Kultura| Ljubav| Moj grad| Planeta| Region

gungula sa hrvatskim neonacizmom

Srđan Fuchs RSS / 20.07.2018. u 07:59

220px-Simon_Wiesenthal_%281982%29.jpg

evo sada novo, kako pratim hrvatske četing-prostorije, 

"ustašizacija tompsonovog učešća na proslavi je srpski projekat koji smo zdušno podržali mi Židovi"...

 

морам овде слатко да се насмејем. те, потом, "Срђан Вулин, Срђан Вучић". исто затровано нетрпељивошћу као и појединци овде.
 
као прво и прво, не требамо "ми Жидови" Ефраиму Зурофу да увиди шта хрватска и српска банда раде овде. уосталом, дошла је уравнотежена осуда и српског и хрватског неонацизма, у размаку од пар дана: Перковићевог учешћа на централној прослави хрватског успеха на Мундијалу, и групације неонациста из Србије активне на интернету,  Teror 88, помози ми, Филипе, да ли се тако зову?
 
мада, по мени, није исто сераторисање пар дркоша на нету - ма колико отровно било; и неонацистички перформанс пред пола милиона људи у престоници државе. када Teror 88 то направи (а не верујем да ће икада), идемо одмах у контраофанзиву! и још једна ствар, Ефраим је све само не луткица у рукама великосрпских пројектаната. но, то објашњавати Хрватима, заслепљеним србофобијом, је исто као и овде објашњавати шатро-либералним заслепљеницима.

 122220_efraim-zurof-simon-vizental-racija-novi-sad-pomen_ls.jpg



Komentari (62)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gedza.73 gedza.73 08:31 20.07.2018

Srbi su krivi

српског и хрватског неонацизма, у размаку од пар дана: Перковићевог учешћа на централној прослави хрватског успеха на Мундијалу, и групације неонациста из Србије активне на интернету


Nisam u toku. Ti srbski internet neonacisti su organizovali neki doček ... nekima ... sa ljotićevsko - nedićevskim muzičkim repertoarom ispred skupštine?

ustašizacija tompsonovog učešća na proslavi je srpski projekat

Ovo je stvarno neko izjavio?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:39 20.07.2018

Re: Srbi su krivi

gedza.73
српског и хрватског неонацизма, у размаку од пар дана: Перковићевог учешћа на централној прослави хрватског успеха на Мундијалу, и групације неонациста из Србије активне на интернету


Nisam u toku. Ti srbski internet neonacisti su organizovali neki doček ... nekima ... sa ljotićevsko - nedićevskim muzičkim repertoarom ispred skupštine?

ustašizacija tompsonovog učešća na proslavi je srpski projekat

Ovo je stvarno neko izjavio?


pa-a, isto sam i ja rekao brate Шабане ,

а ово друго да, Удруга Бранитеља.




PS. бтв, они су, а не држава, не чак ни Пленковић, стожер неоусташтва у Хрватској. они имају идентитет убиства, мржње и страха једини у земљи.
gedza.73 gedza.73 08:53 20.07.2018

Re: Srbi su krivi

pa-a, isto sam i ja rekao brate Шабане

pa to. al' otkud uopšte Srbi u priči o hrvatskoj proslavi sa tom, već kako se zove, neoustaškom i 'arijevskom' muzikom? Čemu uopšte pominjanje srpske strane?
Šta je sledeće?

Kolumbijska banda motorista mačetama iskasapila slučajne prolaznike ali i u Srbiji noćima poznata srpska dvočlana motoristička i zloglasna grupa 'Apenac' reskim zvucima auspuha teroriše zabačenu kuću u Maloj Moštanici?

а ово друго да, Удруга Бранитеља.

Zvanično saopštenje? Au brate pa njima stvarno trebaju neki jaki lekovi.

i šta kaže hrvatska država? Ima li osude državnih hrvatskih organa?

usput stvarno je lep gest predsednice Kolinde i lekcija o bratstvu i jedinstvu kad se zahvalila na pomoći hrvatskoj nezavisnosti Albancima i izjavila da su braća po oružju.




predatortz predatortz 09:34 20.07.2018

Re: Srbi su krivi

Zvanično saopštenje? Au brate pa njima stvarno trebaju neki jaki lekovi.


Ja mislim, bez zajebavanja, da je bošnjačko i hrvatsko društvo obolelo od kolektivnog vijetnamskog sindroma.

Nije rat za svakoaga!
gedza.73 gedza.73 13:24 20.07.2018

Re: Srbi su krivi

Ja mislim, bez zajebavanja, da je bošnjačko i hrvatsko društvo obolelo od kolektivnog vijetnamskog sindroma.

Stvarno su ponekad tragikomični sa tim 'nacionalnim' kolektivnim duhom i antisrrpkom histerijom.

Jedno vreme sam pratio emisiju 'Pošteno' na federalnoj bosanskoj. A loše vreme ... krivi Srbi. ukvario se ručak? Krivi Srbi? Nemamo pare? Srbi krivi. I uvek nađu neku našu budalu koja ide kao šipka uz bubanj.

A najslađe mi kada se taman 'naši' ujedine i krenu sa stvaranjem zajedničke države a združene im ex-Yu članice onako zgađeno zavale šlajmaru posred lica.
Mogu da zamislim kako su ih isti prejebavali svaki put u bivšoj zemlji.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:31 21.07.2018

Re: Srbi su krivi

Pa to. Al' otkud uopšte Srbi u priči o hrvatskoj proslavi sa tom, već kako se zove, neoustaškom i 'arijevskom' muzikom? Čemu uopšte pominjanje srpske strane?


ma, to je bilo upućeno Hrvatima kojima Perković nije problem, inače, dva razdvojena su slučaja u nekoliko dana razmaka, prvo je došla osuda srpskog sajber neonacizma, a onda i ova osuda Perkovića... ček, imam zatrpan mejlboks porukama iz Hrvatskem da vidim da li je hejtmejl, ili kapiraju o čemu se radi.

Zvanično saopštenje?


ne, ne, nije zvanično, mejk nou mistejk, samo pegalnje po netu. tj, Simon je zvanično osudio događaj(e) a mi se peglamo in the aftermath.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 15:17 25.07.2018

Re: Srbi su krivi

evo zvanično:

Kolinda u Jasenovcu: Mnogi hrvatski pravednici...
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je zajedno s predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom posetila spomen područje Jasenovac.



Ona je izrazila "duboku tugu" za sve žrtve holokausta u Hrvatskoj i žrtve ustaškog režima, ali istovremeno i osudila manipulaciju brojem žrtava tog ustaškog logora.

"Na ovom mestu, podno jasenovačkog cveta, želim iskazati duboku tugu za sve žrtve holokausta u Hrvatskoj i žrtve kolaboracionističkog ustaškog režima tokom Drugog svetskog rata koji je doneo strašna stradanja jevrejskoj zajednici, ali i Srbima, Romima i Hrvatima, kao i svima onima koji su smatrani neprijateljima režima onoga vremena", rekla je hrvatska predsednica.

U govoru koji je prenela N1 televizija, Grabar-Kitarović izrazila je "najdublje saosećanje sa stradanjem žrtava holokausta poreklom iz Hrvatske, članovima porodica i potomcima onih kojih više nema" i dodala da je to i ranije učinila u Jasenovcu, ali i u Jad Vašemu, Aušvicu i Muzeju Holokausta u Vašingtonu.

"Koristim i ovu priliku, da još jednom osudim svaki totalitarni režim, nacizam, fašizam, komunizam, kao i da istaknemi da nam je upravo obrazovanje najsnažnije oružje protiv svakog oblika radikalne ideologije, podela, mržnje i rasizma. Upravo zato najoštrije osuđujem manipulacije brojem žrtava holokausta u koncentracionom logoru Jasenovac, koje nisu utemeljene na istorijskim činjenicama i koriste se u dnevno-političke svrhe ili pak za nametanje kolektivne krivice Hrvatskoj i hrvatskom narodu", naglasila je predsednica Hrvatske.

Ona je, među ostalim, istakla da su se ustaškom režimu suprotstavili mnogi Hrvati, poginuvši za slobodu i ljudskost, i tako "svrstavši svoju domovinu na ispravnu stranu istorije".

"Suprotstavili su mu se i mnogi hrvatski pravednici među narodima, koji su bili simbolom svetla i hrabrosti u tami rata i zločina. Na njihovoj hrabrosti smo im zahvalni", rekla je Grabar-Kitarović.

Ponovila je da je savremena Hrvatska utemeljena na antifašističkoj borbi i na Domovinskom ratu.

"Bili smo prisiljeni odbraniti se od agresije koja je sa sobom donela strašne zločine i razaranja. Posle Drugog svetskog rata bili smo uvereni da se ništa slično ne može ponoviti na evropskom tlu. A onda su se dogodile tragedije Škabrnje, Vukovara i Srebrenice. Te nam tragedije svedoče da mir i vrednosti ljudskosti i demokratije nikada ne smemo uzimati zdravo za gotovo", istakla je Grabar-Kitarović.

Ona je ocenila da "nijedan politički cilj ni poredak ne mogu opravdati zločine koji se čine u njegovo ime" i da Hrvatska nastavlja svoju brigu o kolektivnom sećanju na zločine koji su se dogodili.

"Svesni da je na taj deo naše prošlosti bačena senka, s tim smo se suočili, prihvativši odgovornost za budućnost temeljenu na poznavanju istine i izgradnji boljeg društva na vrednostima ugrađenima u Ustav naše države", rekla je hrvatska predsednica u Jasenovcu.

Ona je dodala da je Hrvatska danas ponosna članica Evropske unije i NATO, zasnovanima na zajedničkim vrednostima demokratije, slobode i poštovanja svakoga pojedinca bez obzira na njegovo poreklo, vrednostima koje deli s Izraelom i međunarodnom zajednicom.
Atomski mrav Atomski mrav 15:45 25.07.2018

Re: Srbi su krivi

Osuđuje ali i relativizuje zločin u Jasenovcu u isto vreme. Nećemo se mi pomaknuti sa mrtve tačke još dugo.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 15:53 25.07.2018

Re: Srbi su krivi

Ja vidim da je Rivlin vrlo dobro pripremljen za ono što ga čeka u Hrvatskoj. Vidim i da su neki novinari cinično komentarisali na izraelskim sajtovima: "Hoće mu i Tompson (Rivlinu, predsedniku) zapevati?" Inače, ja sam zadobio solidnu prominentnost kada sam na blogu ambasadorke prokomentarisao jedan Kolindin ispad, na pitanje: "Da li Kolinda planira da investira u izgradnju muzeja holokausta u Hrvatskoj?" Odgovorila je: "Naravno, Hrvatska će dati novaca za istraživanja u muzeju na Sajmištu." Ja sam pitao: "Čekajte, to nije Kolindino delo, već (predsednikovo) Vučićevo na Sajmištu, zašto ona ne finansira izgradnju savremenog muzeja u Jasenovcu?"

Sve vreme nam baca cinizam u lice, potomcima porodica hrvatskih građana stradalih u Jasenovcu, Đakovcu, Gradiški, i šire, uz vanredno izbegavanje zemlje kojom predsedava da se pozabavi tim pitanjem.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:10 25.07.2018

Re: Srbi su krivi

she paid a lip service - што се каже.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:44 26.07.2018

Re: Srbi su krivi

Atomski mrav
https://www.danas.rs/drustvo/rivlin-jasenovac-je-ausvic-balkana/


Predsednik Srbije ujedno je poručio i da neće dozvoliti da neko smanjuje broj srpskih žrtava i manipuliše tim brojem.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu s predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, kazao da Srbija poštuje sve žrtve i da je uvek prilikom obeležavanja stradanja, govorila ne samo o srpskim, već i jevrejskim i drugim žrtvama.

"Nećemo dozvoliti da neko smanjuje broj srpskih žrtava, da se ne pomenu žrtve čiji broj se broji u stotinama hiljada. Mi to nećemo dozvoliti i držaćemo se istorije“, podvukao je on.

Kazao je da je Rivlinu preneo da ono što neki slave kao najveću pobedu mi doživljavamo kao najveću nesreću za naš narod, a to je - Oluja. „Dok se neki raduju 4. avgusta, neki tuguju. Upoznao sam predsednika Rivlina sa činjenicom da se radi o najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata“, objasnio je Vučić.

Preneo je da je započeo razgovore sa predsednikom Izraela o Starom sajmištu, gde mislimo da formiramo nešto što bi bio naš Jad Vašem, iako je on jedinstven, a u kojem bismo govorili o srpskim, jevrejskim i romskim žrtvama. Zahvalio se Rivlinu na važnim rečima koje je izgovorio juče u Jasenovcu.

Podsetio je da je ovo prva zvanična poseta predsednika države Izrael Srbiji, dodajući da je ponosan na činjenicu što je imao čast da ugosti visokog gosta. Izrazio je nadu da će predsednik Izraela i premijer ubuduće češće dolaziti u našu zemlju.

Vučić je rekao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, a odnosi između srpskog i jevrejskog naroda na još višem i boljem nivou.

„Srbi i Jevreji su zajednički prošli kroz mnogo muka i stradanja tokom Prvog i Drugog svetskog rata posebno. Uvek smo znali da pštujemo jedne druge i žrtve oba naroda. Gotovo da ne postoji antisemitizam u Srbiji i u Srbiji nikada neće postojati fašizam, neonacizam, i neofašizam. To možete da vidite u svim gradovima širom Sbrije, na licima ljudi, na našim ulicama“, naglasio je on.

Vučić je rekao da Srbija ima veliki interes da sa Izraelom razvija svestranu saradnju u svim oblastima, a jedna je da nikada ne zaboravimo i čuvamo sećanja na stradanja naših naroda.

Zahvalio se Rivlinu na tome što Izrael nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao što će Srbija uvek podržavatri postojanje i opstanak države Izrael i gajiti prijateljske odnose prema izraelskoj državi i narodu.

Preneo je da će Srbija biti večeras domaćin događaju koji će obeležiti naše prijateljstvo zauvek. Ukazao je da je jedan od osnivača države Izrael Teodor Hercel poreklom iz Zemuna i da će danas biti svečano imenovana jedna ulica u tom delu Beograda.

Ponovio je da su Jevreji prilazili kroz sva stradanja zajedno sa Srbima i posebnu zahvalnost iskazao je Gideonu Grajfu, vodećem istraživači instituta o stradanju, koji je svojim radom doprineo tome da se ne mogu sakriti podaci o Jasenovcu.

Rekao je da je Zakonom o restituciji Srbija obavila njenu dužnost, učinila nešto što je važno za uspostavljanje pravde, a mnogo važnije od novca je, kako je istakao, to što je time rađeno na odnosima u budućnosti, jer kako se odnosimo prema prošlosti i rešavamo te probleme, takvi će biti odnosi u budućnosti.

Kazao je da je sa svojim izraelskim kolegom razgovarao o konkretnim bilateralnim odnosima, i kazao da očekuje da će se oni poboljšaiti kroz veću trgovinsku razmenu. Podsetio je da u Srbiji postoji veliki broj izraelskih kompanija, dodajući da želimo još više investitora iz te zemlje.

„Uvereni da možemo da pristupimo hrabrijem pozivu izraelskim turistima da dođu u Srbiji, spremni smo i da pozovemo naše građane da odlaze u Izrael, kako u Jerusalim tako i Tel Aviv“, naglasio je on.

Ukazao je da su analizirani odnosi dve zemlje, kao i razmotreno formiranje mehanizama kojima će komunikacija biti brža, kako bi se reagovalo u interesu obe zemlje.

Vučić je rekao da je dogovoren Mešoviti komitet za saradnju, na čijem čelu će, na strani Srbije, biti ministri Nenad Popović i Siniša Mali.

"Očekujemo velike rezultate rada tog komiteta i da ekonomska saradnja bude jednako dobra kao i politička“, istakao je on.

Vučić je preneo da je sa Rivlinom razgovarao i o situaciji na Bliskom istoku, te čuo o izazovima sa kojima se Izrael suočava.


Nije spominjao Rubiju, ruku na srce, kako pokušava da preuzme kontrolu nad Savezom J opština i nad protokom kinte od Restitucije, baš Vesićevim i Malijevim saradnicima, al' ne može čovek da se seti svega.
sevarlica sevarlica 08:54 20.07.2018

1

мада, по мени, није исто сераторисање пар дркоша на нету - ма колико отровно било; и неонацистички перформанс пред пола милиона људи у престоници државе. када Teror 88 то направи (а не верујем да ће икада), идемо одмах у контраофанзиву! и још једна ствар, Ефраим је све само не луткица у рукама великосрпских пројектаната. но, то објашњавати Хрватима, заслепљеним србофобијом, је исто као и овде објашњавати шатро-либералним заслепљеницима.




WTF is Teror 88, i zašto troše vazduh?

Leppo si primetio, taj kvazi Teror 88 su najobičnija grupa kukavica(verovatno balavaca) iza tastature, dok je Tompson državno priznat faktor, i to je uvek bila razlika između naše države i njihove države.
milanb milanb 09:54 20.07.2018

Re: 1

Занимљиво је да је у Хрватској све хрватско почев од фудбалског савеза, преко парламента и РТВ па до Фонда ПИО и држављанства.

Овде код нас нема ништа српско, бар од званичних институција.Једино је постојало српско држављанство али је и то укинуто.

Због чега ми не би имали Српску РТВ или Српски фудбалски савез, ко нам брани?Када би префикс српски био мање гадан овде у Србији, можда би то утицало и на смањење србофобије у нашем дивном региону.
principessa_etrusca principessa_etrusca 10:48 20.07.2018

Re: 1

milanb
Занимљиво је да је у Хрватској све хрватско почев од фудбалског савеза, преко парламента и РТВ па до Фонда ПИО и држављанства.

Овде код нас нема ништа српско, бар од званичних институција.Једино је постојало српско држављанство али је и то укинуто.

Због чега ми не би имали Српску РТВ или Српски фудбалски савез, ко нам брани?Када би префикс српски био мање гадан овде у Србији, можда би то утицало и на смањење србофобије у нашем дивном региону.


Дoбро запажено и речено.

У Србији се придев "српски" у позитивном контексту врло често изговара са извесним устезањем, па чак и само име српског језика (јер га неки други зову некако друкчије).

Прича са држављанством је посебно mind boggling. Толика глупост и дефетизам су незабележени, а назив "српско држављанство" је наводно укинут да се не би увредили тзв. Бошњаци и генерално муслимани, који, колико видим, немају никакав проблем са француским, немачким или британским држављанствима!
apacherosepeacock apacherosepeacock 11:35 20.07.2018

Re: 1

..nit sme da se kaze proslava srpske nove godine a malo i prsti tada valjda im neprijatno. cc

Ljudi kakva vas paranoja drma?

principessa_etrusca principessa_etrusca 11:58 20.07.2018

Re: 1

Ljudi kakva vas paranoja drma?

Није ти познато да је укинут назив "српско држављанство" и замењен називом "држављанство Републике Србије" са образложењем да придев "српски" погађа осећања националних мањина (посебно је апострофирана бошњачка)?

ЛИНК
Jukie Jukie 13:54 20.07.2018

Re: 1

milanb
Занимљиво је да је у Хрватској све хрватско почев од фудбалског савеза, преко парламента и РТВ па до Фонда ПИО и држављанства.

Овде код нас нема ништа српско, бар од званичних институција.Једино је постојало српско држављанство али је и то укинуто.

Због чега ми не би имали Српску РТВ или Српски фудбалски савез, ко нам брани?Када би префикс српски био мање гадан овде у Србији, можда би то утицало и на смањење србофобије у нашем дивном региону.


Oni koji pišu srpski sa p, njima nije važno da li je nešto srpsko ili nije, a oni koji pišu sa b, ne bi želeli da u nazivu piše srpski sa p
apacherosepeacock apacherosepeacock 14:49 20.07.2018

Re: 1

principessa_etrusca
Ljudi kakva vas paranoja drma?

Није ти познато да је укинут назив "српско држављанство" и замењен називом "држављанство Републике Србије" са образложењем да придев "српски" погађа осећања националних мањина (посебно је апострофирана бошњачка)?

ЛИНК


Pa poznato mi je da imam jedan pasos Republike Srbije i 1 pasos Kraljevine Holandije.
Sto ce reci imam srpsko & holandsko drzavljanstvo, ne bilo mi zapovedjeno..

put your mind at ease, bre, principesa.
cassiopeia cassiopeia 16:44 20.07.2018

Re: 1

apacherosepeacock

Pa poznato mi je da imam jedan pasos Republike Srbije i 1 pasos Kraljevine Holandije.
Sto ce reci imam srpsko & holandsko drzavljanstvo, ne bilo mi zapovedjeno..


A? Od kad je dozvoljeno dvojno?
nikvet pn nikvet pn 17:25 20.07.2018

Re: 1


Мој покојни таст је имао тројно држављанство: словеначко, хрватско и српско. Кад крене возом из Бг у Љубљану и назад уредно је зезао царинике: извади сва три пасоша па га замоли да сам изабере.
dolazel dolazel 02:58 21.07.2018

Re: 1

Овде код нас нема ништа српско, бар од званичних институција.Једино је постојало српско држављанство али је и то укинуто.

Због чега ми не би имали Српску РТВ или Српски фудбалски савез, ко нам брани?Када би префикс српски био мање гадан овде у Србији, можда би то утицало и на смањење србофобије у нашем дивном региону.


Zato sto je vecinska struktura vlasti vertikalno i horizontalno sastavljena od mentalno ispraznjenih bica bez jasne svesti ko su i sta su sa jednim jedinim dupeuvlakackim ciljem (ne samo sadasnja vlast vec sve od Tita pa nadalje). Srbija nije imala pravu kadrovsku revoluciju kao recimo Slovenija i Hrvatska vec od Slobe naovamo vlada manje vise pro-jugoslovenska vlast ili ponekad i otvoreno antisrpska vlast (npr Tadicevo insistiranje na pomirenju sa Bosnom i Hrvatskom uprkos njihovom otvorenom neprijateljstvu prema Srbiji i bez ikakvog obzira i respekta prema srpskim zrtvama u ratovima devedesetih, a slicno razmisljanje se razvlaci i kod nekih blogera ovde) koja spaja nespojivo, recimo Vucica i Djindjica ili Tadica i Kostunicu, Seselja i Dinkica i sl. Zato Srbiji i ide ovako kako ide i zato nema rezultata ne samo u sportu nego u svim sferama - jer ko smo sta smo i kuda idemo su pitanja na koja niko nece iskreno da odgovori.

Zar se ne vidi na blogu koliko je srpsko drustvo rastrzano pogotovo po pitanju nacionalne svesti - puno ljudi u Srbiji se u dubini duse oseca jugoslovenima i zalaze se za pro-jugoslovensku opciju. Onda imas one sto se identikuju sa poreklom roditelja - crnogorci is Beograda i Novog Sada, hrvati iz Subotice i slicno. Cak i skorasnji migranti u Srbiju imaju problem da se identifikuju kao srbi.
To je potpuno suprotno u odnosu na recimo Sloveniju i Hrvatsku gde se apsolutno svi makar trude da se izjasnjavaju kao pripadnici vecinskog naroda bez obzira na poreklo. Cak imas slucajeve da se deci daju slovenacka imena i u nacionalnost upisuje - slovenacko ne bi li se lakse uklopila u sredinu. Opet, sve suprotno od onoga sto se dogadja u Srbiji.

A mozda je najbolji primer cuvenog komunistickog zlocinca i egzekutora titovog generala i ambasadora Jove Kapicica koji se iz otete dedinjske vile, iz srca Beograda sa penzijom JNA generala, do kraja borio za jedinstvenu Crnu Goru i javno izjasnjavao kao crnogorac.
Da ne pricamo o slucaju generala hrvatskoga zrakoplovstva Antona Tusa, prvog velikog prebega iz JNA pocetkom 90-tih koji je posle svega kao penzionisani general JNA dobio stan u Beogradu 1995 (ne znam samo da li pre ili posle Oluje). Pa onda albanci sa Kosova koji otvoreno prete Srbiji i srbima a bas skoro su dobili srpski pasos itd.

Jel treba vise reci? Srbija i srpski narod propadaju kao posledica svedrustvenog moralnog sunovrata i gubitka i raspada nacionalne svesti - i to potpuno zasluzeno.
principessa_etrusca principessa_etrusca 07:28 21.07.2018

Re: 1

Sto ce reci imam srpsko & holandsko drzavljanstvo, ne bilo mi zapovedjeno..
put your mind at ease, bre, principesa.

Не бринем се ја да ти немаш документ за путовање, односно добру комбинацију два.
У колоквијалном спику, имаш српско и холандско држављанство, баш како си их описала, али у званичном међутим не, већ имаш холандско и Републике Србије.
Е сад извини ако је та разлика за тебе неухватљива, безначајна, занемарљива, ако баш не занима,...
apacherosepeacock apacherosepeacock 08:29 21.07.2018

Re: 1

A? Od kad je dozvoljeno dvojno?


Meni mi muz Holandjanin pa sam mogla da zadrzim svoje i uzmem holandsko pride..
apacherosepeacock apacherosepeacock 08:33 21.07.2018

Re: 1

principessa_etrusca
Sto ce reci imam srpsko & holandsko drzavljanstvo, ne bilo mi zapovedjeno..
put your mind at ease, bre, principesa.

Не бринем се ја да ти немаш документ за путовање, односно добру комбинацију два.
У колоквијалном спику, имаш српско и холандско држављанство, баш како си их описала, али у званичном међутим не, већ имаш холандско и Републике Србије.
Е сад извини ако је та разлика за тебе неухватљива, безначајна, занемарљива, ако баш не занима,...


Ma ne kazem ja zato nego svi ce kolokvijalno da se izrazavaju i tu zvanicno nista promeniti nece. Mrtvo slovo na papiru nista vredno zivciranja.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:35 21.07.2018

Re: 1

apacherosepeacock


Pa poznato mi je da imam jedan pasos Republike Srbije i 1 pasos Kraljevine Holandije.
Sto ce reci imam srpsko & holandsko drzavljanstvo, ne bilo mi zapovedjeno..

put your mind at ease, bre, principesa.


Tи, Мала, да бациш то друго држављанство ако си Српкиња!
predatortz predatortz 08:39 21.07.2018

Re: 1

apacherosepeacock
A? Od kad je dozvoljeno dvojno?


Meni mi muz Holandjanin pa sam mogla da zadrzim svoje i uzmem holandsko pride..


Da, tako je uradila i moja sestra od tetke.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:46 21.07.2018

Re: 1

To je potpuno suprotno u odnosu na recimo Sloveniju i Hrvatsku gde se apsolutno svi makar trude da se izjasnjavaju kao pripadnici vecinskog naroda bez obzira na poreklo.

Не знам за SLO, но у HRV доста људи који имају српско порекло се плаше да изусте то наглас. Ево Субашић, голман Хрватске, "те стари правосалаван, те ово, оно". Стари ти је Србин, матори, немој се плашити. Ја сам имао стопута ситуације са људима из ј-заједнице, као, "зашто Срђан слави православни Божић или Ускрс", увек ми је то ишло на живце, па и више него Фри и Блоги : "Па је л'ти није мама Српкиња, је л'с Марса пала?" Генерално, пао је југословенски идентитет, ми тугујемо за југословенством, они граде свој идентитет на повампирењу усташтва и србофобији. Мене је пар људи блокирало на фејсу зато што ширим српску заставу у Јудејској пустињи.
principessa_etrusca principessa_etrusca 08:53 21.07.2018

Re: 1

apacherosepeacock
Ma ne kazem ja zato nego svi ce kolokvijalno da se izrazavaju i tu zvanicno nista promeniti nece. Mrtvo slovo na papiru nista vredno zivciranja.

Далеко од тога да се живцирам, али је логика потпуно суманута: муслиманима у Србији смета “српско” држављанство (а како видим, ниједном не смета “британско”, “холандско” или “француско”).
А држава Србија у тој причи дође као један отирач. “Изволите, како бисте желели да назовемо наше држављанство?”
apacherosepeacock apacherosepeacock 08:54 21.07.2018

Re: 1

Srđan Fuchs
apacherosepeacock


Pa poznato mi je da imam jedan pasos Republike Srbije i 1 pasos Kraljevine Holandije.
Sto ce reci imam srpsko & holandsko drzavljanstvo, ne bilo mi zapovedjeno..

put your mind at ease, bre, principesa.


Tи, Мала, да бациш то друго држављанство ако си Српкиња!


Odbranila sam cest porekla srpskog i zadrzala drzavljanstvo rodine, pa je red sto sam dobila jos jedan ekstra :)
apacherosepeacock apacherosepeacock 08:57 21.07.2018

Re: 1

А држава Србија у тој причи дође као један отирач.


Ja tu nista ne mogu osim da naziv zadrzim. Pa jeste otirac dok biraju pogresne ljude.
nikvet pn nikvet pn 09:37 21.07.2018

Re: 1

dolazel


Тарабићи:

Srbi će se odvajati jedni od drugijeh, pa će sve govoriti: Ja nijesam Srbin, ja nijesam Srbin.



Екстерни вековни притисак римокатоличке цркве и ислама дао је резултат, два новокомпонована народа.

Интерни такође, комунисти су били прво комунисти интернационалци па тек онда узгред, д'извинеш - Срби.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:28 21.07.2018

Re: 1

apacherosepeacock

Odbranila sam cest porekla srpskog i zadrzala drzavljanstvo rodine, pa je red sto sam dobila jos jedan ekstra :)

ако си о'бранила чес' онда може још једно! од вишка глава не боли... јуче чујем баш 'оландско-српски на Штранду код нас, па трчкарају клинци, па мало српски мало дач... баш сам загледао да сконтам да л' сте ти, Наск или Казе случајно ал' било ми глупо да приђем и питам: "Еј, извин'те другари, јесте ви можда Апачи, Казе или Наск?" могу мислити како би збленуто погледали.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:26 20.07.2018

Revizija istorije + rehabilitacije

Šta bi se desilo da neko pred hrvatskim sudom zvanično podnese zahtev za rehabilitaciju Pavelića, Luburića, Budaka?

U Srbiji su već rehabilitovani koljači i ratni zločinci Mihailović i Kalabić, a na korak smo od rehabilitacije klasičnog kvislinga Milana Nedića.

Ne primećujmo trun u očima drugih, dok ignorišemo balvane u vlastitim!
gedza.73 gedza.73 13:45 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filipe koga su sa tvog spiska odlikovale pobedničke savezničke sile?
(hint Truman i De Gol)
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:27 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

To odlikovanje se ne vidi, jer je isprskano i zamazano krvlju zaklanih beba i preklane dece, od sela Vranić u Šumadiji do sela u istočnoj Bosni.
milanb milanb 15:56 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filip Mladenović
Šta bi se desilo da neko pred hrvatskim sudom zvanično podnese zahtev za rehabilitaciju Pavelića, Luburića, Budaka?

U Srbiji su već rehabilitovani koljači i ratni zločinci Mihailović i Kalabić, a na korak smo od rehabilitacije klasičnog kvislinga Milana Nedića.

Ne primećujmo trun u očima drugih, dok ignorišemo balvane u vlastitim!


Будак је већ рехабилитован, имају улице са његовим именом.
predatortz predatortz 16:14 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filip Mladenović
To odlikovanje se ne vidi, jer je isprskano i zamazano krvlju zaklanih beba i preklane dece, od sela Vranić u Šumadiji do sela u istočnoj Bosni.


Čoveče, tebe bez rata trese vijetnsnski sindrom.

Filip Mladenović Filip Mladenović 16:56 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Ne trese me to, već poučna poruka Amosa Oza:"Pomirite se! A ljubav ne morate da vodite!"
predatortz predatortz 17:02 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filip Mladenović
Ne trese me to, već poučna poruka Amosa Oza:"Pomirite se! A ljubav ne morate da vodite!"


Ne treba biti formalista. Može i: "Vodite ljubav! A miriti se ne morate!"
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:08 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Ako su to mogli Francuzi i Nemci, što to isto ne mogu Hrvati i Srbi!?
principessa_etrusca principessa_etrusca 17:10 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Када би ти имао идеју шта је то стварно помирење и како се до њега долази!

Уместо тога, задовољаш се оним најповршннијим да површније не може бити, отприлике овако: неки Хрвати су навијали за Новака, неки Срби за Хрватску, па ћемо сада заувек живети срећно.
alselone alselone 17:19 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filipe koji delovi Kalabica i Draze ti smeta? Po majci ili po ocu?

gedza.73 gedza.73 17:41 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filip Mladenović
Ako su to mogli Francuzi i Nemci, što to isto ne mogu Hrvati i Srbi!?

Kako ne mogu? Pa bilo je oprošteno. Ko se svetio za zločine nad decom, starcima, ženama pobijenim u NDH? Ili po Srbiji od hrvatskih KuK jedinica?
Usput koliko su Nemci Francuza pokrstili, koliko proterali a koliko ubili?

Usput 2
To odlikovanje se ne vidi

Onda ti je krnj spisak. Dopuni ga imenima koje hvališ kako su ti omogućili lagodan život. I oni imaju krvi nevinih na rukama.
Filip Mladenović Filip Mladenović 18:36 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Ratni zločinac je najgori izrod vlastite nacije.
Zlo nema nacionalnost, veroispovest, ideologiju...već IME I PREZIME.

Filip Mladenović Filip Mladenović 18:38 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

alselone
Filipe koji delovi Kalabica i Draze ti smeta? Po majci ili po ocu?



I po majci i po ocu: bili su Srbi.
predatortz predatortz 18:42 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filip Mladenović
alselone
Filipe koji delovi Kalabica i Draze ti smeta? Po majci ili po ocu?



I po majci i po ocu: bili su Srbi.


To ti smeta?
milanb milanb 18:53 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filip Mladenović
Ako su to mogli Francuzi i Nemci, što to isto ne mogu Hrvati i Srbi!?


Срби и Хрвати нису Немци и Французи.Немци и Французи су имали бројне сукобе али су то пре свега били сукоби њихових држава а не крвави етнички ратови између Немаца и Француза.То су пре свега били сукоби око Алзаса и око колонија.

Након Другог светског рата, било је јасно да се европска колонијална царства морају распустити, па је тај узрок сукоба престао да буде релевантан.Немачка се одрекла претензија на Алзас па је и тај разлог престао да постоји.

ИЗмеђу Срба и Хрвата очигледно још није готов сукоб.Ми смо се одрекли претензија на Крајину, права на имовину српских предузећа у Хрватској, права Срба на станарско право, дали смо скоро цело тржиште хрватским фирмама -али све то није довољно.Када човек погледа количину усташке индоктринације која траје већ скоро 30 година, јасно је да је реч о неком сукобу, који се и даље наставља.Просто, Хрвати спремају своје пучанство на неки сукоб са Србима.

Filip Mladenović Filip Mladenović 20:00 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Isto kao i ovde: nekadašnji glasnogovornici ratnih zločinaca Miloševića, Šešelja i Mire Marković: Vučić, Dačić i Vulin - vode glavnu reč u opljačkanoj i obespravljenoj Srbiji.

U isto to vreme veliki broj Srba i Hrvata bratski i jedinstveno beži iz svojih država u normalne i civilizovane delove Evrope i sveta.
gedza.73 gedza.73 20:54 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

vode glavnu reč u opljačkanoj i obespravljenoj Srbiji.

Samo još ovo pa neću da te gnjavim.

Pošto je stvarno ovom regionu potrebno pomirenje a Hrvati, Bošnjaci i Albanci su pominjali ratnu odštetu (to je najmanje što možemo da uradimo) ja imam nekoliko predloga.

Pošto si već vičan pisanju otvorenih pisama i pravnim argumentima da napišeš jedan predlog našoj premijerki.

Da se za svaku porušenu kuću, tarabu i slavnonski hrast razreže apanaža po srpskom stanovniku.
Ti da vodiš računa o krvi i tlu u prvom, drugom, trećem kolenu i da proporcionalno umanjuješ osnovicu za odštetu.

E sad pošto se sve važne odluke donose u Beogradu vi bi i trebali da budete ta sila koja će dqa isplati odštetu i donese preko potrebne pomirenje.
Ionako ste vi u Beogradu bacali cveće pod tenkove i radili u tv Bastilji.

Svako od vas da se zaduži pa ako nema da plati u roku od dva meseca da mu se nekretnine i pokretnine prodaju na licitaciji i da se sve uplati u fond.

Drugi predlog, ako ti se ovaj ne sviđa, da dovedemo kineske privrednike koje se nekoliko puta pohvalio.

Da se opet svaki beogradski stanovnik zaposli u fabrici, pola plate da daje kineskom vlasniku (sreća što se ponovo radi u samopuravljanju ionako nema cenu) a pola plate stanovniku Hrvatske, Albanije ili muslimanskog dela Bosne.

Posebno da se obavežu stanovnici Novog Beograda da mesec dana godišnje provedu na ORA kako bi, koliko toliko, ispravili poseldice ratnih dejstava Jugoslovenske Narodne Armije koja je učestvovala u rušenju navedenih nezavisnih zemalja.

edit
oficiri, podoficiri, rezervni oficirski kadar i njihovo prvo, drugo koleno da se obavežu sa deset posto višim učešćem u odšteti.

Ako bude malo raširti i na ostale delove Srbije. Od plaćanja izuzeti one koji imaju dvojno državljanstvo. Ne ex-Yu republika već članica osnivača EU
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:14 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Ako su to mogli Francuzi i Nemci, što to isto ne mogu Hrvati i Srbi!?


A ako su Francuzi i Nmeci, što bi morali Srbi i Hrvati?
sevarlica sevarlica 21:26 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filip Mladenović
Ratni zločinac je najgori izrod vlastite nacije.
Zlo nema nacionalnost, veroispovest, ideologiju...već IME I PREZIME.


Znaš šta, ima još jedna gora stvar. U ratu su ljudi zli jer je rat zao.
Posleratni zločinci su najgori šljam i ljudsko gnojivo, pa još produže svoju krvničku lozu.
Ukoliko su : Mihailović, Kalabić i drugi zločinci, šta su onda : Draža Marković, Vučko Milićević, Kapičić, i ostala gamad.
U Vraniću pobijeno 80 ljudi, ubice su zločinci.
U Malom Pozarevcu ubijeno 70 ljudi(na svadbi 1944), ubice dobile spomenike i ulice.
U Grockoj streljano 780 ljudi (1945), ubice vodile državu.

Mani više tu glupavu priču, već uživaj kao i ostala deca komunista u onome što su ti preci zarasili otimanjem i ubijanjem.
milanb milanb 21:31 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

ustašizacija tompsonovog učešća


Како је кренуло, доћи ће и до усташизације НДХ и Павелића.
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:42 20.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

sevarlica
Filip Mladenović
Ratni zločinac je najgori izrod vlastite nacije.
Zlo nema nacionalnost, veroispovest, ideologiju...već IME I PREZIME.


Znaš šta, ima još jedna gora stvar. U ratu su ljudi zli jer je rat zao.
Posleratni zločinci su najgori šljam i ljudsko gnojivo, pa još produže svoju krvničku lozu.
Ukoliko su : Mihailović, Kalabić i drugi zločinci, šta su onda : Draža Marković, Vučko Milićević, Kapičić, i ostala gamad.
U Vraniću pobijeno 80 ljudi, ubice su zločinci.
U Malom Pozarevcu ubijeno 70 ljudi(na svadbi 1944), ubice dobile spomenike i ulice.
U Grockoj streljano 780 ljudi (1945), ubice vodile državu.

Mani više tu glupavu priču, već uživaj kao i ostala deca komunista u onome što su ti preci zarasili otimanjem i ubijanjem.


Moji preci su bili seljaci, automehaničari, kelneri, zidari..., dakle vredni ljudi koji su živeli skromno od svog rada.

To što tvrdite da su posleratni nitkovi bili zločinci nimalo ne umanjuje bestijalnost i zločinački karakter onih ratnih, oličenih u Draži Mihailoviću i Nikoli Kalabiću:

Evo jedne ratne priče o jednom zemljoradniku, poput mojih predaka:

Živan Đurđević (Balinović, kod Valjeva, 1891 — Debelo Brdo , 25. maj 1943), zemljoradnik, učesnik Narodnooslobodilačke borbe i narodni heroj Jugoslavije.

Rođen 1891. u selu Balinović kod Valjeva, u siromašnoj seoskoj porodici. Od rane mladosti suočava se sa nesavladivim teškoćama oko izdržavanja porodice. Bio je simpatizer Komunističke partije Jugoslavije. Od početka ustanka je pomagao Narodnooslobodilački pokret.

Ustanak u julu 1941. godine Živan je dočekao u svom rodnom selu. Od prvog dana daje svoj doprinos oružanoj borbi. U vreme dejstva nemačkih kaznenih ekspedicija u oktobru 1941. godine našao je, u šumi blizu rodnog sela, trojicu teško ranjenih partizana. Prebacio ih je noću svojoj kući, lečio i negovao. Kad su ozdravili, otpremio ih je ponovo u partizane.
U proleće 1942. godine povezao se sa Okružnim komitetom KPJ za Valjevo. Od tada pa do pogibije njegova kuća bila je sigurno sedište Okružnog komiteta. Sve veze okružnog komiteta sa Mesnim komitetom KPJ u Valjevu išle su preko njega. On je odlazio u srezove, ali i iz srezova prihvatao kurire. U leto 1942. godine primljen je za člana KP Jugoslavije.
Živan Đurđević je bio glavna veza između Okružnog komiteta partije i partijskih organizacija i partizanskih jedinica valjevskog okruga.
Ujutro 25. maja 1943. godine oko 200 četnika Nikole Kalabića opkolili su Živanovu kuću. Na mestu su ubili Milana Kitanovića, člana Okružnog komiteta KPJ, a Živana, njegova dva starija sina (starijeg Radomira i trinaestogodišnjeg Marka) i četrnaestogodišnju kćerku Cvetu vezali i posle teškog batinanja zatvorili u jedan mlekar. Živan, a po njegovom primeru i ostali, nisu ništa priznali, a za Kitanovića su govorili da je to neki čovek iz Azbukovice, koji je tu slučajno zanoćio.
Prilikom sprovođenja u četnički štab, Radomir je uspeo da se odveže i počeo je da beži. Ali su ga, pri pokušaju bekstva, četnici ranili u kičmu i, ranjenog, pred očima Živana, zverski tukli i mučili dok nije izdahnuo ne rekavši ni reči. Iako je gledao kako su mu tukli, mučili i ubili sina, Živan je stalno govorio: „Ne znam, ne znam...“.
Odveli su ga na Debelo Brdo i ovde pokušali poslednji put da iznude priznanje i saznaju za kretanje partizana i ilegalnih partijskih radnika. Tukli su ga, mučili i kada im ništa nije rekao, naložili su vatru i pekli mu noge na žaru. I to je bilo uzaludno, Živan ništa nije rekao. Onda su raspalili vatru, odsekli bukov ražanj svukli ga i svezali lancem za ražanj. Okretali ga pored vatre i nadnosili nad plamen. Živan ništa nije progovorio. Pekli su ga sve dotle dok nije izgubio svest i izdahnuo. Herojski je završio život u najužasnijim mukama.

sevarlica sevarlica 07:38 21.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Moji preci su bili seljaci, automehaničari, kelneri, zidari..., dakle vredni ljudi koji su živeli skromno od svog rada.


Mislio sam na političke pretke, od kojih si nasledio imovinu drugih ljudi.Jedan mali deo su sigurno bili ratni profiteri ali veći deo su bili pošteni i radni ljudi čija je jedina krivica bila što su uspešni i nisu bili za komuniste.

To što tvrdite da su posleratni nitkovi bili zločinci nimalo ne umanjuje bestijalnost i zločinački karakter onih ratnih, oličenih u Draži Mihailoviću i Nikoli Kalabiću:


Ne umanjujem ja ništa, bilo je zločinaca na sve strane, a gore sam ti napisao već da su i komunisti činili zločine tokom rata, posebno na teritoriji koju je kontrolisao Draža Marković. Inače, po Srbiji i nije bilo većeg komunističkog otpora do kasne 1943. Sve što su uradili je da su provocirali streljanje hiljade i hiljade Srba.
Čak i 1944, veći deo oslobodilaca u Srbiji su bili pripadnici JVuO. Ko je dočekao Crvenu Armiju koja je došla Dunavom iz pravca Rumunije, ko je učestvovao u oslobađanju Juga Srbije i Šumadije. Ko su bili ti izdajnici i krvnici : Piletić, Mitić, Deroko, i drugi?


Evo jedne ratne priče o jednom zemljoradniku, poput mojih predaka:

Živan Đurđević (Balinović, kod Valjeva, 1891 — Debelo Brdo , 25. maj 1943), zemljoradnik, učesnik Narodnooslobodilačke borbe i narodni heroj Jugoslavije.


Priče iz arhiva komunističke vlasti po meni nemaju veliku težinu, jer se dobro zna da su komunisti prekrajali činjenice kako im odgovara. Od samog datuma početka otpora i razloga za to pa na dalje.

Evo ti priča iz moje porodice:
Moj čukundeda je bio komitski major iz balkanskih i Velikog rata, nosilac Karađorđeve zvezde. Bio je uhapšen i odveden u logor Banjica, nakon streljanja je nekako sa još dvojicom preživeo(ležali su pod mrtvima ceo dan), pa je nakon toga pobegao u Maršić odakle mu je bila supruga, da bi tamo zatekao ono što je ostalo od 500 streljanih meštana. Nakon rata je bio uhapšen i odveden u zatvor i opet stavljen na spisak za odstrel. Iz partizanskog zatvora su ga oslobodili na intervenciju Koče Popovića, pošto su obojica bili uhapšeni 1941.
U međuvremenu mu je oduzeta sva imovina u Maršiću(čukunbaba je bila iz bogate porodice), Žirovnici, Čačku i Preljini, a ostao je i bez penzije. Na kraju se prehranjivao tako što je prodavao ordenje, nešto pokućinstva koje mu je preostalo.
Čovek koji je sa komitama vršio diverzantske misije pred proboj solunskog fronta, koji je bio namesnik u Senti nakon Velikog rata, školovan i poštovan oficir, je umro kao poslednji klošar bez igde ičega.

principessa_etrusca principessa_etrusca 08:10 21.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filip Mladenović
Ako su to mogli Francuzi i Nemci, što to isto ne mogu Hrvati i Srbi!?

Немци нису извршили геноцид над Французима, а Хрвати су 1941-45. убили милион Срба. (Само до почетка августа 1941. убијено је преко180.000. Погледај мој блог Прећутана историја: Меморандум Српске православне цркве, између осталог о томе како је истина супресирана и како се према њој односила југословенска краљевска влада. А знамо како се према тој истини односио послератни Титов режим.

Значи ГЕНОЦИД, а не “Ало, ало”.

Дубоке ране тешко зацељују. Помисли само колико времена је требало да прође од Холокауста да Данијел Баренбојм храбро одлучи да диригује Вагнера у Израелу!

Према томе, Филипе, не фантазирај и не тражи паралеле тамо где их нема.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:30 21.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

Filip Mladenović
Ne trese me to, već poučna poruka Amosa Oza:"Pomirite se! A ljubav ne morate da vodite!"

Хм, ово остављамо слободно за појединачне интерпретације љубави.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:30 21.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

супресирана

сада сам провалио да си убачена Британка!
djuro.vilovic djuro.vilovic 20:21 23.07.2018

Re: Revizija istorije + rehabilitacije

U isto to vreme veliki broj Srba i Hrvata bratski i jedinstveno beži iz svojih država u normalne i civilizovane delove Evrope i sveta.

filipe obrati pažnju da u tim "normalnim i civilizovanim " državama ima više kapitalizma i socijalne nejednakosti neg u zemljama iz kojih beže. filipe da može da se ide slobodno u teksas ikubu .. šta misliš kud bi lavina krenula

anamarkana anamarkana 22:26 22.07.2018

ne znam



шта хрватска и српска банда раде овде. уосталом, дошла је уравнотежена осуда и српског и хрватског неонацизма



ali... sav taj neonacizam je tako jalov i nezanimljiv,
za razliku od jevrejsko-palestinskog istrebljivanja uvek
manje-više aktuelnog a meni posebno sada jer se spremam
na tromesečni boravak u Jerusalimu i Zapadnoj obali



Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:28 23.07.2018

Re: ne znam

anamarkana


za razliku od jevrejsko-palestinskog istrebljivanja uvek
manje-više aktuelnog a meni posebno sada jer se spremam
na tromesečni boravak u Jerusalimu i Zapadnoj obali





Ajooj. Svejedno, javi se ako si za kahvu kod vas u ist. Jerusalimu.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:54 24.07.2018

Trauma

A '87-'88 zajahao Sloba, uhapsitevlasija, mitinzi podrške, naci-divljanje na svakom koraku. Pa '89. u vojsku, to je trauma za sebe, '90. krenulo sranje, iduće počeo rat.


Jeste, al' je bilo i dobrog zezanja, reakcije, naulici je bio dobar provod. Čak je i 1991. bila okej, do leta.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana