Sport| Umetnost| Zabava

NFL Play-off 2020

docsumann RSS / 03.01.2020. u 18:49

whos-in-the-nfl-playoffs-2020-final-standings-bracket-matchups-for-afc-nfc.jpg

 

Jubilarna 100. NFL sezona donjela je poklonicima ove igre širom svijeta pregršt uzbudljivog i kvalitetnog amerikanskog fudbala. A kao i svake godine, Nova godina nam je donjela - NFL Playoff.

Tokom netom okončane regularne sezone viđeno je  dosta toga novog u filozofiji i taktici, a nije nedostajalo ni spektakularnih individualnih ostvarenja. Viđena je i neviđena Antonio Braun sapunica, i njegov Instagramski rat protiv NFL-a koji je naravno izgubio. Tako su fanovi, ove sezone,  ostali uskraćeni za „bravure“  jednog od najvećih talenata današnjice.

Dinamični kvoterbekovi su definitivno zavladali igrom. Prvi put smo imali situaciju da su tri vodeća kandidatra za MVP nagradu - tamnoputi qb-ovi – Lamar Džekson (Baltimor Rejvensi), Dešon Votson (Hjuston Teksašani) i Rasel Vilson (Sijetl Sihouksi). Prošlogodišnji MVP , takođe afro-američki qb, Patrik Mahom nije se našao na užoj listi MVP kandidata samo zbog povrijede koja ga je udaljila sa terena u središnjem djelu sezone.

Ovogodišnji  MVP (iako još oficijelno neproglašen), Lamar Džekson, definitivno je obilježio proteklu sezonu. Rekord u pretrčanim jardima za qb–ove koji je do ove godine držao Majkl Vik, smatran je jednim od onih NFL rekorda koji nikad neće biti oboren. Vik je na terenu izgledao kao DC-jev super-hero Fleš. Atleta koji se rađa jednom u 50, u 100 godina. A Lamar čak nije ni igrao posljednje kolo. I rekord i MVP nagradu obezbjedio je već u predposljednjoj, 15. utakmici. Sa istrčanih 1206 jardi, Lamar se kao qb našao  na 6. mjestu kompletne raning liste. Sledeći igrač na listi koji nije raning bek je tek na 35. mjestu – Kajler Mari, qb Arizona Kardinalsa.

Uz to, Lamar je i bacio najviše TD-a (36).  Toliko moćan je bio ove godine, da do posljednjeg meča niko nije pohvatao kako da postavi igru protiv njega i njegovih Rejvensa. Da li će nekom to poći za rukom u play-off-u? Teško. NFL analitičarima i proučavaocima igre, obično treba malo više vremena da se taktički konsoliduju i daju odgovor na aktuelne izazove.

Od ličnih postignuća da spomenemo novo rekord neuništivog Dru Briza, koji je poslije rekorda u bačenim jardima, preoteo Pejtonu Meningu, i rekord u bačenim tačdaunima -  547.

Njegov vjerni hvatač Majkl Tomas postavio je rekord u uhvaćenim (kompletiranim) pasovima u jednoj sezoni – 149. Takva hemija između qb-a i wr-a nije gledana još od Montane i Džeri Rajsa, Džo Stoktona i Karl Melouna.

i Još jedna zanimljivost glede individualnih ostvarenja, ako su tamnoputi kvoterbekovi prevrnuli igru naglavačke, onda je to isto uradio i Kristijan Mekefri, najbolji raning bek lige, uprkos izrazito svetloj puti ;)

Možda su se neke stvari apsajdaunovale, ali bi se reklo da je u ovoj sezoni sama igra povratila svoj balans. Najbolje ekipe su bile one sa ozbiljnim kvalitetom u svim fazama meča. Odbrane su prilagodile novom eksplozivnom ofanzivnom fudbalu i idalje će predstavljati ključ za dobijanje najvažnijih utakmica, a to su upravo ove koje slijede.

Još uvijek aktuelni šampioni,  NE Patriotsi, dobar dio sezone šlepali su se na vanserijskoj odbrani i Beličekovom defanzivnom geniju, pošto je očigledno da Brejdi nije više onaj Brejdi iz legende o Tom Brejdiju. Uz sve neminovne išjue  s godinama, Brejdi je na terenu ostao sa drugorazrednim hvatačkim korom i desetkovanom ofanzivnom linijom. Da li je ovo početak konačnog kraja dvadesetogodišnjeg trajanja najdugovječnije dinastije u NFL-u, kojeg svi najavljuju već 5 godina? Možda ćemo za to morati da čekamo jos jednu godinu, bez obzira na ishod utakmice wild cart kola sa zahuktalim Titanima iz Tenesija.

 

Na kraju regularnog dijela iskristalisala se i slika favorita za ovogodišnje finale. Raspored na samom vrhu  NFC-a odlučen je bukvalno na dvadeset centimetara od gol linije u posljednjoj sekudni meča, kad su 49ersi zaustavili zadnji napad Seahawksa, i tako u međusobnom duelu raščitili stanje na vrhu konferencije i ujedno – vrhu NFC West divizije. Pošteno.

49ersi su se u potpunosti vratili tamo gdje po tradiciji kvaliteta i pripadaju, u sam vrh NFL-a. Tim iz San Franciska je potpuno na fonu najaktuelnije koncepcije napada a to je – povratak trčanja na velika vrata. Drugi napad lige, ujedno i drugi napad trčanjem, sa čak 5 raning bekova koji su postigli TD.

Gimy G jeste konvencionalan, pouzdan old school qb, ali je trkačko-risiverska ekipa oko njega multidimenzionalna. Uz to, Džordž Kitl je došao tiho kao kometa i zamjenio penzionisanog Gronka na mjestu najboljeg tajt enda današnjice. S defanzivne strane 49ersi možda djeluju još opakije. Nik Bosa je bejbi JJ Wat. Neke od njegovih parada kojim je  uspjevao da zaustavi protivničkog igrača tako što bi ga krajnjim naporom potkačio za petu, su među najefektnijim potezima sezone. Uz eksplozivnu prednju liniju i ponajbolji pas raš u cijeloj ligi, 49ersi imaju fantastično uigran i agilan centralni lajnbekerski trio (tzv. 4-3 difens). Feed Warner je novi Navaro Bovman. Besprekorno čitanje situacije i beskopromisna egzekucija. Treći centralni lajnbeker u ovoj šemi je ustvari sejfti, koji igra skroz nisko u liniji sa lajnbekerima. Osnova ovog sistema je preuzeta iz legendarne Legion of Boom odbrane Sijetl Sihouksa i uz manje izmjene predstavlja kičmu druge najbolje odbrane kompletne lige. Kajl Šenenhen sa svojim saradnicima uradio je odličan posao.

2. najbolji napad i 2. najbolja odbrana - 49ersi su najteži mogući protivnik u NFC-u.

 

S istim skorom 13-3, u drugo kolo play offa (preskaču wild card utakmice) plasirali su se Green Bay Packersi kao pobijednici NFC North divizije. Favoriti iz sjenke. Nije bilo mnogo pompe oko rezultata  Grin Beja, niti su bili medijski previše eksponirani. Aron Rodžer je polako dizao formu, tek povremeno posjetivši koliko je on fenomenalan  qb. Većinu poslova za GB odradila je sjajna odbrana, a napad se uglavnom bazirao no novoj zvijezidi tima polivalentnom raning beku Aron Džonsu i Rodžerove  projektile.

Novi glavni trener Matt LaFleur se  definitivno snašao u dodjeljenoj mu ulozi. Grin Bej teško može do kraja, ali ga je jednako teško i pobijediti. U tradiciji kluba je da osvaja titule i igra velike utakmice, A Aron Rodžer je i dalje jedan od najopasnijih likova u NFL-u, naročito kad ga satjerate uz zid, u posljednjim trenucima meča.

U prvom (wild card) kolu plej ofa u NFC-u čekaju nas mečevi između Nju Orleans Sejntsa i Minesota Vikinga.

Svece smo već spominjali kroz izvaredna postignuća Dru Briza I Majkl Tomasa, no, spisak njihovog ekstra kvaliteta se tu ne završava. U napadu tu je i dalje izuzetno opasni, teško zaustavljivi, polivalentni raning bek Kamara, i sve odličniji i tajt end Džared Kuk. Definitivno - Sejntsi su kompletna ekipa. Sjajna ofanzivna linija podcrtava napadačke potencijale tima iz Nju Orleansa, dok se odlična odbrana bazira na moćnom pas rašu, s Kameron Džordanom na čelu (tj. boku ;)) i seknderiju predvođenom Maršonom Latimorom. Par zadnjih godina Sejntsi su pored sveg kvaliteta, ispadali iz plej ofa, bizarnim okolnostima, igračkim previdima, sudijskim greškama. Mislim da ih sve to čini dodatno skoncentrisanim i naoštrenim za dalju borbu.

Vikinzi iz Minesote, imaju odličnu sezonu iza sebe. Rjetko koji tim je tako kvalitetno popunjen po svim pozicijama kao Vikinzi. Ok, Kirk Kasin ne pripada skupini elitnih kvoterbekova (tj. klasi jednog Mahoma, Lamara ili Briza), ali Vikinzi pokušavaju i uspjevaju to da nadoknade ultimativno timsklom igrom. A tu i tamo Kasin zna da iskorači iz svoje osrednjosti, i sve iznenadi spektakularnim performansima. Raning bek Dalvin Kuk iza sebe ima odličnu sezonu. Posebno je plijenio pouzdanošću na 3. daunu.

Odbrana tima, naročito pasing raš, je zaštitni znak ove franšize već godinama unazad. Hunter, Grifin su ponajbpolji duo difenziv endova u ligi. Sejfti Harison Smit je definitivno igrač na All-Pro nivou (najbolja postava sezone).

U plej of se još ugurala i Filadelfija, prvenstveno pobjedom u predposljednjem kolu, protiv direktnog divizijskog rivala Dalas Kaubojsa. Filadelfija je između problema sa povrijedama i traženju identiteta, konačno uspjela da sabere dio svog  kvaliteta, i to onda kada je bilo najbitnije. Kaubojsi su inače osvajači nezvanične drama queen nagrade, što zbog svoje apsajdaun forme, javnog cijenkanja (kukanja) oko  ugovora  svojih najvećih zvijezda qb-a Dag Preskota i rb-a Ezekil Eliota, medijskim nastupima vlasnika Džeri Džonsa, pa i medijima samim (Skip Bejlis inkludid na kvadrat).

Nažalost, još jedna posna sezona za nekad velike Dalas Kaubojse. Mnogi su u njhovoj fenomenalnoj ofanzivnoj liniji vidjeli garant šampionske generacije, baš kao što je to bio slučaj u devedesetim. No upravo se ofanzivna linija najviše istrošila u proteklim jalovim sezonama. Talenat je, u međuvremenu, doveden i na hvatačkim pozicijama, Viten je pro-ball kalinar igrača, odbrana je fizički moćna, ali ... nekaj ne štima.

 

Da li je veliko finale Rejvensi vs 49ersi, najrealnije?

 

Vjerovatno, dok ne postane izvjesno. No, do te izvjesnosti i jedni i  drugi će imati par ozbiljnih kvestova.

Poglavice iz Kanzas Sitija, dočekuju plej of, za jednu sezonu zreliji i spremniji za završne obračune. Atomski napad je i dalje glavna snaga tima, sa čitavom paletom  talenata od Mahoma, Kelsija, Hila, Vatkinsa...No, ključ za uspjeh i sposobnost za korak dalje  u odnosu na prošlogodišnji domet, leži u vidnouznapredovanoj odbrani. Čifsi su upgrejdovali svoj defanzivni tim, dospjevši s prošlogodišnjeg rangovnog dna do zlatne sredine. Napredak se više ogleda u šemama i taktičkom pristupu, nego u imenima i personalnom kvalitetu, koji je doveden. Posebno je to primjetno u odbrani u polju, odnosno seknderiju.

 

Da li je projektovano finale AFC-a Rejvensi vs Čifsi, ustvari SB prije SB-a?

 

Moguće, ali pobjednika tog duela tek očekuje pravi SB, tj. onaj koji slijedi poslije „SB-a prije SB-a“.

Rejvensi su otkrovenje sezone. Sa rekordom 14-2, i posljednjih 12 utakmica dobijenih u nizu, Gavrani iz Baltimora  predstavljaju najozbiljnijeg kandidata za osvajanje Lombardi trofeja.

Iskoristivši neviđen potencijal svog mladog qb-a, i izgradivši sistem igre na njegovim atletskim mogućnostima, ali i liderskim  sposobnostima, Džon Harbou je napravio fenomenalnu stvar.

Od kad su uhvatili ritam, Rejvensi su nezaustavljivi. Porazili su u direktnim duelima sve glavne konkurente za titulu. Takođe, vratili su napad trčanjem na velika vrata u NFL. Lamarov impuls podigao je čitavu ekipu na viši nivo. Odjednom svi počinju da igraju sa neviđenim samopouzdanjem i efikasnošću. Mark Ingram igra u vrhunskoj formi, tajt end Mark Endrjus je eksplodirao na Lamarovim granatama. Ofanzivna linija Rejvensa je do kraja sezone izrasla u najbolju u NFL-u. Učinak ofanzivne linije teško je kvantifikovati neposredno, ali se kao najbolji ilustratori igre o-linije uzimaju uspješnost napada trčanjem i zaštita kvoterbeka. Po oba ta kriterijuma o-linja Rejvensa je No1 u ligi. Vjerovatno će dva (od njenih 5 članova) završiti u All Pro timu (najboljoj postavi lige) - Ronnie Stanley (lijevi tekl) i Maršal Janda (gard).

Uz novi imidž, atomskog napada s nogu, Rejvensi se nisu odrekli svog defansivnog identiteta. 

To su i dalje stari dobri Rejvensi spremni na krljanje i fizičku (no pasaran igru) igru.

Sa masivnim pas rašom, i vrhunskim kvalitetom u seknderiju (Tomas, Piterson...), Rejvensi su terorisali protivničke napade, i na kraju završili kao 3. odbrana NFL-a.

Teško da će iko do kraja sezone uspjeti da doskoči napadu iz Baltimora. Sve je u Lamarovim rukama i na Lamarovim nogama.

Od timova iz AFC-a vrijedi istaći protivnike u wild card meču Teksašane i Bilse. Dok su se Teksašani oslanjali na klasu svog qb-a Dešau Votsona, Bilsi su se predstavili kao kompletan, kompaktan tim, sa karakterom i hemijom.

Od timova koji bi mogli zablistati iduće godina izdvojio bih Tampa Bej Bakanerse. Izuzetno eksplozivan tim u oba pravca, sa supertalentovanim risiverskim duom i qb-om koji izbacuje nenormalne cifre (granate), doduše još pomalo nekontrolisano, ali takođe i s odbrambene strane tu je toliko talenta, da ... samo zdravlja i pameti, i Baksi bi mogli biti veliko iznaneđenje iduće godine.

Drugi potencijalni favorit za iduću godinu – Koltsi. A kao treći - oba njujorška tima ;)

Razočarenje sezone – Braunsi, Bengalsi, i Kaubojsi (ako neko već navija za njih).

 

To bi bilo ukratko...Više o sezoni i predviđanjima - u komentarima.

 

 

Tagovi



Komentari (47)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 19:54 03.01.2020

MVP


docsumann docsumann 21:48 03.01.2020

Re: MVP

preteča

stefan.hauzer stefan.hauzer 11:10 04.01.2020

Re: MVP

Kao prvo, Docse faco!

Lamar Džekson je ove godine bio vanzemaljac, a praktično je napad Baltimora toliko dugo držao loptu, da se odbrana na pola sezone toliko zategla da je podsetila na najbolje dane iz ere Reja Luisa i Eda Rida (pogotovo Kada je Markus Piters došao i ponovo našao sebe). I, opet, nije da vam nisam, sve ovo što smo gledali ove sezone, najavio još u septembru.

+ kod Najnersa si zaboravio njihovog najboljeg defanzivnog igrača (jer je Kitl jednostavno najbolji igrač ovog tima) Deforesta Baknera, zver tešku 130 kilograma nezaustavljivih mišića. Čovek je bukvalno na nivou Aarona Donalda i omogućava Armstedu i Bosi da budu to što jesu.

I užasno mi je žao što Dru Bris sa ovim timom Sejntsa ništa neće osvojiti, pošto ne vidim da u januaru mogu da pobede na Lembou.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:14 04.01.2020

Re: MVP

i lepo sam vam rekao da je greota što se Hrišćanin Mekefri troši u ovakvom timu Pantera, nešto kao Megatron u Detroitu.
docsumann docsumann 15:07 04.01.2020

Re: MVP

+ kod Najnersa si zaboravio njihovog najboljeg defanzivnog igrača (jer je Kitl jednostavno najbolji igrač ovog tima) Deforesta Baknera, zver tešku 130 kilograma nezaustavljivih mišića. Čovek je bukvalno na nivou Aarona Donalda i omogućava Armstedu i Bosi da budu to što jesu.


kompletna d-linija 49ersa je suvi vrh. a oba tekla i Bakner i Armsted su ubice.
pri tom oba izgledaju više kao difensiv endovi. ravnih stomaka, visoki, mišićavi i zategnuti, super brzi za tolike ljude.
mislim da je vrijeme teških nouz teklova (Sapp, Vilfork, Hempton..) prošlo.
snaga + eksplozivnost se pokazala kao učinkovitija formula nego snaga+ masa.
upravo tako je izgledao Džo Grin još sredinom sedamdesetih.

Черевићан Черевићан 00:29 04.01.2020

ко зна зашто је и једно и друго добро

pregršt uzbudljivog i kvalitetnog amerikanskog fudbala

у обиљу те ве догађаја спортских
(што искрено посве ретко пратим),
остарео баш се у том не сналазим
па еротском програму навратим
docsumann docsumann 15:14 04.01.2020

Re: ко зна зашто је и једно и друго добро

остарео баш се у том не сналазим


Ser Čer, američki fudbal je u osnovi veoma jednostavna igra.
tim koji ima loptu, tj. napada, ima 4 pokušaja da pomjeranjem lopte u polju osvoji 10 jardi.
cilj je da na kraju napaada unesu loptu u protivničku end zonu.
lopta se u polje ubacuje bacanjem koje obično izvodi kvoter bek, ili trčanjem što je uloga raning bekova.

odbrana pokušava da spriječi prodor lopte u svoj prostor presjecanjem pasa ili obaranje igrača koji ima loptu.
nakon svakog zaustavljanja počinje novi napad, na mjestu gdje je predhodni zaustavljen, i igrači zauzimaju svoje karakteristične pozicije.

specijalni timovi su na terenu pri ispucavanjima, i pokušajima za pogodak nogom iz polja.

to je dovoljno za početak, detalji se povataju gledanjem.

e sad, ključno je pitanje dopada li vam se fizička igra sa puno kontakta.
mali_macak mali_macak 19:10 04.01.2020

Re: ко зна зашто је и једно и друго добро

docsumann
остарео баш се у том не сналазим


Ser Čer, američki fudbal je u osnovi veoma jednostavna igra.
tim koji ima loptu, tj. napada, ima 4 pokušaja da pomjeranjem lopte u polju osvoji 10 jardi.
cilj je da na kraju napaada unesu loptu u protivničku end zonu.
lopta se u polje ubacuje bacanjem koje obično izvodi kvoter bek, ili trčanjem što je uloga raning bekova.

odbrana pokušava da spriječi prodor lopte u svoj prostor presjecanjem pasa ili obaranje igrača koji ima loptu.
nakon svakog zaustavljanja počinje novi napad i igrači zauzimaju svoje karakteristične pozicije.

specijalni timovi su na terenu pri ispucavanjima, i pokušajima za pogodak nogom iz polja.

to je dovoljno za početak, detalji se povataju gledanjem.

e sad, ključno je pitanje dopada li vam se fizička igra sa puno kontakta.

Ukratko - jedno obično krljanje, pa ko voli, neka izvoli.
docsumann docsumann 20:09 04.01.2020

Re: ко зна зашто је и једно и друго добро

sve može, pa i da je krljanje, al da je obično...
petargli petargli 05:28 04.01.2020

uf

... ne pripada skupini elitnih kvoterbekova (tj. klasi jednog Mahoma, Lamara ili Briza), ...

malo je falilo da na ovom mestu prekinem sa citanjem :)
Atomski mrav Atomski mrav 20:20 04.01.2020

Re: uf

Pretpostavljam da se buniš jer je docs izostavio Brejdija a takođe i da je docs posmatrao samo ovu sezonu u kojoj su Brejdijeve cifre tek prosečne (uglavnom ne njegovom krivicom, čovek jednostavno nema s kim da igra u napadu).
docsumann docsumann 11:40 05.01.2020

Re: uf

ono što je visilo u vazduhu, na kraju se i obistinilo.
šampioni su eliminisani u wild card kolu plej ofa.

i opet se vidjelo da Petsi nemaju kvalitet u napadu, ni za trčanje ni za pas igru.

ovog puta i odbrana je imala prilično muka sa zaustavljanjem Henrija, raning bek Titana stvarno ima sjajnu sezonu i što je najvažnije - perspektivu.
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:56 05.01.2020

Re: uf

Henri je sinoć razmontirao najbolju odbranu ikada svih vremena, uz to čovek kao da hoda po oblacima kada trči.
Atomski mrav Atomski mrav 23:48 05.01.2020

Re: uf

Henri je sinoć razmontirao najbolju odbranu ikada svih vremena, uz to čovek kao da hoda po oblacima kada trči.

Bilo je neverovatno gledati ga kako prolazi kroz odbranu kao kroz puter. Mislim da su ga svega dvaput zaustavili iza linije skrimidža, od toga jednom na kraju kad su samo trošili vreme...
svarog svarog 13:36 08.01.2020

Re: uf

Tek sada vidim blog, bravo Docs.
Inače, mislim da je slika o NE malo iskrivljena njihovim jako lošim protivnicima prvih osam kola, pa je i odbrana izgledala mnogo bolje nego što stvarno jeste (mada jeste odlična)
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:24 04.01.2020

*

Ove godine bi finale AFC-a trebalo da bude Mahomes at Jackson, što bi ustvari i simbolično trebalo da bude najava nove ere NFL-a (ali opet na Arrowhead dolazi Tom Brady, so who can tell).

Kod NFC-a već nemam blagu predstavu šta bi moglo da se dogodi, jer su svi timovi podjednako kompletni. Apsolutno je zamislivo da Sijetl odbije Ninerse, koliko i da ne prođu Eaglese. :)
Atomski mrav Atomski mrav 20:24 04.01.2020

Re: *

Apsolutno je zamislivo da Sijetl odbije Ninerse, koliko i da ne prođu Eaglese. :)

Lopta je jajasta, što je čini još nepredvidljivijom od okrugle lopte, ali zaista ne mislim da Filadelfija može da parira Sijetlu, čak i na vetrovitom i 'ladnom Linkoln Fajnenšal Fildu.
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:06 05.01.2020

Re: *

Ja mislim da će se večeras Rasel Vilson boriti za goli život i da je Fletcher Cox najvažniji igrač dana. :)
docsumann docsumann 19:11 05.01.2020

Re: *

stefan.hauzer
Ja mislim da će se večeras Rasel Vilson boriti za goli život i da je Fletcher Cox najvažniji igrač dana. :)


misliš da vremenu teških DT-ova nije odzvonilo?
stefan.hauzer stefan.hauzer 19:35 05.01.2020

Re: *

jedino ako je sa druge strane Nelson, ostali i dalje moraju da udvajaju Coxa!
docsumann docsumann 20:55 05.01.2020

Re: *

meni je on i dalje drugi DT lige poslije fenomena Donalda.
Cox je najbolji klasični (normalni) DT današnjice
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:56 05.01.2020

Re: *

i mojne posle da mene ne slušate
Atomski mrav Atomski mrav 23:46 05.01.2020

Re: *

Ja mislim da će se večeras Rasel Vilson boriti za goli život i da je Fletcher Cox najvažniji igrač dana. :)


S obzirom na to da se Venc povredio, Sijetl treba "samo" da se potrudi da ne pravi krupne greške i glupe prekršaje, ne vidim kako drugačije Filadelfija može da im pripreti. Ni fild gol ne umeju da postignu.
mali_macak mali_macak 11:45 04.01.2020

M'da!

Blog za međusobno pričanje doksumana i Stefana!
Ako - srećna i vama!
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:33 04.01.2020

Re: M'da!



ali bolje i to, nego da šetamo besciljno ulicama dok pričamo sami sa sobom. Ok, nije vreme trešanja, ali pretpostavljam da sad jedeš mandarine.
mali_macak mali_macak 15:09 04.01.2020

Re: M'da!

stefan.hauzer


ali bolje i to, nego da šetamo besciljno ulicama dok pričamo sami sa sobom. Ok, nije vreme trešanja, ali pretpostavljam da sad jedeš mandarine.

Bravo Stefane!
Pogodio si ovo za mandarine!
Mada na svakih nekoliko mandarina, pojedem i pomorandžu.
A zamisli - juttros sam preskočio kačamak.
Ali sam zato malopre, za ručak, tamanio piletinu prekrivenu sa prodimljenim suvim vratom - umuljanim u pavlaku i ispečenu u tepsiji.
A za prilog - moj omiljeni prokelj skuvan u blago posoljenoj vodi - i isto tako kuvan krompir.
A o kokošjoj supi sa rezancima, pre toga, sa brdom korenja (šargarepa, celer, kupusni koren, luk ...) te pilećim krilcima i vratom - da i ne pričam.
A o salati od cvekle poplašenu sa belim lukom - isto da i ne pričam.
A kada sam smazao cveklu (pošto je jedem već 4 dana), tu je kislei kupus - za koji slobodno i skromno mogu da kažem - da je najbolji kiseli kupus na svetu.
Ne samo zbog toga što ga je moja žena, dok god se nije ukiselio, pretakala svaki dan.

I naravno, tebi i doksumanutom, kao mojim omiljenim blogerima, želim sve najbolje u ovoj godini!
Kao i mariopan, silver, mireli i Tasi - uostalom.
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:12 05.01.2020

Re: M'da!







želim sve najbolje u ovoj godini!
docsumann docsumann 15:38 04.01.2020

100 godišnjica


povodom jubileja NFL je izdao niz serijala

100 najboljih mečeva
100 najboljih timova
100 najkoloritnijih likova
...

trenutno se pravi naj tim NFL-a svih vremena

4krofnica 4krofnica 23:19 04.01.2020

*


konačno muzički blog-post!

docsumann docsumann 17:30 05.01.2020

Re: *


stefan.hauzer stefan.hauzer 20:32 05.01.2020

*

Izgleda da se trčanje vratilo u modu, ove godine.
docsumann docsumann 20:48 05.01.2020

Re: *

skretah pažnju na Dalvina još onomad

docsumann docsumann 21:16 05.01.2020

Re: *

mada mi ovo (za 19:10) nije ličilo na TD
stefan.hauzer stefan.hauzer 21:31 05.01.2020

Re: *

ono nema šasne da je bio TD, ali eto opet izgovora za Sejntse. Iako je meni najviše ove sezone razočarao Kamara, baš nedostaje.
stefan.hauzer stefan.hauzer 21:31 05.01.2020

Re: *

Očekujem spektakl u četvrtoj, Briz se razmahao.
docsumann docsumann 22:03 05.01.2020

Re: *

Hill pogotovo

Džordanov sek u pravo trenutku za Sejntse
docsumann docsumann 22:34 05.01.2020

Re: *

Vikinzi prikazali upravo ono za šta sam ih pohvalio.
čitav tim je istupio čvrsto. glavni igrači su odigrali kad je trebalo, i u napadu i u odbrani.
baš su neugodni
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:47 05.01.2020

Re: *

Najbolja utakmica Viknga ove sezone i Kirk Kazins je defintivno konačno dokazao neke stvari.
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:49 05.01.2020

Re: *

Hill pogotovo


Moj četvrti omiljeni igrač napada u ligi; Nelson, Akcija, Hrišćanin, pa on.
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:24 05.01.2020

Re: *

neverovatno da se Venc povredio, nadam se da se vraća.
Atomski mrav Atomski mrav 23:49 05.01.2020

Re: *

neverovatno da se Venc povredio, nadam se da se vraća.

I ja, inače će biti dosadna utakmica.

P.S. Otkud Maršon Linč ponovo u Sijetlu?
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:03 06.01.2020

Re: *

P.S. Otkud Maršon Linč ponovo u Sijetlu?


Jer su ostali bez raninbekova. Inače, Pekersi samo gledaju ovaj meč i trljaju ruke, oba tima su osakaćena.
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:06 06.01.2020

Re: *

BEAST MODE!!!
Atomski mrav Atomski mrav 00:09 06.01.2020

Re: *

Jer su ostali bez raninbekova. Inače, Pekersi samo gledaju ovaj meč i trljaju ruke, oba tima su osakaćena.


Nisam znao da je slobodan igrač. Ili je bio u penziji?

Evo ga, postiže TD. Čovek je Tito za većinu raning bekova u ligi čak i kao penzioner...
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:14 06.01.2020

Re: *

Ili je bio u penziji?


Iz penzije i opet je pokazao Pitu Kerolu, da kada imaš Beast Mode ideš na trčanje.
Atomski mrav Atomski mrav 00:18 06.01.2020

Re: *

Iz penzije i opet je pokazao Pitu Kerolu, da kada imaš Beast Mode ideš na trčanje.


Još kad igraš protiv odbrane koju je dizajnirao Bil Beličik...
stefan.hauzer stefan.hauzer 01:40 06.01.2020

Re: *

Očekivano, ali Fila je bila u igri.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana