Predstave subotom uveče

Jelena Milić RSS / 27.05.2008. u 11:31

PS Ovo je post  o knjizi Predstave subotom uveče autora  Muzafera Čaušija, (kome piše da je radio i ko politički tehničar!, nemam pojma šta je to al oću i ja) samo što ne bih ja  bila  ja kad ne bih napisala  intro od pola sata. U atačmentu su, zahvaljujući ljubaznosti autora i tri priče iz knjige po mom izboru  koje vam toplo preporučujem: Bosna expresom, Ambasadori i Bodovna lista. Pročitajte i naslovnu priču, mene je podsetila na Once Upon Time in America;) i onog klinca što je pojeo kolač.

Kad god treba da dobijem grip ili nešto slično, ja se odbijem od nes kafe, i to mi je odmah znak da će nešto da me obori. Čim mi se posle par dana konačno pripije kafa, znam da sam na putu da ozdravim. 

 Kad god sam pod stresom ja jedem ko luda. Celog života zavidim onima koji prestanu da jedu kad su pod stresom.  A  pretežno sam pod stresom.  To mi je skoro pa normalna životna okolnost. Plus sam i žrtva  svih globalističko/imperijalističko/konzumerističkih stereotipa, pa  sam manje više,  na dijeti od januara 65. Čitam  ovde na sajtu da žena provede desetak godina u proseku na dijeti. Po toj računici ja na grbači već nosim četiri sretnice čiji sam  prosek ja izvukla. Kad smo kod tih kalkulacija, nekad se pitam koliko bih kg imala, a ponekad i da li bih uopšte postojala, kad bi mi se oduzelo svo salce i ostalo u šta je otišao  sav sladoled koji sam  u životu pojela. Jednom sam imala živu debatu  sa pokojnim premijerom oko toga da li ćemo mršaviti dva puta brže ako budemo držali dve dijete istovrmeno. Okolina nije shvatila zazanje, al ja ću tih par minuta neformalnosti i intimnosti pamtiti dugo.  

Ima perioda i kad mi se na Adu ne ide. I kad mi se muzika ne sluša. Ne često, ali naiđu.  Sa čitanjem je, dočim, stvar različita. Volim da čitam više  nego i da pišem, što znam da će nekima ovde biti teško da poveruju. Čitam i kad sam potopuno OK i kad sam u totalnom autu. Na sreću, još nisam, i nadam se da neću, doći u situaciju ili fazu da neću imati volju da čitam. Šta, to je već druga priča.  Trešerka sam živa ponekad, al umem i da ubodem. I da mi se svidi ono što se hvali ili preporučuje, ili da nađem ono što meni prija, što mi odvuče pažnju, preseli me, natera me da posle razmišljam o stvarima i situacijama o kojima možda i ne bih. Neretko  mi se svidi  išto javnost popljuje.  

Selidbu sam preživela  zahvlajujući Miliću, blogu, ali  i  Džonatanu Frenženu i Kormaku Mekartiju i dobrom mi starom Daglasu Koplandu i još nekima. Otkrih lika Chad Kultgena i knjigu mu The Average American Male. Lotta fun.  I dok sam preturala  parlalelno po kutijama sa zimskim stvatrima, drndalicama iz dečijih soba,  foto albumima i kesama sa nerazvijenim filmovima ( ima li perioda kad ste više švorc nego posle godišnjih odmora i post bračnih porodičnih putovanja?) prebirala sam i po  The Tales of American Life-edited and introduced by Paul Auster ( In association with NPRs Weekend All Things Considered), majke mi, ko što neki naprave pauzu pa zapale.

fish_1.jpg

Nekako mi istovrmeno padne pod ruku i knjižica- zbirka priča,  Predstave subotom uveče ulcinjskog autora Muzafera Čaušija. Mali tiraž, nisam sigurna i dal može da se kupi u Beogradu.  Za sada bar. Šta da vam kažem, stukla sam  je a da nisam ni po Nirvanu ( porodičnu naravno) trknula do dragstora. Baš mi je sela. Defintivno mi je hit Selidbe 08! U sred ovog haosa od neverending storija zvanog otpakivanje, dok sam prebrojavala koliko sam  se puta do sad selila. U Tuzli dva puta, iz Tuzle u Jajce, prvo tamo vamo u neki tranzicioni stan gde su moji otišli, pa u novu veliku gajbu. Pre toga kod ćaleta u Cavtat, gde je radio, tamo vamo. Pa tri puta po Bgd dok se nismo uselili u kuću od moje prababe. Pa onda serija osamostaljivanja od Mirijeva, VIA NBG i Voždovac, back to Mirijevo, pa,...Dorćol više puta sad već, sa još jednim brejkom na NBG. Spominjem ovo jer su priče u knjizi i o životu u malom gradu, primorskom, a imala sam  par sezona odrastanja i u Cavtatu, i o odlascima na studije u veće gradove, o povratcima, o susretima i kratkim vezama ljudi iz velegradova i tih malih mesta, baš me je nekako udarilo. Pa još kad baja napiše da je DJ u nekom disku tri puta pustio Paloma Blanku! Uh, hotel Epidaurus u Cavtatu mi se odma ukazao! To je ono gde idete pre nego odrastete ( cc 15) i osvojite Albatros i Croatiu. A the Taliban ionako ne kapiraju kad sister i ja same padnemo u sevdah na Plaomu koju smo, između ostalog, narezale na CD za njih i koji se zove muzika koju smo nas sve slušale kad smo bile ko oni!  

Priče idu pitko, sa blagom ironijom i lepim humorom. Napisana na živahnom  Crnogorskom, whatever, puna divnih meni nepoznatih reči i termina o nazivima riba i ribarskih alata! I pored njih, Muzaferov  jezik odlično  rauzmem i odmah poželim da ponovo vidim Adu Bojanu, Veliku plažu i Kamen Mali i Skojevsku ulicu,  i Banja Luku kad već vodopada u Jajcu  više nema. Muzafer, inače,  piše i na Albanskom. Pisala sam vam već o knjizi Twins Falmurija Koha e Shegas, al taj prevod na "naše jezike" plus Engleski je još pending. Juče sam držala predavanje skupini mladih iz Srbije i sa Kosova, u okviru odličnog projekta  Youth Dialogue Preogramme (pisaću o tome detaljnije uskoro)  i vidim da  učesnici malo znaju o contemporary  kulturnim dešavanjima jedni drugih.  A pomoglo bi dijalogu, čini mi se. A dijalog nam je preko potreban

 

No, ovo dalje nije prikaz knjige iz te perspektive. Uopšte ne.  Meni su skoro sve  Muzaferove priče odmah stvarale slike, vrlo žive  slike  u glavi. Omiljena mi je, možda, ona o klincu koji čeka Politikin Zabavnik, i kome je ta jedna trafika i sve oko nje priličan centar kulturno-informativnog života! Ja sam svoju u Tuzli, falabogu, mogla da nadgledam sa terase! Podsetile su me priče i da se seksaju i debeli i mršavi i neskockani a ne samo  ribe iz VOGUE i baje iz Premijer lige. Poturiću je bratu Savi čim je uzmem natrag od Dejana Stankovića.

 Podsetile su me na nedostižne i težedostižne frajere iz Cavtata. „Ambasadori u belom“, kako sebe u knjizi zovu  konobari iz odvratnih ogromnih socijalističkih hotela u Ulcinju! I sad kad gledam Strahinjića Bana i devedesetih dok sam  još gurala kolica, sećala sam ih se kao vrednih i pravih frajera, i kunem vam se, brat Sava ima da odradi svoju turu u Sunsestu ili Staroj Hercegovini vrlo skoro. A ne da mu uzor budu oni što su bembare poštenim radom stekli za pola sata.

 nude.jpg

Odmotao mi se film i o sličnostima i razlikama turista koji su dolazili u Ulcinj i Cavtat.  I o nekim svojim rečima koje nisam  rekla i gestovima koje nisam uradila.... A trebala sam. Da li sam?  

Odjednom sam se našla na kraju, tužna što nema još,  a da nisam ni  provalila da su priče jednog momenta skrenule ka starenju, ka srednjem dobu, ka podvlačenju crta. Ka pecanju. Ka životu u malom gradu. Ka onome gde sam i ja sad.

  Često sam se raspravljala o terminima laka književnost i lake note. I o blokbasterima.  Šta je pa Mocart! Muzika miliona. Volela ja big time rane radove Mome Kapora. Jedva čekam koncer Hulija Iglesijasa. Meni je veća umetnost ubosti zu žicu, nego neku  tržišno-kulturološku nišu. Zato mi se, između ostalog, nije svideo uvod za knjigu koju je napisao A.  Nikolaidis, koga ponekad, inače, rado čitam. Kao da joj je „pravdao“ tu lakoću koju je, u stvari, vrlo teško postići. Teba znati.  

Šta ti je blog! Milina. Direktno novinarstvo-direktno sve. Nisam književni kritičar a mogu i imam gde da pišem o knjizi koja mi se svidela. A imam  i kome.  Zahvaljujući ljubaznosti autora, evo vam kačim tri priče po mom izboru. Uživajte i vi. A ja polako da gledam gde ćemo na more. Atkins ili sautbic ili UN..pitanje je sad.

 Hm, šta da pustim.....A dal sam ja nekom bila trojka....    Ma, krivo je moreeee

Još vas nisam dotukla? O More, Moreeee

 

samo još da nadjem i Drugi način i Stari grad

ne znam kako vi al ja se ludo provodim;)

Atačmenti



Komentari (53)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Budimac Budimac 12:21 27.05.2008

Hvala

lepe su mu priče
Jelena Milić Jelena Milić 15:36 28.05.2008

Re: Hvala

da, jesu. ja danas od gospodara vucica uzasa ...sela da citam nanovo
zuti semafor zuti semafor 12:41 27.05.2008

jedan predlog(molim,prenesite)

A pomoglo bi dijalogu, čini mi se. A dijalog nam je preko potreban.
..............................................................................................................................

za pocetak,nek Albanci poprave srpska groblja koja su urusili do neprepoznavanja.Mislim,da bi ovo mnogo vise doprinelo dijalogu,i medjusobnim odnosima.
Jelena Milić Jelena Milić 12:43 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

ok, naravno nek se poprave sva urusena groblja.

a neka masovna poseta batajnici?
Atomski mrav Atomski mrav 12:46 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

I jedno i drugo. Ali, nažalost, biće ni jedno ni drugo... :(
zuti semafor zuti semafor 12:47 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

a neka masovna poseta batajnici?

zasto?jel tamo ima fabrika perja?
Jelena Milić Jelena Milić 12:48 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

od nas zavisi

al ajde atomski i zuti, napravicu poseban post o tome seminaru i utiscima, da ne trolujemo ovo je o muzaferovoj knjizi post
zuti semafor zuti semafor 12:51 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

muzaferovoj knjizi post


kakva ludost!

reklamirati nekog kosovskog pisca,u trenutku kad na mitrovackom groblju nema nijednog neporusenog spomenika.naravno,albansko groblje u srpskom delu,stoji netaknuto.
Jelena Milić Jelena Milić 12:52 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

zuti,
ja cu ovaj vas komentar ostaviti kao primer i opomenu, molicu supermoda da ga ne brise, kao primer koliko nam DIJALOG umesto ovakvih bednih provokacija UPRAVO TREBA, ali cu vas ja nadalje brisati nastavite li ovako da se ponasate
Atomski mrav Atomski mrav 12:54 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

Mene i gosn. žutog semafora molim ne trpati u isti koš. Nemam ništa protiv njega ali ja sam na ovom blogu isključivo samostalan i inokosan...
Jelena Milić Jelena Milić 12:54 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

kakav bezobrazluk u nedostatku drugih dokaza

jel vi to znate sta muzafer licno misli o skrnavljenju pravoslavnih grobalja?

nebitno je naravno za ovu nasu neuspelu raspravu sto niste ocito nista ni procitali, nit ste uvideli da je muzafer iz crne gore, al ajde....i

zuti semafor zuti semafor 12:54 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

Jelena Milić
zuti,
ja cu ovaj vas komentar ostaviti kao primer i opomenu, molicu supermoda da ga ne brise, kao primer koliko nam DIJALOG umesto ovakvih bednih provokacija UPRAVO TREBA, ali cu vas ja nadalje brisati nastavite li ovako da se ponasate

o.k.samo jedno pitanje.nije li povokacija,da se pravis ovde kao da se nista ne dogadja dole?

ne moras da odgovaras,vise ne dolazim na tvoj blog.


p.s.

srami se.
Jelena Milić Jelena Milić 12:55 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

atomski,
izvini, u pravu si
Atomski mrav Atomski mrav 12:56 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

Ipak obriši čitavu ovu "diskusiju". Posvetimo se pričama i pričama o pričama...
Jelena Milić Jelena Milić 12:57 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

dvoumim se,..jer ovo postaje PRICA O NAMA

Atomski mrav Atomski mrav 13:09 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

Skoro svaki post postane takav... kao onaj što je napisala JT.
Gorio Gorio 14:40 27.05.2008

Re: jedan predlog(molim,prenesite)

dvoumim se,..jer ovo postaje PRICA O NAMA

Sve su priče, priče o nama, na neki način.
Pročitao sam Grudvu u stomaku, lepo, kao da sam je odgledao a ne čitao.
Odlazim po ostale.
Hvala.
Dušan Gojkov Dušan Gojkov 19:37 28.05.2008

Bezobrazluk i neobaveštenost

Gospodin Muzafer Čauši, regionalni urednik Balkanskog književnog glasnika za Crnu Goru nije kosovski pisac. Čovek živi u Ulcinju. I, čak, po sopstvenom priznanju, ne zna toliko dobro albanski jezik da njegove priče sa srpskohrvatskog profesionalci moraju da prevode na "njegov maternji jezik".
Balkanski književni glasnik je ponosan što ima ovakvog saradnika, i ponosno najavljuje da će objaviti i srpsko izdanje knjige g. Čaušija, čim nađe za to potrebna sredstva (trenutno nam nedostaje oko 250 evra, ne više).
Ako želite da komentarišete njegovo pisanje - izvolite.
Ali, ako u bilo čiji literarni rad, samo zbog toga što pisac pripada ovoj ili onoj naciji ubacite rušenje grobalja, paljenje crkava, džamija, Vukovar, Dubrovnik, Srebrenicu, bombardovanje Beograda 1999... Gde ćemo dogurati? Onda će Srbi čitati samo Velimirovića i Bećkovića, Hrvati samo... ma, gadno mi je da nastavim dalje.
Fuj.
Izvinjavam se svima koji ne misle da se vrednost literature meri po nacionalnoj pripadnosti pisca.

Dušan Gojkov
AlexDunja AlexDunja 19:45 28.05.2008

Re: Bezobrazluk i neobaveštenost

Dušan Gojkov
Gospodin Muzafer Čauši, regionalni urednik Balkanskog književnog glasnika za Crnu Goru nije kosovski pisac. Čovek živi u Ulcinju. I, čak, po sopstvenom priznanju, ne zna toliko dobro albanski jezik da njegove priče sa srpskohrvatskog profesionalci moraju da prevode na "njegov maternji jezik".
Balkanski književni glasnik je ponosan što ima ovakvog saradnika, i ponosno najavljuje da će objaviti i srpsko izdanje knjige g. Čaušija, čim nađe za to potrebna sredstva (trenutno nam nedostaje oko 250 evra, ne više).
Ako želite da komentarišete njegovo pisanje - izvolite.
Ali, ako u bilo čiji literarni rad, samo zbog toga što pisac pripada ovoj ili onoj naciji ubacite rušenje grobalja, paljenje crkava, džamija, Vukovar, Dubrovnik, Srebrenicu, bombardovanje Beograda 1999... Gde ćemo dogurati? Onda će Srbi čitati samo Velimirovića i Bećkovića, Hrvati samo... ma, gadno mi je da nastavim dalje.
Fuj.
Izvinjavam se svima koji ne misle da se vrednost literature meri po nacionalnoj pripadnosti pisca.

Dušan Gojkov

potpisujem
Dušan Gojkov Dušan Gojkov 13:54 04.06.2008

Nove priče Muzafera Čaušija

Nove priče Muzafera Čaušija u još neobjavljenom novom broju Balkanskog književnog glasnika. Kliknite ovde.
antioksidant antioksidant 13:40 27.05.2008

.

Kad smo kod tih kalkulacija, nekad se pitam koliko bih kg imala, a ponekad i da li bih uopšte postojala, kad bi mi se oduzelo svo salce i ostalo u šta je otišao sav sladoled koji sam u životu pojela.


Gledajuci svog klinca, sve sam skloniji zakljucku da sladoled ide u .... osmeh

Da li se ikad pitas na sta bi licila da nisi 40 godina na povremenim dijetama?

Posmatrajuci muskarce i zene iz svoje okoline, ja bih ovako na nevidjeno sudio - bila bi ista.

Dijeta je (po meni) jako bitan vid samodokazivanja da si jaca od sebe.
Maksa Maksa 13:56 27.05.2008

Re: .

Gledajuci svog klinca, sve sam skloniji zakljucku da sladoled ide u .... osmeh


Gledajući mog klinca, ja sam sve skloniji zaključku da sladoled ide svuda po licu, majici, pantalonama...
Jelena Milić Jelena Milić 14:15 27.05.2008

Re: .

:))))
antioksidant antioksidant 14:23 27.05.2008

Re: .

Maksa
mog klinca, ja sam sve skloniji zaključku da sladoled ide svuda po licu, majici, pantalonama...

To se podrazumeva.



A ja inace i dan danas imam ritam hemijskog ciscenja odela na svaka 2 dana (toliko traje dok se ne pojavi posledica rucka/uzine/sladoleda/soka...). Podstice rad perionica kod mene u kraju
Jelena Milić Jelena Milić 14:25 27.05.2008

to ao

a tek koliko sam gilja mogla da kupim u NY da nisam stucala svu lovu na ovo
Jelena Milić Jelena Milić 14:26 27.05.2008

to maksa ps

gledajuci sebe dodala bih i dupe i butke
Atomski mrav Atomski mrav 14:29 27.05.2008

Re: to maksa ps

Ja neću ništa da kažem :)
antioksidant antioksidant 14:30 27.05.2008

Re: to maksa ps

Jelena Milić
gledajuci sebe dodala bih i dupe i butke

znas kako se kaze..
bolje da ljulja nego da zulja...
ko zna za sta je to dobro. udri po sladoledu i rolerima u kombinaciji i ne beri brige (mozda se svidi onom breginom sto se raspitujes za njega )
vishnja vishnja 14:52 27.05.2008

Re: .

Maksa
Gledajuci svog klinca, sve sam skloniji zakljucku da sladoled ide u .... osmeh
Gledajući mog klinca, ja sam sve skloniji zaključku da sladoled ide svuda po licu, majici, pantalonama...

eeee :)))))

a vidi ovo
kome piše da je radio i ko politički tehničar!, nemam pojma šta je to al oću i ja

kez na licu od uva do uva :)))
Maksa Maksa 14:53 27.05.2008

Re: to maksa ps

gledajuci sebe dodala bih i dupe i butke


Da t' kažem nešto oko toga, dijete i tako to.

Citiram ženu mog drugara:

"Bolje biti sit i debeo, nego gladan i debeo".

Čist Zen.
Brooklyn Brooklyn 17:10 27.05.2008

Re: to maksa ps

Da t' kažem nešto oko toga, dijete i tako to.

Citiram ženu mog drugara:

"Bolje biti sit i debeo, nego gladan i debeo".

Čist Zen.

mozda je njoj lepo, ali sigurno nije lepo gledati u nju. a to je vec stvar pristojnosti prema muzu.
Maksa Maksa 18:03 27.05.2008

Re: to maksa ps

mozda je njoj lepo, ali sigurno nije lepo gledati u nju. a to je vec stvar pristojnosti prema muzu.


To je stvar ukusa i prioriteta, i ja preferiram sportski tip (i ne žalim se - dobro sam prošao u toj podeli), ali lec fejs it - vreme teče u smeru u kome teče, i dođe se kad tad do tačke kada su napori u tom smeru prilično besmisleni. Posle 26. moždane ćelije odumiru i ne obnavljaju se, mast se gomila i kad samo jednim okom pogledaš taljatele u sosu od četiri vrste sira, i posle nekog vremena ostane ono što ostane kad više nismo lepi & mladi. Bog i ja (i Sale vlasnik fitnes kluba Forest u Takovskoj znamo koliko mene fizičkog napora košta da suzbijem efekte loših prehrambenih navika Kako ono kažu - sve što je dobro - ili je nemoralno, ili goji. Postoji tačka kada ću se konačno umoriti i prestati da se trudim, pošto je ROI neprihvatljiv, i to je to.
antioksidant antioksidant 18:15 27.05.2008

Re: to maksa ps

ROI neprihvatljiv

Investment si definisao
Kako meris Return?
ROI je retko kad prihvatljiv za ozenjene/udate
U odredjenom trenutku jednostavno prestanes da juris ono sto nemas nameru da stignes
Maksa Maksa 18:28 27.05.2008

Re: to maksa ps

Investment si definisao
Kako meris Return?


Bravo, pravo pitanje.
Return ima objektivnu i subjektivnu komponentu. Objektivna bi bila - koliko moraš da se trudiš da suzbiješ efekte ishrane, godina, itd. Subjektivna - koliko je sve to tebi važno.

U odredjenom trenutku jednostavno prestanes da juris ono sto nemas nameru da stignes

Da, tako nekako.
Atomski mrav Atomski mrav 08:05 28.05.2008

Re: to maksa ps

"Bolje biti sit i debeo, nego gladan i debeo".

Čist Zen.


Bolje biti mrtav pijan nego mrtav trezan...
Jelena Milić Jelena Milić 09:11 28.05.2008

Re: to maksa ps

a ono bolje 4 mlaka nego jedno ladno?

Atomski mrav Atomski mrav 09:15 28.05.2008

Re: to maksa ps

Misliš, bolje stara baba nego ***** mlada?
Jelena Milić Jelena Milić 09:21 28.05.2008

Re: to maksa ps

aaaa,
mislim bolje vrabac u ruci nego frankurt na majni...a boga mi tako i sps izgleda bolje beograd u ruci nego rep vlada na dugom stapu.....
Maksa Maksa 09:28 28.05.2008

Re: to maksa ps

a ono bolje 4 mlaka nego jedno ladno?


Ili onaj pančlajn: Fata je Fata, al' dvaput je dvaput

Jelena Milić Jelena Milić 09:40 28.05.2008

Re: to maksa ps

uuuu

mislis ono ma svi su homoseksualci samo se nema paraaaaa
Atomski mrav Atomski mrav 09:40 28.05.2008

Re: to maksa ps

aaaa,
mislim bolje vrabac u ruci nego frankurt na majni...a boga mi tako i sps izgleda bolje beograd u ruci nego rep vlada na dugom stapu.....

Pa da, mis'im i u BG ima love, ne mora baš uvek koferče sa evrima od viceguvernera...
Maksa Maksa 09:43 28.05.2008

Re: to maksa ps

mislis ono ma svi su homoseksualci samo se nema paraaaaa


U verziji koju znam kaže se: "eto vidiš Mujo, ima bolan pedera, ali NEMA INVESTICIJA!"

Nekako mi ovo "investicije" zvuči bliže našem kontekstu i složenom društvenopolitičkoekonomskom trenutku.

Jelena Milić Jelena Milić 09:44 28.05.2008

to maksa i atomski

Za razliku od Kana, u Beogradu neizvesnost oko dobitnika Zlatnog Palme još traje.
Svetislav Travica


iz danasnjeg danasa, slatko sam se nasmejala .....dok ocekujem kao maksimum gradjanske/eu opcije u bgd poziv na bojkot kalemegdanske terase...
Maksa Maksa 09:50 28.05.2008

Re: to maksa i atomski

Jelena Milić
Za razliku od Kana, u Beogradu neizvesnost oko dobitnika Zlatnog Palme još traje.
Svetislav Travica

iz danasnjeg danasa, slatko sam se nasmejala .....dok ocekujem kao maksimum gradjanske/eu opcije u bgd poziv na bojkot kalemegdanske terase...


Mislim da je to pravo mesto za Istorijsko Potpisivanje, i izabrano je strateški sračunato:
Kad neko dođe i sagleda situaciju i zapuši nos i kaže "u bre, koliko smradova", ovi uvek mogu da kažu "ma to dun'o vetar pa doneo iz Zoološkog Vrta".

A meni žao onih životinja dola iza desnog zida koje jedine znaju pravu istinu.
AlexDunja AlexDunja 14:09 27.05.2008

odlicno, bro!

i ja sam opsesivni citalac.
svega sto mi dopadne pod ruku

cesto zavrsim i one knjige koje mi se ne svidjaju...
ne znam zasto.
btw, ove su price tople i jednostavne.dobre.
:)
Jelena Milić Jelena Milić 17:35 27.05.2008

Re: odlicno, bro!

tnx gospodjo brate.

nepreteniozne price, zar ne! ja upravo tu nepretencioznost sve vise cenim. u klnjizevnosti, filmu, politici, modi...

Dejan Stanković Dejan Stanković 16:09 27.05.2008

veoma lepa knjizica

bas je fino citam. blagodarim jeleni. a juce me vodila n frusku goru gde su bili zivi srbi i zivi albanci s kosova, mladjih godina, koji su kao dijalogovali a jelena im je pametno zborila. eto.
Jelena Milić Jelena Milić 17:36 27.05.2008

Re: veoma lepa knjizica

hvala tebi na druzenju. simpa onaj pop/iman/whatever sto smo se s njim dijalogovali takodje.

antioksidant antioksidant 17:44 27.05.2008

Re: veoma lepa knjizica

Norcev?
Jelena Milić Jelena Milić 17:51 27.05.2008

Re: veoma lepa knjizica

hotel? da! tu je bio seminar.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 07:58 28.05.2008

...

pa ništa.
kako je napisan blog,
ostaje mi samo da odem
i
da čitam.

p.s.
šta ti sve ne smestiš u jednu priču.
čudo!
Jelena Milić Jelena Milić 09:11 28.05.2008

Re: ...

iskustvo darling iskustvo,
da vidis sta sam sve smestila u 55 m kvadratnih :))
Jelena Milić Jelena Milić 09:40 28.05.2008

ps to sm

nota bene...sastav vlade i dnevnu politiku pritom spomenula u postu nisam :))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana