GDE IDU NARODNE PARE

zsteki RSS / 27.07.2008. u 09:05

Vec duze vreme se nosim jednom moralnom ili poslovnom dilemom:"Da li je ovakav nacin rada RTS-a i prikupljanja sredstava za rad u redu".Naravno radi se o RTS pretplati.

U poslednje vreme konstantno se u spicama objavljuje poziv, a verovatno ce kasnije krenuti i pretnja tuzbom, u vezi sa placanjem pretplate.O placanju pretplate ne treba diskutovati, jer je to zakonska obaveza, a u svakoj pravnoj drzavi zakon je iznad ljudi.A u krajnjem slucaju, ako krenemo putem logike demokratije, taj zakon su doneli oni koje smo mi birali, pa mozemo reci da smo ga mi sami doneli!?

Takodje, u poslednje vreme se cesto moze cuti i recenica "...to je pravo da rts uredjuje svoju politiku..."!? Ja samo pitam sa cijim novcem???Narodnim???Tako je najlakse!Nametnes narodu harac, a ti uredjujes svoju politiku kako ti hoces...Jedino resenje vidim u nekom "narodnom telu, koje bi se na neki od nacina biralo, a koje bi imalo tu cast da participira u upravljackoj i sadrzajnoj politici!!!

A ako je to javni servis koji u najvecoj meri finansiraju gradjani, onda je red da gradjani znaju i koliko placaju novinare! Jer ne moram ja osmeh Jovane Jankovic da placam toliko koliko vec kruze price.A za taj novac ima i "lepsih" osmeha!!!Mozda bi ekonomska racunica nekada bila manja da angazujemo strane novinare, nego nase...

I ne mislim da su svi zaposleni u RTS-u ovakvi.Ali definitivno da postoje dva staleza:milionerski i siromasni!!!

U krajnjoj liniji obezbedjujte svoje prihode kao i drugi medijski servisi, pa nas,gradjane, sve ovo nece interesovati....



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana