U četvrtak akcija prikupljanja potpisa

zokster RSS / 28.06.2007. u 16:04

 

Uz dužno izvinjenje advokatu Srdji Popoviću, koji je već poslao svoj demanti, obaveštam vas da akcija prikupljanja potpisa počinje u četvrtak 28. juna, a njeni inicijatori su omladinske strukture LDP a ne advokat Srdja Popović.      

 

Sledi obrazloženje mladih LDP za tu akciju.

Mladi LDP

Razotkriti političku pozadinu pobune JSO!

Koštunica mora da kaže zbog čega je lagao o umešanosti svojih saradnika- Nalića, Nikitovića, Bulatovića  i Nedeljkovićeve u aferu oko ubistva Momira Gavrilovića i tako pokušao da optuži Zorana Đinđića. Šta su radile ubice Zorana Đinđića u njegovom kabinetu, nakon čega je javno podržao oružanu pobunu JSO-a?

Zašto je za vreme akcije 'Sablja' u svom pismu Koštunica tražio od Tomića da ćuti? Šta je to Tomić mogao da kaže? Mora da objasni zbog čega je vršen pritisak na Jovana Prijića da odustane od gonjenja Radeta Bulatovića, Ace Tomića i Borislava Mikelića koji su lagali o svojim susretima sa vođama Zemunskog klana. Zbog čega je otvoreno pismo javnosti Milorada Ulemeka u januaru 2003. u kojem se najavljuje obračun sa Vladom Srbije, za njegovog partijskog kolegu Dragana Jočića bio politički stav koji bi podržala većina građana Srbije? Šta su Joćič, Stojković, Bulatović, Nikitović i Tijanić obećali Ulemeku u noći predaje? Mora da odgovori koga je štitio kada su njegovi najbliži saradnici tražili od Bagzija da lažno svedoči. 

Zašto akcijom 'Mreža' nisu obuhvaćeni Miloševićev tajkun i finansijer DSS-a Miroslav Mišković, kao ni  Jovica Stanišić? Zašto se višegodišnja bliskost Koštuničinih saradnika sa Subotićem prikriva kroz kriminalizaciju Zorana Đinđića? Svi mafijaški mediji Miroslava Miškovića i ‘privatni servis’ Aleksandra Tijanića ne mogu da sakriju činjenicu da je Legija ubio Đinđića i doveo Koštunicu na vlast. Nakon potvrde sudova da je protiv Čedomira Jovanovića vođena kampanja u cilju njegove kriminalizacije, Koštuničina vlast se danas  obračunava sa Liberalno demokratskom partijom štiteći zločinačko udruženje.

Mladi Liberalno demokratske partije će u četvrtak, 28. juna započeti akciju prikupljanja potpisa podrške građana advokatu Srđi Popoviću za procesuiranje oružane pobune JSO-a.

Srbija mora da dobije odgovor zbog čega Milorad Ulemek Legija veruje Vojislavu Koštunici!



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zokster zokster 16:34 28.06.2007

Izjava advokata Rajka Danilovića

28.06.2007 .

Izjava advokata Rajka Danilovića

Izjava specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića o formiranju predmeta "Pozadina atentata na Zorana Đinđića" je jednostrana i predstavlja zamagljivanje suštine. Suština je da se ispita kako je došlo do pobune JSO. Potrebno je ispitati koje su stranke, pojedinci, grupe i centri moći stajali iza te pobune i podsticali da otcepljeni deo MUPa sruši Vladu Zorana Đinđića koja je, kako vidimo, rezultirala ubistvom premijera.

Takođe, treba ispitati ulogu svih obaveštajnih službi koje su u to vreme funkcionisale na teritoriji Srbije i Savezne Republike Jugoslavije. Potrebno je razjasniti kako su osuđeni za ubistvo tri i po meseca jurili da ubiju premijera od povratka sa Kopaonika do ubistva ispred zgrade Vlade Republike Srbije 12. marta 2003. godine.

Neophodno je ispitati sve funkcionere tih službi i ispitati kako je moguće da pripadnici Državne bezbednosti i pripadnici JSO ne budu obaveštajno pokriveni, a jednako ni kriminalci iz "zemunskog klana" koji su bili saradnici obaveštajnih službi. Pored njih je potrebno ispitati i sve urednike i novinare koji su doprinosili satanizaciji premijera Zorana Đinđića, Vlade i koalicije DOS, a naročito Tijanića koji je u februaru 2003. godine najavio ubistvo, poznatom izjavom «Ako Đinđić preživi, Srbije neće». U vezi sa tim, ispitati ko je pomenutom Tijaniću davao takve informacije.

Naročito treba ispitati odnos između obaveštajnih službi i "zemunskog klana" kao i šefova kontraobaveštajne službe Vojske. Ponovo treba ispitati savetnika za bezbednost predsednika SRJ Radeta Bulatovića, kao i generala Acu Tomića i Mikelića.

Razume se da je neophodno da pred sudom premijer Vojislav Koštunica objasni svoju podršku "crvenim beretkama" u vreme pobune, da li je imao obaveštajne podatke, gde je prava službena beleška sa nezakonitog sastanka u noći predaje Legije, šta je Legiji obećano te noći, kao i na mnoga druga pitanja na koja do sada nije davao odgovore.

Rajko Danilović, advokat

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana