Ko za vreme Struje

Jelena Milić RSS / 14.06.2008. u 10:02

Glavnu urednicu lista zvao je i predsednik socijalista Ivica Dačić, da protestuje zbog „nekorektnosti” „Politike” koja je, kako je rekao, „sada gora nego kad je bio Hadži-Struja”.

Iz današnje Politike. A ja ovde danima lupetam  da se Dačić nije odrekao devedesetih!

U par navrata sam nedavno napominjala da kapiram da su kjučni igrači i mehanizmi kako ćemo dobiti novu vladu daleko od od onoga o čemu se u medijskoj javnosti, pa i na  mom blogu u poslednje vreme raspravlja. Kako faktor Stanko (Da li suđenje Stankovoj  grupi, njegovo hapšenje etc,  ima neke veze sa pregovorima o vladi? )i faktor Miško tačno utiču pojma nisam imala,  al  kapiram da su vrlo bitni. (Nekako mi Luka Beograd i Mišković i sve oko nje npr izgledaju kao bitniji faktor. Kapiram iz stomaka i da  ovi Stankovi očajnički oglasi po Kuriru i Pressu nekako utiču na okolnosti o primopredaju –kontinuitetu vlasti, al ne znam kako.) I bilo mi je indikativno koliko  malo komentara čak i ovde kod nas ima na te konstatacije-provokacije. Temu dalje nisam otvarala jer nisam imala dovoljno info, no slika se jasno nazirala, sa i bez insajdera, kugli, Tarabića.

Daleko od toga da to o čemu smo ovde pisali i raspravljali nije bitno. Itekako, jer radi se o vrednostima,ideologijama, principima, ljudima i njihovim sudbinama, o viđenju njihove uloge u našoj nedavnoj istoriji...A sve se to  pušta niz vetar za šaku nula, što  za posledicu ima ugrožavanje demokratičnosti zemlje, mogućnosti da joj institucije postanu čvršće i nezavisnije, ugrožava se mogućnost da se otvori  široki društveni dijalog o nedavnoj prošlosti i postigne minimum saglasnosti o njoj i još mnogo toga.

Pravac u kome zemlja pa i posledice koje iz toga slede mogu se, sa druge strane, predvideti i  bez poznavanja dešavanja po kafanama i klubovima, pa je zato i ovde o tome toliko pisano.  Način na koji su javno državni funkcioneri i drugi pravdali to kretanje, ili o njemu glasno ćutali, je sam  po sebi ilustrativan  i opasan, te je itekako potrebno komentarisati ga. Bez obziran na sve tajne večere, GO DS od pre nedelju dana i šutnje izvesnih aktera oko njega je ono što će ostati kao simbol ovog kontrapetogoktobra.  

Pa evo, današnja Politika nam je "poklonila" par puzzle koji su javno nedostajali, ali smo naslućivali kako izgledaju. Znate ono mora imati  ivicu ( ne Ivicu) , fali mi jedan koji mora imati dva primača i dva davača, ili koju već Ravensburg terminologiju koristite. No i bez njih  je bilo sasvim moguće sastaviti širu sliku i definisati pravac u kome zemlja ide. Sad, što je Politika baš ovako guknula tek sad, dal s tim ima veze  najava Lj. S. da će je smeniti od pre neki dan samo, dal bi guknuli da ta smena nije u najavi,  to je već druga tema. Ko zna, možda nam baš  Politika detaljnije otkrije i uticaj suđenja Stanku Subotiću na proces formiranja nove vlade. A sad, uživajte u "istraživačkom" novinarstvu.

 

  Više niko ne vidi Dačića kao premijera

SPS je navodno pisanim putem tražio od DS-a mesto šefa vlade za svog predsednika, bogati socijalisti protiv

Samo dve nedelje pošto mu je na ručku u kompaniji „Delta” predstavljeno da bi mogao da bude sledeći srpski premijer u proevropskoj vladi sa Demokratskom strankom, Ivica Dačić ostao je i bez ponude DS-a za premijersko mesto, i bez podrške tajkuna da traži najviše mesto u vladi.U neprilici što je informacija o susretima sa Dačićem procurela u javnost, najbogatiji Srbi nastoje da se distanciraju od pregovora o vladi i poriču da im se ikada učinila pametnom ideja da Dačić bude predsednik proevropske vlade.

 

Naš list je u četvrtak pisao o ručku od 26.maja, kom su uz Dačića i Miroslava Miškovića prisustvovali Milan Beko i Dragan Tomić iz „Simpa”, kao i još nekoliko javnih ličnosti, a juče se u jednim beogradskim novinama pojavila informacija da „predsednik Holding kompanije ’Simpo’ iz Vranja Dragomir – Dragan Tomićne podržava pisani zahtev SPS-a da u pregovorima o novoj vladi Ivica Dačić bude kandidat za mandatara nove vlade u bloku koji predvodi DS”.

Detalj o pisanom zahtevu SPS-a je utoliko zanimljiviji što je ova stranka do juče javno poricala da ima bilo kakve kontakte sa DS-om u vezi sa pravljenjem vlade, a kamoli da je ušla u konkretnu trgovinu oko mandata. Anonimni izvor „Politike” koji je prisustvovao Miškovićevom ručku tvrdio je da je Tomićeva uloga u Dačićevoj promociji kao premijera trebalo da bude „umirivanje” odbora SPS-a na jugu Srbije koji nisu skloni koaliciji sa proevropskim blokom.

Još neki od Miškovićevih gostiju u protekla dva dana insistirali su, u kontaktima sa uredništvom „Politike”, da su Dačiću, naprotiv, pokušavali da ukažu na „mane” premijerskog posla.

Glavnu urednicu lista zvao je i predsednik socijalista Ivica Dačić, da protestuje zbog „nekorektnosti” „Politike” koja je, kako je rekao, „sada gora nego kad je bio Hadži-Struja”. „S kim ja ručam je moja privatna stvar”, revoltirano je rekao Dačić i upitao: „A šta ako vam kažem da je Mišković pre toga primio Koštunicu, da li biste i to objavili?”. Na potvrdan odgovori poziv da sve iznese u javnost preko „Politike”, Dačić je odbio dalji razgovor.

Redakciju su, osim Dačića, zvali i neki akteri sastanka koji su hteli da kažu da su se kod Miškovića „sreli slučajno” i da njihovi stavovi „nisu motivisani time što je Kameron Manter (američki ambasador u Beogradu) rekao da je Koštunica zapalio ambasadu” niti im je tako nešto poznato.

Manter je, inače, prekinuo sa praksom svog prethodnika Majkla Polta koji je srpske tajkune stavio na crnu listu Stejt departmenta. Polt je za svog mandata (prema informacijama koje nikada nisu zvanično potvrđene, ali koje američka ambasada nije htela da demantuje) iskoristio posebna ovlašćenja da bi neke tajkune, poput Miškovića i Željka Mitrovića, stavio na „crnu listu” i označio ih kao koruptivne, zbog čega im je bio zabranjen ulazak u Ameriku.Manter je, nasuprot svom prethodniku, sa tajkunima uspostavio redovne kontakte, što se pokazalo kao mnogo efektnije od Poltovog tvrdog stava.Američki ambasador se, kako je „Politika” pisala, a Manternedugo zatim i potvrdio, sa srpskim bogatašima sastajao u Šekspirovoj ulici u klubu „Privrednik” kako pre, tako i posle izbora da bi sa čelnicima ovog neformalnog udruženja razgovarao o prednostima „proevropske budućnosti”.

 

Manter je na ovaj način, zajedno sa svojim britanskim kolegom Stivenom Vordsvortom, ostvario uticaj o kome pišu čak i neki zapadni mediji (holandski Handelsblat citirao je nedavno evropskog diplomatu koji tvrdi da „Amerikanci i Englezi sede u kokpitu pri formiranju vlade”, ali Vordsvort u intervjuu „Politici” insistira da se njegov uticaj svodi samo na argumente u razgovorima u kojim svojim kontaktima objašnjava evropske stavove).

Međutim, za većinu domaćih štampanih medija i televizija ova tema upadljiva je po svom odsustvu.O uticaju tajkuna i stranih diplomata na pregovore o vladi ne govori čak ni lider LDP-a Čedomir Jovanović koji je pre samo pola godine tražio da se u skupštini formira anketni odbor koji bi se bavio Miškovićem i njegovim uticajem na vladu.Jovanović je zimusu javnost izneo dokument u kome je, navodno, Mišković Amerikancima nudio da utiče na promenu kursa vlade po pitanju Kosova i približavanje stavovima Amerike u zamenu za skidanje sa Poltove „crne liste”. Američka ambasada je demantovala ove tvrdnje Jovanovića, a Mišković je odgovorio kontraoptužbama na račun lidera LDP-a, okrivljujući ga za umešanost u njegovu otmicu.Sada, međutim, više ni Jovanović ne pokušava da „čačka” po ovoj temi. Upitan da prokomentariše ko, prema njegovom mišljenju, u odlučujućoj meri „kroji vladu – stranke ili tajkuni”, Jovanović je juče NIN-u rekao da bi stranke morale da imaju odlučujuću ulogu, ali pošto su „dve Koštuničine vlade koristile tajkune za ostvarivanje svojih ličnih interesa, prirodno je da su tajkuni počeli da koriste državu za svoje interese”.
Jovanović sada smatra da „nije strašno” što veliki biznis ima uticaja na politički pravac zemlje, ali da „nije normalno da taj uticaj bude misteriozan, vaninstitucionalan i ničim neograničen”.


Medijsku tišinu koja obavija ovu temu razbija jedino komentar kolumnistkinje „Danasa” Nataše Odalović koja je u svom komentaru rekla: „Ako ima istine u tvrdnjama koje stižu iz DSS-a da je zeleno svetlo za ovu količinu divljenja i zajedništva koje DS upućuje Miloševićevoj SPS, Palmi i Krkobabiću stiglo iz jedne strane ambasade, što je i razlog gromoglasnoj horskoj tišini koja ovim povodom vlada Beogradom (čast izuzecima) – utoliko gore. Ne toliko zbog mešanja u sastav srpske vlade, koje dolazi spolja, koliko zbog pojačavanja grotesknosti celog slučaja”. Dragana Matović [objavljeno: 14/06/2008.]    



Komentari (133)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:42 14.06.2008

Svaka čast...

Ubio me bog ako ti nisi veći ldp-ovac od Milića...o)))
Za potvrdu ove teze koju iznosiš, pročitaj "Vučkov" komentar u Press-u....Čovek se polomi da kaže kako je Tadić jedina nada za sve što leti, gmiže, pliva, trči, hoda i "svira različite instrumente"...o)))
Jelena Milić Jelena Milić 10:46 14.06.2008

Re: Svaka čast...

Drago,
Ja sam veci GSSovac od Milica. U tome je razlika :)

znas sta je moj problem?

sto bih ja opet zdusno podrzala na nekim eventulanim idućim izborima ldp-ds etc, s a sve tadicem od prosle subote, ako bi se od toga ogradio. a novi izbori bi mi bili impliictni dokaz da jeste, sto mi je bio i jeste i argument za SPS u vladi kad bi cucali i ne bi talasali.

ima li neko bolje resenje? rada sam ga cuti.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:53 14.06.2008

Re: Svaka čast...

Jelena Milić
Drago,
Ja sam veci GSSovac od Milica. U tome je razlika :)

znas sta je moj problem?

sto bih ja opet zdusno podrzala na nekim eventulanim idućim izborima ldp-ds etc, s a sve tadicem od prosle subote, ako bi se od toga ogradio. a novi izbori bi mi bili impliictni dokaz da jeste, sto mi je bio i jeste i argument za SPS u vladi kad bi cucali i ne bi talasali.

ima li neko bolje resenje? rada sam ga cuti.

U čemu se ja i ti razlikujemo što se mišljenja o tome tiče...
U onome što ja mislim da Tadić ne može preko svoje senke, odnosno van koncepta koji ga je i stvorio sa čovekom od 1,5 milona glasova...
Pročitaj na mom blogu jednu repliku Maroviću koja se tiče dva bureta, jedno puno vina i drugo puno vode....
Pošto znam da si ljubiteljica plemenitih vina siguran sam da ćeš razumeti...o))
Jelena Milić Jelena Milić 10:55 14.06.2008

Re: Svaka čast...

siris dezinformacije :))

pijem pretezno rubinov roze litarski od 115 dindzi

ja se solidno slazem sa procenama tadicevih mogucnosti, pa i ds, i pre i posle 2000, cim nema ZDJ i politike uslovljavanja, tu vidim prostor za ldp, i ponovo, nisi mi dao alternativu!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:08 14.06.2008

Re: Svaka čast...

Jelena Milić
siris dezinformacije :))

pijem pretezno rubinov roze litarski od 115 dindzi

ja se solidno slazem sa procenama tadicevih mogucnosti, pa i ds, i pre i posle 2000, cim nema ZDJ i politike uslovljavanja, tu vidim prostor za ldp, i ponovo, nisi mi dao alternativu!

Alternativa...nema je ako se alternativom ne zove vreme....prosto neke stvari moraju dozrijeti..i mora se raditi na tome dozrevanju. Ja mislim da bi se vreme skratilo apsolutno kritičkim odnosom prema Tadiću, i ovome šta radi, pa bar po cenu da dobijemo na vlasti one koji to uporno neće. Samo tako bi mogli demistifikovati ove nesistemske faktore koji udaraju svoj tempo....
I mislim da spoljni faktor ne smemo obmanjivati jer mi je on sada neka nada....ovo što radi Holandija i još neke zemlje koje neće da čuju argumente Vuka Jeremića, Rasima, Đelića i društva. Odnosno Tadićeve argumente
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:13 14.06.2008

Re: Svaka čast...

Ja sam veci GSSovac od Milica. U tome je razlika :)

E, da..vidim da GSS pominješ često i to na način kao da on postoji i da je politički faktor.
Ne postoji, evo pitaj Ješića ili još bolje, pitaj Gorana...
Dakle, to je još jedina stvar koju fetišizuješ...o))
Jelena Milić Jelena Milić 11:25 14.06.2008

o fetisizaciji

ne drago, ldp i co fetisizuju pokojnog premijera. ne cineci mu time bas uslugu. a ovo sutnja o nekim desavanjima je tek posebna tema.

moja poenta je da je vrednosno i po stavovima koje iznosi, ldp u stvari nastavljac politike UGASENOG/utopljenog whatever GSS. metodoloski ne. velika razlika. i tu je slicniji djindjicu , da.

ovo sam pocela da isticem jer je ta tvrdnja da da je ldp nastavak djindjiceve politike pocela da bude zbunjujuca ako s ejasno ne kaze DJINDJICEVE POLITIKE OD PETOG OKTOBRA NAOVAMO. moja prcepcija velicine djindjiceve istorijske uloge i vaznosti je upravo taj kvalitativni skok ka boljem koji je napravi od petog oktobra, pa makar i pod pritiskom zapadne MZ.

po meni, da tadic nije amnestirao vec samo progutao SPS on bi bio i DS nastavljac politike Djindjicz koji bu i uradio istu stvar ( progutao, ne amnestirao), a GSS podrzao.

kadar u ldp iz ds nije nikad tako eksplicitno o pomirenju, hagu, kosovu pricao do 2005 skoro kao sad. ja razloge prosvetljenja ne znam, smatram da je dobro da postoji pol stranka sa takvim javnim stavovima, da je to jako dobro.

al cinjenica jeste da do pre 2000 imali nesto protiv djindjicve prekodrinske politike i kosovske ...koja se btw ne razlikuje mnogo od sadasnje DS, cim popusti pritisak strane MZ javno, a sustinski ni tad.
dragan7557 dragan7557 15:14 14.06.2008

Re: Svaka čast...

Drago Kovacevic
Ubio me bog ako ti nisi veći ldp-ovac od Milića...o)))
Za potvrdu ove teze koju iznosiš, pročitaj "Vučkov" komentar u Press-u....Čovek se polomi da kaže kako je Tadić jedina nada za sve što leti, gmiže, pliva, trči, hoda i "svira različite instrumente"...o)))

E, sad svi zajedno "svi smo mi Tadić"
dragan7557
nikson nikson 15:24 14.06.2008

Re: Svaka čast...

U onome što ja mislim da Tadić ne može preko svoje senke, odnosno van koncepta koji ga je i stvorio sa čovekom od 1,5 milona glasova...


u tom konceptu i mandatu koji su mu dali gradjani nema mesta ni za miskovica, tomica, a za socijaliste tek kao nuzno zlo. najbolji primer za to je sablja. iako danas mnogi pricaju da je to bilo neustavno, krsenje prava i ostale gluposti, ipak se ja ne secam grupa gradjana koje su isle da sprece dos u sprovodjenju sablje. naprotiv, ljudi su se osecali sigurnije, ali je banda onda pocela da govori o tome kao o najvecem zlu, iako se ja ne secam nevinih po zatvorima, mucenja, maltretiranja gradjana i slicnog.

tadic ima mandat da reformise zemlju pa makar ga dobio i od poslednjeg tipa sa najvise planine, samo sto to izgleda nece da se izvede.
bucho bucho 10:57 14.06.2008

tekst nije pronadjen.. do promene naslova

.. tjah..
a kako to sad da se uopste spominje hadzielektricitet i to u nekom drugom kontextu a ne u najsvezijem u koji se turio.. nemoguce da ne znate da je koliko juce promovisao novu knjigu izvesne gospodje koja je Itekako deo price.. to kao nema veze ? to ne treba spomenuti ?
ovo su suvisna pitanja, naravno. pogotovo na ovakvom mestu.
da, zaista je tesko sa malo reci opisati i gospodju i promotera i naziv koji je morao da se ukloni iz naslova ovog posta.. otherwise, biti ce uklonjen kao nekorektan (prema kome?)..

pomalo me zanima i kako nazvati ovdasnje autore koji rade osamsto na sat.

da li su oni Samo Blogeri, ili su kofol (Samo) Naratori price ciji su zapravo akteri, a i ako nisu jos, grabe ka tome...
ili, sta ?
ja znam, ali ne znam sta vi mislite da mi mislimo. i da li uopste ?
Jelena Milić Jelena Milić 11:01 14.06.2008

Re: tekst nije pronadjen.. do promene naslova

uuuuuuuu, sta bi sa onim pokusajte prvo sa najjednostavnijim resenjem:))

ja stavila naslov Politika ko za vreme hadzi antica prvo pa g promenila dz post ne bi otisao u komentarisanje politike, jer tu je sve cak i dacicu jasno, nego da vidimo koliko se cela srbija priblizava periodu Struje i Co

pomalo me zanima i kako nazvati ovdasnje autore koji rade osamsto na sat.


u mom slucaju pasioniranog posmatraca desavanja koja smatram za treci najveci kljucni dogadaja posle 5 oktobra i ubistva premijera, nista manje, nista vise . otud toliko postova. da ostavim trag. da mi savest bude cista. mozete li vi, sa brand new nick, to uopste da shvatite? tesko.
bucho bucho 11:10 14.06.2008

Re: tekst nije pronadjen.. do promene naslova

aaaa
Jelena Milić
u mom slucaju pasioniranog posmatraca desavanja

na blogu, jel, uopste me ne cudi kraj vaseg 'odgovora'.
Jelena Milić
mozete li vi, sa brand new nick, to uopste da shvatite? tesko.

tako tipicno.
al svejedno, hvala na trudu oko istog.
Jelena Milić Jelena Milić 11:49 14.06.2008

Re: tekst nije pronadjen.. do promene naslova

Jelena Milićmozete li vi, sa brand new nick, to uopste da shvatite? tesko.
tako tipicno.


je da, slazemo se. cim dodje turbo neprijatna tema, odma se pojave spavaci i insinuatori koji ne kapiraju da je hadziantic isto sto i Struja sa velikim S, jel ja LJS nisam direktno pomenula ni u naslovu prethodnom :))

pa onda insinuacije zasto ko sta pise, ko stoji iza etc.

u pravu se,. takooo tipicnoooo

u nedostaku argumenta ocekivano.
bucho bucho 13:21 14.06.2008

Re: promene i krinke

da draga. u pravu ste. osim u onom u cemu gresite.

ako mene nazivate (a u nedostatku odgovora) spavacem i insinuatorom, grdno gresite. pratim ovaj blog od njegovog postanka. i dobro se secam vasih ranijih blogova.. i tema, i promena stavova i kojecega.

vasi su tekstovi posle kratkog vremena kod mene otisli na Ignore.. iz prostog razloga sto su tamo cesto vidjani kerovi za jednokratnu upotrebu sa kojima ste lovili po komentatorima. osobito se secam onog novikova.

ako su kerovi spavali, onda se cesto moglo videti 'MiM were here' ili upgrade verzija 'mim sablja were here'

ono kao levo krilo, desno krilo.. pa nikad ne znas odakle Duva.

moje pitanje je bilo prosto. kako to da vi, koja pasionirano posmatra, niste uz spominjanje Struje i Co, spomenuli kako je juce isti promovisao knjigu MM. (bez I izmedju) upravo kao ilustraciju POVRATKA na Staro.

povlacim pitanje. a i onako je bilo retoricko.
uostalom, sto ne zatvorite opciju komentara, onda niko nista nece pitati. svejedno se klizi ka tome. svuda.

sonja k. sonja k. 13:42 14.06.2008

Re: promene i krinke

pratim ovaj blog od njegovog postanka....


a jel i u parku svaki dan gledate joggerke?
ne znam kak vam nije naporno da se multiplicirate ko retardirani komarci



bucho bucho 13:50 14.06.2008

Re: promene i krinke


zaboravih. osim kerova za jednokratnu upotrebu, ima i onih za visekratnu. videti gore.
sonja k. sonja k. 13:58 14.06.2008

Re: promene i krinke

bucho

zaboravih. osim kerova za jednokratnu upotrebu, ima i onih za visekratnu. videti gore.


gospodine niste dobro pratili na casu
nego nije valjda da ste do sada cekali da vam neko odgovori?
upornost frustriranog butchera
avemarija avemarija 11:27 14.06.2008

Skupljate Salvete ???

Dakle Ulice ce nam doci glave . Secam se Sekspirove i ex res Djordje , sada Privrednik ???, iz vremena mog svadbenog rucka- nije slutilo na dobro . Pa onda pocetkom ' 90. ih u tom istom Djordju su zadrigli Crncevic Brana i Veciti "decko" pod Maliganima Kapor i Ultranacionalisti Knina i B.Luke sa jos Zadriglijim i od nerada Otezalim Generalima ,krojili Sudbinu svih nas na Salvetama od damasta , a sve preko rascerecenih Prasica , Jaganjaca , uz hektolitre 12 y old chivasa R. Placalo se Pismima ,nikad kesom. Naravno Fondova za Izbeglice ,raseljene ,ponizene i uvredjene, jadne i nikakve. Da bi se posle skoro 20.g ponovo Iscrtavale Salvete , ocito na preuredjenom i daleko otmenijem nekadasnjem restoranu Djordje. Ako sudim po predhodnim dealovanjima sklopljenim u ex DJordje res , polazeci od svog Katastrofa deala , preko Rrrodoljubivog Lokatorskog i Zderackog deala , pa Deala Kriminogenog , sve do ovog Top Deal o pravljenju Vlade usred Kafane ,na salveti , mogu da kazem ,zlobno , ne nema sanse da izadje na dobro. Sve zapechaceno u ex Djordju , mora Neslavno da PUKNE. Tvrdim.
remorker remorker 11:35 14.06.2008

Cek,cek...

a zar nije bilo skoro kada je gospodja Milic bila stub odbrane lika i dela Borisa I Ujedinitelja?!?!?!??!
Da citiram uvek dragu Svetlanu Lukic : "..kad ono se ispostavilo da proevropske snage Srbije predvodi jedna tako jadna politicka figura,vise figura nego politicka,kao sto je Boris I Ujedinitelj.To što je u nedelju rekao pred glavnim odborom DS-a, i to kako je GO naše evropske uzdanice na to reagovao je - dno dna. Gazda se raspojasao pred svojim odborom poručujući nam da treba da se izmirimo sa svojim dželatima, i da treba da pokažemo razumevanje za bol koji Dačić oseća zbog Miloševićeve smrti......."I tako dalje i tako dalje.....
Jelena Milić Jelena Milić 11:40 14.06.2008

Re: Cek,cek...

kapiram da ovo nije bilo upuceno meni vec kriticarima mog stava da tadica treba podrzati u drugom krugu predsednickih i da nije isti sto i nikolic? kao i mog stava, koji vazi ui posle GO Ds, da PL i co koji su na listama i sjatevima LDP BT ne mogu nazivati moronima etc sto nikako nije isto sto i racionalna bezlicna kritika.

iskreno, ni posle onog GO Ds on, po meni, jos nije isto sto i nikolic.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:43 14.06.2008

Re: Cek,cek...

iskreno, ni posle onog GO Ds on, po meni, jos nije isto sto i nikolic.

*novo

Pa nije ništa isto...Ali, sledeća koalicija će biti Tadić - Nikolić...
Mada nisu isto....
P.S. Ko ono donese Ustav...
Jelena Milić Jelena Milić 11:46 14.06.2008

Re: Cek,cek...

Ko ono donese Ustav...
il udje u sps na beogradu....jel to ta logika :))

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:49 14.06.2008

Re: Cek,cek...

Jelena Milić
Ko ono donese Ustav...
il udje u sps na beogradu....jel to ta logika :))


o)))
jeste...
Ali, na Beogradu postoji čvrsta koalcija od prošlog saziva...Biće samo proširena SPS-om..
Tako da...
Jelena Milić Jelena Milić 11:55 14.06.2008

Re: Cek,cek...

cek da POjasnim ( joj sto tu kovanicu mrzim, pojacniti, )

ko se nudi da na gradu napravi koaliciju sa ds i sps :))
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:05 14.06.2008

Re: Cek,cek...

Jelena Milić
cek da POjasnim ( joj sto tu kovanicu mrzim, pojacniti, )

ko se nudi da na gradu napravi koaliciju sa ds i sps :))

Znam ko se nudi..o))
No da ja "pojasnim"....Oni koji bi ponudu trebali prihvatiti smatraju ponudu nepristojnom...osim ako ne pruži podršku na neviđeno, bezuslovno i uz popratnu muziku....
jananderson jananderson 12:14 14.06.2008

Re: Cek,cek...

remorker
a zar nije bilo skoro kada je gospodja Milic bila stub odbrane lika i dela Borisa I Ujedinitelja?!?!?!??!
Da citiram uvek dragu Svetlanu Lukic : "..kad ono se ispostavilo da proevropske snage Srbije predvodi jedna tako jadna politicka figura,vise figura nego politicka,kao sto je Boris I Ujedinitelj.To što je u nedelju rekao pred glavnim odborom DS-a, i to kako je GO naše evropske uzdanice na to reagovao je - dno dna. Gazda se raspojasao pred svojim odborom poručujući nam da treba da se izmirimo sa svojim dželatima, i da treba da pokažemo razumevanje za bol koji Dačić oseća zbog Miloševićeve smrti......."I tako dalje i tako dalje.....

mariopan mariopan 12:17 14.06.2008

Re: Cek,cek...

Meni je jasno zasto nam Vladu prave Amerikanci i Englezi , iz sopstvenog interesa, kako bi drugacije bilo...ali mi nije jasno da se mirno prelazi preko toga da se nasim glasovima trguje tako da se dodatno obogate hohstapleri iz bogatog repertoara naseg politickog i ekonomskog (kriminalnog) miljea...pa da se proguta i taj rucak i da Ceda kaze da "nije strasno" sto nam Miskovic radi to sto radi....sve samo vlasti radi? E to je dodatni razlog za prezir prema svim akterima danasnje politicke scene, nije to politika, to je pijaca gde se stoka okuplja da se medjusobno kupe i prodaju, rekao bi narod..javna kuca i prostitucija...a onda ospu paljbu po tom narodu koji je glasao, pa stvarno, taj narod je fantastican obzirom ko ga i gde vodi, lepo je znati da nam se opet po salvetama iscrtava sudbina, da bar znamo ko nam je i sta smislio dok se davio zalogajima i gojio svoju sujetu i zadnjicu.

Preporuka za komentar Avemarija.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:12 14.06.2008

Re: Cek,cek...

Jelena Milić
cek da POjasnim ( joj sto tu kovanicu mrzim, pojacniti, )

ko se nudi da na gradu napravi koaliciju sa ds i sps :))

E, evo konačno nešto....o))
Čeda u intervjuu NIN-u..
"Mi mislimo da se izmišljanjem nekakvog "nacionalnog pomirenja" ne može zameniti bolji život kroz evropske integracije za šta su građani glasali. A svakako smo protiv takvog "nacionalnog pomirenja" u kojoj žrtve treba da pristanu na mirenje sa dželatima."


stefan.vizantin stefan.vizantin 17:29 14.06.2008

Re: Cek,cek...


E, evo konačno nešto....o))
Čeda u intervjuu NIN-u..
"Mi mislimo da se izmišljanjem nekakvog "nacionalnog pomirenja" ne može zameniti bolji život kroz evropske integracije za šta su građani glasali. A svakako smo protiv takvog "nacionalnog pomirenja" u kojoj žrtve treba da pristanu na mirenje sa dželatima."

dragi Drago, mislim da za tebe to nece ni biti nacionalno (ili privatno) pomirenje, vec zapravo druzenje nanovo sa starim prijateljima iz 90tih. i za tebe i za onog cetnika Nikolu. verujem da mnogim ljudima ovo sve tesko pada ali ste Vi (koji ste medju najglasnijima) poslednji koji treba da nam ukazujete na neke pogresne odluke pomirljive politike BT.
die hard die hard 23:47 14.06.2008

Re: Cek,cek...

na Beogradu

na gradu

Sto bre ljudi govorite/pisete ovako?Sta to znaci - na gradu, na Beogradu.Ruzno zvuci.Izvinte za trol.
remorker remorker 02:26 15.06.2008

Re: Cek,cek...

Pa prica o nacionalnom pomirenju opet ide od Dobrice Cosica,to je bar jasno kao dan.
Mada ta prica nije zapocela od Borisa vec od Cedomira,trebalo je Cedomir da pruzi ruku socijalistima(tako mu je ponudjeno ako se ne varam)....
Iskreno bih voleo da Ceda izadje i kaze ponesto o tome!!!!
adam weisphaut adam weisphaut 12:26 14.06.2008

Le Miserable

Sad, što je Politika baš ovako guknula tek sad, dal s tim ima veze najava Lj. S. da će je smeniti od pre neki dan samo, dal bi guknuli da ta smena nije u najavi, to je već druga tema.

Ko je gledao sinoć Đorđa Vukadinovića na Enteru zna šta je očaj i jad, mora da se zabrinuo za gažu u Politici.
No siguran sam da iako sadašnja garnitura kopa i rukama i nogama da zadrži svoje mesto uredika, korifeja, savanata i mislioca da će se brzo naći odgovarajući izvršitelji oratorskih radova da zauzmu njihova mesto i naplate svoju blagonaklonost novim liderima. Sonj Šliht je povukla nogu neka se spremi Žarković.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:14 14.06.2008

Re: Le Miserable

adam weisphaut
Sad, što je Politika baš ovako guknula tek sad, dal s tim ima veze najava Lj. S. da će je smeniti od pre neki dan samo, dal bi guknuli da ta smena nije u najavi, to je već druga tema.

Ko je gledao sinoć Đorđa Vukadinovića na Enteru zna šta je očaj i jad, mora da se zabrinuo za gažu u Politici.
No siguran sam da iako sadašnja garnitura kopa i rukama i nogama da zadrži svoje mesto uredika, korifeja, savanata i mislioca da će se brzo naći odgovarajući izvršitelji oratorskih radova da zauzmu njihova mesto i naplate svoju blagonaklonost novim liderima. Sonj Šliht je povukla nogu neka se spremi Žarković.

E, vidiš...
Kad se toliko vrišti za gažu od kolumne, koliko li se vrišti za bogougodnije stvari....o))
Ma ima bre da se Tijanić lično učlani u DS....samo gledaj...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:17 14.06.2008

Re: Le Miserable

Kad se toliko vrišti za gažu od kolumne, koliko li se vrišti za bogougodnije stvari.

U Srbiji ?
Ovih dana ?
Posle toliko demokratskih reformi i evropskih platformi ?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:21 14.06.2008

Re: Le Miserable

Ninoslav Randjelovic
Kad se toliko vrišti za gažu od kolumne, koliko li se vrišti za bogougodnije stvari.

U Srbiji ?
Ovih dana ?
Posle toliko demokratskih reformi i evropskih platformi ?

Kanda se čudiš Nino...o))
Kako da protumačim ovu tvoju svekoliku upitanost...o))
Kanda ti je "strepnja nije dublja od nade"...o))
mariopan mariopan 13:35 14.06.2008

Re: Le Miserable

Pa na mestu je upitanost, bar se i ja pitam sta bi sa tolikim "demokratskim reformama" i "platformama" i svim eksperimentalnim pokusima koje su nad nama, kao nad pokusnim kunicima, vrsile sve vlade unazad od 5 oktobra naovamo i ko je u tome ucestvovao pa je iznedrio sadasnje blato u kome se davimo? Nema dobrovoljaca da se jave, svi peru ruke?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:36 14.06.2008

Re: Le Miserable

Kako da protumačim ovu tvoju svekoliku upitanost.

Evo kako, dragi moj Drago - kao odusevljenje genijalnoscu ovdasnjih blogera aktivista koju oni manifestuju dok se medjusobno ubedjuju cija je fetisizacija politicki prosperitetnija ili kako je ova ili ona politicka frakcija neke od stranaka u Srbiji zapravo buduci nosilac promena u drustvu koje ce konacno, jednog dana, umnoziti broj srecnih i imucnih gradjana Srbije koja ce biti u Evropi....
Jelena Milić Jelena Milić 13:55 14.06.2008

jel mogu imena, primeri...ninoslave

ubedjuju cija je fetisizacija politicki prosperitetnija ili kako je ova ili ona politicka frakcija neke od stranaka u Srbiji zapravo buduci nosilac promena u drustvu koje ce konacno, jednog dana, umnoziti broj srecnih i imucnih gradjana Srbije koja ce biti u Evropi....
adam weisphaut adam weisphaut 13:58 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

A ja hteo Ninoslava da pitam pa sve oklevam:
Nego dragi prijatelju, da li mislite kao upućen čovek u pitanja oko Kosova da će revizorska čizma zakoračiti u ministarstvo za KIM ili će se to izbeći zarad daljnih međusobnih bogougodnih radnji političkih aktera ovdašnjih?
adam weisphaut adam weisphaut 14:00 14.06.2008

Re:

Ma ima bre da se Tijanić lično učlani u DS....samo gledaj..

Tijanić je imao toliko promena boja, šta je još jedna.
A i predsednik se uvek rado sretao sa velikanom jugoslovenskog novinarstva.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:07 14.06.2008

Re: Le Miserable

adam weisphaut
Ma ima bre da se Tijanić lično učlani u DS....samo gledaj..

Tojanić jeimao toliko piomena boja, šta je još jedna.
A i predsednik se uvek rado sretao sa velikanom jugoslovenskog novinarstva.

Ma predsednik je i počeo "nacionalno pomirenje" tako što je odmah po preuzimanju DS-a zvao Tijanića na stranačku slavu. Kad je moglo "nacionalno pomirenje" sa JUL-om, 2004. šta fali sa SPS-om 2008. god...o))
I ko mu kaže kako Ivica nema dovoljan "demokratski i evroatlanski kapacitet", imaće posla sa njim...o))
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:10 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

adam weisphaut
A ja hteo Ninoslava da pitam pa sve oklevam:
Nego dragi prijatelju, da li mislite kao upućen čovek u pitanja oko Kosova da će revizorska čizma zakoračiti u ministarstvo za KIM ili će se to izbeći zarad daljnih međusobnih bogougodnih radnji političkih aktera ovdašnjih?

A, revizija pod obavezno....samo se ne zna koje godine...o)))
I ti Adame, pričaš o reviziji a Kosovo donosi ustav koliko za dva dana....
Videćeš sada kad te napadne Mariopan..o))
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:12 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

Jelena Milić
ubedjuju cija je fetisizacija politicki prosperitetnija ili kako je ova ili ona politicka frakcija neke od stranaka u Srbiji zapravo buduci nosilac promena u drustvu koje ce konacno, jednog dana, umnoziti broj srecnih i imucnih gradjana Srbije koja ce biti u Evropi....

Ma Nino po nekad voli taj pitijski jezik...o))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:15 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

A, revizija pod obavezno....samo se ne zna koje godine...o)))

Kakva to revizorska cizma moze biti ako je nacionalna i drzavna strategija oko Kosova
jasno i precizno vec usaglasena i formulisana ? Kakvu reviziju prizeljkujete, vi dragi blogeri prijatelji ?
adam weisphaut adam weisphaut 14:16 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

A, revizija pod obavezno....samo se ne zna koje godine...o)))
I ti Adame, pričaš o reviziji a Kosovo donosi ustav koliko za dva dana....
Videćeš sada kad te napadne Mariopan..o))

Ne zna se koje godine ali se zna kog meseca-limburga.
Zato sam se i snebivao
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:17 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

Mogu imena. Evo, ti, na primer. Tvoji postovi. Na primer.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:20 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

Ninoslav Randjelovic
A, revizija pod obavezno....samo se ne zna koje godine...o)))

Kakva to revizorska cizma moze biti ako je nacionalna i drzavna strategija oko Kosova
jasno i precizno vec usaglasena i formulisana ? Kakvu reviziju prizeljkujete, vi dragi blogeri prijatelji ?

Dakle, tamo gde ima sabornosti, nema revizije....
jesam li dobro shvatio Ninoslave...o))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:24 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

Dakle, tamo gde ima sabornosti, nema revizije....
jesam li dobro shvatio Ninoslave...o))

Tako je, samo sto tamo nema ni tog Kosova.... Mislim tamo gde ima te sabornosti i strategije kod Srba...
adam weisphaut adam weisphaut 14:30 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave


Dakle, tamo gde ima sabornosti, nema revizije....
jesam li dobro shvatio Ninoslave...o))

Ma da. Ideja budžetske kontrole bi unizila jednu uzvišenu ideju.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:47 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

adam weisphaut

Dakle, tamo gde ima sabornosti, nema revizije....
jesam li dobro shvatio Ninoslave...o))

Ma da. Ideja budžetske kontrole bi unizila jednu uzvišenu ideju.

Ma, da...
Velike ideje se ne mere količinom pokradenoga novca....
mariopan mariopan 15:13 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

Drago Kovacevic
adam weisphaut
A ja hteo Ninoslava da pitam pa sve oklevam:
Nego dragi prijatelju, da li mislite kao upućen čovek u pitanja oko Kosova da će revizorska čizma zakoračiti u ministarstvo za KIM ili će se to izbeći zarad daljnih međusobnih bogougodnih radnji političkih aktera ovdašnjih?

A, revizija pod obavezno....samo se ne zna koje godine...o)))
I ti Adame, pričaš o reviziji a Kosovo donosi ustav koliko za dva dana....
Videćeš sada kad te napadne Mariopan..o))

Sta ima da ga napadam, znam i ja da donose ustav, proglasili su i nezavisnost pa im nekako kilavo ide to priznavanje, ne pomazu ni pretnje ni pare njihvoih velikih prijtelja Amera...tako ce i taj "ustav" da prodje, samo ce da zamute pa da prospu kao sto su i do sada radili. A toliko su zamutili da ni sami ne mogu da ga raspletu zato im i treba neka kooperativna " Vlada" koja ce im na tacni dati to Kosovo pa da se oni vise ne muce sa krsenjem medjunarodnog prava i natezanjem da rode mecku ne bi li dokazali da crno nije crno kao sto mislimo vec belo kada oni kazu. Ali na putu smo da dobijemo bas takvu Vladu, na radost nekih kojima tudja steta znaci vise od sopstvene dobiti...po onoj narodnoj "neka komsiji crkne krava, jest da ja nemam koristi ali komsija ima stete" ..
stefan.vizantin stefan.vizantin 17:33 14.06.2008

Re: Le Miserable

E, vidiš...
Kad se toliko vrišti za gažu od kolumne, koliko li se vrišti za bogougodnije stvari....o))
Ma ima bre da se Tijanić lično učlani u DS....samo gledaj...

kao sto su neki iz pobunjenickih Vlada pravo u najproevropskije snage uleteli ekspresno. a ima ih i svi znaju o kome mislim. Tijanic je debeli manipulator i to potpisujem, ali opet kada pticice preletacice to iznose osecam se neprijatno...
silver bullet silver bullet 20:21 14.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

Sta ima da ga napadam, znam i ja da donose ustav, proglasili su i nezavisnost pa im nekako kilavo ide to priznavanje, ne pomazu ni pretnje ni pare njihvoih velikih prijtelja Amera...tako ce i taj "ustav" da prodje, samo ce da zamute pa da prospu kao sto su i do sada radili. A toliko su zamutili da ni sami ne mogu da ga raspletu zato im i treba neka kooperativna " Vlada" koja ce im na tacni dati to Kosovo pa da se oni vise ne muce sa krsenjem medjunarodnog prava i natezanjem da rode mecku ne bi li dokazali da crno nije crno kao sto mislimo vec belo kada oni kazu. Ali na putu smo da dobijemo bas takvu Vladu, na radost nekih kojima tudja steta znaci vise od sopstvene dobiti...po onoj narodnoj "neka komsiji crkne krava, jest da ja nemam koristi ali komsija ima stete" ..


Eh Mariopan, vas post odise resentimanom. Kiselo grozdje?

Taj "smuti pa prospi" narod dobi svoju drzavu i na tome je radio daleko ozbiljnije, duze i studioznije od nas.

Drzavu vec imaju, a vi suvise znacaja pridajete nasoj vladi.

I Kostunica je mislio da je neki faktor, da je pravo na njegovoj strani a rec njegova uklesana u kamenu.

Ne ide to tako. Gola sila i novac. A mi Kalimero.
die hard die hard 23:53 14.06.2008

Re: Le Miserable

Ma ima bre da se Tijanić lično učlani u DS....samo gledaj...


Mislim da ce Tijanic KOLEKTIVNO da se uclani u DS.
mariopan mariopan 18:27 15.06.2008

Re: jel mogu imena, primeri...ninoslave

silver bullet
Sta ima da ga napadam, znam i ja da donose ustav, proglasili su i nezavisnost pa im nekako kilavo ide to priznavanje, ne pomazu ni pretnje ni pare njihvoih velikih prijtelja Amera...tako ce i taj "ustav" da prodje, samo ce da zamute pa da prospu kao sto su i do sada radili. A toliko su zamutili da ni sami ne mogu da ga raspletu zato im i treba neka kooperativna " Vlada" koja ce im na tacni dati to Kosovo pa da se oni vise ne muce sa krsenjem medjunarodnog prava i natezanjem da rode mecku ne bi li dokazali da crno nije crno kao sto mislimo vec belo kada oni kazu. Ali na putu smo da dobijemo bas takvu Vladu, na radost nekih kojima tudja steta znaci vise od sopstvene dobiti...po onoj narodnoj "neka komsiji crkne krava, jest da ja nemam koristi ali komsija ima stete" ..


Eh Mariopan, vas post odise resentimanom. Kiselo grozdje?

Taj "smuti pa prospi" narod dobi svoju drzavu i na tome je radio daleko ozbiljnije, duze i studioznije od nas.

Drzavu vec imaju, a vi suvise znacaja pridajete nasoj vladi.

I Kostunica je mislio da je neki faktor, da je pravo na njegovoj strani a rec njegova uklesana u kamenu.

Ne ide to tako. Gola sila i novac. A mi Kalimero.

Nije kiselo grozdje....sto bi bilo? To nije drzava i nece jos dugo biti...moze kao Kipar da stoji tako 40 godina...bolje im je bilo da zaista p[regovaraju ali njihove prave gazde SAD to nisu dali, pa umesto da zaista imaju nesto i da krenu napred i oni...ovako cemo se cerati jos. ne uzdam se ja u Kostunicu, zasto bih...uzdam se u sve drzave sveta koje to Kosovo nisu priznale jer tako krse medjunarodno pravo a tih zemalja je jos uvek oko 150 naspram 40 koje su ga priznale. Zato to nije kiselo grozdje ))) A ja znam da sam taj Kalimero, to je bolje nego da imam krvave ruke i da zivim u otetoj kuci, bar meni je lakse da tako zivim, svoja na svome.
silver bullet silver bullet 19:57 15.06.2008

Re: Le Miserable

Mislim da ce Tijanic KOLEKTIVNO da se uclani u DS.


Vec je tamo.

Ako ste gledali naslovne vesti, takozvane hedove, na pocetku danasnjeg drugog dnevnika, sve vam je jasno.

Dakle, prva vest - proglasenje Ustava Kosova, pa reakcija Tadica, pa ostali naslovi (hedovi).
Nista Kostunica.
Tek kasnije pustili njegovu izjavu.

A nekad je premijerova bila 11 bozja zapovest.

Eh, kako se lako putuje niz vodu.

quickspace quickspace 14:27 14.06.2008

Zanimljiv detalj...

...je i tvrdnja u sledechem pasusu:

Manter je na ovaj način, zajedno sa svojim britanskim kolegom Stivenom Vordsvortom, ostvario uticaj o kome pišu čak i neki zapadni mediji (holandski Handelsblat citirao je nedavno evropskog diplomatu koji tvrdi da „Amerikanci i Englezi sede u kokpitu pri formiranju vlade”, ali Vordsvort u intervjuu „Politici” insistira da se njegov uticaj svodi samo na argumente u razgovorima u kojim svojim kontaktima objašnjava evropske stavove).


Dakle, poznanik, novinar iz Holandije, zamoljen je da proveri ovu informaciju. Ispostavilo se da je "Handelsblat" citirao ne "evropskog diplomatu", vech svoj izvor iz Beograda - Ljilju Smajlovich.

Zanimljivo, kao ssto rekoh.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:43 14.06.2008

Re: Zanimljiv detalj...

quickspace
...je i tvrdnja u sledechem pasusu:

Manter je na ovaj način, zajedno sa svojim britanskim kolegom Stivenom Vordsvortom, ostvario uticaj o kome pišu čak i neki zapadni mediji (holandski Handelsblat citirao je nedavno evropskog diplomatu koji tvrdi da „Amerikanci i Englezi sede u kokpitu pri formiranju vlade”, ali Vordsvort u intervjuu „Politici” insistira da se njegov uticaj svodi samo na argumente u razgovorima u kojim svojim kontaktima objašnjava evropske stavove).


Dakle, poznanik, novinar iz Holandije, zamoljen je da proveri ovu informaciju. Ispostavilo se da je "Handelsblat" citirao ne "evropskog diplomatu", vech svoj izvor iz Beograda - Ljilju Smajlovich.

Zanimljivo, kao ssto rekoh.


Pa Lj.S. je više od novinara......i više od urednika...Lj.S. je sasvim opredeljen i prepoznatljiv politički faktor...o))
dragan7557 dragan7557 13:03 15.06.2008

Re: Zanimljiv detalj...

quickspace
...je i tvrdnja u sledechem pasusu:

Manter je na ovaj način, zajedno sa svojim britanskim kolegom Stivenom Vordsvortom, ostvario uticaj o kome pišu čak i neki zapadni mediji (holandski Handelsblat citirao je nedavno evropskog diplomatu koji tvrdi da „Amerikanci i Englezi sede u kokpitu pri formiranju vlade”, ali Vordsvort u intervjuu „Politici” insistira da se njegov uticaj svodi samo na argumente u razgovorima u kojim svojim kontaktima objašnjava evropske stavove).


Dakle, poznanik, novinar iz Holandije, zamoljen je da proveri ovu informaciju. Ispostavilo se da je "Handelsblat" citirao ne "evropskog diplomatu", vech svoj izvor iz Beograda - Ljilju Smajlovich.

Zanimljivo, kao ssto rekoh.

A, zašto onda nije korigovao IME novine????????????????????
Ove prevashodno trgovačke ali i korektne novine se zovu Handelsblad a ne Handelsblat a blado i blato nije isto.
smokvica smokvica 14:42 14.06.2008

fascinira me izjava


„А шта ако вам кажем да је Мишковић пре тога примио Коштуницу, да ли бисте и то објавили?”.


Pa ON njih sve prima redom jednog po jednog...

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:45 14.06.2008

Re: fascinira me izjava

smokvica

„А шта ако вам кажем да је Мишковић пре тога примио Коштуницу, да ли бисте и то објавили?”.


Pa ON njih sve prima redom jednog po jednog...


Mišković je "ledolomac", što sa pravom reče B.Đ.
Inner Party Inner Party 17:33 14.06.2008

Miskovic & co.

Manter je, nasuprot svom prethodniku, sa tajkunima uspostavio redovne kontakte


Sto znaci da on u njih ima vise poverenja
Sto znaci da su zapadu ovdasnji tajkuni znacajniji od ovdasnjih politicara
Sto znaci da su ovdasnji tajkuni bolji (sposobniji, pouzdaniji, razumniji) deo drustva od politicara
Dakle, LDP je po pitanju tajkuna duze vreme lupao gluposti i sada je konacno mudro zacutao
Ja to cutanje pozdravljam.
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:57 14.06.2008

Razlika izmedju salveta i toalet papira?

Salveta je tajkun za toalet papir!
ceda_urosevic ceda_urosevic 13:42 15.06.2008

šta bi? end of discussion?

a ja baš iskokao kokice.
JJ Beba JJ Beba 13:43 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ceda_urosevic
a ja baš iskokao kokice.

štaš ti ovde, ajd tamo kokaj
ceda_urosevic ceda_urosevic 13:45 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ma super mi je bilo ovo iznošenje private podataka, pa svratio... al' vidim, disklajmer, što bi domaćica rekla, radi li radi... :)))
sonja k. sonja k. 13:50 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ceda_urosevic
ma super mi je bilo ovo iznošenje private podataka, pa svratio... al' vidim, disklajmer, što bi domaćica rekla, radi li radi... :)))


a zasto je tebi super to iznosenje privatnih podataka?
il se zezas
oces da nam kazes kako je bljak al....
Exitus Letalis Exitus Letalis 13:54 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ceda_urosevic
ma super mi je bilo ovo iznošenje private podataka, pa svratio... al' vidim, disklajmer, što bi domaćica rekla, radi li radi... :)))

pa privatne podatke je iznosio spavac koji je banovan.
i onako mu je bilo ovo mesto odvratno.
good for him. ne mora da svraća. može u šetnju ko što je sam preporučio.
kako voli.
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:00 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

oces da nam kazes kako je bljak

Ja bih rekao da je to bljak i da me se uopšte ne tiče gde se ko preselio ili šta radi u slobodno vreme. Ali pošto me autorka bloga uporno demantuje pisanjem o svojoj privatnosti, jbg, šta ću - postao sam radoznao. Svakako se blog u ogromnoj meri pretvorio u pravi on line dnevnik, što on po definiciji i jeste, ali mi se nekako čini da smo drugačije definisali konkretno Blog B92 kada se pojavio, i da je ovo mesto postalo nešto drugačije upravo zbog toga što je odolevalo sadržajima koje su privatne impresije o cveću i proleću. JM, se nije, doduše, mnogo isticala u pravljenju novog izgleda bloga generalno, ali je podlegla ovim tendencijama u svojim tekstovima. Ako se to nekome ne dopada, i to joj ovde kaže, ona odgovori, uključe se ljudi i raspravljaju - ne vidim to kao razlog da se neko trajno banuje. Ali, ja nemam oči Supermoda.
Exitus Letalis Exitus Letalis 14:04 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

Ako se to nekome ne dopada, i to joj ovde kaže, ona odgovori, uključe se ljudi i raspravljaju - ne vidim to kao razlog da se neko trajno banuje. Ali, ja nemam oči Supermoda.

nije trajno banovan zbog rasprave, koja to nije ni bila, već su to bile same uvrede, nego zato što je to dupli ili trodupli nick. ti to možda bolje znaš. a mi smo čuli od moderatora.
nemoj da braniš neodbranjivo.
možda si se kasno uključio, hebiga, prođe vreme dok se neiskokaju kokice.
Jelena Milić Jelena Milić 14:08 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

cedo ne trebaju oci supermoda za kolicinu lazi i netacnih cinjenica koje su likovi izneli. nisi naivan vidis razliku, ne ide ti na cast da se pravis lud. koji su tvoji razlozi i veze za to, opet nebitno. ono si sto ovde napises.

ako samo prodjes kroz moje posotve videce da su sve kriitke ma kave ostavljenje.


doticni btw ima sukob sa logikom i cinjenicama jer mi spocitava cvece i to a onda i 5 posotva o politici gle cuda u periodu kad se u srbiji desava kontrtrapetioktobar.

cuj, sta da mu radim kad on i sl nisu imali muda i znanja ili whatever da na desavanja od 3-13 juna reaguju na pravi nacin.

iygled ada su frustrirani pa to kanalisu ovde. ako. neka im.

razlozi, ne ticeee me seee

nego, jer custe vi, ti i tvoji savetnici najnoviji meni ovde, nekad za trziste, ponudu i potraznju!

ako oces da plasiras poruku nekad je bitno upakovati je tako da moze da dopre do veceg broja ljudi, d aim bude pitkija! i zanimljivija.

i jos nesto, sukob sa logikom i matematikom, ako sam ja toliko zastranila ili losa ili nebitna ili sta sve onaj ne nakaci ovde cemu onda toliko njihovih komentara kod mene i o meni ako i poznavanja i montiranja mog bacgrounda. gore jedan napisa stavio sam vas na ignore, pa onda celu analizu mog sunovrata ili sta :))

ovaj isto, ofucano, etc, pa onda toliko saveta cas besnih cas dobronamernih...cemu, zar mu nije lakse da ignore, preskoci, ako sam irelevantna. cemu toliki mazohizma.

ja napr videla sta ima tamo, pogledala ponovo, prazno, pogledala opet, prazno i digla ruke!


pobrisa supermod i pitanje koje sam jeb uputila o tome kako je moguce da neko ko je izasao iz gss pre utapanja u ldp moze da pukne na skupstini ldp?

ako su mu tako relevantne i ostele info u tim zidnim sto izgledaju ko sluzbeni glasnik feat privredni pregled daleko ce dogurati



i ajd jos. ako neko obelodani delove svog zivota, da li je taj neko obelodanio sve? mislim, cemu ekstrapolacije tako niske, zar ta ekipa ne ume bolje i argumentovanije?






ceda_urosevic ceda_urosevic 14:09 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

EL, supermod je objasnio da je jeb trajno banovan zbog toga što je klon banovanog korisnika. Daj, bre, koliko klonova ima na ovom blogu?! Kad bi svakoga banovali na osnovu toga da li ima klon ili ne, ostalo bi ovde nas desetak. Nisam se kasno uključio, a kokice kokam u mikrotalasnoj, pa brzo stignu :)
JJ Beba JJ Beba 14:09 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

Ja bih rekao da je to bljak i da me se uopšte ne tiče gde se ko preselio ili šta radi u slobodno vreme. Ali pošto me autorka bloga uporno demantuje pisanjem o svojoj privatnosti, jbg, šta ću - postao sam radoznao. Svakako se blog u ogromnoj meri pretvorio u pravi on line dnevnik, što on po definiciji i jeste, ali mi se nekako čini da smo drugačije definisali konkretno Blog B92 kada se pojavio, i da je ovo mesto postalo nešto drugačije upravo zbog toga što je odolevalo sadržajima koje su privatne impresije o cveću i proleću. JM, se nije, doduše, mnogo isticala u pravljenju novog izgleda bloga generalno, ali je podlegla ovim tendencijama u svojim tekstovima

pa ovo je jeb rekao!!! jel si ti to čedo il jeb?
što ponavljaš ono što je brisano?
Ali, ja nemam oči Supermoda.

nemaš, fakat
al zato imaš ove oči. Realno
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:12 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

cedo ne trebaju oci supermoda za kolicinu lazi i netacnih cinjenica koje su likovi izneli. nisi naivan vidis razliku, ne ide ti na cast da se pravis lud. koji su tvoji razlozi i veze za to, opet nebitno. ono si sto ovde napises.

Jelena, ne pravim se lud. I ajde više da se zaustavite svi koliko vas ima sa tom paranojom "praviš se lud i neka ti ide na čast". jeb te kritikovao, pisao šta mu se ne sviđa u tvom pisanju, ti si mu odgovorila, jednom, dvaputa, stoputa. On je banovan zato što je pokrenuo trol. E, da je svako ko je pokrenuo trol banovan ovde, ili iz razloga koje sam dole napisao EL, pa niko živ na blogu ne bi ostao.
Jelena Milić Jelena Milić 14:16 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ja sam odgovorila dva puta ne spinuj cedo!

ceda_urosevic ceda_urosevic 14:23 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

Dobro dva puta, to nije ni vano, ne spinuj ti sad. Reci mi, da si ti moderator, je l' bi ga banovala iz istih razloga?
sonja k. sonja k. 14:24 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

EL, supermod je objasnio da je jeb trajno banovan zbog toga što je klon banovanog korisnika. Daj, bre, koliko klonova ima na ovom blogu?! Kad bi svakoga banovali na osnovu toga da li ima klon ili ne, ostalo bi ovde nas desetak. Nisam se kasno uključio, a kokice kokam u mikrotalasnoj, pa brzo stignu :)


pa ja ne znam za toliko klonova
to je interesantan podatak
nadam se da je bar ovaj put proveren
mene bi bas interesovalo
mozda nam supermod kaze, mislim ispada da oni lazu, tu su i reklame, baneri, klikovi.
kazu imamo hiljade usera, a ono corak, nas desetak. svasta, i to ne neka duga site, vec b92
evo ja na primer nisam klonira i nemam klona i ne znam kako se to radi
a ti?


ceda_urosevic ceda_urosevic 14:29 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

a ti?

rekao sam već sonja, zamorno mi je da odgovaram na ovakva pitanja po dvesta puta.
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:30 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

JJ Beba
nemaš, fakat
al zato imaš ove oči. Realno

:) moje više vuku na tirkiz, ali ćuti, banovaće nas zbog trola i iznošenja private info-a. :)
sonja k. sonja k. 14:34 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

Ali pošto me autorka bloga uporno demantuje pisanjem o svojoj privatnosti, jbg, šta ću - postao sam radoznao.


Cedo zapetljaces se tamo gde ne znas da plivas.
ordinarna je laz da milicka pise blogove o cvecu i prolecu
pise kako pise, moze da nam se svidja ili ne, ali njeni tekstovi svakako nemaju nikakve veze sa kuvanjem sarmi
Daj te blogove o cvecu i prolecu, ne izvucene recenice ili nemoj vise lupati
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:37 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

sonja ajde pročitaj komentar do kraja i ne pričaj da sam rekao nešto što nisam.

Ja bih rekao da je to bljak i da me se uopšte ne tiče gde se ko preselio ili šta radi u slobodno vreme. Ali pošto me autorka bloga uporno demantuje pisanjem o svojoj privatnosti, jbg, šta ću - postao sam radoznao. Svakako se blog u ogromnoj meri pretvorio u pravi on line dnevnik, što on po definiciji i jeste, ali mi se nekako čini da smo drugačije definisali konkretno Blog B92 kada se pojavio, i da je ovo mesto postalo nešto drugačije upravo zbog toga što je odolevalo sadržajima koje su privatne impresije o cveću i proleću. JM, se nije, doduše, mnogo isticala u pravljenju novog izgleda bloga generalno, ali je podlegla ovim tendencijama u svojim tekstovima. Ako se to nekome ne dopada, i to joj ovde kaže, ona odgovori, uključe se ljudi i raspravljaju - ne vidim to kao razlog da se neko trajno banuje. Ali, ja nemam oči Supermoda.
JJ Beba JJ Beba 14:41 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ceda_urosevic

JJ Bebanemaš, fakatal zato imaš ove oči. Realno:) moje više vuku na tirkiz, ali ćuti, banovaće nas zbog trola i iznošenja private info-a. :)

a možda je bolje da su stavili nota bene na početak?
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:46 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

a možda je bolje da su stavili nota bene na početak?

ubeđen sam da to ovoga ne bi došlo da je pay attention upozorenje visilo nad svima nama ovde. šta ti misliš o ovim potezima moderacije, kao osvedočeni protivnik brisanja i banovanja?
Jelena Milić Jelena Milić 14:46 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

možda si se kasno uključio, hebiga, prođe vreme dok se neiskokaju kokice.


ma to je malo zakasnjenje and previd ima ih koji ceo kontrapetioktobar neprimetise
Jelena Milić Jelena Milić 14:47 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

možda si se kasno uključio, hebiga, prođe vreme dok se neiskokaju kokice.


pa sad frustrirani pa im kriiv mi sto smo videli i reagovali
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:49 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

Jelena, sasvim sam slučajno uživo pratio tvoje noćašnje komentarisanje i odgovor koji se postepeno širio korišćenjem opcije izmeni na repliku komentara jeb-a (ili jeb-ovih?) od juče. Nisam nigde okasnio, niti prevideo. Hoćeš da ti ponovim pitanje od malopre ili ćeš da odgovoriš?
sonja k. sonja k. 14:51 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

sonja ajde pročitaj komentar do kraja i ne pričaj da sam rekao nešto što nisam.


ja procitala, al razumem da ti je neugodno
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:54 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ja procitala, al razumem da ti je neugodno

Šta mi je neugodno? Ili kažeš to, onako - zarad kakvog-takvog komentara?
sonja k. sonja k. 14:55 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ekao sam već sonja, zamorno mi je da odgovaram na ovakva pitanja po dvesta puta.


rekao si cedo da su skoro svi klonirani i da nas je zapravo samo desetak ovde, pravih usera.
Jel tako?
E pa ja se nadam da ti je informacija tacna, da ne bi posle bio reko al nisam.
A pitala sam da nisi mozda i ti kloniran, onako samo usput, da znam
al ne moras da odgovaras
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:57 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

rekao si cedo da su skoro svi klonirani i da nas je zapravo samo desetak ovde, pravih usera.
Jel tako?
E pa ja se nadam da ti je informacija tacna, da ne bi posle bio reko al nisam.
A pitala sam da nisi mozda i ti kloniran, onako samo usput, da znam
al ne moras da odgovaras

a šta, to je kao nepoznato da se korisnici kloniraju svakodnevno? ma daj, bre...
onako usput - nemam razloga da se kloniram, pišem uvek i samo pod ovim nickom i nemam problem sa tim.
sonja k. sonja k. 14:59 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

Šta mi je neugodno? Ili kažeš to, onako - zarad kakvog-takvog komentara?


ne cedo, ne zarad komentara vec tebe

evo ovo si rekao o milicki:
ceda
Ali pošto me autorka bloga uporno demantuje pisanjem o svojoj privatnosti, jbg, šta ću - postao sam radoznao


i ja sam te pitala da mi dokazes to stalno JM pisanje o njenoj privatnosti (iliti kuvanje sarme), postovanjem linkova na takve blogove.
Al ti ne odgovaras...jer ih nema. Opet netacna informacija
Jos nesto nije jasno?
sonja k. sonja k. 15:00 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

a šta, to je kao nepoznato da se korisnici kloniraju svakodnevno? ma daj, bre...



meni je nepoznato.
Interesanto da je tebi poznato
cekamo supermoda sa pravim info
ceda_urosevic ceda_urosevic 15:09 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ja sam te pitala da mi dokazes to stalno JM pisanje o njenoj privatnosti (iliti kuvanje sarme), postovanjem linkova na takve blogove.
Al ti ne odgovaras...jer ih nema. Opet netacna informacija
Jos nesto nije jasno?

sve je jasno. Pazi, ko god da pročita bilo koji blog JM, saznaće (pored osnovnog teksta) i gomilu informacija o njenim privatnim aktivnostima. Gde je bila, šta je radila, koliko utičnica ima u stanu, šta rade deca, ex, gde voli da vozi rolere i tome slično. Ja sam rekao da je to pokazatelj da je Jelena podlegla tendencijama na blogu da nas obaveštava o stvarima koje su potpuno nevažne za sve ovde (sem za nju) i da mi se to ne sviđa.

Taj bloger jeb, koji je banovan i koji je sad po autorkinim rečima ispao "nesretnik", je na mnogo oštriji način rekao ovo isto. Iz kojih razloga ne znam niti me se tiče. Zato sam i napisao da idem da napravim kokice, jer sve na ovom blogu počinje da podseća na neku špansku seriju.

Informacija nije netačna, pročešljaj malo arhivu. I ne tripuj da braniš JM, jer je niko nije ni napao. A i da jeste, bio bi banova. Trajno. Zbog trola i kloniranja, naravno.
Jelena Milić Jelena Milić 15:12 15.06.2008

one mil doll q


sve je jasno. Pazi, ko god da pročita bilo koji blog JM, saznaće (pored osnovnog teksta) i gomilu informacija o njenim privatnim aktivnostima. Gde je bila, šta je radila, koliko utičnica ima u stanu, šta rade deca, ex, gde voli da vozi rolere i tome slično. Ja sam rekao da je to pokazatelj da je Jelena podlegla tendencijama na blogu da nas obaveštava o stvarima koje su potpuno nevažne za sve ovde (sem za nju) i da mi se to ne sviđa.


i lebati sto popamti i procita onda :))
Jelena Milić Jelena Milić 15:12 15.06.2008

one mil doll q


sve je jasno. Pazi, ko god da pročita bilo koji blog JM, saznaće (pored osnovnog teksta) i gomilu informacija o njenim privatnim aktivnostima. Gde je bila, šta je radila, koliko utičnica ima u stanu, šta rade deca, ex, gde voli da vozi rolere i tome slično. Ja sam rekao da je to pokazatelj da je Jelena podlegla tendencijama na blogu da nas obaveštava o stvarima koje su potpuno nevažne za sve ovde (sem za nju) i da mi se to ne sviđa.


i lebati sto popamti i procita onda :))
ceda_urosevic ceda_urosevic 15:15 15.06.2008

Re: one mil doll q

tvoje blogove čitam od kad ih pišeš ovde. i nekako mi je žao što sam baš gore navedeno popamtio. to ranije nije bio slučaj.
Jelena Milić Jelena Milić 15:17 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

nisam moderator ne znam im kriterijume, sto se mene tice mogao je da ostane, a ne sumnjam da si dobio domaci da pratis, steta, imas potencijala za vece stvari ne za cheerleading, a ja tebe da pitam

sto si bre toliko zalegao za coveka koji mi je sinoc spomenuo mrtvog svekra bivseg jedno desetak godina i reako kako pisem da sam kod nejga isla i jos jedno par gnusoca tog tipa koje veze sa cinjenicama imaju

pa onda da sam pukla na ldp skupstini kojoj ni prisustvoala nisam

i jos jedno sto takvih stvari,

ukljucujuci budvu i vencanje ili svaleraciju i sl, u istoj jedno godinu ipo bila nisam, a ni tad nazalost ne bi svaleracija, na sta sam mu odgovorila da se jos ni od maljkovica za koga me pera privenco jos razvela nisam, ili jesam kad se setim tako mi buran zivot ma sta taj tvoj tvrdio :))

mislim, ako vec pisem o uticnicama

AMA COVECE IDI SA OVOG POSTA ODMORI SEBI DUSU I OCI STO CITAS KAD JE NEBITNOOO
JJ Beba JJ Beba 15:23 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

ceda_urosevic
a možda je bolje da su stavili nota bene na početak?ubeđen sam da to ovoga ne bi došlo da je pay attention upozorenje visilo nad svima nama ovde. šta ti misliš o ovim potezima moderacije, kao osvedočeni protivnik brisanja i banovanja?

ja sam protiv svih banovanja sem kada je u pitanju govor mržnje a to je :širenje fašizma, negiranje zločina, ismejavanje žrtava zločina, diskreditacija antifašizma, negiranje holokausta i njegovih žrtava, poziv na rasnu, versku i svu ostalu diskriminaciju. ostalo sve može - pljuvanje, vređanje...... nema banovanja nema brisanja.
ko ume da odgovori na uvrede taj neka odgovara ko ne ume nek zaobiđe. nema zabrane trolovanja
to ti kažem ja najcenzurisanija blogerka od svih blogera & njihovih klonova
nota bene na početku - čovek u duši cenzor, antidemokrata

jedina borba u ovoj šupak zemlji do koje mi je stalo, pored borbe za istinu, je boba za slobodan protok ljudi, roba, informacija islično i borba za slobodu govora...za ostala liberano /kapitalističko/demokratska sranja koja neću ni da doživim u ovoj zemlji me zabole.
sam trekla da sam ja liberalni liberal
:)
ceda_urosevic ceda_urosevic 15:23 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

I sad si promašila suštinu onoga što sam napisao. Ovo za domaći je stvarno već viđeno i glupo do te mere da me mrzi da ubeđujem tebe ili bilo koga ko ne zna da smisli ništa zanimljivije što bi eventualno poslužilo kao argument.

Da li ti možeš da pojmiš da me ne zanima ništa od toga što ste vas dvoje raspravljali? Da li možeš da pojmiš i poveruješ kad kažem da mi je bilo mnooogo zanimljivije kada nisam znao ni koliko utičnica imaš u kući ni koju pesmu slušaš dok se voziš po adi? Da li možeš da se očistiš od tih teorija zavere fazona kada čitaš moj komentar?

Nisam zalegao ni za koga niti navijam, glupo je i dosadno to što ste pisali jedno drugom. Samo je neko zbog toga iz cele priče izašao trajno banovan, a ja izlazim kao strani plaćenik nekakvog klona. Misliiim, stvaaarnooo...
ceda_urosevic ceda_urosevic 15:24 15.06.2008

Re: šta bi? end of discussion?

nota bene na početku - čovek u duši cenzor, antidemokrata

đubre i strani plaćenik. :) hvala na odgovoru JJ.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana