ČETIRI GODINE OD TRAGEDIJE U TOPČIDERU-STOP ZABORAVU

Jelena Milić RSS / 04.10.2008. u 14:20

 

                                   RODITELJI U CRNOM

                       Saopštenje za javnost, Beograd 4.10. 2008. 

     ČETIRI GODINE OD TRAGEDIJE U TOPČIDERU-STOP ZABORAVU

Prdedstavnici udruženja roditelja, rodbine i prijatelja civila i vojnika postradalih od devedesete naovamo pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima - RODITELJI U CRNOM će se  sutra, 5. oktobra 2008. u 11 časova okupiti ispred ulaza u kasarnu Karaš u Topčideru gde su pre četiri godine, služeći redovni vojni rok,  nastradali gardisti Dražen Milovanović i Dragan Jakovljević.

 

Potpune istine o njihovoj pogibiji još uvek nema. RODITELJI U CRNOM podsećaju ovom tužnom prilkom i na  slučajeve vojnika poginulih  tokom služenja redovnog vojnog roka u kasarni Sinkovac u Leskovicu, u sličnom vremenskom periodu i pod, takođe, još neutvrđenim okolnostima. 

 

RODITELJI U CRNOM pozivaju javnost u Srbiji, medje, civilni sektor i druge da ne ispuste iz vida  razmere odugovlačenja i opstrukcije sa kojom se roditelji i pravni zastupnici poginlih vojnika suočavaju u svojim naporima da dođu do istine. RODITELJI U CRNOM će nastaviti  da opominju sve  relevantne državne organe, koji u to više nema sumnje opstruiraju istrage i druge radnje,  da počnu da obavljaju svoj posao u skladu sa propisima a ne sa potrebama onih kojima puna  isitna o pogibijama nije u interesu.

 

 



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana