Siroti mali hrchki!

angie RSS / 15.04.2008. u 18:02

 

Pre nego izadjem, svako jutro pogledam kroz prozor, jer sa njega vidim celu ulicu na padini, da li je krenuo autobus, kako bih kroz ne probudjeni mozak provukla info, koliko mi treba da se sjurim do stanice.

Tu sad postoji faktor raspolozenja mog malog sina, koga prvo vodim u shkolu i zauzetosti lifta, koji sada svi stanari besomuchno dozivaju u istoj histeriji stizanja na vreme.

Pre ovog momenta, predhodi jutarnji ritual, koji je to davno prestao da bude i vishe je refleksno obavljanje radnji po zvukovima: pip, pip, pip,...visoko frekventni poziv digitalnog , mrskog sata na budjenje, shhhhhhhh, shum tusha za koji nema nikada dovoljno vremena, zvrnnn, mikrotalasni kroasan je topao, zvrrrrrn, evo i kafa, klink, klink, tost za moje dete, %#/&&&- koje upija one grozne zvuke jutarnjih crtaca da bi raskrmeljalo.

Kada sidjemo izguzvani iz nakrcanog lifta, sretnemo uvek istu reku nanizanih automobila, koji se slivaju ka centru gde su poslovne zgrade. I kao pod komandom izravnane redove josh neosveshcenih ljudi pred Tim Hortonsom, koji chekaju svoju dozu razredjene slatkave kafe i veshtachki nabujalog mafina, kako bi mogli da izoshtre i zapochnu svoj dan u svom malom pregradjenom prostoru, s veshtachkim svetlom i veshtachkim vazduhom u nekom ofisu.

I onda, ako vec nisu stigli podzemnom zeleznicom, gde su nerazumljivom nauchenom strpljivoshcu sachekali red, ne dotaknuvshi nikog ni malchice u neverovatnoj guzvi, da udju ili izadju, i gde su tokom voznje, s obaveznim slushalicama i-poda u ushima, pregledali novine, ili se samo pravili , jer svi bulje u iste, da to chine, parkiraju svoje, obichno japanske, na lizing kupljene nove marke automobila u takodje podzemne garaze. F47, chetvrti, zeleni nivo na Dandas stritu west.

Sad dan moze da pochne u onom delu koji se rachuna, koji otplacuje morgidz, placa rachune, last minit nedelju dana  karipski aranzman odmora, puni kartice, koje se vikendom nemilice provlache kroz mashine za palcenje u zagushljivim i neinspirativnim shoping molovima i tako lechi frustracija.

U ofisu se obichno malo komunicira- mislim razgovorom, sve shto ima, ukuca se u kompjuter i poshalje, chak i ako sedite na pola metra udaljenosti u kancelariji velichine klonje. Radna atmosfera to nalaze, nema nepotrebnih rechi i zezanja- sve je u funkciji profita na kraju dana.

Dozivljavam da je tako zapochela i akcija protiv pushenja, a ne zbog stvarne brige za zadravlje, jer bi mi u tom sluchaju bilo logichnije da se zabrani proizvodnja cigareta, a ne da se one prave sa sve vecim ucheshcem hemije , a za skuplje pare.

Svi nose obavezno dve torbe, kao da su krenuli na krace putovanje, a u stvari samo je obichan radni dan u pitanju, jer treba da u njih stane i lap top i kutijica sa preradjenom hranom za samo podgrejati uz uobichajene potrepshtine.

I kada zvoni za kraj, svi vec spremni za niski start krecu u obrnutom pravcu, a pred sobom imaju josh gomilu obaveza, sve sa decom, za koji slabo da imaju dovoljno vremana, jer treba da se radi domaci, spermi vechera i pripremi sve za sutra, kako bi se tochak praviljno okretao.

Kada sam danas ostavila sina u shkoli, krenem kroz park/groblje peshice, jer je sijalo sunce i nebo bilo jasno i bilo mi mrsko da ulazim u podzemni svet.

Kad tamo u toj tishini, bez elektronskih zvukova, krenula nova somotska trava i presijava se. Plavi , stidljivi zvonchici su procvetali a zuto shiblje napupelo. Chetinari mirishu i zadrzavaju laku izmaglicu isparenja iz josh vlazne zemlje medju svojim iglicama, da bi je koji minut kasnije pustili da se rasprshi i stopi sa jasnom slikom. Veverice skakucu i vrte one svoje prashko repice, cheprkajuci po trinju. Crvendaci i neke prelepe zute ptice spremaju nova gnezda.

Ceo prizor, kao umetnuti isechak iz neke druge priche, tako prirodan i umirujuci i nekom normalnom ritmu uzajamno skladno prozetih delova, kako to samo priroda ume da uredi, a u kome uzivaju potpuno, jedino neobichni stanovnici ispod kamenih plocha. 



Komentari (81)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

adam weisphaut adam weisphaut 18:31 15.04.2008

Ako ništa,

bar je dobro podneo pad
angie angie 18:40 15.04.2008

Re: Ako ništa,

adam weisphaut
bar je dobro podneo pad


pa njemu je priodno da okrece, a gazda ga stavio u tochak bez branika-som jedan!
mariopan mariopan 18:34 15.04.2008

Siroti mali hrcki

Zaista siroti.
Zamislila sam moju cerku :)
Vuce dve tasne i kada dolazi kuci...stekla uslovni refleks ...:)
Zaista siroti mali hrcki.
angie angie 18:42 15.04.2008

Re: Siroti mali hrcki

stekla uslovni refleks ...:)


bez dve- nigde!!!! :))

Ja se josh uvek provlachim s jednom, a kada se setim, kako sam ranije kupovala jakne sa onolikim dzepovima, da ne moram ni tu jednu- al ne vredi.
mariopan mariopan 19:29 15.04.2008

Re: Siroti mali hrcki

Ne ide sa jednom tasnom, nema mesta :) ..a jedino joj je zadovoljstvo sto su to bas lepe tasne...ako je neka uteha inace sve ostalo kao sto si opisala pa sam se setila i malo mi tuuuuzno doslo :)
angie angie 19:32 15.04.2008

Re: Siroti mali hrcki

a jedino joj je zadovoljstvo sto su to bas lepe tasne...


mariopan, ako mene pitash, to jedino ima smisla- shto se tashni tiche, a u tom smislu!:)))
MilutinM MilutinM 08:43 16.04.2008

Re: Siroti mali hrcki

Ja vukljam ranac, neprestano. Kao da se stopio sa mojim ledjima
Blade Runner Blade Runner 19:08 15.04.2008

Skvik!

I ja sam jednotorbni hrcak. Mada... Mora da situacija nije bas toliko losa kad mozes da pises blog u radno vreme. Na mom satu je 2:06 PM, a Dundas st west nije mnogo daleko.
angie angie 19:22 15.04.2008

Re: Skvik!

hej blade, pa gde si ti?

pa vidi, ja sam se izborila da budem drugachiji sluchaj:)))

A ono sa ukucavanjem svega , bez razgovora na pola metra, sam imala pre dve godine- daleko bilo, pu, pu.:)))

Ideja mi je bila vishe da prikazem inerciju koja je glavna ljudska energija, na koju se vecina ukljuchi i slepo je sledi, bez neke drugachije ideje u svom jedinom zivotu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:32 15.04.2008

Re: Skvik!

Je l' to tvoj hrčak? Mnogo je sladak i siv...a i dobro što je ispao, još bi mu se i zavrtelo u glavi. A okice mu ko biberi.
angie angie 19:36 15.04.2008

Re: Skvik!

Je l' to tvoj hrčak?


nije jelice- ja bih mu kupila tochak s branici-da ne ispada.

al zato imamo morsko prase- cakano, sa srnecim okocama, samo klopa i mazi se, a nishta tochak!:)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:46 15.04.2008

Re: Skvik!

Meni se zavrti u glavi kad gledam te hrčke. Mnogo su smešni i siroti. Toliko energije ulažu u jurcanje u krug. Ali kad spavaju onda su zaista vizuelna definicija slatkog sna. Nema ništa medenije od hrčka koji spava, tiho, profesionalno, sa punom posvećenošću.
angie angie 19:48 15.04.2008

Re: Skvik!

Jelica Greganović
Meni se zavrti u glavi kad gledam te hrčke. Mnogo su smešni i siroti. Toliko energije ulažu u jurcanje u krug. Ali kad spavaju onda su zaista vizuelna definicija slatkog sna. Nema ništa medenije od hrčka koji spava, tiho, profesionalno, sa punom posvećenošću.


jelice dear- skroz si veshtichije skockala poAntu!:)))
AlexDunja AlexDunja 20:36 15.04.2008

Re: Skvik!

Meni se zavrti u glavi kad gledam te hrčke. Mnogo su smešni i siroti. Toliko energije ulažu u jurcanje u krug. Ali kad spavaju onda su zaista vizuelna definicija slatkog sna. Nema ništa medenije od hrčka koji spava, tiho, profesionalno, sa punom posvećenošću.

e, fir, potpuno tacno.
a kad sam videla jednog jadnicka da jurca onako bez tocka u kavezu,
naokolo, i samo se povremeno zakaci onim prsticima za "plafon "
kao slepi mis, doslo mi da placem i da se smejem istovremeno.
Hemičarka Hemičarka 19:55 15.04.2008

Dobar tekst, angie...

Lepo si to primetila i opisala... Ja sam nekih 370 km juzno i situacija je vrlo slicna. Srecom, moj posao (videti nick ) se veoma razlikuje, mogu da pricam sa kolegama dok radim, a i sa studentima dok drzim vezbe... A sto se torbi tice, jos uvek ne moram da postujem nikakav professional dress code, pa umesto dve torbe nosim ranac. I, da ne zaboravim, uvek pesacim do posla...

A hrcak je mnogo sladak. Gazda je trebalo bar da mu kupi kacigu, ako vec nije kupio branik...



angie angie 20:03 15.04.2008

Re: Dobar tekst, angie...

he, he, ..pa ima uvek izdvojenih sluchajeva, koji odudaraju od postavljene organizacije-srecom.
jer i onako mi se chini, da ako se ova opshta dehumanizacija ne zaustavi nekako, Veliki Brat ja skroz realan.

e supar ti je malisha sa kacigom!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:37 15.04.2008

E, na ovoj slici

što je sestra po metli poslala se vide najslađi delovi hrčka - šapice...zapravo mnogo više liče na ručice, naročito kada okrenu dlanove i stopala u spavanju, pa im se vide mali roza jastučići...A slika je prelepa, dakle hrčak je profesionalac :))) potpuno ozbiljnog pogleda. Spreman za život van kaveza i trčanje van kruga.
Hemičarka Hemičarka 22:53 15.04.2008

Re: E, na ovoj slici

Da znas da su mnogo slatki...
Ja bas zelim da nabavim nekog ljubimca, ali mi zao posto sam u laboratoriji od 9 am do 10 pm, plasim se da necu moci da savesno brinem o njemu... A bas sam se sa deckom dogovarala pre neki dan da imamo i kucu i macu, cim se stvore uslovi (citaj, cim doktoriramo...)
angie angie 00:31 16.04.2008

Re: E, na ovoj slici

cim se stvore uslovi


pa morske gude su ti tu negde izmedju svega i jako su zahvalne, a vole da se maze i predu:)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:48 16.04.2008

Hemičarko, imaš

pravo vreme za hrčka, on i tako u vreme dok ti radiš čmava ko hrčak. Uveče se probudi i počne jurnjava, tako da ćete imati vremena da se podružite. Mada ako imate macu, pa ne znam da li bi hrčak dugo potrajao...
@Andjelija @Andjelija 20:12 15.04.2008

sreca moja

da sam ja van kaFeza :)

Blade Runner Blade Runner 20:22 15.04.2008

Re: sreca moja

da sam ja van kaFeza :)

Kad si zadnji put proveravala? Plasim se da svako ima svoj kavez.
angie angie 20:24 15.04.2008

Re: sreca moja

Plasim se da svako ima svoj kavez.

@Andjelija @Andjelija 20:28 15.04.2008

blade

svaki dan :)

ako nisam na drogama, nema razloga da se ovako smejem i kezim ceo dan osim ako ne zivim van kaFeza :)))

veruj mi. ja sam arhitekta mog sveta.
mog kaFez ali bez resetaka moze biti samo onaj sto se zove LJUBAV :)


pogledajte moj avatar!
angie angie 20:58 15.04.2008

Re: blade

mog kaFez ali bez resetaka



ovde je osvrt na okretanje tochka- ne na kavez!
angie angie 21:15 15.04.2008

Re: blade



evo za andjelijinu varijantu!
@Andjelija @Andjelija 22:07 15.04.2008

Re: blade

:)))))))))))

na mene je pokupio pamet. isti ja.

eto, i vi se nesto zalite...kad cvrcak..pardon hrcak moze da zapali...sto ne biste i vi

on je izabrao da ne bude u tom ogranicenom kavezu.

Zekaan aan Oceaan Zekaan aan Oceaan 06:08 16.04.2008

Jos jedan siroti mali hrcak

angie angie 14:28 16.04.2008

Re: Jos jedan siroti mali hrcak

Zekaan aan Oceaan



Uzash!!!!

ja MRZIM ovakve fazone, ma kavi bili- oduvek sam mrzela i cirkuse jer sam stalno bila pod utiskom kako se gnjave zivotinje. I meni to nije bio niakav fan, shto slon moze da stoji na dve noge, npr, kad samo posmislim shta tome prethodi.
Zekaan aan Oceaan Zekaan aan Oceaan 19:09 16.04.2008

Re: Jos jedan siroti mali hrcak

angie


Uzash!!!!

ja MRZIM ovakve fazone, ma kavi bili- oduvek sam mrzela i cirkuse jer sam stalno bila pod utiskom kako se gnjave zivotinje. I meni to nije bio niakav fan, shto slon moze da stoji na dve noge, npr, kad samo posmislim shta tome prethodi.


Ma da, bas je ugnjavio kompjuterski generisanog misha.
angie angie 20:40 16.04.2008

Re: Jos jedan siroti mali hrcak

kompjuterski generisanog misha.


ma vidim- al mi nije fazon, ako je to bila ideja-akomerazumesh?
AlexDunja AlexDunja 20:28 15.04.2008

ovo mi je bas, bas

Crvendaci i neke prelepe zute ptice spremaju nova gnezda.

a koje su te zute??
mnogo mi se svidja tekst, ng
majstor si, bas:))
angie angie 20:57 15.04.2008

Re: ovo mi je bas, bas

AlexDunja
Crvendaci i neke prelepe zute ptice spremaju nova gnezda.a koje su te zute??mnogo mi se svidja tekst, ngmajstor si, bas:))


e dear, nemam pojma koje su zute- mnogo su lepe, srednje velichine, zlatni stomaci a isheklana braon-u dva tona, krila i ledja.

hvala lepo!:)))
pnbb pnbb 22:06 15.04.2008

Re: ovo mi je bas, bas

e dear, nemam pojma koje su zute- mnogo su lepe, srednje velichine, zlatni stomaci a isheklana braon-u dva tona, krila i ledja.

crvendac je najverovatnije red martin, a ta sa zutim ne znam, jedino ako nije ona sto podseca na kosa, a i besomucno cvrkuce isto ko on. inace sigurni vesnik proleca, odnosno posto je to imaginarna pojava, bolje reci kraja zime.. moj favorit je ona sa zelenim prslukom, crno zlatna krila... ustvari posle vrapca..

zivotna masina.. tja, nije to slucajno izmisljeno... mislim to 9-5...
ali ipak i to je zivot.. mora nesto i racune da placa.. ali dok god kapiras da je to samo za placanje racuna, ok si...
angie angie 22:12 15.04.2008

Re: ovo mi je bas, bas

ustvari posle vrapca..


bez vrapca- nishta!!!

skroz je najboljshi!
angie angie 22:14 15.04.2008

Re: ovo mi je bas, bas

crvendac je najverovatnije red martin


e , a znash kako su crveni i vidi se novo perije- ono sezonski promenjeno!:))
gradicevic gradicevic 22:27 15.04.2008

Re: ovo mi je bas, bas

bez vrapca- nishta!!!




nista
angie angie 22:29 15.04.2008

Re: ovo mi je bas, bas

gradicevic
bez vrapca- nishta!!!nista


vrabac najskromniji, najveseliji, najparashnjaviji, a najverniji!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:36 15.04.2008

Jeste vala :)

angie angie 00:30 16.04.2008

Re: Jeste vala :)

Jelica Greganović


pa vidiga, pufnica!!!
AlexDunja AlexDunja 11:45 16.04.2008

Re: ovo mi je bas, bas

e dear, nemam pojma koje su zute- mnogo su lepe, srednje velichine, zlatni stomaci a isheklana braon-u dva tona, krila i ledja.

el ovako nesto?
angie angie 14:16 16.04.2008

Re: ovo mi je bas, bas

AlexDunja
e dear, nemam pojma koje su zute- mnogo su lepe, srednje velichine, zlatni stomaci a isheklana braon-u dva tona, krila i ledja.el ovako nesto?



nije- samo su ima stomaci jarko zuti, sve ostalo je melirano na braon:)))
jasnaz jasnaz 21:36 15.04.2008

slatko


ali –– ipak –– u –– krugu



–– za tašne
angie angie 21:41 15.04.2008

Re: slatko

jasnaz
ali –– ipak –– u –– krugu–– za tašne



ovaj barem odrzava struk draga:)))
jasnaz jasnaz 21:59 15.04.2008

Re: slatko

! –– O –– !

angie angie 22:13 15.04.2008

Re: slatko

jasnaz
! –– O –– !



mislish- toliki ti struk posle hula/hopa a ono je prostor za torbe?:)))
jasnaz jasnaz 22:24 15.04.2008

Re: slatko

mislim:
struk održavam na svom točku ,
perje nije loše menjati – sezonski , ali : trava . . .
angie angie 14:15 16.04.2008

Re: slatko

klik
ali : trava . . .

Mozaik Mozaik 08:38 16.04.2008

odlican tekst

preporukica.

Nekako me dokacio tvoj tekst. Valjda zato sto radim u goreopisanom ofisu... ajde da ne elaboriram vise...
gradicevic gradicevic 09:40 16.04.2008

Re: odlican tekst

Nekako me dokacio tvoj tekst


ma i ovde u Srbiji postoje siroti mali hrcki, koji povazdan okrecu svoj tocak.
samo sto taj tocak valja terati od 7 do 17
plus 2 subote i 2 nedelje, mesecno
angie angie 14:05 16.04.2008

Re: odlican tekst

gradicevic
Nekako me dokacio tvoj tekstma i ovde u Srbiji postoje siroti mali hrcki, koji povazdan okrecu svoj tocak.samo sto taj tocak valja terati od 7 do 17plus 2 subote i 2 nedelje, mesecno


ma da- to je samo varijacija sa dodacima opshteg haosa:)))
angie angie 14:09 16.04.2008

Re: odlican tekst

Valjda zato sto radim u goreopisanom ofisu...


he, he- ja bila jednom u nekom bash lepom-novootvorenom ofisu, lepa lokacija, lepa zgrada, sunchano svetlo, kad na sred te ogromne prostorija za zaposlene stoje, josh ne otpakovani ti stolovi sa pregradama, samo da se poredjaju- ono svakom pola metra sa kompo i bez gledanja- da se zgrozish, a maksimalno iskorishten prostor:)))
pnbb pnbb 15:11 16.04.2008

Re: odlican tekst

Nekako me dokacio tvoj tekst

bolje nego da tye je dokrajcio
angie angie 15:29 16.04.2008

Re: odlican tekst

bolje nego da tye je dokrajcio



okretanje tocka je je zaduzen za dokrajchivanje!:)))

ja sam samo ukazala na to.
MilutinM MilutinM 08:50 16.04.2008

Život

U ofisu se obichno malo komunicira- mislim razgovorom, sve shto ima, ukuca se u kompjuter i poshalje, chak i ako sedite na pola metra udaljenosti u kancelariji velichine klonje. Radna atmosfera to nalaze, nema nepotrebnih rechi i zezanja- sve je u funkciji profita na kraju dana.

Nas je petoro u dovoljno prostranoj kancelariji. Ipak, da ne remetimo atmosferu, do skora smo u radno vreme komunicirali Skajpom! Idiotizam. Da ne uznemiravamo ostale. Nema govora, nema smeha, nema topline. Samo se zakucamo u ovaj glupi blešteći ram. Od nedavno, rešili smo da menjamo. I ide na bolje.

umetnuti isechak iz neke druge priche, tako prirodan i umirujuci i nekom normalnom ritmu

Da. Ide život. Pre mesec dana mi umro prijatelj. Oko nove godine zabolela ga noga, da bi shvatili da ima metastazu raka kostiju. Ode za čas.

A napolju trave, veverice, sunce.

...eš život. Treba živeti!
mariopan mariopan 10:04 16.04.2008

Re: Život

U pravu si Milutine, treba ziveti....ali muka je i kada ti iznenada zaustave taj tocak pa kazu da je dosao neki mladi i ludi hrcak koji okrece dvesta na sat, ti se potrosio a niko to nije primetio, oni mere samo kilometrazu koju neko moze da pretrci,....evo sad ja okrecem p o l a k o :) ma samo neka se vrti.
MilutinM MilutinM 10:09 16.04.2008

Re: Život

Tempo je čudna stvar. Ubrzava sve više. Blagosloveni su oni koji uspevaju da se održe u normalnom tempu, tako da mogu sve vreme da uživaju u pogledu i ne ispadnu kao ovaj jadni mali
Spiridon Spiridon 11:03 16.04.2008

Re: Život

angie angie 13:40 16.04.2008

Re: Život

Spiridon
A napolju vevericehttp://de.youtube.com/watch?v=jHjFxJVeCQs]


a ovde ma i one chip & dejl model- kako su one tek cakane, majushne i neverovatno brze, oni mi osveze dan svaki put kada ih vidim.
angie angie 13:49 16.04.2008

Re: Život

Tempo je čudna stvar.


tempo je prirodno individualna stvar:))), pa tako sam ja najizoshtrenija tek u 7 uvecha, dok sam imala kolegu, koji sve shto uradi do 12 pre podne- to je extra- brzo i kavlitetno, tako funkcionishe., pa sad iako je po priodi posla koji smo obavljali bio vazan rok i kavlitet- nas su gurnuli u tachak radnog vremena shto je skroz besmislenu u odnosu na okolnosti.

Teshko je stati i odluchiti se za drugachije, ako si vec uzjahao inerciju, kao vecina, ona je lagodna energija u smislu donoshenja odluka, a losha za satisfakciju:)))
angie angie 13:51 16.04.2008

Re: Život

ti se potrosio a niko to nije primetio


pa o ovome se radi, da svako napravi svoj neki balans vaznih stvari, da ne okrece samo do ovog momenta, kada je kasno za neku promenu.
angie angie 14:03 16.04.2008

Re: Život

Ode za čas.


Znash kada me, ionako neosporno obozavani , Orson Vels, skroz odushevio/
Pita ga novinar, koji je pravio dokumentarac o njemu, sav smeshan i pretenciozan, a ovej drugi div i da ne kaze nishta, skroz vlada situacijom, zashto je sebe- parafraziram, dozvolio da mu zameraju da je subjektivan u odnosu na prijatelje- chini mi se da je bila postavka, kada je kvalitet posla u pitanju, ili tako neshto, a on kaze- pa prijatelj je prijatelj, aposao je SAMO posao i bice drugi, a prijatelj je taj i takav i nezamenljiv.
pnbb pnbb 15:12 16.04.2008

Re: Život

oni mi osveze dan svaki put kada ih vidim.

a hranis li ti to ponekad?
angie angie 15:27 16.04.2008

Re: Život

a hranis li ti to ponekad?



si normalan, pa ja uvek imam kesicu nepechenog kikirija u te svrhe- jer nishta drugo ih tako ne obraduje- e sad treba da vidish kako spretno drze chauru izmedju prednjih shapica, pa pazljivo izgrickaju opnu i onda se krckajuci slade sadrzinom:)))
angie angie 16:38 16.04.2008

Re: Život

pnbb pnbb 18:10 16.04.2008

Re: Život

kesicu nepechenog kikirija u te svrhe- jer nishta drugo ih tako ne obraduje-

svaka postena kanadska veverica ne pravi pitanje, otprilike ko nasa bg macka kontejnerka, nijedan zalogaj se ne odbija...
licno sam video jedan oveci trougao pice, nije bas cetvrt al 1/6 sigurno, kako pici uz tarabu potpomognut s donje strane vevericom.
mora da je vrat usinula dok se ispentrala na drvo
a onda jedi, jedi... ja gledao neko vreme i zaspao, probudim se on jos cuci i glodje... jebote ostavi nesto i za sutra... os kecap
mariopan mariopan 20:29 16.04.2008

Re: Život

......os kecap? :)))))))))))))
angie angie 20:36 16.04.2008

Re: Život

os kecap


ja probala razne stvari-grisine, krekere,...nece nishta, samo neprzeni kikiriki!

ko zna shta si ti video sa picom- da nije imala onej povez oko ochiju i bila malo siva i poveca?
Unfuckable Unfuckable 11:36 16.04.2008

Nemate pojma ...; ))))))

chinchile su hit

angie angie 13:38 16.04.2008

Re: Nemate pojma ...; ))))))

Unfuckable
chinchile su hit


ovde zbranjete- mislim u smislu u kome su kod nas hit!:)))

a , koliko znam, one ne vrte tochak- ili sam u krivu?
marijainatasha marijainatasha 11:39 16.04.2008

E, je l' može malo trolovanje ...

... a možda i nije.
U Zemlji Srbijici i ja sam, do pre tri godine, radila od 9 do 5, kod privatnika - zlotvora. Nikad dovoljnom plaćena, nikad dovoljno cenjena, on prilično prost, a meni muka od sebe same ... svaki dan sve isto, da poludiš ... I onda stisnem petlju, otvorim svoju malu firmu, te ispadnem iz tog točka, pravo na glavu, al' mi super .... Sloboda je najdivnija i najskuplje plaćena stvar na svetu. I tako, zadnjih dana, kao samohrana "majka" jednog kučeta, mogu sebi da priuštim luksuz "bolovanja" uz moju tek operisanu četvoronožnu bolesnicu. Možda ćete pomisliti da je uvrnuto (i da nije primereno), ali zahvalih se Bogu na toj mogućnosti da mogu da budem uz nju kad joj je teško. Zamislite da sam pitala "gazdu" da ostanem par dana kod kuće, kuca mi ima temperaturu ....
angie angie 13:36 16.04.2008

Re: E, je l' može malo trolovanje ...

ja kako vidim- jedini trik je da mozesh ono shta si 'teo- pa sad i normalno je da su to razlichite stvari za svakoga:)
Черевићан Черевићан 20:30 16.04.2008

менажериа

у фази дечијег одрастања миљеника укући смо имали . . подоста. ал све слободно, никакви кавези то је био императив наш родитељски.и сад замислите комбинацију папагаја,персијанерке, ирског сетера и пекинезера , чак 2 хрчка ( имена им заборавих ) , те зеца . и све то је годинама ходало ( уз промену актера) заједно јер је свако одњих изборио своју слободу и место у спратној кући.

зид акваријум ( штоће касти повећи) са уистину пробраним рибљо-пужевским врстава и да не помињем. као и голубове које је деда гајио утавану.глисте , те бубице разноразне ,пак, су себе саме гајиле . . у повећој башти.
angie angie 20:38 16.04.2008

Re: менажериа

ал све слободно


gosn Cher, eto mi jedne zime, a isto tako ko ti vashi : jeza, dva gushtera, dva goluba i zabicu, al u tegli sa merdevinama, da pokaze vreme!:)))
AlexDunja AlexDunja 23:14 16.04.2008

Re: менажериа

da pokaze vreme!:)))

gatalinka:))
zelena, prekrasna:)))
angie angie 00:36 17.04.2008

Re: менажериа

gatalinka:))
zelena, prekrasna:)))



e, ko igrachka je, a namolovana ko u fabrici:)
trener trener 02:08 17.04.2008

Siroti mali hrchki!

ili "...Idem u krug i da nikad ne izadjem napolje..."
Sad dan moze da pochne u onom delu koji se rachuna, koji otplacuje morgidz, placa rachune, last minit nedelju dana karipski aranzman odmora, puni kartice, koje se vikendom nemilice provlache kroz mashine za palcenje u zagushljivim i neinspirativnim shoping molovima i tako lechi frustracija.

U ofisu se obichno malo komunicira- mislim razgovorom, sve shto ima, ukuca se u kompjuter i poshalje, chak i ako sedite na pola metra udaljenosti u kancelariji velichine klonje. Radna atmosfera to nalaze, nema nepotrebnih rechi i zezanja- sve je u funkciji profita na kraju dana.
...
Ceo prizor, kao umetnuti isechak iz neke druge priche, tako prirodan i umirujuci i nekom normalnom ritmu uzajamno skladno prozetih delova, kako to samo priroda ume da uredi, a u kome uzivaju potpuno, jedino neobichni stanovnici ispod kamenih plocha.
"

Preko zime,Tarahumari zive nagi u planinama koje su neprohodne od snega,prkoseci tako svim medicinskim teorijama.Komunizam postoji medju njima u obliku spontanog osecanja solidarnosti.Moze se ciniti neverovatnim, ali Tarahumara Indijanci zive kao da su vec odavno mrtvi.Oni ne vide styarnost i crpe magicnu snagu iz prezira koji imaju prema civilizaciji....Neki put odu do grada, gonjeni nepoznatom zeljom za pokretom, da vide, kako oni kazu, kako je to tamo sa onima koji su pogresni.Za njih, ziveti u gradu znaci biti pogresan."
Antonin Artaud
The Peyote Dance
"Rasa izgubljenih ljudi"

""Metro"" Mika Oklop
angie angie 14:05 17.04.2008

Re: Siroti mali hrchki!

Treneru- pa neka izbalansirana varijata bi verovatno najvishe odgovarala, ne verijem da bi bilo kome od nas odgovaralo potpuno vracanje prirodi:))) Al neka razumna umerenost u jurnjavi, chiji je model organizovan po drushtvenim grupama i kontrolishe funkcionisanje drushtva, sa nekom jasnijom idejom- barem ko moze da je izoshtri, bi bilo mnogo humanije.
trener trener 22:23 17.04.2008

Re: Siroti mali hrchki!

pa neka izbalansirana varijata bi verovatno najvishe odgovarala, ne verijem da bi bilo kome od nas odgovaralo potpuno vracanje prirodi:))) Al neka razumna umerenost u jurnjav

Slažem se,ne kažem da vreme treba da stane, samo imam osećaj da se puno toga dešava prebrzo
Astrid Astrid 02:57 17.04.2008

Remind me

Mene je blog asocirao na:


angie angie 13:59 17.04.2008

Re: Remind me

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana