Delta Šiti *

Jelena Milić RSS / 09.11.2007. u 13:28

 

Svoje mišljenje nisam  promenio poslednjih 15 godina, pa neću ni sad. Čak sam  ga usavršio.“ Vojislav Šešelj u svom uvodnom izlaganju na suđenju u Hagu  

Jedan od prioritetnih zadataka ovog ovog saveta jeste da pokrene i objedini energiju koja postoji kod svih koji žele promene i koji nisu zadovoljni postojećim.“ Milka Forcan u pismu ministru Bubalu   

Vidim nešto nemaju prođu oni EU blogovi, pa da udarim jedan kežual frajdej post sve se tržišno ponašajući. Sledi nastavak o rasprodajama u Zari! Ne znam jel dan žalosti zvanično proglašen ili nije, vidim Milka F se u Pressu u integralnoj verziji odriče Saveta.  DoooontkrajformiSeeeerbiaaaaa.

 

Pokušala sam da razumem sama na koga seodnosi citirano nezadovoljstvo postojećim.  Na Deltu?  Što oni, šta njima fali.  Na LDP,  al kako onda ispade LDP ne želi promene, ako nisu deo te energije koju Milka sinergira ...Ili želi al drugačije. Biće da je to. Piše Milka o nasušnoj potrebi poboljšanja slike  Srbije, u zemlji i svetu. Alo London, šta sa nama slobodnotržišno orijentisanima koji mislimo da slika koju kod potencijalnih partnera i investitora ostavlja  sadašnja Srbija –Delata Šiti –i nije baš najpohvalnija i stimulišuća. Mi bi recimo to da promenimo, jel to legitimno ili šta. Ko i epidemiju žutice, to baš ostavlja sliku povoljnu u 21 veku.  Podvučeno žutim ne može al šiti je baš.  

 

Nego oko tih rasprodaja. Cele nedelje dobijam smsove  tipa: „Ja overila Deltu, pa onako...“. Od komšinica mi stigao polupreteći: „Drugi poziv putnicma za Delta siti.“ Klinci u školi, kuče kod mojih, šef na putu,  plata se još koprca,  bojkot je bojkot al MandS su MandS, prodadoh se ja iz druge. NBG lep ko upisan, bulevari sijaju, ništa nalik toj destruktivnosti srpskoj o kojoj sam  jutros slušala na Peščaniku od Ugričića. Ono jest, nisam ukapirala da je Šiti kod buvljaka, prišle smo sa svetle strane,  šta ti je život, koliko sam  puta deci na tom buvljaku kupovala  pelene  i novogodišnje poklone po ciči zimi, a sad u Šitiju ..... Goca Tržan skockana sa kolicima i ja. Daleko sma dogurala.

 

Kružile smo parkingom sudnji dan  do podne, kad ugledasmo par koji odlazi, veselje ko ispred Tempa za kolica. Ove dve, baksuzi, znaju sve cene po EU, pripremile se, jedna bila i u Londonu nedavno, druga zna ljubljanske radnje ko svoj džep, samo računaju ....A po radnjama u Šitiju vise original prajstagovi, kako god preračunaš evro preko sto dindži. Nota bene—to što su mahom ciciguzi što reče moja pokojna Nana, to je ok, takav bred Šitija, mamipare za mame tinejdžera u nastajanju, sreća moja da sam sa poslanikom usaglasila embargo zbog ocena. Počno ove dve da zvocaju, ja idiot kažem, dobro ovo je prvi korak, sad će još neko nešto da otvori (jedna me odma pogleda popreko ) pa će konkurencija...Druga će na to, alo Jelena, ovo je 2007, o konkureciji nam pričaju od 2000. Point made. FW smo Mango, Zaru i ostalo što ima radnje i u centru, što nas je ostavilo sa sportskom sekcijim, al nešto Kronos frik nikad nisam bila, Elan ne videh. Kuglana, američki bouling, pardon, kako piše u Pressu, je tempting, al videh danas Mišković i Dodik to američko kotrljaju i uživaju, pa ne znam baš.  Što reče moja sister Pinki kuglana je za nas. Tamo valjda  niije američki bouling, jer čitam da Šešelj ne podnosi globalizaciju.

   Ljudi puno, al niko ništa ne kupuje, svi zuje i gledaju. MandS skup and loš, tako da ja preživeh Delta Šiti fact finding mission bez finasijskih trauma, što nije loše jer sam hronično fajnenšli čelindžd ( PC za  skoro švorc). Javim radosnu vest i mlak utisak i ja u par sms.  Ms Milic i začarani krug je mišljenja da se u Delta šiti neće skoro vratiti, ne zbog principa političkog već modnog.  I koristimo ovu priliku da iznesemo svoju teoriju da je uvoznički lobi glava prepretka srpskom ubrzanom izlasku na belu šengensku listu. Jer da smo na njoj, Trst nekad bi bio malo dete za HandM i ostalo u Budimpešti i šire. Isplati se sa Rajan Erom za 84 E u Dablin na jedna dan.  

Odem dan posle u Milenijum, ne baš da je puno ko oko, nema riba iz CG i RS koje sam donedavno tu viđala da kupuju en large( lako je uočiti, ne spočitavajte mi, butici su to i žene, priča se, komunicra,  ...) dobri stari šverceri, jesu cene makro to jest mikroprodajne, jest da ima samo po jedna primerak u jednoj boji i broju, al su gilje x puta bolje nego u Šitiju. I ostalo. Dočim je Siti pasaž spuki prazan. Srbija je još negde između drugog i trećeg talasa prvobitne akumulacije kapitala živ je Milenijum umro nije. Još.  

No mi ovaj modno-konzumeristički –političko-analitički izlet nije skroz razbistrio sliku.  Čitam danas Dinkića u NINu oko podele tih akcija. Sve mi sumnjivo, sve mi sumnjivo, mada od države nikad ništa, moji i stan iz Tuzle uspeli da izgube, ...takvo deljenje i hronologija nas zapali.  Računam, keva, ćale, sestra, ja.....nakupiće se i za raju konačno.  A onda mi sine da će da idu brokeri okolo i da otkupljuju  pojedinačne akcije od očajnika, ko u Rusiji onomad. Prvobitna akumulacija kapitala, drugi put. Srbija. A Berlinski zid pao pre ....Šiti.

  * moj brend  

 

PS London-U istom tom Pressu lepo piše- Ne postoji govor mržnje, pitajte VS SAD -rekao Šešelj



Komentari (35)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dejan Stanković Dejan Stanković 13:52 09.11.2007

bas lepo

skroz povrsno. bas kako volim.
i preporucio sam.
Jelena Milić Jelena Milić 13:59 09.11.2007

Re: bas lepo

povrsno !!! dubokoumno i analiticno moj stankovicu! :)
Gorstak Gorstak 15:35 09.11.2007

Re: bas lepo

Ta hajte molim vas površno.
Ja sam lepo pročitao (istina površno) i mnogo šta mi nije jasno. Treba to zagrebati i proniknuti u smisao koji je skriven (samo meni).
A što se tiče štija bio i ja. Isto ništa kupio, a žao mi izgubljenog vremena.
Da sam barem bio viđen pored Goce Tržankakolisesadzove pa da kažem da sam uspeo. Ovako ništa.
A auto što sam tek tražio. Sledeći put (ako ga bude bilo) bez rolera ne idem. Nije loše poneti i padobran radi jednostavnijeg prelaza sa sprata na sprat.
Preporuka.
dragan7557 dragan7557 16:30 09.11.2007

Re: bas lepo

skroz povrsno. bas kako volim.
i preporucio sam.


A,ti kao arhitekta bi mogao umesto da se dernjaš protiv favele u Bg (kod Bobića) da projektuješ novi centar Srba
Delta village na mestu favele.
adam weisphaut adam weisphaut 13:53 09.11.2007

Kosmicka (ne)pravda

PS London-U istom tom Pressu lepo piše Ne postoji govor mržnje, pitajte VS SAD -rekao Šešelj

Ih bre, steta sto nisu pitali Seselja u Nirnbergu, onaj Strajher ne bi dobio vesanje. Nepravda pa to ti je
Jelena Milić Jelena Milić 14:17 09.11.2007

Re: Kosmicka (ne)pravda

druga linija odbrane--sedela sam za kompom sila sam, pitali me advokati cija sam.....
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:57 09.11.2007

Radnje pune, a kupaca nigde

I sva roba ista, dal' je iz Kine, a jeste; da'l je u butiku, ili prolazu, sasvim je irelevantno. Kina izvozi sve, ne uvozi nista, bar ovde u Americi. A valjda je i kod nas slicna situacija...kinesko-srpsko-rusko-turska-you name it-mafija funkcionise kao sat. Narod je odlepio. Spremni, stoje u redu za sredinu 21-og veka, narod u koloni, kao u Metropolisu i ceka na red....Sve je isto, samo je pao zid i ima malko vise ljudi.
Unfuckable Unfuckable 14:32 09.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

Radnje pune, a kupaca nigde...EVO REŠENJNJNJNJA



..shodno tome, a i umjetno stvorenom gustinom prometa oko pomenutog monumenta Prvobitnoj Akumulaciji, blizu sam zaključka da je na redu deal-sa-nekim- da svi autobusi gradskog nam prijevoza imaju prolaziti kroz glavni hol pomenute novotvorbe sa stajalištem u prizemlju & na prvom spratu, a sve zarad dobrobiti, osveštenja & opskrbe putnika - (potencijalnih kupaca) - koji nisu kupci, ali bi, možda, želeli biti - no još nisu toga postali svesni - robom koja nije jeftina ali je zato preko nepotrebna istima.
vesna75 vesna75 15:05 09.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

U bre unfuck al' si ti neki protivnik shopinga. Samo preskupa i nepotrebna stvar popravlja raspoloženje, kakva mi je radost ako kupim nešto korisno a još i jeftino. Pihhh. Spremam se za u hodočašće u Delta City.
Unfuckable Unfuckable 15:21 09.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

U bre unfuck al' si ti neki protivnik shopinga.



naprotiv ...oduševljen sam domišljatošću magova Novog Šoping Poretka koji nemilice ali zato čovečanski, primenjujući nove naučne i empirijske - gsp - metode pune holove velezdanja znojnim tijelima izbezumljenih pogleda & fijuk-praznih novčarki, i koji će na leto vjerojatno ali zato moguće "malo" promijeniti i tok Save edabi vaskoliki čamdžija & koopach mogao takođe uploviti u sigurnost & obilje - velebilje Delta Harbour-a.
Razmatra se i ideja da se ulaz na legendarni ali zato vaskoliki buvljak premesti tj locira na ulaz DC-ja
vesna75 vesna75 15:29 09.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

Nemoj Buvljak primicati, molim te! Samo šareno, mirišljavo i udaranje po ušima...
Unfuckable Unfuckable 15:36 09.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

Samo šareno, mirišljavo i udaranje po ušima...



..naravno ...al protok tijela & novčarki je bitan i mora se kontiniurano obezbijediti
Takođe je aktualna ideja da se sve ekskurzije imaju odvijati u prostorijama Delta City Fun Security House , radi bolje bezbednosti pokolenja & njihovih skromnih ali malenih novčarki
vesna75 vesna75 15:47 09.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

..naravno ...al protok tijela & novčarki je bitani mora se kontiniurano obezbediti

Nema šta da se trude, dolazimo same, što se kaže ko muve na g....
Unfuckable Unfuckable 15:55 09.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

dolazimo same, što se kaže ko muve na g....


Strategijski domišljat, ali zato iskusan pogled na situaciju daje mi za pravo kada pomislim da svačija novčarka ima dno...daklem - potrebno je obezbijediti kontinuirani mimohod novčarki or lisnica...zato je u toku ugradnja Detektora Praznih Lisnica koji diskretno dojavljuju & ukazuju Obezbeđenju Priliva na uljeza, tj jedinku sa praznom lisnicom... - ista se neškodljivo ali odlučno i nadasve diskretno uklanja prelivanjem katranom i perjem te gostoispratljivo eliminiše kroz Izlaz ka Buvljaku
vesna75 vesna75 16:01 09.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

Strategijski domišljat, ali zato iskusan pogled na situaciju daje mi za pravo kada pomislim da svačija novčarka ima dno...daklem - potrebno je obezbijediti kontinuirani mimohod novčarki or lisnica...zato je u toku ugradnja Detektora Praznih Lisnica koji diskretno dojavljuju & ukazuju Obezbeđenju Priliva na uljeza, tj jedinku sa praznom lisnicom... - ista se neškodljivo ali odlučno i nadasve diskretno uklanja prelivanjem katranom i perjem te gostoispratljivo eliminiše kroz Izlaz ka Buvljaku


Nisi u pravu, kartica, minus, čekovi, kartica iz druge banke, crna devizna rezerva pa trk do bankomata....
Kad vidiš cipelice svog života, rublje, karmin, suknju, (dopisati po žeji), onda nema prepreka, a minus manji ili veći, u čemu je razlika? A jesi mrzitelj shopinga, vidi ti se.
dragan7557 dragan7557 16:21 09.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

Spremam se za u hodočašće u Delta City.


A ostali u Deltadžiluk.
Unfuckable Unfuckable 01:20 10.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

Kad vidiš cipelice svog života,




..pa hebo zivot ako se cekalo na Delta City da bi smo ugledali cipelice svog zivota, bez uvrede....ali u tome sto si napisala lezi i genijalnost Miskove strategije - pa stoga ja mogu samo da psujem u mraku i besmisleno prezirem redove izbezumljenih sunarodnika željnih ..nečega ispred pomenutog svetilišta koji nastaju već oko 8 ujutro - jer covek samo nudi ono sto gomila zeljna svega zeli...provuce se tu dosta i onoga sto ne zeli, jelte ...al - kad ide june, nek ide i uže...
vesna75 vesna75 08:17 12.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

..pa hebo zivot ako se cekalo na Delta City da bi smo ugledali cipelice svog zivota,

Bilo je već jedno 1000 cipelica svog života, neke kupila, neke nisam. Ženska šala, nisi ukapirao.
Unfuckable Unfuckable 09:58 12.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

Ženska šala, nisi ukapirao.



...nisam ; )))))...slabo kapiram šale ovih dana, espešli žemske ....sad sam nahebo - optužba / dg : mizoginia acuta

Unfuckable The Ne Kapira
copyright by Mungos The Bro
vesna75 vesna75 11:23 12.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde


dg : mizoginia acuta


Hronična, hronična, uhvatilo maha. Odavno sam primetila, nego sve računam proćiće. Terapija shoping u ženskom društvu, najmanje nekoliko sati, i da nam detaljno prepričaš u zasebnom blogu kako je bilo.
A što se tiče ženske populacije u najboljim godinama,nema ideološkog bojkota monopliste kad počnu rasprodaje u šarenim radnjama. A ni dok ne počnu. Da mi promaknu 1001. cipelice mog života, zato što Miško drži 85% ili koliko već tržišta. Nema šanse.
Jelena Milić Jelena Milić 13:15 12.11.2007

deltADZILUK

smejem se ceo dan
Unfuckable Unfuckable 22:37 12.11.2007

Re: Radnje pune, a kupaca nigde

Odavno sam primetila, nego sve računam proćiće. Terapija shoping u ženskom društvu, najmanje nekoliko sati, i da nam detaljno prepričaš u zasebnom blogu kako je bilo.



...znači, sledeća tema biće kratka horror priča, koliko vidim.... : (((((((((((
Djole Djole 14:01 09.11.2007

Lengvidz

Sto rece jedan cirkularni mail - nista bez lengvidza. Ja sam se ipak snasao u ovom modno-trzno-politicko-lingvistickom koktelu, ali mi samo jedna stvar nije jasna:

CICIGUZ

Was ist das?
Jelena Milić Jelena Milić 14:14 09.11.2007

Re: Lengvidz

krpica nekvalitetna ....los pamuk, los kroj, losa sintetika, a jos ti i ne treba najcesce al kupis.......top shop / teranova look ako mene pitas npr...samo sto u nanino vreme nije bilo top shop al je ciciguz sveprisutan
Djole Djole 14:29 09.11.2007

Re: Lengvidz

Ah zo ... nista bez ciciguza.
Zahvaljujem.
glodur glodur 14:21 09.11.2007

Pod uticajem

Biće da si ipak malo bajasd, što bi mladi rekli, celom ovom kampanjom protiv delte i miškovića. Možda bi ti roba delovala kvalitetnije, raznovrsnije, pristupačnije... da je investitor tržnog centra bio neki austrijsko-francusko-izraelski konzorcijum, na primer.
Jelena Milić Jelena Milić 14:48 09.11.2007

Re: Pod uticajem

a neee....kad je moda u pitanju i spoing tu sam nepotkupljiva....sto nema veze sa mojom kupovnom moci naravno :)

drugo, ja sam mondijalista, ne pravim razliku izmedju naseg i stranog kapitala.....dakle, hi i am jelena i shop in zara u bgd ikoa znam cija je, iako znam da je skuplja nego vani


ali dogorocno gledano dakle, moje srce i lova, a ne moj glas, idu gap, HM, ili no name high end kinesko-kolumbijsko-marokansko-somalijsko-tajlandsko-meksickoj robi ....u mestima poput Lumansa i Century 21
glodur glodur 15:06 09.11.2007

Re: Pod uticajem

Cela istina, nije važno čije je,važno da mi se sviđa! A i rusi,ruku na srce,nemaju te neke brendove :)
Taska Dana Taska Dana 15:36 09.11.2007

Mishkov shit-y

Alfa, beta, gama , delta......yyyyyyy...........

Shitizeni u delta shitiju shetaju....

MilutinM MilutinM 16:38 09.11.2007

I ja overio

Navukla me kćerka. Dobra je, zaslužila da istrpim. I dobro sam prošao. Cura dobila svoju prvu kožnu jaknu (baš se i meni svidja) za 7.500 dindži (98 evra, valjda).

Najtužniji utisak na mene ostavili su natpisi "fitting room". Mislim: kabine za probanje robe. Neizmerna je količina pomodarstva koju pokušavamo da ugradimo u svoje živote.

A ono što mi najviše upada u oči je kombinacija "onih što moraju da kupuju najskuplje + onih koji moraju da odbleje barem par sati dnevno" sa "onima koji dodju jednom nedeljno da napare oči i onih koji dodju jednom dnevno da se malo ugreju".

Ostalo uobičajeno. Čini mi se da ništa nije veće od Merkatora (novog; da ne pričam o starom), izuzev dodatka tog nekog bioskopa i trećeg sprata sa "američkim boulingom" (kako li ga samo idiot krstio) i pet-šest restorana brze hrane. Restoran u Merkatoru je tri put bolji od svih njih zajedno.

Samo, sada će ovi iz gorepomnenute kombinacije da predju iz Merkatora u Delta Šiti.

Dok se ne pojavi neko još noviji...
omnispacer omnispacer 19:08 09.11.2007

Re: I ja overio

Najtužniji utisak na mene ostavili su natpisi "fitting room". Mislim: kabine za probanje robe. Neizmerna je količina pomodarstva koju pokušavamo da ugradimo u svoje živote.

Pa, Milutine, kako ne vidis?! To je put Saveta za brendiranje srbijice!
asterix asterix 20:32 09.11.2007

Bice nam do jaja

Svi beogradjani ce raditi kao prodavci u buticima kad se zavrshi i Ck i Delta planet, oni jachi ce ih obezbedjivati a penzioneri ce nocu spavati u njima. Subotom uvece cemo moci da nosimo stvari koje su ostale na rafovima ali pod uslovom da sakrijemo etiketu a onda ponedeljak nazad u svoje krpe.
jesen jesen 23:28 09.11.2007

To Jelena

Isplati se sa Rajan Erom za 84 E u Dablin na jedna dan.
..ee..a ko da ti da vizu za jedan dan....i od kada Rajan radi kod nas....preporuka za tekst....Moram priznati da si me malo smorila sa onim analiticnim i ooozbiiiljnim tekstovima pa sam prestala jedno vreme da te citam...Ne mislim da je ovo neozbiljno...dapace...samo mi odgovara ovaj "lagani pristup problemu"....btw..ja bila pre neki dan u Zari i gledala neke dukseve ya sina, kad ono..made in Bangvades...pa neka Tunguzija....ja se nesto mislim koliko li ti mucenici sto to proizvode zaradjuju po satu....koji je njihov deo od tog duksa....
Dexter Dexter 21:22 10.11.2007

bio

Guzva do jaja, ko da dzabe dele. A i kupuje se kol'ko vidim, mahom na ponizenjima.
Stvarno se zapitam sta je ovaj narod jeo dok nije bilo megamarketa.
Osim KFC-a nema novih stranih fast food-ova, tu je "Daff" i jos samo fali "Cobanov odmor" :)
Cujem ovog meseca treba da se otvori neki novi(francuski navodno?) Shopping Mal ne znam tacno gde...
Sta reci, u Budimpestu se jos (mesec dana) moze bez sengena..:)
ceda_urosevic ceda_urosevic 03:30 12.11.2007

Cija je ZIRA?

ugao Cvijiceve i Ruzveltove?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana