Moj grad

Superturista

Spiridon RSS / 31.10.2023. u 10:59

Da li možete pretpostaviti šta je to "superturista"?

Ovaj termin je smišljen od strane mojih ortaka. Prema njihovoj teoriji, osoba koja je dugo živela u nekom gradu, a zatim se odselila, postaje "superturista" kada se nakratko vrati u taj grad i iznajmi stan ili hotel. Možda se pitate, u redu je koristiti reč "turista" u ovom sloganu, ali zašto "super"?

Odgovor se krije u tome da ta osoba već dobro poznaje taj grad. Zna ljude, poznaje restorane, izbegava zamke za turiste i sve ovo zajedno je čini super-turistom, ili nekim ko dublje poznaje i oseća grad.

On/ona na neki način postaje hroničar tog mesta, jer sa distance može da sagleda u kom se pravcu grad razvija i kako se menja tokom vremena. Sto je "Ivana" duže bila odsutna iz grada, to će njen povratak omogućiti uočavanje relevantnih promena ili razvoja koji su se desili u međuvremenu.

Usput, da li je neko vec provalio način kako da prejebe youtube i blokira reklame obzirom da AdBlock vise ne radi? Ne radi vise ni na Brave ...

 

 



Komentari (188)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

shmoo shmoo 12:52 31.10.2023

Супернатуриста



Черевићан Черевићан 15:00 31.10.2023

трагом

hroničarа mesta

од како ево.... у Селу....ја живим
у Но'м Саду сам супертуриста,
и што га ређе....оно.....посећујем
из мене се гласа..........алтруиста
solo solo 15:08 31.10.2023

.

Usput, da li je neko vec provalio način kako da prejebe youtube i blokira reklame obzirom da AdBlock vise ne radi? Ne radi vise ni na Brave ...


m block Origin radi ko zmaj.


Superturista


shmoo shmoo 17:46 31.10.2023

Re: .

solo







tessa1 tessa1 15:20 31.10.2023

otpisani&džedaji

Zanimljiva tema, godi razmišljati o sebi ponekad, jel.


Mislila sam da sam prošla sve faze, posebno je kod mene onako jedan specifična životna situacija, ne, nego niz situacija koje su dovele do ove tačke sada,

sve faze su prvo rano osamostaljenje, odlazak iz zemlje, povratak, pa opet odlazak, i povratke povremene te kako ih ti imenuješ turističke bih dijelila na faze (samo promjene stanova, gradova, kvartova, sela, a Isuse), i ova sad poslednja da ja više ni ulice ne prepoznajem, jako sam hladna, otuđena od svega, dobro, kod nas je s dobrim razlogom mnogo toga čovjek morao potisnuti (iako smo svjedoci ovde kako nam vole trigorevati bede, uzburkati proživljeno) da bi preživio, sačuvao razum, tako je čovjek podešen, onaj koji stalno u glavi vrti bedu ne oporavlja se nikada, pregori,

međutim kod mene nije samo to, od svega sam se odmakela i za kratko vrijeme mnogo daleko, prelomila, i znam šta je tome uzrok, i inteligencija za nove početke i mudrost da se razumije vrijeme iza, dosta mi više tovarenja i istih govnarija da ih vučem kroz život tribalni, kao kad se nešto desi preko noći, prelomiš, ili sazriš, nemaš više ni sentimente ni odgovore što si ih nekada imao, što nisi bio jači, stabilniji..

I da skratim, povratak ovamo već dugo vremena je kao povratak kući, ali, šta se dešava, prije neki dan gledam neke poslove, preko jednog Instituta za jezike, i ima cijeli svijet npr posao u Finskoj, Brazilu i isti u Južnoj Africi i itd, razmišljam, meni samo da dijete iskaže želju za odvajanjem, nađe neku curu tj onu pravu, odluči s njom živjeti, nemam pojma tačno šta bi on odlučio danas :), ja bih se spakovala za 24 sata i promjenila ne samo državu nego kontinent i otišla na potpuno nepoznat teren.. I vraćala se u Beč kao superturista jer ovaj grad poznajem kao supertaxista. :)


Spiridone, jel i kod tebe praznik?


I u prazničnom raspoloženju, muzička podloga.
solo solo 15:59 31.10.2023

Re: otpisani&džedaji

Spiridone, jel i kod tebe praznik?



Tamo je praznik 01.11.2023.


tessa1 tessa1 16:37 31.10.2023

Re: otpisani&džedaji

Maloprije sam bila u Mülleru, kupila sebi parfem i staklenu flašu, tačno bih sad uslikala flašu da vam pokažem kako je kul. :)

Čitam prije neki dan, a znam odavno samo nikako konačno da stavim prst na čelo, o mikroplastici, za 15 min pokaže u krvi plastiku nakon što si pio (čovjek tamo neki, ili ja:) iz plastične flaše, najopasnije su od savitljive plastike, najopasnija je kisela voda, ona sa dodacima, sokovi, najopasnija je vrućina, ma strašno.. kao, poznate li nekog hemičara koji najviše voli piti vodu iz plastične flaše?

I gdje su doktori, osim ovih što navrate ovde postavljati dijagnoze (ti me posebno mogu poljubit u gy*ic*), da nam ispričaju šta unosimo u organizam..

U Mülleru je puno, kupuju kostime, i onda je kroz vrata prošao najviši muškarac na svijetu na štiklama sa nekih 15 cm potplate, ne mogu odrediti, kako se zove ono dole, ne štikla nego ispod tabana, zaboravih, grozna obuća na svakoj ženi, otprilike 2.50m, možda i viši, 3m sve zajedno, u crnoj haljini, sa velikim dekolteom, mršav, crna duga kosa, ne previše duga ali je obučen kao ova iz Addams Family, Mortiša, nije ni duga haljina, do koljena, mršave, mršave koščate noge je imao..

Iza njega malo dalje nisu dio njegove priče ide majka i dijete, iz Azije su, Azijci, što bi rekao Dragoševac, Azijati, i dijete je imalo na jednom obrazu nacrtanu paukovu mrežu, na drugom pauk, baš je bio sladak i itd.. Dijete sretno, skakuće, praznik je i njemu. :)






solo solo 17:00 31.10.2023

Re: otpisani&džedaji

ne mogu odrediti, kako se zove ono dole, ne štikla nego ispod tabana, zaboravih


Đon draga,đon.



tessa1 tessa1 19:57 31.10.2023

Re: otpisani&džedaji

tessa1 tessa1 20:02 31.10.2023

Re: otpisani&džedaji

Uslikaću sutra i po danu, nije ovo dobra boja. :)
tessa1 tessa1 21:03 31.10.2023

Re: otpisani&džedaji

Platforma.
tessa1 tessa1 09:45 01.11.2023

Re: otpisani&džedaji

Evo mog doručka jutros, i flaša. :)

Milan Novković Milan Novković 09:58 05.11.2023

Re: otpisani&džedaji - unlocking hidden...

tessa1
...
međutim ...

... yearnings, revealing destinies, bending rules and wanderers u nama (lijepe li ove poslednje reči, još ako se sećaš lika iz Star Treka (a imamo je, bar ljubitelji The Three Body Problem serijala i iz pera toga autora u filmu The Wandering Earth - lukav marketing, ta reč je moćna

I mene "sistematski" fata severni vetar svakih n godina...



solo solo 17:07 31.10.2023

p.s. Baja ima herca



Koja reklama za Adidas

Samo da je neko obori na patos - posle je sve lakše, m'da te visoke duže padaju.

tessa1 tessa1 17:37 31.10.2023

Re: p.s. Baja ima herca

Da, ovakav je bio, isti, i mi Liliputanci oko njega Mortiše. Nešto nevjerovatno, i meni je bilo kul, ok, ne kul kao staklena flaša :), volim čuda da razbiju san svakodnevnice, ionako živimo u simulaciji što bi rekao Als. :)


p.s. prva verzija Gulivera je norveškog pisca Ludvig Holberg (1648-1765), da utanačim, Swift je napisao negdje u to vrijeme 1726. god..
angie01 angie01 18:22 31.10.2023

sta bih rekla,

izgleda da i u ovom okviru nisam bas ispravna slika,...izgleda da sam ja bila superturista svuda gde sam zivela,...ono sve fajn, al se nisam primila, valjda mi je u podsvesti uvek tinjalo, da je sve to privremeno- a presekle su neke sasvim druge okolnosti.

sada sa distancom, svesna sam da me nije nista specijalno fasciniralo, nisam nista htela, recimo drvenu kucu sa bazenom na prestiznom hilu, od koje mi treba sat vremena voznje do prve pumpe, ako mi zafale cigarete, ili sta god,...ni taj nacin zivota mi se nije zalepio, pa postao moj, karakter mi drugaciji, a ni preference, niti mi je Kuba imala najlepse more, kako su neki tvrdili, videla mnogo lepsa,...najbolje mi je legao Tajland, al tada sam bila bas mlada, sto nije zanemraljivo, vazno je i sa kakvom energijom si otisao negde i zbog cega...no nije mi bio kuca, ni Bec, ni Smoronto.

mnogi moji, kada dodju, iznajme stan, pa zuje po svom gradu, sto su stariji, sve vise su nostalgicni i hoce da se vrate, neki jesu, neki su u planu oko toga,...meni samo deluje, da je to dosta zahebana akcija, kada imaju decu, koja porastu tamo negde, jer je onda njihova primarna kuca tamo negde i ne dele sa matorcima istu vezanost za ovo ovde.

trazio mi ortak , kada je dosao na odmor letos, da ga vodim na Kalemegdan, da gledamo na Usce ko penzosi, reko, sta bi, kaze, uzeleo se-a to je verovatno poslednji put radio kao dete, kada ga je vodila keva.
predatortz predatortz 18:46 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

to je verovatno poslednji put radio kao dete, kada ga je vodila keva.


E, da...
To je zanimljivo!
Pisah kod jednareč o osećaju kada sam prvi put nakon rata išao za Tuzlu i o emocijama koje sam očeivao da će me spucati, a nisu.
Čak ni pri ulasku u stan u kom smo do rata živeli.

Ali...

To je deo priče. Kada sam otišao u deo grada u kom sam proveo detinjstvo, do zgrade u kojoj sam odrastao, ispred koje sam se igrao, a godinama nakon što smo preselili u drugi deo grada tamo nisam išao niti me to vuklo dok sam živeo u Tuzli, e tu me je spucalo!
Navrla su neka sećanja na ljude, na igre koje smo igrali, na dogodovštine...

Detinjstvo je sasvim druga priča i budi sasvim druge emocije.
angie01 angie01 18:58 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

Detinjstvo je sasvim druga priča i budi sasvim druge emocije.


mislim da u njegovom slucaju nije bilo detinjstvao, nego ambijent,...ono moj grad je tu prepoznatljiv svima,...kao studenti smo cesto isli na aerodrom da gledamo kako polecu avioni,..a on se posle zaposlio na aerodromu:)

obisao je sa raznim ljudima razna svoja kultna mesta gde je blejao i kaze, kako ga nesto cinilo srecnim, a neke stvarno nervirale, sa ovim nelogicnim izmenama.

sve te stvari su vrlo individualne,...ja recimo cesto sanjam kucu u kojoj sam rodjena i imam neki trip da je kupim, iako su tu sada neki drugi vlasnici,...jednom sam cak sanjala, kako dolazim ispred kapije zvonim i trazim od zene koja je izasla, samo da me pusti unutra, da se potsetim:))
important important 19:01 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

angie01

...

sve te stvari su vrlo individualne,...ja recimo cesto sanjam kucu u kojoj sam rodjena i imam neki trip da je kupim, iako su tu sada neki drugi vlasnici,...jednom sam cak sanjala, kako dolazim ispred kapije zvonim i trazim od zene koja je izasla, samo da me pusti unutra, da se potsetim:))

Ja sam rođen u porodilištu, tako i kada bih hteo da ga kupim, ne verujem da bi mi prodali.
predatortz predatortz 19:02 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

Ja sam rođen u porodilištu, tako i kada bih hteo da ga kupim, ne verujem da bi mi prodali.


Pojavi se kao strani investitor i ovaj će ti prodati i Hram svetog Save!
solo solo 21:31 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

Ja sam rođen u porodilištu,


Sve su to bila Titina porodilišta jbg.
shmoo shmoo 22:01 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

solo
Ja sam rođen u porodilištu,


Sve su to bila Titina porodilišta jbg.



Зато је Југославија рођена у Јајцу као и све нормалне државе.


predatortz predatortz 22:03 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

shmoo
solo
Ja sam rođen u porodilištu,


Sve su to bila Titina porodilišta jbg.



Зато је Југославија рођена у Јајцу као и све нормалне државе.




I završila u qrtzu!


shmoo shmoo 22:13 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

predatortz
shmoo
solo
Ja sam rođen u porodilištu,


Sve su to bila Titina porodilišta jbg.



Зато је Југославија рођена у Јајцу као и све нормалне државе.




I završila u qrtzu!








Ћути, добро смо и прошли.

Замисли да су, што каже Вуди Ален, дркали па нас све залепили на плафон.

Него, друзја маја, да ли сте приметили да ове године нема ниједног блога ових наших из белог света посвећеног Ноћи вештица?

Или Светом Луки, како ко више воли...

О чему се ради?

predatortz predatortz 22:18 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

Него, друзја маја, да ли сте приметили да ове године нема ниједног блога ових наших из белог света посвећеног Ноћи вештица?


A nije bilo ni o Srebreenici!

О чему се ради?


O lovi! Uvek je o lovi reč!
Nema para, nema muzike!
Nas seratore, koji smo spremni da se svađamo za dž, ne treba ozbiljno shvatati.
Mi smo amateri.
solo solo 22:20 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

Него, друзја маја, да ли сте приметили да ове године нема ниједног блога ових наших из белог света посвећеног Ноћи вештица?

Или Светом Луки, како ко више воли...

О чему се ради?


Pa ,,nacrto si,,

Rade guze ko meduze.

solo solo 22:21 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

Mi smo amateri.


Volonteri iz ljubavi.
shmoo shmoo 22:41 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

predatortz

Него, друзја маја, да ли сте приметили да ове године нема ниједног блога ових наших из белог света посвећеног Ноћи вештица?


A nije bilo ni o Srebreenici!



Да, бре! Стварно није било!

Иду избори?

О чему се ради?


O lovi! Uvek je o lovi reč!
Nema para, nema muzike!
Nas seratore, koji smo spremni da se svađamo za dž, ne treba ozbiljno shvatati.
Mi smo amateri.


Промакла ми је та ситница...

solo solo 22:45 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

Промакла ми је та ситница...


Silna banovanja razvodnila priču.
shmoo shmoo 22:46 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

solo
Mi smo amateri.


Volonteri iz ljubavi.



И после нам поједини елитни овде пребацују како смо ми упропастили Блог Б92.

Па ми га волимо више него ћалета и кеву.

(А иначе више волимо кеву него ћалета.)


Ми, бре, волимо овај Блог Б92 скоро као Тита.

shmoo shmoo 22:48 31.10.2023

Re: sta bih rekla,

solo
Промакла ми је та ситница...


Silna banovanja razvodnila priču.



Брате, постало разводњено к'о кад купиш раџу на тезги на Зелењаку за 300 динара литар.

nask nask 00:37 01.11.2023

Re: sta bih rekla,

e tu me je spucalo!

Vrlo slično iskustvo. I slažem se da ljudi čine kuću.
milisav68 milisav68 20:35 31.10.2023

Nije superturista

Ali može da pogleda.

Ponudio Jućub, pa da se ne baci:

maliperica maliperica 21:13 31.10.2023

Јебо вас блог ....

Свет се распада,деца гину , а ви разглабате ....
Боље идите и играјте домине,клошари матори.
predatortz predatortz 21:18 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

maliperica
Свет се распада,деца гину , а ви разглабате ....
Боље идите и играјте домине,клошари матори.


Pišeš iz rova, brate?
Drži glavu nisko, to sam prvo naučio.
zoja444 zoja444 21:28 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

a sta mogu ja da uradim? sta mozes ti? strah je najaca emocija. situacija se menja iz casa u cas. katastrofa je krece u koncentricnim krugovima. niko ne zna sta ce biti.
solo solo 21:32 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Свет се распада,деца гину , а ви разглабате ....
Боље идите и играјте домине,клошари матори.


Da, a šta ti radiš za to vreme?

Ratuješ?
tessa1 tessa1 21:44 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Zoja, jel ti nisi Perica,

poznat mi nešto ovaj fatalistički pristup,

Ovakve likova kao Perica treba držati na oku, sutra će zaviti nekoga u crno jer mu se svijet raspada, nekog nasmijanog ubiti. Sjetila sam se juče da je onaj izbo dečka na ulici i poslije se unosio u lice njegovom ocu na suđenju, govorio mu- Šta je?, i legitimitet koji se ovde daje takvim slučajevima i stvara emocionalna veza..




Nego,



Sad ću vam nešto otkriti, ne brinite, nije vaša sramota :),

da me neko pitao do prije neki dan čija je pjesma A sad adio, rekla bih: Ljubiša Samardžić.

Morate mi vjerovati. :)

I prije neki dan mi Spotify ponudi Olivera Dragojevića A sad adio, iznenadim se kako dobro zvuči Oliver, sve razmišljam, kako je ovu Oliverovu verziju nisam čula, čija je to pjesma, jel grčka, LJubiša u toj sceni igra, čini mi se sa radija se čuje…


I evo pronađem, Vojkan Borisavljević, njegova pjesma i A sad adio, i moja omiljena Odiseja..

(ok, u ovom tekstu spominju neke ispraćaje u vojsku, al to misle na ruralne krajeve)




"“A sad adio” sigurno ste čuli više puta na svojoj maturskoj večeri ili na nekom ispraćaju u vojsku. Kultna numera nastala je za potrebe serije “Vruć vetar”, a komponirao ju je Vojkan Borisavljević, autor brojnih hitova Zdravka Čolića i Lea Martina.

– Sjećam se toga, kao da je jučer bilo. Išao sam u Dubrovnik. Reditelj Aca Đorđević i Siniša Pavić su mi otprilike rekli kakva bi trebalo da bude ta pjesma, da mora da se osjeća vruć vjetar. Prije toga sam ljetovao na Kritu i već sam to osjetio. Brzo sam shvatio šta žele, bio je to trenutak inspiracije koji sam vrlo jednostavno pretočio u pjesmu – sjeća se autor.

On dodaje da ju je za špicu serije otpjevao Oliver Dragojević, tad i nikad više.

Komponirao sam je u taksiju do aerodroma, a Oliver ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda. Njegov glas je obilježio pjesmu, a poslije su je mnogi snimili. Lijepo sam sarađivao sa Oliverom i žao mi je što se raspala Jugoslavija. To vrijeme, ta zemlja, kultura, muzika i saradnja među nama, iznjedrili su mnogo dobrih stvari. U toj različitosti naroda trudili smo se da se takmičimo i budemo bolji od drugih na pozitivan način, što je donijelo nemjerljive rezultate – rekao je Borisavljević.

On je napisao za Čolu “Ljubav je samo riječ”, kao i čuvenu “Odiseju” Lea Martina.

“A sad adio” nije samo Jugoslavenima bila omiljena. Pjesma je svojevremeno bila hit i van granica Jugoslavije.
Pjevala se i kada su se slavili ispraćaji u vojsku, ali i u kafanama kad je fajront. Najmasovnije izvođenje pjesme “A sad adio” bilo je na stadionu u Budimpešti krajem osamdesetih, kada je Ljubiša Samardžić bio proglašen za glumca godine u Mađarskoj. Smoki je na mađarskom pjevao tu pjesmu, a 100.000 Mađara ga je pratilo. To je najveći hor koji sam ikada imao u svojoj pjesmi – dodao je Borisavljević."




tessa1 tessa1 21:46 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

(ok, u ovom tekstu spominju neke ispraćaje u vojsku, al to misle na ruralne krajeve)

Misle na seljoberiju rumunsku i bugarsku. :)
maksa83 maksa83 21:51 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Pišeš iz rova, brate?
Drži glavu nisko, to sam prvo naučio.

Samo ako ti je vitalni organ, ovo je onaj anonanus koji kao hobotnica ima distribuiran nervni sistem tj. po jednu moždanu ćeliju u svakom nožnom palcu.
Spiridon Spiridon 21:57 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

maksa83
Pišeš iz rova, brate?
Drži glavu nisko, to sam prvo naučio.

Samo ako ti je vitalni organ, ovo je onaj anoinanus koji kao hobotnica ima distribuiran nervni sistem tj. po jednu moždanu ćeliju u svakom nožnom palcu.



Izgibosmo danas odake dolazi (original) dzingl "Hit Nedelje 202"

LINK

mislim, imam odgovor ali da vas vidim na delu =)
zoja444 zoja444 21:58 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

tessa, to sto ti radis se zove poricanje. odmrambeni mehanizam. gledaj malo i neke vesti.
tessa1 tessa1 22:04 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

tessa, to sto ti radis se zove poricanje. odmrambeni mehanizam. gledaj malo i neke vesti.

Šta bre pričaš ti?
solo solo 22:09 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

tessa, to sto ti radis se zove poricanje. odmrambeni mehanizam. gledaj malo i neke vesti.


se zove poricanje

Zoki koči,nemoj da je naljutiš ko Anđu.
milisav68 milisav68 22:18 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Spiridon
Izgibosmo danas odake dolazi (original) dzingl "Hit Nedelje 202"

LINK

mislim, imam odgovor ali da vas vidim na delu =)

To je prosto.



Nađi ti za kviskoteku.
maksa83 maksa83 22:25 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Izgibosmo danas odake dolazi (original) dzingl "Hit Nedelje 202"

Au kakva koska...



(NamuĆio sam se)
angie01 angie01 22:27 31.10.2023

Kviskoteka....

zoja444 zoja444 22:28 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

solo, nemam snage da komentarisem. ni da se zezam, ni da podjebavam, ni da me podjebavaju.
bene_geserit bene_geserit 22:29 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Hm. jel ima ratova po svetu više nego inače trenutno?
Ovi su nam onako blizu, pa su nam vidljiviji, a kad tamo neko nekog krlja u Kambodži ili Nigeriji to slabo primećujemo.
tessa1 tessa1 22:33 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

solo, nemam snage da komentarisem. ni da se zezam, ni da podjebavam, ni da me podjebavaju.

Zašto nemaš snage, Weltschmerz ili si prenosila konačno bojler do prozora?


Ili te iscrpi pogrešno procesuiranje stvarnosti i života u ovaj virtuelni svijet, ne znam da li je to jedini način da dobiješ pažnju, da li zajebavaš, ili jednostavno voliš malo naricanje, atmosferu smrti i bolesti..


Ni u ratu ljudi ne plaču 24/7, u ratu su ljudi duhovitiji nego u miru.


Misliš da će manje suza biti u Palestini noćas ako si ti pogledala vijesti na spravi na kojoj kako sam shvatila nemaš Net, ili ako je Perica skinuo gaće i pokakao se..

Plus - nisam sigurna da ti, Perica i Solo niste ista osoba,

Tako da ovde poricanje ima nekoliko nivoa, istine nema, polazimo od pretpostavke da je sve laž, počevši od naših profila tj naloga..
zoja444 zoja444 22:41 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

tessa, pazi ti tamo u becu sta pricas i za koga se opredeljujes.
solo solo 22:51 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

solo, nemam snage da komentarisem. ni da se zezam, ni da podjebavam, ni da me podjebavaju.


Topla kupka u kadi relaxira!

solo solo 22:52 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Plus - nisam sigurna da ti, Perica i Solo niste ista osoba,


plus-

Jesi popila lekove?
tessa1 tessa1 23:04 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

tessa, pazi ti tamo u becu sta pricas i za koga se opredeljujes.

Koji dio? :))
solo solo 23:10 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Koji dio


shmoo shmoo 23:13 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

tessa1

Tako da ovde poricanje ima nekoliko nivoa, istine nema, polazimo od pretpostavke da je sve laž, počevši od naših profila tj naloga..


Е сад ће и тебе да банују...

Spiridon Spiridon 23:19 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

maksa83
Izgibosmo danas odake dolazi (original) dzingl "Hit Nedelje 202"

Au kakva koska...



(NamuĆio sam se)



Bravo za Milisava and Maksu … ali Milisav kenja da je bilo lako -)

Za kviskoteku mi uzelo 10 sekundi … Supertrump - Child of vision
tessa1 tessa1 23:19 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Е сад ће и тебе да банују...


:))


Taso, kad si već tu, mnogo je smiješno ono što ti je rekao otac, i ja sam pročitala prvi put. :)
solo solo 23:19 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Tako da ovde poricanje ima nekoliko nivoa, istine nema, polazimo od pretpostavke da je sve laž, počevši od naših profila tj naloga..



Е сад ће и тебе да банују...


Sere bečlijka.

Ja i Tasa imamo samo jedan nalog tako mi Čarlija.

I to vam je previše.




Taso, kad si već tu, mnogo je smiješno ono što ti je rekao otac, i ja sam pročitala prvi put. :)


To ne da nije smešno - tužno je do bola.

Ko i Čarlijeva priča o porodilištu.

'ebo te sve je otišlo u kitonijus.
maksa83 maksa83 23:24 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Bravo za Milisava and Maksu … ali Milisav kenja da je bilo lako -)

Ja sam prvo probao da.ga Shazamujem, ali Shazam našao nešto što nema veze sa životom, onda sam "skinuo" melodiju (recimo da je D-E-A#-A-G-D-E-F#) probao da guglujem to ali dyoka, i onda sam se setio da je nekad postojao Soundhound koji je u nekim instancama bio bolji od Shazama i Soundhound je uspeo da ga nađe iz ono malo džingla.

tessa1 tessa1 23:25 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

To ne da nije smešno - tužno je do bola.


Ma vrh humor, na mojoj skali od 0 do beskonačno.. :)
tessa1 tessa1 23:26 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Ko i Čarlijeva priča o porodilištu.

Nisam vidjela.
solo solo 23:32 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

Nisam vidjela.


Kako da vidiš kad su prodali porodilište a Čarli puko na tenderu.

Spiridon Spiridon 23:33 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

maksa83
Bravo za Milisava and Maksu … ali Milisav kenja da je bilo lako -)

Ja sam prvo probao da.ga Shazamujem, ali Shazam našao nešto što nema veze sa životom, onda sam "skinuo" melodiju (recimo da je D-E-A#-A-G-D-E-F#) probao da guglujem to ali dyoka, i onda sam se setio da je nekad postojao Soundhound koji je u nekim instancama bio bolji od Shazama i Soundhound je uspeo da ga nađe iz ono malo džingla.



Da ali meni ga je posle skeniranja melodije bacao na neki noviji bend koji je skinuo stvar pa repuje u pozadine, a nisu napisali ispod odakle su maznuli

Posle sam u očaju poslao dvojici znalaca koji su mi prosledili tačan odgovor


Izasao pre 5 dana na youtube Nile Rodgers & CHIC: Tiny Desk Concert. Bukvalno gledas i slusas i kazes sam sebi … aaa znači tako se to radi.
shmoo shmoo 23:36 31.10.2023

Re: Јебо вас блог ....

solo

Taso, kad si već tu, mnogo je smiješno ono što ti je rekao otac, i ja sam pročitala prvi put. :)


To ne da nije smešno - tužno je do bola.



Па шта мислиш, зашто ја толико слушам блуз?

'Ај кад се већ играмо погађања шпица, односно музике за шпице за неке радио и ТВ програме од пре скоро пола века...

За коју емисију је ово била шпица?









EDIT: Максо, ти не учествујеш овај пут у погађању да би такмичење било фер.

nask nask 00:03 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

За коју емисију је ово била шпица?

Vučkovu.
shmoo shmoo 00:07 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

nask
За коју емисију је ово била шпица?

Vučkovu.






Једно позитивно бројање за Наска.




nask nask 00:23 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

Kao klinac od 16 godina sam ga upoznao u Nerezinama, Lošinj. Sedeo je na kafanskoj terasi sa još jednim ortakom, svi ostali stolovi puni, mi se tu muvamo i on nas snimi i ladno pozove da podelimo sto. Bio sam se pretvorio u uvo. Na kraju platio i naše pivo. Krajem '90-ih ga ponovo upoznam, ovog puta preko drugara sa kojim sam imao produkcijsku firmu u Bg-u i opet bio samo uvo. Rekoh mu da se po drugi put upoznajemo ali se nije sećao. Zračio je nekom dobrotom i toplinom, a o RnR-u je znao sve. Kada mi je drugar letos javio da je otišao u etar za sva vremena baš me rastužilo.
crossover crossover 01:01 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

shmoo
За коју емисију је ово била шпица?


A ovo?

shmoo shmoo 08:38 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

crossover
shmoo
За коју емисију је ово била шпица?


A ovo?




Крене ми импулс из репића и вртим, вртим, вртим... Вибрације, Парада албума, Дискомер, На београдским таласима (ту се сећам Стиви Вондера, Суперстишн, Бук ов Тејлс - док ја учим хемију с којом сам целог живота био посвађан...). Па одем на 202,...

И не вреди, не могу да се сетим без гуглања...

maksa83 maksa83 09:08 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

Izasao pre 5 dana na youtube Nile Rodgers & CHIC: Tiny Desk Concert. Bukvalno gledas i slusas i kazes sam sebi … aaa znači tako se to radi.




Tiny desk koncerti kidajuizuvaju. Meni je super kako mega zvezde kalibra Sting i Nile Rodgers dođu tu bez kompleksa veličine i sviraju u knjižarici.

Znaš da je "Freak out" u originalu kada su je pravili bila "fuck off" pošto nisu hteli za novaka da ih puste u Studio 54 pa su otišli kući otvorili šampanjac uzeli instrumente i krenuli da improvizuju i pevaju "Fuck of! Fuck Studio 54", shvatili da imaju hit ali da niko neće hteti da pusti pesmu Fuck Off na radiju. Tako je nastala najprodavanija ploča Atlantic Records.

zoja444 zoja444 09:38 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

solo, majkl daglas je lecio zavisnost od sexa, pored onakve zene. kad je mogao on, mozes i ti. sta si ti gori od njega.
tessa1 tessa1 09:47 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

Vojkan Borisavljević je umro prošle godine, moram spomenuti čovjeka koji je napisao tj komponovao Odiseju.


+

pardon, 2021, izgleda da sam još uvijek u 2022, sve je pandemija kriva
nask nask 12:42 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

A ovo?

Uh, zar nije neka sportska emisija imala tu špicu.

Ko je odrastao u malo zapadnijim krajevima zna ovu sa Radio Zagreba



I opet da pitam: zašto zajebava ovo postavljanje YT-klipova.
milisav68 milisav68 17:05 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

Spiridon
Bravo za Milisava and Maksu … ali Milisav kenja da je bilo lako -)

Ma za mene jeste, ja sam bio fasciniran tim špicama, naročito na 202-ci, pošto smo Studio B hvatali samo po lepom vremenu, dok nisam nabavio malo bolje uređaje i spoljnu antenu na vrh zgrade.

Uglavnom, bile su tu neke emisije Dragstor zabavne muzike 202, i Fontana želja, gde su se ispunjavale želje, i gde su se tražile originalne pesme iz kojih je izvlačena špica, pa sam tako zapamtio.Posle sam obnovio gradivo na internetu, jer sam par puta nabasao na neke forume, koji su pokrenuli pitanje špica.Mislim da imam i negde sve to narezano, ali ne mogu sad da se setim gde.

milisav68 milisav68 20:51 01.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

maksa83
Tiny desk koncerti kidajuizuvaju. Meni je super kako mega zvezde kalibra Sting i Nile Rodgers dođu tu bez kompleksa veličine i sviraju u knjižarici.

E, ja sam za Nile Rodgersa čuo kad je producirao album Notorius od Duran Duran.I onda sam počeo da "grebem" o njemu, pa kad sam video šta je sve uradio u tom svetu popularne muzike - pao sam na dupe.

Čovek je tihi genije.

A kad mije ovo dopalo šaka CHIC feat. Nile Rodgers (BBC In Concert, Oct 30th, 2017) - vrteo sam dok se ne istope boje.

Lik na bubnjevima peva bolje od Bovija.

crossover crossover 01:27 02.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

shmoo
И не вреди, не могу да се сетим без гуглања...


nask
Uh, zar nije neka sportska emisija imala tu špicu.


Дискомер, Студио Б, најавна шпица, а одјавна је била онај други Били Кобам (Квадрант 4) који је Таса окачио доле.

За Максу - Мишко и Мјехур, Радио Б92, "Велика рокенрол превара":



nask nask 01:42 02.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

Дискомер

Delimično pogodio. Izlizale se ove memorijske trake posle toliko godina.
maksa83 maksa83 07:50 02.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

За Максу - Мишко и Мјехур, Радио Б92, "Велика рокенрол превара":

To je bilo dovoljno blizu da znam šta je. Inače, verovatno jedini instrumental koji je ikad zabranjen za emitovanje, mada je meni prva asocijacija Pulp Fiction jer Tarantino ima taj talenat da veže pesmu za scenu tako da je ne zaboraviš, gde je Stuck in the Middle With You najdrastičniji primer.



P.S. Link Wray se smatra izumiteljem gitarske distorizije, s tim da on nije modifikovao signal nego je brijačem isekao membrane zvučnika i eko la...
maksa83 maksa83 08:56 02.11.2023

Re: Јебо вас блог ....

E, ja sam za Nile Rodgersa čuo kad je producirao album Notorius od Duran Duran.I onda sam počeo da "grebem" o njemu, pa kad sam video šta je sve uradio u tom svetu popularne muzike - pao sam na dupe.

Kada se Madona proslavila htela je da producira svoj drugi album (umislila da se razume) ali su joj rekli "ne budali, imamo čoveka za to" i doveli njega. Kada se Dejvid Bouvi zabo u Švajcarskoj i nije uspevao da izrodi album jer mu je "falilo inspiracije" poslali su njega i tako je nastao Let's Dance (za kog je doveo Stivi Rej Vona) i sve ostalo. Najl je nindža specijalac sa belim stratokasterom.
solo solo 23:39 31.10.2023

Kad niko neće....



Možda me Angie odbanuje.

Valja se na praznik!
shmoo shmoo 00:03 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

solo


Možda me Angie odbanuje.

Valja se na praznik!



Немој, Анђо.

Сачекај 29. новембар па на тај датум.

Знам зашто то кажем.

(Беше ове недеље ће Вучић да објави датум избора у децембру?)





bene_geserit bene_geserit 01:56 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

Moji klinci kad su bili mali.
Taj Halloween je super zajebancija za decu ...

tessa1 tessa1 07:35 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

Moji klinci kad su bili mali.

E pa kako su lijepi. :))
tessa1 tessa1 07:36 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

I imaju kul kostime. :))


Bane, koliko je kod vas stepeni ovih dana, vidim tamo iza ljudi kratkih rukava.
maksa83 maksa83 07:59 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

Taj Halloween je super zajebancija za decu ...

zoja444 zoja444 08:39 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

bene, prelepa su ti deca. na koga lice, hehe? na tebe ili na majku?
angie01 angie01 09:10 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

bene, preslatka su ti deca- devojcica lepotica.
Spiridon Spiridon 09:43 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

bene_geserit
Moji klinci kad su bili mali.
Taj Halloween je super zajebancija za decu ...



Pu pu, da ih ne ureknem
Spiridon Spiridon 09:53 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

tessa1
I imaju kul kostime. :))


Bane, koliko je kod vas stepeni ovih dana, vidim tamo iza ljudi kratkih rukava.


Kad su moji bili mali mi ih spremili za nekakav skolski maskenbal i tom prilikom ja im naručio kostim Indijane Dzonsa. Sve stiglo lepo, šešir, torba, jakna i ... bič.I sve je to bilo jako cool ali mi jedino od originalne opreme odskakao taj bič koji je stigao u posebnoj kutiji. Kratak sa nekakvim crvenim detaljima sav upleten i sa kićankom na kraju.posle sam provalioda isti artikl uklapaju i sa "drugim" kostimima za odrasle.
tessa1 tessa1 10:37 01.11.2023

Re: Kad niko neće....

Kratak sa nekakvim crvenim detaljima sav upleten i sa kićankom na kraju.posle sam provalioda isti artikl uklapaju i sa "drugim" kostimima za odrasle.

Propast. :))
bene_geserit bene_geserit 06:15 02.11.2023

Re: Kad niko neće....

Kod nas cele godine može u kratkim rukavima u toku dana,
deca su na sreću na mamu, ja sam poslednji put bio lep kao beba a onda se ta lepota netragom izgubila,
kad god neko okači slike dece blogerke krenu sa onim "kako su slatki", to je zanimljiv sociološki fenomen,
kostimi za Helovin, prvi kriterijum mi je da ne gubim vreme oko toga nego kupim nešto gotovo, kad su deca mala sve im je dobro pa kupiš šta se tebi sviđa, a kad su velika ionako će sama da smisle šta hoće,
tess dokle ćeš da me zoveš "Bane"?
shmoo shmoo 06:23 02.11.2023

Re: Kad niko neće....

bene_geserit

kad god neko okači slike dece blogerke krenu sa onim "kako su slatki", to je zanimljiv sociološki fenomen,


Зато оне на свим окупљањима типа рођендани, славе, парастоси и слично сатима препричавају до у најситније детаље како су се порађале, а ми причамо како нам је било док смо служили војску.

Али би било стварно глупо да ми мушки сада кренемо овде да качимо слике тенкова и да коментаришемо те слике са:

"Како су слатки!"

И једно и друго је сваком друштву потребно за један добар рат, зар не?

Социолошки феномен.

tessa1 tessa1 06:43 02.11.2023

Re: Kad niko neće....

tess dokle ćeš da me zoveš "Bane"?



Zovem te Bane zato što mi Bene asocira na benu, i dalje ćeš biti Bane ne mogu ti se obraćati sa beno?


Prvo sam primjetila da su baš lijepa djeca, ozarena, pa tek onda kul kostime. Isijava iz djece ljepota tvoje žene. :)
tessa1 tessa1 06:44 02.11.2023

Re: Kad niko neće....

Kod nas cele godine može u kratkim rukavima u toku dana,

Hm,


na to misle kad kažu: Kalifornija. :)
Milan Novković Milan Novković 10:17 05.11.2023

Re: Kad niko neće....

bene_geserit
Moji klinci kad su bili mali.
Taj Halloween je super zajebancija za decu ...


Samo nek su lepi i pametni na majku

I mislim da im sablje i bacanje noževa bolje stoji od vatrenog oružja

Moja starija je super-talentovana - upisao je tajo jednom na mačevanje. Posle 20 dana je prebacili u 4. semestar al nije se dugo tim bavila.

U kineskoj zabiti bila 20 dana u neko Šaolin školi kung-fua u planini - rekli joj da će je preporučiti naj kinezima u Londonu - i to joj je bilo zanimljivo, ali nije imala vremena.

Mlađa nume da se bije, a odlično igra, tj rastura - nelogična kombinacija al mrzelo me da "analiziram".

Elem, kad vidi ove tvoje Miško, the Tarzan from Prigrevica goes super broody, kaže žena da je nerviram, iako joj se smeši brk
crossover crossover 01:38 01.11.2023

uBlock Origin

Spiridon
Usput, da li je neko vec provalio način kako da prejebe youtube i blokira reklame obzirom da AdBlock vise ne radi? Ne radi vise ni na Brave ...


uBlock Origin, osim što ne vidim reklame na jutjubu, sa par linija koda mogu da pogasim većinu smaračkih popapova (uloguj se pa gledaj) ako mi je baš stalo do gledanja. Taj AdBlock je već dugo težak krš, a verovatno ima i neki spajver.
Spiridon Spiridon 09:40 01.11.2023

Re: uBlock Origin

crossover
Spiridon
Usput, da li je neko vec provalio način kako da prejebe youtube i blokira reklame obzirom da AdBlock vise ne radi? Ne radi vise ni na Brave ...


uBlock Origin, osim što ne vidim reklame na jutjubu, sa par linija koda mogu da pogasim većinu smaračkih popapova (uloguj se pa gledaj) ako mi je baš stalo do gledanja. Taj AdBlock je već dugo težak krš, a verovatno ima i neki spajver.


Hvala, u medjuvremenu instalirao Ad blocker ultimate. Kida na svim uredjajima ... android, mac, win
solo solo 01:41 01.11.2023

Ajd' Shmoo

Na 1:03



Znam da je bila špica ali ne mogu da se setim
solo solo 01:42 01.11.2023

Ajd' Spiro



Noćni program 202

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana