Da te ne volim

Jelena Milić RSS / 01.11.2008. u 00:32

 
Tužilac iz Barija Đuzepe Šelzi juče je izjavio da je Pukanić bio ključni svedok u istrazi šverca cigareta na Balkanu. Uz Pukanića, rekao je Šelzi, drugi glavni svedok bio je Duško Jovanović, glavni urednik crnogorskog lista „Dan", koji je likvidiran 2004. godine. Tužilaštvo u Bariju kao osumnjičene za šverc pominjalo je Mila Đukanovića i Stanka Subotića Caneta, čiji je moguću vezu sa ubistvom Pukanića poslednjih dana objavljivao „Nacional". Subotićevi advokati su zbog „monstruozne kampanje protiv njihovog klijenta" najavili podnošenje tužbe protiv „Nacionala".

Nije moj resor, što bi rekao onaj dokoni konobar u osam ujutro nekoj nesretnoj Švedjanki što oće sabajle čaj na  pustoj  kafanskoj  terasi u Dubrovniku u Top listi nadrealista onomad,  a i gospođo -čaj-čuj, uzmi mlaku pivu.  Korupcija i šverc, mislim. Al da me j...kad god vidim neki jozephelerovskieženjoneskovski zaplet ne mogu da odolim. Čitam sjajn tekst Heni Ercog na e-novinama, Smrt kao život. Ali pozror, na e-novinama nezvaničnom glasilu onog dela civilno-političkog sektora u Srbiji koje se, mahom,  posthumno napalilo na Đinđića i kome je Mesić template good governance, a Milo, koga je Puki koji je po Mesicu govorio istinu napadao,  strateski partner.  A Heni raspalila baš po Mesiću. Tipa šta ima da se bakće toliko oko ubistva nekog ko čak i nije novinar u klasičnom smislu reči (saglasna), čemu vandredno stanje zbog kriminalnog obračuna ( saglasna), kako je mogao reći „Puki je uvijek govorio istinu", pa nije kad je pisao u Nacionalu o švecu cigareta i srpskom državnom vrhu (saglasna). Nota bene, državnom vrhu-saglasna, okruženju-ne. Nije li sve to ipak suviše isprepletano da bi se mogle povući tako clear cut linije kako bi to recimo VBP hteo, kad ono svejemutnokaokakao, i u svojim svedočenjima spinovao.  Daaaa teeeee ne voooolimiii, bilo bi mi lako, bilo bi mi lako, daaaaa teeee ne vooolim. Šverc, ne VBP. Mislim, Fast je Fast a vlast je vlast.  Priznajem, zbunjuje me kako je  gorenavedena vest tiho prošla u našoj javnosti.  „Otkriće" da mafije sarađuju, i da Joca Amsterdam ima pipke u celom regionu, mislim, gospođo brate, šta tu ima novo, samo čekam u kojoj će kombinaciji i ime Damira Fazlića da se pojavi, ništa novo, al ovo o svedocima saradnicima, meni i jeste. Novo  eventulano može da bude ovo sve istaknutije naglašavanje EU o problemu korupcije u regionu, a ubio me bog dal bi i to čuli da su u BH entiteti jednu stvar uspeli da usaglase, Hrvati malo da budu diskretniji a mi u Srbiji da nismo tako uspešno nabijali prst u oko istoj toj EU oko Euleksa i Stalnog suda pravde. Al ni tu ne bi smelo da bude toliko iznenđenja-koga Bugarska ujede taj može legitimno korupcije  Zapadnog Balkana da se plaši, pogotovu  ako ima dileme oko daljenjeg proširenja i hendlanja Kosova, al to neće da nam kaže javno.  

Al, ko što rekoh, pošto o temi pojma nemam, a nešto nisma sigurna dal vas zanima odnos Ukrajna-NATO-Rusija,  stukoh dosta vremena u putevima i seminarima i skupovima tamo, ne znam  ni ima li želja i porudžbi tipa ajde Milićka reci šta planiraju Česi za vreme svog hoćemonećemo EU predsedavanja-da ubede preostale EU čalnice da priznaju Kosovo, eto šta im je prioritet, a dok ne sednem i ne raspalim i po Kongu i R2P, da se držim ja svog starog manira-o čemu je bre ovaj sluđeni blog. O meni, što mora o nečemu uvek  da bude, običan dnevnički zapis, BTW.

Pošto mi je, dakle, dijafgnosticirana natofilija ( kod NATOa milićkofilija još nije, to čisto da obavestim grupu mojmaterijalnostanjedusebrižnika), lakše mi je da se autujem i za ostalo. I nemojte sad AD, Rajko B, Gordane P i Co da mi se šokirate, nije da vas nisam  pripremala i sa Hulijom i sa koječime drugim.  OK, bila na Pol Veleru, propustila Alisiju Kiz jer sam bila u Ukrajni, a tamo propustila Kristinu Agileru jer su najjeftinije karte bile 300E, ali, treserka, takodje dijagnostifikovana sam....3,2,1... bila na koncerut Novih Fosila sa sister i Tamarom i 3 tinejdžerke  večeras i super se provela. I seniroke takođe. Ova moja, tinejdžerka mislim, je još u šoku od poludele joj tetke i majke. Mada nas je isto tako gledala i na tribute to ABBA i na Magazinu. ( zvanična teen dijagnoza našeg ponašanja-„Šta se gubite").  Brat Sava ostavljen kući da čita Zakucavanje Nika Hornbija, mada vidim na Facebook mu piše da se smorio. Ljubi ga majka, vodice ga na  Public Enemy, pogotovu ako mi Paunovic organizuje karte!  Ipak, knjigu toplo preporučujem i vama. Posle filma  Juno, meni je ova knjiga najsimpatičniji  umetnički  iskaz  koji obrađuje temu tinejdžerskih trudnoća i roditeljstva.

Danima pevušim ono u nekom bistrou kod nas na moruuuu,  kod nas u Cavtatu je stvarno na rivi bio Bistro, i pio se Istra biter dok još i nismo znali šta je Kampari. Danas sam do oko 4 popodne uspela da se setim 4 pesme Fosila. U kolima mi Tamara kaže još i za košulju plavu, bingooooo. I zamišljala sam unapred  tu scenu, kako će im u stvari biti lako da započnu koncert, udare odma sa kako jeeee dobroooo vidjeti vas opet, eto odma pomirenja, patetike, nostalgije, al tuki, počeše sa Da te ne volim! Još gore. Plus sam  je skroz smetnula s uma. Potpuno ludilo. Meni knedla u grlu, hvala na pitanju, al kakva sam  prokleta odmah pomislih jer ovo Fazlic peva Petracu, Mesić  Pukiju, Puki Montgomeriju, Monti Lin, Lin..... Joca Stanku, Stanko, ...Arena ozvučena nikad bolje. Ljudi hevi profesionalci. Ovi u publici još veći. Provde se, pevaju, uživaju. Mislim šta reći više, čovečanstvo je već dalo odgovor na pitanje o smislu života i ostalim stvarima- POP MUSIC.

Dok ne dodje Glen Miler orkestar! Onda je tačan odgovor All That Jazz, naravno. A ako bude para bice i Zanmiselzara!



Komentari (108)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Unfuckable Unfuckable 00:43 01.11.2008

ok

a kad će fuckin TDR ime da se pojavi u priči ?
ajde da se malo ne foliramo, za promenu
na tvom prošlom blogu je napisano toliko toga
a demantovano - nihil
svi ga zaobilaze
zaobilazni faktor mira na prostorima....
Jelena Milić Jelena Milić 00:46 01.11.2008

Re: ok

ja stavih link na nedeljom u dva kod stankovica gde se o tome solidno raspredalo
Jelena Milić Jelena Milić 00:50 01.11.2008

a cuh u pragu

i da je milo djukanovic vecinski vlasnik TDR

a procitah juce i da francuski ambasador u CG rece stante malo sa tom aplikacijom za clanstvo u EU
Unfuckable Unfuckable 01:12 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

a cuh u pragu
i da je milo djukanovic vecinski vlasnik TDR

so ?
pali li to lampice , pa makar i Praške bile?
tko je ostao kratkih rukava kada su BAT i PM ušli u Srbiju ?
Jelena Milić Jelena Milić 01:16 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

u pragu mi je pre pao mrak na oci nego sto mi je ista sinulo, al to posebno:))

cuh i da je TDR imo specijalni status u srbiji i za vreme slobe
Unfuckable Unfuckable 01:23 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

cuh i da je TDR imo specijalni status u srbiji i za vreme slobe

ok za vreme slobe
..i - za vreme koga ?
Jelena Milić Jelena Milić 01:29 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

rano jutro u pola sest....
Unfuckable Unfuckable 01:32 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

pa ok, meni je rana noć, pola 2
posisali su ga kod Premijera, što napisah kod tebe na prošlom blogu.
True ?
Jelena Milić Jelena Milić 01:38 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

a cujem i da TDR ima posebne fondove za posebne namene vrlo netransparentne

no, neveni zuti zuuuuutiiiiiiiiiii
Unfuckable Unfuckable 01:44 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

nisam dobio odgovor :
a)false
b)true
Jelena Milić Jelena Milić 01:53 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

b) naravno, al onda nas opet neko laze oko antihaske mafije...
Unfuckable Unfuckable 02:09 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

koja antihaška mafija ?
koje veze anitihaška mafija ima veze s pljugama, helou ?
ok, ajmo tvojom ulicom :
koji fondovi, netranspa - fuckin - rentni ?
Jelena Milić Jelena Milić 02:14 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

koje veze anitihaška mafija ima veze s pljugama, helou ?


my pont exactly
Unfuckable Unfuckable 02:18 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

mora da sam gloop
ne kapiram
a ni jedne dobre duše da osvetli put
Unfuckable Unfuckable 03:39 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

ok
idemo ovako :
Rovinj, 08. svibnja 2008. – Predsjednik Republike Stjepan Mesić boravio je danas u posjetu Adris grupi tijekom kojeg je obišao proizvodne pogone TDR-a i Istragrafike u Kanfanaru te posjetio gradilište prvog hotela s pet zvjezdica u Rovinju. Predsjednik Uprave Adris grupe, mr. Ante Vlahović upoznao je Predsjednika s poslovnim sustavom, planovima Adrisa i ulaganjima u turizam. U izjavi za medije mr. Ante Vlahović je istaknuo: „Adris grupa je vodeći nacionalni investitor. U proizvodnju i izgradnju hotela, u posljednjih pet godina, godišnje ulaže oko 700 milijuna kuna. Činjenica da duhanski dio Grupe izvozi više od 50 posto svoje proizvodnje svrstava nas i u skupinu vodećih hrvatskih izvoznika – s godišnjim izvozom na razini Grupe većim od milijardu kuna. Drago nam je da Predsjednik Republike prepoznaje naš doprinos hrvatskome gospodarstvu.“

Obraćajući se novinarima, predsjednik Mesić je izrazio zadovoljstvo rezultatima poslovanja ove tvrtke koja, kako je rekao, najviše ulaže u turizam i zdravu hranu.

Posebno sam impresioniran velikim ulaganjima Adrisa u turizam, koji je glavna grana našeg gospodarstva, s velikim potencijalima za plasman domaće hrane. Adris grupa je napravila najviše što je moguće u našim okvirima, oni su u hrvatskom vrhu po ulaganjima i proizvodnji za izvoz, rekao je predsjednik Mesić.

Dodao je kako je TDR po svojoj tehnologiji u europskom vrhu s produktivnošću većom za 21 posto od kada je proizvodnja preseljena u novu tvornicu u Kanfanaru


izvor

može još malo ?
svežije :
TDR gradi tvornicu u Iranu

TDR će, uz dozvolu za uvoz cigareta, s podravskih polja u Iran prenijeti svoju tehnologiju, znanje i iskustvo proizvodnje i obrade duhana

Rovinj, 8. rujna 2008. – TDR, vodeći hrvatski i regionalni proizvođač cigareta, širi poslovanje na iransko tržište. Kako je dogovoreno s iranskim duhanskim proizvođačem, Iranian Tobacco Company i najvećim lokalnim distrbuterom, Dokhan Parsian Co. TDR će, uz dozvolu za uvoz cigareta, s podravskih polja u Iran prenijeti svoju tehnologiju, znanje i iskustvo proizvodnje i obrade duhana. Nadalje, u svrhu unapređenja i proširenja poslovne suradnje TDR će u roku od dvije godine u Iranu izgraditi i novu tvornicu cigareta. Time je TDR dobio mogućnost prenošenja svoga know-how-a i korporacijskih sorti, ali i mogućnost upoznavanja golemih gospodarskih potencijala i iskustava ove zemlje.

Prve količine najpoznatije hrvatske cigarete, Ronhilla već su izvezene na ovo izazovno tržište jugozapadne Azije. TDR u Iran izvozi i Avangard, cigaretu s inovativnim filtrom koji bitno smanjuje unos štetnih dimnih komponenti.

„2008. godinu u TDR-u obilježava snažna regionalna ekspanzija i širenje poslovanja. Nakon ulaska na talijansko i njemačko tržište te otvaranja ureda u Dubaiu, koji je baza za širenje poslovanja TDR-a na Bliskom istoku, iskorak na iransko tržište dodatno jača tržišnu poziciju TDR-a. Širenje poslovnja TDR-a u ovoj godini nastavak je dobrih rezultata iz prošle godine, tijekom koje je vodeći hrvatski proizvođač cigareta ojačao svoju prisutnost na tržištima u Češkoj, Španjolskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima“, izjavio je glavni izvršni direktor TDR-a, Davor Tomašković.


izvor

kak' lijepo....
koju ćemo sad da zapevamo ?
man ray loves me man ray loves me 12:22 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

ja mislim da moze ovako - koja je uloga montgomerija u atentatu (a i inace)? correct me if i'm wrong.
Unfuckable Unfuckable 12:51 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

ima i ja jedno pitanje, glede pomenutog Vilijema, neka mi pojasni neko ko je bolje informisan :
je li istina da je on jedan od retkih US diplomata kojima je prekinuta služba (popio "pedalu", tako sam čuo a ne bejah u Pragu !) a koji se nije želeo vratiti u US ?
man ray loves me man ray loves me 13:00 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

jeste, sutnuli su ga. tu je i pitanje vile u cavtatu, koju je dobio na poklon od nekog hrvatskog generala. pre nekoliko godina je ziveo tamo. danas nije u toj kuci, nejasno je da li je prodao ili nije ni bila njegovo vlasnistvo.
inace, probah da pitanje o ucescu u atentatu postavim licno gdinu montgomeriju, uvazenom kolumnisti ovde na b92 (kao komentar na kolumnu), ali je moderacija smatrala da je moje pitanje kretensko, pa nijednom nije objavljeno.
Unfuckable Unfuckable 13:06 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

pa ok, sad ne znam da li je kretensko - ali, nisi valjda očekivala da ti Willie - odgovori - onako, potanko ?
man ray loves me man ray loves me 13:12 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

i to sto kazes - "uvek mi je isao na bubreg. ustanem ja tako jednog dana, uvazeni pisac, luteranac i komandos mi zakuca na vrata. odosmo kod shime na capuccino..."
(disclaimer - cista fikcija)
sentinel26 sentinel26 13:44 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

Unfuckable
ima i ja jedno pitanje, glede pomenutog Vilijema, neka mi pojasni neko ko je bolje informisan :
je li istina da je on jedan od retkih US diplomata kojima je prekinuta služba (popio "pedalu", tako sam čuo a ne bejah u Pragu !) a koji se nije želeo vratiti u US ?

I ja sam "čuo a nijesam bio u Pragu" da su još trojica ambasadora ( tri velike EU države ) dobili premeštaj ( zbog nebudnosti prema njemu ) na lošija mjesta zbog njega jer ih je "uvalio" u jedan posao pa kad je vidio opasnost on pobjegao a njih ostavio na cjedilu.

Sve ovo nije iz Praga a nije povezano ni sa duvanom zamislite.
Koliko do juče je pisao kolumne u jednom beogradskom poznatom listu.

Inače do pada Berlinskog zida, Strazbur na Zapadu i Prag na Istoku su bili sjedišta špijunskih obavještajnih službi, naročito onih njihovih sjekcija koje "neobaviješten" narod ponekad zove "mafija" ili "službe povezane s mafijom".

Ima li neka od tih službi koja se nije bavila podmetanjem. Broje se samo polomljene noge a neuspjesi ostaju njima za analizu.

Prije će biti da dotični W. nije smjeo da se vrati u US.
ivana23 ivana23 15:25 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

man ray loves me
jeste, sutnuli su ga. tu je i pitanje vile u cavtatu, koju je dobio na poklon od nekog hrvatskog generala. pre nekoliko godina je ziveo tamo. danas nije u toj kuci, nejasno je da li je prodao ili nije ni bila njegovo vlasnistvo. inace, probah da pitanje o ucescu u atentatu postavim licno gdinu montgomeriju, uvazenom kolumnisti ovde na b92 (kao komentar na kolumnu), ali je moderacija smatrala da je moje pitanje kretensko, pa nijednom nije objavljeno.

Pouzdano znam da doticnu vilu u Cavtatu M. nije dobio, vec ju je kupio od naslednika pok. slikara Vlaha Bukovca.
tyson tyson 18:55 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

Hm, malo mi je nategnuta ta teza da bi TDR ekipa mogla stajati iza atentata; u to vreme srpski duvanski kolač je bio već uveliko podeljen a TDR je ispušio. Motiv za organizovanje ubistva premijera bi onda mogao biti ili najobičniji bes i osveta - što mi je malo neverovatno, misli, ipak, atentat na premijrea... - ili ako su imali spremnog nekog svog igrača koji bio u stanju da ponovo promeša karte na duvanskoj sceni. Jedina dve bitnije političke figure koje su u to vreme bile obavijene duvanskim dimom su Vladimir Popović i Žarko Korać. VP jeste u mesecima posle atentata vedrio i oblačio Srbijom i bio je u poziciji da sprovede u delo šta god mu padne na pamet, međutim on je deo ekipe Caneta Subotića i TDR tu nema šta da traži. Što se Koraća tiče, ako je neko računao da će on biti neki bitan faktor - onda su stvarno amateri... Dakle, ako pratimo ovaj trag i primenimo prostu logiku i sistem eliminacije, onda se otvara prostor za tezu da je postojao treći čovek. Bilo kako bilo, videli smo da se na domaćoj duvanskoj sceni posle atentata do danas ništa nije promenilo, tako da sve i da stoji ova hipoteza da je TDR na neki način stajao iza ubistva ZĐ - time ništa nisu dobili.

Kad već žuljamo mozak kombinacijama ko bi mogao da očekuje neke dramatične promene finansijske prirode posle atentata (t.j. ko bi imao interesa da atentat organizuje), meni npr. na pamet pada lobi uvoznika naftnihi derivata koji je pukao velike pare posle odluke Vlade Srbije da se zabrani uvoz naftnih derivata i dozvoli samo uvoz sirove nafte. Pa onda, tu su i... ma dobro, već smo otišli daleko u šum na blogu.



Unfuckable Unfuckable 19:38 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

šumovi su čudo, svakakvi tonovi mogu da se sklope od šumova, da ne poveruješ ; ))))
Znam samo da sam pre par godina ponovo video TDR bilborde po gradu, eto.
Osim toga, današnje vesti kompletiraju "dobro staro društvo" uvodeći Legijinog vojnika na scenu kao motoristu koji je ostavio motorče sa eksplozivče
Zašto se niko nije začudio ?
Ali je vrh vrhova zaključak koji ovlašni posmatrač može doneti u sekundi : ael mi to imamo zajednički uradak Legija - Amsterdam ekipe ? ? ?
tyson tyson 20:49 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

Znam samo da sam pre par godina ponovo video TDR bilborde po gradu, eto.
Osim toga, današnje vesti kompletiraju "dobro staro društvo" uvodeći Legijinog vojnika na scenu kao motoristu koji je ostavio motorče sa eksplozivče

Ih, pa neće TDR da napušta srpsko tržište, naravno da su prisutni ovde sve vreme, reklamiraju se, plasiraju robu... Ali su potpuno izduvali za sve domaće fabrike duvana, puk'o je i šverc itd, dakle nema kajmaka.

Glede Legijinog malog koji voli skutere, tek se tu otvara prostor za komplikovanje - Pukanić je bio na vezi sa TDR, a ispada da mu glave dolazi čovek koji je organizovao ubistvo ZĐ; taj isti ZĐ je pak onemogućio TDR da u velikom stilu ovlada srpskim tržištem duvanskih proizvoda. Dakle, nešto se tu ne slaže.

Pod uslovom da je Legijina paravojska i dalje u nekakvoj vezi sa njim. Meni se pre čini da su se razišli i počeli da rade za druge gazde, kakokoji. Pa u velikom broju su iz kriminalnog miljea i regrutovani. Kao i sam Legija, uostalom.


Unfuckable Unfuckable 20:57 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

ima nešto još zanimljivije, mali detalj - ali prelep u svojoj malenkosti, prelep :
onaj batica što je dva puta lupio glavom u metak u lendroveru, bivši Tukijev nosilac ordenja a silovatelj u slobodno vreme...
e pa batke je radio za "zaštitarsku firmu" iz Zg (koja, naravno to demantira) prozaičnog naziva "Lupus".
Zanimljiva obiteljska povijest, dakako - više o tome - ovde

Dakle, nešto se tu ne slaže.

helou, dobro jutro, dobar dan !
pa naravno da se ne slaže kada murijaci u Zg u roku od istog dana prebacuju priču na Srbiju, pa Bosnu, pa CG...svećeizmiksuju - samo u svoje dvorište da ne zavire
Mislim da se o tome radi.
I o sukobu Mesić - Sanader, takođe (pozadina jeste Zagorec - Petrač)
Najsmešniji deo ubedljivo mi je onaj da je Pukanić bio bitan svedok.
Bitan igrač - moguće, kao izvođač medijskih logističkih radova
ivana23 ivana23 21:15 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

Unfuckable

Ali ova vest je... zanimljiva.

18:30
ОСУМЊИЧЕНИ МИЛОВАНОВИЋ ПОБЕГАО ПОЛИЦИЈИ РС
БАЊАЛУКА – Шеф Одељена за истраге у Специјалном тушилаштву Републике Српске Дарко Илић потврдио је да је на подручју Добоја претресено више објеката које је користио Жељко Миловановић, која медији у региону доводе у везу с убиством хрватског новинара Иве Пуканића.

Хрватски медији незванично сазнају да је Миловановић, држављанин БиХ и Хрватске, особа која је пре девет дана довезла моторцикл с експлозивном направом испред зграде хрватског листа „Национал”, која је усмртила Пуканића и његовог сарадника Нику Фрањића.

Медији преносе да је Миловановић, звани „Гавра” или „Црвени ветар”, бивши специјалац Јединице за специјалне операције Министатсва унутрашњих послова (МУП) Србије под командом Милорада Улемека Легије и од раније је оптужен за ратне злочине у Хрватској.

Полиција РС је у петак извршила претресе у Добоју, у оквиру сарадње с полицијом Хрватске везане за убиство Пуканића и том приликом пронашла више предмета, докумената и фотографија

Илић је додао да се и даље наставља интензивна потрага за Миловановићем у сарадњи с полицијама ФБиХ, Хрватске и Србије, тужилаштвима и безбедносним агенцијама.


Танјуг
die hard die hard 21:49 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

Pouzdano znam da doticnu vilu u Cavtatu M. nije dobio, vec ju je kupio od naslednika pok. slikara Vlaha Bukovca.


E, ovo se zove rasvetljavanje i prava informacija a ne razglabanje.Hvala, Ivana :)
MilutinM MilutinM 21:52 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

ОСУМЊИЧЕНИ МИЛОВАНОВИЋ ПОБЕГАО ПОЛИЦИЈИ РС

Mali detalj koji je promakao mnogima (video sam ga samo u vesti na Dnevniku):

U Milovanovićevom skrovištu je pronadjen njegov AMERIČKI pasoš!

Vest koju je objavio Mondo izmedju ostalog navodi reči šefa Odeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS Darka Ilića:

Ilić je rekao da je u jučerašnjoj akciji oduzeta i određena količina novca i američki pasoš, koji se vodi na ime Željko Milovanović.

"Na pasošu se vidi da je ovo lice ulazilo i izlazilo iz SAD, a naknadno ćemo proveravati da li je reč o falsifikovanoj putnoj ispravi", rekao je Ilić.


Može li se lako falsifikovati američki pasoš? Čisto pitam, ne znam, nisam čuo do sada.
MilutinM MilutinM 21:55 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

A evo i jednog zanimljivog komentara na sajtu RTS:

Gavru pustili Bosanci

Poslednji put kada je ranjeni Milovanović zvani Gavro pred srpskom policijom pobegao u Tuzlu predstavio se kao Stjepan iz Osijeka. Policija iz Srbije je uporno tražila njegovo izručenje ali je on pobegao iz bolnice. Uhapšen je kod Doboja ali umesto da bude izručen Srbiji pušten je jer je bio Hrvatski državljanin. E pa gospodo treba li u svim državama u regionu posebno da nešto uradi da bi ga nekome izručili. SADA GA SVI TRAŽE. Imajući u vidu da je Gavro državljanin Hrvatske, Srbije i BiH, ako pobegne u neku drugu državu pitanje je hoce li ga i kome oni izručiti ili će ga opet pustiti jer je imao pasoš SAD-a - možda je on Amerikanac.
ivana23 ivana23 21:57 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

MilutinM
ОСУМЊИЧЕНИ МИЛОВАНОВИЋ ПОБЕГАО ПОЛИЦИЈИ РС Mali detalj koji je promakao mnogima (video sam ga samo u vesti na Dnevniku):U Milovanovićevom skrovištu je pronadjen njegov AMERIČKI pasoš!Vest koju je objavio Mondo izmedju ostalog navodi reči šefa Odeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS Darka Ilića:Ilić je rekao da je u jučerašnjoj akciji oduzeta i određena količina novca i američki pasoš, koji se vodi na ime Željko Milovanović."Na pasošu se vidi da je ovo lice ulazilo i izlazilo iz SAD, a naknadno ćemo proveravati da li je reč o falsifikovanoj putnoj ispravi", rekao je Ilić.Može li se lako falsifikovati američki pasoš? Čisto pitam, ne znam, nisam čuo do sada.

I, usput, licna karta izdata u Srbiji!?



A Milovanovic, kako je navedeno - држављанин БиХ и Хрватске.
die hard die hard 22:20 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

Može li se lako falsifikovati američki pasoš? Čisto pitam, ne znam, nisam čuo do sada


Ne moze lako, ali za dobre pare moze.Znam neke koji su ga placali izmedju 5 i 10.000USD.Pravio ih neki lik za tadasnju Udbu ali i kao slobodan strelac.Istina, devedesetih, sad ne znam.
ivana23 ivana23 22:27 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

Svojevremeno je Bobi Fiser uhapsen u Japanu zbog posedovanja falsifikovanog americkog pasosa.
jaca92 jaca92 22:41 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

Žarko Korać.



ajde ne lupetaj vise, ako nemas nista pametnije da kazes ne lupetaj!
MilutinM MilutinM 23:19 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

Svojevremeno je Bobi Fiser uhapsen u Japanu zbog posedovanja falsifikovanog americkog pasosa.

Zar nije uhapšen zbog igranja u Jugi za vreme sankcija?
tyson tyson 23:57 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

ajde ne lupetaj vise, ako nemas nista pametnije da kazes ne lupetaj!

U jee, pa ni Žarko lično ne bi ovako reagovao.

Šta ti nije jasno? Šta te jedi? Što je dotični bio predsednik Komisije za pregovore sa vodećim svetskim proizvođačima duvana oko kupovine srpskih fabrika (Niš, Vranje)?

Ako misliš da ta funkcija i ta komisija nisu bili bitni, onda ništa...

Uostalom, lepo sam napisao da bi čovek stvarno trebalo da bude nadareno naivan pa da računa da bi Korać mogao da ostvari neki presudan uticaj, koliko god pomenutom funkcijom bio uvučen u poslove oko duvana.

Last but not least, mogla/o bi se malo obučiti osnovnom redu i komunikaciji, makar i u bezbednoj zaštićenosti bezimenoćšu koju nudi internet.


tyson tyson 23:59 01.11.2008

Re: a cuh u pragu

tyson
Hm, malo mi je nategnuta ta teza da bi TDR ekipa mogla stajati iza atentata; u to vreme srpski duvanski kolač je bio već uveliko podeljen a TDR je ispušio.

Hm, sad kad malo bolje razmislim, u vreme atentata domaće fabrike duvana još uvek nisu bile prodate, tako da... postaje zanimljiva ova teorija o TDR.
ivana23 ivana23 00:06 02.11.2008

Re: a cuh u pragu

MilutinM
.Zar nije uhapšen zbog igranja u Jugi za vreme sankcija?

Zbog toga je vlada SAD trazila njegovo izrucenje od strane Japana, sto je Japan odbio i naredio je njegovu deportaciju. Fiser je do kraja zivota ziveo na Islandu.
MilutinM MilutinM 00:20 02.11.2008

Re: a cuh u pragu

Znam da je nešto bilo
Unfuckable Unfuckable 17:31 02.11.2008

Re: a cuh u pragu

postaje zanimljiva ova teorija o TDR.


Zovite me Fletcher. Jerry Fletcher.
loader loader 00:58 01.11.2008

Doživotna imunost na ruku pravde

Zamislite da Milosav Đukić (po novocrnogorskom nazvan Milo Đukanović) nema ovaj diplomatski imunitet koji ga štiti od istrage u nekoliko okolnih zemalja... Kakav bi to gubitak bio za ukupan razvoj demokratije na Balkanu!
Jelena Milić Jelena Milić 01:00 01.11.2008

Re: Doživotna imunost na ruku pravde

ja nisam odavle, slusam nove fosile i uzivam
loader loader 01:30 01.11.2008

Re: Doživotna imunost na ruku pravde

nove fosile

Ja baš sinoć odoh u vreme kad... Evo adrese: http://uk.youtube.com/watch?v=5Vr0Nyz62tk .... Bila i ostala njihova najsuptilnija i najzanosnija pesma. Pozdrav :)
trener92 trener92 04:16 01.11.2008

Re: Doživotna imunost na ruku pravde

Ja baš sinoć odoh u vreme kad... Evo adrese: http://uk.youtube.com/watch?v=5Vr0Nyz62tk .... Bila i ostala njihova najsuptilnija i najzanosnija pesma. Pozdrav :)

Izbaci ovo UK, neće zato da ti otvori video na blogu, umesto toga upiši www.
loader loader 00:05 02.11.2008

Re: Doživotna imunost na ruku pravde


Izbaci ovo UK, neće zato da ti otvori video na blogu, umesto toga upiši www.
Hvala, treneru !

MilutinM MilutinM 01:00 01.11.2008

Svedoci

Tužilac iz Barija Đuzepe Šelzi juče je izjavio da je Pukanić bio ključni svedok u istrazi šverca cigareta na Balkanu. Uz Pukanića, rekao je Šelzi, drugi glavni svedok bio je Duško Jovanović, glavni urednik crnogorskog lista „Dan", koji je likvidiran 2004. godine

Kako, bre novinari mogu da budu svedoci? I to kljućni. Čisto sumnjam da su njih dvojica virili iza drveta kada su Milo i Cane utovarali pakete cigara u brze glisere. Valjda su sakupili nešto podataka (i zato bili likvidirani). Dakle, mogli su da budu izvori informacija a ne svedoci.
Jelena Milić Jelena Milić 01:03 01.11.2008

Re: Svedoci

cujem nesto kao do you wanna dance, mislim da me pita da li sam za pleeesss
ivana23 ivana23 01:28 01.11.2008

Re: Svedoci

Jelena Milić
cujem nesto kao do you wanna dance, mislim da me pita da li sam za pleeesss


maksa83 maksa83 01:30 01.11.2008

Re: Svedoci

cujem nesto kao do you wanna dance, mislim da me pita da li sam za pleeesss

Manuelaaaa & Hulio, vratite se, sve vam je oprošteno.

Jelena Milić Jelena Milić 01:31 01.11.2008

ivana

pazi , potpuni profesionalci. sjajan zvuk. plus, mislim da to ne moze da se fejkuje, ludo su se i sami zabavljali tokom koncerta.

a arena. cista desetka. brzo udjes, brzo izadjes, udbono, i ovog puta dobar-odlican zvuk, sto ocito zavisi od organizatora a ne od sale.
Jelena Milić Jelena Milić 01:33 01.11.2008

to maksa

samo sam te cekala:))

dobre djevojke idu u raj bas sve, lose djevojke idu kud god pozeleeeee ( i u NATO :))
maksa83 maksa83 01:44 01.11.2008

Re: to maksa

dobre djevojke idu u raj bas sve, lose djevojke idu kud god pozeleeeee ( i u NATO :))


Pusti ti to, te što stvarno idu u NATO su highly trained professionals (ne teraj me da guglujem slike), ali takve kod nas ne puštaju ni na tribinu na Filozofskom (ako si news junkie kao što kažeš da jesi, onda znaš čemu pričam). Pa ko će onda nas sa takvom Filozofijom da primi u NATO?
Jelena Milić Jelena Milić 01:48 01.11.2008

Re: to maksa

nisam odvale..

gledala body of lies sa raselom krouom i leonardom di kaproijem...majko moja koji tres
maksa83 maksa83 01:58 01.11.2008

Re: to maksa

gledala body of lies sa raselom krouom i leonardom di kaproijem...majko moja koji tres

Pa mis'im brate gospođo (ovo prethodno mi se JAKO sviđa, btw.:) i ti si ga našla - Leonardo Di Kaprio - to ni dva Rasela Kroua ne mogu da poprave sve i da im Vin Dizel (there is more in him than meets the eye, datijakažem) pomaže. Ko je njih spojio u jedan film treba da ga se izbaci iz Udruženja Reditelja (mada bi tu bio u dobrom društvu, pošto Tarantino tu nije Drug Član).
Jelena Milić Jelena Milić 02:02 01.11.2008

Re: to maksa

nisam ja majke mi nego ridli skot!

Filip Mladenović Filip Mladenović 01:41 01.11.2008

O starim i novim fosilima

U Beogradskoj Areni "NOVI FOSILI", a u političkoj areni STARI FOSILI: korumpirane stranačke nomenklature, nedodirljivi mafijaši, pardon "kontroverzni biznismeni" i neupitne tajne službe, i civilne i vojne!
Nušićev Aleksa Žunić je pubertetlija za ove STARE FOSILE!

Ili što reče veliki ruski pisac Ivan Bunjin: "Ovde se ništa ne menja, samo je život prošao!"
Jelena Milić Jelena Milić 01:47 01.11.2008

Re: O starim i novim fosilima

filipe, ja rec nisam odavno rekla o historijskom pomirenju :))

o dokumentu u kome se proslost ne spominje, pa cemu onda pomirenja ako se ne spominje spor /ako ga ni nema

mada, padala mi roletna u ceskoj, kako god eu-ovci kazu nas prijatelj lukasenko :))
Unfuckable Unfuckable 17:29 02.11.2008

Re: O starim i novim fosilima

o historijskom pomirenju


dobro je dok ne postane...histerijsko
ivana23 ivana23 01:45 01.11.2008

Eksploziv postavio čovek iz Srbije

Željko Milovanović zvani Crveni Vetar, bivši pripadnik JSO, i Bojan Gudurić (27) iz Novog Sada, pripadnik razbojničke grupe kojoj se sudilo pred Specijalnim sudom - dvojica su osumnjičenih izvršilaca atentata na Ivu Pukanića i Nike Franića, za kojima je hrvatska policija raspisala potragu, saznaje „Blic”.




Blic
Jelena Milić Jelena Milić 01:51 01.11.2008

Re: Eksploziv postavio čovek iz Srbije

ivana,
u svom uzasu nisam mogla da se ne smejem sad kad sam cula novo ime operacije hrvatske poliicje

blakan ekspres

mislim, voz kasni sa perona jedno 15 god, al ajde
Spiridon Spiridon 01:55 01.11.2008

tko ce ga znati

prica se cak da je Cane priveden u Moskvi zbog piratskog cd izdanja Novih Fosila "pjesme koje vjecito ostaju".

Jelena Milić Jelena Milić 02:01 01.11.2008

Re: tko ce ga znati

pjesme ostaju....svedoci nestaju
Spiridon Spiridon 02:03 01.11.2008

Re: tko ce ga znati

pjesme ostaju....svedoci nestaju


Reci mi tiho, tiho, reci mi najtise
samo ja cu sve to cuti
samo ja i nitko vise

Jelena Milić Jelena Milić 02:05 01.11.2008

Re: tko ce ga znati

suti,
samo suti moj djecace plavi....
Kraja Kraja 17:22 02.11.2008

...Spiridon me povuce ja jezik....

......govori tise da te cuju samo zvijezde..............

by tereza
ivana23 ivana23 01:56 01.11.2008

PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

Istraga srpske i hrvatske policije pokazala da su naručioci ubistva vlasnika „Nacionala" Ive Pukanića najverovatnije crnogorski „duvanski mafijaši" protiv kojih je Pukanić trebalo da svedoči u Bariju

Press


* Sad' jel' su jedni ili drugi..?
Jelena Milić Jelena Milić 02:04 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

jedni ili drugi..?


it's a thin lineeeeeeee....
ivana23 ivana23 02:09 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

Jelena Milić
it's a tin lineeeeeeee....


Jelena Milić Jelena Milić 02:12 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

odo da nadjem krisi hajdn na jutjube pre nego e probudi AD i ne odrekne me se javno preko bloga
Jelena Milić Jelena Milić 02:12 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

odo da nadjem krisi hajdn na jutjube pre nego se probudi AD i ne odrekne me se javno preko bloga
AlexDunja AlexDunja 07:53 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

Jelena Milić
odo da nadjem krisi hajdn na jutjube pre nego e probudi AD i ne odrekne me se javno preko bloga

thin line!!!
prvo si proverila ,
i utvrdila da nisam tu,
pa okacila blog!
sve je meni jasno.

nema te krisi koja te moze opravdati!
:))))

(volim kad se zabavljas, treserko:)))
sentinel26 sentinel26 12:43 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

ivana23
Istraga srpske i hrvatske policije pokazala da su naručioci ubistva vlasnika „Nacionala" Ive Pukanića najverovatnije crnogorski „duvanski mafijaši" protiv kojih je Pukanić trebalo da svedoči u Bariju
Press
* Sad' jel' su jedni ili drugi..?

Babe snile šta bi rade bile ?

- Gore navedeni tekst nije zaključak hrvatske policije već novinarskog smeća "Press".

- Zašto ko naručivo ubistvo nekoga ko je "kao svjedok odavno mrtav", nekoga za koga je već dokazano pred sudovima da je lagao u "svojim" novinama upravo o toj temi ?

- Kako je to neko trebalo da svjedoči u "slučaju" koji je zaključen (2005.) i arhiviran 2008-e i to ne zbog imuniteta ?

- "Crnogorci" u JSO, u "Zemunskom klanu", u VBS, u Beogradu, u Kladuši, u Zagrebu - idi more pa koliko ih to ima a kada su popisi stanovništva onda ih nigdje nema.

- Mnogo vam se prividjaju CG i Crnogorci, naročito sada kada se spremaju da odu korak dalje od balkanske žabokrečine.
flipper58 flipper58 12:55 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

сентинел:
naročito sada kada se spremaju da odu korak dalje od balkanske žabokrečine.


А ЂЕ ЋЕ ТО?
ivana23 ivana23 16:28 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

sentinel26

Babe snile šta bi rade bile ? - Gore navedeni tekst nije zaključak hrvatske policije već novinarskog smeća "Press".- Zašto ko naručivo ubistvo nekoga ko je "kao svjedok odavno mrtav", nekoga za koga je već dokazano pred sudovima da je lagao u "svojim" novinama upravo o toj temi ?- Kako je to neko trebalo da svjedoči u "slučaju" koji je zaključen (2005.) i arhiviran 2008-e i to ne zbog imuniteta ? - "Crnogorci" u JSO, u "Zemunskom klanu", u VBS, u Beogradu, u Kladuši, u Zagrebu - idi more pa koliko ih to ima a kada su popisi stanovništva onda ih nigdje nema.- Mnogo vam se prividjaju CG i Crnogorci, naročito sada kada se spremaju da odu korak dalje od balkanske žabokrečine.

Kome upucujete ova pitanja?
Nisam se upustala u dublji komentar, dala sam vest iz dve dnevne novine (vesti potpuno suptrotne i to mi je bio glavni motiv) bez ulazenja u istinitost jedne ili druge i postavila (u sustini - glupo) pitanje .
Cemu na dva copy/paste teksta toliki jed?!
sentinel26 sentinel26 17:13 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

ivana23
sentinel26

Babe snile šta bi rade bile ? - Gore navedeni tekst nije zaključak hrvatske policije već novinarskog smeća "Press".- Zašto ko naručivo ubistvo nekoga ko je "kao svjedok odavno mrtav", nekoga za koga je već dokazano pred sudovima da je lagao u "svojim" novinama upravo o toj temi ?- Kako je to neko trebalo da svjedoči u "slučaju" koji je zaključen (2005.) i arhiviran 2008-e i to ne zbog imuniteta ? - "Crnogorci" u JSO, u "Zemunskom klanu", u VBS, u Beogradu, u Kladuši, u Zagrebu - idi more pa koliko ih to ima a kada su popisi stanovništva onda ih nigdje nema.- Mnogo vam se prividjaju CG i Crnogorci, naročito sada kada se spremaju da odu korak dalje od balkanske žabokrečine.

Kome upucujete ova pitanja?
Nisam se upustala u dublji komentar, dala sam vest iz dve dnevne novine (vesti potpuno suptrotne i to mi je bio glavni motiv) bez ulazenja u istinitost jedne ili druge i postavila (u sustini - glupo) pitanje .
Cemu na dva copy/paste teksta toliki jed?!

A kako ste vi osjetili "jed" ili ga na drugi način primjetili - jeste pitanje ?

Ja u onom tekstu nijesam postavljao pitanja već sam dao odgovor (znak pitanja na kraju ne znači uvijek da se nešto i pita) na jednu prepisanu insinuaciju i jedno vaše pitanje.

U tekstu "vašem izvoru podataka" nema niti indicija koje bi ukazivale na onakav naslov na onom "papiru", koji ste vi preuzeli.
Naslov je "falsifikat" - "provokacija" u odnosu na tekst. Vi ste zaključili i konstruisali pitanje "jedni ili drugi" - vjerovatno znate da nema trećih, četvrtih ?

Pokušaji da se "na silu" vidi CG tamo gdje je nema propadaju, prošla su ta vremena kada je to moglo lako da se plasira.

Želja da se nečija opsesija i nebuloza predstavi kao zaključak hrvatske policije nije sitnica, naravno ako je važan cilj neovisno od sredstava.

ivana23 ivana23 17:43 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

sentinel26

A kako ste vi osjetili "jed" ili ga na drugi način primjetili - jeste pitanje ?Ja u onom tekstu nijesam postavljao pitanja već sam dao odgovor (znak pitanja na kraju ne znači uvijek da se nešto i pita) na jednu prepisanu insinuaciju i jedno vaše pitanje.U tekstu "vašem izvoru podataka" nema niti indicija koje bi ukazivale na onakav naslov na onom "papiru", koji ste vi preuzeli. Naslov je "falsifikat" - "provokacija" u odnosu na tekst. Vi ste zaključili i konstruisali pitanje "jedni ili drugi" - vjerovatno znate da nema trećih, četvrtih ? Pokušaji da se "na silu" vidi CG tamo gdje je nema propadaju, prošla su ta vremena kada je to moglo lako da se plasira.Želja da se nečija opsesija i nebuloza predstavi kao zaključak hrvatske policije nije sitnica, naravno ako je važan cilj neovisno od sredstava.

Znate u cemu je problem. Niste pazljivo citali sve sto je objavljeno na ovom blogu!
Prvo sam okacila tekst iz Blica,
a zatim i tekst iz Pressa, a vi ste izneli neke svoje insinuacije samo na osnovu ovog drugog.
I nemojte meni spocitavati novinske naslove sa kojima nemam veze, niti su bilo koji tekstovi iz takvih novina moji izvori podataka. A to sto niste svatili poentu postiranja tih napisa, sta da radim!?
Mene CG ni malo ne intersuje, pola zivota sam vec (sigurno) potrosila, a u nju nogom krocila nisam. Nit' imam nameru.
sentinel26 sentinel26 17:57 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

ivana23
A to sto niste svatili poentu postiranja tih napisa, sta da radim!?
E pa nijesmo svi sposobni da tumačimo "šta je pisac hteo da kaže". Vuk je kriv.
Mene CG ni malo ne intersuje, pola zivota sam vec (sigurno) potrosila, a u nju nogom krocila nisam. Nit' imam nameru.
Raduje me, ali samo ako je po slobodnom izboru, ni ja nijesam ljetovao u Bodrumu.
jack_bauer jack_bauer 22:32 01.11.2008

Re: PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

E pa nijesmo svi sposobni da tumačimo "šta je pisac hteo da kaže". Vuk je kriv.

koji vuk? jeli oni sto je bio njegosev najbolji drug?

ima i ovo...
- ajde, pero reci nam sto znas o vuku karadzicu?
- ja mislim da ste vi, drugarice uciteljice, nesto pomijesali. vuk je draskovic, a radovan je karadzic.
smdf smdf 02:28 01.11.2008

Ja nijesam odavle....

....i nista ne razumijem... :)
aj, sad l(ij)epo objasni gde je nesporazum
Doctor Wu Doctor Wu 09:46 01.11.2008

Au!

Ali pozror, na e-novinama nezvaničnom glasilu onog dela civilno-političkog sektora u Srbiji koje se, mahom, posthumno napalilo na Đinđića i kome je Mesić template good governance, a Milo, koga je Puki koji je po Mesicu govorio istinu napadao, strateski partner.

Iz ovog što si napisala ispada da ti je ex-drugar Qsovac u govnima mnogo dublje nego što se to na prvi pogled činilo. Iskreno sam mislio da je u pitanju samo njegova glupost, nepromišljenost, plitkoumnost. Međutim, iz ovog, na žalost, ispada da je u pitanju nešto mnogo zlokobnije.
filvas filvas 12:16 01.11.2008

Re: Au!

Naravno. Milodjija i Stipemdija nisu se slucajno obreli tu gde su se obreli. Njihove su putanje slicne, gotovo simetricne. Kao pristalica demokratije i pristojnosti nalazim se na velikim mukama svaki put kad pomislim na EU, NATO, "civilno drustvo" itd.

Ipak, najveci strah me hvata od pomisli da su to sve same himere, ideoloski sanak. I da kad jednog dana konacno stignemo tamo, videcemo da tamo nema niceg, da je sve isto kao kod nas, da je jos i gore, da pravde i morala nema, da smo izgubili silno vreme i snagu dokazujuci sopstvenu vernost. Da je sve obican total recall. Pogledajte samo sta se desilo sa MTV. Da li iko vise pamti Reja Kouksa? O tome pricam.

Inace, pohvaljujem Jelenu Milic za duhovitost. Za razliku od politickih delova bloga koji me cesto isprovociraju, oni privatni su mi veoma simpaticni. Nazvao bih to banalnoscu dobra, ako mi je dozvoljeno.

Zanima me sta to bese u Pragu, ako bi moglo da se razjasni.
tyson tyson 19:18 01.11.2008

Re: Au!

filvas
Pogledajte samo sta se desilo sa MTV. Da li iko vise pamti Reja Kouksa? O tome pricam.

Ih, i ne samo njega; gde su sada Pol King, Pip Dan, Kristijana Beker, Vanesa Vorvik, Marijne van der Vlugt... MTV je već dugo, dugo nepodnošljiv za gledanje, totalno zaglupljujući a naročito poslednjih godina sa poplavom nedotupavnih rijaliti šouova.

Ma, ovo je tema za bar jedan blog. Good old MTV.



man ray loves me man ray loves me 19:21 01.11.2008

Re: Au!

Da li iko vise pamti Reja Kouksa?
Ovde! Gledala sam ga svako vece.
filvas filvas 23:39 01.11.2008

Re: Au!

Imam utisak da je isto ono sto se desilo sa MTV, zadesilo i Evropsku Uniju. Kietsch.

Nema autenticnosti, cista birokratija. Niko ne veruje u ono sto prica. Mislim da Evropu ceka SFRJ rasplet, nadam se bez rata, mozda neka 17. sednica. Tako da mi vec treba da se spremamo da u tome prodjemo sto bolje.

Od para i pomoci za nas nece biti nista. Sa ogromnim dotacijama javice se nezadovoljstvo nekih delova Unije, sve ce biti isto kao i sa Jugoslavijom. Tradjedija.
skyspoter skyspoter 15:23 01.11.2008

duvanska mafija

iz Crne Gore gradi novi Monte Carlo na crnogorskom primorju...ko ulaze parice u tu investiciju?
ivana23 ivana23 15:28 01.11.2008

Re: duvanska mafija

skyspoter
iz Crne Gore gradi novi Monte Carlo na crnogorskom primorju...ko ulaze parice u tu investiciju?

Prevashodno - Rusi.
Doctor Wu Doctor Wu 15:35 01.11.2008

Re: duvanska mafija

skyspoter
iz Crne Gore gradi novi Monte Carlo na crnogorskom primorju...ko ulaze parice u tu investiciju?

Nemoj da trpaš to u ovu priču. Iza Adriatic marine stoji Peter Munk, neka vrsta Soroša br 2. Mađarski Jevrejin, čovek je investitor par ekselans, poseduje Barrick Gold (nekih 30-ak rudnika zlata) i on gradnju Marine na mestu nekadašnje vojne remontne luke vidi isključivo kao investement opportunity. Navodno mu je supruga Crnogorka, i to je jedini razlog zašto se odlučio za tu lokaciju (nisam siguran da je svestan u šta se upustio).
Brooklyn Brooklyn 15:46 01.11.2008

Re: duvanska mafija

mislis ovaj peter munk?

skyspoter skyspoter 15:47 01.11.2008

Re: duvanska mafija

Nemoj da trpaš to u ovu priču.

ne znam na koju pricu ti mislis...u mojoj je deripaska...
Doctor Wu Doctor Wu 15:51 01.11.2008

Re: duvanska mafija

u mojoj je deripaska..

tek on ne znam kakve veze ima sa švercom duvana.
deripaska je poznat kao aluminijumski baron.
skyspoter skyspoter 16:21 01.11.2008

Re: duvanska mafija

Doctor Wu Doctor Wu 16:40 01.11.2008

Re: duvanska mafija

stvarno ne kapiram šta hoćeš da kažeš.

iz ovog teksta se vidi da munk i deripaska ulažu u crno goru, da đetići hoće da ih svet vidi kao novi monte karlo (valjda u svom narcističkom ludilu očekuju da budu promovisani u tax haven eu preko koga će se prati pare kao i da će eu sve to mirno da gleda i da kaže "gledaj kako su l(ij)epi & pametni, kako se mi toga nismo s(j)etili", kao i da postoje crnogorci koji zavide đukanoviću jer je 20 godina na vlasti (što i inače nije ništa novo kao što nije novo ni to da ima puno crnogoraca koji su đukanoviću verni kao paščad i ništa ne pitaju- evo ga jedan tetreb ovde se usplahirio, ne može živ da se smiri).

možeš li malo konkretnije?
Brooklyn Brooklyn 16:46 01.11.2008

Re: duvanska mafija

djuki ima sanse da postane najuspesniji evropski diktator svih vremene, ako ga nesto ne iznanadi. sacemo da vidimo.
sentinel26 sentinel26 16:09 01.11.2008

Ill Poccolo

G-djo Milić,
Pošto vidim da su vam pitanja od Unfa bila jako teška, pa ste se zbunili, ja bih vam postavio par lakših, a nadam se da se nećete ljutiti.

1) Neću reći šta ovdje nije tačno:
Tužilac iz Barija Đuzepe Šelzi juče je izjavio da je Pukanić bio ključni svedok u istrazi šverca cigareta na Balkanu.
ali recite kada je tačno i gdje objavljena ta navodna Šelzijeva „izjava“ i kako glasi njen original ?

2) Zašto Šelzi kaže da je D.Jovanović bio direktor "beogradskog" lista „Dan“ – je li on to neobaviješten ili je nešto drugo u pitanju ?

3) Koji su razlozi da se ta izjava „objavljuje“ baš u malom listu „Ill Piccolo“ u Trstu?

4) Zašto ministar unutrašnjih poslova Srbije javno (preko novina) poziva policiju CG da se uključi u potragu za ubicama Pukanića ? Ko ustvari vodi istragu i kome je to potrebna pomoć ?

5) Da li to on hoće da sugeriše narodu da policije Hrvatske i CG ne saradjuju ili nemaju direktne kontakte pa je potreban posrednik ili je u pitanju slanje signala i poruka nekom drugom (odredjenoj „štampi“) ?

6) Zašto ste tako lako pretrčali preko izjave „Ivo je ivijek govorio istinu!“ ?

7) Pošto tvorac te izjave i vi i mi znamo da to nije istina, da mu niko postmortem neće vjerovati, šta je onda „pisac“ hteo da kaže tom bersmislenom rečenicom – da nije možda kroz Pukanićeva usta govorio neko drugi, a za interes (i nagradu) nekog trećeg ?

8) Kako to Ivo „govorio istinu“ a pred hrvatskim sudovima pogubio sporove ?

9) Zašto nijedna novina u Srbiji nije nikada (smjela) napisala ime „organizacije“ koja je do skora bila najverći trgovac (ne proizvodjač) duvanom u Evropi ?

10) Zašto su onda i finansijska i krimi-policije Švajcarske i Francuske jednostavno pobacale u korpu za smeće „optužujuće papire“ protiv S.Subotića Caneta, ako nijesu utvrdili da se radi o falsifikatima ?

11) Za tajni fond TDR koji se vjerovatno prostirao i na Srbiju neću da vas pitam jer vi o tome ne smijete da pišete.
I.Pukanić je bio sve, samo ne novinar, novinarstvo ne dostiže ni 10% njegove djelatnosti.

To što se mnogima pa i vama CG i M.DJ. prividjaju svuda, znači da su oni sve dalje od balkanske žabokrečine.
Kad god je CG uradila nešto „bez pitanja“ ili što nije po volji Bgd – bila je napadana iz svih (pa i najprljavijih) orudja a M.Dj. satanizovan iznova.

Gotovo je ! Aplikacija ide u Brisel prije Nove godine. Posljednja od tri izjave francuskog ambasadora ne govori protiv podnošenja, nego o atmosferi u EU koja će ih dočekati.

I Hrvatska je čekala 4 mjeseca da se uzme u razmatranje njen zahtjev pa je dočekala.

Bolje i da čekaju „pred šalterom“ u Briselu nego pred Sudom u Hagu.

PS. G-djo Milić – kome više gori pod nogama 18-og novembra naveče ? Obje vlade su dobile lijep otklon od nezgodnjih pitanja 2-3 mjeseca, medjutim 19.novembra izjutra jedna će da se češe dje je ne svrbi ?
Hoće li ova afera štagodj biti od pomoći po vašem mišljenju, ne mora da bude iz Praga ?
filvas filvas 17:15 01.11.2008

Re: Ill Poccolo

Okej Sentinel. Jel moze ovako:

Milodjija je najveci Evropljanin i demokrata koji je ikada hodao zemljom. On se uvek borio protiv rata, sverca i kriminala. Nikada nije podrzavao Milosevica i dok je bio premijer nikada ni jedan Musliman nije proteran iz svoje kuce u Crnoj Gori. Nikada nije zloupotrebio medije i nikada nije pokrao izbore. Uz to, nije ni dinara uzeo na protivzakonit nacin, sve sto ima zaradio je vredno radeci za platu.

Jel tako bilo?
ivana23 ivana23 17:47 01.11.2008

Re: Ill Poccolo

filvas
Okej Sentinel. Jel moze ovako:
Milodjija je najveci Evropljanin i demokrata koji je ikada hodao zemljom. On se uvek borio protiv rata, sverca i kriminala. Nikada nije podrzavao Milosevica i dok je bio premijer nikada ni jedan Musliman nije proteran iz svoje kuce u Crnoj Gori. Nikada nije zloupotrebio medije i nikada nije pokrao izbore. Uz to, nije ni dinara uzeo na protivzakonit nacin, sve sto ima zaradio je vredno radeci za platu.

Jel tako bilo?


maksa83 maksa83 18:38 01.11.2008

Re: Ill Poccolo

Jel tako bilo?

Nije baš on bez mrlje.
Ja sam čuo da je jednom prešao ulicu na crveno, ali bilo je jako kasno i dosta pusto, a bulevar je bio širok i semafor loše podešen, a i time je više ugrožavao sebe nego ostale učesnike u saobraćaju. E, sad sve znate.
Kazezoze Kazezoze 19:22 01.11.2008

Re: Ill Poccolo

Ja sam čuo da je jednom prešao ulicu na crveno, ali bilo je jako kasno i dosta pusto, a bulevar je bio širok i semafor loše podešen, a i time je više ugrožavao sebe nego ostale učesnike u saobraćaju. E, sad sve znate.

eee, a zaboravio si dodati da je nakon tog prekrshaja, noshen osecanjem krivice, otishao u stanicu miliciju, prijavio se i mada su mu sluzhbenici dotichne ustanove odluchili oprostiti, insistirao da kaznu uredno plati .
takvog poshtenja nadaleko nema...josh se o tome pricha.
sentinel26 sentinel26 19:30 01.11.2008

Re: Ill Poccolo

maksa83
Jel tako bilo?
Nije baš on bez mrlje.
Ja sam čuo da je jednom prešao ulicu na crveno, ali bilo je jako kasno i dosta pusto, a bulevar je bio širok i semafor loše podešen, a i time je više ugrožavao sebe nego ostale učesnike u saobraćaju. E, sad sve znate.
Ni o kakvim i ničijim mrljama ja nijesam muhabetio ni sa kime. Te mnijem da ste promašili metu. Potražite je nedje drugde.
Osim toga imadem dobrog očnog ljekara.

A ko se tebi Makso više prividja semafor ili M.Dj. ?

Blizu je 18.novembar, pa će neko da plače i da kuka kako je svijetska zavjera protivu njega, kako on niti mrava ne bi zgazio, jedan ili drugi - medjutim, utjehu i "posljednju šansu" neće naći u CG, svejedno mi je ko će da kukumavči.
Žao mi je
maksa83 maksa83 19:31 01.11.2008

Re: Ill Poccolo

insistirao da kaznu uredno plati .

I to iz sopstvenog džepa!
Posle su hteli u Vladi to da mu isplate na ime putnih troškova, što je on sa indignacijom odbio.
Ljudina.
Ne prave više takve.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana