Novost iz Kopenhagena

danacsrpski RSS / 02.11.2008. u 22:38

 

A tema je: kako prezivati bez piva? A da znate nije to sala, juce se posle 161_ne godine , zatvorila proizvodnja piva u firmi "Carlsberg", tu u Valbiju, srcu Kopenhagena!!!  Ne, ne, ne brinite se, proizvodnja se preselila u provinciju, na Juland! A to ti je prijatelju kao da se Skadarlija peseli u Zemun!!??? Zamisli kako bi to bilo? Ili jos bolje, tamo negde : izmedju nekih blokava Novog Beograda! Katastrofa, zar ne??

Na flasama poznatog piva , " Elefant", na etiketi se vide dva slona, to je glavni ulaz u tu staru pivnicu koja zauzima  nekoliko kvadratnih kilometra u centru grada, sa zgradama iz 19_og veka, kaldrmom poplocanim ulicama, i divnom arhiketurom! To ce sve postati trzisni centri, firme, i vrlo skupi  stanovi, privatni naravno, i kao i sve ostalo kroz desetak godina niko se nece ni secati toga!

Bio sam u poseti tog zatvaranja, dobih nekoliko casa tog zadnje istocenog piva, a zatim celu noc sa prijateljima. U Beogradu se secam, na Mostaru starom, sada petlja, bila je Vajfertova pivara, kasnije BIP, a mozda i sada se tako zove, medjutim hocu reci da se gradovi menjaju!!

I evo malo pripit pivom, a i tugom zapisujem:

....Potsetite me

Ljudi

Da su Gradovi odraz

Ostavljanja

Podsetite me

Izmice mi vreme

Da su Gradovi odraz

Tisina

Ostavljenja

Triptihon za pograne

I tako...

Dodjite mi u goste

I podsetite me

I sa one strane uma

Gde fraza je

Nedaj se Ulla

Zovem ti ime

I bez piva

Podsetite me

Na tlo sad jabuka pade

Recite mi sta to vredi

Ljudi.....



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana