Dacia Logan - dve godine kasnije

ns.momak RSS / 10.11.2008. u 10:18

Pre dve godine sam kupio Logana. Imao sam očekivanja da je to najbolji auto za te pare. Takvi su bili natpisi u štampi. Opredelio sam se za Logana u odnosu na Zastavu 10 zbog većih dimenzija za iste pare.

Nakon šest meseci sedište vozača je krenulo da škripi prilikom sedenja. Bio sam u servisu, jer to je i dalje garantni rok. Oni su ne znam šta uradili i bilo je u redu par dana a onda je opet škripalo ali sam shvatio da nema tu rešenja.

Kad je auto na neravnom drumu nešto skakuće i klopara u vratima, kao da nešto sitno nije pritegnuto. 

Prvog leta  sam počeo da koristim klimu. Nakon par nedelja počela je da bude bučna, kao da se trese i reaguje buka na promene brzine i gas. Bio sam u servisu gde su zamenili freon, pritegli i ne znam šta još, ali nakon par dana opet. Opet sam bio u servisu i opet ista priča. Ovog leta sam bio i po treći put u servisu zbog bučne klime čija buka reaguje na gas i promenu brzine i opet ista priča, nakon par dana isto.

Proletos su me putem pisma obavestili da je tokom proizvodnje načinjen propust u antikorozivnoj zaštiti i da mi nude besplatnu doradu propuštenog. Lepo od njih što nude besplatnu doradu, Zastava se toga ne bi nikada setila, ali ipak, bio je propust u proizvodnji. Otišao sam i uradili su.

Ovog leta sam video i da je manžetna menjača brzina odvojena od podloge. Pitao sam u servisu može li se to srediti i rekli su mi da je nova manžetna oko pet hiljada, zaboravio sam tačnu sumu. Razlog je neka plastikica koja se otkinula. Imajući u vidu pet hiljada dinara i tu malu bezveznu plastiku, sam sam tamo uglavio neki presavijeni karton i pričvrstio manžetnu menjača za podlogu.

Pre neki dan sam saznao da mi ne radi svetlo za rikverc. Pogledao sam, sijalica je u redu i osigurači, ali ostaje da se vidi šta je. Inače, garancija je istekla pre par dana.

Možda sve ovo i jesu sitnice, ali kad date devet hiljada evra koje ste jedva skupili za nov auto, onda i očekujete nov auto, koji će biti potpuno ispravan bar nekoliko godina. Mislim da ako ste skupili tih devet hiljada, pozajmite ili nađite još dve hiljade i kupite nešto proizvedeno na zapadu ili dalekom istoku.

Samo sam hteo da potencijalnim novim kupcima ukažem sa čime da računaju ako kupe ovaj model. Možda drugi vozači Logana i nisu imali ovakva iskustva, možda jesu, ali eto ovakvo je moje iskustvo. 

Hvala na čitanju. Molim Vas za Vaša iskustva. 

Tagovi



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana