Četvrti čovek

Jelena Milić RSS / 27.08.2008. u 06:15

 Moskva – Priznanje nezavisnosti Južne Osetije i Abhazije u potpunosti je spojivo sa međunarodnim pravom, izjavio je ruski predsednik Dmitrij Medvedev istakavši da je „svaki slučaj priznavanja slučaj naročite vrste” i da je „posebna situacija na Kosovu”, ali i „posebna situacija u Južnoj Osetiji i Abhaziji”.

From Russia with love, 26.8.2008.

BEOGRADZvanični Beograd poštuje međunarodno pravo i principijelno se zalaže za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, na prvom mestu Republike Srbije, saopštilo je juče Ministarstvo spoljnih poslova Srbije povodom ruskog priznavanja nezavisnosti Južne Osetije i Abhazije."

From Serbia with love, 26.8.2008.

Bilo gusto. Što bi rekla moja pokojna Nana mal kašiku ne bacih. Bar je meni tako izgledalo. Zabraniše mi  za kompom da sedim, a vremena ludo zanimljiva. Ne radujte se pre vremena CSI Blog B92, biću OK, tako da vam savetujem da se malo bolje raspitate, ja recimo nisam  član LDP pa to što je ČJ nešto oko Kosova izjavio me mora nužno da znači da to mislim i ja. Preporučujem vam i da  preslušate vaš  „krunski  dokaz“ učešće na tribini ZS, možda saznate nešto što jesam rekla.  A možda i vesti da pročitate-Rusi priznali Osetiju i Abhaziju. Pa ako to preživite, možda ovu odličnu analizu iz Stratfora o tome gde je veza  Kosova i Gruzije ,mada se meni najviše svideo tekst  Ivana Krasteva objavljen pre neki dan u Open Democracy.

Dakle, pripade mu muka prošlog utorka praćena neviđenom glavoboljom. Iz čista mira, odjednom, nenajavljeno, ko Sakašvili po Rusima i obrnuto.  I ne prolazi. ( Još jedna analogija). Mislim ko bi rekao, 43, sedim za kompom savijena po desetak sati dnevno, vežbe ne radim, u sobi vrućina, klima ne dobacuje, stresa onoliko, ni OSCE misija ni 1000 američkih vojnika na zajedničkim vežbama  ni Google earth and Co tu ne bi videli ništa neočekivano, a ovako intenzivno, munjevito i nadasve podlo  da napadne.  Cepa glava, ne mogu da čitam, ne mogu da pišem, ne mogu po svetlu ništa skoro. Nisam mogla ni da jedem, što na duže staze nije loše, al ...Pa se pitam da ipak nema neki vrhovni posmatrač koji me kažnjava što sam ilegalno naoružavala pobunjene delove tela seroksatom dva meseca, pa isporuke naglo obustavila. Došlo do razmišljanja kome VOGUE, kome FA, kome NG, kome Osetija kome Abhazija. Lokalana lekarska zajednica (nadalje  LZ) u rasulu. Jedan tvrdi virusno, drugi alergijsko imunološka reakcija, ćale šalje SMS demante sa Kopa, kaže to je neka hemijska reakcija u glavi da imam i temeperaturu bio bi toplotni udar, ovako....nego shvatio sam kako su Čaviću ukrali zlato, Omega je u stvari njemu u startu dodala dve stotinke...., keva je standardno na drugu reč simptoma odmah po stoti put prepoznala bolest u startu, zove se imalalsamijatoaštomeovihdanabolikukapeklismoistravaroštilj, ja bez najave LZ unilateralno  preduzmem mere, urutal, klometol, al ništa  sukob u glavi traje i dalje, priviđa mi se Doktor Haus, sve se nadam proći će, al ništa. U nedelju se konačno uveče u pratnji sister mi obatim SB, odem do Urgentnog centra gde se razrešila srpskolekarska antiteza jal je virusno, jal udara sunce u moždane vijuge, nit je virus, nit  sunce, već to spondiloza izaziva ozbiljan zastoj  cirkulacije u  mozgu. Baku--Tbilis--Čejha--Mozak  krvovod je takoreći doveden u opasnost.  I dok sam ležala primajući infuziju  shvatim  da sam mogla da izgubim telesni integritet i suverenitet a da ne razrešim veliku misteriju koja je od nedavno počela da me opseda...ko je moj četvrti čovek!

 

Naime, sedele pre  neki dan  sister, njena drugarica Tamara i ja u Pevcu. More zgodnih i sređenih riba i nigde ni jednog zgodnog frajera, bar da ti pogled izmami. I tako, reč po reč, zaključimo nas tri da je situacija šira od Pevca, da ne pamtimo kad smo nekog OK videle u Bgd a i šire- u Srbiji. Ajd, ko su tebi top dest frajera trenutno u  Srbiji, ono da se ima širi duštveni konsenzus da jesu fajeri do jaja al ne neki Pera iz škole, nego ono svi ga znamo, ,  ajd ko tebi....i tu uvidimo dramu! Kod sister je Đoković na prva tri mesta, Tamari  Veselin Jevrosimović, Neven pa Zimonjić, meni Jevrosimović, Jugolsav Ćosić pa Zdravko Ponoš, al ni jedna dalje ni makac! Prvo smo mislile ma mora da ih ima, nego ne možemo da setimo, smejaćemo se posle kako smo toga i toga zaboravle, al tuki, ništa. Sinoć pokušale ponovo, ni makac. Celo smo društvo za stolom zarazile i nikom ništa.

 1

 213773963945081bc67f7b1634338101_orig.jpgponos-v.jpg

 

 

I tako, otovrene smo za sugestije, predloge.....sve u nadi da ćemo bar do svog četvrtog čoveka stići, ako ne i dalje.  Ja sam sinoć od Dace pozajmila šaku glicina, ako to rusko farmakosokoćalo ne pomogne da mi mozak proradi--повышает умственную работоспособность -bar oko ove dileme, ako vec gubim nit sa ruskom doslednoscu i srpskom principijelnoscu, ne znam šta će.

PS/update--evo template-No 1 worldwide za mene trenutno. Obrni okreni ne moze Milicka bez CNN:)

anderson1.jpg



Komentari (242)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

maksa83 maksa83 06:44 27.08.2008

top 3

- D. M. Palma (krupan & stamen, uliva osećaj sigurnosti)
- Krkobabić Džunior (zreo i iskusan, ali ne prezreo)
- Gorica Gajević (šta reći?)

Kome to promiče, sam je kriv.
Jelena Milić Jelena Milić 06:55 27.08.2008

Re: top 3

makso, necu te brisati za primer, ali cu reci ovo

ovo je bio ozbiljan apel ocajnih srpkinja i ja sam mrtva ozbiljna. od sad nadalje ostavljam samo komentare o novonastaloj situaciji oko gruzije i one koje sadrze iskrene predloge o top ten frajerima u srbiji
Jelena Milić Jelena Milić 06:56 27.08.2008

a da

boris tadic nam nije dobar frajer.
marco_de.manccini marco_de.manccini 07:11 27.08.2008

Re: a da

ja sam mrtva ozbiljna. od sad nadaje ostavljam samo komentare o novonastaloj soituaciji oko gruzije i one koje sadrze iskrene predloge o top ten frajerima u srbiji


hvala shto ste postavili linkove koji objashnjavaju vezu izmedju situacije na kosovu i u gruziji.

za potpuno razumevanje, molimo da takodje postavite i linkove koji objashnjavaju vezu izmedju gruzije i top 10 liste.
Jelena Milić Jelena Milić 07:13 27.08.2008

Re: a da



a da probate jos jednom da procitate tekst?

ako ne u kapirte ..pa boga mi na glicin
Atomski mrav Atomski mrav 07:51 27.08.2008

Re: a da

za potpuno razumevanje, molimo da takodje postavite i linkove koji objashnjavaju vezu izmedju gruzije i top 10 liste.

To je Jelenin stil. Malo ozbiljne teme, malo "ko se seli, taj se ne veseli", malo išijas i reuma... tako ona proverava ko pazi na času.
maksa83 maksa83 08:29 27.08.2008

Re: top 3

makso, necu te brisati za primer, ali cu reci ovo


Jelena, briši za primer, slobodno.
Ali imaj u vidu da će to biti shvaćeno kao netolerancija, pošto nigde ne piše da svi moramo da imamo iste arhetipove. Dosta su nam se servirali ti napirlitani metroseksualci, treba da se zna šta su pravi muškarci. (Zapravo moja zlovolja kreće od toga što sam voleo stari Pevac, ovaj d nju end impruvd mi je prilično bezveze - ono, skinemo-sakoe-razlabavimo-kravate-i-zavrnemo-rukave-i-družimo-se-posle-posla yuppie-wannabe ekipa.)

a da
boris tadic nam nije dobar frajer.


Pa on je, računam, van konkurencije.
Jelena Milić Jelena Milić 08:32 27.08.2008

Re: top 3

nije van konkurencije nego nije nam dovoljno dobar frajer. nista licno, nista politicki.

a za pevac, prihvatam , al meni ovaj novi nije los uopste. i da se zavede u zapisnik, istrazivanje je tu pocelo to razmisljanje, al smo ga posle sprovodile na raznim mestima, i podelili smo liste na jednu onih "koje svi znamo" i anonimuse.

Jelena Milić Jelena Milić 08:36 27.08.2008

Re: a da

ma nije to, prvo navela sam eksplicitno koja je veza, drugo, ostala sam duzna "ekipi" nastavak txt o gruziji, pa me zadesila ova spondiloza akutis i nisam bila nizasta, ozbiljno pisanije included...i onda lezim na onom krevetu u UC, znam da onaj lik iz Gerjs anatomi nece doci, ni moj ljubljeni Dr Haus, i tako razmisljam o smislu zivota i beskonacnosti svemira, dok ono kaplje polako cinilo mi se da cu celu noc provesti tamo, pocnem da se tresem iz cista mira, i pomislim mogla sam da odapnem a da mi gruzija bude glavna tima, jer se zivot u 43 svede na to, ..i tako shvatim da sam zapustila top listu
antioksidant antioksidant 08:54 27.08.2008

Re: a da

boris tadic nam nije dobar frajer.

boris tadic nije frajer

vracarac92 vracarac92 08:58 27.08.2008

Re: top 3

Zapravo moja zlovolja kreće od toga što sam voleo stari Pevac

E kad se samo setim starih, dobrih PUNK's vremena kod Pevca...
man ray loves me man ray loves me 09:29 27.08.2008

Re: top 3

- Gorica Gajević (šta reći?)

"Anything you say can and will be used against you in the court of law"....

a sta reci Palmi? "Gospodine predsednice, ovo mi je sedmo..." (Palma daje 100e za prvo dete, 200 za drugo, 1000 za trece i sve tako - ko 'Milioner'. Da ne pominjem ovde sigurnu sumu i pomoc prijatelja)
vnk vnk 09:47 27.08.2008

Re: top 3

maksa83
- D. M. Palma (krupan & stamen, uliva osećaj sigurnosti)
- Krkobabić Džunior (zreo i iskusan, ali ne prezreo)
- Gorica Gajević (šta reći?)

Kome to promiče, sam je kriv.

Samo da te obavestim da mi dugujes jednu tastaturu.
maksa83 maksa83 09:58 27.08.2008

Re: top 3

Samo da te obavestim da mi dugujes jednu tastaturu.


Može ova: Das Keyboard?
Ultimativna tastatura za Prave Muškarce.

Ovi što ih Jelena nišani se verovatno lože na: Optimus Keyboard.
vnk vnk 10:17 27.08.2008

Re: top 3

Može ova: Das Keyboard?
Ultimativna tastatura za Prave Muškarce.

Neka hvala, malo sam ja mator za egzibicije

Jedini uslov je da trpi pranje u ves masini, pa da mogu slobodno da citam i pijem kafu u isto vreme.

Jos me pece nos, btw.
Jelena Milić Jelena Milić 10:28 27.08.2008

Re: top 3

Optimus Keyboard.


sto, jer to u skladu sa interoperabilnoscu nasih snaga sa NATO:)) jel ta tastatura neki standard? :))
sentinel26 sentinel26 10:44 27.08.2008

Re: top 3

vnk
maksa83
- D. M. Palma (krupan & stamen, uliva osećaj sigurnosti)
- Krkobabić Džunior (zreo i iskusan, ali ne prezreo)
- Gorica Gajević (šta reći?)
Kome to promiče, sam je kriv.
Samo da te obavestim da mi dugujes jednu tastaturu.

Pa ona je obilježila Veselina Jevrosimovića a taj je veoma bogat čovjek i prodaje kompjutere, to je za njega ništa, može tuce tastatura..
marco_de.manccini marco_de.manccini 16:12 27.08.2008

Re: top 3

a da probate jos jednom da procitate tekst?

ako ne u kapirte ..pa boga mi na glicin


prochitao opet. glicin molicu lepo. a shta cete vi da popijete? da nazdravimo. jer zdravlje je najvazhnije.

atahualpa atahualpa 22:33 27.08.2008

Re: top 3

Ma, crna zeno, gde da trazimo frajere medju svima poznatim facama? Pa kod nas su najpoznatiji politicari, a od njih su i rodjene svalerke digle ruke, estrada nam je ...joooj....ne smem da vredjam, sportistima svaka cast ali ne pamtim da sam ih nekada dozivela onako k'o smekere (ono, kao on nesto kaze a tebe prodju zmarci).
Medjutim, glumci su fela koja obecava: Gagi Jovanovic, Nebojsa Glogovac, ima onaj Bane Nesto (Crnogorac, glumio brata Sergeju u "Strsljenu". A? :))
Jelena Milić Jelena Milić 08:30 28.08.2008

Re: top 3

ne znam vise. ovo traje vec 9 dana i stvarno sam vec nervozna.

kafa mi ne prija i to me obaska sludjuje.

gaston92 gaston92 07:12 27.08.2008

Tekst

Ivana Krasteva je FENOMENALAN. Ni ja ga ne bih bolje napisao )
Jelena Milić Jelena Milić 08:32 27.08.2008

Re: Tekst

ni ja :))
Atomski mrav Atomski mrav 07:49 27.08.2008

Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

meni Jevrosimović , Jugolsav Ćosić pa Zdravko Ponoš

Doduše, kako i ne bi, uniforma i tako to...
Jelena Milić Jelena Milić 08:32 27.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

ma jesi popio kafu?

nije stvar uniforme, vec dobrog izgleda i stava i sarma, ono majka priroda etc
Atomski mrav Atomski mrav 08:56 27.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

Evo upravo je pijem. E sad, šteta što ne mogu da napravim ono "Obucite Zdravka Ponoša" pa da vidimo da li je stvarno taki baja i u šorcu i japankama
Jelena Milić Jelena Milić 08:57 27.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

e to si ti rekao ne ja :))
macak92 macak92 08:59 27.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

nije stvar uniforme,


E sad nije nego. Pa jel' lepo onaj pevao "Zene vole oficire".

Nego, rasturise nam vojsku. To je.
vracarac92 vracarac92 09:01 27.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

nije stvar uniforme
Kao što Rade Jorović nekada davno reče:
Zene vole oficire

Kad obucem uniformu,
zagleda me svaka zena,
sta da radim brate mili,
stoji mi k'o salivena.

Kad me vide oci sire,
zene vole oficire.
Idem putem oka bistra,
vazniji sam od ministra.
Nije luda moja mala,
sto je mene izabrala.

Za mene se zene lepe,
potomak sam slavnog Stepe,
u venama mojim ima,
krvi Misic Zivojina.

Kad me vidi zena stane,
"Dobro jutro kapetane"!
U stranu se malo sklonim,
skinem kapu i poklonim.
Razvucem u osmeh lice,
"Ziva bila lepotice."
Kad me vide oci sire,
zene vole oficire.
Jelena Milić Jelena Milić 09:10 27.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

ma zabusavate vas dvojca, a i ostali, alo kamo sugestije!?

Atomski mrav Atomski mrav 10:13 27.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

ma zabusavate vas dvojca, a i ostali, alo kamo sugestije!?

Milorad Čavić
Jelena Milić Jelena Milić 10:48 27.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

Milorad Čavić


dete

nos

dalje....
Jelena Milić Jelena Milić 08:27 28.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

alo, jel pijes?

cuj, sinoc gledam an vestima ponos bio na "devojackoj cuki" :))

mislim na sta te asocira devojacka cuka :))

bozeoprosti nadam se da covek ne cita blog
Atomski mrav Atomski mrav 09:29 28.08.2008

Re: Ti se stvarno ložiš na vojsku, a?

Možda mu neko rekao da nema tri čuke, pa krenuo čovek jednu po jednu da osvaja...
znik znik 08:41 27.08.2008

Nedostatak istorijske perspektive

Ono što je principijelni nedostatak oba teksta (i teksta Ivan Krasteva i teksta Georga Friedmana) je nedostatak istorijske perspektive dešavanja na Kavkazu.

U "neraskidivom savezu sovjetskih republika" (kako se pevalo u himni SSSR-a), granice između republika nisu bile postavljane sa idejom da će jednog dana biti međudržavne. Tako se desilo da se Krim pripoji Ukrajini a da Abhazija i Južna Osetija postanu deo Gruzije. Kada se SSSR raspadao, niko nije imao vremena da se bavi tim stvarima. Praktičnim Amerikancima je nedostajalo i sluha za komplikovano istorijsko nasleđe. Međutim, Amerikancima je bilo jako bitno da se SSSR, ako se već raspada, raspadne mirnim putem. (Ono što se dešavalo u bivšoj Jugoslaviji nije smelo da se dešava u zemlji koja je posedovala dovoljno nuklearnog potencijala da samostalno uništi planetu više puta.) Amerikanci su u tome uspeli, i to na najlakši mogući način, preko Rusije kao najmoćnije države na tom prostoru.

Međutim, pažnja je bila usmerena ka Rusiji i bezbednosti nukleranog potencijala. Etnička napetost u republikama koje nikada nisu ni bile skrojene da funkcionišu kao nezavisne države je rasla. Bilo je tu i rivaliteta između pojedinih etničkih zajednica, starih stotinama godina. Tako je došlo i do rata između Azerbejdžana i Jermenije.

Kada je u pitanju Gruzija, vrlo malo se piše o ratovima koji su vođeni tokom devedesetih. Pre raspada SSSR-a, većinsko stanovništvo u Abhaziji nisu bili Abhazi, nego Gruzijci (46%). Bilo je i Grka, Jermena, Rusa, itd. Kada je došlo do rata, nekih 90 hiljada Abhaza je proteralo 250 hiljada Gruzijaca. Pri tome su počinjeni užasni zločini, pobijeno je između 10 i 30 hiljada Gruzijaca. U Abhaziji su vatreno krštenje imali i čečenski teroristi, na čelu sa Shamilom Basayevim. Vredi napomenuti da su Abhazi bili naoružani i pomognuti od lokalnih ruskih garnizona.

Jelena Milić Jelena Milić 09:09 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

znik,
hvala na ovom komentaru,
ali ono sto se meni svidja kod krasteva je upravo to sto ponasanje i implikacije stavlja u kontekst parametara 21 veka!

pogledajte samo antikolonijalni pokre tu africi, a sad angela m kaze ne moze svaki separatisticki pokret da dobije nezavisnost. tad moglo, vise ne. medjunarodno pravo nije isto sto i unutrasnje pravo. izvor prava je takodje drugaciji.

meni se cini da je globalizacija toliko promenila sliku sveta, da nove okolnosti, nove vednosti, traze i nove mehanizme i standarde.
Atomski mrav Atomski mrav 09:20 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

Tad moglo? Ha ha ha ha ha pa moglo je i ove godine, sad se svi prave ludi, uključujući i Ruse:

izjavio je ruski predsednik Dmitrij Medvedev istakavši da je „svaki slučaj priznavanja slučaj naročite vrste” i da je „posebna situacija na Kosovu”, ali i „posebna situacija u Južnoj Osetiji i Abhaziji”.


Pošto voleš poslovice na engleskom, reći ću samo: what goes around, comes around.
Jelena Milić Jelena Milić 09:24 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

moglo je i ove godine


Ne bi ni ove da Srbi 98/99 nisu prekomereno naseli na provokacije, i dali priliku tadasenjem regionalnom UN-NATO da napravi dramu i reaguje i posle dobije 1244 u kome se ostavlja otvorena opcija nezavisnosti sto je takodje u "skladu sa medjunarodnim pravom" jer UN rezolucija u sebe "apgrejduje" sve na sta se pozove.....
Atomski mrav Atomski mrav 09:26 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

NE BI NI DA GRUZINI OVE GODINE NISU NASELI NA PROVOKACIJE (I NEČIJA OBEĆANJA) PREKOMERNO...
Jelena Milić Jelena Milić 09:35 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

ima mozga, ima logike, al su provokacije bile prekomerene i po civilima, a na kosvu pretezno protiv policije i vojske u to doba....

cuj, ima moj cale jos jednu teoriju, da je sve ovo dil rusije i sad
Atomski mrav Atomski mrav 10:01 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

ma mozga, ima logike, al su provokacije bile prekomerene i po civilima, a na kosvu pretezno protiv policije i vojske u to doba....

"i po civilima"... "pretežno"...

A ćale ti je možda i u pravu. Poljska hoće da pazari američko oružje & ostalu vojnu opremu, usrali su se. Cijena? Prava sitnica...

Drugo, Amerima odgovara da opet imaju konkretnog arhineprijatelja, veliku državu sa diktatorskim režimom umesto kojekakvih terorističkih grupa. Posle ruske intervencije u Gruziji, CIA neće morati da izmišlja tobožnje oružje za masivno uništenje...

Treće, kažu da je dil vezan za Iran a Iran je krupan zalogaj... bumo videli.
Jelena Milić Jelena Milić 10:05 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

"i po civilima"... "pretežno"...


to je, en large, doslo kasnije kad je krenuo hrkljus....i potpuno je nedopustivo...samo zbog toga po meni nisu smeli da dobiju nezavisnost...ako se nato pozivao na R2P....
Atomski mrav Atomski mrav 10:11 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

samo zbog toga po meni nisu smeli da dobiju nezavisnost

Ko? Kosovari, Oseti, Abhazi, svi zajedno?
Jelena Milić Jelena Milić 10:42 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

kosovari
Atomski mrav Atomski mrav 10:53 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

Mislim da nisu ni Kosovari ni Oseti ni Abhazi (da ih tako nazovemo) trebali da dobiju nezavisnost. Ali jbg, rodilo se i sad ga valja ljuljati. Sad neko može da kaže "a šta će Gruziji J. Osetija i Abhazija, nemaju kontolu nad tim teritorijama, tamo je stanovništvo koje ne priznaje gruzijske vlasti, bolje im je bez njih, sad će Ameri da ih poguraju da uđu u NATO..."
filvas filvas 13:37 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

Jelena Milić
znik,
hvala na ovom komentaru,
ali ono sto se meni svidja kod krasteva je upravo to sto ponasanje i implikacije stavlja u kontekst parametara 21 veka!

pogledajte samo antikolonijalni pokre tu africi, a sad angela m kaze ne moze svaki separatisticki pokret da dobije nezavisnost. tad moglo, vise ne. medjunarodno pravo nije isto sto i unutrasnje pravo. izvor prava je takodje drugaciji.

meni se cini da je globalizacija toliko promenila sliku sveta, da nove okolnosti, nove vednosti, traze i nove mehanizme i standarde.


Mislim da u tekstu Ivana Krasteva ne nedostaje istorijska perspektiva. Ona je namerno zaobidjena jer nije relevantna. Njegov tekst pristupa problemu bez ideoloskih predubedjenja o tome ko je u pravu (jer niko nije u pravu). On samo konstatuje da u razlicitim delovima sveta postoje razliciti legitimiteti i motivi i da Rusija bas kao i zapad, pravi gresku kada to ne uvidja.

Glavna borba vodi se za hegemoniju. Pre nego sto se upustila u otvoreni sukob, Rusija je morala da se malo vise ucvrsti u sferi u Americi poznatoj kao "hearts and minds". Za to je imala dobre nade s obzirom na brutalnost evroatlantskog angazovanja u Iraku i Afganistanu. U svetu kojim je dominirala brutalna sila SAD i NATO pakta, ne prezajuci od krsenja medjunarodnog prava, Rusija je mogla da podigne svoj ugled kao cuvar suvereniteta i medjunarodnih prava malih naroda. Umesto toga, ona je svoju intervenciju ragolitila priznanjem Abhazije i Juzne Osetije. Kada je Amerika prestala da bude uzor pravde i slobode, i kada je Evropa previse spora u igranju svoje medjunarodne uloge, Rusija je imala prilku da dobije vise nego sto njen ulog objektivno vredi. I dok je tu mogucnost u Srbiji donekle ostvarila, na globalnom planu postala je pretnja ne manja od Amerike.


Doctor Wu Doctor Wu 13:42 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

. Pre nego sto se upustila u otvoreni sukob, Rusija je morala da se malo vise ucvrsti u sferi u Americi poznatoj kao "hearts and minds".

Sjajno primećeno! Ako Rusi nešto nisu naučili iz svog hladnoratovskog poraza to je da su ga, gotovo isključivo, izgubili na propagandno-psihološko-informatičkom planu. Gorbačov je počeo ofanzivu šarmiranja, ali nije imao daha a ni para. Putin ima para, ali nema šarma.
011-495 011-495 14:39 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

Jelena Milić
znik, hvala na ovom komentaru, ali ono sto se meni svidja kod krasteva je upravo to sto ponasanje i implikacije stavlja u kontekst parametara 21 veka!pogledajte samo antikolonijalni pokre tu africi, a sad angela m kaze ne moze svaki separatisticki pokret da dobije nezavisnost. tad moglo, vise ne. medjunarodno pravo nije isto sto i unutrasnje pravo. izvor prava je takodje drugaciji. meni se cini da je globalizacija toliko promenila sliku sveta, da nove okolnosti, nove vednosti, traze i nove mehanizme i standarde.


Ili "sto je moglo pocetkom 2008, ne moze sredinom 2008"?, da nisu u pitanju zivoti ljudi bilo bi smesno. Nas narod bi rek'o "prave nas na budale". Jelena, znam da mozete i bolje-ovo cemo da vam spisemo na boljku.
Jelena Milić Jelena Milić 15:57 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

ja cu da kazem :)) cim mi doktor dopusti
filvas filvas 16:12 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

Jelena Milić
ja cu da kazem :)) cim mi doktor dopusti



U medjuvremenu razmislite o tome sta su cinjenice a sta prazna price o globalizaciji, da li su nove vrednosti zaista nove, i da li bilo kakav mehanizam medjunarodne bezbednosti moze da egzistira bez kakvog-takvog moralnog uporista.
Dr M Dr M 16:26 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

cim mi doktor dopusti


Evo, doktor dopusta, OK?

Za coveka #4, dve ovdeprisutne maturantkinje se slozile oko Dace Ikodinovica a pocupale se povodom Sase Kovacevica(nikad cuo!).

Kandidovale i Nikolu Djurickog, kazu, nije toliko zgodan al` je smeker.

P.S.
Kad su videle inicijalni predlog, kazu da to mora da predlazu neke matorke.
Dzeparac ukinut, dok se ne izvine!
mara92 mara92 17:14 27.08.2008

Беба Поповић

...број један, не четири, на ранг-листи

(мислим да је негде доле већ предложен, али није згорег поновити)
Jelena Milić Jelena Milić 17:27 27.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

dzeparac odma da se vrati :))

daca je sinoc ozbiljno debatovan u kafani. top ten zasigurno, al trenutno smo u tripu No 4
moja sister gotivi nikolu po istoj logici, al sad biramo ono klasicno lepog nista kukasti nosevi i to
Jelena Milić Jelena Milić 17:29 27.08.2008

Re: Беба Поповић

ja sam turbo liberal u smislu postujem tudj stav dok ne ugrozava hr i ne siri govor mrznje, beba kod vas No 1 legitimno-ko su vam no 2 i 3 npr?

meni je on celav, histerican, sa uskom gornjo usnom, tikovima, etc...
mara92 mara92 17:40 27.08.2008

Re: Беба Поповић

...Хм, да се разумемо: све стоји што сте навели за Поповића (тикови, помало хистерик..), осим оно да је ћелав (или се варам)...Него, ставих прст на чело и не иде ми нешто...

Можда Срђан Ваљаревић?
Jelena Milić Jelena Milić 19:06 27.08.2008

Re: Беба Поповић

Можда Срђан Ваљаревић?


mudro zborite

a beba jeste procelav i to nekako jos krije i zalizuje mesto da se osisa na kratko i ne krije

plus nije efortles sto bi rekle stare babe anglosaksonske, nije rodjen s tim a mozda je mejbilin, nego je sav ono vidi se da se hvali sto ima garderobuuuu sto je meni turnoff nevidjen

mozda da se ugleda na andersona :)
Jelena Milić Jelena Milić 08:29 28.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

putin ima para al nema demokraticnost

Jelena Milić Jelena Milić 08:43 28.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

medjuvremenu razmislite o tome sta su cinjenice a sta prazna price o globalizaciji, da li su nove vrednosti zaista nove, i da li bilo kakav mehanizam medjunarodne bezbednosti moze da egzistira bez kakvog-takvog moralnog uporista.


ja mislim da je globalizacija mnogo dobra donela svetu, pre svega aziji i nadam se da ce tako biti i sa afrikom.

cujte i u hriscanstvu kroz istoriju ima dosta toga o ljudskim pravima, spanci su posle uzasa po JA rekli dosta svi su ljudi isiti veliki napredak!

no ni tad se principi nisu postovali, zar ne, pa smo imali rasizam, robovlasnicke modele ( koji btw uopste nisu made in usa bilo ih i ranije i sire :) ... a zene nisu imale pravo glasa....

pa se svet popravlja nabolje! bar u jednom delu, pa onda globalizacija to POKAZE i na drugom delu, pa i u tom drugom delu negde pocne zametak osvescivanja, ne ide odma, a sto se mene tice dokle god se nenasilnim putem pomaze da se ostvare takva prava spolja ja to postujem.

vise volim jasne ideoloske principe nego neodredjene moralne kategorije koje svako arbitrarno moze da dopunjava.

problem medjunarodne bezbednosti je ugrozen sada vec dugogodisnjom blokadaom SB ( ja inace ne volim post ww2 koncept i sustinsku nedemokraticnost SB i zato i nisam protivnik alternativa) otud G8, otud NATO kao regionalni arbitar ( zato sam samo s avila onaj Stratford tekst, plus cenim kritiku da nije bilo mnogo uverljivih dokaza o razmerama haosa na kosovu pre intervencije), kao neki i korektivni mehanizmi, ali i kao grupisanje zarad veceg legitimiteta akcija. da se razumemo ja mogu da razumem NATO dilemu 98/99! upravo u kontekstu sta je zapad propustio da spreci ranije. i vise puta sam kritikovala taj isti zapad d aje od 2006 i ubrzanja kosovske price odustao od argumenta kojima je dosao do 1244 i krenuo u blentavu pricu brze cete u EU bez kosova etc. od toga mi se dize kosa na glavi. kakav je to argument medjuanrodnog prava? brutalna realpolitics koju ja ne volim.

recite mi sta uraditi u darfuru?

sta trebalo i kad uraditi u ruandi?

sta generalno uraditi kad je telo A u blokadi,
a na lokaciji B se odvija uzas ( recimo da na lokaciji pri tom nema nafte i drugih prirodnih resursa koji bi celoj prici dali komponentu teorije zavera i pukih interesa)

jel kazes zbog A ne mogu nista, i okrenes glavu ili...?

i tu dodje ta velika tema R2P ( koja je kod nas toliko vulgarizovana a koja se na srecu u medjunarodne odnose uvodi upravo kroz UN sto ce valjda bar negde odblokirati i SB )

ako hocete imam vrlo dobre tekstove o tome...





Tatlin Tatlin 11:55 28.08.2008

Re: Nedostatak istorijske perspektive

cuj, ima moj cale jos jednu teoriju, da je sve ovo dil rusije i sad

Vaš otac je samo delimično u pravu: to samo liči na dogovor, zapravo se i dalje radi o zauzimanju strateških pozicija, o preraspoređivanju sile u cilju njenog uravnotežavanja, i o nastavku rata USA i Rusije na teritorijama trećih zemalja.

Ukoliko mi zamerite na upotrebi reči rat, pokušajte barem ovlašno da prebrojite žrtve koje su pale kao posledica njihovih direktnih i posrednih intervencija od poslednjeg svetskog rata, i videćete da su one brojčano uporedive sa žrtvama koje je onomad uzrokovala nacistička Nemačka. Ja pratim prostu logiku: ukoliko su žrtve (više)milionske, mora biti da se radi o ratu.

Žalosno je što je poslednji smislen i delimično uspešan otpor upotrebi malih naroda kao hrane za topove, načinio naš ozloglašeni "komunistički diktator" Josip Broz, stvaranjem pokreta nesvrstanih. Još je i više za žaljenje što je propadanjem te ideje, čovečanstvo ponovo obuklo ideološke plaštove, koji su padom Berlinskog zida samo izmenili nijansu: tzv. borbu za i protiv kapitalizma je zamenila borba za ljudska prava.

Očigledno je da se akteri ove poslednje (a i ranijih) strateške preraspodele, ne ograničavaju ideološkim pozicijama, nisu ni malo optrerećeni verskim niti nacionalnim osećanjem, a ni malo ne haju za ljudska prava. Bitno im je samo da ostvare sopstvene interese. A , zašto i ne bi kada žrtve padaju iz redova obožavalaca.

P.S.
A, o onoj Vašoj top listi teško mogu da arbitriram obzirom da mi je ženski način razmišljanja i dalje nedokučiv, ali mogu da prokomentarišem (ipak ne bez malo poželjne sujete naravno:) ) - na prvi pogled svi Vaši favoriti poseduju nekakvu vrstu moći. Ali zapravo je nemaju: oni samo prezentuju moć onih koji stoje iza njih.

update

a bas sam htela da se apdejtujem pred dolazak u bg... svi koje bih ja navela su davno emigrirali.
prica mi drugarica iz dubaija koja je letos provela par dana u srbijici da je tamo nestvarno mnogo agresivnih zena i da je u toku neka nova seksualna revolucija. mozda je nagon za odrzanje vrste podsvesni odgovor na nagovestaj hladnog rata?
Jelena Milić Jelena Milić 09:37 27.08.2008

Re: update

da je tamo nestvarno mnogo agresivnih zena i da je u toku neka nova seksualna revolucija.
gde, u dubaiju ili u srbiji?
mozda je nagon za odrzanje vrste podsvesni odgovor na nagovestaj hladnog rata?


mislis bolje hot sex nego cold war :))

cuj, evo post sat dva vec tu i niko ne izlazi sa sugestijama!

Re: update

Jelena Milić
da je tamo nestvarno mnogo agresivnih zena i da je u toku neka nova seksualna revolucija. gde, u dubaiju ili u srbiji?

ako treba da pitas - onda nista
macak92 macak92 10:08 27.08.2008

Re: update

cuj, evo post sat dva vec tu i niko ne izlazi sa sugestijama!


Ma situacija krajnje kriticna. Ja se ubih od razmisljanja, al' ne ide.
Jedino mi u glavi onaj Maxin spisak s pocetka . Mozda Gorica, al' u uniformi...

E, a gde nam je Goran Pitic? On je nesto kao drzao do sebe i svog izgleda.... Ili sam ja to pomesala....
djole63 djole63 10:23 27.08.2008

Re: update

Pozdrav Ani i Macku.
Ana, kad ce blog?

Re: update


djole63
Pozdrav Ani i Macku.Ana, kad ce blog?

kad sazri situacija :)
Jelena Milić Jelena Milić 17:24 27.08.2008

Re: update

sad si me podsetio

goran novakovic

eto, NA KRAJU SAM SE SAMA SETILA. dzaba mi pomoc prijatelja i neprijatelja sa bloga
macak92 macak92 17:56 27.08.2008

Re: update

Jelena Milić
sad si me podsetio

goran novakovic

eto, NA KRAJU SAM SE SAMA SETILA. dzaba mi pomoc prijatelja i neprijatelja sa bloga



Kako bre "dzaba"? Pa lepo rece: sad si me podsetio...
angie01 angie01 01:51 28.08.2008

Re: update

On je nesto kao drzao do sebe i svog izgleda.... Ili sam ja to pomesala....


pa pomeshala si- iako je on fakat drzao-al bez nekog efekta.

update

brza ruka od masine... izvinjavam se
interrupted interrupted 09:43 27.08.2008

A zena za sve

A zena za sve-Rasim? On je bas zgodan kada se gleda spreda. Otpozadi mu dzaba, vidi se da ga je kosa ostavila,....
brokenballs brokenballs 09:49 27.08.2008

nesto mi pade na pamet

Ja mislim da Amerikanci ubrzano shvataju, da su insistiranjem na separatizmu kosovskih Albanaca,sebi napravili medvedju uslugu.Ako uzmemo da je Amerikancima,stabilnost bitnija cak i od konformizma,a da na vratu imaju Al Kaidu i islamski terorizam,sad su ovim gestom dobili orijaski izvor nestabilnosti i nemira.Mocnu Rusiju.Sledeci logiku,moze se zakljuciti da je opoziv postojece politike prema Kosovu,vrlo izvestan.Verujte,bitnije je zapadnjacima da se stanje stvari vrati u prethodno(Rusija mirna i fina),od svakog albanskog sna.To ce se i desiti,zivi bili pa videli.
Jelena Milić Jelena Milić 09:50 27.08.2008

bravo vojine i sneska

DIMITRIJEVIĆ: Rusija će na kraju priznati i Kosovo


Beograd - Odluka Rusije da formalno prizna nezavisnost dveju otcepljenih gruzijskih provincija Južne Osetije i Abhazije izazvala je veliku pažnju srpske javnosti. Pre svega, Srbija se jednim delom našla u nezavidnoj poziciji da bira da li da krene stopama Moskve, budući da je Rusija najveći partner Srbije kada je reč o Kosovu, ili pak da se drži po strani.
- Nažalost, u Srbiji su uvek bili na ruskoj strani, pa ako je Rusija priznala nezavisnost Abhazije i Južne Osetije, onda će verovatno i Srbija krenuti tim stopama. Na kraju će Rusija morati malo da razmisli, pa će priznati i Kosovo, što će im verovatno veoma teško pasti - izjavio je za Danas Vojin Dimitrijević, stručnjak za međunarodno pravo i direktor Beogradskog centra za ljudska prava, komentarišući odluku Rusije.
S druge strane, urednica spoljnopolitičke rubrike u nedeljniku Vreme Seška Stanojlović kaže za Danas da nije izenađena potezom Moskve, budući da je Rusija neformalno i do sada smatrala Južnu Osetiju i Gruziju teritorijama izvan Gruzije, samo je sada verifikovala taj svoj stav.
- Naravno da potez Kremlja komplikuje odnose sa Evropskom unijom i Amerikom, kao najvećim partnerima Rusije. Ali ne mislim da će rusko priznanje nezavisnosti gruzijskih separatističkih provincija izazvati veći talas priznavanja".

Ako je moguće prognozirati, kaže Seška Stanojlović, njihova nezavisnost pre će ličiti na Severni Kipar, koji je do sada priznala samo Turska, nego na Kosovo. Stanojlovićeva dodaje da ne spada među one koji vide sličnosti između Kosova i separatističkih regiona na Kavkazu.- Zanimljivo je da nikom od brojnih analitičara u Srbiji nije palo na pamet da uporede tu separatističku republiku sa Čečenijom, koja je inače u sastavu Ruske Federacije i koja je pod okrilje Rusije zadržana metodom spaljene zemlje - navodi Seška Stanojlović.Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Zvonimir Stević ocenio je da je rusko priznavanje separatističkih oblasti u Gruziji posledica toga što su neke države priznale Kosovo i Metohiju. Komentarišući odluku predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva, Stević je rekao da je to direktna posledica kršenja međunarodnog prava i onoga što se dešavalo na Kosovu i Metohiji. "Ako su međunarodna zajednica i Amerika mogle mimo odluke Saveta bezbednosti i mimo Rezolucije 1244 da donesu odluku o priznanju Kosova, verovatno je to kao recidiv i kao posledica onoga što se događa jer se ne poštuje pravo i pravda, ni Rezolucija 1244 nego se demonstrira sila", rekao je Stević. I. Š. M.
Covek u belom Covek u belom 10:02 27.08.2008

Re: bravo vojine i sneska

Jelena Milić
Ako je moguće prognozirati, kaže Seška Stanojlović, njihova nezavisnost pre će ličiti na Severni Kipar, koji je do sada priznala samo Turska, nego na Kosovo. Stanojlovićeva dodaje da ne spada među one koji vide sličnosti između Kosova i separatističkih regiona na Kavkazu.- Zanimljivo je da nikom od brojnih analitičara u Srbiji nije palo na pamet da uporede tu separatističku republiku sa Čečenijom, koja je inače u sastavu Ruske Federacije i koja je pod okrilje Rusije zadržana metodom spaljene zemlje - navodi Seška Stanojlović.
Izmedju izjave Seske Stojanovic i zvanicnika americke administracije nema apsolutno nikakve razlike.
A ionako se i jedni i drugi finansiraju iz istih izvora i zastupaju iste interese.
Za njenu izjavu samo jedan komentar, "sto je babi milo, to joj se i snilo".
vracarac92 vracarac92 10:08 27.08.2008

Re: bravo vojine i sneska

Stičem utisak da je priznavanje Osetije i Abhazije otvorilo oči pojedinim zemljama koje su svojim nelegalnim priznavanjem Kosova pokrenule lavinu separatizma t.j. izgleda da ih je ruski potez naveo da ponovo razmotre svoje pravno neutemeljene odluke o priznavanju kosova i eventualno ih revidiraju. Mogu da primetim da se u Češkoj diže velika prašina po tom pitanju a koliko je verovati domaćim medijima izgleda da Češka nije usamljen primer. Uostalom, videćemo. Nadam se samo da trenutna situacija neće prouzrokovati dodatne pritiske na Srbiju. Moram primetiti da je Kacin smesta dotrčao da nam da podršku za ubrzane integracije a do sada je pravilo bilo da posle skoro svake posete Srbiji u cilju "pružanja podrške" mi ostanemo grbavi.
nesha92 nesha92 10:15 27.08.2008

Re: bravo vojine i sneska

uh - ne moram da se slozim sa kvalifikacijama koje su BELE da belje ne mogu da budu ali u nacelu Seska ne vidi dalje od Severnog Kipra a bogami i Cecenije.
Evo mog poretka ko i kako ce priznati brze bolje ako vec nisu:
1) Belorusija
2) Venecuela
3) Svi koji imaju vajde od Rusa
4) pa kad pocnu arapske zemlje
5) pa kad nastavi dobar deo Afrike


Vojin naravno u centar kao i uvek...
Jelena Milić Jelena Milić 10:23 27.08.2008

Re: bravo vojine i sneska

da li vi to kazete da je u ceceniji sve hendlano OK i u skaldu sa MP od strane rusa?
nesha92 nesha92 10:36 27.08.2008

Re: bravo vojine i sneska

nikako OK i nikako u skladu sa MP
ali to nije bilo ni pitanje

Cecenija = Avganistan u kome su Rusi pobedili
E sad mi danas imamo Avganistan u kome je Zapad pobedio isto ne u skaldu sa MP a daleko od toga da je OK...
Covek u belom Covek u belom 11:24 27.08.2008

Re: bravo vojine i sneska

Jelena Milić
da li vi to kazete da je u ceceniji sve hendlano OK i u skaldu sa MP od strane rusa?
Niko ne spori da je ruska intervencija u Ceceniji bila uzasna. Ali, pominjanje Cecenije u kontekstu Gruzije i Kosova je teska zamena teza i prilicno licemerno. Sledeci takvu logiku bombardovanje NATOa se moze komotno povezivati sa bombardovanjem Drezdena ili bacanjem atomskih bombi na Hirosimu i Nagasaki.
Doctor Wu Doctor Wu 11:57 27.08.2008

Re: bravo vojine i sneska

Znam šta je OK, ali šta je MP? :)

Ono što malo zbunjuje u vezi ove situacije oko O&JA je to što su svi videli da će se ovo desiti, bilo je nekoliko najava, a sad se svi kao nešto prave iznenađeni. Još uvek mislim da je krajnji cilj guranja Sakašvilija na intervenciju (kao i prethodni napori da se isti uvede u NATO) bilo dugoročno pogoršavanje odnosa EU i Rusije (i posledično povećavanje akcija Nabuka). Brzina kojom su instalirali ove konzole za kompjuterske igre u Poljskoj posle prošlonedeljnog, prilično mlakog, zasedanja NATO-a, to potvrđuje.

Sva druga retorika i pozivanje na međunarodno pravo ("poštovanje integriteta i suvereniteta demokratske..." je za malu decu i novine (da imaju o čemu da pišu).

Inače se potpuno slažem sa "belim" po pitanju istovetnosti stavova čestite Seške i State Dept.
Tatlin Tatlin 12:20 28.08.2008

Re: bravo vojine i sneska

Na kraju će Rusija morati malo da razmisli, pa će priznati i Kosovo

Čini mi se da je gospodin Dimitrijević pošao od (pogrešne) pretpostavke da je Rusiji potrebno priznanje Južne Osetije i Abhazije, te će stoga voditi konzistentnu politiku po pitanju Kosova. Mislim da je Rusija uradila ono što joj je bilo potrebno: učvrstila svoju poziciju na Kavkazu. Do priznanja Kosova možda i dođe u nekom drugom budućem kontekstu.

Stanojlovićeva dodaje da ne spada među one koji vide sličnosti između Kosova i separatističkih regiona na Kavkazu.

Nisam video ni jedan argument kojim autorka potkrepljuje svoju tezu. Verovatno zato što ih nema.

Ono što je zajedničko u oba komentara je bavljenje perifernim stvarima poput međunarodnog priznanja otcepljenih oblasti. Ne vidim da je priznavanje bitno za Rusiju i Ameriku: i jedni i drugi su instalirali svoje vojne kapacitete na tuđoj teritoriji.

Oba komentara vidim više u kontekstu zalaganja da Srbija Međunarodnom Sudu Pravde ne podnese zahtev za preispitivanjem legalnosti priznavanja Kosova, za šta se srčano zalaže gospodin Dimitrijević. Nije logično da se jedan pravnik odriče prava da u sudskom postupku izloži svoj stav. Ne želim da licitiram mogućim motivima, ali ne mogu da se pridružim Vašim čestitkama na njihovim komentarima.
Jelena Milić Jelena Milić 09:56 27.08.2008

from dss with love

РУСКО ПРИЗНАЊЕ ЈЕ ПРИРОДНО
27.08.2008.
Руско признање независности Абхазије и Јужне Осетије природно је реаговање на политику силе коју спроводе Сједињене Америчке Државе.

Пред очима целокупне светске јавности САД и водеће земље Запада погазиле су све норме међународног права и важећу Резолуцију 1244 проглашавајући независност Косова. Понижавајући ауторитет Савета безбедности и ауторитет УН, Сједињене Америчке Државе су спроводећи политику силе и поред безбројних упозорења тврдиле да је Косово јединствен случај и да је Србија једина земља на свету којој се противно њеној вољи могу мењати међународно признате границе.

На сва упозорења Србије и Русије да се мора поштовати међународно право и Повеља УН, Сједињене Америчке Државе су се оглушиле и наставиле да спроводе своју политику силе. У тој политици Сједињене Америчке Државе су пронашле савезника у грузијском председнику који је непромишљено започео рат против Јужне Осетије ( hello, jer to dss jos ranije priznao JO, zar ne bi to deo gruzije bez obzira na sve ukljucujuci i stanje na terenu koje za kosoov nije bilo argument za njih)уверен у надмоћност и заштиту својих покровитеља.

Ми не смемо заборавити да је у нашој борби за одбрану Косова Русија била веран савезник Србије, принципијелно бранећи међународно право.Србија и даље у одбрани Косова треба снажно да се залаже за поштовање међународног права по коме је Косово неотуђиви део наше земље. Истовремено Србија треба снажно у борби за одбрану Косова да се супротставља политици силе коју спроводе Сједињене Америчке Државе и да у свему чува и унапређује савезничке и пријатељске односе са Русијом.

djole63 djole63 10:03 27.08.2008

Pre neki dan prelistavam blog ...

... i konstatujem - nigde Jelene. Bar ono oko izbora Bajdena, da se spomene, prokomentarise. Gruzija - malo previse eksploatisana - znalo se kako ce da se zavrsi (bar za sada - citam da je americki razarac sa "humanitarnom pomoci" promenio pravac).

Otkud to da se veruje ruskoj medicini?

Sto se frajera tice, jes vala tesko. Pogtovo sto sam odsutan vec duze vreme, ne idem po gradu, ne gledam nas TV. Neki sportista? Mozda Sale Djordjevic? Ili sportisti nisu dovoljno "smart"?
Jelena Milić Jelena Milić 10:21 27.08.2008

Re: Pre neki dan prelistavam blog ...

Otkud to da se veruje ruskoj medicini?


od sinoc :))

tek da ne bude da sam totalno antiruski raspolozena kako mi ovde imputiraju :))

inace, da iskoristim vas komentar da se osvrnem, ja u svojim komentarima nikad nisam nabijala na nos invaziju na cesku, afganistan, pricam o putinovoj rusiji, kao necem novom, novoj globalnoj realnosti, razlicitoj od sssr npr, al ne vredi, ovde odma moraju analogije, te juzna amerika i ameri, ....svi odma od kulina bana, kad kod amera jos i nije bilo neokona ko nedavno koje sam pukla...pa i drug medvedev, rusija nikad, mi rusi uvek, ko tijanic i rts 50 godina ljubavi i veselja ko da ne bi mirine tv bastilje, a rusi ko da ne bi gulaga, etc...


zato mi se svideo tekst ivana krasteva sto je sve stavio u perspektivu parametara 21 veka ( o tome cu posebno)

meni cudno da su se pozvali na medjpravo a ne na etnicku podelu! i cui me sto srbija koacno ne viken podela kosova

sto se obame tice, nista iznenadjujuce..ja sam se ovde na blogu uveseljavala kako su neki praili razliku u vanjskoj izmedju njega i hilari :)
djole63 djole63 10:28 27.08.2008

Re: Pre neki dan prelistavam blog ...

sto s eobame tice, nista iznenadjujuce..ja sam se ovde na blogu uveseljavala kako su meki praili razliku u vanjskoj izmedju njega i hilari :)

nsarki li je?
Ispade da ste u bili u pravu :(
Mada mi svejedno lepse njega da vidim nego nastavak "dinastije".

Ne dobih odgovor o sportistima. Rece Kiza dole, Denis Sefik - na onoj fotki iz Blica juce dobro izgleda. Zdravo, mlado, jako ... :)
Atomski mrav Atomski mrav 10:37 27.08.2008

Re: Pre neki dan prelistavam blog ...

meni cudno da su se pozvali na medjpravo a ne na etnicku podelu! i cui me sto srbija koacno ne viken podela kosova

Korak po korak...?
Jelena Milić Jelena Milić 10:51 27.08.2008

Re: Pre neki dan prelistavam blog ...


odovjila neke txt, op/eds i blogove koje cu da postujem ima takvih predloga ozbiljnih ljudi u ozbiljnoj stampi ovih dana

i pre ovoga ruskog iskoraka u ultimatnu principijelnost
macak92 macak92 03:45 28.08.2008

Re: Pre neki dan prelistavam blog ...

sto se obame tice, nista iznenadjujuce..ja sam se ovde na blogu uveseljavala kako su neki praili razliku u vanjskoj izmedju njega i hilari :)


A J. Biden je bas raspalio po nama.
Upravo ga je sin najavio kao nekoga ko se hrabro umesao u balkanske sukobe i zbog genocida koje su SRBI pocinili u Bosni u lice rekao SM da je zlocinac.

Eto Srbiji bespaltne reklame na CNN u sred prime-time termina. Sta reci osim ponosno izaci na ulicu i hrabro uskliknuti Amerima u lice - Ja sam ta! Iz Srbije.
Kiza car Kiza car 10:05 27.08.2008

Ko bi ako ne...

DENIS ŠEFIK!!!

Ako on nije faca, onda ne znam ko je. 'Ajde da vidim ko bi smeo da mune Šapića.

Brz oporavak vam želim, mada kod spondiloze i krvnih sudova ne ide lako i brzo....
Jelena Milić Jelena Milić 10:25 27.08.2008

Re: Ko bi ako ne...

denis sefik je postao legeda u radikalskoj pravdi :))

al mi nesto nije frajer , to je stvar ukusa, meni nije na listi :)
brokenballs brokenballs 10:23 27.08.2008

kad bude gorelo bice kasno!

i am teling u ppl..od kosova je sve krenulo,na kosovu ce sve da se zavrsi.svima nam je u interesu,pa i ovima sto su unekom,hmm,interesu,da se povuce priznanje kosova i stvari dovedu u miran tok.jednom kad se zahuhta masinerija velikih sila,i danas kad je sve tako blizu i u mogucnosti da dodje do nekog incidenta,droga,opicenost neke budale koja upravlja atomskim oruzjem..eto nas u devastaciji ljudskog roda.opametite,se..savetujem da svi agitujemo,putem interneta,putem poznanstva da se stvari vrate pod pasku UN i postovanja medjunarodnog prava.Treba ovim zapadnim ispranim mozgovima na internetu,objasniti da je kosovo krivo a ne neki tamo terorista koji je smaknuo prestolonaslednika.
brokenballs brokenballs 10:26 27.08.2008

!

Siguran sam da bi cak i ova Jelena Milic,kad bi joj covek ponudio,nuklearni rat i uzas koji sledi i opoziv nezavisnosti kosove prihvatila ovo drugo..jer doci dan da se svi kajemo za svoje greske..
Jelena Milić Jelena Milić 10:29 27.08.2008

Re: !

gresite

ova jelena milic se odavno pita sto neko ne baci karte na sto i ne kaze a PODELA KOSOVA I GRUZIJE ?? mirnim putem!
brokenballs brokenballs 10:35 27.08.2008

Re: !

Jelena Milić
gresite

ova jelena milic se odavno pita sto neko ne baci karte na sto i ne kaze a PODELA KOSOVA I GRUZIJE ?? mirnim putem!


da moze,ali da albanci i njihovi mentori,plate jedno 30 milijardi ..u erima.dolari i onako uskoro ne vrede ni za k.

p.s.

moze i na otplatu..
vracarac92 vracarac92 10:38 27.08.2008

Re: !

ova jelena milic se odavno pita sto neko ne baci karte na sto i ne kaze a PODELA KOSOVA I GRUZIJE ?? mirnim putem!

Svedok
djole63 djole63 10:44 27.08.2008

Re: !

ova jelena milic se odavno pita sto neko ne baci karte na sto i ne kaze a PODELA KOSOVA I GRUZIJE ?? mirnim putem!

Citao sam negde - Trepca je jedno od najvecih nalazista Bora (hemijski element br 5), koji je izuzetno znacajan u nuklearnim reaktorima - mozda ima neko kompetentan da to prokomentarise. I Rusi i Ameri su izgleda bacili oko na to.
Izgleda zato sada NATO nece da da sever, nego se na sva usta prica o "intergraciji severa".
Jelena Milić Jelena Milić 10:45 27.08.2008

Re: !

e bre djole,
a termoelektrane! i ko je u konsultantskim firmama?

madlen i vesli :))
Atomski mrav Atomski mrav 10:55 27.08.2008

Re: !

PODELA KOSOVA I GRUZIJE ?? mirnim putem!

Slažem se. Mada ovo "mirnim putem" bi bilo bolje da je pre krvoprolića ali...
nesha92 nesha92 10:29 27.08.2008

gde je tu Dule Savic?

Jelena nikako da se uozbilji...
Pa kako da izostavis DS& TA kad su se svojski onomad onoliko trudili.
Mada ako se zna da je etalon Enrique Iglesias ili tata mu ( mrzi me da prevrcem po Tvojim blogovima) onda bolje da pitas Querriu sta bi on predlozio...
Jelena Milić Jelena Milić 10:32 27.08.2008

Re: gde je tu Dule Savic?

u hulija mi ne diraj

i uozbilji se ti, ovo je ozbiljna anketa da se popuni 7 upraznjenih mesta ! :))

i vids da sam u pravu, svi radije o gruziji i priznanjima nego o ovoj sokantnoj i nadasve skandaloznoj cinjenici da niko nije u stanju da izadje sa ozbiljnom nominacijom/ama

stizu mi sms poruke nebojsa bradic, OK, al nije moj No 4

nesha92 nesha92 10:39 27.08.2008

Re: gde je tu Dule Savic?

ako moze hulio moze i Zvonko Bogdan
Jelena Milić Jelena Milić 10:43 27.08.2008

Re: gde je tu Dule Savic?

ako moze hulio moze i Zvonko Bogdan


muzika OK, nemam nista protiv al nije mi na listi dobrih frajera u srbiji tenutno! tu listu pravim!

iz srbije!

trenutno!

got it? :))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana