javi seee zapaaaaad

Jelena Milić RSS / 11.06.2008. u 12:02

 U laviranju  EU izmedju politike popustanja i uslovaljvanja, posle hapšenja Stojana Župljnina je, u najmanje ruku, jasno  da politika uslovljavanja prema Srbiji neretko daje bolje rezultate od one druge, kada je proces evropeizacije Srbije u pitanju.

Ono što su unutrašnji reformatori bili spremni da oproste ili poveruju DS i Co spoljni, na sreću,  nisu.

HORNOLOGIJA DOGADJAJA

Uhapšen Stojan Župljanin

11. jun 2008. | 12:33 -> 12:51 | Izvor: B92
Beograd -- Haški begunac Stojan Župljanin je uhapšen u 12.30, potvrdio je za B92 portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić.

 
 

"Pripadnici MUP-a Republike Srbije i Bezbednosno-informativne agencije su u 12.30 lišili slobode haškog begunca Stojana Župljanina. On se trenutno prevozi ka zgradi Specijalnog suda, gde će dati izjavu istražnom sudiji Veća za ratne zločine. To je sve što sad mogu da kažem. Detalje imaćemo kasnije", rekao je on.


 

Nema ratifikacije SSP-a bez Haga"
11. jun 2008. | 01:15 -> 12:00 | Izvor: Beta, Tanjug
Hag -- Holandski ministar spoljnih poslova kaže da neće predati parlamentu na ratifikaciju SSP između Srbije i EU dok se ne bude video napredak u saradnji s Hagom.

 

Obraćajući se juče holandskim poslanicima, Maksim Ferhagen je kazao da je tako odlučio jer Srbija ne sarađuje u potpunosti sa Međunarodnim tribunalom za ratne zločine u Hagu, prema izveštaju glavnog haškog tužioca Serža Bramerca.

Bramerc je u tom izveštaju naveo da Srbija nije načinila nijedan ozbiljan napor u potrazi za haškim beguncima Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem

Podsetimo, Holandija i Belgija su se protivile potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU sve dok Beograd ne bude u potpunosti sarađivao sa Tribunalom u Hagu, odnosno dok ne bude uhapsio i priveo pravdi haške begunce.

Te dve države su međutim, uoči majskih parlamentarnih izbora u Srbiji, pristale da potpišu taj sporazum uslovljavajući njegovu ratifikaciju "potpunom saradnjom sa Tribunalom u Hagu".

"To je stav cele EU"

Nijedna članica Evropske unije, pa ni Holandija, neće slati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom na ratifikaciju u svoj nacionalni parlament pre nego što Beograd ostvari punu saradnju s Haškim tribunalom, izjavio je Tanjugu portparol holandskog Ministarstva spoljnih poslova Bart Rijs.

"To je zvaničan stav celokupne EU, koji je ministar spoljnih poslova Holandije Maksim Ferhagen ponovio juče na sastanku (holandskog) parlamentarnog komiteta pred sastanak Saveta ministara EU", 16. juna u Luksemburgu, objasnio je Rijs.

"Ministar Ferhagen je ponovio jednoglasnu odluku EU da se SSP ne upućuje na ratifikaciju u nacionalne parlamente, niti da Privremeni sporazum može da se primenjuje sve dok Srbija ne ostvari punu saradnju s Haškim tribunalom", naglasio je on.

Rijs je istakao da se u odnosu na takvu odluku, donetu 29. aprila u Luksemburgu, "pojavio novi faktor, a to je izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca o tome da Srbija nije ostvarila punu saradnju s Hagom".

"Izveštaj Bramerca je veoma važan faktor za ocenu saradnju Srbije s Haškim tribunalom i zbog toga ne očekujemo neke promene u dogledno vreme", naglasio je holandski portparol.

"Do promene bi moglo da dodje ukoliko dodje do pune saradnje s Haškim tribunalom, a najbolji dokaz za to je - Ratko Mladić u avionu za Hag", rekao je Rijs.

 

Neiskreno-Kurir danas

BEOGRAD - Najavu Kristine Nađ, portparola evropskog komesara za proširenje, da će Prelazni sporazum sa Srbijom koji obuhvata trgovinske povlastice biti suspendovan dok ne bude ispunjen uslov saradnje s Haškim tribunalom, domaći političari uglavnom komentarišu kao neiskrenu ponudu EU za pridruženje.

Dragan Todorović, potpredsednik SRS, podseća da je još Đinđićeva vlada imala uvid u kretanje odbeglog generala Vojske RS.

- Tada Hag nije zahtevao hapšenje Mladića, a sada insistira na tome. Sad traže nemoguće uslove, a tražiće i da priznamo nezavisno Kosovo. I posle toga nastaviće sa daljim cepanjem Srbije - uveren je Todorović. On je ocenio da je potpisivanjem SSP pred izbore narod doveden u zabludu da je u pitanju izbor za ili protiv EU, jer je Evropa ta koja nas neće.

- Potpisivanjem SSP nismo ništa dobili, to je bila obična farsa pred izbore. A ni eventualnim formiranjem vlade DS sa socijalistima neće se ništa izmeniti. Samo će se nastaviti novi pritisci - smatra funkcioner SRS.
Aleksandra Janković, portparol NS, smatra da je jasno da su namerno zacrtani nemogući zahtevi jer ni vlada SPS sa DS neće moći da preda Mladića.

- Mada, oni će ga, ako treba, klonirati da bi ga izručili. Sada je jasno da SSP nema nikakvu težinu i da bi veću važnost imao da je potpisan u Diznilendu. A i Božidar Đelić podseća na Mikija Mausa - rekla je Jankovićeva. Ona je ocenila da je potpisivanje SSP služilo samo za zastrašivanje građana od izolacije, inflacije i benzina u plastičnim bocama.
- Vlast koja zastrašuje građane deluje mi prilično fašistički. To su demonkrate, sa „n“. S druge strane, ne mogu da razumem ni Ivicu Dačića. Bez obzira na sve, ipak je Slobodan Milošević bio predsednik Srbije, a umro je kao pas negde u tuđini. Ukoliko se formira vlada DS i SPS, obe stranke će izgubiti veliki broj pristalica zbog te saradnje, a socijalisti neće više preći cenzus.

Žarko Obradović, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, nije hteo da ulazi u detalje.
- Saradnja s Hagom je formulisana na širok i opšti način, tako da može značiti sve i ništa - diplomatski je odgovorio Obradović. On nije hteo da komentariše da li bi SPS podržao hvatanje i hapšenje Ratka Mladića i ostalih haških begunaca, rekavši da će o tome pričati kad Kristina Nađ precizira zahteve EU.

EVROPSKI NOŽ U LEĐA ZA SRBIJU

Politički analitičar Branko Radun ocenjuje da je najnovija izjava Kristine Nađ „nož u leđa“ Srbiji, a naročito eventualnoj proevropskoj vladi. Međutim, on kaže da se odnos EU prema Srbiji neće drastično menjati, bez obzira na to ko bio na vlasti.
- Protivrečni su signali iz Brisela. S jedne strane postoji tvrdo insistiranje na Hagu, a s druge se govori o ubrzanom prijemu. Ali, suspendovanje SSP i Prelaznog sporazuma jasno govori da je Srbija nepotrebno podeljena sporenjem oko zamrznutog pitanja - ističe Radun. On smatra da to znači da se ne mora žuriti ni sa usvajanjem niti s poništavanjem, ali je jasno da je samo potpisivanje SSP bilo u službi izbora. Insistiranje na saradnji s Hagom on vidi kao problem koji može da se otegne na neodređeno vreme.

 

"Primena Privremenog sporazuma posle pune saradnje sa Hagom"

09. Jun 2008 | 21: 28

Izvor : Tanjug

Portparol evropskog komesara za proširenje Olija Rena, Kristina Nađ, izjavila da je situacija u vezi primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i Privremenog sporazuma "kristalno jasna", 

Portparol evropskog komesara za proširenje Olija Rena, Kristina Nađ, izjavila je u Briselu da je situacija u vezi primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (S S P) i Privremenog sporazuma "kristalno jasna", naglasivši da će Privremeni sporazum biti primenjen onda kada Srbija ostvari punu saradnju s Haškim tribunalom.

"Ne želim da komentarišem špekulacije neimenovanih izvora", izjavila je Nađ povodom pojavljivanja navodnih Renovih citata u novosadskom "Dnevniku" o primeni Privremenog sporazuma.

Novosadski list je juče objavio, pozivajući se na neimenovane izvore u Briselu, da EU neće suspendovati Prelazni sporazum o trgovini sa Srbijom, koji je potpisan istovremeno kad i SSP, ali da on neće stupiti na snagu ako naša zemlja ne ispuni uslove saradnje sa Haškim sudom.

Prema izvorima tog lista u Briselu, komesar Oli Ren je uspeo da ubedi zemlje članice i čelnike Saveta EU da odustanu od prvobitnog scenarija prema kojem bi Prelazni sporazum stupio na snagu 1. jula, a posle samo jednog dana bi bio suspendovan.

"Situacija po pitanju primene S S P je kristalno jasna, kao što i stoji u zaključcima (Saveta ministara EU) od 29. aprila" usvojenih u Luksemburgu, kaže Nađova.

Ona podseća da u tim zaključcima stoji da su se "ministri dogovorili da pošalju S S P svojim parlamentima na ratifikaciju", i da je doneta odluka da se "Privremeni sporazum primeni čim Savet odluči da Srbija u potpunosti sarađuje s Haškim tribunalom".

"Neophodni pravni aranžmani su napravljeni da bi se primenila ova odluka. Ohrabrujemo Srbiju da uskoro ispuni uslove kako bi i čitav S S P i Privremeni sporazum mogli da stupe na snagu", stoji u zakljčcima na koje podseća Nađova.

 

 

 

 



Komentari (137)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nesha nesha 12:13 11.06.2008

moze i ovako

MM&mama mu & mozda i Milanovic ( nedaj boze) za haske begunce...
avemarija avemarija 12:40 11.06.2008

Re: moze i ovako

Cestitam na Hapsenju , iako je covek mogao i da se apsi kad prodju ferije , a ne sad u Sezoni. Hadzic ce ,cenim ,biti uhasen kad zahladni , mora onaj Burberry Sal od Kashmira da dodjje do izrazaja na slici. On je prosto deo njegovog stajlinga . A i svi iz okoline Vukovara , mislim Magacioneri, preferiraju taj brend. Nije lose ,nije lose... mislim izbor marke ...
Vračarac Vračarac 12:44 11.06.2008

Re: moze i ovako

javi seee zapaaaaad

Odlično skandiranje. I vi posećujete SEVER?
Jelena Milić Jelena Milić 12:50 11.06.2008

Re: moze i ovako

posecivala

bila u bariju
Vračarac Vračarac 12:56 11.06.2008

Re: moze i ovako

posecivala

bila u bariju

Oseti se.
Iako se politički slažemo kao rogovi u vreći ne mogu a da ne primetim vaš pozitivan, navijački pedigre. I dozu šlifa, naravno. Čestitam.
dragan7557 dragan7557 13:40 11.06.2008

Re: nemože

Maksim Ferhagen

Ministru je ime Maxime a ne Maksim a Maksime se čita tačno kako piše sa e na kraju koje se izgovara.
gradicevic gradicevic 17:05 11.06.2008

Re: moze i ovako

bila u bariju

))))))))))))
to lav-ice
SMT SMT 12:19 11.06.2008

E Bramerc, Bramerc

Nema on pojma da ovi naši rade u 3 smene
Jelena Milić Jelena Milić 12:20 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

nit veruju rasimovom paralelnom izvestaju
bladerunner bladerunner 12:26 11.06.2008

Evo da iskopiram

a trebalo je da stavis naslov ko sto si rekla --nema odmora dok traje obmana. Naravno Hag ali na stranu to , zanimljivo mi je sto oko svega trube o toj evropi --nema investicija , nema boljeg zivota, nema ovog nema onog a sve vreme se trude da zajebu te iste ljude i tu istu evropu i sto je najsmesnije misle da im to i polazi za rukom
copy-paste
Ma znas sta je meni Jelena zanimljivo kod ovih nasih politicara? To sto sve vreme pokusavaju ne samo da pokusavaju nego misle da su zajebali i prevarili ove strane politicare . Ali neverovatni su . Valjda misle posto im dobro ide kod sopstvenog naroda ( koji je doduse polupismen sto zaboravljaju , ipak je ovo zemlja seljaka da se ne lazemo) da ce i kod ovih.

I sad mi je vrlo zanimljivo da sve vreme trube o proevropskoj vladi mada vidim lepi Boris sada ima neku novu mantru koju ponavlja , valjda ga sramota od samog sebe ( ako je to ikako moguce ) da prica o proevropskoj vladi sa socijalistima pa mu je nova mantra socijalno odgovorna vlada ili tako nesto ako se ne varam.

Elem lepi Boris (koga ja nekako uvek zamisljam ko debelog placljivog pohlepnog deckica sa ustima punim snenokli ) sada protura tu neke stvari, isprobava dal ce da se primi to kod naroda itd sto je sve zanimljivo za posmatranje ( tako dodjosmo i do izjednacavanja bola btw deckic se ocigledno malo zaigrao), medjutim ne verujem da ce sve to proci kod Evrope.

I znas sta ? Volela bih da ne prodje . Oko ove zemlje defintivno treba dici zid i ostaviti nas da najpametniji, najsposobniji, najlepsi kakvi smo (ups jel sam zaboravila i da smo svi nebeski?)zivimo sami sa sobom .
Pa mislim zar nam to nije cilj? Ja bih rekla da jeste posto zajebavamo celu jebenu evropu i svet, na stranu sto jebu svoj narod mislim to je onako vec nebitno, posto svaki narod ima onakvu vlast kakvu zalsuzuje ili mozda kakvu je sam izabrao ?!
SMT SMT 12:27 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

Jelena Milić
nit veruju rasimovom paralelnom izvestaju


A sad stvarno, jel to BIA evropskija od naših političara? Ili je i ovaj Župljanin čuvan za "proper time"
Jelena Milić Jelena Milić 12:33 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

pa krckaju porodicno srebro kad je stani pani
Dr M Dr M 12:56 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

pa krckaju porodicno srebro kad je stani pani


Da nije ovo pokusaj VK da posvadja DS i SPS?

Nesto mi sumnjiva ova koincidencija sa formiranjem vlade.

Neko rece juce, ovde, da Kostunica nije rekao poslednju rec.
arcins arcins 13:22 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

Dr M

Da nije ovo pokusaj VK da posvadja DS i SPS?

Nesto mi sumnjiva ova koincidencija sa formiranjem vlade.

Neko rece juce, ovde, da Kostunica nije rekao poslednju rec.


Ili je ekipica ukapirala da ce im se shef promeniti, pa brze polje prilegli na pos'o.
avemarija avemarija 14:22 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

A sad stvarno, jel to BIA evropskija od naših političara

Naravno I I Bulatovic je ljubitelj Kasmirskih salova, on je prvi kupio jos pre 20 g dok je ladio u Ambasadi SFRJ u Rimu. Pripadnost Evropi se vidi i na Akademicima : Matija ima citav Burberry 's accessory ,a i na ostalim Znacajnim Srbima se vidi napredak ali spolja . Iznutra su oni Rodoljubi i mrze Hag iz dna duse i lepo su to iskazali onomad klicuci Ceci na Trgu .Klicali bi i meni ali ja nisam Dvolicna : ako sam spolja za BURBERRY - e pa takva sam i iznutra : ma volim te kocke vise nego leba da jedem. A ako nam Elita nije imuna na osvedoceni Engleski brend , pa Haski optuzenici , BIA , Matija i Mile Kitic , Vesna Zmija - sto ja da budem? Bolje zimi jedan Barberi sal - nego leti Svilen gajtan ko sto Zupljanin dobi od svojih !
Doctor Wu Doctor Wu 14:26 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

Da nije ovo pokusaj VK da posvadja DS i SPS?
Nesto mi sumnjiva ova koincidencija sa formiranjem vlade.
Neko rece juce, ovde, da Kostunica nije rekao poslednju rec.

Super, ako je to slučaj, onda bi Tadić što hitnije trebalo da javno pohvali Koštunicu i Bulatovića za iskazani patriotizam (uprkos odlasku s vlasti, što iskazani patriotizam čini još većim). Još kad bi dovršili posao s Mladićem...
Jelena Milić Jelena Milić 14:41 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

ja mislim da je ovo...da se radi nudi
Doctor Wu Doctor Wu 15:06 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

ja mislim da je ovo...da se radi nudi

ako ovo znači "da se Rade nudi" onda to znači da ja Koštunica gotov, što je sjajna vest. Boris je zato zaslužio spomenik (double whammy: zbrisao Koštunicu, progutao SPS), kao što ga je zaslužio i "gospodin Palma".
AlexDunja AlexDunja 15:12 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

ako ovo znači "da se Rade nudi" onda to znači da ja Koštunica gotov, što je sjajna vest. Boris je zato zaslužio spomenik (double whammy: zbrisao Koštunicu, progutao SPS), kao što ga je zaslužio i "gospodin Palma".

a i ti si zasluzio
JJ Beba JJ Beba 15:15 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

Boris je zato zaslužio spomenik (double whammy: zbrisao Koštunicu, progutao SPS), kao što ga je zaslužio i "gospodin Palma".

i ajte sad svi zajedno na more...
Doctor Wu Doctor Wu 15:24 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

a i ti si zasluzio

?????????
i ajte sad svi zajedno na more...

pa, kako stvari u ovom trenutku izgledaju, sve više liči da ćeš moći i ti. i to do kraja godine, cjenim.
Jelena Milić Jelena Milić 15:26 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

pirova pobeda

ubio je skoro mogucnost pelcovanja kulture istorijskog secanja u subotu i to BEZ POTREBE jer SPS suti, al ima jos gore, mozd aje to uradio sto tako hoce, takvu poruku sebe radi a ne SPS hardlinera radi poslao srbiji

bez toga nema stabilnog drustva
AlexDunja AlexDunja 15:35 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

?????????

dokle ces bre da hvalis tog tvog predsednika?
i za sta? sta je sjajna vest?
sto su izvadili ovoga iz trapa, kad su morali?
sacekacemo jos neku godinu za ostale, sto kaze ruben.
pa cemo opet reci sjajno, el da?
ili je mozda sjajno sto ce r. b. ako se lepo preporuci
i dalje da bude tu gde je sada?
i sto ce mozda sada dacic da mu bude sef, namesto kostunice?
spomenik kazes? svasta!
Doctor Wu Doctor Wu 15:45 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

bez toga nema stabilnog drustva

stabilnog društva nema bez stabilne ekonomije a srbija je decenijama daleko od toga.
Meni ta politika masovnih pokajanja i insistiranja na bespogovornoj "internalizaciji krivice" (što je drugo ime za "kulturu istorijskog sećanja" liči malo na ono Jim Jonesovo pozivanje da ispijanje magic potiona u Gvajani, a sve radi spasenja duše.
JJ Beba JJ Beba 15:48 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

pa, kako stvari u ovom trenutku izgledaju, sve više liči da ćeš moći i ti. i to do kraja godine, cjenim.

sumnjam, ali ja i ovako biram društvo..
Doctor Wu Doctor Wu 15:48 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

dokle ces bre da hvalis tog tvog predsednika?
i za sta? sta je sjajna vest?
sto su izvadili ovoga iz trapa, kad su morali?
sacekacemo jos neku godinu za ostale, sto kaze ruben.
pa cemo opet reci sjajno, el da?
ili je mozda sjajno sto ce r. b. ako se lepo preporuci
i dalje da bude tu gde je sada?
i sto ce mozda sada dacic da mu bude sef, namesto kostunice?
spomenik kazes? svasta!

Mnogo pitanja, ali, bar što se mene tiče, samo jedan zaključak: tebi dosta toga nije jasno.
AlexDunja AlexDunja 15:50 11.06.2008

...

tebi dosta toga nije jasno.



potpuno si u pravu.
nista mi nije jasno.
:))
tj sve je nejasno, ali ne samo meni
rekla bi.
Dolybell Dolybell 15:51 11.06.2008

Re: Evo da iskopiram

Oko ove zemlje defintivno treba dici zid i ostaviti nas da najpametniji, najsposobniji, najlepsi kakvi smo (ups jel sam zaboravila i da smo svi nebeski?)zivimo sami sa sobom .


Da samo što ne bi dugo trajali, a i bilo bi rupa u zidu...
Doctor Wu Doctor Wu 16:12 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

JJ Beba
sumnjam, ali ja i ovako biram društvo.

sve ok, ali samo da ne bude zabune, nije u pitanju poziv, nego konstatacija.
JJ Beba JJ Beba 16:17 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

Doctor Wu

JJ Bebasumnjam, ali ja i ovako biram društvo.sve ok, ali samo da ne bude zabune, nije u pitanju poziv, nego konstatacija.

ma kakavi, nije mi bilo ni na kraj pameti da shvatim kao poziv, mi ipak nismo istia klasa., znam
za razliku od nekih, ja znam gde pripadam i tamo je super zahebancija.
sonja k. sonja k. 16:20 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

Doctor Wu
JJ Beba
sumnjam, ali ja i ovako biram društvo.

sve ok, ali samo da ne bude zabune, nije u pitanju poziv, nego konstatacija.


e a mi mislili da nam muvas JJ
Zeks Zeks 16:23 11.06.2008

Re: Evo da iskopiram


bladerunner
ipak je ovo zemlja seljaka da se ne lazemo


Nije.Seljaci su OK.I malo ih ima.Ovo je zemlja Turbo-malogradjana.

bladerunner
Ma znas sta je meni Jelena zanimljivo kod ovih nasih politicara?



svaki narod ima onakvu vlast kakvu zalsuzuje


a Palma je najznacajniji Evropejac!
JJ Beba JJ Beba 16:33 11.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

sonja k.

Doctor Wu

JJ Bebasumnjam, ali ja i ovako biram društvo.sve ok, ali samo da ne bude zabune, nije u pitanju poziv, nego konstatacija.e a mi mislili da nam muvas JJ

ih gde ti ode, sis, gde bi dottore.
pa si zaboravila da sam ja za dottora ružna klecava starica?

:))
adam weisphaut adam weisphaut 16:34 11.06.2008

Reality bites


ubio je skoro mogucnost pelcovanja kulture istorijskog secanja u subotu i to BEZ POTREBE jer SPS suti, al ima jos gore, mozd aje to uradio sto tako hoce, takvu poruku sebe radi a ne SPS hardlinera radi poslao srbiji


Jelena, ovo je okrutno! Još ćeš da kažeš Wuu da ne postoji Deda Mraz
gradicevic gradicevic 17:11 11.06.2008

Re: ...

potpuno si u pravu.
nista mi nije jasno.
:))
tj sve je nejasno, ali ne samo meni
rekla bi.


too
G r o f G r o f 19:51 11.06.2008

Re: ...

nista mi nije jasno


Konfucije:
Tko ne zna a zna da ne zna, naucite ga.
Tko ne zna a ne zna da ne zna, opasan je, izbjegavajte ga.
Tko zna a ne zna da zna, probudite ga.
Tko zna a zna da zna, slijedite ga.
AlexDunja AlexDunja 19:54 11.06.2008

Re: ...

Konfucije:

de me vidis???
gradicevic gradicevic 20:35 11.06.2008

Re: ...

de me vidis???

tko zna da zna, a pravi se da ne zna
AlexDunja AlexDunja 20:48 11.06.2008

Re: ...

tko zna da zna, a pravi se da ne zna

laskas ti mene,
g. radicevicu, samo tako:))
vratice ti se:))
cekaj!
gradicevic gradicevic 20:59 11.06.2008

Re: ...

laskas ti mene,

ti znas da ja znam
i da ja znam da ti znas da ja znam
i da da ti znas da ja znam da ti znas da ja znam
al ga zamrsih
strucno
bas
)))))
G r o f G r o f 21:56 11.06.2008

Re: ...

de me vidis???


teško pitanje za nekog ne zna a ne zna da ne zna...
...ja te vidim golu...na severnom polu..
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
AlexDunja AlexDunja 22:04 11.06.2008

Re: ...

...ja te vidim golu...na severnom polu..

to vec nije tesko
:)))
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:15 12.06.2008

Re: E Bramerc, Bramerc

sto su izvadili ovoga iz trapa, kad su morali?

i pitanje dal su izvadili pravog. viš da se čovek predstavio drugačije.
nije župljanin.
nisam znala da je igor pantelić advokat po službenoj dužnosti.
pa on je do sada visio u hagu.
ostaje bez leba kako se bliži kraj pa daj šta daš...
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:18 12.06.2008

Re: ...

Tko ne zna a ne zna da ne zna, opasan je, izbjegavajte ga.

ovo je tačno 200 nasto.
a takvih je najviše u ovoj zemljici.
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 12:26 11.06.2008

???

Bramerc je u tom izveštaju naveo da Srbija nije načinila nijedan ozbiljan napor u potrazi za haškim beguncima Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem


otkuda sad Karadžić???
Dolybell Dolybell 15:51 11.06.2008

Re: ???

otkuda sad Karadžić???


Pa i Župljanin nije naš - a nađoše ga biva, u Pančevu...
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 16:20 11.06.2008

Re: ???

Koliko ja znam dosad su pominjani samo Mladić, Hadžić i Župljanin kao uslov.
JJ Beba JJ Beba 16:26 11.06.2008

Re: ???

Trinidad Tobagović
Koliko ja znam dosad su pominjani samo Mladić, Hadžić i Župljanin kao uslov.

očito nisi dobro obavešten.
uvek je bio mladić. karadžić nije kao naš problem, već RS
dragan7557 dragan7557 17:20 11.06.2008

Re: udarna vest

18.00 NOS žurnal "državna" televizija.
U intervjuu upravo datom na televizijskom kanalu NOS " vesti je ministar Maxime Verhagen potvrdio da hapšenje Župljanina NEMA uticaja na stav Holandije prema Srbiji i SSP u.

Mladić i Karadžić su i dalje uslov za saradnju potvrdio je Verhagen. Stav Kabineta (vlada) se nije promenio ovim hapšenjem a raniji uslovi su i dalje na snazi. Bez Mladića i Karadžića nema saradnje ponovio je Verhagen.
sentinel26 sentinel26 20:38 11.06.2008

Re: udarna vest

dragan7557
18.00 NOS žurnal "državna" televizija.
U intervjuu upravo datom na televizijskom kanalu NOS " vesti je ministar Maxime Verhagen potvrdio da hapšenje Župljanina NEMA uticaja na stav Holandije prema Srbiji i SSP u.

Mladić i Karadžić su i dalje uslov za saradnju potvrdio je Verhagen. Stav Kabineta (vlada) se nije promenio ovim hapšenjem a raniji uslovi su i dalje na snazi. Bez Mladića i Karadžića nema saradnje ponovio je Verhagen.

Prijatelju,
Mi smo vam odje neobaviješteni.
Verhagen je ugasio svjetlo i rekao kako se pali.

Naše velike nade polažu se u novu misicu s ovijeh izbora, SePeSicu i njezine pratilje KrkoPuPslicu i Palmoliscu - koje će Tatica da povede na vidjenje kod Olija koji će namah pasti na oni zadnji kraj od oduševljenja kad vidi takve progresivke.

A tek kako će se Solana oduševit, čisto preventive radi da mu ovi ministar što je bija kod Lebedeva ne zaprijeti i zatraži ostavku. Pa kada mu drekne - Nemo' bre da te ja pronadjem u okolini Beograda !

Ma ima da zaboravi sve i kaže - Vodimo li mi rat ili ljubav !?

Ovi u Irskoj će namah izvršiti "kikiriki" zbog nepotrebnog trošenja para na referendume, kada vide 'nako društvo.
Poz


Jelena Milić Jelena Milić 12:27 11.06.2008

uhapsen u okolini bgd

gde je i bio, kaze vukcevic

tuzno
Atomski mrav Atomski mrav 12:36 11.06.2008

Re: uhapsen u okolini bgd

U suštini, politika EU prema Srbiji je - šizofrena. Čas je hardlajnerska, čas popustljiva. Ne bih se nikako složio da je hardlajnerska politika bila bolja za Srbiju - ona je možda donosila rezultate koji su bili po volji EU, ali je rezultirala ubistvom Zorana Đinđića posle čega se u mainstream-u političke scene u Srbiji instaliraju kojekakve Koštunice... Mislim da je to zato što političari iz EU ne razumeju dobro celokupnu problematiku na Balkanu već na nju gledaju svako iz svog ugla (i to ne obavezno iz nekog EU ugla, već se gledaju i pojedinačni interesi). Pa onda imenuju recimo Jelka Kacina da bude nekakav izvestilac jer je, zaboga, nekad živeo u pokojnoj nam zajedničkoj državi, nadajući se da će dobiti bolji insight a žrtvujući ponekad objektivnost...

Pošto je oportunizam glavna crta politike u Srbiji, makar bi se EU mogla jednom složiti oko politike prema Srbiji i ostatku Balkana...
bladerunner bladerunner 12:41 11.06.2008

Re: uhapsen u okolini bgd

znas sta atomski
imaju oni ljude koji im pruzaju znas kakav insight
bolje nas znaju nego sto mi znamo sebe
Ruben Ruben 12:46 11.06.2008

Re: uhapsen u okolini bgd

Mene sve ovo zaista već smara.
Šta, neću da nastavim da tonem?
Šta ovi konačno u Hagu (za izvestan broj godina), ovi novu, pro EU vladu, pa šta, to mi kao dođe slamka?
Šta, potrošili su ti 20 godina, možeš da pričekaš još 10, ko zna?
I eto, hajde da se bavim ,,strategijom,, hvatanja Župljanina i mogućih dobrih konsekvenci na stanje sablasnih nevena?
Možda će tako da mi bude lakše pri pogledu na račune koje ne mogu da platim, možda ću sasvim optimistički da saslušam automatsku službenicu iz banke koja mi na mob. javlja:,,Poštovani, Vaš račun je u nedozvoljenom minusu, niste uplatili iznos na kred.kartici, na računu nemate dovoljno para za ratu kredita, poštovani....,,
Možda ću dostojanstveno izaći na ulicu kao gospodin koji ima ponosnu platu republičkog proseka najsiromašnije zemlje u Eu?
Najzad, koga uopšte i zanima to što sam izrabljeni, bolesni skot koji tek što nije crkao.
I to sa dugovima, kao poslednjim poniženjem.
Mladić?Karadžić? Tadić? Dačić? Koštunica?
Dosta više.Spustite zavesu.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 12:52 11.06.2008

Re: uhapsen u okolini bgd

Atomski mrav
U suštini, politika EU prema Srbiji je - šizofrena. Čas je hardlajnerska, čas popustljiva.
.....
Pošto je oportunizam glavna crta politike u Srbiji, makar bi se EU mogla jednom složiti oko politike prema Srbiji i ostatku Balkana...


Plan B je u opticaju, definitivno. Svi se ljuljaju, a cini mi se da se i ideja Evrope u ujedinjenom stanju polako, ali sigurno talasa. svega cemo se nagledati do izbora u Americi, ima vremena
Jelena Milić Jelena Milić 12:59 11.06.2008

Re: uhapsen u okolini bgd

ruben,

sta je alternativa, mislim spustanju zavese

ovo je uslovno porazna vest za srbiju do sada, administraciju, poricno srebro koje vade kad doteraju cara do duvara, i oni nas mrcvare u stvari

dobra vest je da je eu to, takodje, provalila ili je znala pa bila nemocna, osecajna prema ostaku populacije....

nemojte tonuti, dok vam ovo pisem imam u kuci i na racunima 100din, i par kamenova u bubrezima sa kojim ne znam kad cu i gde cu da ih saniram jer mi je knjizica neoverena ...etc...
mariopan mariopan 14:20 11.06.2008

Re: uhapsen u okolini bgd

Ruben
Mene sve ovo zaista već smara.
Šta, neću da nastavim da tonem?
Šta ovi konačno u Hagu (za izvestan broj godina), ovi novu, pro EU vladu, pa šta, to mi kao dođe slamka?
Šta, potrošili su ti 20 godina, možeš da pričekaš još 10, ko zna?
I eto, hajde da se bavim ,,strategijom,, hvatanja Župljanina i mogućih dobrih konsekvenci na stanje sablasnih nevena?
Možda će tako da mi bude lakše pri pogledu na račune koje ne mogu da platim, možda ću sasvim optimistički da saslušam automatsku službenicu iz banke koja mi na mob. javlja:,,Poštovani, Vaš račun je u nedozvoljenom minusu, niste uplatili iznos na kred.kartici, na računu nemate dovoljno para za ratu kredita, poštovani....,,
Možda ću dostojanstveno izaći na ulicu kao gospodin koji ima ponosnu platu republičkog proseka najsiromašnije zemlje u Eu?
Najzad, koga uopšte i zanima to što sam izrabljeni, bolesni skot koji tek što nije crkao.
I to sa dugovima, kao poslednjim poniženjem.
Mladić?Karadžić? Tadić? Dačić? Koštunica?
Dosta više.Spustite zavesu.

Bravo Ruben i meni ih je vise dosta.
JJ Beba JJ Beba 14:58 11.06.2008

Re: uhapsen u okolini bgd

nemojte tonuti, dok vam ovo pisem imam u kuci i na racunima 100din, i par kamenova u bubrezima sa kojim ne znam kad cu i gde cu da ih saniram jer mi je knjizica neoverena ...etc...

lako je reći nemoj tonuti, to je najlakše.
sve što ovi njajuke okolo se odražava na živote konkretnih ljudi... nas malih.. van partija i i protekcije...ko bre da nam pomogne kad mesecima čekamo upute za doktore? kad nemamo za sahrane? za račune?
...a oni uraaaa uhapsili župljanina, viš kako sarađujemo..... pa čovek bio u beogradu sve vreme, kao nisu znali gde je svih ovih godina.....
što ne povataju sve odjednom i ne skinu nam bedu sa vrata?
stvarnooo više
die hard die hard 23:07 11.06.2008

Re: uhapsen u okolini bgd

što ne povataju sve odjednom i ne skinu nam bedu sa vrata?
stvarnooo više
*novo


Ja sam danas poludeo kad sam na poslu cuo vest o hapsenju tog Zupljanina.Vade ih ko proslogodisnju zimnicu.Malo ociste onu budj pa pravo na asstal.I sad bi trebalo da budemo zadovoljni.Dokle, bre, vise?I ja to pmislih, sta bi bilo da ih povataju u nedelju dana i kazu EU - evo mi nase uradili aj sad malo vi.Je l bi to imalo pozitivnog efekta?Ili ovo davljenje vole i jedni i drugi.Odvratno dosadno i sramno.A mi preostali da se patimo dok ta ekipa dobrostojecih-zivecih kroji kapu.Stvanooo vise...
bavard bavard 12:40 11.06.2008

but pardon: gentles all:.

.. hipolita se požali da tako nešto neozbiljno u životu nije čula,
a
tezej: kao:
i ono što je najbolje u tome rodu
nije drugo do senka
a ni najgore nije gore od toga
ako ga mašta dotera i popravii

hipolita ga pogleda, preko one stvari i reče:
ali batice:
to tvoja mašta mora da izvrši
a !ne njihova


...
Tarkovski Tarkovski 12:51 11.06.2008

Re; Blog

U laviranju EU izmedju politike popustanja i uslovaljvanja, posle hapšenja Stojana Župljnina je u najmanje ruku vidljivo da politika uslovljavanja prema Srbiji neretko daje bolje rezultate od one druge

Iskrivljena logika.
Upravo je ovo dokaz da politika uslovljavanja ne daje rezultate. Sada kada imamo ovu tranzicionu vladu sa manjim autoritetom ocigledno da je pogresna ideja da ako se pritisne Srbija onda se izda dekret i onda se uhapsi jedan od begunaca koji je cuvan. TO je kompleksnija situacija i da zavisi od mnogo vise cinalca nego same volje vlade te i ovih pritisaka na nju. Srbiji treba da se da vremena i onda ce biti i rezultata. To pokazuje i ovaj slucaj sa Zupljaninom. Nagrade nekada i stimulisu. Tako Srbiji sto pre treba dati kandidaturu za clanstvo a vremenom ce i Hadzic i Mladic i Karadzic naci tamo gde zasluzuju.
noboole noboole 12:53 11.06.2008

zzz

I beg to differ:

Upravo je politika popustanja donela zesu mogucnost da razmislja o formiranju vlade. A ova nova "politika semafora" (zeleno kad god neko predje ulicu za hag) ce doneti najbolje rezultate. Pod uslovima da je vlada u Srbiji dorasla. To nazalost, ne mozemo da znamo (makar ja, the laik). Toliko toga zavisi od DS, a koje vise kadrove oni imaju, to je pitanje...
Jelena Milić Jelena Milić 14:42 11.06.2008

Re: zzz

u pravu ste, zato sam i ja kad je bilo stani pani pordzavala popustljivost EU koja je za tadica toooolikoooo ucinila.

Zeks Zeks 13:07 11.06.2008

evropeizacija kao kanalizacija

Jelena Milic
vidljivo da politika uslovljavanja prema Srbiji neretko daje bolje rezultate od one druge, kada je proces evropeizacije Srbije u pitanju.


Pozdravljam hapsenje zlocinca,opredeljen sam kao i vecina za EZ,ali kako vreme prolazi,a proslo je vec 8 godina,
sve cesce pomisljam da je evropeizacija samo nova ideologija,srpski mit i - velika zabluda.
Nisam depresivan,nego iskusan,samo se prisecam proslih nasih "vecinskih" snova i budjenja:
o Velikoj Srbiji,o komunizmu....
Mozda tako treba.Mora narod o necemu da sanja...
medjutim medjutim 13:13 11.06.2008

Nikad mi nece biti jasna nasa politika..

Ako cemo da ih izrucimo sve, a sto ih onda izvrcemo tek kad nam oni zavrnu znate_vec_sta? Sta dobijamo tim odlaganjem?

A ako necemo da ih izrucimo, sto onda izrucujemo jednog po jednog?

I dal' cemo mi nekad znati sta ustvari hocemo?
Atomski mrav Atomski mrav 13:17 11.06.2008

Re: Nikad mi nece biti jasna nasa politika

Pa to ti je kao kad imaš sina koji ima keca iz fizike - i kad on dobije dvojku, to je veće veselje nego kad ti ono drugo dete donese kući sve petice. Jel' tako, Jelena?
Jelena Milić Jelena Milić 13:27 11.06.2008

Re: Nikad mi nece biti jasna nasa politika

cuj, slucaj brata ane koja je odlikasica a o njoj nista i ne znate:))
AlexDunja AlexDunja 13:29 11.06.2008

Re: Nikad mi nece biti jasna nasa politika

cuj, slucaj brata ane koja je odlikasica a o njoj nista i ne znate:))

znamo.
brat ana je rodjena 03. 02.
a tada se radjaju najpametniji,
najduhovitiji, najtalentovaniji....
:)))
Atomski mrav Atomski mrav 13:31 11.06.2008

Re: Nikad mi nece biti jasna nasa politika

Pa da, u našem društvu je tako - sve naopako
bladerunner bladerunner 13:51 11.06.2008

Re: Nikad mi nece biti jasna nasa politika

Ako cemo da ih izrucimo sve, a sto ih onda izvrcemo tek kad nam oni zavrnu znate_vec_sta? Sta dobijamo tim odlaganjem?


pa ne dobijamo nista
o tome se radi, uvek mislimo da cemo mi njih da zeznemo tako sto prolongiramo i kupujemo vreme a zapravo na kraju uradimo ono sto moramo i sto je trebalo odmah uraditi , samo sto uz put mi izgubimo i mrcvarimo se malo (tj nasi politicari mrcvare sopstveni narod), cisto malo sportski da ostane u formi
Jelena Milić Jelena Milić 14:47 11.06.2008

Re: Nikad mi nece biti jasna nasa politika

najzgodnije :))

joj kakva je ko spageta vitka, uzivam da je gledam i oblacim
Tibor Jóna Tibor Jóna 13:35 11.06.2008

Tursija!

Batice lepi! Pa mi imamo tursiju od ratnih zlocinaca! A za`ladni, a mi op` u schpatzitj po teglu krastavcica .... Vitaminska bomba, crkni gripu i ostali dusmanite!
Jelena Milić Jelena Milić 14:09 11.06.2008

Re: Tursija!

:))

ja rekla porodicno srebro, pa kad zagusti....

nego sta cemo kad sve privatizujemo i sve isporucimo
Tibor Jóna Tibor Jóna 14:44 11.06.2008

Re: Tursija!

Jelena Milić
:))

ja rekla porodicno srebro, pa kad zagusti....

nego sta cemo kad sve privatizujemo i sve isporucimo


u prostituciju, zna se !
Jelena Milić Jelena Milić 15:24 11.06.2008

Re: Tursija!

mislis tek tada:)

zar ne bi to najstariji zanat, a srbi narod najstariji...
Tibor Jóna Tibor Jóna 15:45 11.06.2008

Re: Tursija!

Jelena Milić
mislis tek tada:)

zar ne bi to najstariji zanat, a srbi narod najstariji...


ili to ili seoski turizam!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:47 11.06.2008

Jelena, svaka čast....

Tačno je u suštini ono što ti hoćeš da poručiš..Srbija će napredovati samo onoliko koliko bude pritisnuta od strane zapada...i ni korak dalje...
Vrlo je zanimljiv tajming Župljaninovog hapšenja....
Znači uhapsila ga je vlast koja je to mogla i lani i preklani...
Sad je zgodno jer će socijalisti reći...da, da dobro, ali mi tada još nismo bili vlada...
I onda će se nastaviti ista priča...Rasim kaže, ne znamo, a sarađujemo,mame mi...Vuk Jeremić će reći, eto vidite..Boža Đelić svoje, Vukčević, uhapsićemo čim vidimo....i tako...
I tamo negde na kraju godine će "naći" i Hadžića.....ali ni to neće biti dovoljno....
I nastaviće se mrcvarenje....a onda će se sredinom 2009. kad budu raspisani novi izbori ići priča da nije vreme zbog izbora, ali da Srbija sarađuje, samo što nije, da je uspeha na kilometre...
Ponavljaće se isto...
Atomski mrav Atomski mrav 13:50 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

Ponavljaće se isto...

A ti onda lepo kopi-pejstuj svoje postove i komentare i za godinu dana
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:54 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

Atomski mrav
Ponavljaće se isto...

A ti onda lepo kopi-pejstuj svoje postove i komentare i za godinu dana [/quote

AT..možeš se šaliti, ali tako će biti....
Atomski mrav Atomski mrav 13:55 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

Pa znaš kako, polu - šala a polu - zbilja...
gradicevic gradicevic 18:58 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

a onda će se sredinom 2009. kad budu raspisani novi izbori

cekni de malo
zar izbori nece biti
u septembru 2008.
il ja dobro ne procitah
na nekom od tvojih blogova?
AlexDunja AlexDunja 19:01 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

cekni de malo
zar izbori nece biti
u septembru 2008.
il ja dobro ne procitah
na nekom od tvojih blogova?

jok. tada ce vlada da
bude formirana
:)))
gradicevic gradicevic 19:04 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

jok. tada ce vlada da
bude formirana
:)))

osim ako ne
)))
Vračarac Vračarac 19:18 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

cekni de malo
zar izbori nece biti
u septembru 2008.
il ja dobro ne procitah
na nekom od tvojih blogova?

Izgleda da je ponovo revidirao stavove.
Ivan Marović Ivan Marović 19:25 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

Vračarac
Izgleda da je ponovo revidirao stavove
Nije revidirao Drago, on samo tumači znake, tako kaže tarot.
Vračarac Vračarac 19:34 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

Nije revidirao Drago, on samo tumači znake, tako kaže tarot.

A gledanje u pasulj ili drob? Možda je imao viziju, čuo neke glasove. Vrag će znati šta je u pitanju.
gradicevic gradicevic 19:39 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

Izgleda da je ponovo revidirao stavove.

revidirao il revidovao
pitanje je sad
mis'im
pravopisno
gradicevic gradicevic 19:43 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

pitanje je sad
mis'im
pravopisno


AD pomagaj
)
AlexDunja AlexDunja 19:46 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....


AD pomagaj
)

nisam expert,
ali glasam za ponovno vidjenje,
'el nesto:)))
gradicevic gradicevic 19:48 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

nisam expert,

ma da
)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:12 11.06.2008

Re: Jelena, svaka čast....

gradicevic
a onda će se sredinom 2009. kad budu raspisani novi izbori

cekni de malo
zar izbori nece biti
u septembru 2008.
il ja dobro ne procitah
na nekom od tvojih blogova?

Ne paziš na času...
Rekao sam da će vlada u septembru, odnosno da će do septembra uzvući DSS u vladu...
A izbori će 2009. godine, pre nego vlada sastavi godinu dana...
I ovo danas je stvar kojom se DSS preporučuje u vladu....samo bez Koštunice..

Jelena Milić Jelena Milić 14:08 11.06.2008

zivo me znaima SPS reakcija

postujte cim prije ako nesto nadjete /cujete plizzz
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:11 11.06.2008

Re: zivo me znaima SPS reakcija

Jelena Milić
postujte cim prije ako nesto nadjete /cujete plizzz

Neće reagovati...kao ni ldp oko Tadićevih "bolova"...
Jelena Milić Jelena Milić 14:45 11.06.2008

Re: zivo me znaima SPS reakcija

cuj, sahmatirani su i to je super, ko sto sam pomracila kad im se pusi bez potrebe ovo je ok,

sta da kazu, uhapsio rade nema vlade sa DSS:))

ako podrze, DS je u pravu, imaju uuper hand al TEK MI ONDA NIJE JASNO STO JE ONO TADIC SVE URADIO OSIM DA JE TO URADIO ZATO STO TAKO MISLI I STO MU JE DOJADILO DA BUDE FIN POD PRITISKOM.

ili je znao, pa je redosled bio da vam popusimo pa da isporucimo nekog.

mislim da je to bilo jako opasno i nepotrebno i dugorocno jakoooo skupo

bolje da su nastavili sa pricom o novim izborima, to SPS bas nece
Jelena Milić Jelena Milić 14:54 11.06.2008

Re: zivo me zanima SPS reakcija

vrlo verovatan scenarijo
dragecu


bladerunner bladerunner 14:54 11.06.2008

Re: zivo me znaima SPS reakcija

pa nista
moracu da se izvinim tadicu preko my space
odavno planiram da mu posaljem moju sliku i jedno ljubavno pismo
G r o f G r o f 22:02 11.06.2008

Re: zivo me znaima SPS reakcija

Neće reagovati...kao ni ldp oko Tadićevih "bolova


Svi se prave toše.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:15 11.06.2008

Evo reakcije LDP

aopštenje za medije LDP
Korak u dobrom pravcu

Liberalno demokratska partija pozdravlja hapšenje haškog optuženika Stojana Župljanina. Ovo hapšenje dokazuje da je tačno ono što LDP odavno tvrdi i zbog čega naša zemlja stalno dobija negativnu ocenu za saradnju sa Hagom, a to je da su haški begunci pod stalnom kontrolom vlasti.

Bez obzira na moguću pozadinu ovog hapšenja u trenutku kada se vode pregovori o formiranju vlade kojom će završiti vlast Vojislava Koštunice, očekujemo da buduća vlada DS-SPS, brzo okonča saradnju sa Hagom.

Za hapšenje i izručenje preostala tri haška begunca ta vlada će imati jasnu podršku LDP-a. Jer samo uz završetak ovog posla počeće da se primenjuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, što je za LDP prioritet.


Pošalji komentar
Brooklyn Brooklyn 14:29 11.06.2008

LDP

ledepe postaje pravi contender (za sledece izbore). njihovo ponasanje od proglasenja izbornih rezultata do danas je za svaku pohvalu.
Brooklyn Brooklyn 14:31 11.06.2008

Re: LDP

a i sonja liht:

Liht: Socijalisti spremni za "evropsku priču"

Liht je kazala da je SPS spreman da ide u "evropsku priču", kao što su učinile i sve socijalističke stranke u drugim zemljama koje su odnedavno članice EU. Ona je izrazila verovanje da DS sa partnerima u koaliciji ima snage da formira stabilnu i ozbiljnu demokratsku vladu, a da će SPS morati da prelomi ili će već na sledećim izborima "ostati ispod cenzusa i politički umreti".

blic

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana