Čekajući antiradikalsku koaliciju (bez DSS), laj la laj

Jelena Milić RSS / 25.04.2008. u 08:34

„Jesiiii videla Vučićev spot sa balonimaaaaaa! Do jaaaajaa!“

Moja Majče meni u SMS, pre neki dan 

"Ostaje pitanje sta je uopste vasa teza i kakve veze imaju radikali i maloletnicko nasilje."

bloger niki m na ovom postu

 

 

 Brat Sava ima neke neprijavljene kečeve iz fizike. Bivalo i ranije popuštanje u školi, al nekako se  ovog puta baš osećam bez veze. I krivom. I kilavom. I nesposobnom.  Izneđu ostalog i zato što toliko vremena provodim sa Talibanima, što i dalje mislim da dobro komuniciramo, da imamo vajb, da imamo zajedničke aktivnosti, a opet....Imam li ikakvo opravdanje. Šta mogu da stavim na jednu, šta na drugu stranu vage. Može li se deo aktivizma, koji mi možda odvlači pažnju i vreme,  fakturisati kao vaspitanje, kao investicija u bolju budućnost  mojih Talibana u Srbiji.  U trenutku kad radikali samo što nisu natrag na vlasti a stepen maloletničkog nasilja raste po eksponencijalnoj krivoj.  Da li roditeljska odgovornost podrazumeva i građansku odgovornost. Kako se one uopšte artikulišu danas u Srbiji  kad je u pitanju odnos prema SRS, koji i dalje nesmetano viče da je Mladić heroj a Hrvati veštačka tvorevina, dok nam valja priču o više obdaništa. Obdaništa, to je ono što je Šešelj etnički čistio po Zemunu, mašući dečijim hrvatskim pasošima.  U Srbiji u kojoj cveta maloletnička snuff produkcija zakazanih maloletničkih tuča koje se snimaju mobilnim telefonima, dok se drugarima bejzbol plaicama razbijaju glave. 

Videh ja taj Vučićev spot sinoć tek. U međuvremenu mi je još ljudi reklo da je spot  super. Idu baloni, ide dobra grafika, animacija, al idu i Sajmon i Garfankl u pozadini! Ne znam kako vama al meni su SandG mnogo više od divne muzike, od duplog albuma sa koncerta iz Central parka koje smo sister i ja slušale do besvesti, od najomiljenijeg CD koje Milić i ja slušamo kad odvedemo Talibane na Kop, pa se bez reči vraćamo u Beograd.

 Radikali i SandG!  E tu sam „prsla“ što bi rekao Radovan M. Šta je iduće, Šešelj na Vudstoku sa majcom Ratka Mladića! Mjaft! Dosta! Enough. Dalje nećeš moći. Hello darknes! Mislim, možete me jebati u glavu, možete mi zagorčavati najlepše godine života, možete mi oduzeti zauvek mogućnost da znam šta je smirena trudnoća, relaksiranije roditeljstvo, koješta toga, možda sam luda i smotana, al glupa ne. Bar ne toliko. Šuz, aj nou šuz. Kontrakultura, mirovna kultura, America according to me, kent tac dis. Pa da vam ne bude zlo i od Sajmona i Garfnakla. Nego, jer imaju  neka autrorska prava,  mislim dal su radikali nekog pripitali za zlo/upotrebu  SandG u spotu?  

I što rekao moj ćale, gde the boxer  Vučić da mi priča o drogi u školama, pa za njegove vlasti se sve i zapatilo u toj meri, za njegove vlasti su narkodileri postali nacionalni junaci. I što rekao Čanak, hello, šta bre panika od dolaska radikala na vlast-od povratka bre. Oni su bili na vlasti! Možda nove generacije i roditelja i dece treba češće i jače podsećati na to.  Ma koliko mislimo da je sve jasno, pa se fokusiramo na "manja krivična dela" tipa DS, LSV, G17+ etc.

Oni su bili na vlasti onda kad sam šetala Žorža setera  po Mirijevu sve u paranoji kad će neki pit na steroidima i vlasnik mu na koječemu da nas rastrgnu, pa naletim na ekipu noću kako krade kola, a ja samo što ne pitam komšija jer treba pomoć, da pridržim lampu, dok ne kidnem na „sigurno“, u haustor gde su i prekidači i dugmići od lifta električno/neetnički već bili  očišćeni u naletu patriotizma bez moralnih granica.  Oni su bili na vlasti kad sam gurala kolica sa bebama, bez kinte za sladoled na štapiću,  i bila u paranoji dal ću u dnevnoj šetnji ni kriva ni dužna da budem svedok/žrtva nekog od mnogobrojnih, nikad rasvetljenih,  ubistava u po bela dana u sred grada, il ćemo svi redom da odletimo u vazduh, u peglici sa izvađenim prednjim sedištem, da bi stao i kanister sa benzinom da bi mogli da se vratimo sa Kopaonika. Jedine turističko-rekreativne  destinacije koju smo desetak godina uopšte  viđali.  

Oni se vraćaju na vlast, sad kad nema dana da ne čujem o nekom sukobu maloletničkom sa fatalnim posledicama. O sukobu gde su i počinitelj i žrtva maloletnici. Oni se vraćaju na vlast kad čitam o Srbiji u nockdownu na svim frontovima, dok se po blogu vijam sa Stormfrontovcima i Co.

 

 Oni se vraćaju na vlast sad kad sam za Ipunity Watch pisala esej o razlozima šriroko rasprostranjene tolerancije za nekažnjivost za ratne zločine u Srbiji. Ukratko, moj zaključak je da  smo i mi krivi. I ne očekujem da se SRS i DSS i antihaški lobi i co bore za to, da to guraju. Mi smo krivi. 

Negde usput smo i sami počeli da legitimizujemo Maje Gojković i Jorgovanke Tabaković koje se nikad ni promila radiklske politike nisu odrekle, koje su u javnom životu u kamere izjavljivale da je Ratko Mladić heroj i žrtva,  a ne zločinac. Ne samo  Tadić i Koštunica koji su Tomi Nikoliću, koji je sve vreme kampanje branio Ratka Mladića, brže bolje čestitali što je priznao poraz ističući njegov „fer plej!“  Ne samo oni, i mi smo krivi. Kako je došlo dotle, da nije postojao bar neki prećutni sporazum da se istraje, no matter what, da se elita radikalska ne promoviše i bojkotuje, dok se oko Mladića ne odredi? Kako je došlo dotle da Vesna Pešić i profesor Mićunović sede manji od makovog zrna, ili još gore prezrivo sležu ramenima i kolutaju očima, kao maksimum reakcije na bombardovanje ciframa koje, btw, Jorgovanka odlično radi, u svim talk shows. Kad smo mi to potpisali moralnu kapitulaciju pričajući istovremeno da smo već pobedili?  

Kako se uopšte osećate kad pred vesti na radiju B92, gde čujete vest šta je komitet EU odlučio oko SAA i nas i Holanđana i Haga,  čujte SandGandVučića, pa onda širi dalje, ljubav, mir, toleranciju, etc....Ma da, Tadić je kriv za sve.  

Ja? Loše. Vrlo loše. Txe Boxer Vučić   me smeckdown! Uskoro će Peščanik, al meni su radikali feat SandG pred početak vesti na B92 zaglunuli uši. Naš  sound of silence je doveo do Vučićevog Boxera. Odoh na kuglanje u Delata Šiti sa bratom Savom, majke mi. Kakav bre bojkot Miškovića kad sedimo sa pro-Mladić radikalima u TV studijima i pričamo o „svakodnevnim „ temama.  

 Pa se vraćam da širim dalje ljubav, toleranciju, etc, između časova fizike koje ću, majke mi, sama početi Savi da dajem. Čim se skinemo sa "kvalitetnog zajedničkog vremena" na Adi i uz američke serije na FOX Life. Tamo bar pričaju o kontroverzama seksulanog obrazovanja u školama. Ako imate wannabeteenagers x2, jasno vam je o čemu pričam. Nemam ništa drugo politčki artikulisano a efektnije, trenutno. Milić u MUP, Mladić u Hag. Piše u Kuriru.

 A vi, što ste dali i SandG, MLK, što imate i ženu i person of color kao kandidate, pa ne dajte DS da pravi vladu sa DSS, plizzz! Nešto su mi ovi EUpljani isto u nockdown rekla bih. Vi koji ćete mi skočiti za vrat što se obraćam SAD, slušajte mog GS na Peščaniku, objasnio je opet oko tih podrški sve lepo.

Čekam kredit. Čekam posao. Čekam Mladića u Hagu. Čekam Srbiju u EU i NATO. ...Čekam antiradiklasku vladu. Čekam da razbijemo sound of silence.

 



Komentari (186)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Spiridon Spiridon 08:49 25.04.2008

..

pre pola sata sam hteo da okacim komentar kod Cede Urosevica vezan za ovaj Vucicev spot.

Ova odvratna njuska mi je ogadila moju omoljenu pesmu od Simona and Garfunkela.
Doctor Wu Doctor Wu 08:57 25.04.2008

Re: ..

Spiridon
ogadila moju omiljenu pesmu od Simona and Garfunkela.

nisam znao da postoji tako nesto, :).
Spiridon Spiridon 09:25 25.04.2008

Re: ..

Doctor Wu
Spiridon
ogadila moju omiljenu pesmu od Simona and Garfunkela.

nisam znao da postoji tako nesto, :).


Diplomac je definitivno uticao na mene =]
Jelena Milić Jelena Milić 09:34 25.04.2008

Re: ..

rumor has it
Doctor Wu Doctor Wu 09:34 25.04.2008

Re: ..

:), meni se cini da simon & garfunkel bas odgovaraju ovim "novim" radikalima. onako ljigavo, prazno, svo pseudo: demokraCki, gradjanski, nacionalno. jedino fali elton john da kampanju zavrse u stilu. 'sorry...'
vucko vucko 09:40 25.04.2008

Post-grad boxer


Diplomac je definitivno uticao na mene =]

Ja se nešto hm... ne sećam Boksera u Diplomcu... tamo je bila Mrs. Robinson i Sounds of Silence, ako me pamćenje drži...
Doctor Wu Doctor Wu 09:45 25.04.2008

Re: Post-grad boxer

vucko
Diplomac je definitivno uticao na mene =]Ja se nešto hm... ne sećam Boksera u Diplomcu... tamo je bila Mrs. Robinson i Sounds of Silence, ako me pamćenje drži...

sine, ovo s&g fan club.
vucko vucko 09:47 25.04.2008

Re: Post-grad boxer

sine, ovo s&g fan club.

Nemo' sad da krenemo da te mlatimo Eltonom Džonom :)
Doctor Wu Doctor Wu 09:50 25.04.2008

Re: Post-grad boxer

vucko
sine, ovo s&g fan club.Nemo' sad da krenemo da te mlatimo Eltonom Džonom :)

to mu više dođe kao alatka za kviriju.
vucko vucko 10:01 25.04.2008

Ima i gore :)

to mu više dođe kao alatka za kviriju.

Ok onda Brajanom Adamsom
Doctor Wu Doctor Wu 10:05 25.04.2008

Re: Ima i gore :)

vucko
to mu više dođe kao alatka za kviriju.Ok onda Brajanom Adamsom

ne smem ni da pitam odakle ih vadiš, :)).
vucko vucko 10:06 25.04.2008

Re: Ima i gore :)

ne smem ni da pitam odakle ih vadiš, :)).

Bolje ne, inače sleduje Selin Dion :)
dragan7557 dragan7557 10:14 25.04.2008

Re: ..

Čekam da razbijemo sound of silence.


Sounds of the Lambs, valjda.
AlexDunja AlexDunja 10:17 25.04.2008

Re: Ima i gore :)

Bolje ne, inače sleduje Selin Dion :)

koja gradacija:)))
bravo vucko!
Doctor Wu Doctor Wu 10:28 25.04.2008

Re: Ima i gore :)

AlexDunja
Bolje ne, inače sleduje Selin Dion :)koja gradacija:)))bravo vucko!

Šta sad sledi?
Puff Daddy?
dragan7557 dragan7557 10:56 25.04.2008

Re: ..

Doctor Wu
:), meni se cini da simon & garfunkel bas odgovaraju ovim "novim" radikalima. onako ljigavo, prazno, svo pseudo: demokraCki, gradjanski, nacionalno. jedino fali elton john da kampanju zavrse u stilu. 'sorry...'


Može i Kozaračko Kolo ili: idu Voje preko Karlobaga. Ili punom emocija pesmom: Druže Vojo mi ti se kunemo,
pa sa punim erotskim nabojom: Druže Tomo Ljubičice Bela, drogu voli omladina cela.

A, u Teatru: Čekajući presudu i Radikalna Farsa u režiji Čede J. sa obradom za pozornicu BS.

U apotekama slobodno deljenje (džabe) Srboleka i Radikalska Kapljica dva najsrpska Brenda.

Na stanicama voznim koje još nisu privatizovane Srbo Cola i Železničko Pivo,proizvođača i distributera Šarančić & Ilić Ltd.

U sveckim a našim Bankama se na licitacijama Evro deli po principu ' ko da manje'

Pošte ukinuti kao i u brackoj Holandiji posle privatizacije a zgrade i zemlju podeliti Džabe narodnim tajkunima.

Krštavanje roditelji mogu da biraju imena (muški) Vojo, Tomo i Voja a ženska: Vojislavka, Tomanija i jorgovanka (malim slovom)

Sveta trojica Vojo, Tomo i Voja da bude praznik Državotvornosti.

Svi granični prelazi zbog smanjenja zabuna da se zovu: Kosovska Kapija od jedan na dalje.

Preimenovanje planina u Brezovica jedan itd.

Biće mlogo posla i sva graždanija će biti Zaposlena.

Ukidaju se sva Jevanđelja osim Tominog.

dragan7557
25 avril 2008
dragan7557 dragan7557 11:11 25.04.2008

Re: ..erata

dragan7557
Čekam da razbijemo sound of silence.


Sounds of the Lambs, valjda.


Ova buduća sreća me tol'ko uzbudila da napisa' grešku. Treba da stoji.
Silence of Lambs
JJ Beba JJ Beba 13:12 25.04.2008

Re: Ima i gore :)

vucko
...Bolje ne, inače sleduje Selin Dion :)

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Spiridon Spiridon 13:48 25.04.2008

Re: ..

Doctor Wu
:), meni se cini da simon & garfunkel bas odgovaraju ovim "novim" radikalima. onako ljigavo, prazno, svo pseudo: demokraCki, gradjanski, nacionalno. jedino fali elton john da kampanju zavrse u stilu. 'sorry...'


slusaj doktore, to je sada i meni jasno. Ali ako mislis da je Mike Nichols imao ljigav i prazan ukus kada je svojevremeno birao muziku za ovaj kultni film onda ti skidam kapu.

onih dana


Doctor Wu Doctor Wu 14:02 25.04.2008

Re: ..

slusaj doktore, to je sada i meni jasno. Ali ako mislis da je Mike Nichols imao ljigav i prazan ukus kada je svojevremeno birao muziku za ovaj kultni film onda onda ti skidam kapu.

onih dana

pa ako je graduate zamišljen kao tongue-in-cheek šesetosmaške (ili sedmaške) pobune protiv srednje Amerike onda je izbor muzike savršen.
Spiridon Spiridon 14:36 25.04.2008

Re: ..

Doctor Wu
slusaj doktore, to je sada i meni jasno. Ali ako mislis da je Mike Nichols imao ljigav i prazan ukus kada je svojevremeno birao muziku za ovaj kultni film onda onda ti skidam kapu.

onih dana

pa ako je graduate zamišljen kao tongue-in-cheek šesetosmaške (ili sedmaške) pobune protiv srednje Amerike onda je izbor muzike savršen.

ovo su vec spekulacije, a stara linhenstajnska poslovica nam porucuje: nije bitno da li sam ja u pravu, bitno je samo da dokazem da ti nisi.

konkretno "The boxer" volim da cujem onoliko koliko volim i pesmu Branka Kockice "u svetu postoji jedno carstvo" dok se vozim sa svojim trogodisnjim sinom.

mislim da ta vrsta elitizma i iskljucivostu u muzici nije blagotvorna, a ako potisnemo cinjenicu da su Bitlsi bili veliki fanovi Dilana, S&G i Beach Boys-a onda dolazimo do toga da iskljucivost definitivno nije blagotvorna =]

mogli bi o ovome zajedno blog da napisemo pa da se preyebavamo ko ona dva matorca iz muppet showa =]



AlexDunja AlexDunja 14:44 25.04.2008

Re: ..

mislim da ta vrsta elitizma i iskljucivostu u muzici nije blagotvorna,

nemoj tako spi :)))
ta vrsta elitizma i iskljucivosti
je neodvojivi deo wuovog
neodoljivog sharma.
:)
Spiridon Spiridon 14:55 25.04.2008

Re: ..

AlexDunja
mislim da ta vrsta elitizma i iskljucivostu u muzici nije blagotvorna,

nemoj tako spi :)))
ta vrsta elitizma i iskljucivosti
je neodvojivi deo wuovog
neodoljivog sharma.
:)


Alex, izmedju nas dvojice postoji veliko uzajamno postovanje.

Isto tako je postojalo i izmedju Beatles i S&G sto se iz sledeceg primera da videti:

"I am the Walrus" Beatles-i pevaju "Goo Goo G'Joob" a Simon i Garfunkel u "Mrs. Robinson" pevaju "Ku Ku Ka Choo" =]

by the way

"On my 64th birthday," recalls musician Paul Simon, who will turn 65 this coming October, "Paul McCartney called me up and sang 'When I'm 64.'"

http://www.cbsnews.com/stories/2006/06/16/entertainment/main1719957.shtml
Doctor Wu Doctor Wu 14:59 25.04.2008

Re: ..

Spiridon

Alex, izmedju nas dvojice postoji veliko uzajamno postovanje.

postovanje je blaga reč za moja osjećanja.
mmm, "i am the walrus".
omiljeta beatles stvar. to i "back in the ussr".

i da! živeo slobodarski narod lihtenštajna.
AlexDunja AlexDunja 15:07 25.04.2008

Re: ..

omiljeta beatles stvar.

revolution # 9
Spiridon Spiridon 15:07 25.04.2008

Re: ..

Doctor Wu
Spiridon

Alex, izmedju nas dvojice postoji veliko uzajamno postovanje.

postovanje je blaga reč za moja osjećanja.
mmm, "i am the walrus".
omiljeta beatles stvar. to i "back in the ussr".

i da! živeo slobodarski narod lihtenštajna.


zzzzzzzzzz, premot, premot, stop, play
trener trener 19:09 25.04.2008

Re: ..

Spiridon
pre pola sata sam hteo da okacim komentar kod Cede Urosevica vezan za ovaj Vucicev spot.

Ova odvratna njuska mi je ogadila moju omoljenu pesmu od Simona and Garfunkela.

jbg i meni...a nisam gledao spot mogu samo da zamislim na šta to liči,ali zar je moguće da i to urade?
Vračarac Vračarac 08:57 25.04.2008

Kulturo, stižem

Vučić k'o Vučić, od njega se ništa dobro ne očekuje. Mene fascinira jedan drugi lik - Velja Ilić, jedan od pionira srpske kulture političkog izražavanja. Izgleda da je njegov recept na bazi teranja majke u "određeno mesto" generalno prihvaćen u ovdašnjem političkom životu. Još predizborna kampanja za prevremene parlamentarne izbore nije pošteno ni počela, a pretendenti na mesto u poslaničkim skamijama međusobno se časte "epitetima" koji inače pripadaju kliničkoj psihijatriji. Te onaj "nije normalan", te ovome su "svrake popile mozak", trećeg je "vreme pregazilo" (taj, inače, smatra da još živimo u 19. veku), četvrti je "dokazani izdajnik", a sabiranje izjava "ludak", "kreten", "strani plaćenik" spada u oblast više matematike. Dobro, šta se može, tako to biva. U političkoj borbi sva su sredstva dozvoljena. Osim što nije dozvoljeno lepo i civilizovano ponašanje.

dragan7557 dragan7557 12:04 25.04.2008

Re: Kulturo, stižem

Mene fascinira jedan drugi lik - Velja Ilić, jedan od pionira srpske kulture političkog izražavanja. Izgleda da je njegov recept na bazi teranja majke u "određeno mesto" generalno prihvaćen u ovdašnjem političkom životu.


Slušaj psihijateru,
nije to Veljin patenat već izvorno čitaj citat:

I ja služim moga Maksima (kez u Srbiji I Srpski Ustanak),godinu i polovinu, vaši jedući,glad trpljeći (pisac je dobrovoljac iz Vojvodine) No to je za mene bilo najskupocenij stvar na svetu (ustanak).
Samo što pri Maksimu osta' gol, bez aljina, azovem se ćata jedne nahije.
I sramota mi se čini velikačini golim biti, ovako moleći Maksima da mi ili aljine načini ili ajluk (plata) za godinu i po plati,pa ću ja sam sebe odenuti.

Nastavak u Srpskom Sovjetu (najvi organ za vreme Karađorđije m.p.) pošto je knez Maksim optužio pisca Nićifora da ga je poharo (opljačkao)
Prisutni: Gospodar Mladen (tužilac i sudija) Knez Sima i proči sovjetnici okolo sedu na stolicama a tu je i starac Dositej Obradović.
Onda gospodar Mladen reče mi:
-Jesi l' ti , more kod kneza Maksima u Starovlaškoj pisar bio?
Odgovorim:
- Jesam.
- Pa što si ti po'arao kneza Maksima? Udario si mu na kuću i silom sanduke porazbijao i novce mu odneo. Zar tako, more valja, kad služite kod jednog gospodara, i plaća vam i rani vas, još najposle da ga arate i kradete!
Kažem ja:
- Gospodaru Mladene, to sve nije istina. ... pisac redova traži suočenje sa Maksimom da se dokaže da Maksim laže pa će delo izaći na videlo
Gospodar Mladen reče: e da, da pišemoza onaka junaka koji granicu čuva od Turaka zbog tebe da dođe!
Onda knez Sima preseče mu reč, upita me:
- Odakle si ti?
Reko' mu :
- Iz Srema.
- Iz kog sela?
- Iz Dobrinaca.
Onda on :

_ Jebem vam mater švapsku.....Ta da nisi ti njega pokrao, ne i on to pisao.....
Onda knez Sima reče :
- Taki (optuženi) da se u grad odvede i da se okuje, pa ad se treći dan obesi, zašto Švabe (vojvođanski Srbi dobrovoljci m.p.) mlogo nam zla po zemlji čine i mute.

- Sudite sad premili čitatelji i slatki rode srpski, kako neučeni ljudi i iz šume naprasno sude bez murafe(suočenja)...

Izvod je iz knjige : Žizni Opisanija Moja Nićifora Ninkovića Ličnog berberina i doktora knza Miloša Obrenović.

Znači u Srpskoj Skupštini način ponašanja i rečnik su na nivou 1806 a Minister Mr. Velja samo kopira način ponašanja svojih prethodnika dok mu se Koalicioni partner savetuje sa Karađorđem.

Trebalo bi da te fasciniraju izvori a ne blede kopije.Za dvesta godina Vlast se nije promenila.
dragan7557
25 avril 2008
Vračarac Vračarac 12:34 25.04.2008

Re: Kulturo, stižem

Izgleda da se dobro primilo.
dragan7557 dragan7557 12:42 25.04.2008

Re: Kulturo, stižem

Vračarac
Izgleda da se dobro primilo.


Ka' Sekvoja Gigantea , živi 'iljade godina.
rayzippo rayzippo 15:24 25.04.2008

Re: Kulturo, stižem

Vračarac
Vučić k'o Vučić, od njega se ništa dobro ne očekuje. Mene fascinira jedan drugi lik - Velja Ilić, jedan od pionira srpske kulture političkog izražavanja. Izgleda da je njegov recept na bazi teranja majke u "određeno mesto" generalno prihvaćen u ovdašnjem političkom životu. Još predizborna kampanja za prevremene parlamentarne izbore nije pošteno ni počela, a pretendenti na mesto u poslaničkim skamijama međusobno se časte "epitetima" koji inače pripadaju kliničkoj psihijatriji. Te onaj "nije normalan", te ovome su "svrake popile mozak", trećeg je "vreme pregazilo" (taj, inače, smatra da još živimo u 19. veku), četvrti je "dokazani izdajnik", a sabiranje izjava "ludak", "kreten", "strani plaćenik" spada u oblast više matematike. Dobro, šta se može, tako to biva. U političkoj borbi sva su sredstva dozvoljena. Osim što nije dozvoljeno lepo i civilizovano ponašanje.



solana.on je potrosen politicar,njegovo vreme je proslo-rece velja na predizbornom mitingu tamo negde..
Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 09:03 25.04.2008

Jeste

A vi, što ste dali i SandG, MLK, što imate i ženu i person of color kao kandidate, pa ne dajte DS da pravi vladu sa DSS, plizzz! nešto su mi ovi EUpljani isto u nockdown rekla bih.


Jeste, ne znam sta ce vam ovo al' sve ostalo potpisujem i dajem PREPORUKU...
AlexDunja AlexDunja 09:06 25.04.2008

:(

ne gledam tv ,
kad krenu kampanje , narocito,
pa nisam videla spot.
s&g???
nedopustivo.stvarno.
adam weisphaut adam weisphaut 09:32 25.04.2008

Re: :(

AlexDunja
ne gledam tv ,
kad krenu kampanje , narocito,
pa nisam videla spot.
s&g???
nedopustivo.stvarno.

Vučić voli r'nr. Onomad je hteo da dovede Franca Ferdinanda u BG (što je napravilo pometnju među radikalskim redovima, jer oni pomisliše na rahmetlog austrijskog nadvojvodu )
AlexDunja AlexDunja 09:39 25.04.2008

Re: :(

Onomad je hteo da dovede Franca Ferdinanda u BG

secam se.
pa otud je krenula prica
da se radikali menjaju :((
adam weisphaut adam weisphaut 09:44 25.04.2008

Re: :(


secam se.
pa otud je krenula prica
da se radikali menjaju :((

Pa to je bilo u kampanji za gradonačelnika, i bilo je blizu u drugom krugu protiv pokojnog Bogdanovića 50,5 : 49,5 (ako se ne varam).
Marko Boskovic Marko Boskovic 10:06 25.04.2008

Re: :(

adam weisphaut

Vučić voli r'nr. Onomad je hteo da dovede Franca Ferdinanda u BG (što je napravilo pometnju među radikalskim redovima, jer oni pomisliše na rahmetlog austrijskog nadvojvodu )


Pa su odmah napravili novu Mladu Bosnu
Izmena:link popravljen
Jelena Milić Jelena Milić 10:08 25.04.2008

Re: :(

zar ne bi trebali nesto gde se ne gubi srpski identitet u globalizaciji, nesto domace sto svi znamo...ili rusko....
AlexDunja AlexDunja 10:30 25.04.2008

Re: :(

zar ne bi trebali nesto gde se ne gubi srpski identitet u globalizaciji, nesto domace sto svi znamo...ili rusko....

:)))
evo predloga - zveri
Maksa Maksa 12:05 25.04.2008

Re: :(

Vučić voli r'nr.


Verovali ili ne, voli i Toma. Sećam se jedne "Dođi u ponoć da slušamo ploče" emisije na B92 ranih devedesetih kad su doveli Tomu da pušta svoju omiljenu muziku. Puštao je red Stounsa, red Iglsa, i sve tako. Bez zezanja.

No svejedno.
JJ Beba JJ Beba 14:31 25.04.2008

Re: :(

secam se.
pa otud je krenula prica
da se radikali menjaju :((

čuj menjaju!! da se menjaju stavili binešto ovako
taman je- Vučić& Nikolić
AlexDunja AlexDunja 14:46 25.04.2008

Re: :(

čuj menjaju!! da se menjaju stavili binešto ovako

gde se njih seti?!
:))
Maksa Maksa 15:01 25.04.2008

Re: :(

JJ Beba
secam se.
pa otud je krenula prica
da se radikali menjaju :((
čuj menjaju!! da se menjaju stavili binešto ovako
taman je- Vučić& Nikolić


Ili 'nešto vako: Would I Lie To You.

JJ Beba JJ Beba 15:49 25.04.2008

Re: :(

AlexDunja
čuj menjaju!! da se menjaju stavili binešto ovakogde se njih seti?!:))

pa gdeš' lepše za njih do do Milli Vanilli. reformisani qqqqqq
ipak mislim da im je ova po meri, a da ova definiše izborna obećanja
AlexDunja AlexDunja 15:55 25.04.2008

Re: :(

ipak mislim da im je ova po meri, a da ova definiše izborna obećanja

expert si za satelite:))
vec jednom, komp "teo da mi se
samoraznese , ko bombas samoubica
kad si kacila ovu policiju!!!!
upamtila sam ti to! samo da znas:))
vodi racuna, plemenita je to makina
ne moz' da podnese.....
JJ Beba JJ Beba 16:11 25.04.2008

Re: :(

vodi racuna, plemenita je to makina
ne moz' da podnese.....

dobro. evo nešto mirnije
:))
angie angie 16:23 25.04.2008

Re: :(

binešto ovako


a ha ha ha,...extra, samo dredovi hvale:))))
AlexDunja AlexDunja 16:25 25.04.2008

Re: :(

dobro. evo nešto mirnije

ti si cudo!!!
skochko na kawai makini je
nestvaran!!!
Artur Dent Artur Dent 15:39 27.04.2008

Re: :(

adam weisphaut

Vučić voli r'nr.

Ne, ne voli. On voli klasicnu ljiga-pop muziku, sa narodnjacima za veselje. Sve to je predizborni trik, da se prikaze kao "urban" i "moderan". Ince je klasicni autoritarni fasista, koji bi zabranio izlaske posle 22h i vecinu oblika zabave.
jaksa scekic jaksa scekic 09:23 25.04.2008

Spot,muzika i ostale stvari

Sto se tice muzike stvar je vise nego jednostavna. Postoji Sokoj i evo sta izmedju ostalog pise na njihovom sajtu "Muzika je zakonom zaštićeno autorsko delo koje pripada autoru - stvaraocu! Morate ga pitati i zatražiti njegovu dozvolu da biste je koristili!".
Znaci ako vec Sokoj juri RTS i preti oduzimanjem Eurosonga, evo prilike da traze ili da se plati koriscenje muziike, ili ako nije placeno da se spot "skine" sa programa.
Ipak nije sve crno, kad se uporede rezultati ranijih izbora sa najnovijim procenama svi idu u plus na ustrb DSS-NS. Sad treba prihvatiti Veljinu ponudu za opkladu da ce DSS-NS ici na 17%. Treba uzeti coveku pare. Ako ovi izbori iznedre da V.K. vise nece biti premijer ni u jednoj kombinaciji ja zadovoljan. Malo li je na ovu skupocu.
Zato mi je Zaretov komentar u Politici u sustini OK



J

PS:Zovi na kuglanje,ja nikako da nadjem drustvo :))))
Jelena Milić Jelena Milić 09:26 25.04.2008

Re: Spot,muzika i ostale stvari

deal:)

brat sava i ja smo vec na yutube gledali skolu i trikove i to! priznajem nekako mi nikad nije delovao kao sport, al ne da je super, samo sto me sve boli, al je super.
Atomski mrav Atomski mrav 19:23 25.04.2008

Re: Spot,muzika i ostale stvari

E, jbg... zakasnio sam na ovaj post! Hteo sam da te upozorim na upalu mišića posle kuglanja ali... :(
niki m niki m 09:29 25.04.2008

da li bas....

U t
renutku kad radikali samo što nisu natrag na vlasti a stepen maloletničkog nasilja raste po eksponencijalnoj krivoj. Da li roditeljska odgovornost podrazumeva i građansku odgovornost.


Mada nije eksplicitno dovedeno u vezu, ipak , iz ove recenice bi se dalo naslutiti da izmedju dolaska radikala na vlast i porasta maloletnickog nasilja ima neke veze. S obzirom, da je maloletnicko nasilje postalo globalni fenomen tkz. judeo-hriscanskih drustava da li to znaci da ce Seselj postati sledeci gensek UN, a Gordana Pop Lazic je vidjena za izvrsnog direktora UNEP-a?
Jelena Milić Jelena Milić 09:31 25.04.2008

Re: da li bas....

e samo sam cekala da neko napravi ovo paralelu

maloletnickog nasilja i zloupotreba dece svih vrsta ima mnogo, mnogo, vise u juznoj Americi i Aziji i Africi ( sta su deca ratnici u sijera leoneu) samo sto ova nesretna judeohriscanska drustva na to vise obracaju paznju i traze resenja i ne kriju temu pod tepih .....vec na cnn danima o onim mormonima i dilemama....
niki m niki m 09:41 25.04.2008

Re: da li bas....

( sta su deca ratnici u sijera leoneu)


Sta god da su, nisu maloletnicko nasilje vec zloupotreba dece od strane odraslih.

Cinjenica je da se u razvijenim drustvima vise obraca paznja na ovaj fenomen ali je cinjenica da je sinoc na Dnevniku RTS bilo govora o porastu maloletnickog nasilja kod nas, plus sto su emitovali krajnje dramatican snimak premlacivanja bejzbol palicom u Valjevu. Ovo govori da se i kod nas ne krije problem ispod tepiha. I pored toga, sto radikali dolaze na vlast. Ostaje pitanje sta je uopste vasa teza i kakve veze imaju radikali i maloletnicko nasilje.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:47 25.04.2008

Re: da li bas....

Jelena Milić
samo sto ova nesretna judeohriscanska drustva na to vise obracaju paznju i traze resenja i ne kriju temu pod tepih


Jelena,

tamo gde na vlast dodju partije desno-hriscanske provinijenicje je obicno manje kriminala ukljucujuci i maloletnicku delikvenciju. U Nemackoj ti je za to primer Bavarska u kojoj apsolutnu vecinu ima (jos uvek) desna CSU (hriscansko socijalna unija). Ali sve ima svoju cenu - te desnicarske partije naginju "cvrscoj ruci" i uvodjenju reda ... i sto vecim ovlascenjima policije (i insistiraju na hristovom rapecu u svakoj ucionici. A tome se opet protive oni liberalniji i oni koji insistiraju na ljudskim pravima - drugim recima manje kriminala obicno znaci i manje ljudskih prava i naginjanje ka policijskoj drzavi ...

Drugo, porast delikvencije nema veze sa porastom uticaja crkve (kako neki skojevci na Kviriijinom blogu pokusavaju da dokazu nego sa porastom siromastva u sirim slojevima drustva. Pa oni "besprizorni" i besperspektivni iskaljuju svoje frustracije nasiljem nad drugima ... A sto je kapitalizam liberalniji to je jaz izmedju bogatih i siromasnih u jednom drustvu veci ... i vise je onih (pre)bogatih, ali i onih najsiromasnijh koji zive u slamovima (koji su opet izvor svih oblika delikvenicje) ...

pozz


Maksa Maksa 12:08 25.04.2008

Re: da li bas....

Ostaje pitanje sta je uopste vasa teza i kakve veze imaju radikali i maloletnicko nasilje.


Osim što je Tomislav Nikolić februarsku huligansku lomljavu u Beogradu prokomentarisao sa "Ne dirajte mi tu decu!", stvaaarno nemaju nikakve.

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 12:15 25.04.2008

Re: da li bas....

Maksa
Osim što je Tomislav Nikolić februarsku huligansku lomljavu u Beogradu prokomentarisao sa "Ne dirajte mi tu decu!", stvaaarno nemaju nikakve.


Hm, to je vec bila organizovana akcija sa politickim ciljem pa je ne bih mesao sa opstom delikvencijom u drustvu. Nije to naravno nikakvo opravdanje napada na ambasade (NAPROTIV) ... ali je jednostavno nesto drugo ...
Maksa Maksa 12:28 25.04.2008

Re: da li bas....

Virtuelni Vasilije
Maksa
Osim što je Tomislav Nikolić februarsku huligansku lomljavu u Beogradu prokomentarisao sa "Ne dirajte mi tu decu!", stvaaarno nemaju nikakve.


Hm, to je vec bila organizovana akcija sa politickim ciljem pa je ne bih mesao sa opstom delikvencijom u drustvu. Nije to naravno nikakvo opravdanje napada na ambasade (NAPROTIV) ... ali je jednostavno nesto drugo ...


Ja bih to itekako mešao. Poruka je: okej je razbiti Mekdonalds i poneku banku, olupati radnje i obrstiti ih, zapaliti poneku ambasadu, i sl. bogougodna rekreacija - Za Srbiju. Iz toga neumitno sledi i da je bogougno prebiti nekog ko ne posti. Misliš da će neuki navijač iz da uvidi razliku?

Poruka je rudimentarna i prosta - nasilje je okej, ako je za Srbiju ( Pravoslavlje = Srbija, Ne Postiti != Pravoslavlje => Ne Postiti != Srbija). Nasilje je okej, a interpretacija uslova je široka i slobodna, pa kom opanci, kom obojci, kom bejzbol palica.

Vezu možeš da ne vidiš samo ako ne želiš.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 13:42 25.04.2008

Re: da li bas....

Hehe Makso, ne mogu da ne vidim vezu kad je ti tako lepo "nacrtas".

Ja sam jedan od prvih na ovom blogu ustao protiv nasilja na dan protesta (za koji sam i sam bio kao MIRAN protest) ... i ocenio ga kao ruznu POLITICKU (zlo)NAMERU...

Ali opet se ne slazem sa ovom tvojom "kreativnom" logikom ... Poruka nasilja prema ambasadama je za mene bila "na nasilje i krsenje medjunaradnog prava odgovaramo na ISTI nacin" (naravno ja licno sam bio vrlo i protiv toga)...

A ovaj deo logike sa postom, pravoslavljem, Srbijom i nasiljem mi se jos manje svidja. Na ISTI nacin se mogu napraviti analgone logicke konstrukcije sa ljudskim pravima, EU i nasiljem(bombardovanjem, ubijanjem nevinih ljudi) ... ili sa pravdom, haskim tribunalom i ubijanjem svedoka (i prodajom ljudskih organa) ... ili sa Kosovom, nezavisnoscu i etnickim ciscenjem(i podrskom njemu, placenistvom itd...)...

Da zakljucim: postoje sigurno i ekstremisti koji se ponasaju po onoj tvojoj logici i koji zloupotrebljavaju i iskrivljuju pravoslavlje ... kao sto postoje i ekstremisti koji zloupotrebljavaju ljudska prava ali ih ja ipak ne bih "prisivao" velikom delu gradjana i (ne)politickih organizacija ... nego ih tretirao bas tako - kao ekstremiste (koji pothranjuju jedni druge)... Kao sto oni koji tolerisu/podrzavaju nasilje ne mogu biti pravoslavci ... tako ni oni koji tolerisu/podrzavaju krsenje ljudskih prava ne mogu biti pravi borci za njih ... I kao sto zbog tih "prekrsilaca" ne mogu biti protiv glavnih organizacija koje sire i zastupaju ljudska prava tako ne mogu ni protiv onih koji zastupaju pravoslavlje ...

pozz
Maksa Maksa 14:26 25.04.2008

Re: da li bas....

Poruka nasilja prema ambasadama je za mene bila "na nasilje i krsenje medjunaradnog prava odgovaramo na ISTI nacin"


Nism baš siguran da su oni koji su išli na ambasade (da ne preskočimo i Mekdonalds, banke, i silne razbijene i oplevljene radnje po centru) nosili ispod miške knjige o međunarodnom pravu. Šta ti misliš, onako intuitivno, od recimo učesnika u zadnja 4 izdvojena nasilna incidenta, koliki je presek skupa sa onima što su vitlali po Beogradu onomad? Ja mislim da je to podskup.

Virtuelni Vasilije
Da zakljucim: postoje sigurno i ekstremisti koji se ponasaju po onoj tvojoj logici i koji zloupotrebljavaju i iskrivljuju pravoslavlje ..


Da se vratimo na početak - neko je pitao "kada je SRS aminovao nasilno ponašanje huligana?", i ja napisao kada je predsednik SRS to uradio. Ako si ga eksplicitno aminovao jednom, onda si pustio zver iz kaveza. Dakle niko ne kaže da su SPC i SRS izdali zvanično ili nezvanično saopštenje u kome se kaže "aj' sad svi Punokrvni Pravoslavni Srbi na ulicu, pa propitajte prolaznike je l' poste, pa ko ne posti umlatiti ga i spaliti na licu mesta", niko nije toliko blentav. To što su ono bili Viši Ciljevi a onda je to degen uzeo i eksploatiše iz svojih Nižih Pobuda, sorry but jebiga.

Reč je o, bemliga, geštaltu koji nosi to aminovanje i o duhu vremena koje se oko nas pomalja. Potpuno je nebitno da li je to Pravoslavlje vs Ne-pravoslavlje, Srbija vs Zli Svet, Zvezda vs Partizan, Mocart Kugle vs After Eight. Sticaj je okolnosti što je to ovde Pravoslavlje i Srbija. Debilima u Čoporu možeš da daš bilo šta kao povod, i oni će se za to uhvatiti. Poenta je - kad ih jednom instrumentalizuješ za Više Ciljeve i daš im legitimitet za nasilno ponašanje to se jako lako otima kontroli, i ubrzo svake nedelje u novinama imaš Slučajeve. A imaš.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:55 25.04.2008

Re: da li bas....

Maksa
Nism baš siguran da su oni koji su išli na ambasade (da ne preskočimo i Mekdonalds, banke, i silne razbijene i oplevljene radnje po centru) nosili ispod miške knjige o međunarodnom pravu


Ma ok, nisam ja ni mislio na njih nego na one koji su ih (in)direktno organizovali (ne znam koliko je bilo direktno pa sam neodredjen) ... Da su SRS i DSS u tom smislu preterali ne sporim ni ja (i to kritikujem) i da im se to moze obiti o glavu (i vec jeste onim pljackanjem prodavnica) ...

Ostajem samo pri mom generalnom stavu da je desnica prirodno naklonjena cvrstoj ruci, policijskoj drzavi i da ce eventualni dolazak radikala na vlast najmanje biti problematican zbog eventualnog porasta neorganizovanog nasilja na ulicama i maloletnicke delikvencije ...

Za crkvu se vec ne bih slozio da na bilo koji nacin podstice nasilje, bez obzira na neke ekscesne popove i/ili neka prectukivanja ... ta precutkivanja tumacim vise kao recimo slicna precutkvianja njihovih kolega na zapadu u vezi stvari koje su neka vrsta sramote za njih pa bi ih "gurnuli pod tepih" ...

pozz
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:30 25.04.2008

Re: da li bas....

Ma ok, nisam ja ni mislio na njih nego na one koji su ih (in)direktno organizovali (ne znam koliko je bilo direktno pa sam neodredjen) ... Da su SRS i DSS u tom smislu preterali ne sporim ni ja

Što beše Vaso indirektno organizovanje....o))
Maksa Maksa 17:49 25.04.2008

Re: da li bas....

da ce eventualni dolazak radikala na vlast najmanje biti problematican zbog eventualnog porasta neorganizovanog nasilja


A organizovanog?

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:05 25.04.2008

Re: da li bas....

Za crkvu se vec ne bih slozio da na bilo koji nacin podstice nasilje, bez obzira na neke ekscesne popove i/ili neka prectukivanja ... ta precutkivanja tumacim vise kao recimo slicna precutkvianja njihovih kolega na zapadu u vezi stvari koje su neka vrsta sramote za njih pa bi ih "gurnuli pod tepih" ...

Ma jok....gde bi to crkva radila...
Jesi li čuo Vaso kada za "Obraz", "Dveri", "Nomokamnon", "Sv Justina", 1389, i slične organizacije...jesi li čuo kako prekidaju izložbe, tribine, napadaju homoseksualce, biju one koji ne poste i slične stvari. Ili, kako su palili masu pred ambasadama dok su radili generalnu probu za ono kako ti zoveš "indirektno organizovano paljenje", baš čelnici tih organizacija. Iako oni lično ne bacaju molotovljeve koktele, to je ta ekipa..Svi oni imaju blagoslov matere crkve i pozivaju se na nju....i pravoslavlje....Nisam čuo da je crkva osudila i jedan akt nasilja tih grupa...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:48 25.04.2008

Re: da li bas....

Maksa
A organizovanog?


Hahaha pa mislim i organizovanog ... kad imas vlast onda ti je svaki kriminal konkurencija (teski su za kontrolu a i sto vise oni otmu od naroda, ostaje manje tebi:))). Osim bas ako ti je ponekad potrebno nesto "indirektno":


Dragec
Što beše Vaso indirektno organizovanje....o))


Ih bre, Dragec, sta pitas vasu laika kad se ti tolike godine bavis politikom ... i sa stanovista pozicije i opozicije?

Ja ovo "indirektno organizovanje" zamisljam tako da lepo sklonis policijsko obezbedjenje iz okoline ambasada (ili ostavis nedovoljan broj policajaca koji naravno da moraju da se skolone/pobegnu i sami) ... E sad kako je stvarno bilo nemam pojma - ti bi mogao bolje da znas - problem je samo sto ti ja ne bih verovao jer ti pricas sa stanovista tvojih trenutnih politickih (i izbornih) interesa

pozz
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 19:09 25.04.2008

Re: da li bas....

Dragec

Nisam čuo da je crkva osudila i jedan akt nasilja tih grupa...


Ah, vi sa vasim uobicajenim "dokazom" da se "nije ogradila/osudila" ... To je obicna besmislica. Zasto bi se bilo koja pristojna osoba ili organizacija "ogradjivala" od zlocina? Valjda se to podrazumeva? Ne mislis valjda samo zbog vas da vi to ne bi koristili kao argument? O nekim razlozima za precutkivanje sam vec pisao Maksi ...

Nemam ja razloga da branim crkvu ali mi preko glave ovo vase ogavno pausalno optuzivanje i pljuvanje koje je prevrsilo svaku meru ... I popovi su ljudi kao i ucitelji, lekari, politicari ili clanovi raznih NVO pa ih ima i za pohvalu i kritku ...

Ali ipak ja neuporedivo vise verujem crkvi(iako nisam religiozan) nego recimo ZUC... One bi vec po nazivu morale da budu ANTIRATNA ORGANIZACIJA a ne da ovako besramno zastupaju i brane NATO politiku na Balkanu ... I jos nastupaju kao politicka organizacija "opste prakse" pa su u svakoj "corbi mirodjija". Evo sad se zaboga petljaju i u pitanja sekularne drzave? Valjda bar zene u crnom u svakoj zemlji u svetu idu na neku vrstu parastosa, na groblja i mole se za pokoj dusa nastradalih ...

pozz
vucko vucko 09:33 25.04.2008

Sonny wanders beyond his interior walls

No it isnt strange, after changes upon changes, we are more or less the same
After changes we are more or less the same


Nisam gledao taj spot, ali pitam se otkud baš "boksera" - to je malo luzerska pesma za nekoga koji je u izbornoj kampanji... nešto kao "Devojka iz grada" od Miroslava Ilića... "morao sam kući da se vratim, svome domu, u rođeno selo".

U tom smislu, evo ti jednu koračnicu za dobro raspoloženje :)



Some people say a lie is just a lie
But I say the cross is in the ballpark
Why deny the obvious child?

Kad rešiš da se moliš, proveri u kojoj si crkvi prvo :)
steel steel 09:47 25.04.2008

b a l o n i ??

svako ko glasa za njih dobiće balon ... (a ako pobede.. napravice jos par miliona komada i podeliti vaskolikom stanovnistvu da se zabavlja i duva)



Doctor Wu Doctor Wu 10:03 25.04.2008

Evo dobrih vesti....

Pošto je radikal nad radikalima, čeda urošević odlučio da se pridruži svom kolegi Dragecu i "našoj Bilji" i počeo da banuje na svom blogu sve koji "drukčije kažu, kleveću i lažu" evo da ovde okačim ovu lepu vest (o čijoj smo izvesnosti, inače, pisali u prošlom Jeleninom blogu): elem, ukidanje viza do kraja godine, sa ili bez radikala na vlasti.
Jelena Milić Jelena Milić 10:12 25.04.2008

uslovno dobre vesti wu

ako se ispuni toliko toga....sa radiklima na vlasti, ne verujem da hoce



....tom dokumentu nabrojani su uslovi koji moraju da budu ispunjeni da bi građani Srbije mogli da putuju u EU bez viza. Kako saznaje B92, "mapa puta" bi Beogradu trebalo da bude predstavljena 7. maja.

Evropska komisija će prethodno potpuno uobličiti tekst ovog dokumenta koji će biti dostavljen Vladi Srbije s predlogom da se pokrene dijalog o sklapanju Sporazuma EU-Srbija o ukidanju viza, a to bi moglo postpene da se primenjuje početkom sledeće godine.

Kroz izradu nacrta ovih mera za liberalizaciju viza za državljane Srbije je ocenjeno da je Srbija po pripremama za uvođenje biometrijskih pasoša i drugim dostignutim standardima odmakla ispred ostalih država Zapadnog Balkana.

U nacrtu redosleda mera, u koji je imala uvid agencija Beta, podvlači se da liberalizacija viza spada u okvir evropske perspektive Zapadnog Balkana
, kao i da će brzina ukidanja viza za građane svake od zemalja Zapadnog Balkana pojedinačno, zavisiti od napretka koja svaka od njih ostvari u ispunjavanju uslova.

Jedan od glavnih uslova za potpunu bezbednost dokumenata i stavljanja Srbije na "belu šengen listu" jeste izdavanje biometrijskog pasoša u skladu sa, kako se naglašava, standardima EU i Organizacije za međunarodnu civllnu avijaciju.

U nacrtu mera od Srbije se zahteva efikasnast u szbijanju ilegalne emigracije i sprovođenje Sporazuma o vraćanju ilegalnih imigranata i readmisiji. Takođe se traži i potpuno siguran nadzor granica , suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, kao i usvajanje i sprovođenje zakona o sprečavanju finansiranja terorizma i oduzimanje imetka stečenog kriminalom
vucko vucko 10:15 25.04.2008

Jakako


U nacrtu mera od Srbije se zahteva efikasnast u szbijanju ilegalne emigracije i sprovođenje Sporazuma o vraćanju ilegalnih imigranata i readmisiji. Takođe se traži i potpuno siguran nadzor granica , suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, kao i usvajanje i sprovođenje zakona o sprečavanju finansiranja terorizma i oduzimanje imetka stečenog kriminalom

Pa to su radikalski prioriteti, zar ne?
jaksa scekic jaksa scekic 10:22 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

Jelena,

pricali smo na proslom Blogu. Radikali da su imalo pametni (a jesu jer ne bi dogurali do ovog procenta da nisu ) sredice sve ove nabrojane uslove "suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, kao i usvajanje i sprovođenje zakona o sprečavanju finansiranja terorizma i oduzimanje imetka stečenog kriminalom"
Ovi stalno to i porucuju u kampanji, a narod to voli da cuje, jos kad se najave neka apsenja eto glasova.
Ja ih ne bi potcenjivao.Sem ako volsebno EU ne smisli uslov za vize "dobrosusedske odnose" i ko zna sta. Jer mislim da smo apsolvirali ekonomske sunovrati nema sa radikalskom vladom, ali usporavanje demokratizacije drustva (ma sta to znacilo) po svemu sudeci nam sleduje.
Lepo Ti ja kazem, psihicki se spremam za radikale :))))
Jelena Milić Jelena Milić 10:25 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

pa spremam se spremam se...ja sam na prozaku, adi, kuglanju, fox life, internetu, orhanu pamuku i ipodu
Jelena Milić Jelena Milić 10:26 25.04.2008

Re: Jakako

ih sta su sve radiklaski prioriteti ...oni i manjince vole ...i maldica....
Doctor Wu Doctor Wu 10:26 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

Jelena Milić
ako se ispuni toliko toga....sa radiklima na vlasti, ne verujem da hoce ....

pa, dobro, tačno je da su uslovi napisani okruglo pa na ćoše, bez jasnih kriterijuma. ali, niko ne pominje hag i te gluposti, tako da ban na vize može da se skine kad god to njima odgovara.

moja procena je da će se to desiti vrlo skoro: englezima je više nego neophodan novi talas imigranata za podizanje ekonomije, a sad je samo pitanje dokle će se nemačka držati. cijenim, ove jeseni.

interesantno mi je da ključni kriterijum, biometrijski pasoš, i ocenu 'da je Srbija po pripremama za uvođenje biometrijskih pasoša i drugim dostignutim standardima odmakla ispred ostalih država Zapadnog Balkana'
nisi boldovala.
jaksa scekic jaksa scekic 10:35 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

Doctor Wu

interesantno mi je da ključni kriterijum, biometrijski pasoš, i ocenu 'da je Srbija po pripremama za uvođenje biometrijskih pasoša i drugim dostignutim standardima odmakla ispred ostalih država Zapadnog Balkana' nisi boldovala.



Nesto mi ta formulacija nije bas najjasnija da je Srbija najdalje odmakla, CG krece da izdaje 5 maja biometrijske pasose, a Makedonija i Bosna mislim da ih vec imaju. A nasi pasosi prvo mart,pa april,pa sad krajem maja, pa onda .....
Jelena Milić Jelena Milić 10:39 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

wu, opste je poznato mesto da liberalizacija i saa nisu povezani...da za saa ne treba hag...etc...kao i to da je srbija u mnogim aspektima kao drzava funkcionalnija od nekih drugih na ZB ( mada konkurencija nije neka:) pa valjda zato nisam....

ja ne verujem da je u pitanju priliv radne snage, to smo debatovali vec negde ( u ostalom imaju kosovo za to :) i onoliko migranata koje oce da vrate, a mi smo secas se losi u obrazovanju big time tako da ta romanticna prica treba im nasa obrazovana a jeftina radna snaga ne pije vodu...pre verujem d aje generalna EU zabrinutost i konfuzija oko dugorocne politke na ZB


i tebi i jaski i vucku odgovor --da to jesu radikalske price ali sam skepticna u realizaciju, mislim kako povuci granicu izmedju obicnog organizaovanog i ratnog zlocina....ako kazu nikad mladic u hag, ko ce njima ikad da veruje da ce drugi kriminal da suzbijaju...sta je to common law according to radicals? pa nece moci.
Doctor Wu Doctor Wu 10:44 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

evo pošto sam se jutros (i ne samo jutros) baš rastrabunjao da obrazložim kako ja to vidim: elem, Engleskoj u ovom trenutku treba jedno 500-600K imigranata. To popunjava jedno 250K-300K stanova, što je dovoljno da se spase tržište buy-to-let nekretnina. Za to vreme, rente u Beogradu će pasti- jer će mnogi klinac radije da ide u Londru da zaradi svojih £5-£6/sat i da ih spuca po Covent Gardenu i Leicester Squareu nego da baza po Knez Mihailovoj-, pašće i cene nekretnina (pre svega na Novom Beogradu) pa će se mnogi kupac nekretnina u 67. bloku udarati u glavu.

Za Srbe koji odluče da ostanu u Srbiji dobra strana tog odliva je što će nagli odliv radne snage dovesti do nedostatka iste u Srbiji, što će povećati plate, pa će i u Srbiji da se živne. To će potrajati jedno 2-3 godine, dok klinci ne izgustiraju Londru, onda će ukapirati da mogu da pokrenu nove biznise kući i počeće vraćanje.

Eto, to je scenario koji ja vidim. To je ono što se desilo Litvancima, Poljacima, Slovacima- verujem da će isto biti i sa nama.
jaksa scekic jaksa scekic 10:54 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

Sad cu da kazem nesto i nemojte me odmah napadati i kamenovati. Ako se ne varam slicnu retoriku je imao HDZ za vreme Tudjmana, pa sad Gotovina sedi u Hagu, lome se ilegalno podignuti spomenici ustaskim bojovnicima.
Opet kazem, ne odmah krucificirati za ovo..Niti je ovo amnestiranje Radikala. Ni blizu..
Jelena Milić Jelena Milić 10:57 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

wu ali nema klinaca toliko....niti ce se njihova kupovna moc promeniti toliko u londonu da ovde nekretnine menjau cenu...oni ni ovde ne uticu na cene nekretnina...ko ih ima ima ih po 4-5 ko dodik i co, i crnogorci koji kupuju bgd ako...al ne srednja klasa i omladina...njih demografski nema toliko da bi drasticnije promenili bilo sta...

koje radne snage, potpuno neskolovane...
Jelena Milić Jelena Milić 11:00 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

necu te kamenovati ( kuglom cu te diskretno u delta sitiju) al trenda hdz-normalizacije ovde nema, ni pocetaka........da bi se to desilo, po meni, potreban je siroki drustveni dijalog, stalna komunikacija i rad sa radikalskim biracima i bojkot njihove elite dok promovise mladica....

u cro je i tad bio pro EU konsenzus sirok, a pro eU konsenzus doprinosi peglanju, ovde ga, takodje, nema see cesid
Brooklyn Brooklyn 11:05 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

wu ali nema klinaca toliko....niti ce se njihova kupovna moc promeniti toliko u londonu da ovde nekretnine menjau cenu...oni ni ovde ne uticu na cene nekretnina

nece kupovati nekretnine ni ovde ni u londonu, ali negde moraju da zive, pa onda iznajmljuju. to znaci da buy-to-let investotori imaju stanare, pa naplacuju stanarinu, pa imaju odakle da vracaju svoje mortgage, pa ti stanovi ne idu na aukcije. to je u londonu.

u srbiji: ako velik broj ode u london, onda ovi crnogorci sa 4-5 nemaju kome da iznajmljuju.

kada vec mora da se crta...
Doctor Wu Doctor Wu 11:06 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

Jelena Milić
wu ali nema klinaca toliko....niti ce se njihova kupovna moc promeniti toliko u londonu da ovde nekretnine menjau cenu...oni ni ovde ne uticu na cene nekretnina...ko ih ima ima ih po 4-5 ko dodik i co, i crnogorci koji kupuju bgd ako...al ne srednja klasa i omladina...njih demografski nema toliko da bi drasticnije promenili bilo sta...koje radne snage, potpuno neskolovane...

pazi, jelena, ne znam tačnu strukturu populacione piramide u srbiji ali znamo po izboirima da ima 4.5 miliona ljudi starijih od 18 godina. neka je pola od toga mlađe od 45, to je 2.25 miliona i neka 40% od toga broja ode, eto ti tih 500K-600K.

što se tiče kupovne moći te populacije tiče, ne znam da li si me razumela, oni ne bi došli ovde da kupuju po oxford streetu nego da rade: po građevinama, pubovima, restoranima, bankama... što se engleskih potreba tiče, što manje škola i aspiracija, to bolje. biće srećniji dok čiste.
Jelena Milić Jelena Milić 11:09 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

mislis i da su ih kupili da bi 'sirotinja" morali da ih izdaju :))

mladi ne iznajmljuju, nema ovde ala friends tripa, osim studenata iz unutrasnjosti..ovde se i dalje zivi kod mamas end papas ..a plate iz poslova u bankama i maloprodaju tose na garderobu i izlaske....krediti su skupi i rate vrlo podlozne promenama...an to i guverner stalno upozorava 'crta"

ovde je real estate business jos uvek nesto drugo, predekonomsko, tranziciono -peracki posao pre svega
Jelena Milić Jelena Milić 11:10 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

razumela sam gde bi radili, zato kazem, ne bi vracali ovamo, stedeli i kupovali real estates ovde...

nego da ne skacemo pre eu hop ...
Brooklyn Brooklyn 11:17 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

mislis i da su ih kupili da bi 'sirotinja" morali da ih izdaju :))

??????? ovo ne razumem sta znaci. ali ajde jos jednom:

engleska: u poslednjih nekoliko godina izdato je oko milion buy to let mortgage-a. kupci su uzeli zajam, kupili stan i od izdavanja vracaju kredit. u englesku se u poslednjih nekoliko godina doselilo oko milion poljaka. ti poljaci uglavnom nisu imali da kupe stan, dakle morali su da ga iznajmljuju. sada se poljaci polako vracaju.

srbija: ko god dodje do nesto para kupi stan, posto ima malo alternative gde da ih ulozi. onda taj stan iznajmljuje. posto jos dugo srbija nece biti privlacna imigrantima, oni koji imaju stan za iznajmljivanje, mogu da izdaju samo uglavnom gradjanima srbije. neki gradjani srbije zive u svom stanu, neki zive u tudjem stanu, besplatno (na primer u stanu od roditelja), a neki iznajmljuju za novac.

sta ti tu nije jasno?
vucko vucko 11:19 25.04.2008

Re: Jakako

ih sta su sve radiklaski prioriteti ...oni i manjince vole ...i maldica....

I žene, jakako - da ne kačim ovde onu fotomontažu Tome u venčanici sa stomakom sa parapsihopatologije :)
Doctor Wu Doctor Wu 11:21 25.04.2008

Re: uslovno dobre vesti wu

Brooklyn
sada se poljaci polako vracaju...
sta ti tu nije jasno?

gde se vraćaju? u srbiju? ne, ko ti to rekao? nema ovde poljaka, .
Jelena Milić Jelena Milić 11:23 25.04.2008

tuzna vest wu

Процењује се да у Србији данас живи око милион младих људи узраста од 18 до 25 година


ovo sam skinula sa ministartva za omladinu i sport sa sajta

nadalje, broj onih medju njima koji sad imaju pasose je jako mali, bilo je prica i anlaiz ao tome, bas oko viza mislim, pogledaj moyda sajt grupe 484 ako te ne mrzi.......svest wu, ne znam koliko ce i liberalizacija pomoci da se ta svest o potrebi pokretljivosti promeni.....

ja sam, da se ne razumemo pogresno, as svako otvaranje i sucavanje sa realnom konkurencijom, ali bojim se da u srbiji ide drugi talas samoviktimizacije umesto tog suocavanja, ne sa prosloscu vec sa konkurencijom, sa okruzenjem, ...i da se ponovo gleda kako da se ova zemlja zatvori a mi sicarimo na sitno nego bilo sta drugo.....

ono od 25 -45....pa oni mislim, maho i nisu tu, to su generacije koje nedostaju srbiji
Brooklyn Brooklyn 11:31 25.04.2008

Re: tuzna vest wu

nadalje, broj onih medju njima koji sad imaju pasose je jako mali,

kad budu mogli da idu, verujem da ce brzo nauciti kako se vade pasosi.
Jelena Milić Jelena Milić 11:35 25.04.2008

Re: tuzna vest wu

oni i sad mogu da idu...samo ne bas u eu tako lako ...

no, nadam se da ste i vi i wu u pravu, da ce liberalizacija bar njima korisiti....ja se bojim da smo je precenili....

ps mislila sam na to da oni koji imaju ogromen sive pare za 4-50 nekretnina u bgd zaista nisu primorani uopste da ih iznajmljuju.....oni ih nisu kupilina kredit vec za suvi kes suvise cesto neoporezovan kako treba...a kako ni proces privatizacije jos nije zavrsen verujem da ce se trend pranja para kroz nekretnine jako dugo zadrzati ovde i da ce on, a ne trziste, biti presudan faktor u formiranju cena

to i jeste razlika imedju engleske npr i nas....mada kako cujem i rusi tamo pumpaju cene
Brooklyn Brooklyn 11:36 25.04.2008

Re: tuzna vest wu

ali, od onih 80% sto pricaju da bi otisli iz zemlje, realno max 20% bi stvarno imali kapacitet za to, ostali su verovatno pickice koji vole da mastaju.
Doctor Wu Doctor Wu 11:41 25.04.2008

Re: tuzna vest wu

da, jelena, ono što brookily i ja (bezuspešno, kako bi se reklo) pokušavamo da ti objasnimo je da taj vizni režim stvarno ne zavisi od nas. ni od haga, ni od mladića, ni od demokratizacije, ni od svesti mladih, starih, ovih, onih srba. ali, uopšte.

zavisi isključivo od potreba (unutrašnje političkih i ekonomskih) velikih članova EU. onog trenutka kad im to bude odgovaralo, ukinuće vize. ja samo kažem da je po mojoj proceni taj trenutak vrlo blizu.

Jelena Milić Jelena Milić 11:44 25.04.2008

Re: tuzna vest wu

ipak mi moramo bar loto da uplatimo, ipak od nas zavisi da li cemo tehnicko-pravne uslove da ispunimo....
adam weisphaut adam weisphaut 11:45 25.04.2008

Re: tuzna vest wu

1997. je EU ,koliko se sećam, odobrila trgovinske prefencijale za poloprivredne proizvode iz Srbije kao podršku demokratskom pokretu posle lokalnih izbora.
1999. je Srbija "popila" bombardovanje.
jaksa scekic jaksa scekic 11:45 25.04.2008

Re: tuzna vest wu

Jutros je bas na tu temu u Pecaniku govorio i Goran Svilanovic. Jeste veli on svega 13 posto ovdasnjih ljudu ima pasos, a od njih 7% nema novca za putovanje, ali sam osecaj izolacije izaziva i strah od konkurencije i sve ostalo sto proizilazi iz toga. Ja imam teoriju da jednog dana kad te vize budu ukinute i narod pocne da putuje
1.Da ce videti da razlike u kvalitetu zivota i nisu toliko drasticne
2.Da ce poceti "normalnije" da se ponasaju ovde jer ce imati sansu da uporedjuju.

Sto se tice masovnog odlaska na rad sumnjam, jer
1. Prednost imaju ljudi(mladi) iz EU,pa onda tek mi.
2. Za nas treba radna dozvola,a onda je gazdi lakse da uzme coveka iz EU i da ga ne boli glava.Nema potrebe da rizikuje da primi na crno kad je ponuda mladih iz EU sasvim solidna.
Elem, ne predvidjam neku veliku ekonomsku migraciju.
Brooklyn Brooklyn 11:50 25.04.2008

Re: tuzna vest wu

Nema potrebe da rizikuje da primi na crno kad je ponuda mladih iz EU sasvim solidna.

pa, o tome se radi. poljaci polako odlaze. ostaju jos rumuni i bugari, kad taj izvor presusi, treba ici dalje.
Doctor Wu Doctor Wu 11:55 25.04.2008

Re: tuzna vest wu

Brooklyn
pa, o tome se radi. poljaci polako odlaze. ostaju jos rumuni i bugari, kad taj izvor presusi, treba ici dalje.

srbija, bosna, kosovo, albanija, turska...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana