sorry seems to be the hardest word

Jelena Milić RSS / 12.12.2007. u 00:54

  Gledala Upitnik na RTS.  Odlična Borka Pavićević ali je i Vukadinović poentirao par puta i neka je. Šteta samo što se tih principa u koje se kleo večeras ne pridržava i u svojim tekstovima. BTW, da li u kolumnama ĐV ima „prostora za drugačije mišljenje“ i da li uopšte postoji zakon koji pojedinačne autorske emisije u medijima obavezuje da daju i drugačije mišljenje? Vukadinović je, naravno,  dramatizovao i/ili demonizovao  mnogo od onoga što radi liberlana-druga-crvena-spolja plaćena-kvazliberalna, LDP, NGO, Peščanik, LDP+Peščanik, LDP+Peščanik+NGO Srbija ... ( nađi se pogođenim po individualnom nahođenju) Srbija, ali je na par mesta bio u pravu. Ona novinarka je odavno priča za sebe ali i slika i prilika RTS. “ Zar nije demokratija to da svako radi šta hoće i zagovara šta hoće?“ Montirani prilozi sa Trga Republike, naravno, nisu pokazali trenutke kad „legitiman druga strana“ izražava svoj „legitimni drugačiji stav“ tako što uzvikuje „ubi pedera“. No, ni Prokić se nešto nije proslavio. Hello, ako ne očekujem da voditeljka RTS pravi razliku između uvreda i govora mržnje očekujem da to Prokić eksplicitno kaže, da iskoristi priliku i upravo na RTS kaže da: a) opsovati  b) reći nekom da je stoka ili plavuša ili nebitan  i  c) da je crnčuga ili ciganin ili lezbos nije isto. Jedno je stvar stila i kulture javnog nastupa, drugo uvreda, a treće  je govor mržnje i legitimisanje diskriminacije. To je negde uspeo i Vukadinović da istakne.  

 

Novinarka i  Vukadinović su, čim se ukazala prilika,  potegli argument tipa al i u Evropi ima nasilja na stadionima.  Ima naravno ali je ono što nas razlikuje to  kako se institucije i šira javnost prema tom pojavama i trendovima  odnose i koliko se brzo postiže konsenzus šta je a šta nije prihvatljivo. I kad je u pitanju nasilje na stadionima i zlostavljanje osoba sa hendikepom i diskriminacija po bilo kojoj osnovi. U tom kontekstu su u pravu i Prokić i Borka  koji su objasnili da se u Srbiji sa razlogom, obzirom na okolnosti, lampice moraju paliti  ranije i sirene biti glasnije.

 

Ali da bi zadržali pravo na takav argument ne smemo to zloupotrebljavati i time prikrivati vlastite nepodopštine. U tom kontekstu mi se jako svideo nastup Miljenka Derete u Utisku nedelje. Naravno da nismo savršeni, naravno da ima nepodopština, naravno da se ne slažem/o sa svime što dolazi i iz naših redova, ma kako ih usko definisali.  

Smatram i da  jesmo odgovorni  ako prećutimo, ne osudimo ili ne eliminišemo u budućnosti takve stvari i da time na kraju postajemo isti. Lakše  je biti pojedinac u javnom nastupu, istupati u ime organizacije a zadržati sve slobode „javnog nastupa“  nešto je komplikovanije. Opet, stvar je i organizacije da proceni odnos koristi i štete. LDP je legitimno i legalno ( jer uvreda valjda nije krivično delo), ali po meni pogrešno, odlučio da stane, ne iza lika i prethodnog dela Petra Lukovića, već i iza onoga što je uradio u spomenutim tekstovima jer ih nije skinuo sa sajta.

 No da se vratim na Borkin nastup koji mi je i poslužio kao lid za ovaj  post. Uporno je pokušavala i uspešno objašnjavala zašto  je bitan kontekst u kome se nešto desi, da se akt nečiji ili neke institucije mora posmatrati u kontekstu onoga što je pre zagovarao/zagovarala, realizovao/ala .... Slažem se sasvim. Borka je mudro ponovila da ne misli da su svi Srbi ovo ili ono, ne zato što je tako nešto ikad rekla, već da bi zapušila usta likovima koji likuju i eksploatišu svaki naš propust/previd/glupost/nedopustivu izjavu/gest,  ali pre svega zato što ga koriste da ga upakuju u kontekst svega dobrog što smo uradili ili rekli i time i to dobro dezavuišu.  

Zaista ne vidim poentu u urušavnju  principa legitimiteta za odbranu svake gluposti koja dolazi iz „naših“ redova. Ne vidim šta je teško reći „da, bilo je neprimereno i nedopustivo krekovati tribinu Nikole Miloševića, bez obzira na emotivni naboj.“ U Srbiji je trenutno loše, ali nije toliko  strašno. Pravo na strah, pravo na ukazivanje od opasnosti sami delegitimišemo ako ga plasiramo istovremeno sa nepotrebnom odbranom ispada iz naših redova, koji daju municiju i medijski prostor i argumenet našim političkim oponentima, neistomišljenicima ali i neprijateljima. U tom kontekstu legitimno je postaviti i pitanje šta se tačno želi postići. Da li je cilj samo homogenizacija naših redova, samoizolacija i viktimizacija ili demokratizacija društva u duhu 21 veka, gde demokratija nije samo  procedura i uslov u kome se sprovode izbori i smenjuje vlast   i/ili format koji obezbeđuje pravo na manjinski glas i stav već i vladavina prava koja u sebi podrazumeva supremaciju i zaštitu ljudskih prava ( inače eto nas u šmitovskoj legalističkoj Nemačkoj). I nije je baš lako uspostaviti, ne možemo se uvek ponašati u maniru hoću sad hoću sve i hoću odmah. Što neretko koristimo da prikrijemo svoje nestrpljenje, pogrešne metode, podbacivanja, nemotivisanost, nekompetentnost, neposvećenost ideji ili druge razloge zašto tu ideju u javnosti zastupamo.  

U matematici ima  pravilo da da ako hoćete da dokažete da je neki matematički izraz zaista izraz, morate prvo dokazati da on važi za bilo koji prirodan broj n ali onda da on važi i za n+1. Kad se na argumentovanu kritiku reaguje uvredama, kad se izbegava odnos prema kritici ili onome na šta je kritika ukazala tako što se poturaju druge teme ili brani nemoguće to implicitno govori i da cilj delovanja možda nije bio da se ubedi i onaj n+1 u društvu u ispravnost ideja, već nešto sasvim drugo. Sve do toga da se dopusti da se u cilju odbrane nečijeg lika  i dela ide  dotle da se cela ideologija za koju je taj neko kobojagi stao dovede do rugla i time da ogroman prostor ideološkom ili političkom protivniku da legitimno kešira. Isto je i sa inflatornim trendovima u upotrebi nekih ocena od toga šta je govor mržnje, šta fašizam i drugo. Večeras sam, na drugom mestu,  čula i da je deflacija kursa na kome neko zarađuje akt „veleizdaje“. Šta je onda suprotna mera, veštačko održavanje kursa, na kome takođe neko, samo drugi, po logici stvari, zarađuje? Isto veleizdaja.  Šta je veleizdaja tačno u 21 veku. U ostalom, čemu to ako imamo zakone i sudove. Ne rade reći ćete, pod kontrolom su. Pa čemu onda tolike krivične prijave?   

Čini  mi se da je i citranje Tomasa Mana u Srbiji u 2007 koja je parafirala SAA ( da ne spominjem broj NATO trupa u regionu)  neprimereno i uvredljivo za samog Mana jer se njegova očajnička mera zloupotrebljava  u situaciji koja nije toliko drmatična i u kojoj još imamo na raspolaganju x, kad  x teži velikom broju,  metoda koja našim nesitomišljenicima,  protivnicima i neprijateljima neće poslužiti za kontranapad i zamenu teza. 

Pošto ne bih volela da me rokne neki aktivista anti abortus kampanje, jer i ja sam živo biće, a bilo je toga u svetu i iako mislim da dramatizujemo Mana al nisam  sigurna ni sama kad je tačno vreme i prikladan momenat  da se Man potegne ( 21 vek sam po sebi nažalost  nije nikakva odbrana, setite se ongoing femicida u Indiji npr)  ja bih da ponovim sledeće: 

 Smatram  nesvrsishodnim, kontraproduktivnim  i netačnim ocene da su svi Srbi ovo ili ono. Ako ne volimo sabornost, daj da se manemo i generalizacija. Osuđujem upotrebu termina Republika Šumska. Smatram da je „ozbiljniji prekršaj“ ako tako nesto  kaže politički aktivista sa reputacijim nego nikovani komentator na blogu. Noblesse oblige, jer  tako beše.Krezavost nije politička kategorija. Potpuno neprimerenim istaknutom pojedincu ali još više predstavniku organizacije smatram ad hominem uvrede i iznošenje vrednosnih stavova o nekome. Oni, između ostalog, pokazuju slabost, nedostatak argumenata  i nemotivisanost onih koji se njima služe u borbi za nametanje sistema vrednosti i političkih ideja. Smatram fesove i zarove na glavama Kusturice i Smajlovićke zloupotrebom verskih simbola u svrhu jeftine i neuspele propagande bez obzira čija je to kampanja. Smatram da su uvrede Marka Jakšića na račun Vladana Batića mnogo šire od ličnog političkog obračuna, one su klasičan govor mržnje. Smatram nesmotrenim, neprimerenim, kontraproduktivnim i pre svega neliberalnim apriori kritikovati verska osećanja i verske institucije. Politički zrelim smatram jasno razlučivanje kritike pojedinih predstavnika ili činova, od prava na veroispovest i uzdržavanja od nepotrebnog vređanja verskih osećanja. Osuđujem i ograđujem se od izjava  izjava tipa Koštunica u gepeku i bandere na Terazijama. Smatram ih kontraproduktivnim i nepotrebnim, bez obzira od koga dolaze. Jer i u pozivu na paljenje B92 vidim elemente  krivičnog dela, a sećam se i šta je recimo 92 u Pogledima pisao taj koji ni mrava ne bi zgazio majke mi i Koštunicu bi u gepek samo figurativno. Žestoko su nam se tada razlikovali  stavovi.  

Ni zrno zita neprijatelju!



Komentari (227)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 01:02 12.12.2007

Brižan..o))

Počinjem da brinem za tebe..Zaista..
Jelena Milić Jelena Milić 01:06 12.12.2007

Re: Brižan..o))

ne moras. gledam da tu budem dosledna. kad je labus u predsednickoj tv debati napo kostunicu sto nema decu, smucio mi se. labus, ne kostunica. velja je za mene autovani nacos od onda kad je, opet labusa, proganjao sto mu se prezime ne zavrsava na ic. reagovala.

reci u javnosti jebi ga i svi su srbi govna meni nije isto.

smatram potpunom neprofesionalnoscu sedeti na tribini na kojoj se promovise name and shame knjiga o nedelima jednog novinara a dopusta da se drugi novinar vredja tako sto se poteze pitanje zasto koristi prezime bivseg muza. itd, itd, itd...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 01:16 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Jelena Milić
ne moras. gledam da tu budem dosledna. kad je labus u predsednickoj tv debati napo kostunicu sto nema decu, smucio mi se. labus, ne kostunica. velja je za mene autovani nacos od onda kad je, opet labusa, proganjao sto mu se prezime ne zavrsava na ic. reagovala.

reci u javnosti jebi ga i svi su srbi govna meni nije isto.

smatram potpunom neprofesionalnoscu sedeti na tribini na kojoj se promovise name and shame knjiga o nedelima jednog novinara a dopusta da se drugi novinar vredja tako sto se poteze pitanje zasto koristi prezime biseg muza. itd, itd, itd...

Ne, ali objasni mi molim te, kako je moguće dovestu u relaciju Perine tekstove na sajtu LDP i nasilje koje se organizovano valja Srbijom Da ne hodaju možda članovi i simpatizeri LDP-a, te fanovi Pere Lukovića podstaknuti njegovom retorikom po okolnim varošima i prekidaju promocije knjiga, zavrću uši prisutnima i prete klanjem drugačijih....
I kakve veze sa ovim ima Labus...ko se toga više seća...
Jelena Milić Jelena Milić 01:22 12.12.2007

Re: Brižan..o))

ja se secam. doslednost je u pitanju. glupo ti pitanje btw, koga zanima ww2 po toj logici!


ti ucitavas nesto sto ja nisam rekla . tvoja stvar. ja samo kazem da ima nasilja i nepodobnog ponasanja i sa "nase" strane. onaj krek tiribine je to. i da ne vidim razlog da se od toga ne ogradimo jer u suprotnom, da ponovim, ili koljemo vola za kilo mesa ili sebe proglasavamo bogom.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 01:42 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Jelena Milić
ja se secam. doslednost je u pitanju. glupo ti pitanje btw, koga zanima ww2 po toj logici!


ti ucitavas nesto sto ja nisam rekla . tvoja stvar. ja samo kazem da ima nasilja i nepodobnog ponasanja i sa "nase" strane. onaj krek tiribine je to. i da ne vidim razlog da se od toga ne ogradimo jer u suprotnom, da ponovim, ili koljemo vola za kilo mesa ili sebe proglasavamo bogom.

Ma ne učitavam Jelena..Ceo tekst si postavila kao da imaš dve strane sa potpuno identičnom moralnom legitimacijom. I sad vagaš gde je ko "fulao" arbirtirijaći. Sama ta pozicija je problematična. Liči na ono, nisam član ni jedne stranke, ali zašto Prokić nešto nije kazao..mislim.....I svejedno je tekst Pere Lukovića, prekid "Perščanika" u Aranđelovcu, svejedno ono četničko orgijanje i klinci koji su mirno stajali ispred Nikole Miloševića i tako ga onemogućavali u već poodmaklom nastojanju da ubija tek ubijenoga Đinđića, da nastavlja grupni poduhvat čije su posledice upravo ovo što sada živimo. Ja znam da ima ljudi koji misle da iz ovoga možemo izaći tzv. "slogom aktuelnog predsednika i premijera", i da je to kao neki uslov, pa još ako smo fini za razliku od onih drugih, radikala jeli -ali veruj mi, nisu oni u neslozi niti se na tome terenu igra. To izjednačavanje je vešta podvala i priprema za nešto za šta ja još ne znam tačno šta je.
Ako baš hoćeš mene je jučer u "Poligrafu" svojim stavom obradovala Aleksandra Joksimović. Ni jednog trenutka joj stranačka pripadnost nije bila smetnja da na svoj način kaže kako se u zemlji vodi katastrofalna politika i ko je za to odgovoran.
Nenad M. Nenad M. 01:46 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Počinjem da brinem za tebe..Zaista..


delim brigu jer pocinje da biva sve ociglednijin Jelenin problem, ne sa Perom ili Samardzicem, vec sa Ldp-om. Donekle razumem. Ono sto mi nije jasno je kako Jelena ne primecuje vesto spinovanje emisije u kojoj je jedina problematicna stvar Ldp. Dobar deo kritike Ldp-a je ok ali pohvala na racun Vukadinovica je malo previse.

Šteta samo što se tih principa u koje se kunuo večeras ne pridržava i u svojim tekstovima.


princip je jasan - nema razlike izmedju neonacista i Ldp-a!? Ako hoces da kazes da je principijalno pristrastan onda ok, bio je i vise nego inace.

Umontirani prilozi sa Trga Republike, naravno, nisu pokazali trenutke kad „legitiman druga strana“ izražava svoj „legitimni drugačiji stav“ tako što uzvikuje „ubi pedera“.


I ne samo to. Omladina Ldp-a takodje ocrnjena – satro dovodili streljacki vod ispred rts-a. Da ne objasnjavam parodiju reci cu samo da je u predsednik omladine rekao Tijanicu da ne treba da se plasi "strasnog" streljackog voda i pokazao na devojke koje su nosile tu parolu ( hello streljacki voddddddddd od tri plavuse )

Smatram i da jesmo odgovorni ako prećutimo, ne osudimo ili ne eliminišemo u budućnosti takve stvari i da time na kraju postajemo isti.


Potpisujem. Ldp je imao priliku sa Perom ili Pera sa sobom, nije bitno. Nazalost, obe su propusetene. Danas sam na drugom mestu napisao da je nedopustivo etiketiranje tipa NSF( fasisticka)M i da je mudrosti Cece bi pozvale Djordja u Pescanik i na taj nacin mu izbile argumetne o istom. Srbijanka Turajlic je bila u pravu - ako ne nadjemo zajednicki imenitelj sta nam preostaje!? Da cekamo da ti ljudi sami od sebe nestanu ili da udjemo u dijalog na nacin na koji to radi Gorcin na Avali !?


Večeras sam, na drugom mestu, čula i da je deflacija kursa na kome neko zarađuje akt „veleizdaje“. Šta je onda suprotna mera, veštačko održavanje kursa, na kome takođe neko, samo drugi, po logici stvari, zarađuje? Isto veleizdaja


ajmo bez mistifikacije - opet obracun sa Biljanom. I nisi cula da je rekla deflacija jer to nije deflacija vec depresijacija al ajd sad. Mislim da Biljana ima pravo, manipulacija deviznim kursem ( gore dole u par dana) je cesto sprekulativne prirode. Po 100x tvoj obracun sa Biljanom ( ili njen sa tobom) Cemu!?

Smatram nesvrsishodnim, kontraproduktivnim i netačnim ocene da su svi Srbi ovo ili ono. Ako ne volimo sabornost, daj da se manemo i generalizacija.


Slazem se. Ako korisitmo metode onih koje kritikujemo, kritika gubi od svoje sustine.
JJ Beba JJ Beba 01:51 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Ako baš hoćeš mene je jučer u "Poligrafu" svojim stavom obradovala Aleksandra Joksimović. Ni jednog trenutka joj stranačka pripadnost nije bila smetnja da na svoj način kaže kako se u zemlji vodi katastrofalna politika i ko je za to odgovoran.

Drago, stranačka pripadnost ne sprečava Aleksandru Joksimović da posećuije i LDP tribine. Bila je i u Pogonu one noći posle izbora.
Jelena Milić Jelena Milić 01:55 12.12.2007

Re: Brižan..o))

nenade, znas li onaj vic ko ovde crta gole zene.

kao i drago i ti ucitavas nesto sto ili prizeljkujes ili vidis zato sto ne vidis nesto drugo. biljana je nebitna kao i perin incident, ono sto jeste postalo bitno je kako se neke stvari pravdaju ili plasiraju i kako to utice na poziciju ideje koji formalno i jedni i drugi i treci zastupamo. tu nema 'zabranjene zone" smatram da imam legitimno pravo da se osvrnem.

da, ja sa ldp imam problem u meri u kojoj iskazujem svoje neslaganje sa nekim potezima ili propustima, a u kontekstu toga da ocekujem vise i da niko nije savrsen. mnogo manji nego sa ds, dss, ali se ne trudim da to svaki put nuzno istaknem. ko je blizi mojoj ideju od njega imam i veca ocekivanja.

meni je bitno da sa idejom nemam problem.

no recimo sa sloganom zivot je zakon imam big problem. zvuci ko antiabortus kampanja i nekako ulicarski.

ti nastupas kao spoksmen ldp na blogu. ok. ali ne mozes ocekivati da svi budemo u cheerleader fazonu.
Jelena Milić Jelena Milić 02:03 12.12.2007

Re: Brižan..o))

drago ne biti clan stranke ne znaci da ne verujem u neku ideju. nisam shvatila da ldp ima bilo kakav monopol na neke stvari i stavove. ocito ga negde cenim vise nego neki branioci ldp. to sto svugde vidite samo sebe je legitimno ali nije nuzno tacno.

ja nisam rekla svejedno. ako nesto ne osudim negde ne mora da znacim da podrzavam. ima stvari koje se podrazumevaju i za koje ocekujem od moje publike da ih uzimaju zdravo za gotovo.

nisam primetila ni da je borka veceras izjednacavala. ni dereta pre neko vece.

opet, u nedostaku boljih kontrargumenata ti trazi ono cega nema.
Nenad M. Nenad M. 02:06 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Ja znam da ima ljudi koji misle da iz ovoga možemo izaći tzv. "slogom aktuelnog predsednika i premijera",


problem je sto u tu slogu ulazi i Dejan Mihajlov ( sta bi sa njegovim klevetama na racun ds-a!? ), Tijanic kao tata i mama govora uvreda i kvalifikacija, Velja sto iz hobija sutne novinara, Jaksic sa fasitickim ispadima, Simic sa kvazi - drzavama...

I ja, kao i Jelena, mislim da Perin govor nije bas prikladan ali bojim se da se bavimo Perom kako se ne bi bavili odgovornoscu vlasti za 100x gore ispade - a njihov znacaj nije isti. moze Pera ali prvo Tijanic, Velja i ostala bratija ili da prvo Pera pa nikom nista!? Ubi me dilema.

A moze i ovako - lustracija je sprovedena u ds-u, sada se trazi u ldp-u a posle mozemo, lustrirani, da se odvojimo u nebo i medj zvezde, ocisceni od svih grehova.
Jelena Milić Jelena Milić 02:11 12.12.2007

nenade ...

nema dileme...istovremno...adekvatno delu. ..i dugorocno. ...stalno...bez pristrasnosti.....spin je jedno, politicko pakovanje drugo, sve legitimno, ali bottom line pstoji. po tome se jedna ideologija razlikuje od druge inace svi postajmo samo interesne zajednice.

da ponovim, prebrojte ako ne moze drugacije koliko sam puta spomenula pl. on nije tema. ovde je spomenut u kontekstu cost-benefit anlize koja je legitiman potez i nuzno sredstvo u politickom zivotu. ... to sto je ti stalno vracas, well ....
Nenad M. Nenad M. 02:21 12.12.2007

Re: Brižan..o))

nastupas kao spoksmen ldp na blogu. ok. ali ne mozes ocekivati da svi budemo u cheerleader fazonu.


gresisi, clan sam koliko i ti. vise od clanstva verujem, bas kao i ti, u ideju.A na nacin na koji ti ocekujes vise od Ldp-a nego ds-a i ja vise ocekujem od tvojih textova nego od Dusana Maljkovica koji te vidi kao poslednju nadu Ldp-a ( neobavestenost zahvatila i blog)

Nenad M. Nenad M. 02:40 12.12.2007

Re: nenade ...

da ponovim, prebrojte ako ne moze drugacije koliko sam puta spomenula pl. on nije tema. ovde je spomenut u kontekstu cost-benefit anlize koja je legitiman potez i nuzno sredstvo u politickom zivotu. ... to sto je ti stalno vracas, well ....


i ja je ga spominjem u istom kontekstu.
Ali PL je danas glavni argumet protiv Ldp-a, Pescanika, za neke koji nemaju stav o neonacisitma, naprasno je zigosan kao simbol kojim se diskvalifikuju svi koji drugacije misle tako da i taj kontekst nije nebitan.
mislim da je steta po Ldp veca od korisit i malo mi krivo, ali njihova stvar.

I da, autor Republike Sumske je PL.
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:48 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Nenad M.
nastupas kao spoksmen ldp na blogu. ok. ali ne mozes ocekivati da svi budemo u cheerleader fazonu.


gresisi, clan sam koliko i ti. vise od clanstva verujem, bas kao i ti, u ideju.A na nacin na koji ti ocekujes vise od Ldp-a nego ds-a i ja vise ocekujem od tvojih textova nego od Dusana Maljkovica koji te vidi kao poslednju nadu Ldp-a ( neobavestenost zahvatila i blog)



kakav dušan maljković?

nikoga ne treba dovoditi u vezu s njim.
možda isidoru bjelicu.
Nenad M. Nenad M. 02:51 12.12.2007

Re: Brižan..o))

nikoga ne treba dovoditi u vezu s njim.
možda isidoru bjelicu.


ako je sam sebe doveo u vezu sa Jelenom Karleusom mislim da ga ne treba vredjati sa IB.
Nemanja_K Nemanja_K 03:35 12.12.2007

Re: nenade ...

Nenad M.
Ali PL je danas glavni argumet protiv Ldp-a...


Mislim da gresis Nenade,

Pera je argument protiv LDP-a isto koliko i Seseljevi klovnovski nastupi protiv Radikala. Vise govore o manirima, ali problem je u principima i sustini koji mogu a i ne moraju da budu predstavljeni i nastupom.

Mene s druge strane vise brinu ljudi koji su glasali za LDP samo zbog Lukovica isto kao sto me brinu ljudi koji nalaze energiju u Seseljevim filipikama Hansu Holcijusu.
irvas irvas 04:00 12.12.2007

Re: nenade ...

Nemanja_K

Mislim da gresis Nenade,Pera je argument protiv LDP-a isto koliko i Seseljevi klovnovski nastupi protiv Radikala.

nije isto. lukovic nikada nije premlacivao niti je potezao oruzje. ono pravo, vatreno.
drugo, seselj se nalazi u hagu zbog svog politickog delovanja. toliko o tome kad vec mora da ti se crta.
Nemanja_K Nemanja_K 04:18 12.12.2007

Re: nenade ...

Irvase,

nema potrebe da budes pogodjen primerom. Uopste nisam mislio da relativizujem Seseljeve javne nastupe i poredim negov "mac" sa Lukovicevim "perom".

Pricam samo o tome da ako Seselj kaze kako Holcijus moze da mu pusi k****c ili nazove Natasu Kandic kurvom, ne moze da bude glavni argument zasto nikada ne bih glasao za SRS. Meni je problem njihova politika u proteklih par godina, Karlovci, Ogulini, Virovitice, profiterstvo i ratnohuskanje a ne nedopadljivi nastupi u javnosti, ruzne reci i sl. Oni naravno mogu da uticu ali nisu presudni.

LDP bi voleo da Pera bude razlog zbog koga ljudi napadaju koncept liberalne Srbije jer bi to znacilo da LDP gresi samo u u formi, u javnom nastupu, a ne u sadrzaju svojih poruka u javnosti. Na zalost nije tako.
sleepless sleepless 04:33 12.12.2007

Re: nenade ...

Nemanja_K
[

Pera je argument protiv LDP-a isto koliko i Seseljevi klovnovski nastupi protiv Radikala. Vise govore o manirima, ali problem je u principima i sustini koji mogu a i ne moraju da budu predstavljeni i nastupom.

P nije bas isto koliko i:
irvas irvas 04:44 12.12.2007

Re: nenade ...

nemanja, izvini, ja i dalje ne mogu da povezem radikale sa LDP-om ma koliko se ovi nasi srpski "analiticari" trudili da nam ih prikazu kao podjednake ekstremiste.

a ovo sto si napisao o formi delovanja LDP-a i sadrzaju poruka u javnosti ostaje na biracima da presude.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:55 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Drago Kovacevic
Počinjem da brinem za tebe..Zaista..


Hm, pa i ja sam brizan, ali se ne brinem za Jelenu nego za sebe. Naime ako ona nastavi ovako i dalje da pise, plasim se ... zaljubicu se - a to nije bas zgodno kad je neko ozenjen kao ja :)))))))))))))))))))))))

Ali salu na stranu, ja nesto mislim da bi i Drago Kovacevic isto zvucao ovako razumno i demokratski kad ga ne bi vezivali partijski okovi (ako se ne varam Jelena nije vise u LDP?)...

Jelena ovo ti je do sada najbolji tekst - preporuka k'o vrata ...

pozz
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:10 12.12.2007

Re: nenade ...

irvas
nije isto. lukovic nikada nije premlacivao niti je potezao oruzje. ono pravo, vatreno.
drugo, seselj se nalazi u hagu zbog svog politickog delovanja. toliko o tome kad vec mora da ti se crta.


Eh irvas i njegov ideoloski pristup. To sto sto si ti napisao je ok ... ali niko iole razuman i normalan nece reci da su Pera i Seselj ISTI po svim pitanjima. Ali ono sto se moze uporedjivati i u cemu su SLICNI je jezik i nacin borbe protiv onih sa kojima se ne slazu.

Cak Perin nacin MNOGO vise steti idejema i politickoj opciji koju on zastupa nego sto je to slucaj sa Seseljem. Mislim da se ipak ogromna vecina ljudi u Srbiji slaze da Seselj zatupa mnoge VRLO RUZNE ideje ... pa uz njih onda pase i isti takav jezik.

Za razliku od njega iza Pere bi TREBALO (nazalost (pre)cesto nije tako) da stoji opcija koja se zalaze za razum i tolernaciju pa joj utoliko vise steti njegov ruzan jezik (koji povremeno direktno krsi ovo pomenuto).

Ne postoji efikasniji nastup protiv LDPetc nego sto su citati Perinih tekstova (i jos nekih od njegovih kolega). Kao sto vidimo, to su neki od politickih protivnika ukapirali ...
Jelena Milić Jelena Milić 10:20 12.12.2007

vasilije !

sta reci, pohvalili ste me vi i dusan maljkovic, ode mi reputacija kod nekih :) ako nije vec :)

ja sam blazeno blogorazvedena i na ostale ponude i aluzije se ne pecam :)
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:33 12.12.2007

Re: vasilije !

sta reci, pohvalili ste me vi i dusan maljkovic, ode mi reputacija kod nekih :) ako nije vec :)


hahahaha pa znam ja da moja pohvala malo "problematicna" (posebno za one kojima "moralno-politicka" podobnost bitna) ... ali racunam da oni koji pohvalim nisu toliko osetljivi na tu "podobnost" i da im je vazniji SADRZAJ odnosno SUSTINA onoga sto napisem ... a ne da li sam politicki podoban (po kriterijumima neke politicke opcije) ...

pozz
sentinel26 sentinel26 11:03 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Ja nijesam brižan zbog vaših tekstova. Oni su za mene očekivani.

Malko od Djordja pa malo Borke i napravimo slatko-kiselu sarmu.
Ne mogu da razaberem ko je tu kupus a ko meso.
Mislim da vi uporedjivanjem Dj.V. i Borke pokušavate da nam pričom o različitim mišljenjima skrenete pažnju sa dogadjaja koji nikako nijesu to.

Ono što je izjavio onaj "stručnjak" iz Topole i ono što smo vidjeli na Trgu republike nijesu nikakva iskazivanja mišljenja već javna demonstracija opasnih zločinačkih namjera.
Ili nijesam dobro pročitao ili vi niti jednog slova o porukama o klanja Hrvata, pedera i Albanaca ili to možda i nije neki zločin?

Jutros sam čuo gospodina ministra za sirotinju, Rasima Ljajića koji kaže da su ocjene o fašizaciji Srbije pretjerane ali nam nikako ne pojasni zašto su pretjerane (i "ne stoje" i ne saopšti nam eksplicitno svoje (pravedno i ministarski odmjerene) ocjene.

Emisije Javne TV kuće ne gledam, pa pošto vidim da vam se djelimično svidjela i Borka, evo iz današnjeg "Danas"-a da vam uputim jedno njeno pitanje (prepričavam svojim riječima):

- možda Ana Frank nije trebalo da se krije, nego da pozove Himlera da kulturan dijalog o različitim mišljenjima;

- a možda savjezinici nijesu ni trebali da se iskrcavaju u Normandiji, no da pozovi Hiću, Kajktela, Bormana i Mengelea u kafić u Londonu na demokratsku razmjenu različitih mišljenja.

Promocija knjige "Z.Djindjić i mafija" bila je čista demonstracija moći nekih profašističkih elemenata.

Rječnikom P.Lukovića nikome nije razbijena glava, nikome nije prijećeno klanjem, a osim toga on može komotno da se smatra književnim u odnosu na rječnik iz Skupštine.
Rado ću potpisati sve njegove naredne tekstove na nevidjeno.
jesen jesen 11:31 12.12.2007

Re: Brižan..o))Jelena, svaka cast...

...sustina svih nasih problema ,sada, je upravo cinjenica da ni posle sedam godina od demokratskih promena nista nije promenjeno u organizaciji i delovanju stranaka i njihovih predstavnika u javnosti...to se odnosi i na predstavnike raznih NVO koji uglavnom rade za platu....Nema nicega loseg u tome da neko radi za platu ali je lose , sto po pravilu, takvi izgube svoje sopstveno misljelje ili ga nikada nisu ni imali....Normalno je s druge strane, da ako neko pripada nekoj organizaciji zastupa njene interese tj nastao bi haos ako bi svako pricao sta mu padne na pamet...Tako dolazimo do toga, da su politicke i NV organizacije lose i da nista nisu naucile za ovih 7 godina....jos uvek nisu u stanju da uoce, konstatuju i priznaju svoje greske, i pred sobom i pred javnoscu...Svojevremno, devedesetih, kada je Vuk bio glavna tema, kao jedna od mana mu je je bila sto nema decu...ta odvratnost se dugo provlacila po novinama...i onda deset godina kasnije dozivimo da tako nesto izgovori Labus i da Drago danas kaze kako to nema veze jer bilo odavno....o prezimennima i da ne govorim, kako to uopste moze da bude tema za "javnu diskusiju"..ko se kako preziva i cije prezime nosi...Borka Pavicevic je sinoc bila ok ali ponekad ima "napad" price kao i Biljana Kovacevic Vuco...Ne moze neko da "osvaja" javno mnjenje svojim porukama ako upada u rec sagovornicima do te mere da ovi ne mogu da zinu....Samo sam jednom videla da je BKV ostala bez teksta kada je u nekoj emisiji uspela da je nadgovori Jorgovanaka Tabakovic...Sve ukupno, posle tolikih edukacija, nasa javna scena jos uvek izgleda jako primitivno i kao da se nismo odmakli od pocetka...Pratim slicne emisije na HRT i zaista se ne mozemo porediti...Kultura govora, kultura javne komunikacije, novinari koji ne sugerisu odgovore....veliki broj ljudi koji u svemu tome ucestvuje, sve to ukazuje da se oni krecu prema EU mnogo brze nego mi....Kod nas, jos uvek, na svim TV, kao gosti koji se pitaju za misljenje o bilo cemu , ucestvuje max 20 osoba.......
Doctor Wu Doctor Wu 11:59 12.12.2007

Re: Brižan..o))

... ja nesto mislim da bi i Drago Kovacevic ... zvucao ... razumno ... kad ga ne bi vezivali partijski okovi

Slažem se. Veliki potencijal, ali neostvaren. Na žalost.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 12:02 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Wu
Slažem se. Veliki potencijal, ali neostvaren. Na žalost.


ma valjda ce biti bolje neki sledeci put ... znas kako se kaze (kod nas Srba : treca sreca
Jelena Milić Jelena Milić 18:14 12.12.2007

sentinel

rekoh
Montirani prilozi sa Trga Republike, naravno, nisu pokazali trenutke kad „legitiman druga strana“ izražava svoj „legitimni drugačiji stav“ tako što uzvikuje „ubi pedera“.


pokusajte ponovo. procitajte opet, ali ne ono sto bi ste voleli ili ne da procitate vec ono sto pise. borka mi se jako svidela. o vukadinovicu rekla sta sam imala. ovde je sporedni lik.

ako se potrudite pronaci cete i da sam ja medju redjima ovde koja smatra da radikle treba zatvoriti kao stranuku da za to ima elemenata.

demonstracija moći nekih profašističkih elemenata.


tako sto su zakupili MC? i sta to nama -vama daje za pravo-da nasilno prekinete? ok, ali mislim da je to devalviranje metoda.
blejach blejach 21:42 12.12.2007

Re: nenade ...

irvas
nemanja, izvini, ja i dalje ne mogu da povezem radikale sa LDP-om ma koliko se ovi nasi srpski "analiticari" trudili da nam ih prikazu kao podjednake ekstremiste.


Evo mogu ja da navedem nekoliko slicnosti izmedju LDPa i SRSa:
1. kult vodje
2. odbrana "svojih" cak i kada je ocigledno da su "nasi" napravili ili izrekli totalnu glupost
3. princip - ako nisi sa nama, onda si protiv nas tj. potpuno odsustvo iskrenog uvazavanja razlicitog misljenja

2. i 3. dovode do "opravdanog govora mrznje" ili veoma agresivne (verbalno agresivne) reakcije na bilo kakvu kritiku a upravo se to Jeleni dogadja na ovom blogu...

RAZLIKE SU OGROMNE I SVE SU U KORIST LDPa! (evo naglasio sam ovo da ne ispadne da tvrdim da su LDP i SRS isti)
Kao sto je i Pera Lukovic milion puta bolji covek od Vojslava Seselja ali obojica koriste govor mrznje protiv neistomisljenika...

Govor mrznje je los i tacka. Ta teza ne zavisi od toga ko ga koristi i protiv koga. To ne znaci da je govor mrznje prema nekom kriminalcu isti kao govor mrznje prema nekoj etnickoj grupi. Nisu isti, ovaj drugi je mnogo gori ali je i prvi los. O svemu se moze razgovarati mirno, stalozeno i razumno... bez vredjanja...


Bilo nekad Bilo nekad 22:19 12.12.2007

Re: Brižan..o))

Drago Kovacevic

Jelena Milićja se secam. doslednost je u pitanju. glupo ti pitanje btw, koga zanima ww2 po toj logici!ti ucitavas nesto sto ja nisam rekla . tvoja stvar. ja samo kazem da ima nasilja i nepodobnog ponasanja i sa "nase" strane. onaj krek tiribine je to. i da ne vidim razlog da se od toga ne ogradimo jer u suprotnom, da ponovim, ili koljemo vola za kilo mesa ili sebe proglasavamo bogom. Ma ne učitavam Jelena..Ceo tekst si postavila kao da imaš dve strane sa potpuno identičnom moralnom legitimacijom. I sad vagaš gde je ko "fulao" arbirtirijaći. Sama ta pozicija je problematična. Liči na ono, nisam član ni jedne stranke, ali zašto Prokić nešto nije kazao..mislim.....I svejedno je tekst Pere Lukovića, prekid "Perščanika" u Aranđelovcu, svejedno ono četničko orgijanje i klinci koji su mirno stajali ispred Nikole Miloševića i tako ga onemogućavali u već poodmaklom nastojanju da ubija tek ubijenoga Đinđića, da nastavlja grupni poduhvat čije su posledice upravo ovo što sada živimo. Ja znam da ima ljudi koji misle da iz ovoga možemo izaći tzv. "slogom aktuelnog predsednika i premijera", i da je to kao neki uslov, pa još ako smo fini za razliku od onih drugih, radikala jeli -ali veruj mi, nisu oni u neslozi niti se na tome terenu igra. To izjednačavanje je vešta podvala i priprema za nešto za šta ja još ne znam tačno šta je.Ako baš hoćeš mene je jučer u "Poligrafu" svojim stavom obradovala Aleksandra Joksimović. Ni jednog trenutka joj stranačka pripadnost nije bila smetnja da na svoj način kaže kako se u zemlji vodi katastrofalna politika i ko je za to odgovoran.


Drago,

zaista mi je muka od tvog moralisanja. Da li mozda znas koliko je recimo Hrvata proterano iz Krajine dok si ti tamo bio neki "faktor"? Kao covek sa takvom prosloscu ti definitivno nemas pravo da bilo kome drzis vakelu.

Slazem se sa Jeleninim postom u mnogo cemu osim u onom delu da je Borka Pavicevic adekvatno zastupala stavove tzv. druge Srbije. Delovala je zbunjeno i na momente neartikulisano.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:36 12.12.2007

Re: Brižan..o))Jelena, svaka cast...

jesen
...sustina svih nasih problema ,sada, je upravo cinjenica da ni posle sedam godina od demokratskih promena nista nije promenjeno u organizaciji i delovanju stranaka i njihovih predstavnika u javnosti...


Jesen,

potpisujem i preporuka za ceo post

Da su partije proslosti kao SRS i SPS ostale na nivou politicke borbe 90-ih je bilo za ocekivati. Ali nije za neke druge - posebno one koji tvrde da su za modernu, evropsku Srbiju. Ja to tumacim da mnogi "borci" protiv vlasti iz tog perioda jednostavno imaju naviku i zelju da se se i dalje sluze metodama iz vremena kad su postali poznati (mnogi od njih).

U to vreme su postojale samo dve strane, "mi" i "oni" i posto su oni na vlasti svoje politicke protivnike zatvarali i organizovali atentate na njih, bila je dozvoljena svaka vrsta borbe. Posto je sistem bio (polu)demokratski na taj nacin je i svrgnut 5-to-oktobarskom revolucijom. Od 2000. imamo demokratiju (sa manama ali ipak je DRASTICNO drugacije) ali mnogi pobednici su navikli na stari nacin borbe. Pa kad nema Milosevica oni bi da ga pronadju u Kostunici, pa tvrde da su isti - sto je besmislica. Pa onda uvode "jednacinu" SRS=DSS=DS (ili drugim recima, za njih opet postoje samo "oni" i "mi" - sto je jos veca besmislica

Ovo objasnjava i zadnje "afere" sa Perom Lukovicem i Pescanikom. Ono sto je Pera pisao u 90-im protiv nedemokratskog rezima je bilo ok, sada je to bruka za demokratiju. U 90-im je bilo normalno da jedna emisija koja nije pod kontrolom vlasti bude iskljucivo opziciona ... danas je to obicna partijska emisija koja nema veze sa demokratijom i informisanjem ...

pozz
sentinel26 sentinel26 22:44 12.12.2007

Re: sentinel

Jelena Milić
Montirani prilozi sa Trga Republike, naravno, nisu pokazali trenutke kad „legitiman druga strana“ izražava svoj „legitimni drugačiji stav“ tako što uzvikuje „ubi pedera“.

Ja vjerujem to o njihovoj montaži priloga i da nijeste ništa rekli.

Moja zamjerka upućena vama je što nijesam primjetio jasnu (vašu) granicu izmedju iskazivanja različitih mišljenja ( bez obzira na stepen tolerancije) i iskazivanja opasnih namjera.

Zato sam vam prepričao Borkino pitanje (i stav) koje nije postavljala voditeljka Javne TV kuće.

demonstracija moći nekih profašističkih elemenata.

tako sto su zakupili MC? i sta to nama -vama daje za pravo-da nasilno prekinete? ok, ali mislim da je to devalviranje metoda.

Nije čin uzimanja u zakup MC-a ta demonstracija već jasno iskazana namjera da se Z.Djindjić prikaže kao "čovjek mafije" i da se "pripomogne" njegovim ubicama.

Ne smatrate valjda i vi taj pokušaj "promocije" iskazivanjem drugačijeg mišljenja.

I ne radi se ovdje o nekakvom devalviranju metode.

Po mojem mišljenju dečki su uzurpirali pravo i obavezu nekih državnih organa, koji očigledno nijesu htjeli da se miješaju u svoj posao.


Srđan Mitrović Srđan Mitrović 01:26 12.12.2007

Re: sorry

AlexDunja
http://www.youtube.com/watch?v=rJ1tBYV1cgU&feature=related

na mlađima svet ostaje.
izvini jelena za trol.
AlexDunja AlexDunja 01:32 12.12.2007

Re: sorry

izvini jelena za trol.

izvini ,jelena, i od mene :))
srdjane, pesma je nevidjeno glupa, kako okrenes:)))
Jelena Milić Jelena Milić 01:42 12.12.2007

to srdjan and alex

sorry seems to be the easiest word :)
AlexDunja AlexDunja 01:52 12.12.2007

Re: to srdjan and alex

Jelena Milić
sorry seems to be the easiest word :)

potpisujem:))
Dušan Maljković Dušan Maljković 01:26 12.12.2007

Bravo Jelena!

Vi ste moja poslednja nada u LDP. Nadam se da ćete uskoro preuzeti vlast u stranci i da ću moći da vam dam glas na narednim predsedničkim izborima. :)

Imam neka neslaganja sa vašim interpretacijama, ali vi govorite sa pravih liberalno-demokratskih, a ne sa oligarhijskih pozicija svojstvenih čelnicima LDP i u tom smislu imate moj naklon. I ne igrate se plamenih inkvizitora kao izvesni kojima nije mesto u politici, već u Zagorkinim romanima. (Mada verujem da bi i moj omiljeni Villiers de l'Isle-Adam imao šta da kaže o tom samozvanom fra redemtoru).

Svaka utemeljena politička kritika u demokratskom kontekstu počinje auto-kritikom, sadrži i priznje stavova političkih oponenata, a završava jasnim političkim pozicioniranjem i isticanjem vrednosti za koje se zalažete. Vi ste dali lep primer šta kritika jeste, kao i dobar prilog kako se argumentovano i kulturno politički komunicira.

Uz sva neslaganja -- sve preporuke.
Jelena Milić Jelena Milić 01:29 12.12.2007

Re: Bravo Jelena!

hvala. samo da napomenem-ja nisam ni clan a kamo li funkcioner ldp. ( ex gss)
Dušan Maljković Dušan Maljković 01:34 12.12.2007

Re: Bravo Jelena!

Jelena Milić
hvala. samo da napomenem-ja nisam ni clan a kamo li funkcioner ldp. ( ex gss)


Lepo kažu da nada umire poslednja. A moja je upravo izdahnula. Ja sam vas po automatizmu, od ujedinjenja sa GSS, stavio u LDP. Pa gde ste sad?
Jelena Milić Jelena Milić 01:37 12.12.2007

Re: Bravo Jelena!

u bgd. na blogu....
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 01:47 12.12.2007

Re: Bravo Jelena!

Jelena Milić
hvala. samo da napomenem-ja nisam ni clan a kamo li funkcioner ldp. ( ex gss)

Nema veze. Ali si Maljkovićeva nada..o))
Dušan Maljković Dušan Maljković 01:48 12.12.2007

Re: Bravo Jelena!

Nije ni to loše...

Nego, ono sa lomačama i inkvizicijom... Ja priznajem da sam se slatko nasmejao... To je već vrhunski politički trash. Izgleda da će ove godine naši liberali, umesto badnjaka, paliti političke protivnike... Uostalom, tako i treba sa svima koji su se podali DSS-đavolu i sa njim telesno opštili o Sabatu, leteći na metlama po uzavrelom vazduhu u satanističkoj orgiji "krvi i tla"... No, pored inkvizitora, možda da se dovedu i isterivači đavola, pa svako ko ne misli kao LDP -- da se iz krhkog tela podleglog Koštunicinoj propagandi isteruju uzjogunjeni demonski duhovi Velja Ilić i Palma... Possibilities, endless possibilities! :)
Jelena Milić Jelena Milić 02:07 12.12.2007

Re: Bravo Jelena!

maljkoviceva nada kazes. jak ti argument.

pa sta ako nam se stavovi negde preklapaju.

ima stvari u kojima se ja slazem i sa VBP . samo sto ne verujem da on u njih veruje:)

slazem se ja i sa LJS nekad.

da danas toma nikolic kaze-sreda je--sta da radim, da menjam kalendar?

igipop igipop 02:44 12.12.2007

Ne ide to.


Jako mi para usi kada cujem da LDP neko zove liberalima.




Exitus Letalis Exitus Letalis 02:51 12.12.2007

Re: Bravo Jelena!

I ne igrate se plamenih inkvizitora kao izvesni kojima nije mesto u politici, već u Zagorkinim romanima. (Mada verujem da bi i moj omiljeni Villiers de l'Isle-Adam imao šta da kaže o tom samozvanom fra redemtoru).


a el ima mesta u romanima isidore bjleice?
vucko vucko 02:54 12.12.2007

Evo ruke :)

Normaaaalno, zna se ko su liberali - višestruki svetski šampion u radiotelegrafiji i njegova partija, herojski treći član pobedničke SPS-JUL-ND koalicije :)

irvas irvas 03:07 12.12.2007

Re: Bravo Jelena!

Jelena Milić
maljkoviceva nada kazes. jak ti argument. pa sta ako nam se stavovi negde preklapaju.ima stvari u kojima se ja slazem i sa VBP . samo sto ne verujem da on u njih veruje:)slazem se ja i sa LJS nekad. da danas toma nikolic kaze-sreda je--sta da radim, da menjam kalendar?


ok jelena, jasno nam je sta hoces da kazes. pokusavas da se prikazes kao objektivni analiticar. valjda ste ti i maljkovic po tome slicni. ne bih zeleo dalje da vas poredim posto mi nije do kraja jasno kako je takav jedan banalan lik uopste uspeo da dobije VIP status ovde, ali to je vec druga prica.



igipop igipop 03:25 12.12.2007

Re: Evo ruke :)

Ma sve liberali moj do mojega

Kako si se samo njih setia :))))


vucko vucko 03:32 12.12.2007

... osuđen je da je ponovi

Srpski narod dugo pamti, ali brzo zaboravlja
-- Prof. Mirjana Marković
antioksidant antioksidant 11:29 12.12.2007

Re: Ne ide to.

igipop
Jako mi para usi kada cujem da LDP neko zove liberalima.

vlada gligorov je?
vucko vucko 01:30 12.12.2007

Noblige

gorran gorran 01:37 12.12.2007

Re: Noblige

Ja bih se zakunuo da si ti, Vučko, the hardiest blogger around... Vazda ti pucala, kako do entog, tako i en plus prvi put!
Jelena Milić Jelena Milić 01:39 12.12.2007

Re: Noblige

tnx vucko

noblesse oblige indeed
Doctor Wu Doctor Wu 13:18 12.12.2007

Re: Noblige

:), ko razume shvatiće. Inače sam "noblesse oblige" video u 2-3, vrlo neobična, konteksta na Blogu u poslednjih 24h (jednom čak i u vidu prlično mučnog i jadnog sucking up poznatoj spisateljici- u svakom slučaju, nimalo noble).
vucko vucko 13:21 12.12.2007

Re: Noblige

Pa ima raznih vrsta konteksta, piše lepo na vikipediji, na koju vodi taj link.

Ovaj kontekst je, recimo, jedan od lepših :)
lilit lilit 01:45 12.12.2007

ne znam...

nekako si draga osoba, iako se cesto uopste ne slazem sa tobom;
Ali mislim da ovde Drago ima pravo, cemu sva ta gorcina, to sto govoris je kristalno jasno, rekla bih cak banalno, cemu toliki jed? Kako neko moze da se ne slozi sa time? I zasto mora da se slozi na kraju krajeva? Zasto ta katedra sa koje nam popujes, moze to i malo prostije, zar ne?
Razlika izmedju tebe i Srbljanoviceve, iako imate slicne poglede, je sto si ti naif, iskrena si do srzi dok se ona sluzi jeftinom perfidnoscu kojom odise svaki njen post. Ti si zapravo gubitnicki lik i zato te volim, u citavoj toj tvojoj integrisanosti u bivanju u centru zbivanja ti to nisi, dok ona to jeste iako je na margini.
Ti si dobar covek i zato te boli i zato se boris, ona bi to htela ali je prevashodno brine sopstvena guza.
I to se oseca.
Ako hoces obrisi, nebitno je, samo mi je bilo stalo, who knows why, da ti to kazem.
Svako dobro
jasmina
Jelena Milić Jelena Milić 01:59 12.12.2007

Re: ne znam...

ne znam sta vi podrazumevate pod jasnim i banalnim...ono sto bih ja volela -ocekujem da je jasno i banalno bar onima koji formalno zastupaju iste ideje kao ja nazalost nije. otud jed. jed jer se bojim da se ideja bespotrebno kompromituje i da se srbija nepotrebno usporava.

komparativne analize koje ste izneli u politickom i javnom zivotu nesto i ne cenim. i izbegavam ih.
lilit lilit 02:31 12.12.2007

Re: ne znam...

Jelena Milić
ne znam sta vi podrazumevate pod jasnim i banalnim...ono sto bih ja volela -ocekujem da je jasno i banalno bar onima koji formalno zastupaju iste ideje kao ja nazalost nije. otu jed. jed jer se bojim da se ideja bespotrebno kompromituje i da se srbija nepotrebno usporava. komparativne analize koje ste izneli u politickom zivotu nesto i ne cenim.


Da, slazem se da je mozda komparacija bila nepotrebna, izvinjavam se. Sasvim se spontano nametnula mojim razmisljanja pa umesto da ih zadrzim za sebe ja sam ih, ah, glasno i nesmotreno izgovorila. Izvini. No ti znas da ja nisam politicki nekorektna, imas opciju obrisi...

Koliko zapravo politicke kulture uopste postoji u Srbiji u ovom trenutku i da li je ona ikada bila bolja? Nisam bas sigurna. Demokratija je veoma dugotrajan proces i nastaje odozdo, tesko da moze da bude nametnuta, pa tako i razmisljanja jedne politicke partije. Dakle, i ti, koliko god mogla da utices pozitivno na kreiranje javnog mnjenja u politickoj korektnosti, mozes da imas stil koji nekome ne odgovara ili nekoga iritira. Vidis da ste se podelili te svako ima svoje ovcice, u cemu je problem?
Ono sto mene mnogo vise brine je sustina: osoba kao sto si ti, cini mi se, u LDP-u je beskrajno manje od tvojih politickih istomisljenika, te ako ih ti ucis autokritici samo zbog stila i zbog dobijanja vlasti a ne zbog ubedjenja, onda sam doista zabrinuta za tebe, sto rece Drago. Ili ti smatras da je trenutna vlast u Srbiji izraz diktature?

vucko vucko 02:38 12.12.2007

Re: ne znam...

te ako ih ti ucis autokritici samo zbog stila i zbog dobijanja vlasti

Drugarska samokritika :)

Kad već o tome, vidite šta sam našao na google :)
lilit lilit 02:47 12.12.2007

Re: ne znam...

vucko
te ako ih ti ucis autokritici samo zbog stila i zbog dobijanja vlastiDrugarska samokritika :)Kad već o tome, vidite šta sam našao na google :)


Vucko, vidim i ti ne spavas, pa gde ovo nadje, crkoh od smehhhaaaaa....
Da, ovo je bila drugarska samokritika sa zavrsnicom zglajzavanja moje malenkosti.
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:57 12.12.2007

Re: ne znam...

lilit
nekako si draga osoba, iako se cesto uopste ne slazem sa tobom;
Ali mislim da ovde Drago ima pravo, cemu sva ta gorcina, to sto govoris je kristalno jasno, rekla bih cak banalno, cemu toliki jed? Kako neko moze da se ne slozi sa time? I zasto mora da se slozi na kraju krajeva? Zasto ta katedra sa koje nam popujes, moze to i malo prostije, zar ne?
Razlika izmedju tebe i Srbljanoviceve, iako imate slicne poglede, je sto si ti naif, iskrena si do srzi dok se ona sluzi jeftinom perfidnoscu kojom odise svaki njen post. Ti si zapravo gubitnicki lik i zato te volim, u citavoj toj tvojoj integrisanosti u bivanju u centru zbivanja ti to nisi, dok ona to jeste iako je na margini.
Ti si dobar covek i zato te boli i zato se boris, ona bi to htela ali je prevashodno brine sopstvena guza.
I to se oseca.
Ako hoces obrisi, nebitno je, samo mi je bilo stalo, who knows why, da ti to kazem.
Svako dobro
jasmina


da se nisi malo znanela?
dobar - loš - ili teo bi da bude dobar i ti fazoni.
šta petljaš biljanu, baš me zanima.
ako imaš nešto da joj kažeš, kaži joj na blogu, ne ortcavaj naokolo a sve kroz
kobajagi dajdzest analizu.

izvini jelena. nema veze s tobom.
lilit lilit 03:00 12.12.2007

Re: ne znam...

Exitus Letalis

lilitnekako si draga osoba, iako se cesto uopste ne slazem sa tobom;Ali mislim da ovde Drago ima pravo, cemu sva ta gorcina, to sto govoris je kristalno jasno, rekla bih cak banalno, cemu toliki jed? Kako neko moze da se ne slozi sa time? I zasto mora da se slozi na kraju krajeva? Zasto ta katedra sa koje nam popujes, moze to i malo prostije, zar ne? Razlika izmedju tebe i Srbljanoviceve, iako imate slicne poglede, je sto si ti naif, iskrena si do srzi dok se ona sluzi jeftinom perfidnoscu kojom odise svaki njen post. Ti si zapravo gubitnicki lik i zato te volim, u citavoj toj tvojoj integrisanosti u bivanju u centru zbivanja ti to nisi, dok ona to jeste iako je na margini. Ti si dobar covek i zato te boli i zato se boris, ona bi to htela ali je prevashodno brine sopstvena guza.I to se oseca.Ako hoces obrisi, nebitno je, samo mi je bilo stalo, who knows why, da ti to kazem.Svako dobrojasminada se nisi malo znanela?dobar - loš - ili teo bi da bude dobar i ti fazoni.šta petljaš biljanu, baš me zanima.ako imaš nešto da joj kažeš, kaži joj na blogu, ne ortcavaj naokolo a sve kroz kobajagi dajdzest analizu.izvini jelena. nema veze s tobom.


A je l' si ti njen drveni advokat? Radis nocnu smenu, ko bi reko!
vucko vucko 03:02 12.12.2007

Neeeee


ako imaš nešto da joj kažeš, kaži joj na blogu, ne ortcavaj naokolo a sve kroz
kobajagi dajdzest analizu.

Uh samo to ne - Lilit ima mnogo oštar jezik, a ne voli Biljanu baš baš - moraće posle toga da smišlja novi nick...
Exitus Letalis Exitus Letalis 03:07 12.12.2007

Re: ne znam...

A je l' si ti njen drveni advokat? Radis nocnu smenu, ko bi reko!


nisam drveni, nego pravi.

radim, radim, jašta. radim u tri smene. mora da se pazi.
znaš kako je. ima raznog sveta.


Exitus Letalis Exitus Letalis 03:09 12.12.2007

Re: Neeeee

vucko

ako imaš nešto da joj kažeš, kaži joj na blogu, ne ortcavaj naokolo a sve kroz
kobajagi dajdzest analizu.

Uh samo to ne - Lilit ima mnogo oštar jezik, a ne voli Biljanu baš baš - moraće posle toga da smišlja novi nick...


dal da se uplašim?
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 03:09 12.12.2007

Re: ne znam...

Kako ste vi dobar psiholog. I znam da ste libngvista, amater, pa me zanima da li se vase ime speluje kao Lilith, ili samo Lilit, bez th.
Izvinite na trolu...
lilit lilit 03:11 12.12.2007

Re: Neeeee

vucko
ako imaš nešto da joj kažeš, kaži joj na blogu, ne ortcavaj naokolo a sve krozkobajagi dajdzest analizu.Uh samo to ne - Lilit ima mnogo oštar jezik, a ne voli Biljanu baš baš - moraće posle toga da smišlja novi nick...


Ma ne Vucko, ja sam njena omiljena buva, nego nije tema ona.
Zasto mi se nametnulo poredjenje doista ne znam i zao mi je zbog toga. Gazdarica ovog bloga zasluzuje da ne trolujemo njen post.
No, navela je jako mnogo tema na istom mestu tako da je porilicno tesko slediti sve to.

vucko vucko 03:23 12.12.2007

Svedok - saradnik

dal da se uplašim?

Kako vam već prija - ali nisam se bavio zastrašivanjem, nego svedočenjem - već sam ih video par puta kad su se potkačile...
vucko vucko 03:24 12.12.2007

There can be only one

Ma ne Vucko, ja sam njena omiljena buva, nego nije tema ona.

Auu, Milutin će pozeleneti od ljubomore :)
lilit lilit 03:25 12.12.2007

Re: ne znam...

Exitus Letalis
A je l' si ti njen drveni advokat? Radis nocnu smenu, ko bi reko!nisam drveni, nego pravi.radim, radim, jašta. radim u tri smene. mora da se pazi.znaš kako je. ima raznog sveta.


Samo ti radi. Ima vala raznog sveta, samo ti gledaj, kad ces ako neces sad, a ja odoh da spavam.
Laku noc.
Exitus Letalis Exitus Letalis 03:38 12.12.2007

Re: ne znam...

lilit
Exitus Letalis
A je l' si ti njen drveni advokat? Radis nocnu smenu, ko bi reko!nisam drveni, nego pravi.radim, radim, jašta. radim u tri smene. mora da se pazi.znaš kako je. ima raznog sveta.


Samo ti radi. Ima vala raznog sveta, samo ti gledaj, kad ces ako neces sad, a ja odoh da spavam.
Laku noc.


eto, ondak mogu i ja, samo da uključim automatski nick :)
Jelena Milić Jelena Milić 18:23 12.12.2007

lilit

te ako ih ti ucis autokritici samo zbog stila i zbog dobijanja vlasti a ne zbog ubedjenja, onda sam doista zabrinuta za tebe, sto rece Drago. Ili ti smatras da je trenutna vlast u Srbiji izraz diktature?


ja nemam mandat da ih ucim bilo cemu. nisam clan. imam mandat onoliko koliko sam uticjana, pojavljujem se u medijima, koliko se cene moje analize i preporuke.

ali ne verujem ni da ldp ili bilo ko ovde na blogu ima monopol na ideju i orijentaciju. ja u tom kontekstu. zaista mislim da je to najbolje ideolosko resenje za srbiju. koje podrazumeva i evroatlantski spoljnopoliticki kurs zemlje.
irvas irvas 03:22 12.12.2007

propaganda

Smatram fesove i zarove na glavama Kusturice i Smajlovićke zloupotrebom verskih simbola u svrhu jeftine i neuspele propagande bez obzira čija je to kampanja.


kakva propaganda? to je valjda bila parodija na propagandu, ne?
zar nisi vec jednom rekla da (parafraziram) prekomerna politicka korektnost uvek prerasta u lakrdiju?

Jelena Milić Jelena Milić 03:38 12.12.2007

Re: propaganda

onda--jeftina zloupotreba verskih simbola u parodiji na propagandu koja je takodja propaganda. jasno?

prekomerna da --tipa narkoman jednako kemikali celindz etc.....sa fesovima se niko ozbiljan ne sprda
Exitus Letalis Exitus Letalis 03:46 12.12.2007

Re: propaganda

Jelena Milić
onda--jeftina zloupotreba verskih simbola u parodiji na propagandu koja je takodja propaganda. jasno?

prekomerna da --tipa narkoman jednako kemikali celindz etc.....sa fesovima se niko ozbiljan ne sprda


nemoj jelena sad i to.
pa šta radi koraks nego ih odeva i šta oćeš.
naravski da je bilo čisto zezanje.
a i trebalo je. jer to je tako licemerno. al baš. mislim na te
bilborde.
i baš su se na vreme setili da "brane" kosovo.
još je falilo samo ono "volimo te otadžbino".


irvas irvas 04:12 12.12.2007

Re: propaganda

lilit

Ne, to je bilo sprdacenje koje je imalo da kaze: "Moze mi se, pljunite mi pod prozor. Jebite se kolektivno sa sajkacama, fesovima, krstovima ili Davidovim zvezdama. Ja sam Bog". Eto ta arogancija onoga kome se moze, to bespotrebno pokazivanje siledzijstva, ta seljanka u dusi.


ti si izgleda nesto mnogo ljuta na biljanu? prvo je je njen blog sprdacenje, pa je onda siledzija i na kraju jos i seljanka i to u dusi...

lilit
Ona se sprda sa sopstvenom religijom, cini se ateistom, no to joj ne daje za pravo da tako isto tretira tudju religiju i njene simbole.


cekaj sad, jel ima "sopstvenu religiju" ili je ateista pa nema religiju uopste?

lilit

Licno me zabole guza i za Muhameda i za Isusa sve skupa, no ne bih se tako skakljivim stvarima bavila, oni se tamo mnogo naljutise oko onih karikatura sa Muhamedom, da ih saslusamo...ipak...


mozda bi i srbi trebalo da se opamete, upravu si.
da joj odsecemo glavu, a?
mozemo i to javno na TVpink...

lilit

Ali, sta je LDP ako ne skupina individua koja konstantno promovise sopstveni ego bez granica? Po svaku cenu.Vi nemate zajednicki stav, vi se nikada ne biste zrtvovali za drugoga ako od toga nemate fit-bek: Po svaku cenu.Imas pravo Jelena da se jedis, apsolutno.A sad zaista odoh na spavanje.


mislis feed-back?
naspavaj se lilit, trebace ti.
sleepless sleepless 04:20 12.12.2007

Re: propaganda

lilit
irvas

A sad zaista odoh na spavanje.

Malo endorfina umesto adrenalina dobro ce vam doci :)
lilit lilit 18:44 12.12.2007

Re: propaganda

irvas

lilitOna se sprda sa sopstvenom religijom, cini se ateistom, no to joj ne daje za pravo da tako isto tretira tudju religiju i njene simbole. cekaj sad, jel ima "sopstvenu religiju" ili je ateista pa nema religiju uopste?

.


A otkud bogati ja to znam, ja samo zakljucujem iz njenog govorenja, boli me moja lepa guza da li je ona religiozna ili ateista, ali me ne boli da se sprda sa nacionalnim obelezjima protivnika, nalazim da je to prostacki.
I onda ona gubi bilo kakav moralni autoritet (kod mene ga do duse nikad nije ni imala) da bilo kome bilo sta sprocitava.

A ti Irvase ne pomazes Deda Mrazu da odnese pokloncice decici?
To bih ti toplo preporucila. A i pripazi malo na rogove, mogu da zasvrbe kad mnogo radis, a irvasica kod kuce ne zna sta ce...
LILLY LILLY 03:31 12.12.2007

pogledi... oni stariji...

Jelena Milic
a sećam se i šta je recimo 92 u Pogledima pisao taj koji ni mrava ne bi zgazio majke mi i Koštunicu bi u gepek samo figurativno. Žestoko su nam se tada razlikovali stavovi.
Bas sam se pitala seca li se neko toga...

Biljana zatvorila svoj blog, a bas htedoh da je pitam nesto u vezi sa Pogledima, onim kragujevackim.
Nije mi jasno kako propusta priliku da bude u drustvu Zarkovica, Cirica, pa i Vidojkovica (naucice i on da pise, polako, mlad je), a bila je u drustvu Seselja, Karadzica, Isidore Bjelice, i mnogih drugih... Doduse, povremeno, od 1991. do 1993., ali je njeno ime bilo u drustvu ovih drugih. O listu da ne govorim. O posterima Mladica i Karadzica u istom listu da ne govorim.

Jeste li citali tek tekstove Nikole Samardzica? Dragoslava Aleksica?
Kardiovaskularni su...

p.s.
Jovicevicka je dobar novinar. Izvod iz licnog misljenja.

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 03:39 12.12.2007

Re: pogledi... oni stariji...

Za Lilith, Lillit i Lilly evo pesme za laku noc.
Exitus Letalis Exitus Letalis 03:40 12.12.2007

Re: pogledi... oni stariji...

LILLY
Jelena Milic
a sećam se i šta je recimo 92 u Pogledima pisao taj koji ni mrava ne bi zgazio majke mi i Koštunicu bi u gepek samo figurativno. Žestoko su nam se tada razlikovali stavovi.
Bas sam se pitala seca li se neko toga...

Biljana zatvorila svoj blog, a bas htedoh da je pitam nesto u vezi sa Pogledima, onim kragujevackim.
Nije mi jasno kako propusta priliku da bude u drustvu Zarkovica, Cirica, pa i Vidojkovica (naucice i on da pise, polako, mlad je), a bila je u drustvu Seselja, Karadzica, Isidore Bjelice, i mnogih drugih... Doduse, povremeno, od 1991. do 1993., ali je njeno ime bilo u drustvu ovih drugih. O listu da ne govorim. O posterima Mladica i Karadzica u istom listu da ne govorim.

Jeste li citali tek tekstove Nikole Samardzica? Dragoslava Aleksica?
Kardiovaskularni su...

p.s.
Jovicevicka je dobar novinar. Izvod iz licnog misljenja.



baš u društvu?
kafica i to?
daj neki link za ovo boldovano.
nije valjda da je po sećanju?
LILLY LILLY 03:48 12.12.2007

Re: pogledi... oni stariji...

Ili si mnogo mlad, ili se ne secas, ili nisi pratio. Cetvrtog nema. :)
Nema linka. Ajde ako ovih dana uspem da skeniram stranice, pokazacu ti. Biljanino ime stoji tik do Sekijevog (evo i sada se najezim).

Jelena, hvala.
vucko vucko 03:54 12.12.2007

Šešir

Ajde ako ovih dana uspem da skeniram stranice, pokazacu ti.

Auuu, vlasnica biblioteeeke! A jel ima nešto iz 80-tih, za moju kolekciju?
LILLY LILLY 04:03 12.12.2007

Re: Šešir

Bice, ako pronadjem.
Sada mi je kasno... Trazim sutra. :)

ivana23 ivana23 09:34 12.12.2007

Re: pogledi... oni stariji...


Exitus Letalis


Ne bih da se mesam u diskusiju.

Medjutim, zaintrigirao me taj navod o Pogledima, pa prosvrljah netom i nadjoh ovo:

link
Jelena Milić Jelena Milić 10:18 12.12.2007

Re: pogledi... oni stariji...

sto samo po sebi nista ne govori. ja sam aludirala na jedan antimondijalisticki i antiintervencionisticki tekst nikole samardzica koji je dosta evoluirao u svojim stavovima i koga sad rado nekad procitam.

htela sam reci da mi to sto neko trenutno zastupa dobre stavove ne daje za pravo da samtram da su njegovi pozivi da se kostunica strpa u gepek nevini i liseni realnosti i cista simbolika....lakse mi da se drzim univerzalnosti nego da pravdam gluposti takos to cu klati vola za kilo mesa.

za razliku od onog piromana iz topole smatram da nikola samardzic ima veci potencijal da plasira svoje ( trenutne) stavove te da mu takve gluposti ne trebaju.
Exitus Letalis Exitus Letalis 15:54 12.12.2007

Re: pogledi... oni stariji...

podvukla ivana 23

nema koje je godine a i nije joj ime pored radovana karadžića, šešelja i isidore bjelice.
nema sadržaja. nema da se vidi šta je pisala.
dal je pisala o velikoj srbiji il o filmu.
biljana je odgovorila.
ja joj verujem i nemam šta da dodam.
ajd sad ponovo na kopanje. možda još nešto izbunariš.



Exitus Letalis Exitus Letalis 15:56 12.12.2007

Re: Šešir

vucko
Ajde ako ovih dana uspem da skeniram stranice, pokazacu ti.

Auuu, vlasnica biblioteeeke! A jel ima nešto iz 80-tih, za moju kolekciju?



pošto sikolekcionar, nek ti maljković pošalje rođendansku tortu isidore bjelica sa svastikom.
ivana23 ivana23 16:04 12.12.2007

Re: pogledi... oni stariji...

Exitus Letalis
podvukla ivana 23 nema koje je godine a i nije joj ime pored radovana karadžića, šešelja i isidore bjelice.nema sadržaja. nema da se vidi šta je pisala.dal je pisala o velikoj srbiji il o filmu.biljana je odgovorila.ja joj verujem i nemam šta da dodam.ajd sad ponovo na kopanje. možda još nešto izbunariš.


Nisam ja nista ni skenirala, ni podvukla! Dala sam i link odakle je preuzeto. Pogledajte bolje!
vucko vucko 16:52 12.12.2007

Torta

pošto sikolekcionar, nek ti maljković pošalje rođendansku tortu isidore bjelica sa svastikom.

Uuu to bi bilo sjajno ako neko ima - taj skandal sa njenog rođendana u Sarajevu, ili šta ono beše. To je isto bilo 80-tih, čini mi se.
Jelena Milić Jelena Milić 18:28 12.12.2007

Re: pogledi... oni stariji...

svidja mi se termin kardiovaskularni su. da tekst nasledja necistih savesti je tacno to!

jovicevicka, po meni, nije dobar novinar. nemma nista protiv novinara koji ima generalni stav ( levi, liberlani, konzervativni...to je u svetu normalno ) ali ona je je ispod toga.
ona je propagandista-glasnogovornik.
pufna pufna 12:42 13.12.2007

Re: pogledi... oni stariji...

jeah el
ti si verovala i kad se boban pitao :)
p,s,
a za ovo i ja verujem...samo ne bas svaki put tvom slepom ''ja verujem'', pre ce biti ''ja sledim''
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 03:52 12.12.2007

Oprobano i ..!!


Žestoko!
milos g. milos g. 04:01 12.12.2007

Djindjic i mafija

"Ne vidim šta je teško reći „da, bilo je neprimereno i nedopustivo krekovati tribinu Nikole Miloševića, bez obzira na emotivni naboj.

Ako mislite na tribinu na kojoj je pokojni N.Milosevic i ,meni,nepoznati koautor,hteo predstaviti knjigu
vrednu prisustvovanja jednog srpskog akademika ,tek da se jos jednom pokaze kakva nam je akademska elita,
elem knjigu"Zoran Djincic i mafija"ili u rukama mafije ili...koja je na svu srecu prekinuta od strane mladih tada frakcije dakle LDFa onda je vrlo tesko reci to sto bi Vama godilo da se kaze.Jer u tom trenutku je vladala atmosfera
da je Zorana Djindjica mogao i pljuvao svako a pod tim "svako" podrazumevam i pomenutog akademika koji se sam ponudio da-ne-kazem-naguzio da bude svako na promociji takve buvlje knjige,ciji nisam siguran da je autor a ako jeste...onda nista,a akciju mladih LDFa smatrao sam tada a smatram i sada jednom od najhrabrijih i najvrednijih,samar koji je odvaljen uvazenoj gospodi tj tadasnjoj a i sadasnjoj "vecinskoj javnosti" koju okuplja samo mrznja i zloba prema pokojnom premijeru Zoranu Djindjicu.Hvala Vam jer sam i sam zaboravio na tu,u tom trenutku,hrabru akciju koja je mnogima dala ohrabrenje da ne moze vise tako..."svako".
Na manjinsku radost a vecinsko zgrazavanje od LDFa vise i nije moglo tako. Od osnivanja LDPa dobili smo presudu ubicama i sudjenje za niz niz niz drugih groznih tela tog udruzenja.
Vi ste odabrali idealnu poziciju neutralnog posmatraca a pre svega kriticara,to je lepo za gradjansku opciju kojoj deklarativno pripadate(ili ne?).Lepo je i to sto ne smatrate da je situacija u Srbiji nezrela za citiranje Tomasa Mana.

Mozda jeste ali nisam procitao,cuo,video.. Vasu osudu desavanja u Arandjelovcu gde se Pescaniku desio spontani narod uz dnevnice muu.Pescaniku u kome ste i Vi govorili i psovali,i nadam se ponovo ce te.
Mozda ste culi za Fasisticki skup u Novom Sadu.Mozda ste naculi da,nigde nije javno potvrdjeno,da gospodin premijer razmislja,neoriginalno(original made by T.Nikolic jednodnevni predsednik skupstine),o uvodjenju vanrednog stanja u slucaju priznavanja Kosova(i Metohije).Da se takodje prave liste "nepodobnih"tj vec napravljene.Sigurno ste culi da premijerova pravna uzdanica "...i rat je pravno sredstvo" izjavljuje na drzavnoj televiziji.
Smatram da Vi kao expert za evro-atlantske inegracije vrlo dobro procenjujete sta nas priblizava a sta odaljava...od bilo kakve integracije sa bilo kim.Tako da ako samo ovaj mali deo kog sam se prisetio,a sve navedeno se desilo u poslenjih mesec dana,i ako Vi kao expert smatrate da nas to ne deformise kao drustvo,ja sam u tom slucaju miran.Ali obzirom da se, kada ste na pauzi expertize,bavite i kritikom medija tj gostiju,podelicu sa posetiocima svoja smatranja i u tom pravcu.(ako ugleda svetlost Vaseg posta)
Smatram,pored svega toga,da je hrabrost reci "...kostunicu u gepeku" i to figurativno.Jer ljudi koji su privodjeni nakon atentata(nefigurativnog),te se utvrdilo da u izjavama lazu(nefigurativno) te im odredjen pritvor(nefigurativan),su iz.najblizeg okruzenja(nefigurativnog) danasnjeg premijera(plasticno figurativnog),a tada samo predsednika DSS,koji je sta vise vec 12og treceg,(negde oko 19.30h),nakon streljanja:trazio sastav koncentracione vlade(jel znamo zasto je taj zahtev u takvom trenutku,malo je reci,kontroverzan?ili ne znamo?).Jos je cudnije to sto je istraga dovela i do samog V.K.No srecom to je sprecio predstavnik OEBSa.(Pitajte Gorana on to bolje zna)
Jos hrabrijim smatram pisanje P.Lukovica.Svojim stilom kojeg se drzi,da ne kazem,neguje deceniju i kusur.Koji je branio prvo i pre svega sebe(objavljeni podaci o bolesti njegove supruge na forumu ove kuce) pa tek potom,ne svog lidera vec istomisljenika,koga ispituje jedna novinarka,koja je svog prethodnog gosta inervjuisala.Sutradan ga jos losije ispituje na radiju druga novinarka.Koja potom svog narednog gosta,naravno uz kafu i ratluk, intervjuise.
No zaista Vas argument da nije "situVacija" za T.Mana jer je,u tom trenutku, njegova nacisticka Nemacka ratovala,dok je nasa nacionalisticka Srbija od_ratovala.Sada i da hoce ne moze jer ima kontrolu kfora i eufora.
Pozdravljam Vas neutralni stav(a kakav bi trebalo da inace i bude/mada u Srbiji bas i ne biva/ jednog)kriticara,jer,to sam na Vasem postu jednom vec napisao,to je za gradjansku opciju pre_zdravo.I samo tako nastavite,ali ne preterujte, jer u suprotnom stari lisac je znao da kaze, a zvao se Dante:

"Najgora mesta u paklu rezervisana su
za one koji se,za vreme velike moralne krize,
drze svoje neutralnosti.
"

pozdrav.
m.g.
sleepless sleepless 04:24 12.12.2007

Re: Djindjic i mafija

Pa nemojte tako, Jelena je samo parafrazirala ideje Mirjanu Bobic-Mojsilovic, sta cete vise od toga?
Spiridon Spiridon 08:44 12.12.2007

Re: Djindjic i mafija

"Najgora mesta u paklu rezervisana su
za one koji se,za vreme velike moralne krize,
drze svoje neutralnosti."


ovo je potpuno tacno. Ovako se ponasao Kostunica sredinom devedesetih i Vuk Draskovic krajem devedesetih. Za razliku od njih Zoran je bio dosledan i uvek na pravoj strani.

Gledao sam sinoc emisiju i nisam mogao da vidim gde je to "Vukadinović poentirao par puta"?? Borka je samo imala dovoljno strpljenja i tolerancije za onu glupacu od voditeljke i Vukadinoviceve otrcane komentare.

Mislim da bi sujetu i unutar partiska prepucavanja trebalo staviti sa strane u vremenima kao sto su ova. Odvlace mnogo energije koja je neophodna za konacni obracun sa pravim protivnikom.


David Icke David Icke 09:03 12.12.2007

Jelena Milic nije članica LDP-a

Mislim da bi sujetu i unutar partiska prepucavanja trebalo staviti sa strane u vremenima kao sto su ova. Odvlace mnogo energije koja je neophodna za konacni obracun sa pravim protivnikom.


Šta vam znači ovo "unutarpartjsko prepucavanje"? Jelena MIlić je, za ulazak u LDP, zahtevala da joj se da funkcija u predsedništvu. Delegati su bili protiv uprkos njenom višenedeljnom lobiranju. Najteži argument protiv nje je bio što je u Blic News-u Željka Cvijanovića učestvovala u kampanji protiv Djindjića i njegove vlade, u onoj surovoj kampanji kriminalizacije ubijenog premijera. U to vreme, ljuta jer je oterana iz Helsiškog komiteta za ljudska prava, sejala je istu ovakvu mržnju protiv dotadašnjih saradnika. Onda se presvukla, zaboravila na "principe" i krenula preko bloga da lobira za LDP, za uzvrat tražeći funkciju. U isto vreme, ne smeta joj da radi kao zamenica Gorana Svilanovića, doajena političke prevrtljivosti i simbola propasti Gradjanskog Saveza.
Onda su joj se u LDP-u zahvalili i zamolili da više ne uznemirava članstvo, ona je uz javne pretnje i kletve napustila taj politički kurs.
Od onda vodi obračun sa onima koje je podržavala, uz one sa kojima se najviše svadjala upravo zbog toga. Srdjan MItrović na ovom blogu je najbolji primer.
Kandidat za kolumnistu Politike, Jelena Milić se preporučuje medijskim mogulima.
Zoran Cvijanović je drug Ljiljane Smajlović. Čik da pogadjamo koliko ćemo čekati na novi angažman Jelene MIlić.
To su principi u koje se "kunuo" autor bloga. Ili "kleo", ako cemo o pismenosti.
A ovaj obračun sa Srbljanovićkom ne bih komentarisao, da mi ne kažete da sam mačo Balkanac.

jeb jeb 09:27 12.12.2007

Uloge Gorana Svilanovića

David Icke
...Gorana Svilanovića... simbola propasti Gradjanskog Saveza.

Ni po muke da je reč samo o simbolizmu.
Gospodin Svilanović je jedan od glavnih izvođača radova u procesu gašenja GSS.
Možda ovu tvrdnju najbolje ilustruje činjenica da gospodin Svilanović nikada (među prijateljima ili u bilo kom mediju) nije izgovorio ni reč o tim mračnim danima GSS i svojoj ulozi iz tog vremena.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana