collective political irresponsibility

Jelena Milić RSS / 29.11.2007. u 09:53

 

 Ko igra za raju i zanemarije taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.  

Nele Karajlić             

 Abbie2.jpgMoj drug Gordan Paunović još nije ocrnjen ala Timoti Liri, koji je (navodno)  via CIA delio LSD kontrakulturnoj i liberalnoj  Americi onomad.  Al mrtva je trka. U  paranoji sam  i da se neki  smack down komentatori/aktiviste/političari/hroničari uporede,  ne  samo sa stand up komičarima Bil Hiksom i  Lenijem Brusom,  već i sa Abijem Hofmanom kako je krenulo.  Nota Bene, Ameri su tad ipak pazili  šta je političko, šta aktivističko  a šta kontrakulturno i u sadržaju i u metodu. Valjda su zato i uspeli.

Al, da se vratimo u samo što nije 2008.  Drinka Gojković je pre neko veče na TV Avala uspela da pored one dve kaže nešto vrlo bitno: moraju  se i sadržaj  i forma   menjati jer se vremena menjaju. Ne može se petnaest godina istim stilom.  Ili što bi se reklo u špici Peščanika-i naši problemi se degenerišu,  tako nekako. 

Nije mi jasno dosta toga, recimo kako to da kad od nas zavisi ispade da nas novinarke ko SM eksperti muče u emisijama, kako je medijska Srbija tako crna ako od nas zavisi i šta je onda sa sve boljom Evropom ( znam pozadinu, mislim na uređivačku politiku), sa Blicom, sa Danasom, sa Dnevnikom, da spomenem samo neke od štamapanih.  I dalje tvrdim da bi i Politika i  NIN  teško odbili da objave, kad bi bilo ko od satanizovanih, marginalizovanih i medijski šikaniranih presavio tabak,  seo i napisao, pisao stalno, davao kontraideje i kontrapredloge.  Kad se već sedi  sa radikalima u Skupštini onda može  i tu da se piše, ako je već tolka drama. Cela paranoja oko medija mi je passe u eri interneta. Plus mi  liči ili na pripremu za neko grande  vađenje ili na ulazak nekog novog outleta.    

Još mi je manje jasno šta je toliko loše u ideji korporativne društvene odgovornosti. “Po naređenju – kako se zove, majke ti - menadžera  sektora B92 za korporativnu društvenu odgovornost.”Da stvar bude još luđa ta vrsta ironičnog odnosa prema jednom odličnom trendu, u skladu sa duhom vremena, stiže iz tabora koji se nije autovao oko NATO eksplicitnio, koji koketira sa zelenima big time, koji genralno naginje ka novoj evropskoj levici. Iz tabora koji onoliko priča o modernizaciji Srbije. ( Dokle god takva ocena visi tu gde visi, to nije stav pojedinca, koji je u ostalom i deo političke priče, što nije više isto ko biti solo i samostalni crtač duha vremena, a i u načinu na koji je napisana vidi se da nije samo kritika pojedinca koji se bavi istom )

Gordane, ja globalista, da ti čestitam na nagradi. Svaka ti čast za sve što si uradio u vezi projekta Sigurna ženska kuća i generalno u vezi  promidžbe korporativne društvene odgovornosti. Nadam se da će upravo CSR pomoći da se sredi stanje u domovima o kojima piše MDRI i mnoge druge stvari, poput one koliko škola u Srbiji nema  toalete i koliko koliko klinaca nema redovne obroke! To zaista od svih nas zavisi. Na sreću.           

 



Komentari (73)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

doktorka doktorka 10:30 29.11.2007

cim mu je drug,

, logicno da nele ne moze biti objektivan . ko sto je neletu i kusturica drug. nego, rekla bih jelena da podrzavate neleta, ili vas je samo zanimalo da cujete nase misljenje?
Geronimo Geronimo 10:44 29.11.2007

Re: cim mu je drug,

nego, rekla bih jelena da podrzavate neleta

Izvrsno zapazanje. Preporuka. Ovaj ispod je bio amater
vucko vucko 11:21 29.11.2007

Ko je drug, ne budi mu lud

, logicno da nele ne moze biti objektivan . ko sto je neletu i kusturica drug. nego, rekla bih jelena da podrzavate neleta, ili vas je samo zanimalo da cujete nase misljenje?

Normalno, ko još može da mu oprosti ono "Crko 'Maršal'"? Džaba mu posle što je napisao "Nedelju kad je otiš'o Hase". :)))

P.S.: Čini mi se da je Nele zaslužan samo za uvodni stih, a ne i za ceo tekst
Covek u belom Covek u belom 12:38 29.11.2007

Re: Ko je drug, ne budi mu lud

vucko
P.S.: Čini mi se da je Nele zaslužan samo za uvodni stih, a ne i za ceo tekst
Znas vucko ima raznih vrsta plavusa i nisu sve iste.
vucko vucko 13:22 29.11.2007

Re: Ko je drug, ne budi mu lud

Znas vucko ima raznih vrsta plavusa i nisu sve iste.

Nele je garavuša
Jelena Milić Jelena Milić 13:33 29.11.2007

Re: Ko je drug, ne budi mu lud

ja nisam odavle :)
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 03:33 01.12.2007

Re: cim mu je drug,

Modernizaija Srbije moze da ide samo u jednom pravcu i to po ideji jedne vrlo male grupe ljudi. Da su oni uveli CSR, ili da su se prvi toga setili to bi bilo IN. Ovako nista. To je demode. Ta ista grupa ljudi ima tapiju i na prikljucenje EU. Bez njih nista. Oni su bolji nego evropa.
Eto sad je problem ko se sa kim druzi. Goranu Paunovicu bi bilo najbolje da prestane da se druzi inace nece da ga vode u EU. A i svi mi ostali bi trebalo da povedemo racuna sa kim se druzimo. To je demokratija koju mi nudimo evropi, a za koju su oni mislili da je otisla u proslost sa padom berlinskog zida.


Jelena, ja moram ovo dole da napisem iako nema veze sa temom posto msilim da je ovo vest meseca. Ne mogu da otvorim svoju temu pa moram ovako. Izvini
Ne znam da li ste procitali da je Velja Ilic postao predsednik (precednik) Atletskog Saveza Srbije. Ne ovo nije zajebancija, niti sala. Ovo je tacno. Verovali ili ne. Ja sam procitao tu vest na B92 jedno 30 puta. Molio bih nekog od cenjenih blogera da proveri da li i oni vide istu vest. Hvala
adam weisphaut adam weisphaut 10:57 29.11.2007

Kad smo kod drugarskih tekstova,

undefinedevo jednog po mom skromnom misljenju boljeg:

Vreme 882, 29. 11. 2007.

Lisica i ždral:

Ukor posle isključenja – Petar Luković

Protiv raspomamljenog periluka ustao je Sv. Kolegijum i svi vojno sposobni pripadnici Informativnog programa RTS-a

piše: Ljubomir Živkov

Toliko sam puta sa bolom i tugom gledao kako se Srbi dele da me je obuzelo blaženstvo kad sam video kako se medijska scena ujedinjuje u plemenitoj nakani da "Feralovog" dopisnika liši i tog posla u dijaspori.

Novinarska udruženja, kolegijumi, informativni programi, svi su digli glas protiv Perinog psovaštva (koje nije od juče, sotim gore!), spisateljskim poletarcima, blogomladencima za koje nisam nikad čuo, svima je puna pipa Petretovog zuluma: ako nismo doživeli katarzu nakon ratova u kojima smo i okrvavili ruke i dobili po njušci, sad smo kao jedan ustali u zaštitu bontona. Peri je još pre deset godina izrečena vaspitna mera doživotnog ostrakizma bez prava žalbe, e, sad mu je kaznu potvrdio srpski narod oličen u novinarskim udrugama te u samom Javnom servisu.

Srpski žurnalizam očvrsnuo je poput familije koja se vraća sa polugodišnjeg pomena: žali se još zbog gubitka, jer je nenadoknadiv, pa opet, grupa je vitalna i nikad ne bi cela da presvisne te se, ponekad i nepristojno brzo, re-konsoliduje, promeškolji se samo ona zna kako i, gle, mesto koje je već neko vreme bilo najslabije, a to je ono koje je zapremao pokojnik, biva ako ne popunjeno ono premošćeno zdravim porodično-plemenskim tkivom.

To se zbilo i s našom medijskom scenom, s tim što, slava Bogu, nismo imali smrtni slučaj nego smo se ujedinili oko nekoga ko je odavde uveliko izopšten. Zaista, zašto da ga ne raskomadamo, kad smo svi toliko pristojni i svileni! Najfinijim rečima uredno i marljivo, kao kućanica koja puni tikvicu po tikvicu, nadevamo mi bogougodnim rečima naše izveštaje, kolumne i druge koještarije, a grešnome Petru malo je što svakom svojom rečju vređa ćudoređe i što kvari omladinu, nego je jednog trudbenika medija nazvao saradnikom BIA-e!!!

Hteo sam da klevetničko delo potražim na internetu, ali ako sam dosad opstao kao slika i prilika neistraživačkog novinara, zar da to odbacim? Drugo, ili prvo, nije li svejedno ko sarađuje sa državnom bezbednosti!? Ako neko nije saradnik neka mu Služba izda ID with picture da nije pa neka taj sam tuži Ujedinitelja, mene ne sablažnjava mogućnost da neko krišom radi za tu preplaćenu i po meni nepotrebnu ustanovu. Ali, ako ipak imamo BIA-u, ako za njene glavešine i netajne službenike odvajamo od usta i ostalih delova tela, ako ona postoji za naše dobro – zašto je onda uvreda biti označen kao njezin tajni saradnik?! Ako neko treba da se nađe uvređen to je sama BIA koja sa svoje strane repom ne mrda.

&

Ruženje drugarica u tuđinskim novinama i na sajtu parlamentarne stranke već je nešto drugo. Mom se drugu učinilo da su dve voditeljke šefa njegove partije propustile kroz toplog zeca pa je onako uzrujan, na brzu brzinu, načinio njihove karikature. Ima Pera i jednu stalnu žensku mušteriju koju nema ko odozgo da brani jer je, gle, baš ona vrh brate, glavna je urednica najstarijeg lista na Balkanu. So, mogla se samo nadati da će kogod od analitičara kojima je "Politika" druga kuća u nekome od svojih proizvedenija potkačiti neugomonnogo Petrušku. Oko dveju drugonaruženih novinarki digla se, međutim, dževa. Nisu bile glavne urednice, pa ih je B92 uzeo u zaštitu. Dotle priča još čuva neku meru i neku formu. Ali tada se na ustanak protiv Pere kao da je Franjo Tahi na ustanak dižu udruženja, kvartovi, opštine, mreže, preambula Ustava, da bi mu coup de grace zadao Vajni servis koji se odrekao masovnosti i zaigrao na kartu stručnosti: protiv raspomamljenog periluka ustao je Sv. Kolegijum i svi vojno sposobni pripadnici Informativnog programa.

Nemam Perino ovlašćenje, ali bih rado bio njegov Đelić. Kako može Božuretak da se izvini čitavoj Crnoj Gori za mudroliju savetnika Simića a ja ne mogu da se izvinim dvema ili trima osobama (koje obojica poznajemo) zbog neljubaznog i netačnog opisa koji se potkrao starom vuku?! Da, baš mu se potkralo, pa tako jedno pedeset puta!!! Vi kako hoćete, ja radije mislim da mu se potkralo nego da je u pitanju zločinački umišljaj.

Naravno da je dosta municije na nj ispaljeno zato što je on zastava na zgradi LDP-a, pa ciljajući znamenje artiljerci rovaše i samo zdanje, ali je probudio i viteške porive koji su tak dugo bez polja rada. Vitez je naoružano stvorenje muškog pola koje brani ugroženu čast neke gospe, štiti dabome i vlastitu gospoju, ali to čini i običan papučić (birajuć manje zlo): istinska viteška strast razbuktava se pomoću apstrakcije, kad se ne boriš zato što su ti drage Danica i Olja, nego se jediš što su ugrožena ljudska, manjinska i druga Rasimom Ljajićem garantovana prava. Dakle, na Peru se obrušilo i srpsko viteštvo pri čemu su vitezovi zaboravili na ferplej, jedan na jedan niko nema sa Petrom nikakve šanse (baš zato što nemaš šanse trebaju ti alijanse).

Bez želje da ga požurujem u Aleju, Petra Lukovića smatram velikanom jugoslovenskog i srpskog tiska, razlikovao je i razlikuje dobro i zlo (talenat izuzetno redak u nas!), napisao je urnebesne tekstove; jeziku ne da nije naneo štetu nego mu je odao počast umnogome ga i unaprediv, a danas svako piskaralo koje eto ne psuje gleda na Peru kao na niže biće. Podsetio bih ga tj. Peru, baš me briga za piskaralo, na reči Ezre Paunda: "Nemojte previše k srcu uzimati kritiku ljudi koji sami nisu ništa značajno stvorili". Dakle, ako te napadnu NUNS i UNS, spoji to u jednu reč, NUNSUNS, izgovaraj ju više puta uzastopce menjajući samoglasnike, shvatićeš šta je unutra, možda će ti se od te mešavine i prispavati. Laku noć, druže
JJ Beba JJ Beba 11:16 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

NK? Ona iz Pušenja? Šta sad on hoće? U kom svojstvu on ovo piše? Sa kojom referencom? Ne kapiram. Who is Nele Karaljić?
Dr M Dr M 11:23 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

@ JJ Beba

Zabranjeno pusenje

Pusenje ili zdravlje, odlucite sami.
adam weisphaut adam weisphaut 11:26 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

JJ Beba
NK? Ona iz Pušenja? Šta sad on hoće? U kom svojstvu on ovo piše? Sa kojom referencom? Ne kapiram. Who is Nele Karaljić?

Ma ja mislim da je samo gornji citat od NK, a da je ostatak texta JM.
vucko vucko 11:28 29.11.2007

Ja nisam odavle

Ma ja mislim da je samo gornji citat od NK, a da je ostatak texta JM.

Ali interesantno je zamisliti Dr. Neleta Karajlića kako priča ovim stilom i rečnikom i tvrdi da je globalista :)))))
mcvetkovic mcvetkovic 11:29 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

adam weisphaut
JJ Beba
NK? Ona iz Pušenja? Šta sad on hoće? U kom svojstvu on ovo piše? Sa kojom referencom? Ne kapiram. Who is Nele Karaljić?

Ma ja mislim da je samo gornji citat od NK, a da je ostatak texta JM.

Ja mislim da je to ocigledno.
JJ Beba JJ Beba 11:35 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

dfoktore, ti si pametan, prevedi
"Ko igra za raju i zanemarije taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. "
Niš ne razumem. Ovo raja znam, al ne kapiram ovo Vratnik? jel to grad? Ludnica? fudbalski klub?
vucko vucko 11:42 29.11.2007

Kao da je bilo danas...

PAMTIM TO KAO DA JE BILO DANAS

Pamtim to kao da je bilo danas,
Kad je babo Atif otisao od nas,
U ruci mu piva,
Za reverom znacka FK Sarajeva.
Kaz’o je da mu je dosta i zene i djece i kuce,
I da ga naka nostalgija vuce,
Da ce se vratit’ kad mu bude ceif.

Mi smo djeca cucali ispod jorgana,
Komsiluk vikao: Fatima, bona, pustite vana,
Vratit’ ce se on, samo da propije sve.
Al’ prodje otad trinaest Bajrama,
Ali babo Atif se ne vrati k nama,
Kazu da ga je kod Hadzica satr’o voz.

Ja sam uletio u Facinu raju,
Svercao kafu,
Bunario po tramvaju,
Prodavao farmerke.
Mislio sam da za to imam nekog slifa
I zaboravio rijeci rahmetli babe Atifa
U rijetkim trenucima kad je ovaj bio trijezan:
Sine, veli,
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku,
Zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Fakat.

Kad murija uhvati Omera,
I ovaj propjeva posle dva samara,
I rece o raji sve sto zna.
Zaboravio je bio sve zajednicke akcije,
Zaboravio je bio sve zajednicke derneke,
Zaboravio je bio kako sam njega i onog malog Dragu
Dvaput spasio od belaja.

Sada u miru istraznog zatvora,
Razmisljam o rijecima rahmetli babe Atifa,
U rijetkim trenucima kad je ovaj bio trijezan:

Sine, veli,
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku,
Zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Fakat.

EDIT: fudbalski klub, sorry
adam weisphaut adam weisphaut 11:49 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

JJ Beba
dfoktore, ti si pametan, prevedi
"Ko igra za raju i zanemarije taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. "
Niš ne razumem. Ovo raja znam, al ne kapiram ovo Vratnik? jel to grad? Ludnica? fudbalski klub?

Ne znam, mozda je to nesto iz korporativne drustvenoodgovorne terminologije?
JJ Beba JJ Beba 12:00 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

korporativne drustvenoodgovorne terminologije?

aaaaaaaaaaaa Vratnik neka korporacija? Ja mislila to oni nešto ko muz'čari , takorekuć kolega kolezi - virtuoz na žici muz' čar "Pušenja "- virtuozu na vrćenju...didžeju-----
adam weisphaut adam weisphaut 12:07 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

JJ Beba
korporativne drustvenoodgovorne terminologije?

aaaaaaaaaaaa Vratnik neka korporacija? Ja mislila to oni nešto ko muz'čari , takorekuć kolega kolezi - virtuoz na žici muz' čar "Pušenja "- virtuozu na vrćenju...didžeju-----

Pa vidis nije islkjuceno. Al' ja mislio Nele Krajlicnorac protiv korporacija kao antiglobalista, kad ono ne. Mada kad malo bolje razmislim nije li i Mokra Gora korporacija, i to jos "drustvenoodgovorna"?
Jelena Milić Jelena Milić 13:33 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

ja nisan odavle
Lektorka Lektorka 14:31 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

JJ Beba
Who is Nele Karaljić?

ej, bebo, znaš onaj što je na jednom koncertu pojeo ružu, pa je umesto da peva zaglavio na intenzivnom. no, pošto je relevantan za citiranje, taj se čin verovatno nema smatrati ekscentričnom budalaštinom, nego umetničkom slobodom.
sorry, jelena, i pored svih objašnjenja ovde u komentarima meni je i dalje svaka deridina rečenica razumljivija od ove neletove.
a o širem kontekstu da ne pričamo.
Covek u belom Covek u belom 15:49 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

Lektorka
ČuB,
kad je od tebe, onda ne smeta. iako se bojim da nisi baš najbolje shvatio. ne neleta ili boru čorbu, nego mene.
Shvatio sasvim, pravis se da ne shvatas sta Jelena pise, jer znas da je u pravu. Takodje svesna si i sama da branis neodbranjivo, ali ga uporno branis, jer je barjak onogo sto smatras da je pravi put.
JJ Beba JJ Beba 16:35 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

"Ko igra za raju i zanemarije taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. "

A za Gaju? Vlaju?
Dr M Dr M 16:56 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

JJ Beba
"Ko igra za raju i zanemarije taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. " A za Gaju? Vlaju?


Ko igra za ujka -Baju, zavrsice u prvorazrednom okovratniku.
adam weisphaut adam weisphaut 17:06 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

Dr M
JJ Beba
"Ko igra za raju i zanemarije taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. " A za Gaju? Vlaju?


Ko igra za ujka -Baju, zavrsice u prvorazrednom okovratniku.


Mislis ovog ujka Baju? ?
oldtajmer oldtajmer 17:30 29.11.2007

Re: Ja nisam odavle

Ali interesantno je zamisliti Dr. Neleta Karajlića kako priča ovim stilom i rečnikom i tvrdi da je globalista :)))))


ROFL! Drago mi je da postoji jos uvek poneki glas razuma

Evo za "raju" nesto:

JJ Beba JJ Beba 17:40 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,


sve s' balgoslovom. Postarali su se
:)
Dr M Dr M 21:04 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

adam weisphaut

Dr M

JJ Beba"Ko igra za raju i zanemarije taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. " A za Gaju? Vlaju?Ko igra za ujka -Baju, zavrsice u prvorazrednom okovratniku.Mislis ovog ujka Baju? ?


Necu da mislim, nek misli Anketni odbor.
Ako oni nista ne smisle, ne treba ni mi da mislimo, onda cemo tacno da znamo.
adam weisphaut adam weisphaut 21:13 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

Necu da mislim, nek misli Anketni odbor.
Ako oni nista ne smisle, ne treba ni mi da mislimo, onda cemo tacno da znamo.

Ja cuh danas da je g17+ izricito protiv odbora, pitam li se sto ?
Dr M Dr M 21:44 29.11.2007

Re: Kad smo kod drugarskih tekstova,

@ adam

Iz cisto medicinskih razloga.

Ako se cacka po gnojnoj rani, gnoj moze da se izlije na sve strane.
Bolje spreciti nego....
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:41 29.11.2007

Menjati i sadržaj i metod...

Lepo kazano. Menjati sadržaj i metod. Samo, to je kazao još u 19. veku ruski liberalni mislilac Ključevski.
Tačno, problem srpskog društva jeste u tome što se ovde redovno menja samo sadržaj.
I ne razumem kakve to veze ima sa Neletom Karajlićem ili pak sa Gordanom Paunovićem.
Ili kakva je odgovornost Pere Lukovića za to što se ovde ne menja metod...Ili, u kakvoj je vezi sigurna ženska kuća sa NATO paktom i globalizmom...
Jelena Milić Jelena Milić 11:42 29.11.2007

Re: Menjati i sadržaj i metod...

pa drago, mnogo toga ti ne shvatas onda.

recimo da bi mozda i pera mogao da menja metod :)
glodur glodur 11:57 29.11.2007

Re: Menjati i sadržaj i metod...

Problem je u tome što na ovom blogu ponekad mora da se crta ,izgleda, da bi neko nešto shvatio. Mislim na uvod teksta i citat pesme zabranjenog pušenja. I na to da gomila ljudi ne zna šta znači korporativna socijalna odgovornost, pa onda misli da to ima neke veze ca celim tim slučajem B92 i GP vs PL. A i ti, Jelena, nekad u brzini zamuljaš stvari, pa bude manje razumljivo na prvu loptu, ali mi obično posle još jednog isčitavanja bude sve jasno.
Jelena Milić Jelena Milić 12:02 29.11.2007

Re: Menjati i sadržaj i metod...

tnx. repetico est mater studiorum ( stupidorum:)

a sto se zamuljivanja tice, kriva po svim tackama optuznice:) al bar sam se autovala, ja cenim sta radi GP
mcvetkovic mcvetkovic 12:03 29.11.2007

Odgovornost Petra Lukovica

Ako se ne varam sve je pocelo od teksta Petra Lukovica u Feralu i meni nije bas sasvim jasna cela ova frka oko toga. Neki uporno pokusavaju da problem svedu na pitanje da li je lepo da se psuje u novinama ili ne, i da li iako to mozda nije lepo mozda ipak Pera ima pravo da to radi. Pravo pitanje je medjutim da li pomenutom tekstu (a ako hocete i ostalim tekstovima istog autora) ima "govora mrznje". Ukoliko ga ima, a ja licno mislim da ga ima, onda ima i odgovornosti. Jer onda Pera igra za raju, a zanemaruje taktiku.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:05 29.11.2007

Re: Menjati i sadržaj i metod...

Jelena Milić
pa drago, mnogo toga ti ne shvatas onda.

recimo da bi mozda i pera mogao da menja metod :)

Dobro, recimo da si ti u pravu. Ali, onda mi moraš objasniti kakve to odluke bitne za Srbiju i srpske društvene odnose donosi Pera Luković? Čime on to muti "čiste srpske društvene vode" ako izuzmemo ovih nekoliko rečenica vezanih za tvog druga...
Ako to i tretiramo neprimerenim ili pak ličnom uvredom, kakav to ima objektivni društveni značaj i naročito kakvu vezu ima sa "globalizacijom", "degenerocijom naših problema" ili NATO paktom...
Jesi li čitala, na primer polemiku između Sartra i Andre Žida.....kakve su tu sve reči padale...
Nego, sve mi se čini da bi se tebi ova stvarnost činila perspektivnijom da u njoj nije LDP-a, Pere Lukovića i društva....
Ispade još da bi Pera jedino mogao "popravljati svet"da piše za NIN i Politiku....
Jesam li ovo dobro razumeo...
Jelena Milić Jelena Milić 12:07 29.11.2007

Re: Odgovornost Petra Lukovica

ne znam odakle je sve pocelo. znam o cemu ja pisem, sta smatram znacajnim, a tu je pera lukovic samo kamencic.

ne citam sve tekstove pl, odavno.

ali vam mogu reci da se i ovde na blogu cesto brkaju obicne uvrede i govor mrznje.

ovo sto je pl rekao o novinarkama b92 su ipak samo obicne uvrede. neprimerene, neprihvatljive, kontraproduktivne, ali "samo uvrede".

to sta pl radi kao pojedinac je mnogo manje bitno i za srbiju od toga sta rade cele organziacije.

Jelena Milić Jelena Milić 12:10 29.11.2007

Re: Menjati i sadržaj i metod...

drago, pliz, prodji malo po blogu ( cini mi se da te nije bilo danima) po vestima od zadnjih nedelju dve, prati sta se jeste pojavljivalo na sajtovima pa skidalo, sta se lepilo na svaski post ovde, a sta se previdjalo, sta se i akkao vadilo i objasnjavalo ....pera je minoran u celoj prici. mozda je post zamuljan kako neko rece, ali ovo je blog, osvrce se na desavanja u nekom redovnom ritmu, kapiram da publika neke svari zna, prati, podrazumeva.

muti "čiste srpske društvene vode


kad sam ja ovo rekla .

pozz
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:13 29.11.2007

Re: Odgovornost Petra Lukovica

Jelena Milić
ne znam odakle je sve pocelo. znam o cemu ja pisem, sta smatram znacajnim, a tu je pera lukovic samo kamencic.

ne citam sve tekstove pl, odavno.

ali vam mogu reci da se i ovde na blogu cesto brkaju obicne uvrede i govor mrznje.

ovo sto je pl rekao o novinarkama b92 su ipak samo obicne uvrede. neprimerene, neprihvatljive, kontraproduktivne, ali "samo uvrede".

to sta pl radi kao pojedinac je mnogo manje bitno i za srbiju od toga sta rade cele organziacije.


Šta rade cele organizacije?????? Koje organizacije....???

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:17 29.11.2007

Re: Menjati i sadržaj i metod...

Jelena Milić
drago, pliz, prodji malo po blogu ( cini mi se da te nije bilo danima) po vestima od zadnjih nedelju dve, prati sta se jeste pojavljivalo na sajtovima pa skidalo, sta se lepilo na svaski post ovde, a sta se previdjalo, sta se i akkao vadilo i objasnjavalo ....pera je minoran u celoj prici. mozda je post zamuljan kako neko rece, ali ovo je blog, osvrce se na desavanja u nekom redovnom ritmu, kapiram da publika neke svari zna, prati, podrazumeva.

muti "čiste srpske društvene vode


kad sam ja ovo rekla .

pozz

Ma nisi ti rekla...ja sam rekao....
Jelena, stvarno mislim da sa metodom imamo problema. Ali da su u centru tog problema i ilustracija krivoga metoda, LDP, Čeda, Pera....to ne biva, pa neka lepi ko šta hoće...
pozz
Jelena Milić Jelena Milić 13:27 29.11.2007

Re: Odgovornost Petra Lukovica

drago.
evo koje

ds, dss, g17, ldp za pocetak

ngos

drzavne institucije...

jel oces dalje
mcvetkovic mcvetkovic 13:29 29.11.2007

Re: Odgovornost Petra Lukovica

Jelena Milić
ne znam odakle je sve pocelo. znam o cemu ja pisem, sta smatram znacajnim, a tu je pera lukovic samo kamencic.

ne citam sve tekstove pl, odavno.

ali vam mogu reci da se i ovde na blogu cesto brkaju obicne uvrede i govor mrznje.

ovo sto je pl rekao o novinarkama b92 su ipak samo obicne uvrede. neprimerene, neprihvatljive, kontraproduktivne, ali "samo uvrede".

to sta pl radi kao pojedinac je mnogo manje bitno i za srbiju od toga sta rade cele organziacije.


Naravno. Tu se slazemo. Drago Kovacevic je pomenuo PL pa sam ga zbog toga posle i ja pomenuo, sto mozda skrece paznju s teme, a ne bi trebalo. Zao mi je zbog toga.

U prvom komentaru sam propustio da kazem to da i ja smatram da je ovo o cemu si ovde pisala veoma vazno.
antioksidant antioksidant 13:41 29.11.2007

@ mcvetkovic

Pravo pitanje je medjutim da li pomenutom tekstu (a ako hocete i ostalim tekstovima istog autora) ima "govora mrznje". Ukoliko ga ima, a ja licno mislim da ga ima, onda ima i odgovornosti. Jer onda Pera igra za raju, a zanemaruje taktiku.

Prosvetli me, kako si stigao do toga da je "govor mrznje" u stvari "igra za raju"?
Atomski mrav Atomski mrav 17:09 29.11.2007

Re: Odgovornost Petra Lukovica

Šta rade cele organizacije?????? Koje organizacije....???

Ma pazi sveznajućeg & uvek dobro obaveštenog Dragu kako se pravi Englez?
Urosh Urosh 21:13 29.11.2007

Re: Odgovornost Petra Lukovica

Jelena Milić
ne znam odakle je sve pocelo. znam o cemu ja pisem, sta smatram znacajnim, a tu je pera lukovic samo kamencic. ne citam sve tekstove pl, odavno.ali vam mogu reci da se i ovde na blogu cesto brkaju obicne uvrede i govor mrznje. ovo sto je pl rekao o novinarkama b92 su ipak samo obicne uvrede. neprimerene, neprihvatljive, kontraproduktivne, ali "samo uvrede".to sta pl radi kao pojedinac je mnogo manje bitno i za srbiju od toga sta rade cele organziacije.


Jelena, ne bih bas rekao da je ono sto je PL rekao i za OB i za DV i za LJS obicna uvreda.
To jeste govor mrznje,nazalost.:(
Btw, da,Pera nije u globalu kriv,kriva je sveprisutna kultura nasilja u srbijanskom drustvu.
Kojoj je i Pera podlegao,nazalost, a sa njim i LDP.:(
.
JJ Beba JJ Beba 21:25 29.11.2007

Re: Odgovornost Petra Lukovica

elena, ne bih bas rekao da je ono sto je PL rekao i za OB i za DV i za LJS obicna uvreda.
To jeste govor mrznje,nazalost.:(

Uroshe ti ko Švanba tralala. Jelena je skroz u pravu - PL ne upotrebljava govor mržnje. I pošto se ubi od tih tvrdnji, molim te da nam daš ime autora na koga se pozivaš prilikom definisanja tog pojma ili nam okači definiciju i pravac razmišljanja da bi mogli da skapiramo zašto govor koji Petar Luković koristi definišeš kao govor mržnje. Pošto na raznim blogovima i forumima to tvrdiš milslim da si nam dužan objašnjenje i izvore tvog ubeđenja.
Molim te da ne mrsiš, nego daj link, daj definiciju, daj nešto konkretno.
Exitus Letalis Exitus Letalis 10:09 01.12.2007

Re: Menjati i sadržaj i metod...

Jelena Milić
pa drago, mnogo toga ti ne shvatas onda.

recimo da bi mozda i pera mogao da menja metod :)



šta tu treba da se shvati?
kako da promeni metod?
da piše lepo?
il je to neki novi trend da su teme perine pase.
došla demokratija.
šta je bilo bilo je ili desilo se što se desilo,
pa nečemo više o tome.
pa da i pera kopira taj novi trend.
onda ne bi niko ostao da podseća na "desilo nam se šta se desilo u burnim 90 xx veka, što reče
jedan novinar koji je prihvatio novi trend.
antioksidant antioksidant 12:02 29.11.2007

.

Ameri su tad ipak pazili šta je političko, šta aktivističko a šta kontrakulturno i u sadržaju i u metodu. Valjda su zato i uspeli

A sta su to uspeli?
I dalje tvrdim da bi i Politika i NIN teško odbili da objave, kad bi bilo ko od satanizovanih, marginalizovanih i medijski šikaniranih presavio tabak, seo i napisao, pisao stalno, davao kontraideje i kontrapredloge
Slazem se, sedi pisi. Vidim Goran vec poceo. Ali prisecam se da je Biljana Srbljanovic prosle godine dala intervju NINu pa joj je posle sveg ostao malo bljak ukus u ustima.

A sto se tice naslova: ja sam jednom postovao taktiku, glasao za mutavog pa se sad nerviram. Ne mozes dobiti radikalsku igru, igrajuci po radikalskim pravilima na radikalskom terenu. Ne treba mi ni jedan glasac ako ne kapira zasto glasa za mene. Pa ako mi je sudjeno da budem opozicija - neka. Sta je falilo GSavezu (dok nije ostavljen sam sebi da se urusi)?
Jelena Milić Jelena Milić 12:07 29.11.2007

antioksidantu

Ne treba mi ni jedan glasac ako ne kapira zasto glasa za mene


autoportret. toliko toga govori.
antioksidant antioksidant 13:32 29.11.2007

Jelena

Jelena Milić
Ne treba mi ni jedan glasac ako ne kapira zasto glasa za meneautoportret. toliko toga govori.

Moj ili tvoj?

Vecina (moj utisak, nepoduprt istrazivanjima) jednostavno ne ume racionalno da objasni razloge zasto glasa/podrzava nekog politicara (a ovde se politicari podrzavaju a ne ideje).Nisam pristalica da se glasaci dovode u zabludu. Jednostavno, svako ko se svrstava pod moju zastavu je dobrodosao ako zna zasto je tu. Ja cu potrositi sve vreme sveta objasnjavajuci mu zasto mu je tu mesto ali ga necu lagati/zavoditi.

........Ali u politici se može lako manipulisati percepcijama realnosti biračkog tela. Kao rezultat toga, politički dijalog, čak i u demokratskim društvima, ne vodi obavezno i boljem shvatanju realnosti....Razlog zbog kojeg demokratska politika vodi manipulaciji je u tome što političari ne teže da kažu istinu. Oni žele da dobiju izbore, a najbolji način da se to postigne je da iskrive realnost u svoju korist....Političari će poštovati a ne manipulisati realnost samo ako javnost bude marila za istinu i kažnjavala političare kad ih uhvati u svesnom obmanjivanju. ..
pufna pufna 12:49 29.11.2007

...

ne znam sta da kazem na post, Jelena.
Ne ulazim u raspravu da li je neko ili nije clan db-a. To bi valjda trebalo da se kaze od strane napadanog i onoga ko napada. Pa neka i sudski. PO meni je to strasna osuda, da si cinkaros, bubasvaba iznutra...



stiže iz tabora koji se nije autovao oko NATO eksplicitnio, koji koketira sa zelenima big time, koji genralno naginje ka novoj evropskoj levici. Iz tabora koji onoliko priča o modernizaciji Srbije.

ldp nije za nato?
pozz
p.s. da za kraj, samo jedna opaska. Primetila sam da nvo, i samostalni igraci kojima se ne svidja ta srpska ksenofobicnost ( sto je ok) koriste hrvatske reci i to one koje i sami Hrvati su imali teskoca da usvoje.
To mi dodje kao neko autosilovanje, pa i silovanje nas koji to maramo da citamo . GLEDE, PROMIDZBA.... i slicne reci
na stranu da li mi je muka tog hrvatskog novogovora, ali nema logike da se kod nas uvrezi ta nakaradnost.
Jelena Milić Jelena Milić 13:23 29.11.2007

pufno

nakaradnost...ne znam bas, priznajem da sam ja svastarka najgora u tom smislu, zargon, anglicizmi, sta god mi padne na pamet na blogu koristim ..tako vidim blog...moderno, neformalno, saouredjeno ....nemam problem sa tim, ali razumem da se prema svecu i tropar odlucuje. kad pisem formalnije tekstove za formalnije medije ili namene pazim vise.

potpuno razumem one kojima skrnavljenje jezika smeta, ali meni se cini da je jezik tako dinamicna forma, i toliko licna stvar...hocu reci nisam ti ja kompetentna za to, tu sam sto bi rekao spmenuti gordan p treserka najgora.

no ono bitnije. i te db optuzbe su toliko passe same za sebe, boooriiiing onoliko! govore o onome ko dize optuznicu toliko. mrzi ga da neku suvisliju argumentovniju kritiku onoga o kome pise, neki primer, razlog, ...pa ajd da zbrzam DB.

ali ovaj odnos prem ok trendovima, angazmanu, to mi je posebno intrigantno...ko i ta ideoloska totalna sarolikost ...o tome pisem. pera je samo huk.



Exitus Letalis Exitus Letalis 13:46 29.11.2007

de baš nađe karajlića...

...da podvučeš tekst?

ima on raznih bisera koji ne bi trebalo da tvom uhu zvuče baš prijatno,
obzirom na ono za šta si se zalagala a nadam se i danas zalažeš.

pa kao na primer:

"promociju svog cd-a ću održati u sarajevu... u srpskom sarajevu!"
izvor ja, jer sam čula svojim ušima.

ili refren iz jednog pesmuljka:

"ko ne voli brata radovana, ne video đurđevdana!"
izvor google

evo neću više.

al ako je paunović onaj isti gazza sa parapatopsihologije, pa to je skandalozno šta je pisao o petru lukoviću.
dakle pre petrovog teksta. bilo neki dan 69 strana od kojih taj gazza zaprema dobar broj. da piše o privatnom životu pl to valjda znaš il si bar čula.
ja se samo čudim što ga pera nije tužio.

ponavljam, samo u slučaju ako je ista osoba u pitanju.
a pošto je tvoj frend, pitaj ga. rećiće ti sigurno.
Jelena Milić Jelena Milić 14:28 29.11.2007

Re: de baš nađe karajlića...

zato sto je taj citat super. iz perioda kad je i top lista meni bila super. mogla sam i ivicu osima da potpisem. ostalo sto si navela ne sporim.

oko skandaloznosti.slazem se potpuno. ne samo zato sto sam i sama ovde na blogu bila predmet istih metoda od koga je drugo se i nije moglo ocekivati nije me iznenadilo....i ranije sam uvek izbegavala takve stvari i osudjivala. isto i za gazzu ko kod da je, gordan paunovic included.

no tema oovg posta nije to. tema je da ne mozes ma sta da ti se desi da jednan dobar trend izjednacis sa osobom koja, izmedju ostalih, radi na necemu sto je ok. kad jesi fraza seter, trend seter, kao pera onda je i odgovornost veca.

u tom smislu smatram i da je to kad ti neko iznosi medicinske kartone kao nik ipak manje neprijatno za opstu stvarnasu stvrnego kad se potpise iza nekih stvari osoba sa uticajem.
Exitus Letalis Exitus Letalis 15:03 29.11.2007

Re: de baš nađe karajlića...

zato sto je taj citat super. iz perioda kad je i top lista meni bila super.


i kosta čavoški je imao dobar period kad je bio poperovac, otvoreno društvo i to.

ostale pasuse nisam razumela, ako bi stavila neku zapeticu il tako nešto?

kako, kako? nije šta? za koju opštu stvar?
da li opšte stvari isključuju i pojedinačne?
m'slim, pa stvarno. ako imaš nick, da li to znači da je tvoja sloboda neograničena?
jer bi moralo da se uzme u obzir da iza svakog nicka stoji ime, osoba, živa, odrasla, koja ima mozak i ne služi joj glava za šatiranje il šta već.
iznositi medicinsku dokumentaciju je apsolutno nedopustivo. apsolutno. po svim uzusima - i zemaljskim i božijim.
o adresi i ostalim ličnim podacima mislim isto.
za sud.
il pesnica u vuglu.
pa ti briši ako misliš da se ne držim teme.
Hromi Daba Hromi Daba 18:42 29.11.2007

Re: de baš nađe karajlića...

Exitus Letalis
al ako je paunović onaj isti gazza sa parapatopsihologije, pa to je skandalozno šta je pisao o petru lukoviću.
dakle pre petrovog teksta. bilo neki dan 69 strana od kojih taj gazza zaprema dobar broj. da piše o privatnom životu pl to valjda znaš il si bar čula.
ja se samo čudim što ga pera nije tužio.

ponavljam, samo u slučaju ako je ista osoba u pitanju.
a pošto je tvoj frend, pitaj ga. rećiće ti sigurno.


Pa, ne pricas istinu.

Prvo, od ukupno 1038 postova (u vreme dok ovo pisem) na toj temi, gazzinih ima tacno 40. Tesko bi se moglo reci da je 40 dobar broj od 1038. BTW, vecina od tih 40 komentara je nastala nakon sto ga je Pera prozvao.

Drugo, trazio sam dva sata po forumu to famozno iznosenje licnih podataka i istorije bolesti supruge PLa i nisam uspeo da nadjem. Dakle, bice da moderatori na tom forumu uredno obavljaju svoj posao. Tim vise ne razumem problem Petra Lukovica. Ko ce njega da moderira?

Trece, ako je gazza takav u olajavanje ogrezao zlocinac, sta je onda Larkov greh?

Cetvrto, preovladjujuci ton gazzinog pisanja je sledeci:
"gazza: verujem da je peri lukovicu dovoljno tesko sto radi na pinku i pise za skandal. pa bolje bombu na kucu da sam mu bacio nego sto sam ga u tom okeanu dusevne boli podsetio na to ko ga placa i od cijih para zivi. prekipelo coveku, dobro sam jos i prosao."

Da nije zapravo problem u tome sto nece da se okane Perinog rada za Mitrovica?
Exitus Letalis Exitus Letalis 20:24 29.11.2007

Re: de baš nađe karajlića...

Pa, ne pricas istinu.


zar?


Prvo, od ukupno 1038 postova (u vreme dok ovo pisem) na toj temi, gazzinih ima tacno 40. Tesko bi se moglo reci da je 40 dobar broj od 1038. BTW, vecina od tih 40 komentara je nastala nakon sto ga je Pera prozvao.


evo ja sam tri puta stavljala komentar na jednom blogu i sad ga nema. i kako ću ja tebi da dokažem da je bio?
mislim toliko o tome.

i stvarno, opsednutost petrom lukovićem je već malo bolesna.
šta bi vi hteli?
da mu se zabrani doživotno radi?
da se preseli u hrvatsku?
da pređe u islam?
da mu se uzme zdravstvena knjižica?
da se izbaci iz stana?
čime bi bili zadovoljni?
al stvarno. čime?
Hromi Daba Hromi Daba 22:30 29.11.2007

Re: de baš nađe karajlića...

Exitus Letalis
Pa, ne pricas istinu.

zar?


Ne pricas istinu. Recenica: "bilo neki dan 69 strana od kojih taj gazza zaprema dobar broj" nije tacna. Gazza ne zaprema dobar broj, osim ako dobar broj nije 40 od 1038. Takodje nije tacno ni ovo: "da piše o privatnom životu pl to valjda znaš il si bar čula", jer ne pise o tome. Uopste ne ulazim u to da li je pisao, pa je obrisano, ili nije pisao uopste. Njegova pisanja uvek mogu da se obrisu, Perina ne mogu.

evo ja sam tri puta stavljala komentar na jednom blogu i sad ga nema. i kako ću ja tebi da dokažem da je bio? mislim toliko o tome.


Drugim recima, tvrdis da je bar 300-400 (najmanje, da bi zadovoljili upotrebu tvoga "dobar broj" gazzinih poruka obrisano. Da znas kako forum funkcionise, znala bi da se jos nikad nije deslio da se vecina necijih poruka obrise, a da autor poruka ne bude banovan. Koliko ja znam, gazza nije banovan. Zato ne verujem da mu je obrisano 300-400 poruka. To je, naravno, samo moj licni utisak baziran na poznavanju dosadasnje prakse i sa njim se moze polemisati uz navodjenje bar jednog konkretnog argumenta.

Uzgred, znas li za sta je Larko kriv? Pitam, posto niko od nas ne zna, pa reko, mozda ti znas.


i stvarno, opsednutost petrom lukovićem je već malo bolesna.
šta bi vi hteli?
da mu se zabrani doživotno radi?
da se preseli u hrvatsku?
da pređe u islam?
da mu se uzme zdravstvena knjižica?
da se izbaci iz stana?
čime bi bili zadovoljni?
al stvarno. čime?


Ja bi isto tako mogao da kazem da je iz mog ugla opsednutost odbranom Petra Lukovica pomalo bolesna. Ne znam zasto prebacujes dijalog u ravan "boo-hoo-hoo, Peru niko ne voli"? Jel treba ja to sad da osetim grizu savesti i da se "izvinim sto me je PL tukao"? Nema potrebe za ovakvim dramama. Ne mogu da govorim u tudje ime, ali koliko sam primetio, vecina protestanata sa foruma od Lukovica trazi upravo to - izvinjenje, a to bi i ja voleo da vidim.

BTW, da li primecujes da ni ti ni drugi ne smatrate da je potrebno da sumnjate da je gazzino ime i prezime ono koje je naveo Petar Lukovic? Primetio sam vec nekoliko ljudi koji to prihvataju kao gotovu stvar, uz ogradu da si ti ispoljila rezerve, ali vrlo blage i gotovo reda radi.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:59 29.11.2007

Re: de baš nađe karajlića...

[
Ne mogu da govorim u tudje ime, ali koliko sam primetio, vecina protestanata sa foruma od Lukovica trazi upravo to - izvinjenje, a to bi i ja voleo da vidim.



pa taj film sigurno nećeš da vidiš.

ko se kome ovde izvinjavao uopšte i kad je za to bilo razloga.

- ako đinđić pređivi srbija neće - unapređen
-đinšića su ubili njegovi prijatelji - mihajlov unapređen

dugačka je lista uvreda, predugačka. a da niko nije tražio ta izvinjenja.

petrovo pisanje nije nikoga koštalo glave.

Hromi Daba Hromi Daba 05:14 30.11.2007

Re: de baš nađe karajlića...

Exitus Letalis: pa taj film sigurno nećeš da vidiš

Iskreno da ti kazem, nisam ni ocekivao - sto bi Petar Lukovic bio bolji od Tijanica i Mihajlova. Ipak, zabavno mi je sto si ga stavila u to drustvo.

Takodje, nije tacno da niko nije trazio ta izvinjenja. Trazilo se i to onoliko, ali gle koincidencije, nije se dobilo.

Exitus Letalis: petrovo pisanje nije nikoga koštalo glave

A ovo je argument za ... ? Ako te pravilno tumacim, zastitu od neodgovornog novinara covek moze da trazi samo nakon sto izgubi glavu? No dobro, da ne duzimo, Biljana Srbljanovic je k'o fol ljuta na svog drugara Petra Lukovica, nestasnog vragolana, koji se eto zaigrao pa mu se rec glede stanovitih sisa otela. Izgleda da je to maksimalni domet kome se mozemo nadati od progresivnog dela intelektualne elite Srbije povodom ovog slucaja. Dobro je to znati.

PS
Uzgred, znas li za sta je Larko kriv? Pitam, posto niko od nas ne zna, pa reko, mozda ti znas. Izgleda da to nije bitno, zna ko treba da zna, na vama je samo da se zapljunete.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:30 30.11.2007

Re: de baš nađe karajlića...

Iskreno da ti kazem, nisam ni ocekivao - sto bi Petar Lukovic bio bolji od Tijanica i Mihajlova. Ipak, zabavno mi je sto si ga stavila u to drustvo.


meni baš drago što me tumačiš.
eto, nisam sebi umela da objasnim a ti u dve reči.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:34 30.11.2007

Re: de baš nađe karajlića...





hromi,
niko od tebe nema nikakva očekivanja.
ne zanosi se.

BTW, da li primecujes da ni ti ni drugi ne smatrate da je potrebno da sumnjate da je gazzino ime i prezime ono koje je naveo Petar Lukovic? Primetio sam vec nekoliko ljudi koji to prihvataju kao gotovu stvar, uz ogradu da si ti ispoljila rezerve, ali vrlo blage i gotovo reda radi.


ja sam napisala "ako je". kako je trebalo da bude po tebi pa da ne bude blago i gotovo reda radi?

dragan kalejski dragan kalejski 04:48 01.12.2007

Re: de baš nađe karajlića...

Ne kaze se "šta bi vi hteli?", nego: sta BISTE vi hteli?
Pismenost, pre svega.
Exitus Letalis Exitus Letalis 10:15 01.12.2007

Re: de baš nađe karajlića...

Uopste ne ulazim u to da li je pisao, pa je obrisano, ili nije pisao uopste. Njegova pisanja uvek mogu da se obrisu, Perina ne mogu.


kako sad ne ulaziš u to da li je pisano ili nije?
pa naravno, može da se obriše i onda kao da nije bilo.
moram da ponovim, koliko je ograničena sloboda ako pišeš anonimno i da li je uopšte ograničena?
FridaysChild FridaysChild 21:48 18.04.2008

Re: de baš nađe karajlića...

PS
Uzgred, znas li za sta je Larko kriv? Pitam, posto niko od nas ne zna, pa reko, mozda ti znas. Izgleda da to nije bitno, zna ko treba da zna, na vama je samo da se zapljunete.


Mozda za ovo?:
fizicka nakaza lukovic

linklink itd.
Zanimljiv komentar (u celosti) ako se uglavnom prvi Larko bavio defekacijom i najnizim pljuvanjem po fizickim karakteristikama objekata svoje mrznje, npr. 'Logorejicni studenti sa femkastim glasom'" itd. Samo 2 primera za ilustraciju. Ima ih mnogo vise jer je u pitanju ozbiljna kolicina ulozenog vremena i truda i visegodisnje pregalashtvo (sick!)

Red je bio da upoznamo ko stoji iza forumsko-stalkerskog anonimnog lika (i dela) pljuvanja & onanisanja po PL, Pescaniku i Cecama. Kad ono, u pitanju je vidjeniji clan demokratske stranke i nastavnog osoblja pravnog fakulteta.
Visegodisnje splachine koje je "fizicka nakaza Pavic" prosipao po tim novinarima B92 se mogu nazvati iskljucivo govorom mrznje i licne frustracije (moze i napadima zar ne?). Ili se to ne racuna u napade na novinare B92 ako je u elektronskom formatu?

Kad malo razmislis, malo li je 6.000 postova na dva foruma, od cega pola hvalospeva Tadicu ili podjebavackih onlinera i spochitavanja negativnih komentara o istom, a pola stalkerskih svinjarija o Pescaniku, PL, "i co." ?
Eto pa smo upoznali i tu "fizicku nakazu Larka". :)

Nije da je nesto on mnogo gresan ili poseban slucaj, samo ne vidim sta je na kraju toliki problem? Pravnik je, pa jos strucnjak za internet pravo. Umesto toliko dzilitanja oko objavljivanja njegovog identiteta (a javna je licnost), i frustriranja po svom forumu mogao je da presavije tabak i podnese tuzbu. Ili nije mogao? U cemu je onda problem? Neko je njega opleo kako je on godinama opletao. Zasluzeno, i kraj price.
Nenad M. Nenad M. 15:18 29.11.2007

Jelena,

Po naređenju – kako se zove, majke ti - menadžera sektora B92 za korporativnu društvenu odgovornost.


inflacija menadzment zvanja je postala toliko besmislena da danas biti menadzer znaci svasta i nista. Kao neko ko malo vise poznaje teorije menadzmenta priznajem da mi to "korporativna drustvena odgovornost" zvuci malo nakaradno. Najtacnija definicija menadzmenta je " vestina upravljanja pomocu ljudi". E sada, gde nema ljudi, nema ni delegiranja odgovornosti, nema tima niti upravljanja. Ali kada u V.Britaniji moze da se studira crkveni menadzment sto ne bi mogla i kod nas korporativna drustvena odgovornst samo bih voleo da znam gde se stice to znanje & znanje !?

Da stvar bude još luđa ta vrsta ironičnog odnosa prema jednom odličnom trendu, u skladu sa duhom vremena, stiže iz tabora koji se nije autovao oko NATO eksplicitnio,

znam da znas istrazivanja, a i ja sam te podsetio prosli put, da su glasaci ldp-a ubedljivo u najvecem procentu za ulazak u NATO tako da ovo vise lici kao ( nastavak) prepucavanja sa Biljanom, nadmudrivanja koja ne znam kako su pocela ali bi bilo dobro ( po obe) da PRESTANU jer se manje vise zalazete za slicne stvari ( ako iskljucimo NATO).
Za pocetak, ako je Basara u pravu da se spisak nepodobnih pravi, verujem da ste Biljana i ti na istom :)))))

Drinka Gojković je pre neko veče na TV Avala uspela da pored one dve kaže nešto vrlo bitno: moraju se i sadržaj i forma menjati jer se vremena menjaju. Ne može se petnaest godina istim stilom


Drinka je imala stav koji bi ldp trebao da poslusa ako zeli ozbiljan tretman na politickoj sceni. Bojim se da je prica sa Perom bila propustena sansa.
Dejan Stanković Dejan Stanković 16:32 29.11.2007

Koristim ovu priliku

da se zahvalim Gordanu Paunovicu na tome sto mi je otkrio gde ima da s ekupe najbolje virsle u Beogradu.
To mu nikada necu zaboraviti.
JJ Beba JJ Beba 19:02 29.11.2007

Re: Koristim ovu priliku

da se zahvalim Gordanu Paunovicu na tome sto mi je otkrio gde ima da s ekupe najbolje virsle u Beogradu

e Dejane :)) istina. Čula sam i ja da je DJ Goran Paunović stručan za viršle. Pričali mi neki klinci
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 17:31 29.11.2007

Korektan tekst...

...jedino sto je uglavnom ocigledan odgovor na pitanje

Još mi je manje jasno šta je toliko loše u ideji korporativne društvene odgovornosti.

Jer je odgovor prilicno jasan: to se dozivljava kao nekakav zli zapadni izum, pa sad nezavisno da li se radi o desnicarskim budalama (kojima smeta drustvena odgovornost) ili levicarskim budalama (kojima smeta ono "korporativno". Odvojeno ili zajedno, oni su u velikoj vecini u gotovo svakom stratumu srpskog drustva sto ne pruza puno razloga za optimizam.
KafaJeGotova KafaJeGotova 00:32 30.11.2007

zivele pausalne procene!

evo jedne "levicarske budale (kojoj smeta ono "korporativno". a vi odredite ko je od vas dvojice budala...

Tehnologija korporativnog državnog udara
Nikola Samardžić

Tekuća politička stvarnost negira teorije antiliberalnih analitičara, da u Srbiji postoji «demokratski blok» koji je sastavio vladu nakon koketiranja premijera s radikalima. Živorad Kovačević, predsednik Evropskog pokreta koji sarađuje s vladom, opomenuo je da «srpska politička elita u ponečemu sledi ponašanje Slobodana Miloševića». Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava i još nekoliko nevladinih organizacija upozorili su da medijsko tumačenje događaja u zemlji ukazuje na zavisnost većine medija od novca i političkog uticaja navedenih elita. I ako je za neverovati političkim tumačenjima, ostaju egzaktni parametri, poput prošlonedeljnog sunovrata gotovo svih akcija na Beogradskoj berzi i tržišnih pokazatelja, uključujući kurs dinara u odnosu na evro. Pošto premijer odurnom kosovskom retorikom gotovo namerno odbija ozbiljne investitore, koji su prema prirodi stvari konkurencija političkoj eliti.

O demokratskom potencijalu vlade, kojoj je najveća opoziciona stranka idejni i mentalni saputnik na putu ka novoj istorijskoj provaliji, takođe sami po sebi govore noviji medijski naslovi: «Nezavisni sindikat policije negira da je na bilo koji način povezan sa uhapšenim Sinišom Vučinićem», «Građani ne veruju sudovima» (prof. Stevan Lilić), «Saseći formiranje paravojski» (pomoćnik min. odbrane), «Nezavisnost Kosova 'ništava'» (min. sp. poslova), «Cvetanović ponovo vređa Dulićevu», «Zataškavanje pozadine atentata», «Branko Radujko najizvesniji je kandidat za novog direktora Telekoma Srbija», «Obeleženi svi drugačiji» (Svetlana Lukić).
Jedna od vrednosti demokratije je i odnos prema stvarnosti. Naročito prema onoj uporednoj, koju razvija, i njenim porukama manipuliše, svaka vlast, naročito autoritarna. Boj za Kosovo je mit nad mitovima. On se bije na nekoliko frontova. Na nemuštim pregovorima u Beču. Na spektakularnom otvaranju Delta Sitija, koji je sutradan privukao i siromašnije građane, u još jednom socijalnom stampedu. Nije slučajno potpredsednik vlade Đelić biranim rečima dočarao ulogu jednog od stubova Miloševićevog režima, jednog od finansijera rata i genocida, i, kako se pretpostavlja, jednog od pokrovitelja Šešeljeve stranke kojoj se, s njenim liderom, sudi u Hagu. Boj je poveo i premijer Koštunica u obnovljenoj biblioteci Matice srpske, koja se kilavila u protekle dve decenije u kojoj je većina pismenih u najvitalnijoj dobi napustila zemlju, da bi ona sama postala još jedna mitska teritorija koja je u stanju da obitava samo u prošlosti. Ni najveći koruptivni skandal u istoriji Srbije, koji je ukazao na neposredne odnose namoćnijeg tajkuna i gotovo svih ministara u vladi, koje oni u bahatoj osionosti nisu umeli da uverljivo negiraju, nije naveo premijera i predsednika da preispitaju političko, ekonomsko i mentalno kretanje zemlje, vođene onima koji bi trebalo da su na izborima dobili demokratski mandat.

Milošević je išao u ratove da bi on i njegovi pljačkali. Da li se priprema suprotno? Da li su samoizolacija, prekidanje diplomatskih veza s razvijenim svetom, maltretiranje demokratske opozicije, uključujući pripadnike njihovih porodica, sve s predškolskom decom, verovatno i sukobi niskog intenziteta na jugu, jedan obratni scenario? U haosu sačuvati opljačkano? Ministar Bubalo uvek daje prave odgovore: «Imamo robne rezerve da se obezbedi dovoljno hrane za sadašnji period i za nešto što bi bilo nepredviđeno». Da li je mislio samo na Srbe na Kosovu, i da li su samo oni predmet novog konfliktnog eksperimenta? Da li «delovanje» koje pominje ministar Dinkić podrazumeva upotrebu nasilja? Kakav će odnos zauzeti potpredsednik Đelić prema Francuskoj, dok izjavljuje da se «jedan broj zemalja sprema da prizna nezavisnost Kosova», a to čini i Francuska, i da «kao odgovorna vlada i država moramo biti spremni na najcrnji scenario»? Da li će taj odnos pripasti prostom pravilu trojnom, koje objašnjava porive svih ministara u vladi dr Zorana Điniđića koji su, nakon privilegije da s njim sarađuju kako bi preobrazili Srbiju, prešli na drugu političku stranu. Koja je, najmanje, učestvovala u medijskoj pripremi atentata, a potom vratila Srbiju na putanju zapisanu u tajanstvenim kovertama koje predatorski kapital dotura visokoj politici.

Predsednički akt Džordža V. Buša kojim se jednom broju naših poznatih sugrađana doživotno zabranjuje ulazak u SAD, navodi njihovu ulogu u ratnoj agresiji, produžavanju veka autoritarnog i kriminalnog režima, i pljački Srbije. Odbacujući demokratski mandat, koji je preuzela obmanom o napretku, demokratizaciji i evropskim integracijama, većina u vlasti zloupotrebljava kosovsku traumu kako bi zavođenjem autoritarnog poretka izvela gotovo neprimetni državni udar. Srbija u celini ponovo na crnoj listi, ugodnije je stanište za one koji smatraju da demokratija, otvoreno tržište i sloboda poslovanja zadiru u njihova neobična bogatstva, politički uticaj i lični ugled. Da li poslušati Državnu bezbednost koja je, sa stranica najstarijeg beogradskog dnevnika, poručila da je Kosovo amputirana ruka, koja se ne može mirno posmatrati? I mada se ta amputacija već odigrala, u prethodnoj deceniji, oni koji vladaju Srbijom kao da računaju da će se odsecanje udova odnositi i na ostatke zdravog razuma, i osećanja za stvarnost. Da je Srbija nesposobna za novi početak.


Danas, 27.11.07.
new pony new pony 19:29 29.11.2007

DJ gordane,

pa tebe brane stihovima DJ dr karajlica (koji je igrao za keke i takticki pa je zavrsio u viserazrednim emiratima, kod nemanje na mokroj gori).
btw jelena, meni jedan sto radi na pinku rekao da je tajna te korporativno odgovorne sigurne kuce, sto taj ngo vodi mama tadiceve ljubavnice... dal zna jos neko za taj nicim izazvani trac?
negros negros 20:30 29.11.2007

o cemu li je ovaj blog?

o cemu li je ovaj blog?
autor nam objasnjava nakon svaka 2-3 posta o cemu je ustvari pisao odnosno nije pisao, nije da se ne trudi, ali te tegobe i dalje traju...
ako je neka poenta cestitati promidžbitelju korporativne društvene odgovornosti neku nagradu, onda srecno mu bilo...
ceda_urosevic ceda_urosevic 12:13 30.11.2007

Re: o cemu li je ovaj blog?

odlicno pitanje
JJ Beba JJ Beba 13:00 30.11.2007

Re: o cemu li je ovaj blog?

mnogo pitanja, ni jedan odgovor
:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana