja.

Ambivalencija! Ne, nisam ambivalentan. Više mu dođem kao jednovalentan, ne radikal, naravno.

Autizam! Ni u kom slučaju! Mada? Kad bolje razmislim, imao sam u životu trenutaka, sati...ma i po dvadesetak dana...i po pola godine, perioda koji bi se mogli podvesti pod Autizam! Ta moja autistična stanja, bez obzira na dužinu trajanja, uvek su bila praćena nekakvim iracionalnim strahom, strahovima. Ni onda a ni sada ih ne mogu razjasniti, povezati s bilo čim, mislim strahove, ali je rezultat bilo moje potpuno isključivanje iz  komunikacije s drugima, uvlačenje u sopstvenu ljušturu, zabravljivanje vrata ka spoljnom svetu, sa hiljadu lokota! Tako zatvoren i zaključan, pokušavao sam da sebi samoanalizom makar maglovito objasnim poreklo i uzrok strahova koji su, obuzevši me, zidali, gradili neprobojnu barijeru između mene i sveta oko i van mene. Do rešenja nisam došao nikad, ne znam ga ni danas. Veliku ali kontraproduktivnu ulogu u nepronalaženju rešenja igrale su bezbrojne asocijacije odvlačeći mi misli na sve strane, rasplinjavajući započeti zadatak...i što bi rekao Pjer Mabij:...nudeći lažna rešenja!

And! Nothing!

To sam što sam. I da hoću, ne mogu biti drugačiji, ne u smislu: Staro drvo se ne može saviti, ne, mogu raditi na sebi, što i činim ali u suštini, u biti, to sam što sam. U odnosu na prethodne godine a ima ih, nakupile se, uz česte generalke, mnoge dobre i kvalitetne stvari sam ugradio u sebe ali to ne može izbrisati ispade koje ni pored najbolje volje ne mogu kontrolisati ni sprečiti. Dođu momenti (Afekat?) kada mi je samokontrola ispod nule! Tja, sigurno u ovome nisam  usamljen ali to me ne može utešiti. I kaj da vam povedam, moram svakodnevno naporno raditi na sebi, bez obzira da li ću kao rezultat dobiti zadovoljstvo i satisfakciju ili samoprezrenje, samoukore...

Ostajte mi zdravo i veselo...i sukobljavajte se sa sobom...odlično je za mentalno zdravlje.



Komentari (33)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jedi-knight jedi-knight 15:05 24.02.2013

Primero


Cestitke na iskrenosti.

Ostajte mi zdravo i veselo...i sukobljavajte se sa sobom...odlično je za mentalno zdravlje


Ja bih se i fizicki sukobio sa samim sobom nekad. Toliko sam u stanju sebe da iznerviram.

Pozdrav Mikele
mikele9 mikele9 20:17 24.02.2013

Re: Primero

Cestitke na iskrenosti.

Ja bih se i fizicki sukobio sa samim sobom nekad. Toliko sam u stanju sebe da iznerviram.

Pozdrav Mikele

Iskren prema sebi, iskren prema drugima.
Razumem te!
Srdačan otpozdrav.
juniorr juniorr 15:10 24.02.2013

bravo

za tekst, a o naslovu da i ne govorimo!


mikele9 mikele9 20:19 24.02.2013

Re: bravo

za tekst, a o naslovu da i ne govorimo!


Hvala, hvala...Danilo mi je bio i ostao omiljeni pisac.
antioksidant antioksidant 15:13 24.02.2013

.

Ostajte mi zdravo i veselo...i sukobljavajte se sa sobom...odlično je za mentalno zdravlje.
dostojan protivnik svakako
mikele9 mikele9 20:21 24.02.2013

Re: .

dostojan protivnik svakako

Svakako ali što ume da te opali iznenada...kad se ne nadaš...
sesili sesili 15:44 24.02.2013

Nije stres kiša...

Bože generacijo, tek daleko u tekstu shvatih da se radi o TEBI! Mislila sam, pišeš o nekom. Sada... ne ponajem te lično, ali iz onoga što sam čitala, ili te gledala na fotografijama, ti nosi ovo. Kako ruka, imaš li bolove? Možda je to uzrok za ovo (ne)raspoloženje,

Sebe uhvatim, povremeno, da sam logoreična. U kući sam sama, pa kada izadjem u grad i sretnem nekoga koga znam, krene priča. Ali, sve bih da kažem na brzinu pa da nastavim. Više puta sam se izvinila što toliko pričam. Ali, protiv sebe nemam ništa, pa se i ne svadjamo. Doduše, žene su tu u prednosti. Kada mi se onako, baš smuči, kada me sve stisne, plačem... plačem sve u šesnaest, pa sve to izadje iz mene.

Uskoro će proleće, sunce, priroda, šetnja... Uživancija. Izdrži dotle i ne svadjaj se.
sesili sesili 15:48 24.02.2013

Re: Nije stres kiša...

Evo, sada bih se svadjala Dugo mi je i trajalo! Vidim da sam napisala "ti nosi ovo" a treba "nisi"... U školi sam imala daktilografiju, kucam brzo, a što je brzo - to je i kuso. Ali, prošlo je.
mikele9 mikele9 20:30 24.02.2013

Re: Nije stres kiša...

Bože generacijo, tek daleko u tekstu shvatih da se radi o TEBI! Mislila sam, pišeš o nekom. Sada... ne ponajem te lično, ali iz onoga što sam čitala, ili te gledala na fotografijama, ti nosi ovo. Kako ruka, imaš li bolove? Možda je to uzrok za ovo (ne)raspoloženje,

Sebe uhvatim, povremeno, da sam logoreična. U kući sam sama, pa kada izadjem u grad i sretnem nekoga koga znam, krene priča. Ali, sve bih da kažem na brzinu pa da nastavim. Više puta sam se izvinila što toliko pričam. Ali, protiv sebe nemam ništa, pa se i ne svadjamo. Doduše, žene su tu u prednosti. Kada mi se onako, baš smuči, kada me sve stisne, plačem... plačem sve u šesnaest, pa sve to izadje iz mene.

Uskoro će proleće, sunce, priroda, šetnja... Uživancija. Izdrži dotle i ne svadjaj se.

Draga moja generacijo, jesam to ja, ta papazjanija i ne žalim se zbog toga, što više sastojaka, to bolje!
Hteo, ne hteo, moram mnogo toga da izdržim...a što se mora nije teško davno izreče narodna mudrost.
Kuj se bre svađa i sa kog?
mikele9 mikele9 20:34 24.02.2013

Re: Nije stres kiša...

Evo, sada bih se svadjala Dugo mi je i trajalo! Vidim da sam napisala "ti nosi ovo" a treba "nisi"... U školi sam imala daktilografiju, kucam brzo, a što je brzo - to je i kuso. Ali, prošlo je.

Shvatio generacijo, mudra sam ja papazjanija
49 41 49 41 16:21 24.02.2013

Kolo kolo naokolo


Plahovito vilovito

Sve tako se vrtimo u krug,
Ja i moj blogerski drug.
mikele9 mikele9 20:37 24.02.2013

Re: Kolo kolo naokolo

Plahovito vilovito

Sve tako se vrtimo u krug,
Ja i moj blogerski drug.

I zapleteno, ne zaboravi
Черевићан Черевићан 17:47 24.02.2013

стрмомрс

данима откида као блесав ветар
у души хаос живци избркани
лутају мисли за нечим кроз етар
ноћи ми исте ко слуђени дани

знојави лептир у снове ми не да
лажљивом причом маами у мрак
жаба крастача ево за врат седа
у глави назирем скорашњи смак

и све сам мање раме за под главу
да терам магле из туђих сећања
те речју топлом као жега траву
убијам кајања због бивших давања
mikele9 mikele9 20:40 24.02.2013

Re: стрмомрс

данима откида као блесав ветар
у души хаос живци избркани
лутају мисли за нечим кроз етар
ноћи ми исте ко слуђени дани

знојави лептир у снове ми не да
лажљивом причом маами у мрак
жаба крастача ево за врат седа
у глави назирем скорашњи смак

и све сам мање раме за под главу
да терам магле из туђих сећања
те речју топлом као жега траву
убијам кајања због бивших давања

Teško je naći prave reči G. Čer, zato
looping looping 18:24 24.02.2013

Hm

Zanimljiv blog.

...i sukobljavajte se sa sobom...odlično je za mentalno zdravlje.

Nikako. Bar ne za moje.

Izbrisati sve iz malog i velikog mozga. Analiza je zavrsena. Sve je onako kako treba da bude. Samom sebi priznati krivicu za sve. I drugima ako treba. I za nepostojece. I preseći vec jednom te zacarane krugove. Ne menjati sebe nikako. Ne nadogradjivati. Ne raditi na sebi ni pod razno.
Ne, to nije pasivnost.
Traziti satisfakciju u soljici kafe, glupoj kisi, obrisima stvarnosti. U nebitnim stvarima. U svemu onome sto je nevazno i sto niko ne primecuje. Raditi sve polako.
To je vrhunac moci.
mikele9 mikele9 20:51 24.02.2013

Re: Hm

Zanimljiv blog.


...i sukobljavajte se sa sobom...odlično je za mentalno zdravlje.
Nikako. Bar ne za moje.

Izbrisati sve iz malog i velikog mozga. Analiza je zavrsena. Sve je onako kako treba da bude. Samom sebi priznati krivicu za sve. I drugima ako treba. I za nepostojece. I preseći vec jednom te zacarane krugove. Ne menjati sebe nikako. Ne nadogradjivati. Ne raditi na sebi ni pod razno.
Ne, to nije pasivnost.
Traziti satisfakciju u soljici kafe, glupoj kisi, obrisima stvarnosti. U nebitnim stvarima. U svemu onome sto je nevazno i sto niko ne primecuje. Raditi sve polako.
To je vrhunac moci.

Zanimljivi stavovi iako se ne slažem s njima. Ja je ne tražim niti mi je potrebna satisfakcija a da uživam u šoljici kafe, uživam, u kiši JOK! Obrisi stvarnosti...ne volim zamućeno, kod mene mora da bude kristalno jasno, tome bar težim. Takođe, strana mi je bilo kakva moć i nadmoć
looping looping 06:35 25.02.2013

Re: Hm

u kiši JOK!

Ovde gde sam ja kise nema. Padne neka kap u toku godine a ja je propustim.
Nije da obozavam kisu ali mogao bi da padne jedan pljusak mesecno, jedno sat vremena...
mikele9 mikele9 09:07 25.02.2013

Re: Hm

Ovde gde sam ja kise nema. Padne neka kap u toku godine a ja je propustim.
Nije da obozavam kisu ali mogao bi da padne jedan pljusak mesecno, jedno sat vremena...

Razumem, ja sam bio ravnodušan prema kiši sve dok nije pre 30 godina da mi prokišnjava krov.
Kaži gde si da se odmah pakujem
looping looping 09:10 25.02.2013

Re: Hm

Razumem, ja sam bio ravnodušan prema kiši sve dok nije pre 30 godina da mi prokišnjava krov.
Kaži gde si da se odmah pakujem

UAE, Abu Dhabi
milivoje_bg milivoje_bg 22:42 24.02.2013

Лепо написано !

Ко има снаге да се суочава (сваки дан) са самим собом, смањује вероватноћу сукобљавања са другима.
coviax coviax 06:45 25.02.2013

Re: Лепо написано !

milivoje_bg
Ко има снаге да се суочава (сваки дан) са самим собом, смањује вероватноћу сукобљавања са другима.

Mda...Konfučijanski rečeno...
Posle dosta godina samozidanja pa rušenja i dodavanja,pa natrpavanja,
izrastamo u ,sebi,neprepoznatljivog kiborga i onaj klinac za kog smo nekad
mislili da smo JA biva u sećanju neko izgubljeno dete za koje ne znamo da li
još uvek potičemo od njega i pravimo se da je to sve normalno...
To nam prednji podkorteks pravi zbrku-tek je počeo da se razvija i tek treba
da dostigne neka savršenstva amigdale...
Ovako-sećamo se nekog drugog...
mikele9 mikele9 09:14 25.02.2013

Re: Лепо написано !

Ко има снаге да се суочава (сваки дан) са самим собом, смањује вероватноћу сукобљавања са другима.

Davno sam rekao/napisao: Lakše je davati savete nego srediti sopstvenu stolicu ali se to ne odnosi na tebe, dobro ti je ovo Samo preusmeriš energiju.
mikele9 mikele9 09:17 25.02.2013

Re: Лепо написано !

Posle dosta godina samozidanja pa rušenja i dodavanja,pa natrpavanja,
izrastamo u ,sebi,neprepoznatljivog kiborga i onaj klinac za kog smo nekad
mislili da smo JA biva u sećanju neko izgubljeno dete za koje ne znamo da li
još uvek potičemo od njega i pravimo se da je to sve normalno...
To nam prednji podkorteks pravi zbrku-tek je počeo da se razvija i tek treba
da dostigne neka savršenstva amigdale...
Ovako-sećamo se nekog drugog...

Dođeš dotle da ujutro kad se umivaš, poželiš da onom sebi u ogledalu nazoveš dobro jutro
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 13:11 25.02.2013

за Микелеа

увек прво препорука, а касније читам на тенане
mikele9 mikele9 15:04 25.02.2013

Re: за Микелеа

увек прво препорука, а касније читам на тенане

Hvala ti, to znači da opravdavam tvoje poverenje
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 17:28 25.02.2013

Re: за Микелеа

Hvala ti, to znači da opravdavam tvoje poverenje

И као и увек нисам погрешила, и у свакој реченици препознајем себе. Храбро си ово поделио са свима.
Хвала за
milivoje_bg milivoje_bg 12:43 26.02.2013

Re: за Микелеа

ocajna_domacica.65
увек прво препорука, а касније читам на тенане

Мислим да се пише натенане - а не на тенане !
[url=http://www.srpskijezickiatelje.com/nedoumice:natenane][/url]




49 41 49 41 16:20 25.02.2013

Samoanaliza

Ti poceo kao Andric u poznim godinama.

Ko sam ja, sta sam ja. Sta sam uradio u zivotu, dal' sam - uopste nesto uradio u zivotu ?!?

To sto si vibrantan + emotivan, sve ti se "lepi" - pa moras, povremeno da "ispovracas" iz sebe; ne znam recept za to!

Da ga kojim slucajem znam - prvo bih ga na sebi primenio.
mikele9 mikele9 18:39 25.02.2013

Re: Samoanaliza

Ti poceo kao Andric u poznim godinama.

Ko sam ja, sta sam ja. Sta sam uradio u zivotu, dal' sam - uopste nesto uradio u zivotu ?!?

To sto si vibrantan + emotivan, sve ti se "lepi" - pa moras, povremeno da "ispovracas" iz sebe; ne znam recept za to!

Da ga kojim slucajem znam - prvo bih ga na sebi primenio.

Ja sam to počeo mnogo ranije, verujem i Andrić i mnogi drugi, nego ja ekstrovertan pa podelio s vama.
Recept je nastaviti dalje i nikad ne prekinuti samoispitivanje, samoizvrtanje...
miloradkakmar miloradkakmar 16:22 25.02.2013

Mirne oči

Nisi valjda odvojio oči od sredine ženskog tela?!
To je nemirni mir. Blaženstvo.

To sam od tebe preuzeo.
mikele9 mikele9 18:43 25.02.2013

Re: Mirne oči

Nisi valjda odvojio oči od sredine ženskog tela?!
To je nemirni mir. Blaženstvo.

To sam od tebe preuzeo

NISAM!!! I da hoću, ne mogu, takav sam rođen
Ako si preuzeo i ja sam preuzimao i od tebe i od mnogih drugih ono što mi se činilo da je identično mojim osećajima.
jednatanja jednatanja 16:23 26.02.2013

Kad već

pišeš o dijagnozama, mene je tvoj prvi paragraf podsetio na oblast koju sam istraživala iz nekih ličnih razloga: poremećaj ličnosti ili po novom, maladaptacija ličnosti. Verovatno u pitanju "samo" stres, ali jedan profesor je o ovome pričao, dajem link...u svakom slučaju ga je interesantno slušati (nije najkristalnije objašnjeno ali interesantno), pogotovo kad se uzme u obzir da ove osobe sačinjavaju mnogo veći procenat u društvu nego što se misli - samo što nikad ne idu lekaru jer ne misle da u bilo čemu greše. Najčešće su i vrlo uspešne ličnosti profesionalno, ali u međuljudskim odnosima brljaju, i to žešće. Pozdrav, i kao što su i drugi rekli, svaka čast na samo-analizi, treba imati petlje. :)

VIDEO

mikele9 mikele9 16:57 26.02.2013

Re: Kad već

pišeš o dijagnozama, mene je tvoj prvi paragraf podsetio na oblast koju sam istraživala iz nekih ličnih razloga: poremećaj ličnosti ili po novom, maladaptacija ličnosti. Verovatno u pitanju "samo" stres, ali jedan profesor je o ovome pričao, dajem link...u svakom slučaju ga je interesantno slušati (nije najkristalnije objašnjeno ali interesantno), pogotovo kad se uzme u obzir da ove osobe sačinjavaju mnogo veći procenat u društvu nego što se misli - samo što nikad ne idu lekaru jer ne misle da u bilo čemu greše. Najčešće su i vrlo uspešne ličnosti profesionalno, ali u međuljudskim odnosima brljaju, i to žešće. Pozdrav, i kao što su i drugi rekli, svaka čast na samo-analizi, treba imati petlje. :)

VIDEO

Otpozdravljam, hvala ti što si pravilno pročitala tekst. Što se tiče petlje, imam je, odavno sam prevazišao samosakrivanje.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana