Novo zagađenje u Pančevu

zokster RSS / 26.06.2007. u 10:51
Novo zagađenje u Pančevu
26. jun 2007. | 09:58 | Izvor: B92

Pančevo -- U Pančevu sinoć ponovo zabeleženo povećano zagađenje vazduha.

Kako je za B92 rekao predsednik opštine Pančevo Srđan Miković, zagađenje vazduha bilo je veliko, a opštinu je zvalo mnogo građana koji su se žalili na neprijatan miris.

"To smo svi mogli da osetimo i upravo zbog toga sam bio prinuđen da noću direktno pozovem čak i gospodina Sašu Dragina, ministra za zaštitu životne sredine. Posle tog razgovora i intervencije, ministar je poslao ekipu inspektora da utvrde stanje stvari i pokušaju da utvrde ko je uzročnik tog velikog aerozagađenja", kaže Miković.

 

Ali ono što ne znaju predsednik opštine Pančevo Srđan Mirković i gospodin Saša Dragin, ministar za zaštitu životne sredine, znaju redovni čitaoci bloga B92: u Pančevo je stigao novi super-heroj Mr Methan, koji u atmosferu izbacuje ogromne količine toksičnih gasova iz svog super-toksičnog probavnog trakta.

 

Mr Methane strikes again!

 

cyklista_90f84.jpg



"Očekujem da danas pre podne dobijem određene informacije i, pre svega, očekujem da tokom dana, u razgovorima s predstavnicima južne industrijske zone, pokušamo da sprečimo da takvih zagađenja bude u narednom periodu", kaže Miković.



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

adam weisphaut adam weisphaut 11:12 26.06.2007

A ja mislio da

je zagadjenje nastupilo posto je Dejan Mihajlov, pancevski domorodac, otvorio usta!
MilutinM MilutinM 11:39 26.06.2007

Ko koga zagadjuje?

Mene u ovom slucaju manje interesuje intervencija drzave, vec ponasanje zagadjivaca.

Ovo vec postaje sadomazohizam. Zagadjenje prouzrokuju ljudi koji zive i rade u Pancevu. Ne samo oni, nego i njihova deca, porodice, prijatelji, poznanici... Oni, zarad neke dobiti koju ostvare stednjom struje kada iskljuce filtere ili smanjenjem troskova obrade industrijskog otpada (ovde je ocigledno opazeno vazdusno zagadjenje a koliko se tek prosipa u Tamis ili Dunav ili jednostavno izliva u obradivo zemljiste mozemo samo da zamislimo) tako zagadjuju sve njih. Zar ne mogu da shvate da i njihova deca disu taj vazduh koji su otrovali? Da li mozda sklanjanju porodice na sigurno (salju na selo kod rodjaka ili ko zna gde) u danima kada ispustaju te gasove?

Neverovatno. Nepojmljivo.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana