a šta bi Skarlet o Hara uradila

Jelena Milić RSS / 28.08.2009. u 21:44

“It’s a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what.”  Ms Milić feat. Dr House,  o srpskoj političkoj i medijskoj  sceni

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."Milić feat. Dr House, o dometima srpskog istraživačkog novinarstva

"I'm a jerk to everyone. Best way to protect yourself from lawsuits." Ms Milić feat. Dr House, o tome kako preživeti novi zakon o informisanju, ako poživi

And just because I call him nobody, doesn't make me a racist.Ms Milić feat. Dr House, o PC i samocenzuri

Silent and unhappy is better than vocal and unhelpful. Ms Milić feat Dr House, o argumentima Nadežde Gaće na RTSu danas

“I have to make him all better for the state to kill him. Is it me or does that seem ironic?”  Ms Milić feat. Dr House, o LDP logici oko zakona o informisanju

“You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right.”  Ms Milić feat Dr House, o LDP ideji pripejd zakona

“These procedures would be so much easier if you could do them on healthy people.”  Ms Milić feat Dr House, o izjavama, TV i novinskim natpisima i političkim argumentima za i protiv zakona o informisanju  ..to whom it may concern…..

Ups, jesam li ovim poslednjim nekog uvredila, šta kažu aktuelni, šta eventulani budući zakon? Šta kaže za blogosferu? Forume?Niko ni reč. Jel mi to nismo bitni, od nas ne zavisi, šta je....

Ms Milić pojma o pravljenju zakona nema,  pa je ovo pogled na neke  nuspojave oko zakona o informisanju. Nema pojma ni o tome da li se uopšte u ponedeljak može o nekim amandmanima raspravljati ili ne, mada je iščitala većinu izjava političara i pročitala većinu tekstova oko ove teme.  Dal ne valja Ms Milić il mediji and političari, ni to pojma nema…..Za sadržaj istog, što se nje tiče –see prof Vodinelić. Oko ostalog tipa materijalni status novinara, gašenje medija, likvidnost…kako tržište kaže i kako drugim PRIVREDNIM SUBJEKTIMA tako i njima. ( za RTS i te, o tom po tom…kako se jbt ovo pise)

Kombinatorika tipa izađe Vesna iz magaze sama za njom izađe Žarko zamandali vrata, utrča Batić, etc, je mnogo ne zanima. Ima zanimljivijih stvari. Oko cele LDP-mediji-zakon- priče:  imali su zapaženu ulogu dvadesetak dana, non stop u medijima, malo li je. Pokazali su da su u stanju da zaista uđu u sitauaciju u kojoj od LDP zavisi. To je sasvim OK. Kritike tipa izdali veru za vlast su mi komične, svrha rada svake političke stranke je da osvoji-deli vlast. Neki nivo se naravno, očekuje. Da nje ovolike kritike predloga zakona, da je G17 nešto drugo fantazirao pa odlučio da drma vladu i ucenjuje, LDP uskakanje bi mi bilo OK, naravno uz argumentaciju, plan...Ovako, nek su sami sebi u pomoći u ponedeljak. Postigli su i da se drugi oko predloga izjasne, što Dinkiću očito namera nije bila i za to im hvala. Dal su dobili šta su očekivali, dal im se svidja šta su isčačkali, to ne znam.

LDP je  već čačako mečku principijelnu oko Đilasa i Roma big time, arogantno su otpisali Peščanik ( Ms Milić se ne zavarava da je Prokin “pomirljivi stav” pošto se izlupetao onoliko LDP  ključni ljudi stav) i nisam sigurna kako bi preživeli i gubljenje podršake od još jednog dela “sigurnih glasača”  ako podrze  predlog  zakona, cak i sa amandmnima. HOLJS, čiji su izveštaj na sajt okačili gubi uticaj koji je imao čak i u tom delu scene da se ne lažemo, tako da njihova podrška LDP nejasnoj politici oko ovog predloga nije nešto bitna.  Još su sad u žiži, ko uopšte kritikuje Rasima ili Čanka, na primer, što će da podrže ovo čudo! Zajebano.

Naravno, ne zna se šta je u paketu koji LDP od vlade-Dinkića-Tadića traži, šta je to što bi moglo nadomestiti eventualni gnev još jednog dela građanske Srbije, pa i rizik da ih Kurir ako preživi čereči, al šta god da je, drugog trajanja ne može biti, jer vlada se ljulja oko mnogo bitnijih stvari, Jeremić –Tadić sa Kinom, Šutanovac sa Amerima i Irakom ako to iko uopšte primećuje u ovoj drami oko zakona,  pa ne bi bilo loše da možda LDP od podrške dignu ruke, sad kad su stvari prilično crno bele-predlog zakon ne valja. (Toplo preporučujem tekst Dr  Danila Nikolića objavljen u vikend Danasu.) Ako mogu.  Ali to već spada u domen mojih strahova o “isplatama dugova” “savezništva u nepodopštinama” i ostalom related to bebadjukanovićsubotić bolestima za koje nisam  sigurna dal su genetske, kancerogene, dal hirurgija, dal transplatacija, pa čak i Dr House pomažu ili ne.

B92 nekako strateški šuti oko cele ove žvake oko zakona o informisanju ( taman i da se piše velikim slovom, nešto mi ne ide). Rekla bih da se Peščanik izjasnio, prenoseći Vasićev tekst, al ostali na i oko B92, nisam  u stanju da povatam.  Mlađane ti li si i ovde faktor?*

SPS ima “principijelan “ stav! I ti skoro niko ne dovodi u pitanje. E pa, makar je  Ljiljana Smajlović branila u Strazburu Ms Milić će da  lane-kapira da SPS i Co imaju mnogo prizemnije uređivačko-vlasničke razloge zašto su protiv ovog  predloga! Ko se buni najviše, oni koji skoro nikad ni Slobu ni SPS nešto kritikovali  nisu. ( mislim, daleko bilo da Ms Milić to bude argument za, nego čisto da ne prođe nezabeleženo)

NUNS, to su, djelomice,  oni nesretnici koji su Slobu kritikovali, Đinđića podržavali, etc,etc, al udarila SEKA, a i pre toga Internet i to, mnogim medijima nisu cvetale ruže, mislim ko bi se ofajdio da se ukinu tiražni tabloidi. Jalovo. Novi bi nikli. To narod išće. I u SAD frku imaju “civilizovani” a ne Ekskvajeri i Co, čini mi se.

Bujošević traži da Politika ima bolji tretman nego oni koji napišu “sevnula pička”, prenosi RfE. Drami. Pišu sevnula guza, pogrešno citira, kolka je kazna. Drugo, taman i da su napisali sevnula pička, to je manje štetno nego sva ratnohuškačka propaganda, Lazanjski, Bobićka, šutnja o Kneževićevim navodima i drugo.

Al opet, to nije razlog da HOLJS napiše kako su mediji u Srbiji loši jer ne prate evroatlantski kurs. Mislim, kapiram da i u Finskoj ima takvih. Ma šta u ne NATO Finskoj i u NATO zemljama bi se našao neki anti NATO mediji, zar ne! Za CNN prijavljuj! Ako je danas petak, i ako to obznani i Ljiljana Smajlović, šta sad, da Ms Milić kaže -subota. Jok, brate, skida kapu, ovu je igru odigrala odlično a najavljuje i pametne poteze, uči se Nadežda. A da, još kaže HOLJS, sadašnji zakon ne valja, i ni jedna fusnota, primer u čemu tacno.

Što opet ne pravda LJS koja od OSCE koji je i američki i ruski očekuje da daje ocenu “evropejstva” predloženog zakona. Da  spomenem  opet, i njoj i Čedi i kome treba, EU ima oko četrdesetak zajedničkih politika, al medijska scena nije jedna od njih. 

I Čeda sa nedovoljno “evropejstva” u predlogu. Kolko grama evropejstva je potrebno, jer može nešto konkretnije, uporedivije.

Đilas i Šaper uništavaju e novine, i to po modelu  Ferala, kaže ekima e novna, prenosi RfE. Pa nije fer prema Feralu, pre svega, ma šta ekipa iz Ferala oko e novina mislila o tome. Kolko ovi traju, pa da se sa Feralom porede. Tadiću-Tuđmane, pa i ne ide baš, ako ništa drugo 2009 je. Mislim, evo da drznem da pitam,  u prvom licu, da nema nešto u nemaštini generalnoj, nemaštovitosti pride, dosadnim istim tekstovima tipa zvao Jermić Tadića javio se Dobrica,  pa onda još i u neisplativosti reklamiranja na e portalima, etc, etc, etc….Da ne pričamo da čak i Ms Milić koja načelno nema ništa protiv naslova tipa sevnula pička ne bi baš svoju firmu reklamirala u takvim novinama, a u e novinama ide barabar baner za phone sex i onaj za Centar za mir i demokratiju. Da dam izjavu OK, intervju OK, slede genralno politiku koju podržavam, mada se metodološki jako razlikujemo, al da reklamiram pored phone sex, hm, hm, hm….

I za kraj, ne samo  što je nervirao “civilizatorku” bloga and VBP, ne samo što ipak otvara teme koji drugi neće,  Kurir treba ostaviti i zbog slike  Raje u bade mantilu ( anybody pleaseeee kačite je) Hju sve ti je oproštenoooo, kad još  kaže “zbog Dinkića sam dobio kamen u žuči.” Kurir Mansion u nekoj buducnosti.  Vrh brate.

 

 * edit, tekst verana matica o predlogu zakona i situaciji u medijima sam nasla nakanadno izvinjavam se

 



Komentari (56)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mara92 mara92 22:00 28.08.2009

Знаш шта,

ја ћу да гледам Андерсон Купера (помаже, а предлажем и теби, знам да си фан )...могу и тон да искључим - ужитак је ипак загарантован...
...
Ово за хот-лајн нисам ни приметила да ниси рекла...ГЕНИЈАЛНО! Секс и центар за мир и демократију...хахахахаха...е, насмеја ме слатко...
Jelena Milić Jelena Milić 22:01 28.08.2009

Re: Знаш шта,

mudro zboris
i dzona stjuarta i dalje
mara92 mara92 22:04 28.08.2009

Re: Знаш шта,

Jelena Milić
mudro zboris i dzona stjuarta i dalje

пази кад имамо исти укус...њега не пропуштам и бољи је од Колбера
Jelena Milić Jelena Milić 22:07 28.08.2009

ceda, vikend danas

http://www.danas.rs/vesti/politika/propali_politicari_cuvaju_mafijaske_medije.56.html?news_id=170555
zeks92 zeks92 22:08 28.08.2009

dobro ...

... ovi hoce ovako, oni hoce onako, ovaj je s ovim, a onaj s onim ... bruje mediji!

... ali mozhe li neko, jednostavnim rechima (a to je dokaz dobrog razumevanja) da mi objasni sadzhaj tog zakona i tih amandmana?
Jelena Milić Jelena Milić 22:10 28.08.2009

Re: dobro ...

jbt, mnogo oces:)) mada je rade veljanovski bio prilicno opisan i jasan danas vs nadezda gace na rts

evo utesne nagrade,

Savet Evrope zabrinut zbog ubrzanog izglasavanja zakona
Autor: FoNet | 28.08.2009. - 19:46

Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu, kako FoNet danas saznaje, izražava zabrinutost zbog učestalog korišćenja hitne procedure pri donošenju zakona, kao što je sada slučaj sa izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju, i upozorava da su odredbe koje bi mogle omogućiti vlastima zatvaranje medija protivne standardima Saveta Evrope.

"Preko potrebno uključivanje javnosti i javna debata pri nacrtu Zakona o javnom informisanju nisu postojale, što posebno zabrinjava", rečeno je FoNetu u beogradskoj Kancelariji Saveta Evrope.
U Kancelariji posebno naglašavaju da su odredbe koje bi mogle omogućiti vlastima zatvaranje medija protivne standardima Saveta Evrope.
"Uspostavljanje registra o vlasništvu medija može biti pozitivno, ali uvođenje obaveznog medijskog registra, kao preduslova za osnivanje i postojanje medija, nije u skladu sa standardima naše organizacije", ukazuju u beogradskoj Kancelariji Saveta Evrope.
"S druge strane", napominju u Kancelariji Saveta Evrope u Beogradu, "neke odredbe su zaista pozitivne, kao što je veća odgovornost distributera, osnivača medija, glavnih i odgovornih urednika, kao i veća odgovornost za kršenje prezumcije nevinosti ali i kršenja prava maloletnika".
Iz Kancelarije poručuju da će "Savet Evrope nastaviti da podržava i pomaže Vladu u njenim naporima da sistematski i dosledno revidira medijsko zakonodavstvo, što bi omogućilo stvaranje nove medijske strategije, uz učešće svih relevantnih državnih institucija i medijskih udruženja".

Dr M Dr M 22:11 28.08.2009

Dalekovidost


"Ako je danas petak, i ako to obznani i Ljiljana Smajlović, šta sad, da Ms Milić kaže -subota. Jok, brate"

Pogresno- kazite subota i za manje od sata cete biti u pravu..
Jelena Milić Jelena Milić 22:12 28.08.2009

Re: Dalekovidost

Pogresno- kazite subota i za manje od sata cete biti u pravu..


ah, sutra je novi dan
Jelena Milić Jelena Milić 22:38 28.08.2009

ko razume shvatice


Неизвесна судбина Закона о информисању
Гласање заказано за понедељак, ЛДП затеже, а Г17 плус не попушта

Уколико током викенда не дође до преокрета у ставовима ЛДП-а и Г17 плус измене Закона о јавном информисању тешко да ће бити усвојене у понедељак у Народној скупштини на седници која заказана за 12 сати.

Владајућа коалиција нема потребну већину јер је ЛДП, на чије гласове се рачунало, саопштио да неће подржати закон без усвајања неколико амандмана. У Г17 плус, међутим, на то не пристају, сматрајући да би изменама на којима инсистира ЛДП закон „био обесмишљен”.

У ЛДП-у кажу да ће током викенда покушати да испослују прихватање „амандмана који би закон упристојили и отворили врата” тако да посланици ове странке могу гласати заизмене.

Сузана Грубјешић, потпредседник Г17 плус, јуче је рекла да је одредба о гашењу медија због блокаде рачуна неопходна зато што „према постојећем закону јавна гласила немају статус правног лица, те не сносе никакву одговорност за обавезе проистекле из свог пословања”.

Грубјешићева је нагласила да су „Млађан Динкић и Ханс Ола Урстад на састанку констатовали неопходност увођења стварне одговорности медијске сцене Србије, што је нас додатно охрабрило”.

ЛДП наводи да се најважније замеркеу разговорима представника те странке са НУНС-ом и мисијом ОЕБС-а односе на усвајање амандмана који укида забрану изласка медија у случају тромесечне блокаде и онемогућавање преношења оснивачких права. Ова странка, такође, наводи да је 30 дана радила да би се пронашло решење.

Иван Андрић, члан председништва ЛДП-а, каже да ова странка сматра да би рушење владе у овом тренутку продубило економску кризу и зауставило европске интеграције и додаје: „Упркос нашој жељи да помогнемо, ми не можемо заштитити владу од ње саме. Стабилност у овом тренутку угрожава уцењивачко понашање СПС-а и Г17 плус, њихова тврдоглавост и међусобно неповерење”.

Што се тиче опозиције, сви су „Политици”, још једном потврдили да ће у пуном саставу доћи у парламент и гласати против усвајања закона, а Томислав Николић, лидер напредњака, каже да ће напредњаци доћи у пола десет, без обзира на то што је гласање заказано за подне, како би „за сваки случај” били у згради. Социјалисти остају при ставу да ће бити уздржани. Мома Чолаковић, шеф посланичке групе ПУПС-а, каже да ће пет њихових посланика бити уздржано, али оставља могућност и да гласају „за”, ако би „био постигнут неки договор у влади”. Драган Марковић Палма, лидер ЈС-а казао је: „Три посланика ЈС-а ће бити у сали у десет до десет и гласаће против”.

Удружење новинара Србије најавило је протест испред парламента, јер се противи усвајању измена медијског закона.

Гласање о изменама Закона о информисању требало је да буде обављено 31. јула, међутим, пошто је било јасно да он не може да буде усвојен, ЛДП је понудио спасоносно решење у виду одлагања гласања за месец дана како би то време било искоришћено за разговоре, који би резултирали решењем, које би било прихватљиво за све. ЛДП је најављивао да од тих разговора зависи подршка посланика ове странке закону, који су, иначе, и сами током расправе окарактерисали као „скандалозан партијски закон”.

ЛДП је тврдио и да се закон не може ни амандманима поправити, па их није ни улагао. Сви остали опозиционари, СРС, ДСС, СНС, НС, тврдили су да је намера закона увођење цензуре и гашење појединих медија с обзиром на драконске казне, али су, ипак, уложили амандмане. Овим амандманима, између осталог, тражи се брисање одредаба којима је предвиђено гашење јавног гласила чији рачун је у блокади дуже од 90 дана. Звучи иронично, али би владајућа коалиција добила гласове ЛДП-а ако би прихватила ове опозиционе амандмане, које је влада одбацила као неприхватљиве.

-----------------------------------------------------------

Љајић: Гласаћемо за закон

Лидер СДП-а и министар рада и социјалне политике Расим Љајић изјавио је јуче за Танјуг да изгласавање закона зависи од странака са највећим бројем мандата. Четири посланика СДП-а гласаће за закон, каже он и објашњава: „Ако се велике странке договоре, ма шта ја мислио о том закону, не желим да преузмем одговорност да влада буде дестабилизована и да се кривица свали на странку која има само четири посланичка мандата. Зашто бих ја био већи католик од папе, када нас и онако не питају ни када су у питању много значајније ствари од Закона о информисању”.

М. Чекеревац
Dr M Dr M 22:51 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

Гласање о изменама Закона о информисању требало је да буде обављено 31. јула, међутим, пошто је било јасно да он не може да буде усвојен, ЛДП је понудио спасоносно решење у виду одлагања гласања за месец дана



Cini mi se da bi LDP najbolje uradio kad bi predlozio odlaganje za jos mesec dana...

za 31 septembar.

AlexDunja AlexDunja 23:04 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

za 31 septembar.

predsednik!
Jelena Milić Jelena Milić 23:08 28.08.2009

Re: ko razume shvatice


predsednik!


ne razumem Ad,

jel mislis u tadicu koji moze zakon da ne potpise je spas
Dr M Dr M 23:11 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

AlexDunja
za 31 septembar.predsednik!


Sefica kabineta..
AlexDunja AlexDunja 23:12 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

jel mislis u tadicu koji moze zakon da ne potpise je spas

neee:)
dr M
je idealni predsednik!

i ja njegova sefica kabineta:)))))
s ponosom!
Jelena Milić Jelena Milić 23:13 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

u

ti sve kao u politiku se ne mesas, a ovamo oces mesto sefa kabineta

jako

informisano

milic, kolesar, nedeljkovic, nikitivic, rakic i ti

jako
Dr M Dr M 23:18 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

a ovamo oces mesto sefa kabineta


Ne gresite dusu, Ms Milic, nece AD mesto, ja je naimenovao, jos na starom blogu.

Al` fakat je da bi nasa ekipa bila bolja od postojece..
Jelena Milić Jelena Milić 23:20 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

ako ima neki mali mali resor u toj blogovladiusenci,

za adu recimo javnite mi ljudi smo dogovoricemo se
AlexDunja AlexDunja 23:23 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

jako

najjace, sele:))
taj kabinet bi razbijo!
majkemimile
Dr M Dr M 23:28 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

za adu recimo javnite mi ljudi smo dogovoricemo se


Da se ne kaze da smo sektasi, prepusticemo Vam Adu i rose, al` da potpisete blanco ostavku...
Jelena Milić Jelena Milić 23:30 28.08.2009

Re: ko razume shvatice

` da potpisete blanco ostavku


sta kazu osce, coe, i "demokrata dinkic" o tome

dok se oni ne izjasne ms milic ne cini nista

Inner Party Inner Party 23:05 28.08.2009

Sto se bojite?!

Koliko ja znam Zakon od nastanka do danas nikada nije imao dovoljnu podrsku parlamentarnih stranaka. Ako se ne varam, za njega je bio i danas je bezrezervno samo i jedino G17. DS prati reakcije, cuti i ceka. A mislim da bi i G17 odustao kada bi se Vlada pozabavila Kurirom, Pravdom i ostalim djubretom koje se prodaje po trafikama... Ne mora da zatvara, ali da regulise obavezno!
Jelena Milić Jelena Milić 23:08 28.08.2009

Re: Sto se bojite?!

pa cini mi se da je jedina dobra stvar oko ove zapetljancije sto je postignut siri konsenzus da je primena postojecih zakona, to jest da je pravosudje problem, i da dok se to ne sredi nista drugo mnogo ne pomaze

pa logicno i ne odmaze

mada, kao da to i do sad nismo znali

samo mi nije jasno, ako primena zakona nije valjala, kako beba dobi onolike sporove sta to sad znaci
Inner Party Inner Party 23:18 28.08.2009

Re: Sto se bojite?!

Jelena Milić

samo mi nije jasno, ako primena zakona nije valjala, kako beba dobi onolike sporove sta to sad znaci


Nemaju svi ljudi toliko para, vremena i zivaca da se godinama povalce po sudovima. A problem je u i naplati. Dinkic je dobio gomilu sporova sa Kurirom, ali je Kurir uvek bez sredstava u banci. E sad, navodno Kurirovi novinari plate dobijaju "na ruke" - sto je takodje ilegalno - ali nikome ne pada na pamet da ih po toj osnovi kaznjava ...
Jelena Milić Jelena Milić 23:25 28.08.2009

Re: Sto se bojite?!

Pravdom i ostalim djubretom koje se prodaje po trafikama... Ne mora da zatvara, ali da regulise obavezno!


kad spomenu Pravdu

Vucic juce ili prekljuce

"da nisam javna licnost i ja bi se tuko sa navijacima u ceskoj"

mislim, sta reci, vuk dlaku menja al vrednosti i metode nikad

edit

u prilog tvojoj tezi, iz blica sutrasnjeg
Tema Dana
G17 ne pristaje na izmene zakona o informisanju
DS poručuje Dinkiću da je spremna za izbore
Autor: Peđa Obradović | Foto: fonet | 28.08.2009. - 20:00
DS poručuje Dinkiću da je spremna za izbore

Uuoči sednice Skupštine, sve je neizvesnija većina za izglasavanje izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju. „U slučaju da lider G17 plus Mlađan Dinkić ispuni svoju pretnju i obori Vladu Srbije zbog neizglasavanja izmena Zakona o informisanju, Demokratska stranka je potpuno spremna za izbore”, kaže izvor „Blica” iz vrha DS.

- Eventualno neizglasavanje izmena Zakona o informisanju može u ponedeljak, 31. avgusta, dovesti do pada Vlade ukoliko Dinkić oceni da mu je lični i stranački interes važniji od državnog. Samo vrlo neodgovoran čovek može zbog ličnog problema u tabloidima da, usred svetske ekonomske krize, obara Vladu i građane Srbije izlaže nepotrebnom trošku i maltretiranju - kaže izvor „Blica”.
Međutim, ako se taj scenario dogodi, DS je spreman da izađe na izbore, ovog puta uz „malu inovaciju”.
- Ti izbori, koje bi iznudio G17 plus, bili bi prilika za sve čelnike DS da pokažu šta umeju i mogu, a to i samo rukovodstvo priželjkuje. Tadić je spreman da im izađe u susret i da u novoj kampanji bude potpuno u drugom planu. Poznato je da je Boris Tadić od svih državnih funkcionera jedini direktno izabrani političar, i to u dva navrata, i sada bi bila odlična prilika da i ostali čelnici izmere svoju težinu pred biračima. Takvo raspoloženje u DS postoji i demokrate se nadaju da će na taj način ostvariti veoma povoljan rezultat - kategoričan je izvor „Blica”.

Opširnije u izdanju za subotu, 29. avgust 2009.
filantrop filantrop 23:44 28.08.2009

Re: Sto se bojite?!

kad spomenu Pravdu

Vucic juce ili prekljuce

"da nisam javna licnost i ja bi se tuko sa navijacima u ceskoj"

mislim, sta reci, vuk dlaku menja al vrednosti i metode nikad


Reci to ovima kojima je sad Ivica Dacic dobar. Ima ih mnogo.
Inner Party Inner Party 23:51 28.08.2009

Re: Sto se bojite?!

filantrop


Reci to ovima kojima je sad Ivica Dacic dobar.


Dacic je PRVI rekao da nece podrzati ovaj zakon.
filantrop filantrop 23:55 28.08.2009

Re: Sto se bojite?!

Dacic je PRVI rekao da nece podrzati ovaj zakon


Vise sam mislio na lik i delo.
Jelena Milić Jelena Milić 23:59 28.08.2009

Re: Sto se bojite?!

a sto, iz principa

ha, ha, ha

filantrop filantrop 00:08 29.08.2009

Re: Sto se bojite?!

a sto, iz principa

ha, ha, ha



umesto da su 6 oktobra on i co otisli makar u istoriju,
oni se ponovo pitaju za misljenje i mogu da ucenjuju, iako nisu izabrani.
Ajde molim te
Inner Party Inner Party 00:15 29.08.2009

Re: Sto se bojite?!

filantrop

oni se ponovo pitaju za misljenje i mogu da ucenjuju, iako nisu izabrani.


Pazi, SPS nikada nije pao ispod cenzusa. A u dogledno vreme i nece ...
Nisam ja srecan zbog toga, samo kazem.

Goran Vučković Goran Vučković 00:47 29.08.2009

Da ih vidimo šta umeju i mogu


- Ti izbori, koje bi iznudio G17 plus, bili bi prilika za sve čelnike DS da pokažu šta umeju i mogu, a to i samo rukovodstvo priželjkuje. Tadić je spreman da im izađe u susret i da u novoj kampanji bude potpuno u drugom planu. Poznato je da je Boris Tadić od svih državnih funkcionera jedini direktno izabrani političar, i to u dva navrata, i sada bi bila odlična prilika da i ostali čelnici izmere svoju težinu pred biračima. Takvo raspoloženje u DS postoji i demokrate se nadaju da će na taj način ostvariti veoma povoljan rezultat - kategoričan je izvor „Blica”.

Dole vlada! Hoćemo izbore! (samo da vidim ovo sa ostalim čelnicima koji pokazuju šta umeju i mogu)
Dr M Dr M 00:55 29.08.2009

Re: Sto se bojite?!

Ti izbori, koje bi iznudio G17 plus, bili bi prilika za sve čelnike DS da pokažu šta umeju i mogu


O, neeeeeeeee..
ivana23 ivana23 23:16 28.08.2009

***



Dnevni list Danas, 29.8.2009.
Jelena Milić Jelena Milić 23:18 28.08.2009

Re: ***

najbolji politicki komentator-analiticar u srbiji

koraks mislim, ne setac
ivana23 ivana23 23:22 28.08.2009

Re: ***

Jelena Milić
najbolji politicki komentator-analiticar u srbiji
koraks mislim, ne setac

Podrazumeva se...
Jelena Milić Jelena Milić 23:52 28.08.2009

izvinjavam seeee

sad naleteh na ovaj veranov tekst

nisam jos procitala, nadam se da ima stav

http://www.b92.net/info/misljenja/index.php?nav_id=378423
Jelena Milić Jelena Milić 00:04 29.08.2009

toplo preporucujem


LIČNI STAV - Povodom izmena zakona o informisanju
Ceo pristup je bio pogrešan

Autor: Dr Danilo L. Nikolić

Izmene Zakona o informisanju ušle su u skupštinsku proceduru po hitnom postupku i za vreme vanrednog zasedanja iste. I hitni postupak i vanredno zasedanje su ocenjeni od javnog mnjenja kao neopravdani i nedobronamerni. Argumenti da se o izmenama u Skupštini raspravlja po hitnom postupku su slabi i nemaju ni minimum opravdanosti i ubedljivosti, jer brane nešto što samo svojom suštinom i zakonodavnim motivima nije odbranjivo.

Izmene Zakona su predložene Vladi bez prethodne javne i stručne rasprave i Vlada ih je prihvatila. Vlada je morala da zaustavi predlagača i da zatraži da se prethodno obavi javna i stručna rasprava. Skupština je prilikom usvajanja dnevnog reda mogla, a mišljenja sam i morala, odbiti uvršćivanje ovog predloga u dnevni red, s obzirom da mu nije prethodila javna i stručna rasprava. Razlog za skupštinsko odbijanje je bio i u činjenici da nema argumenata za hitnost jer nisu postojali ni pravni ni politički razlozi za to.

Nedemokratska procedura

Da bi bilo koji zakon mogao dobiti atribut „demokratski“ potrebno je da bude donet u demokratskoj proceduri. Demokratska procedura donošenja nekog zakona podrazumeva da se o konačnoj radnoj verziji radne grupe organizuje ozbiljna javna i stručna rasprava. U javnoj i stručnoj raspravi po pravilu dolazi se do najboljih rešenja za zakonsko regulisanje određene oblasti. Dakle, ukoliko bi bile usvojene predložene izmene Zakona o informisanju on bi zbog napred navedenih nedostataka morao biti kvalifikovan kao nedemokratski i kao nelegitiman. O njemu se izjašnjavala samo Vlada i poslanici.

Kad je reč o sadržini Zakona o kome će se glasati nužno je istaći sledeće:

- u odnosu na predlog koji je ušao u skupštinsku proceduru Vlada je na sednici od 16.jula, nakon burne i argumentovane skupštinske rasprave donekle „spasila svoju dušu“ tako što je na član 1 predloga podnela amandman kojim se brišu sve odredbe o visini osnovnog kapitala osnivača i drakonske kazne i mere za smanjenje istog;

- u odnosu na odredbe zakona kojima se reguliše zabrana prenosa vlasništva i prava izdavanja javnog glasila na drugo lice ističemo da je ova odredba neustavna u koliziji je sa zakonima koji regulišu prava svojine kako privatne tako i privrednih društava. Članom 86 Ustava R Srbije zajemčena je ravnopravnost svih oblika svojine pa promet u ovoj oblasti ne može biti zabranjen jer bi svojina nad javnim glasilom bila van prometa. Odredbe čl.2 izmena u čl.14-a st.1 i 2 su dakle, protivne Konvenciji i Ustavu RS.

Odredbe o obaveznoj registraciji iz čl.1. izmena pravno su valjane, ali odredbe o nemogućnosti ponovnog osnivanja javnog glasila u slučaju prestanka izlaženja ili izdavanja su protivne čl. 50 Ustava RS. Ovim odredbama zabranjuje se izdavanje javnog glasila bez ikakvog razloga. Ova mera je rigoroznija od nedozvoljenog traženja odobrenja. Potpuno su nepotrebne odredbe o obavezi tužioca da pokreće postupak podnošenjem predloga za izricanje mere privremene obustave delatnosti izdavanja javnog glasila i da pokreće postupak za privredni prestup. Ako je javno glasilo prestalo da postoji i izbrisano iz registra javnih glasila, novo će izaći samo kad završi obnovljenu proceduru registracije. Dakle, izlaženje bez upisa u Registar javnih glasila je teško zamislivo. Pravo na legalnost poslovanja privrednih društava mora biti jedinstveno regulisana. Nema mesta ni izricanju privremene mere niti je opravdano inkriminisanje privrednog prestupa.

Neodrživost rokova

Posebno se ukazuje na nepotrebnost ali i neodrživost roka od 12 časova koji se zakonom ostavlja sudu da donese odluku o privremenoj obustavi delatnosti izdavanja javnog glasila. Ni u krivičnoprocesnom pravu i ni u jednom drugom pravu nema roka u kome se sud obavezuje da u roku od 12 sati od prijema mora izreći meru. Posebna je priča kvalitet sadržine odredbi iz navedenog člana gde se kaže: „sud će u roku od 12 sati od podnošenja predloga javnog tužioca u skladu sa zakonom izreći osnivaču meru privremene obustave delatnosti....“.

Ne znam šta je pesnik hteo da kaže kad je umesto „odlučiti“ što sud po prirodi svoje delatnosti radi, dakle, odlučuje i ocenjuje po slobodnom sudijskom uverenju, napisao „izreći“ . Pojmom „ izreći“ sud je lišen osnovnog prava da ocenjuje osnovanost predloga za izricanje mere privremene obustave. Ako sud samo donosi rešenje o usvajanju privremene mere tako što je obavezno usvaja jer druga zakonska mogućnost ne postoji, onda se nesumnjivo može zaključiti da je očigledno da je stručnom autoru zakona trebalo pokriće u formi sudske odluke. Nema i ne može biti sudske odluke ukoliko sud nije omogućen da odlučuje o osnovanosti predloga, tužbe, optužbe ili drugog zahteva. Dakle, sud mora biti u poziciji da određeni zahtev usvoji kao osnovan ili da isti odbije ako je neosnovan. Samo ova odredba je dovoljna da zakon ne može biti usvojen.

Kaznene odredbe o privrednim prestupima i prekršajima su priča za sebe. Njihova visina je za neko društvo i medije vrlo bogato i koje je i vremenski i teritorijalno vrlo daleko od Srbije.

Privredni prestupi su blaža vrsta delikta od krivičnih dela. Privredni prestup je društveno štetna povreda propisa o privrednom ili finansijskom poslovanju koja je prouzrokovala ili je mogla prouzrokovati teže posledice...... Ovo je zakonski pojam privrednog prestupa pa se postavlja pitanje kakva je to šteta ako izađe javno glasilo a još nije upisano u Registar ili je izašlo posle prestanka ili.... ili. Kod mišljenja da su odredbe čije povrede po predlogu izmene Zakona čine privredni prestup nezakonite, nedemokratske sa karakteristikama i ulogom svojevrsnog vida cenzure, sve odredbe u izmenama su neodržive.

Neopravdano visoke novčane kazne

Posebna priča su visina novčanih kazni pravnom i odgovornom licu. One su višestruko veće nego novčane kazne koje se izriču izvršiocima krivičnih dela zašto nema ni logike ni opravdanja.

Odredbama o visini novčanih kazni za privredne prestupe i prekršaje znatno se umanjuje sposobnost javnih glasila da javno pronose informacije i ideje i izraze misao. Njihovim usvajanjem javnost bi bila lišena prava da prima važne informacije skupljene od različitih izvora, jer sloboda informisanja i njen deo širenje informacija i ideja su od najvećeg značaja za politički život i kvalitet demokratije svake države.

Štampani mediji su ne samo čuvari nego mnogo više kreatori javnog mnjenja pogotovu u oblasti politike. Zato je uvek bilo pojedinaca i grupa koji su nastojali da imaju nedozvoljen uticaj na medije. Visina kazne vezane za veličinu ukupno prodatog tiraža ili prodatog oglasnog prostora po svojoj prirodi predstavlja meru bezbednosti oduzimanja protivpravne imovinske koristi što ovde nije slučaj. Ova odredba je toliko rigidna da kao kazna ne postoji nigde u uporednom pravu.

Visina propisanih kazni vodi u svojevrsni vid autocenzure i cenzure.

Elementi odmazde

Slabo ekonomsko poslovanje i blokada računa je samo po sebi kazna za privredni subjekt koji je u blokadi pa kažnjavanje za privredni prestup za blokadu računa dužu od 90 dana u prethodnoj godini nije odgovornost za privredni prestup nego odmazda. Tim pre što je, shodno čl.2. st.2. tač.2. Zakona o stečajnom postupku, potpuna obustava plaćanja (blokada računa) u periodu od 30 dana razlog za pokretanje stečajnog postupka, tako da svaki poverilac (ali i javni tužilac i Poreska uprava) može protiv takvog privrednog subjekta podneti predlog za pokretanje stečajnog postupka. Ne postoji nijedan pravno politički razlog koji bi opravdao predloženo zakonsko rešenje da se privrednom subjektu koji je nesposoban za plaćanje izriče novčana kazna za privredni prestup, kojom bi se on još više finansijski opteretio, kada postojeći propisi pružaju efikasan mehanizam da se takav subjekt ukloni iz privrednog i pravnog prometa - a to je, po logici stvari, i najteža kazna za osnivača. Za blokadu računa osnivač može odgovarati samo kao i svaki drugi subjekt. Svako drugo rešenje koje osnivača javnog glasila u pogledu uslova poslovanja u poređenju sa drugim privrednim društvima stavlja u nepovoljniji položaj predstavlja kršenje odredbi čl.10 Evropske konvencije, precedentnih stavova Evropskog suda za zaštitu ljudskih prava i odredbi Ustava Srbije kao i koliziju sa Zakonom o privrednim društvima i drugim zakonima.

Odredbe čl.92 g su i nepotrebne i drakonske. Prezumpcija nevinosti kao međunarodno i nacionalno pravo je moralna kategorija. Povreda prezumpcije nevinosti kao ustavne i krivičnoprocesne kategorije sankcioniše se normama krivičnog i krivčnoprocesnog zakonodavstva. Ova prezumpcija je zaštićena i pravom oštećenog na naknadu štete, dakle, građansko-pravnim deliktom. Ne može se o postojanju krivice za kršenje prezumpcije nevinosti odlučivati u privrednim sudovima i privrednim sporovima.

Zaštitu maloletnika treba svakako pružiti i od zloupotrebe u javnim medijima, ali to ne treba činiti kroz propisivanje privrednih prestupa nego kroz odgovarajuće odredbe u omnibus Zakona o maloletnicima i eventualno u Krivičnom zakonu.

Amandmani o smanjenju posebnog minimuma i posebnog maksimuma propisanih kazni za privredne prestupe i prekršaje ukazuju da je ceo pristup izmenama Zakona o informisanju bio pogrešan, nepotreban i društveno necelishodan.

Autor je ekspert za medijsko pravo, pisac monografije Sloboda izražavanja u teoriji, zakonima i praksi nacionalnih i Evropskog suda pravde sa obrađenih 140 presuda Evropskog suda



Obavezujući stavovi Evropskog suda

Podsetimo da postoje precedentni stavovi Evropskog suda za ljudska prava koji obavezuju i našeg zakonodavca i naše sudove a izraženi su tako što su visoke novčane kazne propisane zakonom i izrečene od sudova kao i visoki iznosi naknade štete za delikte učinjene putem medija ocenjeni kao kršenje slobode izražavanja. Tako u presudi po aplikacija Tolstoja Milosavskog protiv Ujedinjenog kraljevstva iz 1995. godine, Evrpski sud je, ocenjujući visinu štete dosuđenu Lordu Aldingtonu od 1.500.000 funti, izneo stav da posebnu opasnost za slobodu informisanja predstavljaju visoke propisane i izrečene kazne i naknade šteta jer iste drastično utiču i na medije i na novinare. Sud zaključuje da visina štete dosuđena Lordu sama po sebi predstavlja kršenje slobode izražavanja propisane čl.10 Konvencije. Sud dalje zaključuje da končane odluke nacionalnih sudova za naknadu štete zbog iznetih uvreda i kleveta u medijima moraju po svojoj visini biti u razumnom odnosu i proporcionalne povredi istih.

U presudi Linges protiv Austrije sud kaže: „visina novčane kazne kada ne prati imovinsko stanje novinara (može i medija pr.a.) i kada dovodi u pitanje njegov finansijski opstanak predstavlja intervenciju u oblast slobode izražavanja“.
Dr M Dr M 00:19 29.08.2009

Re: toplo preporucujem

Nedemokratska procedura

Da bi bilo koji zakon mogao dobiti atribut „demokratski“ potrebno je da bude donet u demokratskoj proceduri. Demokratska procedura donošenja nekog zakona podrazumeva da se o konačnoj radnoj verziji radne grupe organizuje ozbiljna javna i stručna rasprava. U javnoj i stručnoj raspravi po pravilu dolazi se do najboljih rešenja za zakonsko regulisanje određene oblasti. Dakle, ukoliko bi bile usvojene predložene izmene Zakona o informisanju on bi zbog napred navedenih nedostataka morao biti kvalifikovan kao nedemokratski i kao nelegitiman. O njemu se izjašnjavala samo Vlada i poslanici.


Zbilja, ako smo onoliko vristali zbog nacina na koji je donesen Ustav, isto tako treba da se bunimo i sada.

O ostatku teksta da se i ne govori, sjajan je.
Bravo za Dr. Danila L. Nikolica!
milivojeee milivojeee 07:56 29.08.2009

Strašno !

Ovo ni Milošević nije radio. Zar smo se za ovo borili !?
Doctor Wu Doctor Wu 08:01 29.08.2009

Šta bi Scarlett O'Hara uradila?

Frankly, my dear, I don't give a damn.
Jelena Milić Jelena Milić 08:15 29.08.2009

Re: Šta bi Scarlett O'Hara uradila?

now you are talking
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 09:19 29.08.2009

*****five stars

Very neat indeed. Except, would a lady even mention, not alone repeat, the p-word TWICE?
maksa83 maksa83 09:22 29.08.2009

Re: *****five stars

Very neat indeed. Except, would a lady even mention, not alone repeat, the p-word TWICE?

Mis J., ne slušaj ga, we love it when you talk dirty.

Hausu se verovatno ne bi svidelo i imao bi neki bespolni snyde remark, ali bi Hank Moody zato ot-ki-nu-o.

I will not go down in history, but I will go down on your sister. (Hank Moody)
Jelena Milić Jelena Milić 11:17 29.08.2009

Re: *****five stars

ma nisam ja, to je bujosevic reko ima na radju slobodna evropa, sad cu vam nadjem

ja sam samo citirala

Daleko direktnijom konstatacijom nadovezao se glavni i odgovorni urednik “Politike” Dragan Bujošević:

"Ja stvarno ne mogu da mislim da u jednom društvu treba da važe ista pravila za novine u kojima na naslovnoj strani imate naslov 'sevnula pička', da imaju isti tretman kao što je tretman "Politike" - mislim da je takvo društvo duboko bolesno."

http://www.slobodnaevropa.org/content/zakon_o_informisanju/1809107.html

eto, kad moze poludrzavni bujke, sto ne moze samostalna ms milic
Goran Vučković Goran Vučković 11:24 29.08.2009

Re: *****five stars

ja sam samo citirala

Ili da citiramo italijane: che cazzo?!

Slobodna Evropa je slobodna u mnogo čemu
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 15:10 29.08.2009

Re: *****five stars

Па не желите ваљда да хјуман рајтс борци саблажњавају дијаспору!
"Ja stvarno ne mogu da mislim da u jednom društvu treba da važe ista pravila za novine u kojima na naslovnoj strani imate naslov 'sevnula pička', da imaju isti tretman kao što je tretman "Politike" - mislim da je takvo društvo duboko bolesno."


На жалост листови као Курир имају већи утицај на бираче и тиме на политику. Као што читаоци траш таблоида "The Sun" имају највећи гласачки утицај у Британији.

По мени најбитније питање је да ли су оснивачи листа неко тајно "друштво" попут ЦИА, КГБ или нека УДБА. У том смислу транспарентност је потребна. Не можемо да се жалимо на медије чији су оснивачи "УДБА" ако су наши оснивачи "MI-6", на пример.
Jelena Milić Jelena Milić 16:35 29.08.2009

to maksa

cuj, ne neasedam na ove insinuacije o house i tom nekom tvom NN

nego, ne prca dirty talk ms milic, ama, ja samo citiram, eno link sam stavila, rekao bujosevic, prenela RfE
maksa83 maksa83 16:49 29.08.2009

Re: to maksa

cuj, ne neasedma na ove insinuacije o house i tom nekom tvom NN

"A morning of awkwardness is far better than a night of loneliness." (Hank Moody)
libkonz libkonz 22:19 29.08.2009

Re: *****five stars

"Ja stvarno ne mogu da mislim da u jednom društvu treba da važe ista pravila za novine u kojima na naslovnoj strani imate naslov 'sevnula pička', da imaju isti tretman kao što je tretman "Politike" - mislim da je takvo društvo duboko bolesno."

Bilo i u drugom dnevniku juče. Samo tamo bilo biiiip.
Ms Milić, od sad prvo lupam preporuku, pa čitam. Dobro ovo sa Hausom !
johnny011 johnny011 12:17 29.08.2009

Oružje političke elite

Redakcijski komentar dnevnog lista Danas

Oružje elite

Predlog izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju treba bez odlaganja povući iz skupštinske procedure. Sama njegova suština je sporna - reč je o oružju političke elite za borbu protiv slobodne javnosti u Srbiji. Na to već mesec dana upozoravaju gotovo svi domaći i međunarodni stručnjaci, a ove sedmice oglasili su se OEBS i Međunarodna federacija novinara (IFJ).

Hans Ola Urstad, šef Misije OEBS u Srbiji, saopštio je da je zabrinut zbog predloženih izmena Zakona o informisanju, da se medijski zakoni „već drugi put ove godine menjaju po hitnom postupku“, da je naročito zabrinjavajući nedostatak javne rasprave prilikom izrade predloženih amandmana i da su predviđene kazne previsoke. IFJ je pozvala Vladu Srbije da povuče Predlog izmena Zakona, pošto se njime „neopravdano i nepotrebno upliće“ u pravo slobode izražavanja i krši evropske standarde. Ministarstvo kulture, koje je sačinilo sporni predlog, odgovorilo je da ostaje pri svome. Čini se da će većina prisutnih poslanika Skupštine Srbije u ponedeljak 31. avgusta glasati protiv slobode medija.

Nažalost, protiv nesretnog Vladinog predloga nisu jednoglasno ustala sva novinarska udruženja i medijske asocijacije, već su kako vreme prolazi sve aktuelnije kalkulacije i relativizacije. Kompromis o ovom pitanju, u ovom trenutku, nije rešenje. Rešenje je momentalno povlačenje Predloga iz parlamentarne procedure, u koju je uvršten bez ikakve javne rasprave, na osnovu političkog dogovora pojedinaca u vladajućoj koaliciji. Kažu da žele da „upristoje“ medije. Ali, u demokratskim društvima, to nije zadatak vlade, već profesionalnih udruženja i javnog mnjenja, odnosno građanskog društva i slobodnog tržišta - samo tako Srbija može da se normalizuje i samo tako ćemo jednog dana živeti u zemlji kojom možemo da se ponosimo.

Teško da iko ozbiljan može da spori da je veliki broj srpskih štampanih medija, najblaže rečeno, lošeg kvaliteta, da se pojedine naše kolege bave javnim progonom pojedinaca, zadiranjem u intimu, medijskom pornografijom i govorom mržnje. Pojedinim listovima ne znaju se ni vlasnici, ni osnivači, ne plaćaju porez, stavljaju se u službu interesnih grupa. Postojeći zakoni zadovoljavajući su mehanizam za regulisanje ovakvih štetočinskih pojava. Međutim, za to što se dosledno ne primenjuju najodgovorniji su upravo političari koji i danas, devet godina nakon demokratskih promena, utiču na pravosuđe (pre svega na tužilaštvo) i služe se najgorima među nama novinarima za obračune sa svojim protivnicima.

Objavljeno 27. avgusta
Jelena Gall Jelena Gall 14:45 29.08.2009

zapurnjana :)

to moram malo da te pecnem, znas vec

ispetljala sam se koliko sam uzmogla, veceras cu ponovo i polako, no cini mi se da se slazem s pitanjem

u medjuvremenu, videli smo, prihvacen amandman LDP

a ovo
Đilas i Šaper uništavaju e novine, i to po modelu Ferala

to valjda ipak ne verujes, pogotovo s obzirom na ono sto pises u nastavku. ironija ili ipak ne?

Jelena Milić Jelena Milić 16:04 29.08.2009

Re: zapurnjana :)

ama to kazu e novineeeee ne ja, da ih saper i djilas unistavaju po feral tudjman modelu
ja samo citiram

evo opet, i o tome pisala i radio slobodna evropa, ko i o bujketovom sevanu picke nista ms milic ne insinuira, sve ima refernca, ....

http://www.slobodnaevropa.org/content/e_novine/1810114.html

[url=http://www.slobodnaevropa.org/content/e_novine/1810114.html]ajd evo RfE o e novinama da probam i da linkujem[/url

da, da, vidim i ja da pade dogovor, al na sajtu g17 jos nema nista

Jelena Gall Jelena Gall 18:34 29.08.2009

Re: zapurnjana :)

da, videla sam da lukovic tako predstavlja stvari, izgledalo mi u prvi mah da si to prihvatila zdravo za gotovo zbog te recenice. sad je jasno.
a ostalo jos nije istinski, pogotovo (meni) LDP...
djole63 djole63 17:48 29.08.2009

Pa ako i sve propadne ...



P.S. znam da mi je komentar primereniji trenerovom ili papaevom postu, ali kad vec pitas, zivot se svodi upravo na "tomorow is another day", pa cak kad je i ovaj zakon u pitanju, a cini mi se da i ti tako gledas na stvari
Jelena Milić Jelena Milić 20:09 29.08.2009

Re: Pa ako i sve propadne ...

upravo dodjoh iz tempa, bilo je po logici sutra je novi dan, spiskah sve na sipke za zavese za kupatilo i jos neke drndalice tog tipa

u pravu si za ovo oko zakona koliko ga smatram bitnim,
jer on nista mnogo nece promeniti, pravosudje je kljuc rekla bih

al je cela prica oko nacina i posle oko sadrzaja pokazla mnoge stvari, ko je kakav, ko sta prati a sta ne, mnogo blamiranja rekla bih

ali ne samo politicara i eksperata, celog drustva

mi smo na granici da budemo skup pojedinaca a ne drustvo, a to je opasno

svima su puna usta opsteg interesa a mi pojma nemamo sta nam je opsti in teres, ni kako s ekojim procesom usaglasavanja dotle stize , nit to negujemo, ....

jos zvaka o evropskom zakonu, od toga sizim, i od smajlovic i i od jovanovic, nadji negde juce mislim, berluskoni krenuo u rat vs mediji, nema pravila, zajednicke politike.....

pazi vozim pre neki dan, kad ono bilbord ogroman ko je na njemu krisitijan golubovic
mislim, ja u fras, the taliban sta je ko je to, bla bla, objasnjavaj, krimosi, 90, bla, bla...

polse pomislim, ne drami ms milic, svako ima pravo na drugu sansu i tvoji ameri glorifikuju pijandure i krsitelje saobracajnih propisa ala paris hilton i to


djole63 djole63 20:56 29.08.2009

Re: Pa ako i sve propadne ...

spiskah sve na sipke za zavese za kupatilo i jos neke drndalice tog tipa

Sacuvala nesto i za majstore, sem ako neces sama da fatas BnB u ruke? (mada, tebi ni to ne bi smetalo :))

pravosudje je kljuc rekla bih

Ako pravosudje kaze - juri ovoga i onoga, treba i neka policija da radi svojposao i to neselektivno (burazerski, po principu - nemoj njega, on je nas, znaci I POLICIJA, da ne idem dalje po egzotici)

a mi pojma nemamo sta nam je opsti in teres

Evo ja cu ako niko nece - drustvo jednakih sansi - nista vise, nista manje od toga.

mi smo na granici da budemo skup pojedinaca a ne drustvo, a to je opasno

I ostala drustva su "the collection of individuals", ali uredjena.

berluskoni krenuo u rat vs mediji

sve iz bolnice za odvikavanje od seksa :) ? Evropski Velja..

bilbord ogroman ko je na njemu krisitijan golubovic

Od ovog bi i ja flipnuo.

tvoji ameri

mislim da ces ovo pre ili kasnije izbaciti iz CV-a i iz svoje price.
Donekle mogu da razumem tvoju opcinjenost anglosaksonskim, svi mi imamo opcinjenost necim ili nekim, koga smatramo idealnim (ili zelimo da ga smatramo idealnim)

Nego ima li onog "novog Rose-a - country rose povardarje" u Tempu?
Mislim, da znam gde da ga ganjam kad dodjem u decembru :) ?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana