Profesor doktor Belojević nije alav

gogibel RSS / 25.06.2009. u 08:23

Nisam bio obavesten o tekstu "Alavi profesor dr Belojevic" objavljenom na blogu 92 od strane g. Nebojse Spaica dana 5. juna, pa nisam mogao da odgovorim. Dakle, nije bilo "Auditur altera pars". Ali, istine radi, reci cu svoje misljenje, ali bez uvreda i kleveta, kojima obiluje navedeni tekst! Idemo redom:

 "Alavi profesor dr Belojevic" - Teska uvreda! Moj advokat razmatra elemente za tuzbu po cl. 170 KZ

"uzeo 5.800 dinara" - Kleveta! Ja ne uzimam nista od pacijenata Forumlab laboratorije, g. Spaicu! Tu radim po Ugovoru o honorarnom angazmanu uz Saglasnost Medicinskog fakulteta u Beogradu, gde sam redovni profesor, pri cemu mi se uplacuje na bankovni racun mali deo uplacene sume, posle odbijanja poreza i dela koji pripada Laboratoriji. Poreski sam obveznik koji nikome nista ne uzima!

"demonstrirao je da su mu novci važniji od pacijenta i profesionalnosti"- Kleveta! Moj advokat razmatra elemente za tuzbu po cl. 171 KZ

"njegova poliklinik Forumlab" Kleveta! Forumlab nije moje preduzece! Informisite se cije je, g. Spaicu, pre nego sto objavljujete neistine na blogu B92.  

"prima laboratorijske rezultate samo iz sopstvene laboratorije" Neistina! Forumlab Savetovaliste za dijetoterapiju prima sve rezultate, ako su vec uradjeni. Ako nisu uradjeni, onda savetujemo nase rezultate, da bi bili uporedivi pri ponovnim pregledima, jer naucno pratimo efekte dijeta! 

"nije se izvinio, još me i popreko gleda što ga ne čekam u stavu mirno" Mislim da sam se izvinio za 20 minuta cekanja, ako nisam onda se sada izvinjavam! Ali sam siguran da Vas nisam popreko gledao g. Spaicu, jer to nije moj obicaj i ja nisam oficir, da bi neko predamnom stajao u stavu mirno!

"Prvo, kao da izvodi neku tešku vradžbinu nedostojnu neposvećenih smrtnika, izračuna na nekom sajtu neki procenat" Omalovazavanje strucnog rada! U modernoj dijetetici i medicini se koristi kompjuterska tehnologija i internet, malo se ili nista pise po papiru. Nije "vradzbina" i nije "neki procenat na nekom sajtu" vec percentil BMI za decu u odnosu na visinu, tezinu, uzrast i pol deteta, softverom CDC.

"on se ljuti, na ivici uvrede, kaže »Gospodnine, za izračunavanje ovog indeksa nije važno da li je potkolenica kriva«" Nikad se ne ljutim na pacijenta, sta god mi govori, osim ako me vredja! Pri merenju visine ne koriguje se vrednost u odnosu na to da li su noge krive, da li je kicma kriva ili da li su tabani ravni. To je jednostavno antropometrijska specificnost koja se ima u vidu, ali se korekcije ne vrse!

 »Prepisaću dijetu, ali moraće da uzima dodatke, proteini i belančevine, imamo ih mi, evo i da je registrovano, to je najvažnije«. Kleveta! Nikad ne govorim pacijentima da nesto moraju, vec ih savetujem sta po mom misljenju treba da uzimaju. Forumlab nema nikakve preparate, jer za to nije registrovan!

 "Pa još kaže da će Ognjen još mnogo da raste, ne priznaje što su ortopedi, na osnovu snimka i stepena nekog okoštavanja neke hrskavice rekli da neće, ne znaju oni, nego on, u ordinaciji gde se meri krojačkim santimetrom" Omalovazavanje strucnog rada! Ognjen ima 13 godina i bavi se odbojkom. To su cinjenice na osnovu kojih sam izneo misljenje da rast kod njega nije zavrsen. Nije tacno da ne priznajem sta ortopedi kazu o tome, vec iznosim misljenje, g. Spaicu. Traka za merenje je instrument za merenje, a ne "krojacki santimetar"! 

"a o dijeti ni reči, samo o vitaminima i dodacima, ne morate vi, al' ja sam univerzitetski profesor, ja stojim iza ovih preparata i ovih vitamina" Nije tacno da nismo razgovarali o dijeti g. Spaicu. Razgovarali smo i to detaljno, Ognjen je pitao a ja sam razjasnjavao i ukazivao mu da ce slatkise morati da zaboravi"

"sestra mi pre 20 godina radila neku tezgu za tu firmu što pravi vitamine, negde u svetu, i pričala mi da su oni pre sekta, nego kompanija, on kaže ne zna, al od pre deset godina uzeo ih UCLA, pa tamte-vamte, pa neki nobelovci su tu" U pitanju je najuglednija svetska firma za proizvodnju dijetetskih suplemenata "Herbalife Int. of America" u cijem naucnom odboru je Prof Louis Ignarro, laureat Nobelove nagrade za medicinu iz 1998." Ova kompanija ima visoko kotirane deonice na njujorskoj berzi g. Spaicu, nadam se da znate sta to znaci u ekonomiji! Po mom misljenju njihov mineralno.vitaminski suplement F2 je najbolji na srpskom trzistu, jer se jedini pije tri puta dnevno i omogucava ujednacenu apsorpciju iz digestivnog trakta u toku dana!

  "A ja sam profesor univerziteta, ja ću da potpišem ovu dijetu, evo, i potpisa, a na memorandumu Medicinskog fakulteta, ko da sam tamo bio, a ne u toj fensi ordinaciji, odmah tamo, iza Hrama, nema eksluzivnije" Univerzitetska profesura je javna funkcija g. Spaicu, ja se nje ne stidim, naprotiv!  Ja sam zaposlen na Medicinskom fakultetu i iskljucivo na tom memorandumu sve pisem! U Forumlabu radim honorarno, g. Spaicu, ja nisam njihov zaposleni, pa prema tome i ne pisem nista na njihovom emorandumu! Koliko se secam, vi ste mi se predstavili g. Spaicu kao profesor FON-a, ali tek posle 10 minuta zadrske! To je krajnje neobicno! Profesori univerziteta se odmah predstavljaju, to je akademski obicaj!

 "E, moj doktore, ovog posta verovatno ne bi bilo, a Ognjen bi pio vaše proteine, samo da ste se izvinili što kasnite. Oni koji me znaju, znaju i koliko to mrzim" Mislim da nije toliko vazno g. Spaicu, sta vi mrzite, koliko je vazno da Vas sin dobije medicinski tretman koji ce koristiti njegovom zdravlju. Sve sto sam Vam preporucio za Vaseg sina, ucinio sam u najboljoj nameri i u skladu sa svojim znanjem i iskustvom! Ne, nisam alav, jer vozim auto star 20 godina i zivim u zajednickom dvoristu! Zivim od svog rada i ne bavim se vredjanjem i klevetanjem ljudi, ko god da su!

Ustajem u zastitu svog imena i ugleda svoje profesije!

 

Prof dr Goran Belojevic, redovni profesor Higijene, Medicinski fakultet u Beogradu

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana