DS-LDP Redemption Logic...a ja u Niš

Jelena Milić RSS / 02.04.2008. u 10:05

 

B92: "Da li vam je LDP prihvatljiv partner?"

Tadić: "LDP ako izmeni svoju politiku prema Kosovu i Metohiji može da postane prihvatljiv partner."
 

Poligraf, sinoć

Srbija bi trebalo da vodi drugačiju spoljnu politiku kada je reč o Kosovu. Moramo da razgovaramo sa SAD i EU da bismo zaštitili ono što je moguće da se zaštiti, a to su status severnog Kosova, položaj Srba u enklavama i spomenici. Ipak, sva politika ne može da se svodi samo na to pitanje. Mogući sagovornici Demokratske stranke za postizbornu koaliciju mogu biti SPS, DSS i LDP, ali bi svako od njih morao da prihvati naših pet principa.  

Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta DS i prvi na izbornoj listi "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", u razgovoru za Danas.   

Pričao je sinoć predsednik i o logici, sve se, kaže zasniva na logici. Sad po kojoj logici treba LDP da promeni i KOJI tačno stav o Kosovu da bi postao prihvatljiv partner DS, nisam shvatila.  Po ovoj profesorovoj da treba menjati politiku, pa sačekati i videti koja je to nova, možda LDP i odgovora, ili se prilagoditi ovim famoznim principima koj , opet, mimo logike sa gore rečenim, i sam profesor postavlja kao uslove! Sad gde je logika DS i dal mu se u taj princip o Kosovu  uklapa  politika DSS, ne znam šta im Šutanovac misli o tome, al nekako im škripi cela ta konstrukcija, te virenje preko ramena ko je za koga glasao, te Kosovo….

A i DS-DSS su do sad tako uspešno branili Kosovo, a bogami i približavali Srbiju Evropi da baš nešto i nemaju osnova da ovako jako postavljaju te uslove, mislim nema logike, loši su rezultati, al logika je u svemu, rekao predsednik, pobednici pišu istoriju, a čujem i Miki Mrkonjić je dobar operativac, rekao Đilas pre neko veče, love is in the air, al neuzvraćena, rekao im Dačić NE, al ko će Dačiću verovati, al predsednik je rekao  da neće više da toleriše lažna otvaranja i zatvaranja gradilišta ( jel to zanči da do sad jeste, ćuti Jelena, logika je svugde, idi vozi rolere..) jel to važi i za sva ona silna Mrkonjićeva otvaranja  iz perioda obnove i izgradnje posle NATO, logic is in the air..  

OK, uslov je 1 out of 5 je OK, profesor samo misli da se lose brani, reći će neki. Ono jest da i DS kuje 1244 u zvezde,  a ona je de fakto označila poraz Miloševićeve politike i gubljenje Kosova, tako da je ovo sad pridržavanje za istu prilično diskutabilno, mislim gde je tu logika, kao biti protiv Miloševiča etc, a držati se njegovih proraza kao polaznih principa državne politike?  Plus, kad bi pročitali i posluušali pažljivo šta im je sve Vojin Dimitrijević pokušao stručno objasniti, valjalo bi im. Ne znam da li su profesor i predsednik pročitali i prilično cinične komentare nekih neimenovanih učesnika EU samita na brdu kod Kranja, tipa Jeremić moljaka SAA, a ovamo a zemljama koje moli za to snižava nivo diplomatskih odnosa. Malo i tu nema logike, zar ne.  Joj, samo čekam DS-DSS debatu da li je organizovanja naših izbora na Kosovu u skladu ili protiv 1244.

Obrni okreni, Čanak mudar. Čitam juče, opet, izjavu mu u radiklaskoj Pravdi, Ko?  Mi? Kosovo? Pa mi smo za nepovredivost granica i poštovanje međunarodnog prava, ergo…zadovoljavamo i taj uslov DS. Nisam  nikad čula da je LDP rekao da je protiv toga. Niti je to baš u neskladu logičkom sa činjenicama na terenu i u MZ o kojima LDP u stvari, ako sam ja dobro razumela, priča. U ostalom, videćemo šta će Čedomir reći večeras u Poligrafu. Biće zanimljivo, a meni se čini i izuzetno važno. U ostalom, čini mi se da neka vrsta kompromisa nije nemoguća i na osnovu sjajnog Čedomirovog govora u skupštini u februaru.

 Da sam ja LDP ozbiljno bi sela i razmotrila šta me tačno sprečava da kažem isto ovo što i drug Čanak i tako konačno valjda izbijem i taj argument DS iz usta, pa da vidimo ko zaista i s kim i zašto hoće ili neće da pravi postizborne koalicije. Pogledajte uostalom haos na Kosovu oko UNIM-EULEX odnosa, pogledajte šta Buš kaže, biće održivo društvo za jedno 10-20 godina, pročitajte izjavu Ivana Vejvode. O prioritetima se radi. 

 Da li je i LDP sad bitnije da je bio u pravu, ili da Srbija dobije pro EU vladu u kojoj oni mogu da participiraju, pa i iz vlade, a ne samo iz parlamenta, da kažu ovo što i profesor, hello, politika vam ne valja  daj da se menja? I  kao da  od LDP, pa i DS,  i njihovog  stava nešto silno  zavisi in a greater scheme of things oko Kosova. Možda LDP prihvatanjem kosovskog DS principa, može da olakša da Srbija u budućnosti ne troši nepotrebne resurse, već radi nešto smišljeno na opšte veselje i korist oko Kosova, dok gura sa DS i G17+ Srbiju ka EU. Možda i LDP treba da načini izbor, Kosovo ili EU! A možda i NATO. 

A ako DS opet kaže ne, ako dođe opet i do personalnih uslova, ličnih amioziteta,  oprem dobro. Znamo tačno na čemu smo. Ni ja neke ne podnosim, mislim da su štetni za LDP ideju, i da su u stvari razlog DS anitlogičkog ucenjivanja sada,  al nema logike da zbog toga žrtvujem posvećenost ideji.

 

A logika je u svemu, rekao predsednik. Evo moje logike. Kosovo je polunezavisno, EU i MZ sluđene, Kosovo će ići svojim putem na koji mi nećemo moći mnogo  da utičemo, što ja da budem veći katolik od pape, daj da jurim Hag i Batajnicu, nastavak formalnog pridruživanja Srbije EU, srpsko-albanski dijalog bez pravljenja sranja po severu, o svemu i svačemu, o nama u EU pre svega, i šta možemo oko toga zajedno da radimo, podrška  Šutanovcu u sukobu sa Samardžićem, nek Ameri i EU beru kožu na šiljak za ostalo, ionako su oni  digli ruke od principa zbog kojih neki ovde i misle da Kosovo  treba da bude nezavisno. Mi ne moramo, al moramo da mislimo i na sebe, na Srbiju u EU.

 

Eto, i ovo ću o ja sutra da kažem i na tribini Alternativnog kulturnog centra u Nišu, na koju su me pozvali.  Kako da  ne odem, pogledajte kako su me najavili:

 Aktuelno

jelenAMilić@AKC:3.april:četvrtaK>19h

Blog B92 Jelena Milić

blogerska zvezda B92 uživo@AKC
temA: Kosovo@blog. 

Saznajte iz VIP ruke kako blogerska zajednica pristupa temi Kosova. Kakvu buku pravi reč napisana u elektronskom formatu!? Teme koje ste čitali/e, sada poslušajte. Komentarišite oči u oči sa Jelenom!

Slušajte, uvažavajte, diskutujte, pitajte.
Argumenti – OBAVEZNI!!!
Ulaz – samo mislite svojom glavom!!!

 

 

 

Za kraj ovog posta, evo, za DS i LDP jedna pesma, možda im sine.   ( tnx my music wizard)   

Ma sumnivi su mi i jedni i drugi, tvrdoglavo je sve to, nikom Srbija u EU kanda i nije na prvom mestu, a muka mi je bilo i od Utiska nedelje, od svih učesnika redom, od nepripremljenosti Simonove, od načina na koji su prodavali i  kritikovali EU, pa read my lips, što bi rekao  Toma Nikolić što bi rekao  Ronald Regan:

Old pirates, yes, they rob I
Sold I to the merchant ships
Minutes after they took I
From the bottomless pit
But my hand was made strong
By the hand of the Almighty
We forward in this generation
Triumphantly.
Won't you help to sing
These songs of freedom
'Cause all I ever have
Redemption songs
Redemption songs

Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
Have no fear for atomic energy
'Cause none of them can stop the time
How long shall they kill our prophets
While we stand aside and look
Some say it's just a part of it
We've got to fulfil de book

Won't you help to sing
These songs of freedom
'Cause all I ever have
Redemption songs
Redemption songs
Redemption songs
---
[Guitar break]
---
Old pirates, yes, they rob I
Sold I to the merchant ships
Minutes after they took I
From the bottomless pit
How long shall they kill our prophets
While we stand aside and look
Some say it's just a part of it
We've got to fulfil de book
Won't you help to sing
These songs of freedom
'Cause all I ever had
Redemption songs
All I ever had
These songs of freedome
'Cause all I ever had
Redemption songs
These songs of freedom
Songs of freedom
www.onlylyrics.com

 



Komentari (212)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Spiridon Spiridon 10:30 02.04.2008

..

prvo preporuka za Joe Strummer and The Mescaleros - Redemption Song
drugo Tadic moze slobodno da zaboravi na moj glas posle niza izjava koju je dao u poslednje vreme. Ako su njemu SPS, SPO i LDP isti potencijalni politicki partneri onda ne zelim da imam nista sa tim ljudima.

kaze covek "ali bi svako od njih morao da prihvati naših pet principa", pa nabi ih u dupe svih pet.
Jelena Milić Jelena Milić 10:39 02.04.2008

Re: ..

pa ne misli na sebe, vec na srbiju...

kako ide ono zatvori oci i misli na britaniju...

i meni je muka od SPO naravno, eto, yato nismo na istoj listi, i neka, al seti se zaba opet, mislim kakva je sansa da imas pro EU vladu a ldp jos da bude pro EU oporba!

Spiridon Spiridon 10:50 02.04.2008

Re: ..

i meni je muka od SPO naravno, eto, yato nismo na istoj listi, i neka, al seti se zaba opet, mislim kakva je sansa da imas pro EU vladu a ldp jos da bude pro EU oporba!


to je to

ako tadic (ds) bude formirao vladu sa svojim koalicionim partnerima to ce biti "evropsko" onoliko koliko su i farmerice sa buvljaka originalne. Oce to da lici na original ali ima da se pocepa posle 2 pranja, pa kad bude sevnula bulja ... =]
Doctor Wu Doctor Wu 11:32 02.04.2008

Re: ..

da, igra je usla u vrlo zanimljiv drugi deo. u prvoj fazi nikolic i tadic su kidisali na kostunicu (nijedan ga nije hteo za premijera) a sad su obojica okrenuli curak. izgleda da je tadic shvatio da bez 270K sps-ovih glasaca ne moze dobiti vlast, a radikali da su 350K od njihovih 1.6M iz prvog kruga ipak, pre svega, kostunicini glasaci.

ostalo je jos samo da ceda shvati da bez podrske canka i 30K madjara (sa izbora 2007.) i 55K roma & albanaca (sa izbora 2008.) podrsku mora traziti na nekoj drugoj strani da bi presao cenzus. tipujem da ce ceda progutati ovaj tadicev mamac i da ce sad poceti malo da "srbuje".
Dr M Dr M 11:33 02.04.2008

Re: ..

kako ide ono zatvori oci i misli na britaniju...


...a kad otvoris oci, imas stomak do zuba, ili AIDS, ili Kostunicu na vlasti.
Pape Pape 11:51 02.04.2008

Re: ..

muka od SPO

Nikada nisam ni pomišljao da glasam za spo, ali moram da kažem da mi je žao što Vuk nije danas malo jači, nego toliko olinjao. Jer, nemoguće je vladati bez tog korpusa glasova, ne znam kako da ga nazovem a da nikoga ne uvredim (gibaničarskog? a'l da znate da ne mislim ništa loše apriori). Onog centralnog dela Srbije koji je tradicionalno protiv svega što miriše na socijalizam/komunizam (ko se i njega seća), ali mu je mentalni sklop takav da ne može da glasa za "fensi odela". Svaka vlast je morala da obuhvati lidere koji su donosili te glasove. Do juče je to bio Velja Ilić, a i danas on vuče videli smo koliko. Radikalima je deo tih glasača polako zaboravio kolaboraciju sa Miloševićem, pa i oni računaju na parče tih glasova. Ostatak će da uzme ono što je ostalo od Vuka. Ovo je jedno veliko uopštavanje, glasač koji glasa za ds koaliciju zbog Vuka je ipak različit od glasača koji glasa za Velju Ilića, jer su njihove političke poruke različite. Hoću da kažem, da nije Vuka, taj glasač možda ne bi izašao da glasa.
Tako da su za pobedu (a pobeda je sve što nije pobeda Nikolića + Koštunice + Dačića) ti glasovi neophodni. Okreni - obrni, ostao je jedino Vuk da ih koliko-toliko privuče. Možda.

Ovo su naravno opšte stvari, bilo je jasno da će Vuk morati da se pozove u koaliciju, jer prosto nema ko drugi, a neko te provijencije mora. Nije to toliko katastrofalno.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 11:57 02.04.2008

Re: ..

Ovo su naravno opšte stvari, bilo je jasno da će Vuk morati da se pozove u koaliciju, jer prosto nema ko drugi, a neko te provijencije mora. Nije to toliko katastrofalno.

Vuk je pokazao da je katastrofalan politicar, a ta provijencija jeste opsta stvar za politicare u Srbiji.
Dr M Dr M 12:08 02.04.2008

Re: ..

ostalo je jos samo da ceda shvati da bez podrske canka i 30K madjara (sa izbora 2007.) i 55K roma & albanaca (sa izbora 2008.) podrsku mora traziti na nekoj drugoj strani da bi presao cenzus. tipujem da ce ceda progutati ovaj tadicev mamac i da ce sad poceti malo da "srbuje".


Postovani Doctor Wu,

ako LDP pocne da "srbuje", ne treba ni da predje cenzus.

Ja verujem da u Srbiji ima mnogo vise od 220.000 pametnih i dobronamernih ljudi, samo im treba otvoriti oci.

Pape Pape 12:22 02.04.2008

Re: ..

Vuk je pokazao da je katastrofalan politicar

I to na veliko.
Kad sam rekao nije to toliko katastrofalno, mislio sam na uticaj na vodjenje glavnih političkih tokova u slučaju pobede. Vuk će tu imati malu ulogu, jedan čovek više za deobu mrvica.
Doctor Wu Doctor Wu 12:26 02.04.2008

Re: ..

Jel' vama stvarno ne smeta da u samo 2 recenice napisete toliko nelogicnosti?

1. ako LDP pocne da "srbuje", ne treba ni da predje cenzus

Da li je "nesrbovanje" ono sto definise politicko delovanje ledepea? A sta ako Ceda pocne da "srbuje" ali pocne/nastavi da se bori za liberalnu ekonomiju? Moze li onda da predje cenzus?

verujem da u Srbiji ima mnogo vise od 220.000 pametnih i dobronamernih ljudi.

2. Sta one koji glasaju za ledepe cini pametnim i dobronamernim? Samo to sto glasaju za Cedu? Ili, mozda, sto ne "srbuju"? Hoce li tih 220K+ ljudi prestati da bude pametno i dobronamerno ako lider partije za koju su glasali promeni strategiju osvajanja vlasti?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:34 02.04.2008

Re: ..

Vuk će tu imati malu ulogu, jedan čovek više za deobu mrvica.

Tu zaista nema niceg novog. Od tih se mrvica Vuk i mnogi drugi drzavnici i funkcioneri politickih partija u Srbiji, bogate vec deceniju-dve. Problem je sto Srbija ipak ima konacnu kolicinu tih mrvica, a apetiti ne jenjavaju....
Nenad M. Nenad M. 12:59 02.04.2008

Re: ..

Doctor Wu
da, igra je usla u vrlo zanimljiv drugi deo. u prvoj fazi nikolic i tadic su kidisali na kostunicu (nijedan ga nije hteo za premijera) a sad su obojica okrenuli curak. izgleda da je tadic shvatio da bez 270K sps-ovih glasaca ne moze dobiti vlast, a radikali da su 350K od njihovih 1.6M iz prvog kruga ipak, pre svega, kostunicini glasaci.

ostalo je jos samo da ceda shvati da bez podrske canka i 30K madjara (sa izbora 2007.) i 55K roma & albanaca (sa izbora 2008.) podrsku mora traziti na nekoj drugoj strani da bi presao cenzus. tipujem da ce ceda progutati ovaj tadicev mamac i da ce sad poceti malo da "srbuje".


Gresis. Cedo je bez Canka i madjara imao 220 hiljada na predsednickim izborima u atmosferi u kojoj se znalo da ce Tadic i Nikolic uci u drugi krug tako da ce sada imati min 250, evo moze i opklada!?

Ldp ankete podcenjuju jer se neki ljudi plase da kazu ( posle svih onih razbijanja stranackih prosotrija) da ce glasati za "izdajnike" Ne razumem strah ali vidim da je prisutan
tigrks tigrks 13:02 02.04.2008

Re: ..

Ja verujem da u Srbiji ima mnogo vise od 220.000 pametnih i dobronamernih ljudi, samo im treba otvoriti oci.


Naravno, ima mnogo, mnogo više pametnih u Srbiji, ali oni nisu LDP-ovci.
Doctor Wu Doctor Wu 13:21 02.04.2008

Re: ..

Cedo je bez Canka i madjara imao 220 hiljada na predsednickim izborima u atmosferi u kojoj se znalo da ce Tadic i Nikolic uci u drugi krug tako da ce sada imati min 250, evo moze i opklada!?

nije 220K nego 230K (bar tako pise cesid, ili mozda i tu lazu), ali 230K-55K je jos uvek 175.
tako da ce sada imati min 250

ne znam da li si do sada to shvatio ali upravo o tome sam pisao. za 250K vam treba jos 75K glasova. malo li je na ovu skupocu?
Gresis.

moguce.
Nenad M. Nenad M. 13:47 02.04.2008

Re: ..

Doctor Wu
Cedo je bez Canka i madjara imao 220 hiljada na predsednickim izborima u atmosferi u kojoj se znalo da ce Tadic i Nikolic uci u drugi krug tako da ce sada imati min 250, evo moze i opklada!?

nije 220K nego 230K (bar tako pise cesid, ili mozda i tu lazu), ali 230K-55K je jos uvek 175.
tako da ce sada imati min 250

ne znam da li si do sada to shvatio ali upravo o tome sam pisao. za 250K vam treba jos 75K glasova. malo li je na ovu skupocu?
Gresis.

moguce.


krivo mi je sto ti i ostali ds navijaci nikako da vidite kako bez ldp-a nema proevropske & demokratkse Vlade ako je i tada uopste moguca ( uz manjine naravno) ili mislis da su Milosevicevi puleni dobri samo zato sto su manji od radikala !?
Ipak najgora moguca Vlada bi bila ponovljena sa narodnjacima jer u tom slucaju ne samo sto gubi ds vec i svi mi, a i ko ce nam objasniti sto smo isli na izbore izgubivsi 5 meseci!?

Na lokalu, u mnogim opstinama Ds ide sa Ldp-om. Nema opstine u kojoj je sa narodnjacima ili sps-om. Toliko o raspolozenju u ds-u. Tadic je sinoc, gostujuci u Poligrafu, spustao cenu Ldp-u sto je i logicno. Veceras Ceda u istoj emisiji - videcemo sta je njegov odgovor.
Evo i ovo
[[url=http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=04&dd=02&nav_category=418&nav_id=291992][/url]
tamper tamper 13:48 02.04.2008

Re: ..

Verovatno je Vuk usao u kreativnu krizu oko pisanja svog novog romana (Kasika,viljuska kutlaca ili neki drugi deo escajga) pa je resio da se vrati u politiku.
Licno mislim da je vreme bradatih istocnoevropskih disidenata proslo pa makar brada bila i podasisana.

Ako se u vodjenju drzave pokazu kao kad su vodili grad Beograd eto nama lakog metroa.Jer ce ga putnici lako gurati na uzbrdici.

Pape Pape 15:26 02.04.2008

Re: ..

Vuk će tu imati malu ulogu, jedan čovek više za deobu mrvica.

Od tih se mrvica Vuk i mnogi drugi drzavnici i funkcioneri politickih partija u Srbiji, bogate vec deceniju-dve

Štos je u tome što su te mrvice i zaslužili - ne po tome što su dobri političari, ili što imaju zasluga za bolji život naroda kojeg zastupaju, ponajmanje onako kako su pošteni ljudi zaslužili svoju platu - nego jer imaju toliko i toliko glasova i toliko i toliko mesta u parlamentu. Koliko mesta - toliko mrvica...naravno, ništa novo. Važi za sve učesnike političkog života.
Vračarac Vračarac 15:34 02.04.2008

Re: ..

ceda progutati ovaj tadicev mamac i da ce sad poceti malo da "srbuje

Ne bi mu bilo prvi put.
Vračarac Vračarac 15:40 02.04.2008

Re: ..

Ja verujem da u Srbiji ima mnogo vise od 220.000 pametnih i dobronamernih ljudi, samo im treba otvoriti oci.

Da li to znači da je ostalih 8.000.000 glupo i zlonamerno? i posle se čudite što niko neće sa vama u koaliciju. Čak je i lečić "dobrovoljno" napustio LDP čim se pobunio protiv jednoumlja i kulta ličnosti.
Vračarac Vračarac 15:47 02.04.2008

Re: ..

krivo mi je sto ti i ostali ds navijaci nikako da vidite kako bez ldp-a nema proevropske & demokratkse Vlade ako je i tada uopste moguca ( uz manjine naravno) ili mislis da su Milosevicevi puleni dobri samo zato sto su manji od radikala !?

A zbog čega se LDP uporno "nudi" DS-u? Zar vam nije jasno da vas neće, da im ne trebate. Ovako dosadiste i bogu i ljudima sa svojim kukanjem kako DS neće ni da vas pogleda. A sa druge strane uporno napadate i pljujete taj isti DS i trudite se da im "preuzmete deo birača. Pa naravno da neće ni da razgovaraju sa vama. LDP nije čak ni podržao Tadića u drugom krugu predseničkih. i šta sad očekujete? da budete tadićevi i DSovi partneri.
Pa ne može. Nisu ni oni iz vrha DS ludi . Bolje se manite DS-a i gledajte šta se događa u vašem dvorištu.
Dr M Dr M 21:09 02.04.2008

Re: ..

Jel' vama stvarno ne smeta da u samo 2 recenice napisete toliko nelogicnosti?

1. ako LDP pocne da "srbuje", ne treba ni da predje cenzus

Da li je "nesrbovanje" ono sto definise politicko delovanje ledepea? A sta ako Ceda pocne da "srbuje" ali pocne/nastavi da se bori za liberalnu ekonomiju? Moze li onda da predje cenzus?

verujem da u Srbiji ima mnogo vise od 220.000 pametnih i dobronamernih ljudi.

2. Sta one koji glasaju za ledepe cini pametnim i dobronamernim? Samo to sto glasaju za Cedu? Ili, mozda, sto ne "srbuju"? Hoce li tih 220K+ ljudi prestati da bude pametno i dobronamerno ako lider partije za koju su glasali promeni strategiju osvajanja vlasti?


Postovani Doctor Wu,

sve partije, osim LDP, manje ili vise "srbuju", sa pogubnim delovanjem na drzavu.
Sta ce nam jos jedna partija koja ce da prica isto, u vecoj ili manjoj meri, i da skrece paznju naroda sa vaznih tema na nebuloze.
Cilj LDP-e nije, kako ja shvatam, ucesce u ovakvoj vlasti nego ucesce u vlasti koja ce da promeni sistem vrednosti. Za mene je to bitna razlika.

Ono sto im DS sada nudi je participacija u sadasnjem, neuspesnom i nemoralnom, sistemu vlasti( 5 principa?) sa , mozda, malo prekomponovanom ekipom.

Strategija osvajanja vlasti se moze menjati, pod uslovom da se ne naruse osnovni razlozi postojanja.
Osnovni razlog postojanja LDP-e na politickoj sceni Srbije je delovanje na sustinsko prihvatanje evropskih pravnih, privrednih i gradjanskih standarda u mentalnom sklopu vecine gradjana Srbije.

Dolybell Dolybell 01:26 03.04.2008

Re: ..

Na lokalu, u mnogim opstinama Ds ide sa Ldp-om. Nema opstine u kojoj je sa narodnjacima ili sps-om. Toliko o raspolozenju u ds-u. Tadic je sinoc, gostujuci u Poligrafu, spustao cenu Ldp-u sto je i logicno. Veceras Ceda u istoj emisiji - videcemo sta je njegov odgovor.
Evo i ovo

OIK odbio listu SDP-DS-LDP
2. april 2008. | 08:38 | Izvor: Beta
Beograd -- Sandžačka demokratska partija zatražila je danas od RIK-a i OEBS-a da pojačano kontrolišu izbore u Sjeničkom regionu.

Ovakav zahtev upućen je zbog toga što je Opštinska izborna komisija iz tog grada odbila izbornu listu koalicije SDP, Demokratske stranke i Liberalno-demokratske partije. U saopštenju SDP-a navodi se da je OIK odbio tu listu jer, prema njihovim navodima, na njoj ne može biti lice koje radi kao referent u Opštinskom sudu.

SDP tvrdi da je ta ista osoba poslednje četiri godine odbornica u lokalnoj skupštini i da je to "još jedan pokušaj lokalnih moćnika da opstruiraju podnošenje zajedničke kandidature".

"Tome je prethodilo jučerašnje odbijanje OIK-a da u 18 sati primi prikupljene potpise pod izgovorom 'da je suviše kasno', kao i izbacivanje predstavnika koalicije 'Za evropsku Srbiju' iz stalnog sastava komisije", navodi se u saopštenju.
Dilan Dog Dilan Dog 10:45 02.04.2008

DS vs LDP

Ja mislim da Tadić vraća LDP-u zbog nepodržavanja
u drugom krugu predsedničkih izbora
Jelena Milić Jelena Milić 10:50 02.04.2008

Re: DS vs LDP

ma i zbog toga, i nije bas ldp bio obazriv prema pitanju kontrole nad vojskom, i sl, ima tu i sujeta, i bebinog uticaja loseg, i davno nerasciscenih racuna, ali

buducnost nasa u eu je u pitanju na drugoj strani... to je moja jedina logika koja me vodi
Dilan Dog Dilan Dog 10:52 02.04.2008

Re: DS vs LDP

Jelena Milić
ma i zbog toga, i nije bas ldp bio obazriv prema pitanju kontrole nad vojskom, i sl, ima tu i sujeta, i bebinog uticaja loseg, i davno nerasciscenih racuna, ali

buducnost nasa u eu je u pitanju na drugoj strani... to je moja jedina logika koja me vodi

Budućnost u EU će da sačeka malo, pošto nas najverovatnije očekuje Vlada- SRS-DSS-SPS.
Ta Vlada će trajati od 6 meseci do max 1 god.
Jelena Milić Jelena Milić 10:54 02.04.2008

Re: DS vs LDP

ako bi moglo bez nje, hvala na pitanju...
Treger Treger 11:20 02.04.2008

Re: DS vs LDP

Ja milim da LDP ako je stvarno za EU nebi trebao uopšte da uđe u vladu sa DS,G17+ i LSV .LDP je mlada stranka i treba da vodi računa skim ide u koalicije. Da li je moguće da vi smatrate da oni oji su ćutke sadeli u vladi i posmatrali kako Koštunica vodi Srbiju u katastrofu (svaki izgubljeni dan je za nas katrastrofalan).Pa ministar Jeremić vodi politiku SRS, SPS i DSS izolacije Srbije. Ući u jedno takvo društvo može samo da ti umanji ugled. Zamisliti da tadić koji je suodgovoran za ovo katastrofalno stanje postavja uslove to je za rubliku verovali ili ne. To je isto kao kada bi neki hirurg kome je svaki pacijent umro tražioda bude načelnik hirurgije ili će u znak protesta napustiti kliniku.
Najveća mana LDP je što ga ne miriše Putin. Ako bi LDP imao uticaja u vladi moglo bi doći i do promene stvarne politike srbije što priznaćete može mnogo ruskih mafijaša ostaviti bez prihoda.Pogledajte samo kako sve stranke kao osnovni argument protiv Čedomira spominju: pešački prelaz (čija vrednost reklo bi se prelazi vrednost NIS-a), pa stalno se spominje da je on bio na vlasti (kao da to nisu bili i drugi, srtim što kad je on bio na vlasti Srbija je išla napred a sada vidimo) o bolesnim optužbama neću ni da pričam.Ds nikada neće oprostiti Čedi što sledi politiku Đinđića. I zar se vama Jelena svi u DS sviđaju a smo vam se ne sviđaju iz LDP pojedinci.
Dr M Dr M 11:40 02.04.2008

Re: DS vs LDP

Budućnost u EU će da sačeka malo, pošto nas najverovatnije očekuje Vlada- SRS-DSS-SPS.
Ta Vlada će trajati od 6 meseci do max 1 god.


A mi ni toliko!
tigrks tigrks 13:09 02.04.2008

Re: DS vs LDP

Ds nikada neće oprostiti Čedi što sledi politiku Đinđića. I zar se vama Jelena svi u DS sviđaju a smo vam se ne sviđaju iz LDP pojedinci.


Ej, BRE!!! Dosta više tog svojatanja Đinđića. Odakle ti pravo da ovako nešto napišeš? Dosta već jednom sa zloupotrebom Zorana Đinđića, niko nema prava da sebe proglašava njegovim jedinim sledbenikom, a naslednikom još manje. Zoran je uvek bio racionalan, realan i pragmatičan, ali se nije odrekao Kosova, nije bio nacionalista ni patrijota, ali voleo je svoju zemlju i bio pravi državnnik.
I dosta više sa Čedom, ako je želeo da menja DS što nije ostao u njoj.
Dilan Dog Dilan Dog 13:18 02.04.2008

Re: DS vs LDP

Treger
Ds nikada neće oprostiti Čedi što sledi politiku Đinđića.

Ovo je neviđena misao.
Ma pazi da je ne sledi. Čeda je sav isti kao Đinđić :)
Mora da ima i u nauci nekakvih nastavljača Nikole Tesle, Milutina Milankovića i Mihajla Pupina :))
antioksidant antioksidant 13:38 02.04.2008

Re: DS vs LDP

ima tu i sujeta

ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta
ima tu i sujeta

tu je pocetak i kraj

tako je bilo i 90-tih. dok su se "nasi" namilili da se ujedine - prodje decenija
Jelena Milić Jelena Milić 13:39 02.04.2008

Re: DS vs LDP

suvisno pitanje odgovor je jasan...meni se vise svidja i politika ldp, politika gss, tako da u ds mogu svi da budu i divni i krasni nebitno....nisu moja prva ideoloska opcija, da za drugi krug, da za koalicije, ali ostalo me se ne tice toliko ...
Vračarac Vračarac 15:49 02.04.2008

Re: DS vs LDP

ako bi moglo bez nje, hvala na pitanju...

Pa možda bi i moglo kada bi LDP bio manje ekstreman i isključiv.
Vračarac Vračarac 15:52 02.04.2008

Re: DS vs LDP

nisu moja prva ideoloska opcija, da za drugi krug, da za koalicije, ali ostalo me se ne tice toliko ...

a zbog čega onda toliko često pišete o njima? Zašto ih ne ostavite na miru.
adam weisphaut adam weisphaut 17:33 02.04.2008

Re: DS vs LDP

Ja milim da LDP ako je stvarno za EU nebi trebao uopšte da uđe u vladu sa DS,G17+ i LSV .LDP je mlada stranka i treba da vodi računa skim ide u koalicije.

Treger, preporuka kao vrata.
gradicevic gradicevic 18:26 02.04.2008

Re: DS vs LDP

Budućnost u EU će da sačeka malo, pošto nas najverovatnije očekuje Vlada- SRS-DSS-SPS.
Ta Vlada će trajati od 6 meseci do max 1 god.


sedi 1
irvas irvas 00:58 03.04.2008

Re: DS vs LDP

a zbog čega onda toliko često pišete o njima? Zašto ih ne ostavite na miru.

a zasto ti ne prestanes da bulaznis o nekakvom ekstremizmu LDP-a? muka mi je vise od takvog poturanja.
Dolybell Dolybell 02:08 03.04.2008

Re: DS vs LDP

Ovo je neviđena misao.
Ma pazi da je ne sledi. Čeda je sav isti kao Đinđić :)
Mora da ima i u nauci nekakvih nastavljača Nikole Tesle, Milutina Milankovića i Mihajla Pupina :))


Može i tako da se gleda na stvari, ako je Srbija rezultat
naučnog eksperimenta.
Politika Zorana Đinđića nije bila nikakav naučni eksperiment,
ili priprema drugog doktorata. Prihvatanje njegovog načina
shvatanja i poimanja politike, onako kako je on mislio i radio,
nije zaštićeni "patent", koji niko nema prava da koristi sem
Zorana. To možeš da prihvatiš ili ne prihvatiš.
Ali je činjenica da je Zoran znao šta radi i kako se vodi politika,
znao je kako se dolazi do cilja.
Prihvatanje njegovog načina vođenja politike je jedino
pravo i sigurno rešenje, a kad imaš rešenje problema, glupo je tražiti
neko drugo, koje ni ne postoji. Samo te još više zapetljava i
udaljava od sveta - zadrtost i inat nikuda ne vode.
Sad treba sve raditi, samo nikako se ne sme koristiti Zoranova
logika i njegova ostavština! Glete k#"=%$ !
Niko ni ne misli da je Čeda klon i identičan Zoran II.
Problem je ISTINA koja bode oči svim lopovima i hohštaplerima,
nesposobnjakovićima koji bi da "se bave politikom" samo
ako se to dobro isplati. A isplati se, inače ne bi gledali 20 godina
iste face, koje ne dozvoljavaju nikome da se približi tom
bunaru iz koga izvire "lova" po njihovoj želji.

Učiniće SVE, pogaziće i popljuvaće sami sebe, uortačiće se
sa samim đavolom, samo da ostanu na vlasti, vlast nema cenu.
Koja politika, koja Srbija, koje Kosovo, sve je to prazna priča,
koja treba da zamajava ovaj narod. Samo da im se ne desi da izgube svoje
pozicije, jer šta bi drugo radili ovde, a da se više plaća ?
Kao Koštunica NE ZNA DA JE KOSOVO IZGUBLJENA STVAR ?
Problem je što to priznanje ruši njegovu poziciju!
A, bogami, i način na koji je došao do te pozicije:
Jer je za njegove USPEŠNE VLADE otišla i Crna Gora i Kosovo.
Sad će ON koji je izgubio na svim poljima da VRATI KOSOVO U
USTAVNI POREDAK SRBIJE!
Pa da je to umeo - Kosovo ne bi ni izašlo iz "Ustavnog Poretka Srbije".
Koštuničina Srpska Demokratija na delu.
Vračarac Vračarac 15:47 03.04.2008

Re: DS vs LDP

a zasto ti ne prestanes da bulaznis o nekakvom ekstremizmu LDP-a? muka mi je vise od takvog poturanja.

A kako se zove kult ličnosti koji gajite? Kako se zove apsolutno nepoštovanje bilo kakvog drugačijeg mišljenja koje podržavate? kako se zovu neodlepljeni plakati vaše stranke na tek renoviranoj fasadi MOJE porodične kuće? Da pitamo Lečića, on bolje zna.
Vračarac Vračarac 15:49 03.04.2008

Re: DS vs LDP

a zasto ti ne prestanes da bulaznis o nekakvom ekstremizmu LDP-a? muka mi je vise od takvog poturanja.

Ja vas ne vređam i persiram vam. I to je neki pokazatelj.
irvas irvas 23:08 03.04.2008

Re: DS vs LDP

A kako se zove kult ličnosti koji gajite? Kako se zove apsolutno nepoštovanje bilo kakvog drugačijeg mišljenja koje podržavate? kako se zovu neodlepljeni plakati vaše stranke na tek renoviranoj fasadi MOJE porodične kuće? Da pitamo Lečića, on bolje zna.

ovo je samo vase misljenje koje po meni nema veze sa realnoscu. kakav, molim vas, kult licnosti, o cemu vi govorite covece? i kakvog lecica pominjete? kao da je njegovo politicko misljenje bitno...
irvas irvas 23:10 03.04.2008

Re: DS vs LDP

Ja vas ne vređam i persiram vam. I to je neki pokazatelj.

to persiranje mora da ste naucili na stadionu. tamo ste svi jedni drugima na Vi, ne?
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 10:54 02.04.2008

50e+sendvič

Možda i najveća tragedija predstojećih izbora je što će DS, u svakom slučaju, MORATI da bude okosnica te hipotetičke pro evropske vlade. To je optimistička varijanta. Druga je Koštunica+Nikolić+Dačić, možda i sa samim Šešeljom kao online premijerom. Žuti ministri u (sada već tehničkoj) vladi pokazali su produktivnost i timski rad uglavnom u situacijama koje su rešavale nečiju proviziju- v. famozna telefonske sednica za prodaju rtb Bor. Imali su solidan medijski nastup, kao uostalom i predsednik Tadić, koji je "pozivao na crtu, tražio rešenja, primao uvrede za sve građane, bila mu EU prioritet" a na kraju ostaje malo nejasno šta je od svega toga radio, osim što je laprdao i lepo izgledao. A ovo pominjanje SPS i DSS kao potencijalnih koalicionih partnera, to je meni isto kao da je rekao "jeste, ja sam bezkarakterno govno i lutka od krvi bez trunke ideje". Al jbšga, to mu je predizborna kampanja. Njemu su veći potencijalni izvor glasova svakako i SPS i DSS od LDP. Ideja je da će se ljudima u poslednji momenat upaliti lampica, pa će umesto za Koštunjaru i Dačića glasati za Tadića, sa rezonom "ako bi on pravio koaliciju sa njima, možda i nije tako daleko od zastupanja stavova koje ja podržavam, a ipak bolje on nego dokazane štetočine i ludaci, a i bori se za Kosovo, i lepo izgleda i blablabla". Videćemo koliko će se taj koncept predizborne kenjaže pokazati šupljim. Ono što Vama deluje debilno, sasvim drugačije će zvučati glasaču Koštunice i Dačića. S druge strane, one koji se kolebaju između DS i LDP, posle ovakvih izjava definitivno se prelivaju na Vašu stranu, tako da možda treba i da zahvalite Tadiću.

vodite me u Niš
ja sam 1 solidan stendap komičar
da opustim publiku
pre nastupa blogerske zvezde
dnevnica mi je 50e
i senvdič
Jelena Milić Jelena Milić 10:56 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

samo sendvic?
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 11:00 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

mora i 50e
može i kafa
i neki slatkiš
može i domaći
ne mora strani
Dilan Dog Dilan Dog 11:03 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

Trinidad Tobagović
Njemu su veći potencijalni izvor glasova svakako i SPS i DSS od LDP.

Njemu je izvor potencijalnih glasova (razočarani) DSS bez SPS i LDP.
Colin_bgd Colin_bgd 11:09 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

Ono što Vama deluje debilno, sasvim drugačije će zvučati glasaču Koštunice i Dačića. S druge strane, one koji se kolebaju između DS i LDP, posle ovakvih izjava definitivno se prelivaju na Vašu stranu, tako da možda treba i da zahvalite Tadiću.

apsolutno se slazem, s tom ogradom da ne mislim da Tadic ima i zelje i snage i na kraju ideje da cak ako i samostalno dobije 50%+1 glas odradi bilo sta konkretno za priblizavanje Evropi. Jedini motor ka EU je LDP i ako, po najboljem mogucem scenariju, SRS+DSS+SPS budu imali ispod 50% Tadic ce morati da pravi vladu sa LDP-om, koji ce onda tu vladu iznutra mozda i nesto naterati da uradi.

Ali to je sve fantazija. To da ce koalicija DS, plus LDP, plus manjine da imaju 50%+1 glas...
Treger Treger 11:33 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

Ne verujem da bi LDP mogao u toj vladi nešto da uradi. Ako uđe u vladu onda će ući u njihovu mašineriju i dobićemo isto kao što su DS i G17+. Stalno u interesu vlade sede u toj vladi iako ona navodno ne radi kako oni žele.To je već oprobani recept. Ako LDP uđe u vladu i posle bude insistirao na njenom veštačkom održavanju biće to samo još jedno razočarenje i argument da su svi isti.Netreba da dozvole da im jedan beskičmenjak, ruski sluga, kilavko i kukavica postovlja uslove jer je to neprirodno. Moraš imati iza sebe rezultate,moraš biti neko da bi mogao postavljati uslove. To vam je i sa EU, da je kojim slučajem EU kao Srbijapropala država šta mislite da li bi ona bila u poziciji da određuje drugima uslove pod kojima mogiu sa njom u nedođiju.
tigrks tigrks 13:25 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

Moraš imati iza sebe rezultate,moraš biti neko da bi mogao postavljati uslove.


Jeste. Da bi postavljao uslove moraš biti neko. Čeda to nije, zato je poslednjih dana malo spustio gard, 220.000 umanjenih za LSV i neke manjine, je ispod cenzusa. Ali, ako LDP i pređe cenzus (što iskreno želim), njegova snaga u formiranju vlade biće vrlo mala. Naravno uvek postoji i ta mogućnost (kao što je radio Koštunjavi) da bude ucenjivanja od strane LDP-a.
Dilan Dog Dilan Dog 13:29 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

tigrks
Moraš imati iza sebe rezultate,moraš biti neko da bi mogao postavljati uslove.


Jeste. Da bi postavljao uslove moraš biti neko. Čeda to nije, zato je poslednjih dana malo spustio gard, 220.000 umanjenih za LSV i neke manjine, je ispod cenzusa. Ali, ako LDP i pređe cenzus (što iskreno želim), njegova snaga u formiranju vlade biće vrlo mala. Naravno uvek postoji i ta mogućnost (kao što je radio Koštunjavi) da bude ucenjivanja od strane LDP-a.

Pa dobro, kakva vam je to matematika da će DS i company formirati Vladu. Stavite procente na tanjir da vidimo.
Uzgred, koje istrazivanje se poslednje pojavilo?
tigrks tigrks 13:46 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

Re: 50e+sendvič #LinktigrksMoraš imati iza sebe rezultate,moraš biti neko da bi mogao postavljati uslove.

Jeste. Da bi postavljao uslove moraš biti neko. Čeda to nije, zato je poslednjih dana malo spustio gard, 220.000 umanjenih za LSV i neke manjine, je ispod cenzusa. Ali, ako LDP i pređe cenzus (što iskreno želim), njegova snaga u formiranju vlade biće vrlo mala. Naravno uvek postoji i ta mogućnost (kao što je radio Koštunjavi) da bude ucenjivanja od strane LDP-a.
Pa dobro, kakva vam je to matematika da će DS i company formirati Vladu. Stavite procente na tanjir da vidimo.
Uzgred, koje istrazivanje se poslednje pojavilo?


Ja upravo o tome i pišem. DS & ostali neće moći sami da formiraju vladu, a onda Čeda može i da ucenjuje i tada mu, verovatno, postupci Koštunjavog neće biti strani.
Dilan Dog Dilan Dog 13:57 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

tigrks
Re: 50e+sendvič #LinktigrksMoraš imati iza sebe rezultate,moraš biti neko da bi mogao postavljati uslove.

Jeste. Da bi postavljao uslove moraš biti neko. Čeda to nije, zato je poslednjih dana malo spustio gard, 220.000 umanjenih za LSV i neke manjine, je ispod cenzusa. Ali, ako LDP i pređe cenzus (što iskreno želim), njegova snaga u formiranju vlade biće vrlo mala. Naravno uvek postoji i ta mogućnost (kao što je radio Koštunjavi) da bude ucenjivanja od strane LDP-a.
Pa dobro, kakva vam je to matematika da će DS i company formirati Vladu. Stavite procente na tanjir da vidimo.
Uzgred, koje istrazivanje se poslednje pojavilo?


Ja upravo o tome i pišem. DS & ostali neće moći sami da formiraju vladu, a onda Čeda može i da ucenjuje i tada mu, verovatno, postupci Koštunjavog neće biti strani.

kada sam rekao DS & company, tu sam mislio i na LDP. Ne moze ni sa LDP-om...
tigrks tigrks 14:27 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

kada sam rekao DS & company, tu sam mislio i na LDP. Ne moze ni sa LDP-om...


OK. Ja tome ipak pristupam sa malo više optimizma.
Vračarac Vračarac 15:56 02.04.2008

Re: 50e+sendvič

motor ka EU je LDP

A na osnovu Čega to tvrdite? Praksa ili partijska retorika? Šta je konkretno LDP ( i njeni lideri dok su bili na vlasti, mislim na Živkovićevu vladu) učinili na približavanju? Konkretan primer molim, ne saopštenja ili spiskove lepih želja.
Dolybell Dolybell 02:22 03.04.2008

Re: 50e+sendvič

S druge strane, one koji se kolebaju između DS i LDP, posle ovakvih izjava definitivno se prelivaju na Vašu stranu, tako da možda treba i da zahvalite Tadiću.


Ja se nikad nisam kolebala nakon ispunjavanja
Koštuničinog zahteva da prvo Tadić "pročisti" DS stranku.
Posle toga, što je uradio, za mene je izgubio sav značaj
nekog ko ima svoju ličnost i autoritet.
Verbalno se zalagati za Evropu, a kao ne smemo se odreći Kosova!?
Ta rečenica ne znači ništa. Kosovo se odreklo NAS, a to što treba
da celog života imam u glavi da je Kosovo NAŠE, neće promeniti
novonastali status istog ni za jotu.
Mlat, mlat, mlat....po slami.
Istorija ne ide unazad, sve da bi to hteli.
Popravljanje nečeg što je polomljeno tako što ćemo
koristiti lepak, neće tu polomljenu stvar vratiti svrsi, već može da stoji,
ako je ičemu, samo kao ukras. Ali nema prvobitnu svrhu.
Može Kosovo stajati u Ustavu beskonačno, ali je bez svrhe.
irvas irvas 02:54 03.04.2008

Re: 50e+sendvič

Ja upravo o tome i pišem. DS & ostali neće moći sami da formiraju vladu, a onda Čeda može i da ucenjuje i tada mu, verovatno, postupci Koštunjavog neće biti strani.

ok, to i ne zvuci tako lose. ceda uceni DS i postane premijer.
irvas irvas 02:56 03.04.2008

Re: 50e+sendvič

Verbalno se zalagati za Evropu, a kao ne smemo se odreći Kosova!?
Ta rečenica ne znači ništa. Kosovo se odreklo NAS, a to što treba
da celog života imam u glavi da je Kosovo NAŠE, neće promeniti
novonastali status istog ni za jotu.

slazem se.
preporuka.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 11:37 02.04.2008

logika, roleri, blog, Kosovo.....

" Kosovo je polunezavisno, EU i MZ sluđene, Kosovo će ići svojim putem na koji mi nećemo moći mnogo da utičemo, što ja da budem veći katolik od pape, daj da jurim Hag i Batajnicu, nastavak formalnog pridruživanja Srbije EU, srpsko-albanski dijalog bez pravljenja sranja po severu, o svemu i svačemu, o nama u EU pre svega, i šta možemo oko toga zajedno da radimo, podrška Šutanovcu u sukobu sa Samardžićem, nek Ameri i EU beru kožu na šiljak za ostalo, ionako su oni digli ruke od principa zbog kojih neki ovde i misle da Kosovo treba da bude nezavisno. Mi ne moramo, al moramo da mislimo i na sebe, na Srbiju u EU."

Predlazem ti da na toj tribini u Nisu izvezes u sali jedan krug na rolerima i ovo sto si napisala lepo i glasno izrecitujes, naravno, uz neke propratne gestikulacije i slogan "Siri dalje" ?
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 12:25 02.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

Ninoslav
Predlazem ti da na toj tribini u Nisu izvezes u sali jedan krug na rolerima i ovo sto si napisala lepo i glasno izrecitujes, naravno, uz neke propratne gestikulacije i slogan "Siri dalje" ?


Jelena Milić Jelena Milić 13:20 02.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

cuj, kad vidim kako hilari vlada scenom, kako onaj mikrofon lezerno drzi, kad vidim kavi su svi ono performer, pa da znas....
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:25 02.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

pa da znas....

Znam. Zato sam ti to i predlozio. Krenes li jos u delikatne pokrete i njihanje na rolerima, zaista verujem da bi ove reci koje si napisala stigle tacno do zdravog razuma mnogih koji na tribini budu bili.
bindu bindu 09:10 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

Predlazem ti da na toj tribini u Nisu izvezes u sali jedan krug na rolerima i ovo sto si napisala lepo i glasno izrecitujes, naravno, uz neke propratne gestikulacije i slogan "Siri dalje" ?


mozda bi mogli da recitujemo ovo
bindu bindu 09:29 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

bindu
Predlazem ti da na toj tribini u Nisu izvezes u sali jedan krug na rolerima i ovo sto si napisala lepo i glasno izrecitujes, naravno, uz neke propratne gestikulacije i slogan "Siri dalje" ?


mozda bi mogli da recitujemo ovo

a pazi ovaj jos bolji
adam weisphaut adam weisphaut 09:34 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

bindu
bindu
Predlazem ti da na toj tribini u Nisu izvezes u sali jedan krug na rolerima i ovo sto si napisala lepo i glasno izrecitujes, naravno, uz neke propratne gestikulacije i slogan "Siri dalje" ?


mozda bi mogli da recitujemo ovo

a pazi ovaj jos bolji

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:39 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

bindu


To se vec peva u tisini i odlicno se cuje i shvata, ali......
adam weisphaut adam weisphaut 09:40 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

bindu bindu 09:45 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

hej weispy nisi se valjda uplasio......pa valjda znas to sve se desava tamo negde....a ne u srbijici
adam weisphaut adam weisphaut 09:47 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

bindu
hej weispy nisi se valjda uplasio......pa valjda znas to sve se desava tamo negde....a ne u srbijici

Da li ti delujem kao strašljivi tip ?
bindu bindu 10:01 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

Ninoslav Randjelovic
bindu


To se vec peva u tisini i odlicno se cuje i shvata, ali......


jbt koja se pometnja napravila,ma uopste nisam tako mislila, osecam se ko david letterman u ovom
bindu bindu 10:04 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

adam weisphaut
bindu
hej weispy nisi se valjda uplasio......pa valjda znas to sve se desava tamo negde....a ne u srbijici

Da li ti delujem kao strašljivi tip ?


otkud znam bre,valjda ne....koja pometnja...a ono samo poezija iz 60-tih....koji je dylan tip...neverovatan
adam weisphaut adam weisphaut 10:12 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

jbt koja se pometnja napravila,ma uopste nisam tako mislila, osecam se ko david letterman u ovom

Pa ja lepo ubacih Easy rider
Btw.
bindu bindu 10:28 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

adam weisphaut
jbt koja se pometnja napravila,ma uopste nisam tako mislila, osecam se ko david letterman u ovom

Pa ja lepo ubacih Easy rider
Btw.




vazi...okej
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 10:35 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

jbt koja se pometnja napravila

Pometnja ? Koja ? Gde ?
Hvala Adamu sto je ubacio onu finalnu sekvencu iz Easy Rider-a. Podsetilo me to na neke od kohabitacija po radikalnim i opstenarodnim gudurama i balkanskim vododerinama....
AlexDunja AlexDunja 11:40 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

Podsetilo me to na neke od kohabitacija po radikalnim i opstenarodnim gudurama i balkanskim vododerinama....


svuda samo politiku vidis:))))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 11:43 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

svuda samo politiku vidis:))))

Svuda ne. Ovde da. I sada.
:)
bindu bindu 11:58 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

Ninoslav Randjelovic
jbt koja se pometnja napravila

Pometnja ? Koja ? Gde ?
Hvala Adamu sto je ubacio onu finalnu sekvencu iz Easy Rider-a. Podsetilo me to na neke od kohabitacija po radikalnim i opstenarodnim gudurama i balkanskim vododerinama....


pa kad smo vec kod easy ridra, imoram da podsetim da je pusenje jako lose po zdravlje.stvarno.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:10 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

pa kad smo vec kod easy ridra, imoram da podsetim da je pusenje jako lose po zdravlje.stvarno.

Da podsetis ? Kako to ? Ako se to lako zaboravlja onda mozda i nije tako lose. Stvarno.
bindu bindu 12:22 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

Ninoslav Randjelovic
pa kad smo vec kod easy ridra, imoram da podsetim da je pusenje jako lose po zdravlje.stvarno.

Da podsetis ? Kako to ? Ako se to lako zaboravlja onda mozda i nije tako lose. Stvarno.



kako za koga.koliko ljudi toliko cudi.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:28 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

kako za koga.koliko ljudi toliko cudi.

I to sto kazete. Sjajna je i ta sekvenca koju ste "okacili". Secam se, kada sam film prvi put gledao nisam tu sekvencu bas najbolje ukapirao. Posle mi je postajala sve jasnija i jasnija....
:)
bindu bindu 12:36 03.04.2008

Re: logika, roleri, blog, Kosovo.....

Ninoslav Randjelovic
kako za koga.koliko ljudi toliko cudi.

I to sto kazete. Sjajna je i ta sekvenca koju ste "okacili". Secam se, kada sam film prvi put gledao nisam tu sekvencu bas najbolje ukapirao. Posle mi je postajala sve jasnija i jasnija....
:)


pa to, da se malo podsetimo i malo prosetamo do back in to the future
silver bullet silver bullet 12:03 02.04.2008

logika nasa dika

Pričao je sinoć predsednik i o logici, sve se, kaže zasniva na logici. Sad po kojoj logici treba LDP da promeni i KOJI tačno stav o Kosovu da bi postao prihvatljiv partner DS, nisam shvatila.

Obrni okreni, Čanak mudar. Čitam juče, opet, izjavu mu u radiklaskoj Pravdi, Ko? Mi? Kosovo? Pa mi smo za nepovredivost granica i poštovanje međunarodnog prava, ergo…zadovoljavamo i taj uslov DS

Da sam ja LDP ozbiljno bi sela i razmotrila šta me tačno sprečava da kažem isto ovo što i drug Čanak i tako konačno valjda izbijem i taj argument DS iz usta, pa da vidimo ko zaista i s kim i zašto hoće ili neće da pravi postizborne koalicije.

Jelena, sad vi predlazete da LDP postupi onako kako je postupio DS kad je usao u koaliciju sa DSS, sve misleci na nase sto brze pridruzivanje EU. Pa to je osnovna stvar koja razlikuje LDP od DS. To sto vi predlazete je utapanje LDP-a u matricu DS razmisljanja. Jer u Srbiji uvek bude - dzaba ste krecili - posle cega neminovno sledi zakljucak - ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se. I tako mi tapkamo u mestu.

LDPje jedina progresivna snaga koja vuce napred. Kao takva je ekstremna u stavovima za vecinu glasaca i tesko da moze da predje 7-8% biraca, ali ti biraci i sluze da vuku zemlju napred. Oni prosto moraju da imaju politicku opciju kao sto je LDP jer u protivnom ne bi ni izasli na izbore.

Ostali se lepo tale i dogovaraju, a nusprodukt je uvek traljavo napred uz pet-sest koraka u mestu.

Vrlo je, vrlo vazno da LDP ne popusti u toj svojoj nepokolebljivo realnoj percepciji problema.
Ostali neka muljaju i neka se bave populizmom.
I nije na Cedi sad da popusti da bi nas spasao radikalsko/dss-ovske vecine u parlamentu.
To je logicna posledica petogodisnje kohabitacije i kolaboracije.
Nema tu pomoci. Oni dolaze.
Ne treba jos i Ceda da se uprlja.
Jelena Milić Jelena Milić 13:28 02.04.2008

Re: logika nasa dika

ja uopste ne vidim u oovm predlogu nikavo prljanje.

aktivizam je jedno, politika je drugo.

sa DS i G17+ retorikom EU jednako 50 radnih mesta, sto slusam danima i dize mi se kosa na glavi, potpuno fali prostor koji LDP moze da stvori da doda da prica o vrddnosnom sistemu, o jakim institucijama, o globalizaciji, o toleranciji, o svemu onome sto EU takodje jeste...a ne da mi posle Press onanise kako su se Rumuni zajebali i kakvi su uslovi rada u Dacija-Renou....


mislim da ni sami ne zelite da vidite koliko je MZ u problemu oko Kosova, i da to sto bi LDP bio u vladi, i mao vise uticaja na to da se ne cine nekonstruktivne stvari, moglo smao da doprinese, nikako da odmogne resenju problema, i integracijama celog regiona.


dalje, odbijam da se i medju nama LDP stavovo nazivaju ekstremnima ocima drugih, tako im samo idemo na vodu.

kao sto rekoh, prihvatanje Ds principa o nepovredivosti uz istovremno sagledavanje realnosti i saopstavanje ite javnosti po meni nije nikavo prljanje vec politika.

daleko od toga da mislim da je ovo sto sugerisem isto ko sto je DS radio sa DSS iz vrlo jednostavnog razloga, gore navedenog...za DS EU je j...standard...za LDP nadam se nesto vise, i zelim takvu opciju i u vladi, ne samo u parlamentu...a ako bi se LDP izgubio u tome, e to je onda, ali tek tada, druga prica. ja u LDP imam izgleda vise vere nego vi.

I NA KRAJU, ALI NAJBITNIJE, DA LI VI VIDITE STA DS NAMERAVA, DA IM JE CILJ DA LDP IMA OKO 4.5 % I DA PO DONTU OTMU 8 MESTA SKORO....E PA TREBA DA SMO MUDRI I NE DOPUSTIMO IM

Atomski mrav Atomski mrav 15:24 02.04.2008

Re: logika nasa dika

Tja... proporcionalni izborni sistem. Osim što bi u tom slučaju DS dobila poslanička mesta, dobila bi ih i SRS... :(
No, ne verujem da će LDP biti ispod cenzusa. To im predviđaju pred svake izbore pa oni ipak pređu cenzus. Čeda Jovanović je samostalno osvojio 220 - 230 hiljada glasova na predsedničkim izborima a to je čini mi se i nešto više nego što je koalicija LDP, LSV, SDU itd. osvojila na prošlim parlamentarnim izborima. Jasno je da se predviđanja da LDP neće preći cenzus koriste u predizborne svrhe. Ali mislim da se simpatizeri LDP-a i njihovi glasači na to ne obaziru previše.

Jasno je i da pro-evropske vlade nema bez LDP-a u ovakvom odnosu snaga... LDP očigledno pokušava da sa DS postigne nekakav sporazum o saradnji posle izbora a DS to uporno odbija. Ne znam šta još LDP treba da uradi, tj. da ponudi DS-u pa da ovi pristanu? Da pristanu na famoznih 5 principa?

Na kraju, izborna matematika nažalost ne govori u prilog pro-evropskih stranaka. Ipak se čini da će SRS, DSS+NS i SPS+JS+penzioneri imati više od 50% poslanika u Skupštini. E sad, dogovor DS i LDP bi, po meni, zaista mogao da prebaci jezičak na vagi ali kako trenutno stoje stvari, od toga neće biti ništa. U tom slučaju, voleo bih da LDP osvoji što više poslaničkih mandata na izborima.
Treger Treger 15:42 02.04.2008

Re: logika nasa dika

Da s razumemo vi se dakle zalažete da pomognemo Tadiću u još jednoj obmani glasača štim što ovog puta treba LDP da preuzme deo odgovornosti. Pa zar vi stvarno mislite da bi Tadić prema LDP bio tako velikodušan kao prema Koštunici. LDP bi bio bespomoćan naspram mafijaša iz DS i G17+.Pa zar vi mislite da su oni koji glasaju za opciju koju nudi LDP isto toliko zaboravni kao i glasači DS iG17+.Pa nije Koštunica sam krao i varao već uz obilatu podršku Tadića i Dinkića. I zašt bi se LDP gurao u to društvo. Politika treba da se vodi na duže staze a ovi političari iz takozvanog demokratskog bloka su samo potrošna roba naše DB.Videli ste kako je čuveni CESID promenio pesmu oko refeenduma za ustav. Sada je ponovo objektivan ali samo do sledeće krize za one koji vladaju Srbijom. Treba nam neko ko će ostati u ovome ne ukaljan.Takođe mislim da Biljana ne bi trebalo da bude gradonačelnik jer su njeni kapaciteti za mnogo veće Takođe LDP bi trebao da da primer ako se ne umnožavaju funkcie pojedinaca kao u ostalim strankama. Ne može se ozbiljno raditi na više mesta. a pošto smo mi u stanju toliko lošem o svako od nas građana a naročito naši predstavnici treba dati sveod sebe. Moje mišljenje je da ajko sledeći saziv želi brži put do evrope tereba ukinuti upravne odbore i smanjiti broj poslanika na bar 100. I još nešto niko nikom ne uzima glasove bolje od njega samog.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 15:45 02.04.2008

Re: logika nasa dika

Atomski mrav
E sad, dogovor DS i LDP bi, po meni, zaista mogao da prebaci jezičak na vagi ali kako trenutno stoje stvari, od toga neće biti ništa.


Atomski,

svidja mi se ovaj tvoj post ali ipak ne kapiram jednu stvar (vazi isto i za Jelenu): otkud vam ideja da bi dogovor o POSTizbornoj koaliciji trebalo da bude donet PRE izbora? Zar to nije samo po sebi kontradiktorno? Ako dve partije mogu da se dogovore pre izbora i to saopste javnosti onda nema razloga da odmah ne stupe i u predizbornu koaliciju ...

Ali je u ovom slucaju sasvim logicno da je postizborna koalicija (a samim tim i postizborni dogovor) bolje resenje. U suprotnom bi ukupan osvojeni broj glasova obe partije mogao samo da bude manji. DS bi mogao da izgubi jedan deo glasackog tela bliskog DSS-u (alergicnih na LDP) a LDP ekstremiste u svojim redovima koji cak ni DS ne mogu da podnesu (druge i tako i tako) ...

Po meni je sasvim dovoljno da obe partije ostave taj postizborni dogovor kao mogucnost ... A jedini problem je da LDP ne predje cenzus (ipak su dosadasnji izbori bili suvie blizu brojci 5 da se to ne bi moglo desiti) ...

Inace u koalicinom dogovoru posle izbora ne znaci da neka partija menja svoje bitne stavove ali moze da znaci da neke od njih stavlja privremeno "na led" i da obe partije zajedno rade ono u cemu se slazu ... U konkretnom slucaju znaci rad na ulasku u EU. Kad je Kosovo u pitanju je jasno da bi zadrzao kurs DS, koji podrazumeva mirne pokusaje za pronalazenje nekog boljeg resenja tog pitanja nego sto je trenutno ...

Pa cak i da LDP sama osvoji vlast (ne daj boze) ... ne bi mogli samo da priznaju Kosovo kao bilo koja druga zemlja ... nego bi morali da ubedjuju gradjane da na refurendumu usvoje ustav koji definise druge granice zemlje ... A to je dugorocan proces o kojem u ovom trenutku i ne vredi razmisljati pa je logicno da ga, bar privremeno, "zaborave" ...

pozz
silver bullet silver bullet 15:52 02.04.2008

Re: logika nasa dika

dalje, odbijam da se i medju nama LDP stavovo nazivaju ekstremnima ocima drugih, tako im samo idemo na vodu.


Ekstreman u smislu da nije mainstream, ne u pejorativnom smislu.

NA KRAJU, ALI NAJBITNIJE, DA LI VI VIDITE STA DS NAMERAVA, DA IM JE CILJ DA LDP IMA OKO 4.5 % I DA PO DONTU OTMU 8 MESTA SKORO....E PA TREBA DA SMO MUDRI I NE DOPUSTIMO IM


Moj glas LDP ima.
Ako krene sa populizmom, sta je narodu milo da cuje, imace neki glas vise, ali moj nece.

To je ionako sistem spojenih sudova.

I da, mislim da ce LDP preci cenzus, ali isto tako mislim da ce biti poslednji na listi s kojim ce DS hteti da saradjuje. Prvo ce da krene da lomi SPS, pa NS... Njima u stvari najmanje odgovara LDP.
To je naveci problem.
I to nije stvar sujete, nego cist politicko/tajkunsko/udbaski racun.
Nenad M. Nenad M. 16:18 02.04.2008

Re: logika nasa dika

I NA KRAJU, ALI NAJBITNIJE, DA LI VI VIDITE STA DS NAMERAVA, DA IM JE CILJ DA LDP IMA OKO 4.5 % I DA PO DONTU OTMU 8 MESTA SKORO....E PA TREBA DA SMO MUDRI I NE DOPUSTIMO IM

delimicno mi je jasna racunica jer bi i radikali dobili ( verovatno i vise) mesta u tom slucaju sto mislim da im nije cilj, ili ...!?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:48 02.04.2008

Re: logika nasa dika

silver bullet
I to nije stvar sujete, nego cist politicko/tajkunsko/udbaski racun


Eh, naivna Silver i dalje veruje domacim teorijama zavere sa "tajkunima/udbom" :))) Naravno nije iskljuceno da i u tome ima nesto ali ta rekla-kazala postoje za sve partije ukljucujuci i za tu u koju vi tako slepo verujete ...

Tako da nama obicnim ljudima ostaje da nagadjamo samo o onome sto je vidljivo/sigurno. U tom se smislu slazem sa vama samo u vezi prve mogucnosti: da je to stvar cisto politickog racuna. A sasvim je i logicno da ce jedna velika partija u koaliciju uci sa onom malom partijom uz koju ce moci da sprovodi svoju politiku u sto je moguce vecoj meri.

U normalnim demokratijama je uobicajeno da to bude sa partijom koja joj je i programski najbiliza ali kod nas to ne mora da znaci. Naprimer moze se desiti da je SPS spremna da udje u koaliciju a da skoro nista ne zahteva (osim ponekog licnog polozaja na vlasti sto je slucaj sa svima) samo da bi "kupila rehablitaciju" i zauzela poziciju normalne/prihvatljive demokratske opcije. Mada i to nije bas mnogo verovatno posto je ipak logicnije da oni ostanu sa onima sa kojima su i dosad saradjivali...

pozz
silver bullet silver bullet 17:43 02.04.2008

Re: logika nasa dika

U tom se smislu slazem sa vama samo u vezi prve mogucnosti:


Jeee! Vasilije i ja se slazemo jednu trecinu.
Atomski mrav Atomski mrav 07:21 03.04.2008

Re: logika nasa dika

otkud vam ideja da bi dogovor o POSTizbornoj koaliciji trebalo da bude donet PRE izbora? Zar to nije samo po sebi kontradiktorno? Ako dve partije mogu da se dogovore pre izbora i to saopste javnosti onda nema razloga da odmah ne stupe i u predizbornu koaliciju ...

Pa zvuči kontradiktorno ali po meni nije. To je samo prestrojavanje i pozicioniranje stranaka i koalicija pre izbora koje i te kako utiče i na izlaznost i na izborne rezultate...
Nenad M. Nenad M. 13:20 02.04.2008

Ima li Canak politiku uposte!?

Obrni okreni, Čanak mudar. Čitam juče, opet, izjavu mu u radiklaskoj Pravdi, Ko? Mi? Kosovo? Pa mi smo za nepovredivost granica i poštovanje međunarodnog prava, ergo…zadovoljavamo i taj uslov DS.


Evo sta pre neki dana kaze Aleksandra Jerkov na konferenciji lsv-a ( eto, neko i to pamti)

"Nismo ulazili ni u kakve koalicije da bismo prihvatili nečiju politiku ili nečiji program, a pogotovo se to ne odnosi na politiku DS-a prema Kosovu", kazala je Jerkov na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da tema predstojećih izbora nije Kosovo, već Evropska Unija i bolji standard i život građana Srbije.

"Osnovna tema ovih izbora je EU i tu imamo zajedničku politiku sa DS.

Uostalom, to je politika svih demokratski orijentisanih stranaka u ovoj zemlji", kazala je Jerkov.


Evo jos nekih Cankovih izjava

»Što pre Kosovo postane nezavisno, to će se Srbija pre morati suočiti sa stvarnim životnim problemima. Osamostaljenje Kosova konačno će u samoj Srbiji otvoriti pitanje propalih nacionalsocijalističkih projekata, od Garašanina, preko Mojovića, do Miloševića i Koštunice...« (Beta, 07.09.06.)

»Kosovo i Srbija će biti u jednoj državi, ali će ta država biti Evropska unija. To ne može biti država Srbija, a to je ono što politički vrh Srbije želi da izbegne, jer tako gubi jedan od poslednjih aduta, odnosno ucenu međunarodne zajednice novim kriznim žarištima.Gubitkom Kosova, u smislu u kome sada govorimo, Srbija samo dobija...« (Beta, 03.10.06.)

Čanak je napomenuo da veruje da će doći do serije priznavanja nezavisnosti Kosova, što su neke zemlje otvoreno i najavile, na prvom mestu SAD, i naglasio da od toga ne bi pravio »toliko veliko pitanje«. »Pitanje bih pravio od bezbednosti ljudi koji žive na Kosovu i bezbednosti svih ljudi koji žive u Srbiji, jer ovakvi momenti su uvek izgovor za najraznovrsnije samozvane patriote da krenu u harangu na izdajnike.« (Tanjug, 17.02.08.)



Tadicu je kolicijom sa Canokom je pokazao da je los i u predizbornim kalkulacijama. Glavni napadi ce ici na Canka ( sto bih protivnicima i sam savetovao) a zbog istog ce teze i u postizborne zeljene koalicije sa DSS-om ili SPS-om.
Jelena Milić Jelena Milić 13:34 02.04.2008

Re: Ima li Canak politiku uposte!?

a ne, bas zbog svega ovoga sto si naveo ( a pre neki dan nisi pratio na casu, kad je tadic prvi put spomenuo kao uslov kosovo plus zbog sve ocitije namere DS da LDP ne udje u skupstinu, da im otmu rasute glasove, LDP treba da , sledeci LSV pricu i logiku oko Koosva, jos jednom pruzi ruku za post izbornu saradnju, pa neka se DS muci i cvrci, ipak i neko iz MZ gleda ovu igranku ovde, pa neka DS onda kaze zasto nece LDP opciju vise!

to jest, ocito je da ni LDP ne mora uopste puno da koriguje svoju politiku prema kosovu (ni LSV nije)
Dilan Dog Dilan Dog 13:39 02.04.2008

Re: Ima li Canak politiku uposte!?

Jelena Milić
to jest, ocito je da ni LDP ne mora uopste puno da koriguje svoju politiku prema kosovu (ni LSV nije)

LDP je rekao više puta da se zalaže za nezavisno Kosovo (a ovde na blogu sam čuo i da Srbija da treba prizna
nezavisnost i da im na tome čestita), a LSV nije.
Covek u belom Covek u belom 13:54 02.04.2008

Re: Ima li Canak politiku uposte!?

Jelena Milić
plus zbog sve ocitije namere DS da LDP ne udje u skupstinu, da im otmu rasute glasove,
Ne cini li vam se ovo malo licemerno. Pa LDP-u je mnogo vise stalo da DS ne osvoji vlast, no sto ima je stalo da radikali ne osvoje vlast. Ko kome tu otima glasove?
A ovo je inace potpuno suluda politika po LDP, samo sto ljudi u stranci to ocigledno ne vide. LDP ima apsolutno najvecu korist u kohabiticiji DS-a sa DSS-om, i njima bi trebalo da bude cilj da tu kohabitaciju sto duze odrze. U bilo kojoj drugoj kombinaciji (ako DS sama uzme vlast- mnogo malo verovatno, ili ako se DS preseli u opziciju) LDP (cak i ako predje cenzus 11. maja, sto je takodje sve manje verovatno) nikad vise nece preci cenzus.
Nenad M. Nenad M. 15:36 02.04.2008

Re: Ima li Canak politiku uposte!?

Dilan Dog
Jelena Milić
to jest, ocito je da ni LDP ne mora uopste puno da koriguje svoju politiku prema kosovu (ni LSV nije)

LDP je rekao više puta da se zalaže za nezavisno Kosovo (a ovde na blogu sam čuo i da Srbija da treba prizna
nezavisnost i da im na tome čestita), a LSV nije.


lsv je uvek identicno glasao kao i ldp u parlamentu kada je Kosovo u pitanju ma sta ti sada rekao. Zaboravio si Cankove govore izgleda?
Nenad M. Nenad M. 15:41 02.04.2008

Re: Ima li Canak politiku uposte!?

. Pa LDP-u je mnogo vise stalo da DS ne osvoji vlast, no sto ima je stalo da radikali ne osvoje vlast.

netacno. ldp-u je cilj proevropska vlada sa ds-om i manjinama.

LDP ima apsolutno najvecu korist u kohabiticiji DS-a sa DSS-om, i njima bi trebalo da bude cilj da tu kohabitaciju sto duze odrze.

ne kohabitaciju vec koaliciju i tu se slazem. ako ds ponovo ode sa Kostunicom ldp ce sigurno profitirati ali toga se ds i boji i zbog toga ce na sve moguce nacine ( preko medija koje kontrolisu) nastojati da ostete ldp
Nenad M. Nenad M. 15:45 02.04.2008

Re: Ima li Canak politiku uposte!?

Jelena Milić
a ne, bas zbog svega ovoga sto si naveo ( a pre neki dan nisi pratio na casu, kad je tadic prvi put spomenuo kao uslov kosovo plus zbog sve ocitije namere DS da LDP ne udje u skupstinu, da im otmu rasute glasove, LDP treba da , sledeci LSV pricu i logiku oko Koosva, jos jednom pruzi ruku za post izbornu saradnju, pa neka se DS muci i cvrci, ipak i neko iz MZ gleda ovu igranku ovde, pa neka DS onda kaze zasto nece LDP opciju vise!

to jest, ocito je da ni LDP ne mora uopste puno da koriguje svoju politiku prema kosovu (ni LSV nije)


pa mislim da ldp tu ruku i previse pruza. e sada, sto je ds-u u interesu pre Kostunica na mestu premijera nego ldp u skupstini... mislim da ce ljudi prozreti ovu igru ds-a - blizu su nam Milosevicevi od Djindjicevih saradnika.
Vračarac Vračarac 16:02 02.04.2008

Re: Ima li Canak politiku uposte!?

netacno. ldp-u je cilj proevropska vlada sa ds-om i manjinama.

Sa kojim crnim DS-om? Da nije sa onim koga stalno napadate pljujete i vređate? Pa ni Tadića niste podržali na izborima. A, potsećanja radi, radikale gotovo i da ne pominjete. Dve strane jedne iste medalje.
Nenad M. Nenad M. 16:15 02.04.2008

Re: Ima li Canak politiku uposte!?

Vračarac
netacno. ldp-u je cilj proevropska vlada sa ds-om i manjinama.

Sa kojim crnim DS-om? Da nije sa onim koga stalno napadate pljujete i vređate? Pa ni Tadića niste podržali na izborima. A, potsećanja radi, radikale gotovo i da ne pominjete. Dve strane jedne iste medalje.


za pocetak smanji dozivljaj i ostrascenost koja je na blogu jedino kod tebe vidljiva.

Logicno je da ldp napada ds jer je to posao opozicije. Pogledaj sta trenutno rade narodnjaci u kampanji, na koji nacin i za sta optuzuju Tadica pa istom ne smeta da razmislja o postizbornoj koaliciji sa Kostunicom.

Ok, razumem da ne bi zeleo ldp u Vladi sto znaci da su ti blizi Velja, Palma, Dacic, Kostunica i co!?

Sto se tice podrske na izborima, ona je ponudjena Tadicu koji ju je odbio.

Covek u belom Covek u belom 16:31 02.04.2008

Re: Ima li Canak politiku uposte!?

Nenad M.
ako ds ponovo ode sa Kostunicom ldp ce sigurno profitirati ali toga se ds i boji i zbog toga ce na sve moguce nacine ( preko medija koje kontrolisu) nastojati da ostete ldp

Demantuje vas matematika. Dakle ako je cilj DS-u da bude u vladi sa Kostunicom i zato tera LDP ispod cenzusa, pretpostavimo da se to i desi i da LDP osviji npr. 4.5% glasova. Od tih 4.5% zbog Dontovog sistema, bar 2.5% ide radikalima, a recimo 1.5% ode DS-u. Uz 7-8% koliko tvrdite da DSS+NS imaju DS apsolutno nece biti u stanju da sa DSS+NS formira vladu, jer bi to onda znacilo da DS koalicija ima bar 40%, sto je daleko od realnosti.
Dakle logika, ako se vodimo vec istom nam kaze, da sa LDP-om u skupstini DS verovatno nece biti u mogucnosti da formira vladu sa DSS+NS, a bez LDP-a ce im biti jos teze, jer ce radikali sa SPS-om i penzionerima i po kojim preletacem vec imati vecinu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana