Zdravlje

invazija tv kuvara

docsumann RSS / 16.12.2012. u 17:06

U čemu je fora sa masovnim kuvanjem po tv kanalima?

Vidim (u prolazu) kuvaju tu i profesionalci, i poluamateri, pjevači, glumci, sportisti, političari, blogeri, samohrani biznismeni, multimedialisti, spisopisci, ikonozborci, a nikad da se neko od njih posječe, opeče, isfleka ... Sama jela variraju od krajnje egzotičnih, neobičnih i nejestivih, tradicionalnih (iz svih krajeva svijeta), starinskih, standardnih sa forom, standardnih bez fore (jednom je u jutarnjem programu RTCG-a kuvar napravio salatu, zelenu, običnu: oprao je, stavio u zdjelu dodao so, ulje i sirće - i salata je gotova!)

iii ... dobro, kad će napokon izmisliti televizore sa mogućnošću emitovanja pratećih (mio)mirisa. Da predstava bude kompletna.
A screen taste? Pa ga fino dotakneš prstom (mada može i direktno jezikom), prst lizneš i osjetiš ukus jela koje se upravo krčka na tv-u. Tako odmah znaš vrijedi li se bakćati oko tog recepta ili definitivno nije po tvom ukusu.
A može i interaktivna varijanta: daljinskim upravljačem mjenjaš začine i odnsose namirnica mjenjajući ukus jelu. Pa opet lizneš da probaš ... e, ovo je već bolje.

Sve očekujem da naletim i na neki kineski kanal, na kojem će da tranžiraju kučiće i mačiće (u živo) ili ih žive potapaju u ključalu vodu, ili kako već idu ti njihovi sado-recepti.
Ne bi to bilo ništa manje degutantno od ovog besomučnog prženja i pečenja svakojakih jela pred nosom polugladnog naroda.

Što bre ne prave emisije u kojem će objašnjavati kako od gotovo ničeg da napravite djeci večeru, kako od običnih prženica napraviti nešto više pomoću malog kulinarskog trika. Kako stvarno skuvati cipelu, a da bude sočna i jestiva. Šta sve možete spremiti od onoga što nađete u kontejneru. Nešto kao urbano preživljavanje, postavljanje zamki za golubove, salata iz parka, čorba od bubašvaba ...

Dobar tek za XXI vijek, narode.


Moj definitivni favorit (otkidam na ovaj švedski humor):

 



Komentari (183)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zilikaka zilikaka 17:11 16.12.2012

1

U čemu je fora sa masovnim kuvanjem po tv kanalima?


I ja sam se to pitala, a onda zaključila na primeru iz najbliže okoline.

To uopšte nije namenjeno onima koji će kuvati, nego onima koji vole da jedu.
Oni gledaju ko opčinjeni.

...valjda mu to dodje nešto ko Fešn kanal za škembe.
dragoljub92 dragoljub92 17:15 16.12.2012

Re: 1

Fešn kanal za škembe

cult cult 17:19 16.12.2012

Re: 1

To uopšte nije namenjeno onima koji će kuvati, nego onima koji vole da jedu.
Oni gledaju ko opčinjeni.


U mojoj teretani sedam traka za trčanje nalazi se tačno ispod tevea.
Sedam žena, mokrih od znoja, užasno željnih da izgube sve te viškove u što kraćem roku, hodaju različitim brzinama već četrdesetak minuta, i svih sedam glava podignutih ka teveu, a na njemu, naravno, 24 hours kitchen.
docsumann docsumann 17:21 16.12.2012

Re: 1

valjda mu to dodje nešto ko Fešn kanal za škembe


aa, sumalo pa pornić.


volim i ja neranče no trpim
dragan7557 dragan7557 19:59 16.12.2012

Re: 1

cult 17:19 16.12.2012 / *novo
Re: 1

To uopšte nije namenjeno onima koji će kuvati, nego onima koji vole da jedu.
Oni gledaju ko opčinjeni.



U mojoj teretani sedam traka za trčanje nalazi se tačno ispod tevea.

Vala u fitnis centru gde ja treniram(kad sam kod kuce) svaka masina ima ugradjeni TV prijemnik, koji savako moze da iskljuci ili ukljuci po zelji, naravno kad ja treniram onda je TV suvisan i iskljucen.

ceski

cult cult 20:33 16.12.2012

Re: 1

ceski


koko dižeš iz benča?
docsumann docsumann 20:34 16.12.2012

Re: 1

koko dižeš iz benča?


sve
dragoljub92 dragoljub92 20:50 16.12.2012

Re: 1

docsumann
koko dižeš iz benča?


sve

i parket?
nsarski nsarski 22:33 16.12.2012

Re: 1

dragoljub92
docsumann
koko dižeš iz benča?


sve

i parket?

I benč!
dragan7557 dragan7557 13:08 17.12.2012

Re: 1

nsarski
dragoljub92
docsumann
koko dižeš iz benča?


sve

i parket?

I benč!

Nazalost ne razumem znacenje napisanog posto je zargon, pa zato nisam ni odgovorio.

Inace ove zajedljivosti mi ne smtaju ni malo.

cerski
angie01 angie01 15:09 17.12.2012

Hrana je cista uzivancija,

a kuvanje kreativnost sa satisfakcijom na kraju-podrzavam svako poducavanje hedonizma!
docsumann docsumann 16:05 17.12.2012

Re: 1

Nazalost ne razumem znacenje napisanog posto je zargon, pa zato nisam ni odgovorio.

Inace ove zajedljivosti mi ne smtaju ni malo.


pa kako onda znaš da je zajedljivost u pitanju
Unfuckable Unfuckable 17:14 16.12.2012

pazi

evo ja sad upravo gledam tj slušam pregojenog Sergeja kako nekim cicama pravi silovane palačinke (mislim, pazi - ja sam tako čuo, pa ti sad vidi koja je to dijagnoza)
A inače, da nije tog istog Sergeja bilo ja eto ne bih saznao da se u Srbiji regularno koristi (pazi sad) ulje od semenki grožđa (da,da!) - jbg kacam nesofisticirani šaban prvokategornik
docsumann docsumann 17:25 16.12.2012

Re: pazi

A inače, da nije tog istog Sergeja bilo ja eto ne bih saznao da se u Srbiji regularno koristi (pazi sad) ulje od semenki grožđa (da,da!)


je l' devičansko?
Unfuckable Unfuckable 17:31 16.12.2012

Re: pazi

nisu napomenuli, moraću da im pišem da objasne da narod ne bi patio u dilemi i nesanici!
JJ Beba JJ Beba 17:47 16.12.2012

Re: pazi

Srbiji regularno koristi (pazi sad) ulje od semenki grožđa (

šampnajac međ' uljima


šta bi sergej drugo nego od semenki :))) i tata bi sine, al skupoooooo. š'a ćeš kad naviko
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:14 16.12.2012

Re: pazi

unf

A inače, da nije tog istog Sergeja bilo ja eto ne bih saznao da se u Srbiji regularno koristi (pazi sad) ulje od semenki grožđa (da,da!) - jbg kacam nesofisticirani šaban prvokategornik


E, ja sam od jednog sveže priženjenog drugara, za jednu od tih trčećih Kultovih sojki, koja ga je načisto uzela pod svoje, prvi put čuo za so od celera. A nekad je bio sasvim kul tip.
Unfuckable Unfuckable 18:29 16.12.2012

Re: pazi

tebe bate bole uvo, ti si čovek - nindža, odeš, rokneš grizlija i rešiš problem, milina jedna - ne moraš da se zamlaćuješ sa ovim debelim Sergejem (Sergejom?)
niccolo niccolo 18:31 16.12.2012

Re: pazi

evo ja sad upravo gledam tj slušam pregojenog Sergeja kako nekim cicama pravi silovane palačinke

Kako ja uvek propuštam te kulturno-umetničke emisije...
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:44 16.12.2012

Re: pazi

Unfuckable
tebe bate bole uvo, ti si čovek - nindža, odeš, rokneš grizlija i rešiš problem, milina jedna - ne moraš da se zamlaćuješ sa ovim debelim Sergejem (Sergejom?)


Nego, jel se sećaš ti onih mračnih vremena kad je debeli Sergej žario i palio ovde na blogu? Pa je nešto zglajznuo, zbog izvesnog vica, ako me sećanje ne vara. I eto, vidiš, sad je završio kao kuvar na tv-u.
Unfuckable Unfuckable 18:46 16.12.2012

Re: pazi

jebiga, ne pratiš trendove što može da te odvede u sveopštu zapuštenost koju savremeni muškarac jednostavno ne sme sebi da dozvoli!

ps: Goyazny je čini mi se malo izvređao par blogera i blogerki, ali toga će se naravno vučko bolje setiti.
A kacmo već kod viceva, jedna naša bivša koleginica žari i pali po slobodi izražavanja, što bi se reklo - zakiva - kako i dolikue
LINK
niccolo niccolo 18:48 16.12.2012

Re: pazi

Misliš, može da mi se desi da postanem debeo?
Unfuckable Unfuckable 18:51 16.12.2012

Re: pazi

mislim, može. Ali i ne može.
Mnogo gore je što nećeš biti popularan u društvu (a to je, priznaćeš, nedopustivo) kad se povede priča o prosečnom srpskom obroku, tu bez rukole, kapra, plodova mora ili egipatskih začina i tog (i mnogih drugih!) ulja od semenki grožđa jednostavno nemaš šta da tražiš, dakle prava mala socijalna smrt bokte!
blue92 blue92 18:52 16.12.2012

Re: pazi

tzv "Smrt u Salonu"
niccolo niccolo 18:56 16.12.2012

Re: pazi

Ja stvarno ne znam kako su naši stari uopšte pripremali bez rukole...
draft.dodger draft.dodger 18:58 16.12.2012

Re: pazi

Unfuckable
tebe bate bole uvo, ti si čovek - nindža, odeš, rokneš grizlija i rešiš problem, milina jedna - ne moraš da se zamlaćuješ sa ovim debelim Sergejem (Sergejom?)

Unfuckable Unfuckable 18:59 16.12.2012

Re: pazi

Ja stvarno ne znam kako su naši stari uopšte pripremali bez rukole...


pa da, zato smo mi ovakvi - nikakvi, to je. A ovaj Pajić ne kapira to deficitarno odrastanje (jebiga, kod njega rastu grizliji, pume i slično cveće) pa samo kritikuje li kritikuje, zeza ovde blogere i podriva
docsumann docsumann 18:59 16.12.2012

Re: pazi

VIC:

sreli se na ulici njemački ovčar i bosanki barak (predstavnik autohtone bosanske rasa pasa).
ovčar u ustim drži poveću sočnu kosku.
- kako se zoveš? - pita barak
- Hans - reče ovčar, a koska mu ispade iz čeljusti.
barak je brže bolje zgrabi, i sad je on čvrsto drži u zubima.
njemački ovčar, pokušava da ne ispadne skroz glup, a i da povrati kosku, pa pita - a kako se ti zoveš?
- Zzijo
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 19:07 16.12.2012

Re: pazi

Ja stvarno ne znam kako su naši stari uopšte pripremali bez rukole...

Jeli lišće maslačka i preguralo se nekako.
antioksidant antioksidant 19:28 16.12.2012

Re: pazi

niccolo
Misliš, može da mi se desi da postanem debeo?

не можеш постати дебео ако си већ дебео
(бар нека корист од дебелости)
niccolo niccolo 19:29 16.12.2012

Re: pazi

Saglasan
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:50 16.12.2012

Re: pazi

Unfuckable
Ja stvarno ne znam kako su naši stari uopšte pripremali bez rukole...


pa da, zato smo mi ovakvi - nikakvi, to je. A ovaj Pajić ne kapira to deficitarno odrastanje (jebiga, kod njega rastu grizliji, pume i slično cveće) pa samo kritikuje li kritikuje, zeza ovde blogere i podriva


Sabiti odgovorio, al ne mogu vise da kucam jednom rukom, i to levom.
Unfuckable Unfuckable 19:52 16.12.2012

Re: pazi

Pajiću, Pajiću...ja treba da te učim?
LINK !
freehand freehand 19:54 16.12.2012

Re: pazi

A kacmo već kod viceva, jedna naša bivša koleginica žari i pali po slobodi izražavanja, što bi se reklo - zakiva - kako i dolikue

Ček, problem je što niko nije povukao Jeremiju?!
Booužeee, kakva brooka!
Unfuckable Unfuckable 19:56 16.12.2012

Re: pazi

sve je bre problem kod naše pragmatične bivše koleginice.
A najviše ko će da se izvini kljunovima i plavušama, ovo ostalo smo rešili
freehand freehand 20:00 16.12.2012

Re: pazi

Unfuckable
sve je bre problem kod naše pragmatične bivše koleginice.
A najviše ko će da se izvini kljunovima i plavušama, ovo ostalo smo rešili

Pa znam, al sa Džeremajom je to bar lako rešivo. Mi'sim, duševan je čoivek, siguran sam da se ne bi bunio.
Unfuckable Unfuckable 20:02 16.12.2012

Re: pazi

negde sam čuo verziju da ga je Spomenuta provalila kako je blogerkama okolo slao fotografije svojih trbušnjaka namazanih zejtinom, i onda je pakao bio neminovan
cult cult 20:05 16.12.2012

Re: pazi

A kacmo već kod viceva, jedna naša bivša koleginica žari i pali po slobodi izražavanja, što bi se reklo - zakiva - kako i dolikue
LINK


Pazi, pazi, nisam video ovo
hahaahhaha.
Njoj je Džeremaja ozbiljna fixacija.
Prošle su godine, ostale su rane.
JJ Beba JJ Beba 20:30 16.12.2012

Re: pazi

ps: Goyazny je čini mi se malo izvređao par blogera i blogerki, ali toga će se naravno vučko bolje setiti.

imao je svojih momenata
ja sam zaradila svoje prvo banovanje je mu se nije dopao komentar "tebi je potreban roditelj ne reditelj". takav je bio bloger, vrlo mačo
JJ Beba JJ Beba 20:32 16.12.2012

Re: pazi

VIC:


dobar
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 20:35 16.12.2012

Re: pazi

"tebi je potreban roditelj ne reditelj".

Nači :)))))))))))))))))) JJ bebo, hvala ti što postojiš.
ivana23 ivana23 20:43 16.12.2012

Re: pazi

The benefits of grape seed oil, has the same antioxidants as green tea, black tea, berries and red wine.


Benefits Of Grape Seed Oil



Ovo ulje mozes naci u sakoj samoposluzi i jeftinije je od maslinovog ekstra devicanskog.
cult cult 20:49 16.12.2012

Re: pazi

ja sam zaradila svoje prvo banovanje je mu se nije dopao komentar "tebi je potreban roditelj ne reditelj". takav je bio bloger, vrlo mačo


Dojajni razlog za ban.
Da se ponosiš.
A ne ko mene Šjenti.
I ona što je blogovala s babom.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:06 16.12.2012

Re: pazi

a je nešto zglajznuo, zbog izvesnog vica, ako me sećanje ne vara. I eto, vidiš, sad je završio kao kuvar na tv-u.

tiću. mogao je da završi i u UO Narodnog pozorošta.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:08 16.12.2012

Re: pazi

ja sam zaradila svoje prvo banovanje je mu se nije dopao komentar "tebi je potreban roditelj ne reditelj".

JJ, sećam se ja, svašta si mu tada govorila. i ja bih te banovala da sam mačo.
JJ Beba JJ Beba 21:17 16.12.2012

Re: pazi

BebaOdLonchara
ja sam zaradila svoje prvo banovanje je mu se nije dopao komentar "tebi je potreban roditelj ne reditelj".

JJ, sećam se ja, svašta si mu tada govorila. i ja bih te banovala da sam mačo.

za njega ti si apsolutno mačo, vrlo mačo. tebi bi bih dala da me banuješ
JJ Beba JJ Beba 21:19 16.12.2012

Re: pazi

BebaOdLonchara
a je nešto zglajznuo, zbog izvesnog vica, ako me sećanje ne vara. I eto, vidiš, sad je završio kao kuvar na tv-u.

tiću. mogao je da završi i u UO Narodnog pozorošta.

šteta, on se loži na te milke, na olfo moć
maksa83 maksa83 21:21 16.12.2012

Re: pazi

A inače, da nije tog istog Sergeja bilo ja eto ne bih saznao da se u Srbiji regularno koristi (pazi sad) ulje od semenki grožđa (da,da!) - jbg kacam nesofisticirani šaban prvokategornik

Ne seri da ne koristiš ni himalajsku so?

Brattte koji si kejvmen.

To je mega-hit na Vračaru. 'Nači to leči sve šta hoćeš - sidu, karijes, erektilnu disfunkciju, lišajeve, astmu, Alchajmera, hronične i akutne prijapizme...
JJ Beba JJ Beba 21:23 16.12.2012

Re: pazi

cult
ja sam zaradila svoje prvo banovanje je mu se nije dopao komentar "tebi je potreban roditelj ne reditelj". takav je bio bloger, vrlo mačo


Dojajni razlog za ban.
Da se ponosiš.
A ne ko mene Šjenti.
I ona što je blogovala s babom.

bilo je to vreme drupala, sećaš se, nije me banovao umetnik sergej na svom nalogu, već uredeništvo jer se VIP bloger bunio

šjenti te banovao? tako mi odinove sekire, zašto?
JJ Beba JJ Beba 21:25 16.12.2012

Re: pazi

dobrosavljevic_m
"tebi je potreban roditelj ne reditelj".

Nači :)))))))))))))))))) JJ bebo, hvala ti što postojiš.

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:16 16.12.2012

Re: pazi

Ne seri da ne koristiš ni himalajsku so?

makso, nisi im pravio tuna sendvič??
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:21 16.12.2012

Re: pazi

aujbt :))))))))))))))))))
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:27 16.12.2012

Re: pazi

maksa83
A inače, da nije tog istog Sergeja bilo ja eto ne bih saznao da se u Srbiji regularno koristi (pazi sad) ulje od semenki grožđa (da,da!) - jbg kacam nesofisticirani šaban prvokategornik

Ne seri da ne koristiš ni himalajsku so?

Brattte koji si kejvmen.

To je mega-hit na Vračaru. 'Nači to leči sve šta hoćeš - sidu, karijes, erektilnu disfunkciju, lišajeve, astmu, Alchajmera, hronične i akutne prijapizme...


Pusti Unfa, vidi kako se prate trendovi na sve(c)kom nivou. Ja bez himalajca ni u kadu ne ulazim (Uške je tu samo radi autentičnosti, mada voli da pojede tunu kako sa, tako i bez soli):

antioksidant antioksidant 22:30 16.12.2012

Re: pazi

pink salt?
a to ovo kupujes od zeljka mitrovica?
kako te nije sramota da ga reklamiras na b92?
maksa83 maksa83 22:39 16.12.2012

Re: pazi

Pusti Unfa, vidi kako se prate trendovi na sve(c)kom nivou. Ja bez himalajca ni u kadu ne ulazim

Od-VrAčaraa-od-VrAčara-pa-do-Kol-o-ra-aA-da
sav-se-Srbin-izle-či-o-od-nož-no-ga-smr-aAa-da...
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:40 16.12.2012

Re: pazi

antioksidant
pink salt?
a to ovo kupujes od zeljka mitrovica?
kako te nije sramota da ga reklamiras na b92?


E, imam i ceo svećnjak napravljen od jednog komada ove himalajske soli, ali se negde zaturio (to valjaju ovi lokalni hipajderi, gore u planini). Kad samo pomislim kako su ga neki siroti šerpasi na ledjima dovlačili sa strmih obronaka Himalaja, pažljivo ga krili u donjem vešu, i ko zna gde još, da se ne okrnji, zapišavali ga na snegu i mrazu da održi konzistentnost, a sve to za dolar dnevno, dodje mi žao.

antioksidant antioksidant 22:46 16.12.2012

Re: pazi

zapišavali ga na snegu i mrazu da održi konzistentnost,

ok, kapiram - nije za jelo
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:49 16.12.2012

Re: pazi

antioksidant
zapišavali ga na snegu i mrazu da održi konzistentnost,

ok, kapiram - nije za jelo


Čekaj, kako nije?

EDIT: Evo našao sam ga:

srdjan.pajic srdjan.pajic 22:56 16.12.2012

Re: pazi

maksa83
Pusti Unfa, vidi kako se prate trendovi na sve(c)kom nivou. Ja bez himalajca ni u kadu ne ulazim

Od-VrAčaraa-od-VrAčara-pa-do-Kol-o-ra-aA-da
sav-se-Srbin-izle-či-o-od-nož-no-ga-smr-aAa-da...


Samo Slano Srbina Spašava...

Himalajsko, a naše!
Kazezoze Kazezoze 23:36 16.12.2012

Re: pazi

maksa83
Pusti Unfa, vidi kako se prate trendovi na sve(c)kom nivou. Ja bez himalajca ni u kadu ne ulazim

Od-VrAčaraa-od-VrAčara-pa-do-Kol-o-ra-aA-da
sav-se-Srbin-izle-či-o-od-nož-no-ga-smr-aAa-da...

lud si...
cult cult 00:35 17.12.2012

Re: pazi

šjenti te banovao? tako mi odinove sekire, zašto?

Nemam pojma.
Al neki rekord je oborio u brzini.
Mislim da mi je komentar još bio u fazi "pregledaj" kad me klepio banom.
jesen92 jesen92 01:44 17.12.2012

Re: pazi

bilo je to vreme drupala, sećaš se, nije me banovao umetnik sergej na svom nalogu, već uredeništvo jer se VIP bloger bunio
..bilo nesto oko nacionalizma koliko se secam...a cini mi se da su on i Krle nekako u isto vreme napustili taj stari blog ili su bili "isterani" ..a ne secam se sta je Krle zgresio:)
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 04:42 17.12.2012

Re: pazi

aiii zurka ovde.

Unfu da javim da je ovde u nasoj maloj zemlji USA jeftinije da kupis ulje od semenki grožđa nego od suncokreta. pa ti vidi sad kako nam je. znaci najgore je nama. kad umesis hleb sa tim uljem proizvod je extra extra ukusan. za torte, kolace i sav taj dzez, ulje od semenki grožđa je zakon.
bocvena bocvena 17:16 16.12.2012

samohrani biznismeni:)))

kuvanje je seksi, a hrana je afrodizijak i usrećitelj. ljudi funkcionišu u bermudskom trouglu - u se, na se i poda se, a kuvarske emisije su najlakši (vizuelni, virtuelni) voajerski put ka zabavi i zadovoljstvu.

ima kod erlenda lua ona knjiga kad glavni junak utripuje da ima ljubavnu vezu sa najdželom loson...vrlo zabavno i tužno u isti mah.

Unfuckable Unfuckable 17:19 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

sori ali, imajući u vidu tekst bloga s kojim se u načelu i detaljima slažem, kuvanje u Srbiji jeste seksi - ali u okvirima mazohizma
bocvena bocvena 17:30 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

ma kad sam pisala komentar nisam mislila na cakanu u prvom kuvaru srbije, više na ovu cicu:)
docsumann docsumann 17:34 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

ima kod erlenda lua ona knjiga kad glavni junak utripuje da ima ljubavnu vezu sa najdželom loson...vrlo zabavno i tužno u isti mah.


Eko je prosto nepodnošljiv sa svim onim, pikantnim, receptima u Praškom groblju
Unfuckable Unfuckable 17:34 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

ja vidiš nisam mislio ni na jednu cicu. ili pak jesam, na svako srpsku cicu ili macana koji za to seksi kuvanje treba prvo da nabavi dolične namirnice - ali nekako da to izvede bez vatrenog oružja i fantomke, dakle kao što rekoh čist mazohizam i neka posebna vrsta bičevanja
mirelarado mirelarado 17:39 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

docsumann
ima kod erlenda lua ona knjiga kad glavni junak utripuje da ima ljubavnu vezu sa najdželom loson...vrlo zabavno i tužno u isti mah.


Eko je prosto nepodnošljiv sa svim onim, pikantnim, receptima u Praškom groblju


А, па то је зато што он гурманску страст главног јунака - негативца пар екселанс - сматра за накарадну и погубну. Благоутробије је главни покретач Симонинијевих злочинстава.
bocvena bocvena 17:41 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

na svako srpsku cicu ili macana koji za to seksi kuvanje treba prvo da nabavi dolične namirnice - ali nekako da to izvede bez vatrenog oružja i fantomke, dakle kao što rekoh čist mazohizam i neka posebna vrsta bičevanja

to je neki drugi padež. moguće da što smo siromašniji to više gledamo obilje hrane na TV-u. a recepti sa avokadom iz maksija jesu čist mazohizam.
Unfuckable Unfuckable 17:44 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

moguće da što smo siromašniji to više gledamo obilje hrane na TV-u.

pravo da ti kažem, ja nekako, kad vidim sve te "Kuvajmo do zore" - programe pomislim da se neko s nama slatko zajebava
blue92 blue92 17:44 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

Благоутробије је главни покретач Симонинијевих злочинстава.


Simonini je sinonim vrlo bolesne bolesti koja je dohvatila mnogog bolesnog bolesnika..
docsumann docsumann 17:47 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

mirelarado
А, па то је зато што он гурманску страст главног јунака - негативца пар екселанс - сматра за накарадну и погубну. Благоутробије је главни покретач Симонинијевих злочинстава.


hehe, a šta onda reći za Dimin recept za morsku kornjaču?
antioksidant antioksidant 17:47 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

mirelarado
docsumann
ima kod erlenda lua ona knjiga kad glavni junak utripuje da ima ljubavnu vezu sa najdželom loson...vrlo zabavno i tužno u isti mah.


Eko je prosto nepodnošljiv sa svim onim, pikantnim, receptima u Praškom groblju


А, па то је зато што он гурманску страст главног јунака - негативца пар екселанс - сматра за накарадну и погубну. Благоутробије је главни покретач Симонинијевих злочинстава.

ех... сад осећам грижу савести што сам преписивао рецепте из књиге
JJ Beba JJ Beba 17:52 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

kukiluki doooo-nat

docsumann docsumann 17:55 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

a je l' pizza-sendvič kad staviš parče pizze u lepinju?
blogovatelj blogovatelj 18:18 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

kuvanje je seksi, a hrana je afrodizijak i usrećitelj


Pazi ove likove...
Pin-up kuharica i depilirani ekspert...

freehand freehand 20:03 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

docsumann
ima kod erlenda lua ona knjiga kad glavni junak utripuje da ima ljubavnu vezu sa najdželom loson...vrlo zabavno i tužno u isti mah.


Eko je prosto nepodnošljiv sa svim onim, pikantnim, receptima u Praškom groblju

Ih, tu mi je, nekada davno, "Može i bez kavijara" bila omiljena lektira.
Sad bih se držao Gargantue i Pantagruela.
mirelarado mirelarado 20:22 16.12.2012

Re: samohrani biznismeni:)))

ех... сад осећам грижу савести што сам преписивао рецепте из књиге


Безразложно. И Еко их је преписао из јеловника париских ресторана из 19. века. Могу се наћи и на Мрежи. :)
expolicajac expolicajac 17:19 16.12.2012

Za sve je kriv Djura

I njegove kućne čarolije
chilash chilash 17:23 16.12.2012

Sve je zakuvao

Jamie Oliver, od njega je krenula ta idiotska histerija širokih razmera.
expolicajac expolicajac 17:24 16.12.2012

Re: Sve je zakuvao

chilash
Jamie Oliver, od njega je krenula ta idiotska histerija širokih razmera.

Kopirao je Djuru-
docsumann docsumann 17:26 16.12.2012

Re: Sve je zakuvao

a, ne. pioniri su Stevo Karapandža i Oliver Mlakar.
jesen92 jesen92 01:56 17.12.2012

Re: Sve je zakuvao

chilash
Jamie Oliver, od njega je krenula ta idiotska histerija širokih razmera.

bas je dzejmi sipatican a i sprema jednostavna jela...meni su najgori oni sto nemaju veze sa kuvanjem a kao nesto kuvaju..nase pevaljke po pravilu pojma nemaju...svuda guraju majonez i pavlaku , prave neke papazjanije ...i redovno pominju mame koje mnogo dobro kuvaju sarmu..bolje da se i one pokaazu sa sarmom nego sa onim buckurisima..ali sarma nije u trendu ..:)
antioksidant antioksidant 07:55 17.12.2012

Re: Sve je zakuvao

ali sarma nije u trendu ..:)

ovo si sad napisala i preklinjem te nikad vise
jesen92 jesen92 16:28 17.12.2012

Re: Sve je zakuvao

ovo si sad napisala i preklinjem te nikad vise

..ma to vazi za ove sto misle da su kao neki dzet set pa im sarma dodje bljak za tv a inace vole da klopaju kad im mama napravi..:)
benevolent benevolent 17:26 16.12.2012

ma, ješćemo mi g.....

"Šta sve možete spremiti od onoga što nađete u kontejneru"

Ispravka:
Već neko vreme jedemo g....
blue92 blue92 17:27 16.12.2012

preterivanje

U čemu je fora sa masovnim kuvanjem po tv kanalima?


mislim da to sluzi za popunjavanje programa i praznina u gledaocima..

ustvari, ne znam. ne gledam. tojest, i nemam vremena da gledam. vreme potrosim na kuvanje.
ponekad i izmisljajuci Nesto od Nista. to je uvek najbolje.
HIT.

prste da polizes.

danas je bio uzitak pravi.. nigde tevea. sastojci taman kako treba. sve iz glave (sasvim je prigodno reci: iz srca). pravo u zadovoljne trbe.
sad filmic i laganica.. zivot je lep (bez tevea)

*ao, n e m o j slucajno da ti padne na pamet

e, da;

antioksidant antioksidant 17:34 16.12.2012

.

воле жене кад им кажеш да то гледаш
помисле (залуд) и да куваш
а ја бих гледао и емисије о усисавању и пеглању
све бих гледао само да то не радим

допуна (полуозбиљна): поента је у стварању

допуна допуне: и баш си ме разочарао са овим контра блогом
Ribozom Ribozom 18:31 16.12.2012

Re: .

AO
а ја бих гледао и емисије о усисавању и пеглању
све бих гледао само да то не радим


Atomski mrav Atomski mrav 19:28 16.12.2012

Re: .

Loto milioneri nisu kao ostali milioneri...
NNN NNN 17:41 16.12.2012

Švecki kuvari na domaći način

mirelarado mirelarado 17:51 16.12.2012

Ипак најбољи шведски кувар:)

blogovatelj blogovatelj 18:12 16.12.2012

Japanac

Postoji kuvar-knjiga nekog Japanca, koja je u vreme krize bila hit, gde je stavio za svaki dan u godini razlicite recepte, a nijedan recept ne kosta vise od $1.50 po osobi.
Zvucalo mi je interesantno dok nisam procitao neke od famoznih predloga, npr. pileca krilca kuvana u Koka Koli.
blue92 blue92 18:24 16.12.2012

kuvaj mi nežno

Što bre ne prave emisije u kojem će objašnjavati kako od gotovo ničeg da napravite djeci večeru, kako od običnih prženica napraviti nešto više pomoću malog kulinarskog trika. Kako stvarno skuvati cipelu, a da bude sočna i jestiva


Pre par godina zanosih se idejom o klubu za (onda) dolazeća, a sada, tekuća vremena:
vremena u kojima je VEĆINI ljudi bogata trpeza samo san koji im podmuklo uvaljuju sa ekrana.. izmedju ostalih podmuklosti, i tako sve više razboljevaju labave svakodnevice..(sklona sam zaključiti da je i onaj klinac pre neki dan ubio babu i tetku jer mu je pukla neka oslabljena daska)


elem, klub (nije važno ime.. pećina, kuća, kakogod) bi, po meni bio ŽIVO mesto gde bi se UŽŽIVO naučilo nešto stvarno korisno, a u današnje vreme, najkorisnije je i nekako sve teže ishraniti porodicu, decu, hej..

toliko mnogo ljudi ne zna da skuva najobičniji griz.. a eto, to je uz malo mašte i odličan slatkiš i hrana.. i ima još sijaset tih jednostavnih, dobrih klopica.. koje se daju spremiti i bez Najdželinih .. kutlača

nije mi se to tada ostvarilo, ali hoće.
uradiću to sama i na svoj način, zapravo, već radim i sad, kad god mogu.


docsumann docsumann 18:31 16.12.2012

Re: kuvaj mi nežno

toliko mnogo ljudi ne zna da skuva najobičniji griz.. a eto, to je uz malo mašte i odličan slatkiš i hrana..


obožavam griz.

kuvao sam ga (kao slatko jelo) često za studentkih dana.

Roni Koleman (osmostruki mr.o) ga redovno jede za doručak pošto ne podnosi zobenu kašu.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:39 16.12.2012

Re: kuvaj mi nežno

osmostruki mr.o

Kod mene mro znači merno razvodni orman, al' slutim da je ovo orman neke druge vrste.
dragan7557 dragan7557 20:09 16.12.2012

Re: kuvaj mi nežno

docsumann:
Roni Koleman (osmostruki mr.o) ga redovno jede za doručak pošto ne podnosi zobenu kašu.

Cudno obicno konji obozvaju zob!?


cerski
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:25 16.12.2012

To je zato

što su danas svi na nekoj dijeti, pa su non stop opsednuti 'ranom. Sad, neko je na dijeti po izboru, a neko jer nema izbora.
princi princi 22:05 16.12.2012

Re: To je zato

Sad, neko je na dijeti po izboru, a neko jer nema izbora.

Dobrosavljević, i Filip Mladenović je svoju karijeru počeo ovakvim anaforama. Čuvaj se.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana