Gost autor| Kultura| Umetnost

Otvoreno pismo Biljani Srbljanović

bojan ljubomir jugovic RSS / 18.11.2017. u 01:09

Otvoreno pismo Marka Đorđevića upućeno Biljani Srbljanović povodom: Biljana Srbljanović zapušila usta svima koji su zgroženi golotinjom na Bitefu i RTS-u

Poštovana gospođo Srbljanović,

    Da bi sve bilo, kako se to danas kaže, transparentno - na početku priznajem da se često ne slažem sa Vašim javnim istupima. Ali, ne zato što mislim da ste uvek "u krivu", već zbog načina na koji zastupate svoje stavove - poput poruke "aj ne seri" koju ste "stručno" uputili ljudima kojima se predstava Olimp Jana Fabre-a nije dopala.

    Kao i Vi, bavim se umetnošću i obrazovanjem (bubnjar i kompozitor, profesor na Berklee College of Music). Ni za živu glavu ne bih sebi dozvolio da sa Vama polemišem o teoriji antičke drame; Eshil i Sofokle su imena koja poznajem zahvaljujući učenju istorije umetnosti - bez dubljeg uvida (za sada); grčku mitologiju, prethodnicu tradicije antičke tragedije poznajem bolje; iako ne tako dobro (xehasa pola), grčkim vladam dovoljno da bih znao da se na ovom jeziku pesma kaže "tragudi". I tako, kao muzičar, koristeći pesmu, približavam ovaj osvrt na Olimp 24 susednom umetničkom "terenu" na kome se bolje snalazim - terenu kompozicije i poezije.
      Poezija - etimološki stvaralaštvo, a po Semjuelu Tejloru Koleridžu - "najbolji raspored najboljih reči".

    Sve što je u umetničkom stvaralaštvu vredno, odlikuju čvrsta kompoziciona osnova (koja može biti i spontana) i originalni poetski izraz (kombinacija pripreme, istraživanja i nadahnuća). Čitajući Dostojevskog ili Andrića, slušajući Mesiena ili Koltrejna, gledajući Van Goga ili Pikasa, po Koleridžovom receptu, dobijamo najbolji raspored najboljeg što stvaralac u datoj fazi može da pruži: dakle, najviši individualni domet, a u slučaju stvaralaca koje sam izabrao kao primere, najviši umetnički domet.

    Da li od predstave Olimp dobijamo najviši domet ili bar stremljenje u tom smeru?

    U nekim aspektima, da. Fizička i mentalna izdržljivost članova ansambla je fascinantna. Kohezija koju prikazuju na sceni na neki način je impresivna. Ovi aspekti ne mogu proći neopaženo bilo kome ko ima veze sa scenom - koncertnom, pozorišnom, baletskom...

    Gluma? To već zavisi od člana do člana, ali i od (pretpostavljam) rediteljski zadatog konteksta... Uzmimo primer užasnog rastrojstva u koje, u dva navrata u toku predstave (u razmaku od nekoliko sati) "upada" glumica koja prvi put u animalnoj, četvoronožnoj pozi a drugi put uspravna, u nekoj vrsti epileptičnog stanja, ispušta jezive krike, dok joj telo prolazi kroz užasne kontrakcije, trese se i lomi. Ma koliko tehnički, fizički i mentano zahtevno i u prvim trenucima efektno, bespotrebna repeticija čini da gledalac prosto "ogugla", prestajući da prima rastrojstvo (na isti način na koji petparački Holivud i stalni prikazi nasilja u info-medijima odljuđuju čoveka, čineći ga nesposobnim i nevoljnim da se zgražava nad nečim što se, i onako, stalno događa). Teško je gledati nekoga ko, iz svojih dubina iznosi horor agonije duševnih bolova i lomova - koji u konačnici bivaju sasvim obesmišljeni ponavljanjem; na momente, bilo je očigledno da glumica, postajući svesna "prave sebe" dolazi u nedoumice koje prekidaju tok strahote čijim prikazom je "bila zadužena". Ekvivalent u standardnom pozorištu bilo bi zaboravljanje teksta...

    Ako ćemo pravo, jedno strašno drmusanje glave Taska Načića pred "mrtvom" Rahelom Ferari uz urlik "PRESTANI DA SE SMEJEŠ!!!" iz Davitelja, ostaje upečatljivije od produžene (da kažem i prolongirane - eto repeticije koja ubija smisao) agonije u kojoj se i sama glumica na momente teško snalazi.

    Glumac koji tumači Dionisa je čista karikatura - ne samo zbog toga što liči na Bucka Debeljka Prdića (izmišljenog lika iz serije pričica koju pričam svojoj ćerkici pred spavanje), već zbog toga što je, jednostavno, neubedljiv - u pokretu i reči... (doduše, pomalo se razume u bubnjeve, dovoljno da ima m..a da ih na sceni svira, pa kod meni dobija mali plus na keca iz glume :-) ).

    Pretpostavljam da "casting" za predstavu Olimp nije bila jednostavna stvar - mnogi bi se teško odlučili da učestvuju u ovakvoj predstavi, te smo sigurno daleko od najbolje i najupečatljivije glume...

    Kompozicija? Mnogo praznog hoda - nije ni čudo, treba popuniti 24 sata... Mnogo nepotrebne repeticije - nije ni čudo, treba popuniti 24 sata... Pa, Kesić jedva popuni 24 minuta... Ali eto, uspeva, zahvaljujući onima koji kao da se nadmeću u tome kako da mu se, na što više raznovrsnih načina nameste na volej.

    Postoji razlog zašto koncerti traju nekoliko sati u vrh glave... Prag koncentracije publike i izvođača...  Prezasićenost koja obesmišljava... Brže, Jače, Bolje u ovoj predstavi konačno je dobilo i svoje Duže...

    U predstavi je i scena u kojoj, ceo ansambl, ili bar veći deo istog, od nemuštog nakašljavanja koje simbolizuje krutost sveta u kome živimo i opšti manjak individualne sigurnosti, polako prelazi u smeh, koji od stidljivog prelazi u sve glasniji, zarazni grohot u svojevrsnom krešendu i acelerandu praćen skokovima na dve noge, koji se u jednom trenutku usaglašavaju u jednoličan ritmički puls. Konačno, skačući tako i grohotom se smejući, svi glumci upiru po jednu ruku ka nebu, ne prestajući da se smeju - kako to narod kaže - kao ludi na brašno (antički lakrdijaši posipali su se brašnom - zna i naš narod po nešto o starim Grcima :-). Dakle, ludi u svom grohotu, nemoćni da ga zaustave, kao ni noge koje ih odbacuju od zemlje, upirući ruke ka nebu, rugaju se Bogu (ili bogovima?!). Ono u šta nisam uspeo da proniknem - a verovatno ne bi bilo predmet rasprave u "standardnom" pozorištu je, da li se glumci, koji su do tada sve uradili da se prikažu do kraja "transparentni" i autentični, na neki način "ne-glumci" u ovom "ne-pozorištu" (bez pežorativa, samo konstatacija), zaista veruju u to što rade - a i šta bi to bilo? Ako tamo na nebu u koje upiru, gde bi po njihovom shvatanju trebalo da bude onaj za koga ne veruju da postoji, čemu ili kome se rugaju? Ako, pak, veruju da ga ima, pa mu se i dalje rugaju - čemu to i šta znaci?

    Na kraju, da se osvrnem i ja na golotinju i "skandal". Na neki način, slažem se sa Vama. Ako je reč o samoj golotinji, ne odskače to daleko od - evo da kažemo, TV Pink ili nakaradne DJ TV. Kako to ljudi odbijaju da vide, nije mi jasno. [Kao i gomile liberalno naginjućih Amerikanaca koji su godinama pili pivo i gledali Trampa u "Šegrtu" (The Apprentice) oduševljavajući se njegovom TV personom. A sad ih je odjednom sramota od njega - umesto da uvide sopstveni udeo u dovođenju klovna na vlast. Daleko od toga da mislim da bi njihova miljenica bila bolja, ali bi im bila više po ukusu.] Dijagnoza koju koristim za ovakve slučaje je "Intelectual Permissiveness". Postoji opasnost da ono na šta pristaneš i dozvoliš u jednom trenutku postane tvoj gospodar.

    Iako mi, dakle, golotinja, sama po sebi nije sporna, ima trenutaka u predstavi koji i mene "sablazniše" - ono, kako ga nazvaste "duvanje u bulju".

    Rečeno duvanje postavljeno je tamo gde fanfare obično ide - na sam početak. Dakle, pre neubedljivog Dinoisa, gledamo ubedljive dupelisce. Džoni Štulić je, u pesmi Grad bez ljubavi odavno rekao: "Pljunuo sam dupelisce / preko cele stranice..." - pametnom dovoljno!

    Vi pitate "šta tu nije jasno?" Nije jasno kome treba ovakav "ogoljeni" prikaz uvlačenja u nečiju, kako je nazvaste, "bulju"?!

    Evo šta je meni sasvim jasno: verujem da su neki aspekti ljudskog postojanja i ponašanja rezervisani za intimu - ne volim da gledam nečije lice u nečijem prknu; ali mnogo mi više smeta obesmišljavanje metafore (kako Vi kažete "duvaju u bulju ratobornima") realnom slikom! Ako cenimo iz vizure umetnosti, ovaj je potez krajnje nazadan i nepotreban. Ovo sa umetnošću blage veze nema!

    Pre će biti da je u pitanju kalkulisani senzacionalizam iza koga ne stoji ništa osim potrebe da se, na silu bude "čudan". Pomenuo sam jedinstveni poetski izraz - ne ide to tako na mišiće (od gluteusa do facijalnih). Dakle, džaba su duvali, rekao bih... Sreća što nisu morali (bar bukvalno) da duvaju Bucku Debeljku Prdiću, alias Dionisu.

    Konačno, katarza, sine qua non antičke tragedije... Nisam siguran do kakvog pročišćenja smo došli. O tome možete u nastavku koji ste najavili.

    Gledajući na manjem od malog ekrana, na parče, tokom nekoliko dana, nisam mogao da uđem u "isti ritam" u koji su ušli oni koji su predstavu ispratili u "jednom dahu". I ne sumnjam da je takav doživljaj bio drugačiji od moga... Ali, medijum mi nikad nije predstavljao prepreku, naročito danas, nakon skoro 30 godina bavljenja muzikom - mene može da pokrene sjajan koncert koji slušam na jednu slušalicu. Nije mi potrebno da budem fizički prisutan ili da slušam u besprekornoj Hi-Fi varijanti da bih osetio intenzitet izvođenja i snagu ideje.

    Olimp me, jednostavno, nije dotakao... u njemu nisam prepoznao "orgije intelekta, najsnažnijih emocija, radosti, veselja, suza, očaja, straha i sažaljenja". A u životu sam, svirajući muziku, putovao u sfere van svakodnevne spoznaje, dobijao nagoveštaje o pojmovima poput večnosti, vizije uzvišenog i neizrecivog. Nisam neosetljiv na umetničko ushićenje - ali ga, istražujući Olimp, nisam pronašao.

    A onda me je, zbog moje ljudske slabosti, pomalo zacnulo ono Vaše "aj' ne seri." Uvredilo me, pa osetih potrebu da Vam to i kažem.

    Moj deda Boža bio je dobar i čestit čovek. Često sam ga gledao dok presavija tabak i piše svoj odgovor na nešto što ga je na neki način uvredilo ili za šta je verovao da nije pravedno.

    Smatram da mišljenje koje iznosim, a koje je, gotovo po svim stavkama u suštoj suprotnosti sa Vašim, nije zaslužilo "aj, ne seri". Kao što rekoh, Vaši javni nastupi mi se često ne sviđaju zbog doze arogancije, koja, verujte, nimalo ne pleni, naprotiv...

    Na kraju, vratio bih se Džoniju Štuliću, čoveku koji je odavno postavio dijagnozu u koju se ova predstava, po meni, savršeno uklapa - citiram iz pesme Kad fazani lete:

"He, gledajući iz daljine konture na sceni
Padaju mi na pamet vodene boje
UMAZANE RUKE, BRZO SE PERU"

Marko Đorđević

(uz saglasnost autora preuzeto sa njegove zvanične fejsbuk stranice)



Komentari (162)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Bili Piton Bili Piton 01:23 18.11.2017

...

Olimp me, jednostavno nije dotakao...


Sem što izmedju "jednostavno" i "nije" fali zarez, ovo je sasvim dovoljno za čitav blog. Čemu čitava ova i ovolika salata od reči, nisam siguran da mi je najjasnije.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 01:38 18.11.2017

Re: ...

Bili Piton
Olimp me, jednostavno nije dotakao...


Sem što izmedju "jednostavno" i "nije" fali zarez,


Lapsus calami ili da se našalimo Lapsus tastaturae Hvala, ispravljeno.
Bili Piton Bili Piton 01:54 18.11.2017

Re: ...

Ima ovde trista čuda za ispravljanje ali to je sporedno.

Nije mu se dopao Olimp, to jest nije mu se dopalo to što se dopao Biljani Srbljanović, to jest nije mu se dopalo to što se Biljani Srbljanović nije dopalo to što se drugima nije dopala predstava...čekam da mi eksplodira glava.

Nije mu se dopao Olimp. Fair enough. Ajmo sledeći.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 02:23 18.11.2017

Re: ...

Ne vidim ništa sporno, pogledao je predstavu i dao svoje viđenje, sasvim legitimno. A što odgovara Srbljanovićki - spominje u tekstu, da ne citiram. A i citira Štulića - kud ćeš bolje? Ali okej, i ti si dao svoje mišljenje, hvala na komentaru.
c_h.arlie c_h.arlie 05:47 18.11.2017

Re: ...

Bili Piton
Ima ovde trista čuda za ispravljanje ali to je sporedno.

Nije mu se dopao Olimp, to jest nije mu se dopalo to što se dopao Biljani Srbljanović, to jest nije mu se dopalo to što se Biljani Srbljanović nije dopalo to što se drugima nije dopala predstava...čekam da mi eksplodira glava.

Nije mu se dopao Olimp. Fair enough. Ajmo sledeći.

Ja sam, sa mukom pročitao ceo čaršaf --- o tome da predstavu nisam gledao, niti da bih mogao da gledam nešto 24 časa, da ne govorim.
No, pročitao sam ceo tekst iz dva razloga --- prvo ... da saznam da li je autor Biljani Srbljanović dostojno odgovorio na njeno 'ne seri', te, drugo ... da li bi autor, ipak, pored svega, kresnuo Biljanu Srbljanović.
Na žalost - ni jednoga, ni drugoga.
srdjan.pajic srdjan.pajic 06:44 18.11.2017

Re: ...

da li bi autor, ipak, pored svega, kresnuo Biljanu Srbljanović.


Dobro je, čarli, ne moraš da budeš svinja.
c_h.arlie c_h.arlie 07:07 18.11.2017

Re: ...

srdjan.pajic
da li bi autor, ipak, pored svega, kresnuo Biljanu Srbljanović.


Dobro je, čarli, ne moraš da budeš svinja.

Molim te da mi se izviniš.
Ja tebi, niti bilo kome drugome, nisam nikada rekao da je svinja.
Nije loše da znaš elementarni red, stoga mi nije teško da te podučim.
... jer, između ostaloga, nisam rekao ništa što nije već hiljadu puta, u ovom kontekstu, rečeno.
Stoga, i ne samo stoga, nemaš nikakvo pravo da me proglašavaš svinjom.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 15:44 18.11.2017

Re: ...


c_h.arlie


Pa dobro ti je Srđan i rekao. Kao kroz maglu prisjećam se nekih napisanih gluposti na internetu na koje se očigledno referišeš ali nema potrebe za tim, neumjesno je. Nema ljutiš i nema potrebe da repliciraš, hvala!
angie01 angie01 19:12 18.11.2017

Re: ...

Ima ovde trista čuda za ispravljanje ali to je sporedno.


ono najvaznije, bez obzira ko se s kim ovde "otvoreno" dopisuje je,

U to ime, kao profesorka teorije antičke drame, ovima što se po internetima sablažnjavaju na golotinju, pošto im antički ratovi, ubistva, silovanja, čedomorstva, da otac prekolje ćerku i da brat ubije brata, ne pobudjuje tankočutna osećanja gadjenja i zgražavanja, imam da stručno i sveobuhvatno poručim: aj ne seri", ističe Biljana Srbljanović.

znaci, ne vidim nikakav razlog za vredjanje i dramaticna otvorena pisama na nesto sto je necije licno misljenje o necemu,...mislim, overrijeksn na aj ne seri, je jednaka onoj dramaticnoj hajki kada je BS pozvala na promociju knjige za vreme poplava- sa dodjite, ne znam kako, doplivajte-ovo nije cictat, ali je to rekla,....da bi je, jedva sacekavsi, napali za uvredu, neznamnijasta....


ono sto je meni najlicemernije vezano za bs- sa kojom se nekada slazem, a nekada ne, nisam nikada bila sledbenica, ali isto tako joj necu negirati kvalitet u stvarima koje su ocigledne- u krajnjoj liniji, nije ona nikakvo mitsko bice, samo je osoba sa vrlinama i manama kao i svi drugi- jedino joj se za vrline izgleda ne moze oprostiti sto je zena.

ao je na svom blogu poceo neku ne bas najjasniju temu, na koju je posle bio suvise dobar domacin u odnosu na nastali odijum, koji se je l te, za bs utvrdilo da ga bas trazi,....kao i da voli da objasnjava ocu fotomontaze lascivnog sadrzaja na naslovnoj strani tabloida,...znaci fuj, gospodo.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 19:49 18.11.2017

Re: ...

Antiša je bio malčice lijen, da Boca nije linkovala intervju bio bi to poprilično besmislen blog, no hard feelings. Ne znam u što se razvilo ali okej zahvaljujući njemu sam i pročitao razgovor i solidan je. Isto tako kao i ti, i ja se nekad slažem sa Biljanom nekad ne, ali ono što ne dovodim u pitanje jeste njen spisateljski rad i uspjeh i to cijenim. Kapa dole Biljana. Nisam ju nešto puno čitao, tek par drama a od napuštanja Bloga B92 uopšte ne čitam šta piše na socijalnim mrežama, samo zvanične intervjue ili emisije kad naiđem. Kao blogerka znala je da bude drska i neprijatna ali ovako, moj utisak, iz tih emisija - pa i vrlo vrlo simpatična. Ali kažem, ne pratim karte.
c_h.arlie c_h.arlie 19:51 18.11.2017

Re: ...

bojan ljubomir jugovic

c_h.arlie


Pa dobro ti je Srđan i rekao. Kao kroz maglu prisjećam se nekih napisanih gluposti na internetu na koje se očigledno referišeš ali nema potrebe za tim, neumjesno je. Nema ljutiš i nema potrebe da repliciraš, hvala!

Pojam ja nemam šta ti to znači referišeš.
Ono što imam pojma je da ti kažeš da je meni tip dobro rekao da sam svinja.
Nakon toga kažeš da nema potrebe da repliciram !?
Na žalost, ne mogu da ti ne repliciram i od tebe, kao što sam i od njega, zahtevam izvinjenje.
Mora se znati red.

angie01 angie01 21:35 18.11.2017

Re: ...

Kao blogerka znala je da bude drska i neprijatna ali ovako,


pa vidi, ti jos mozes ovako da okarakterises njen boravak ovde, jer si u sasvim drugacijem fazonu,....ali mi je bez veze da oni koji su na mnogo gori nacin znali da budu agresivni, nepristojni, nejm it,...da osecaju mucninu i da im smeta,....pri tome, nekim muskim ucesnicima je to skoro jedini nacin komunikacije- ako je uopste uporediva sustina izrecenog- pa to ne da nikome ne smeta, nego je jos cool.
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:46 18.11.2017

Re: ...

c_h.arlie
bojan ljubomir jugovic

c_h.arlie


Pa dobro ti je Srđan i rekao. Kao kroz maglu prisjećam se nekih napisanih gluposti na internetu na koje se očigledno referišeš ali nema potrebe za tim, neumjesno je. Nema ljutiš i nema potrebe da repliciraš, hvala!

Pojam ja nemam šta ti to znači referišeš.
Ono što imam pojma je da ti kažeš da je meni tip dobro rekao da sam svinja.
Nakon toga kažeš da nema potrebe da repliciram !?
Na žalost, ne mogu da ti ne repliciram i od tebe, kao što sam i od njega, zahtevam izvinjenje.
Mora se znati red.



Čarli, ako dopuštaš, hteo bih da citiram Biljanu Srbljanović: aj, ne seri!


antioksidant antioksidant 23:52 18.11.2017

Re: ...

bojan ljubomir jugovic
Antiša je bio malčice lijen, da Boca nije linkovala intervju bio bi to poprilično besmislen blog, no hard feelings. Ne znam u što se razvilo ali okej zahvaljujući njemu sam i pročitao razgovor i solidan je. Isto tako kao i ti, i ja se nekad slažem sa Biljanom nekad ne, ali ono što ne dovodim u pitanje jeste njen spisateljski rad i uspjeh i to cijenim. Kapa dole Biljana. Nisam ju nešto puno čitao, tek par drama a od napuštanja Bloga B92 uopšte ne čitam šta piše na socijalnim mrežama, samo zvanične intervjue ili emisije kad naiđem. Kao blogerka znala je da bude drska i neprijatna ali ovako, moj utisak, iz tih emisija - pa i vrlo vrlo simpatična. Ali kažem, ne pratim karte.

nisam bio lenj, vec me dnevno politicka prepucavanja ne interesuju. spomenik nije tema, tema je da li neko za sebe moze napisati da je, ocit, bes posle svakog pojavljivanja u javnosti mozda i sam (sobom) izazvao? retko to vidjam pa sam pozeleo da zabelezim. cini mi se da su samo maksa i bocvena nazreli "temu" a ostali su se zaneli stavom o svemu pa i o spomeniku i psiholoskoj analizi biljane srbljanovic. nista neocekivano.
c_h.arlie c_h.arlie 07:39 19.11.2017

Re: ...

srdjan.pajic
c_h.arlie
bojan ljubomir jugovic

c_h.arlie


Pa dobro ti je Srđan i rekao. Kao kroz maglu prisjećam se nekih napisanih gluposti na internetu na koje se očigledno referišeš ali nema potrebe za tim, neumjesno je. Nema ljutiš i nema potrebe da repliciraš, hvala!

Pojam ja nemam šta ti to znači referišeš.
Ono što imam pojma je da ti kažeš da je meni tip dobro rekao da sam svinja.
Nakon toga kažeš da nema potrebe da repliciram !?
Na žalost, ne mogu da ti ne repliciram i od tebe, kao što sam i od njega, zahtevam izvinjenje.
Mora se znati red.



Čarli, ako dopuštaš, hteo bih da citiram Biljanu Srbljanović: aj, ne seri!



Dopustio ja ili ne, ti si već napisao.
No, moja dužnost je da te upozorim da to nije lepo, nego je, naprotiv, kako da ti kažem - džiberski.
A kada bi ti smogao snage da se izviniš, video bi kako je to relaksirajuće.
No, možda ja (i) previše očekujem od tebe ?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 12:33 19.11.2017

Re: ...

spomenik nije tema, tema je da li neko za sebe moze napisati da je, ocit, bes posle svakog pojavljivanja u javnosti mozda i sam (sobom) izazvao?

Негде пре годину и по-две-три, у некој пристојној интернет размени са Биљаном Србљановић, која је говорила, тада, како је стално нападају, ја сам јој рекао да није тако, већ да она стално тражи конфликт, да јој је то карактер, од првог дана, да тако сама себе себи легитимише. Касније ме блокирала, више се и не сећам због чега, може бити моје реакције на њено спомињање Прокића, да је масон (којих ми је пун... преко главе).

Ето.
antioksidant antioksidant 12:49 19.11.2017

Re: ...

Pa eto, prihvatila je tvoj stav
angie01 angie01 14:02 19.11.2017

Re: ...

Негде пре годину и по-две-три, у некој пристојној интернет размени са Биљаном Србљановић, која је говорила, тада, како је стално нападају, ја сам јој рекао да није тако, већ да она стално тражи конфликт, да јој је то карактер, од првог дана, да тако сама себе себи легитимише. Касније ме блокирала, више се и не сећам због чега, може бити моје реакције на њено спомињање Прокића, да је масон (којих ми је пун... преко главе).


ju, ju,....bas si joj otvorio oci,...meni je u celom slucaju, mnogo zanimljivija ta opsta reakcija na necije misljenje, koje valjda ima pravo da iskaze kako god- kao i svi muski javni glasnogovornici, oko kojih nikada ne nastane toliki krkljanac, niti se bilo sta dozivljava kao zameranje i trazenje agresivnih odgovora,...hebiga, ipak je ovo Blakan, a bs nedovoljno pokorna jer nema pisu, a sve sto radi je valjda rezervisano za osobe sa tintilinkom.

...najvise me je ganulo pomirljivo iznenadjenje ovdasnje momcadi nad njenom izjavom da je nesigurna- e hebiga, konacno je pruzila nesto sto se od zena ocekuje.:)))


...e, da...zar ti nisi onaj koji stalno preferira lozu kao takvu i cak je podvlacis kao svoj jedini target,....( ovo je metafora- za svaki slucaj:)).
maksa83 maksa83 15:32 19.11.2017

Re: ...

...najvise me je ganulo pomirljivo iznenadjenje ovdasnje momcadi nad njenom izjavom da je nesigurna- e hebiga, konacno je pruzila nesto sto se od zena ocekuje.:)))

Ne. To nije nešto što se od žene očekuje, nego nešto što se ne očekuje od ljudi generalno, pa je hvale vredno.

Inače, malo je glupljih stvari od pretvaranja Biksi fenomena u feministički fenomen sa sve "oni bi je i tukli i jebali" fantazmagLorijama. Abrazivni kreten je abrazivni kreten, nebitno kog je pola. Može samo da dobije olakšice na to što je emotivna umetnica, a za takvo ponašanje teško da bi muškarac imao fan club i crkvu da brani sve budalaštine k'o što ga Biksi ima (den agen, imamo Trunpoa i Trunpoljube kojima taj Staljin Nije Grešio), prosto bi odmah (sa punim pravom) bio diskardovan kao budala bez puno diskusije.

angie01 angie01 16:01 19.11.2017

Re: ...

Ne. To nije nešto što se od žene očekuje, nego nešto što se ne očekuje od ljudi generalno, pa je hvale vredno.


pa sad, hebiga, da nije tako zvucalo, ono, iznenadni prekid iznalazenja raznih konotacija, a kroz pljuvacku, kada je izrekla magicnu rec,....


Inače, malo je glupljih stvari od pretvaranja Biksi fenomena u feministički fenomen sa sve "oni bi je i tukli i jebali" fantazmagLorijama. Abrazivni kreten je abrazivni kreten, nebitno kog je pola. Može samo da dobije olakšice na to što je emotivna umetnica, a za takvo ponašanje teško da bi muškarac imao fan club i crkvu da brani sve budalaštine k'o što ga Biksi ima, prosto bi odmah (sa punim pravom) bio diskardovan kao budala bez puno diskusije.


pa vidi, toliko sledbenika raznih budalcina, od kojih jos nesto i ozbiljno zavisi, svakako utice na njihov opstanak i moc,...a u slucaju bs, barem kako se meni cicni, radi se o nekom prosecnom broju prijatelja, saradnika, postovaoca javnih radova, bez bilo kakvog uticaja na tudje zivote, ili bilo sta u drzavi, gradu,....

...a o podvucenom,...tako nekako ispada po raznim sveopstim komentarima, a nije ni nepoznato kao kazneni postupak koji egzistira, je l te....
maksa83 maksa83 16:08 19.11.2017

Re: ...

pa sad, hebiga, da nije tako zvucalo, ono, iznenadni prekid iznalazenja raznih konotacija, a kroz pljuvacku, kada je izrekla magicnu rec,....

Pa to je tvoja interpretacija izvučena da ne kažem odakle, odande odakle se interpretacije generalno ne izvlače. (Ne ljutiš se zbog formulacije, Biksi bi to tako rekla). Ako neko budalesa i nervira ljude i onda u jednom trenutku stavi prs' na čelo i kaže "ok, zašto ja nerviram sve te ljude?" i to javno, i uspe usput da ih ne opljune (ako zanemarimo ono stidljivo "to je zato što sam žensko" ) onda je to hvale vredno, nebitni su i boja i pol i štagod da ti je sudbina uvalila.

Biksi bre k'o Čeda onomad, ima neki taj krug oko sebe koji gaji kult Biksi ličnosti, i imaju opravdanje i razumevanje za svaki bulšit koji joj izleti, i onda kad neko kaže "gospodjo, koj je vama qratz?" kreće "aaaaa, ti si mizogin" ili "aaaaa ti si koljač sa Pala" ili "aaaaa a ti nisi onda isek'o nokte", "aaaaa što si TI BEZVEZE"... Mislim, važi.

docsumann docsumann 16:18 19.11.2017

Re: ...

"aaaaa što si TI BEZVEZE"


pa dobro, možda sam i ja nekad malo bzzvzmzaa
maksa83 maksa83 16:22 19.11.2017

Re: ...

docsumann
"aaaaa što si TI BEZVEZE"


pa dobro, možda sam i ja nekad malo bzzvzmzaa

Icokej, ja češće sečem nokte na levoj nego na desnoj ruci.
angie01 angie01 16:24 19.11.2017

Re: ...

Pa to je tvoja interpretacija izvučena da ne kažem odakle


kazi, slobodno...



Ako neko budalesa i nervira ljude i onda u jednom trenutku stavi prs' na čelo i kaže "ok, zašto ja nerviram sve te ljude?" i to javno, i uspe usput da ih ne opljune (ako zanemarimo ono stidljivo "to je zato što sam žensko" ) onda je to hvale vredno, nebitni su i boja i pol i štagod da ti je sudbina uvalila.


pa je l ti kapiras sta sve vreme govorim- vaj ovako dramite kada nesto kaze bs, a ne kada isto rade i to mnogo gore neki totalni bolidi- znaci dramatiku odijuma ne pravi bixi, nego publka,...ona valjda, kao svako drugi ima pravo da kaze sta misli, na nacin koji joj odgovara, pa sad, mozes da ti se svidja, ili pak ne, da ti je genijalno i da se slazes ili da mislis da je najvece sranje evr, ili da odgovoris opet kako mislis ti o tom necem sto je sporno,...ali ne, ovde se svaka glupost koristi da se o njoj nasiroko iskenjava, pa do gadosti- da ona voli da objasnjava svom ocu lascivne fotke,... je l kapiras ti dokle to ide,

ili ti i to potpada pod,


Biksi bre k'o Čeda onomad, ima neki taj krug oko sebe koji gaji kult Biksi ličnosti, i imaju opravdanje i razumevanje za svaki bulšit koji joj izleti,


pa je l ona nema pravo- kao i svi drugi, pa eto i ti i ja, da ima svoje prijatelje, obozavaoce, one koji je podrzavaju i slazu se sa njom, pa imaju i neku ljudski normalnu potrebu da je brane, ili svoj stav, ili porsto im je gadan nacin ophodjenja s druge strane.
c_h.arlie c_h.arlie 16:35 19.11.2017

Re: ...

maksa83
docsumann
"aaaaa što si TI BEZVEZE"


pa dobro, možda sam i ja nekad malo bzzvzmzaa

Icokej, ja češće sečem nokte na levoj nego na desnoj ruci.

Na desnoj ih grickaš ili šta ?
maksa83 maksa83 16:36 19.11.2017

Re: ...

pa je l ti kapiras sta sve vreme govorim- vaj ovako dramite kada nesto kaze bs, a ne kada isto rade i to mnogo gore neki totalni bolidi

Pa dramim isto kad odvali Vučić, i Biksi, samo se ne krećem na mestima gde Vučić ima publiku koja ga brani, a "ti pljuješ Vučića zato što mrziš Srbiju" je ovde zamenjeno sa "ti pljuješ Biksi zato što si mizogin". Mislim, gimiabrejk.

Fanbojs su napor.

pa je l ona nema pravo- kao i svi drugi, pa eto i ti i ja, da ima svoje prijatelje, obozavaoce, one koji je podrzavaju i slazu se sa njom, pa imaju i neku ljudski normalnu potrebu da je brane, ili svoj stav, ili porsto im je gadan nacin ophodjenja s druge strane.

Ma svako ima pravo da se kreće i da bude kreten, i sledstveno svako ima pravo da pokaže na nešto prstom i kaže "ha, ha, ha", i isto tako neko drugi ima pravo da mu prilepi neki fešnabl atribut (tipa "mizogin" ), ali sledstveno onda svako ima pravo da mu kaže ... znaš već šta bi Biksi rekla, da ne ponavljam.
c_h.arlie c_h.arlie 16:41 19.11.2017

Re: ...

maksa83
pa je l ti kapiras sta sve vreme govorim- vaj ovako dramite kada nesto kaze bs, a ne kada isto rade i to mnogo gore neki totalni bolidi

Pa dramim isto kad odvali Vučić, i Biksi, samo se ne krećem na mestima gde Vučić ima publiku koja ga brani, a "ti pljuješ Vučića zato što mrziš Srbiju" je ovde zamenjeno "ti pljuješ Biksi zato što si mizogin". Mislim, gimiabrejk.

Fanbojs su napor.

pa je l ona nema pravo- kao i svi drugi, pa eto i ti i ja, da ima svoje prijatelje, obozavaoce, one koji je podrzavaju i slazu se sa njom, pa imaju i neku ljudski normalnu potrebu da je brane, ili svoj stav, ili porsto im je gadan nacin ophodjenja s druge strane.

Ma svako ima pravo da se keće i da bude kreten, i sledstveno svako ima pravo da pokaže na nešto prstom i kaže "ha, ha, ha", i isto tako neko drugi ima pravo da mu prilepi neki fešnabl atribut (tipa "mizogin" ), ali sledstveno onda svako ima pravo da mu kaže ... znaš već šta bi Biksi rekla, da ne ponavljam.

Makso, ovo nije blog o rekurziji.
maksa83 maksa83 16:43 19.11.2017

Re: ...

Makso, ovo nije blog o rekurziji.

Ceo ovaj blog sa svim blogovima na njemu i komentarima su jedna veeeelika rekurzija sastavljena od gomile malih.
angie01 angie01 16:47 19.11.2017

Re: ...

Pa dramim isto kad odvali Vučić, i Biksi, samo se ne krećem na mestima gde Vučić ima publiku koja ga brani, a "ti pljuješ Vučića zato što mrziš Srbiju" je ovde zamenjeno "ti pljuješ Biksi zato što si mizogin". Mislim, gimiabrejk.


:)))),....pa je l kapiras koliko si ostrascen,...batica nas keca sve u 16, pripada nekoj retrogradnoj, ali zato lazljivoj i poraznoj varijanti, koja na zalost ima posledice za sve u ovoj zemlji, na ovaj ili onaj nacin, a cak ni on nije toliko napadan, etiketiran, i sve ovo sto pricamo, od bs, koja samo kaze ono sto o necemu misli, bez posledica po bilo koga.


ali sledstveno onda svako ima pravo da mu kaže


neces da priznas- al ga tupite.
maksa83 maksa83 16:54 19.11.2017

Re: ...

:)))),....pa je l kapiras koliko si ostrascen,...batica nas keca sve u 16, pripada nekoj retrogradnoj, ali zato lazljivoj i poraznoj varijanti, koja na zalost ima posledice za sve u ovoj zemlji, na ovaj ili onaj nacin, a cak ni on nije toliko napadan, etiketiran, i sve ovo sto pricamo, od bs, koja samo kaze ono sto o necemu misli, bez posledica po bilo koga.

Pa batica nas keca između ostalog i zato što sopstvenim baticama i sekicama tolerišemo stupidarije i pizdarije, i onda se češemo po glavi kada jedan Slavljen Nek Je Čeda ispadne oportunistička pizdica.

neces da priznas- al ga tupite.

Šta da priznam? Da sam mizogin zato što nemam baš afirmativan stav o nekome ko prozove "džibere i njihove džiberske bebe"?


angie01 angie01 17:05 19.11.2017

Re: ...

Šta da priznam? Da sam mizogin zato što nemam baš afirmativan stav o nekome ko prozove "džibere i njihove džiberske bebe"?


e, mojne sad da ubacujes dodatke koji nemaju veze sa ovim o cemu pricamo sada,...a sigurno da ti je jasno sta ja mislim o ovome pod navodnicima,...niti bilo ko trazi afirmativan stav o bilo kome,...radi se o neverovatnoj lakoci postojanja ( nepotrebne) dramaticne rekcije na bs, koja obavezno podrzumeva i razne dodatke koji pojacavaju zadovoljstvo- i to je cinjenica.

...evo, dzeremaja ce lakse lavirati eventualni sexi skandal sa maloletnikom kevina spejsija- nego, sto moze da podnese, ne seri od bs.
docsumann docsumann 17:11 19.11.2017

Re: ...

maksa83
docsumann
"aaaaa što si TI BEZVEZE"


pa dobro, možda sam i ja nekad malo bzzvzmzaa

Icokej, ja češće sečem nokte na levoj nego na desnoj ruci.


štaćeš, svako od nas ima neku svoju Eshilovu petu
maksa83 maksa83 17:15 19.11.2017

Re: ...

e, mojne sad da ubacujes dodatke koji nemaju veze sa ovim o cemu pricamo sada,..

Pa kako nemaju veze, ja sam ćutojeogovna dok ti nisi napisala ovo:

...najvise me je ganulo pomirljivo iznenadjenje ovdasnje momcadi nad njenom izjavom da je nesigurna- e hebiga, konacno je pruzila nesto sto se od zena ocekuje.:)))


blogovatelj blogovatelj 17:16 19.11.2017

Re: ...

Icokej, ja češće sečem nokte na levoj nego na desnoj ruci.


Ja nokte na rukama sečem na veoma neobičan način. Voleo bih ako bi mi kakav psiholog dao svoje tumačenje procesa.
Dakle, levoruk sam, bitno je za fabulu. Najpre isečen nokat na palcu desne ruke, zatim sve nokte na levoj ruci, počev od palca, a onda nastavim kažiprst desne pa do kraja.
c_h.arlie c_h.arlie 17:17 19.11.2017

Re: ...

blogovatelj
Icokej, ja češće sečem nokte na levoj nego na desnoj ruci.


Ja nokte na rukama sečem na veoma neobičan način. Voleo bih ako bi mi kakav psiholog dao svoje tumačenje procesa.
Dakle, levoruk sam, bitno je za fabulu. Najpre isečen nokat na palcu desne ruke, zatim sve nokta na levoj ruci, počev od palca, a onda nastavim kažiprst desne pa do kraja.

Takvog psihologa nema.
blogovatelj blogovatelj 17:21 19.11.2017

Re: ...

Takvog psihologa nema.


Moguće da sam veoma kompleksna ličnost i da me je teško analizirati.
angie01 angie01 17:53 19.11.2017

Re: ...

dok ti nisi napisala ovo:


maxicu, ganuli ste me- najstrasnije,...a i objasnili ste u cemu je presudni momenat, tako da nisam imala dilemu....znaci, bez tog momenta male slabosti,...da ne nastavljam- jer ovako mozemo do prekosutra,....a i pod japanskom torturom sam, pa nismo ravnopravni- vec dva dana se u mojoj kuci sire razni miomirisi zapecnih sarmi sa suvim mesom, zapecenih paprika sa nekim nevidjenim filom, ne mogu ni da kucam, a da mi ne drhti ruka...koje ja trenutno ne smem da jedem, samo da inhaliram,...
c_h.arlie c_h.arlie 18:11 19.11.2017

Re: ...

angie01
dok ti nisi napisala ovo:


maxicu, ganuli ste me- najstrasnije,...a i objasnili ste u cemu je presudni momenat, tako da nisam imala dilemu....znaci, bez tog momenta male slabosti,...da ne nastavljam- jer ovako mozemo do prekosutra,....a i pod japanskom torturom sam, pa nismo ravnopravni- vec dva dana se u mojoj kuci sire razni miomirisi zapecnih sarmi sa suvim mesom, zapecenih paprika sa nekim nevidjenim filom, ne mogu ni da kucam, a da mi ne drhti ruka...koje ja trenutno ne smem da jedem, samo da inhaliram,...

A, sada smo kao ortaci.
Uh, što ne volim tu foliračinu kada se nema šta suvislo reći.
angie01 angie01 18:23 19.11.2017

Re: ...

A, sada smo kao ortaci.




gde si se ti prepoznao, leba ti,....



Uh, što ne volim tu foliračinu kada se nema šta suvislo reći.


molim te primeti da ti odgovaram na ovo njesra- lepo sam rekla da je ocigledno da bi vrteli jedno te isto do prekosutra- sto je besmisleno.....a i ovaj ostatak je istina,...na zalost.
antioksidant antioksidant 18:34 19.11.2017

Re: ...

angie01
dok ti nisi napisala ovo:


maxicu, ganuli ste me- najstrasnije,...a i objasnili ste u cemu je presudni momenat, tako da nisam imala dilemu....znaci, bez tog momenta male slabosti,...da ne nastavljam- jer ovako mozemo do prekosutra,....a i pod japanskom torturom sam, pa nismo ravnopravni- vec dva dana se u mojoj kuci sire razni miomirisi zapecnih sarmi sa suvim mesom, zapecenih paprika sa nekim nevidjenim filom, ne mogu ni da kucam, a da mi ne drhti ruka...koje ja trenutno ne smem da jedem, samo da inhaliram,...


ima i ko sme da jede sarme...
c_h.arlie c_h.arlie 19:35 19.11.2017

Re: ...

angie01
A, sada smo kao ortaci.




gde si se ti prepoznao, leba ti,....



Uh, što ne volim tu foliračinu kada se nema šta suvislo reći.


molim te primeti da ti odgovaram na ovo njesra- lepo sam rekla da je ocigledno da bi vrteli jedno te isto do prekosutra- sto je besmisleno.....a i ovaj ostatak je istina,...na zalost.

Nisam se prepoznao sebe - nego sam referencirao tvoj odgovor Maksi i rekao ... kada nemaš više šta da kažeš, jer te čovek lepo razuverio, onda ovo, ono.
Nije mi jasno zašto je ljudima toliko teško da kažu ... nisam u pravu.
Ne treba čak niti da se izvinu.
angie01 angie01 20:02 19.11.2017

Re: ...

ima i ko sme da jede sarme...


:))),

...to me najvise i pogadja.
bocvena bocvena 23:00 19.11.2017

Re: ...

"ti pljuješ Biksi zato što si mizogin". Mislim, gimiabrejk.

ah, pa neće moći tako lako i glupo da se zaključuje.

svako ima pravo da osporava lik i delo biljane srbljanović i da ga ko ovaj fini marko razvija na više strana.
al' ovi što bi da je jebu napred i pozadi jesu mizogini manijaci. otvori komentare na bilo koji njen tekst ili snimak na jutjubu. bar ih je po desetorica. kad se taj kvantitet prelije u realan život, dobiješ ozbiljnu fizičku pretnju.

ma čak kao da imaju neki memorandum sa standardnim pesničkim slikama, pa u zavisnosti od godina i političkih preferencija (da l' su desno, levo, centar il' s periferije:) ubacuju imena - nataša k. i sonja l. su babetine, ove malo mlađe su kurveštije raspale ili su debele kao zorana m. i pucaju im dugmići na sakoima, a najmlađe su za drkanje. za hetero neistomišljenike je standardni repertoar: fašisto, liberalu, komunjaro, debilčino, a za gejeve je baš onako raznovrsno i zabrinjavajuće zašto im takve slike žive u glavi.

meni je biljana samo polazište za razmišljanje o pažljivom gajenju agresivnosti kao stila ponašanja i komunikacije. i njenog i njihovog. i simultanom proglašavanju pol. korektnosti za fašizam.

(u suštini, ne razgovaram ni sa kim od vas pojedinačno, nego danima žvaćem neke misli po glavi, pa kad ugrabim malo vremena, ispljunem...a i neke zle devojčice su mi tukle sina na slavi, a on je ispao seljak što im nije vratio nego je plakao i oterao ih u PM pred svim roditeljima:)






bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 00:47 20.11.2017

Re: ...

meni je biljana samo polazište za razmišljanje o pažljivom gajenju agresivnosti kao stila ponašanja i komunikacije. i njenog i njihovog. i simultanom proglašavanju pol. korektnosti za fašizam.


To je ozbiljna i dobra tema za posebni blog. Recimo, ja sam na Fejsbuku naišao na komentare na jednu vijest o Kusturici koju prenosi jedan bošnjački medij u kojima ima nekoliko otvorenih prijetnji smrću upućenih Kusturici i to od strane običnih ljudi potpisanih imenom i prezimenom. Svijet je potpuno poludio.
4krofnica 4krofnica 09:34 20.11.2017

Re: ...

a i neke zle devojčice su mi tukle sina na slavi, a on je ispao seljak što im nije vratio nego je plakao i oterao ih u PM pred svim roditeljima:)



ćuti i mog prošle godine najveći buli iz razreda nije mogao nikako da stigne i dođe jedan dan iz škole sav smušen.. kaže: mama, moram malo da ojačam. (a stvarno je dlaka od pera kategorija bio) i pitam šta je bilo, kaže: 'Nikola je pokušao da me bije, držala me je Tea sve vreme'.
!! Paperjasta Tea jebote, jedina manja od njega u razredu.

ne znam šta je sa ovim klinkama, jel' ih to roditelji upisuju na Prvo Napadaj, Batali Odbranu kurseve, sa kim žive, gde se to razgoropadilo i čemu?


Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:56 20.11.2017

Re: ...

Ako neko budalesa i nervira ljude i onda u jednom trenutku stavi prs' na čelo i kaže "ok, zašto ja nerviram sve te ljude?" i to javno, i uspe usput da ih ne opljune (ako zanemarimo ono stidljivo "to je zato što sam žensko" ) onda je to hvale vredno, nebitni su i boja i pol i štagod da ti je sudbina uvalila.

Да.
Тако да јоj ја јесам отворио очи, мислим да те своје аутоконфликтне црте није била довољно свесна. :)
predatortz predatortz 10:09 20.11.2017

Re: ...

bocvena
.a i neke zle devojčice su mi tukle sina na slavi, a on je ispao seljak što im nije vratio nego je plakao i oterao ih u PM pred svim roditeljima:)



4krofnica
Nikola je pokušao da me bije, držala me je Tea sve vreme'.
!! Paperjasta Tea jebote, jedina manja od njega u razredu.


Pozajmite mi ih na par dana. Mislim, masa jeste mama, ali je pobednik u glavi...
bocvena bocvena 10:11 20.11.2017

Re: ...

ne znam šta je sa ovim klinkama, jel' ih to roditelji upisuju na Prvo Napadaj, Batali Odbranu kurseve, sa kim žive, gde se to razgoropadilo i čemu?


najkraći odgovor bi bio - može im se. tako ih vaspitavaju, tako se socijalizuju, ne stiže ih nikakva sankcija.

to ti je kao žene koje feminizam kapiraju kao mogućnost da dovoljno zarade da drugoj ženi plate da radi po kući:)
4krofnica 4krofnica 11:24 20.11.2017

Re: ...

predatortz

Pozajmite mi ih na par dana. Mislim, masa jeste mama, ali je pobednik u glavi...


zato je tražio da ide na karate, da ojača.. i pre neki dan posle treninga mi je glavni samuraj (neki svetski vicešampion trt mrt) rekao da nikad nije video ono što je uradio ovaj moj indijanac: radili neke vežbe napona i pritiska (ne pitaj, ne mogu ni da gledam a kamoli pokušam) i ovaj je uradio nešto što nije niko uspeo, prezupčio je sve svoje mogućnosti i skrljao se na pod posle toga, bez snage ali srećan. (mislim da je pobedio tu klnku tada u glavi:)

stariji je druga varijanta: njega ko god je pokušao da maltretira, ovaj moj bi sasvim smireno, dzedajski, krenuo da priča i toliko bi smorio sa monologom da bi svaki odustao, zaboravivši šta je ono hteo :))




predatortz predatortz 11:28 20.11.2017

Re: ...


stariji je druga varijanta: njega ko god je pokušao da maltretira, ovaj moj bi sasvim smireno, dzedajski, krenuo da priča i toliko bi smorio sa monologom da bi svaki odustao, zaboravivši šta je ono hteo :))




stariji, izgleda, svi imaju tu falinku. kad moj starešina krene nešto da objašnjava - k'o lelejska gora, sestro slatka...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:05 21.11.2017

Re: ...

Pa dramim isto kad odvali Vučić, i Biksi, samo se ne krećem na mestima gde Vučić ima publiku koja ga brani, a "ti pljuješ Vučića zato što mrziš Srbiju" je ovde zamenjeno sa "ti pljuješ Biksi zato što si mizogin". Mislim, gimiabrejk.


postoji mala razlika (ne da branim BS, daleko bilo) ali kada vučić odvali, onda ga zalivaju da je kreten, a ona kad odvali zalivaju je "njoj treba da je neko dobro kara", "ma ja bi nju nabio na qrac", "nedojebana budala" i sl. kako nikom npr ne padne na pamet da vučiću možda treba neki 8-inčni gumeni crnac da ga malo nabije i pročačka, možda čovek prodiše? ili gang bang, ili da ga neko sadomazuje malo, a, baš bi mu leglo! kad se ona pljuje, uvek (ali uvek) je sve u fazonu drž-da-je-nabijem. eto, to meni smeta, kad smo kod te, u našem narodu, tako mrske mizoginije. i ne samo BS, bilo koja žena da dođe u centar (pogotovo) političke pažnje, svi oni koji je ne gotive su u istom fazonu - da je neko bolje jebe, ona bi bila "zadovoljna i ćutala bi". ovde ako ti nije previše gadno, pogledaj na youtube-u kad ona gostuje negde, ili po kuriru i sličnim mestima, 99% komentara je da bi je trebalo jebati mimo njene volje. ono što se meni čini da bi nju više jebali od možda jorgovanke ili zorane, je to što je bolja riba i donekle je nezaštićena.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:13 21.11.2017

Re: ...

Recimo, ja sam na Fejsbuku naišao na komentare na jednu vijest o Kusturici koju prenosi jedan bošnjački medij u kojima ima nekoliko otvorenih prijetnji smrću upućenih Kusturici i to od strane običnih ljudi potpisanih imenom i prezimenom. Svijet je potpuno poludio.

mislim da su ljudi u našim krajevima toliko nemoćni i besni, da iskaljuju sve svoje frustracije na javne ličnosti, pogotovo kada im je jasno da ih se neće tužiti. kada bi bili sigurni da mogu (ili hoće u svakom slučaju) krivično odgovarati za takve izjave po društvenim mrežama, niko ne bi ni pisnuo, jer smo svi mi na pomenutom prostoru, male i beznačajne pičkice - muškarce ćemo klati, a žene silovati. to nam je domet. (pardon my french)
docsumann docsumann 23:14 21.11.2017

Re: ...

postoji mala razlika



BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:46 21.11.2017

Re: ...

ili su debele kao zorana m. i pucaju im dugmići na sakoima

vidiš, od svih političara sa viškom kilograma, samo dačića porede sa prasetom. a to što predsednik srbije i ministar odbrane farbaju kosu, to ništa.
maksa83 maksa83 00:58 22.11.2017

Re: ...

mislim da su ljudi u našim krajevima toliko nemoćni i besni, da iskaljuju sve svoje frustracije na javne ličnosti, pogotovo kada im je jasno da ih se neće tužiti. kada bi bili sigurni da mogu (ili hoće u svakom slučaju) krivično odgovarati za takve izjave po društvenim mrežama

O pa hoće, ali tu i tamo. Malakurski bio jednom stavljan u tako neki kulinarski ražanj-okretanje kontekst, i požalio se organima, i - nađoše ih i privedoše k' poznaniju prava.
maksa83 maksa83 01:25 22.11.2017

Re: ...

postoji mala razlika (ne da branim BS, daleko bilo) ali kada vučić odvali, onda ga zalivaju da je kreten, a ona kad odvali zalivaju je "njoj treba da je neko dobro kara", "ma ja bi nju nabio na qrac", "nedojebana budala" i sl. kako nikom npr ne padne na pamet da vučiću možda treba neki 8-inčni gumeni crnac da ga malo nabije i pročačka, možda čovek prodiše?

Pa čekaj, je l' mu viču Vučiću Pederu (što, implicira, je l' te, da ga on prima straga), i kad se raskrave malo poslovično konstatuju kako su mu super ona usta za penetraciju, bar sam ja to video na milon mesta, a čak ni ne zalazim u vilajet zvani Jućub komentari. E da, Pičkousti (što, valjda, opet implicira da je optimalan za iskoristiti s te strane) isto nije redak nadimak za njega kad se društvo skupi.

to, to meni smeta, kad smo kod te, u našem narodu, tako mrske mizoginije. i ne samo BS, bilo koja žena da dođe u centar (pogotovo) političke pažnje, svi oni koji je ne gotive su u istom fazonu - da je neko bolje jebe, ona bi bila "zadovoljna i ćutala bi". ovde ako ti nije previše gadno,

Sve je to stara fora još od kad su srpski navijači počeli da skandiraju je-ba-će-mo-Taj-či na utakmicama sa Hrvatima, i zapravo je staro koliko i civilizacija, jer - šta radi pobednik? Pljačka i siluje, dabome. To tebe-treba-ovako-i-onako je mandrilski pokušaj da se povrati primalna ta neka dominacija iz doba kad ljudi nisu bili uspravljeni nego samo dođeš i uzNeš, tako funkcioniše lizard brain degena kad se sakrije iza TCP/IP konekcije. Je l' to lepo? Nije, svako normalan će da se složi sa tim. Je l' to ima neke veze samo sa nama? Pa, nema, te mračne likove ćeš naći na svakom kutku Interneta. Je l' to sve čini Biljku izbaždarenijom nego što jeste? Ne čini. I to je sve što ja mogu da kažem na tu temu, umlatismo tog konja do finoće mlevenog mesa.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 01:27 22.11.2017

Re: ...

BebaOdLonchara
mislim da su ljudi u našim krajevima toliko nemoćni i besni, da iskaljuju sve svoje frustracije na javne ličnosti, pogotovo kada im je jasno da ih se neće tužiti. kada bi bili sigurni da mogu (ili hoće u svakom slučaju) krivično odgovarati za takve izjave po društvenim mrežama, niko ne bi ni pisnuo, jer smo svi mi na pomenutom prostoru, male i beznačajne pičkice - muškarce ćemo klati, a žene silovati. to nam je domet. (pardon my french)


U pravu si. Sjećam se jednog izuzetka sa Vučićem - neki tip se bio napio, ne mogu da se sjetim da li je bio student honorarni novinar ili profi novinar (a možda ni jedno ni drugo, zaboravio sam), sjeo naveče na Fejs i na statusu napisao da nudi nagradu za Vučićevo ubistvo na što mu je naravno vrlo brzo policija upala u stan, zaplijenila kompjuter a njega uhapsila poslije čega se digla frka na mrežama od strane mase ljudi koji su ga branili. Tada sam pokušavao da im nacrtam da prosto postoje stvari koje se NE smiju raditi poput smrtnih pretnji i bez obzira koliko da mi je dotični simpatičan/antipatičan - prosto bio je to dobar potez, u buksu sa budaletinom pa nek' tamo objašnjava šta je mislio.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 04:52 22.11.2017

Re: ...

O pa hoće, ali tu i tamo. Malakurski bio jednom stavljan u tako neki kulinarski ražanj-okretanje kontekst, i požalio se organima, i - nađoše ih i privedoše k' poznaniju prava.

jednom, jer to je malagurski. koliko ljudi na dejli bejsu prete smrću, silovanjima i sličnim nezgodama, pa ništa. što znači, jedan ko nijedan.

Je l' to sve čini Biljku izbaždarenijom nego što jeste? Ne čini.

ne čini, tu se slažemo od prvog vagona, to nisam ni komentarisala. tu imam još gore mišljenje od tebe, jer sam odvratna.

ovo pičkousti i pederu rade samo njemu. plejada političara nije opaljena ni oralno ni analno nikada. tu-i-tamo po koja svinjčuga.

mislim da vadiš ta govna iz bunara rukavicom svemirskog odela. prosto jeste tačno da se javnim ženama (mada ne samo javnim) u srbiji govore da su babe, razjebane, nedojebane i sl. evo, npr, kad smo kod ne-javnih ličnosti, upravo ovde na blogu su mene i JJBebu oslovljavali sa babo. JJ su jedno vreme čak zvali JJBaba, i to ne nacoši i vucibatine, već uglavnom predstavnici DS-a i krkiša (koji je arhiprostak pa se valjda ne računa). ne sećam se da su tebi rekli da si deda, npr. ono, moronu, kretenu i sl se ne raučna. to je sasvim druga vrsta vređanja, drugi nivo. mislim da se tu mašimo.
da, ubismo konja, jer why not?! mleveno meso nije poslednji nivo, ima ono kada se sve koske i koža melju i turaju u viršle. taj nivo želim.

edit: samo da dodam, da to "babo!" treba da poizvede najgori nivo degradacije jedne žene, jer je matora, pa je "neupotrebljiva" za jebanje, niti je raspala (jer je niko ne jebe), niti će iko više ikada na nju da drka."kreten" si za nekoga, za drugog nisi. ali "babu" neće niko, jel razumeš sad? jer "žena je za jebanje" i ni za šta drugo. da je jebu i da ćuti. eto. valjda je to sad viršla-mod.
c_h.arlie c_h.arlie 06:01 22.11.2017

Re: ...

maksa83
postoji mala razlika (ne da branim BS, daleko bilo) ali kada vučić odvali, onda ga zalivaju da je kreten, a ona kad odvali zalivaju je "njoj treba da je neko dobro kara", "ma ja bi nju nabio na qrac", "nedojebana budala" i sl. kako nikom npr ne padne na pamet da vučiću možda treba neki 8-inčni gumeni crnac da ga malo nabije i pročačka, možda čovek prodiše?

Pa čekaj, je l' mu viču Vučiću Pederu (što, implicira, je l' te, da ga on prima straga), i kad se raskrave malo poslovično konstatuju kako su mu super ona usta za penetraciju, bar sam ja to video na milon mesta, a čak ni ne zalazim u vilajet zvani Jućub komentari. E da, Pičkousti (što, valjda, opet implicira da je optimalan za iskoristiti s te strane) isto nije redak nadimak za njega kad se društvo skupi.

to, to meni smeta, kad smo kod te, u našem narodu, tako mrske mizoginije. i ne samo BS, bilo koja žena da dođe u centar (pogotovo) političke pažnje, svi oni koji je ne gotive su u istom fazonu - da je neko bolje jebe, ona bi bila "zadovoljna i ćutala bi". ovde ako ti nije previše gadno,

Sve je to stara fora još od kad su srpski navijači počeli da skandiraju je-ba-će-mo-Taj-či na utakmicama sa Hrvatima, i zapravo je staro koliko i civilizacija, jer - šta radi pobednik? Pljačka i siluje, dabome. To tebe-treba-ovako-i-onako je mandrilski pokušaj da se povrati primalna ta neka dominacija iz doba kad ljudi nisu bili uspravljeni nego samo dođeš i uzNeš, tako funkcioniše lizard brain degena kad se sakrije iza TCP/IP konekcije. Je l' to lepo? Nije, svako normalan će da se složi sa tim. Je l' to ima neke veze samo sa nama? Pa, nema, te mračne likove ćeš naći na svakom kutku Interneta. Je l' to sve čini Biljku izbaždarenijom nego što jeste? Ne čini. I to je sve što ja mogu da kažem na tu temu, umlatismo tog konja do finoće mlevenog mesa.

Makso, ako ti sada ne uvale da si naprednjak, ne znam kada će --- jer, kod njih principijelnosti nema.
Ovo 'uvaljivanje' se ne odnosi na ono uvaljivanje.
c_h.arlie c_h.arlie 06:04 22.11.2017

Re: ...

BebaOdLonchara
O pa hoće, ali tu i tamo. Malakurski bio jednom stavljan u tako neki kulinarski ražanj-okretanje kontekst, i požalio se organima, i - nađoše ih i privedoše k' poznaniju prava.

jednom, jer to je malagurski. koliko ljudi na dejli bejsu prete smrću, silovanjima i sličnim nezgodama, pa ništa. što znači, jedan ko nijedan.

Je l' to sve čini Biljku izbaždarenijom nego što jeste? Ne čini.

ne čini, tu se slažemo od prvog vagona, to nisam ni komentarisala. tu imam još gore mišljenje od tebe, jer sam odvratna.

ovo pičkousti i pederu rade samo njemu. plejada političara nije opaljena ni oralno ni analno nikada. tu-i-tamo po koja svinjčuga.

mislim da vadiš ta govna iz bunara rukavicom svemirskog odela. prosto jeste tačno da se javnim ženama (mada ne samo javnim) u srbiji govore da su babe, razjebane, nedojebane i sl. evo, npr, kad smo kod ne-javnih ličnosti, upravo ovde na blogu su mene i JJBebu oslovljavali sa babo. JJ su jedno vreme čak zvali JJBaba, i to ne nacoši i vucibatine, već uglavnom predstavnici DS-a i krkiša (koji je arhiprostak pa se valjda ne računa). ne sećam se da su tebi rekli da si deda, npr. ono, moronu, kretenu i sl se ne raučna. to je sasvim druga vrsta vređanja, drugi nivo. mislim da se tu mašimo.
da, ubismo konja, jer why not?! mleveno meso nije poslednji nivo, ima ono kada se sve koske i koža melju i turaju u viršle. taj nivo želim.

edit: samo da dodam, da to "babo!" treba da poizvede najgori nivo degradacije jedne žene, jer je matora, pa je "neupotrebljiva" za jebanje, niti je raspala (jer je niko ne jebe), niti će iko više ikada na nju da drka."kreten" si za nekoga, za drugog nisi. ali "babu" neće niko, jel razumeš sad? jer "žena je za jebanje" i ni za šta drugo. da je jebu i da ćuti. eto. valjda je to sad viršla-mod.

Samo budalčine pojačavaju svoje argumente 'nabijanjem na kurac' neistomišljenika, te, u mnogo većoj meri, neistomišljenica.
E, da --- ja poznajem i neke veoma lepe babe.
predatortz predatortz 09:34 22.11.2017

Re: ...

ovo pičkousti i pederu rade samo njemu. plejada političara nije opaljena ni oralno ni analno nikada. tu-i-tamo po koja svinjčuga.


Stvarno nisam iz tog filma, te erotske frustracije i pretnje mi uvek ukazuju na malo onako osobe, ali šta misliš šta je za većinu tih frustriranih prirodnije da kažu:

1. Naražnjio bih BS
2. Naražnjio bih Vučića, Dačića, Palmu... ?

U jednom ćemo se složiti - ma koliko BS iritantna bila, to nikome ne daje za pravo da joj nekažnjeno preti.
narcis narcis 10:27 22.11.2017

Re: ...

c_h.arlie



bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 12:05 22.11.2017

Re: ...

Sad sam se sjetio, Tena Štivičić, pored drama koje se izvode širom ex-yu prostora i Evrope, napisala je i dvije knjige, zbirke kolumni o aktuelnim temama trenutka u kojem živimo, "Odbrojavanje" i "Đavo nikad ne spava". U potonjoj je napisala sjajan tekst upravo o toj agresivnosti na internetu posebno prema ženama o kojoj Boca i Beba pričaju (pošto je i ona vrlo lijepa i privlačna žena vrlo često je dobijala komentare i poruke tipa "Uh kako bih ju jebao" i slično). Dugo već živi u Londonu ali imam njen kontakt pa ću ju zamoliti da prenesemo taj njen tekst na blogu.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 18:31 22.11.2017

Re: ...

Tena Štivičić

da ovi naši vide njenu sliku sa anđelinom, samo mogu da zamislim komentare...
bilo bi super da preneseš taj tekst.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 19:39 22.11.2017

Re: ...


BebaOdLonchara
Tena Štivičić

da ovi naši vide njenu sliku sa anđelinom, samo mogu da zamislim komentare...
bilo bi super da preneseš taj tekst.


A to je bilo kad je radila intervju sa Anđelinom. Pričala je kako joj je to direktno ugovorio njen kum Šerbedžija jer je glumio u prvijencu Džolijeve (nisam gledao). Inače Šerbedžija je jedini ex-yu glumac koji je radio sa Kjubrikom (evo još malo pa završavam tekst). Pitaću ju, Tena odgovara na mejlove.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 08:17 18.11.2017

Golotinja tela i golotinja duha

Profesorki teorije antičke drame baš ništa se ne bi moglo zameriti, ni prebaciti na iznošenju svojih utisaka o "Olimpu", uostalom, i kao profesorka i kao dramska spisateljica ima daleko bolji uvid u materiju od većine, da nije sledećeg pasusa:
"U to ime, kao profesorka teorije antičke drame, ovima što se po internetima sablažnjavaju na golotinju, pošto im antički ratovi, ubistva, silovanja, čedomorstva, da otac prekolje ćerku i da brat ubije brata, ne pobudjuje tankočutna osećanja gadjenja i zgražavanja, imam da stručno i sveobuhvatno poručim: aj ne seri".

Arogancija i potreba da se ljuti, svađa, prebacuje i vređa u svojim javnim nastupima je konstanta i nije ništa novo. Naravno, sve to može biti prihvatljivo kada su njeni sagovornici konkretne ličnosti sa imenom i prezimenom i kada su prisutni i mogu joj odgovoriti i oponirati. Međutim, obaraćanje nekima tamo "po internetima" sa "aj ne seri" ne samo da nije nivo jedne profesorke i umetnice, već izlazi iz okvira kućnog vaspitanja.

Ima još jedna javna ličnost (muškarac) koji u svojim (vrlo čestim) javnim nastupima drami i komunicira sa nepoznatim sagovornicima, uglavnom sa onima što tvituju ili fjsbukuju, ali sa onima koji sede po kafićima i piju pivo i kapućino, pa se pitam da BS nije slučajno radila na kreaciji njegovog javnog profila i pripremala ga za TV i druge nastupe.

c_h.arlie c_h.arlie 08:23 18.11.2017

Re: Golotinja tela i golotinja duha

Vojislav Stojković
Profesorki teorije antičke drame baš ništa se ne bi moglo zameriti, ni prebaciti na iznošenju svojih utisaka o "Olimpu", uostalom, i kao profesorka i kao dramska spisateljica ima daleko bolji uvid u materiju od većine, da nije sledećeg pasusa:
"U to ime, kao profesorka teorije antičke drame, ovima što se po internetima sablažnjavaju na golotinju, pošto im antički ratovi, ubistva, silovanja, čedomorstva, da otac prekolje ćerku i da brat ubije brata, ne pobudjuje tankočutna osećanja gadjenja i zgražavanja, imam da stručno i sveobuhvatno poručim: aj ne seri".

Arogancija i potreba da se ljuti, svađa, prebacuje i vređa u svojim javnim nastupima je konstanta i nije ništa novo. Naravno, sve to može biti prihvatljivo kada su njeni sagovornici konkretne ličnosti sa imenom i prezimenom i kada su prisutni i mogu joj odgovoriti i oponirati. Međutim, obaraćanje nekima tamo "po internetima" sa "aj ne seri" ne samo da nije nivo jedne profesorke i umetnice, već izlazi iz okvira kućnog vaspitanja.

Ima još jedna javna ličnost (muškarac) koji u svojim (vrlo čestim) javnim nastupima drami i komunicira sa nepoznatim sagovornicima, uglavnom sa onima što tvituju ili fjsbukuju, ali sa onima koji sede po kafićima i piju pivo i kapućino, pa se pitam da BS nije slučajno radila na kreaciji njegovog javnog profila i pripremala ga za TV i druge nastupe.


Naravno da nikada, ni u kom kontekstu, nije prihvatljivo obraćanje sa "aj ne seri".
docsumann docsumann 17:07 19.11.2017

Re: Golotinja tela i golotinja duha

Naravno da nikada, ni u kom kontekstu, nije prihvatljivo obraćanje sa "aj ne seri".


da prostiš, nekad to zna čak da bude i neadekvatno mlako reagovanje.

stoput sam nekom svom bliskom rekao ne seri. nikad s namjerom da ga uvrijedim ili povrijedim, omalovažim u društvu...

naravno, međ nepoznatim društvom se suzdtržavam, brojeći ponead to Tbilisija i nazad.
daleko veći atak na ličnost mogu da budu sasvim konvencionalne riječi i postupci, al' korišteni i poredani tako da izazovu bol, nelagodnost, povrijeđenost kod sagovornika.
kontekst daje težinu i značenje svakom iskazu, bio on uvijen u prihvatljive fraze i izraze, il pak iskazan na malo eksplicitniji način.

aj ne seri, jeste ružno, no možda je (potpuno uopšteno i hipotetički govoreći, ne vezujem se za nijedan konkretan slučaj s bloga ili šire) tome predhodilo, recimo, dugo i namjerno ponavljanje neistina, zlonamjerno falsifikovanje činjenica, vrijeđanje bez ijedne psovke, nepriličan govor na nepriličnom mjestu... misim može se tih hipotetičkih situacija domislit kolko očeš.

riječi su samo tanjir u koje stavljamo jelo dugo krčkano u kuhinji naše duše

c_h.arlie c_h.arlie 17:10 19.11.2017

Re: Golotinja tela i golotinja duha

docsumann
Naravno da nikada, ni u kom kontekstu, nije prihvatljivo obraćanje sa "aj ne seri".


da prostiš, nekad to zna čak da bude i neadekvatno mlako reagovanje.

stoput sam nekom svom bliskom rekao ne seri. nikad s namjerom da ga uvrijedim ili povrijedim, omalovažim u društvu...

naravno, međ nepoznatim društvom se suzdtržavam, brojeći ponead to Tbilisija i nazad.
daleko veći atak na ličnost mogu da budu sasvim konvencionalne riječi i postupci, al' korišteni sa i poredani tako da izazovu bol, nelagodnost, povrijeđenost kod sagovornika.
kontekst daje težinu i značenje svakom iskazu, bio on uvijen u prihvatljive fraze i izraze, il pak iskazan na malo eksplicitniji način.

aj ne seri, jeste ružno, no možda je (potpuno uopšteno i hipotetički govoreći, ne vezujem se za nijedan konkretan slučaj s bloga ili šire) tome predhodilo, recimo, dugo i namjerno ponavljanje neistina, zlonamjerno falsifikovao činjenice, vrijeđanje bez ijedne psovke, nepriličan govor na nepriličnom mjestu... misim može se tih hipotetičkih situacija domislit kolko očeš.

riječi su samo tanjir u koje stavljamo jelo dugo krčkano u kuhinji naše duše


Bez obzira na svu elaboraciju kojom si obrazložio razumevanje za ne seri, smatram da ne seri ne bi trebalo da se koristi u komunikaciji među ljudima.
docsumann docsumann 17:24 19.11.2017

Re: Golotinja tela i golotinja duha

Bez obzira na svu elaboraciju kojom si obrazložio razumevanje za ne seri, smatram da ne seri ne bi trebalo da se koristi u komunikaciji među ljudima.


vidi, to ne sporim, al' prije toga bi mnoge druge stvari trebalo da se srede i urede među ljudima.

misim i oružje bi trebalo zauvijek ukinuti, al' ...
narcis narcis 10:49 22.11.2017

Re: Golotinja tela i golotinja duha

Arogancija i potreba da se ljuti, svađa, prebacuje i vređa u svojim javnim nastupima je konstanta i nije ništa novo.

znaš, a možda i ne znaš, ima jedno izdanje ' polemika u jugoslaviji između dva rata' ( nisam siguran da je tačan naziv, pisao sam po sećanju)
verovao ili ne to je u tri toma a veličine malo manje od novna.
svašta tu ima,a ni zapad nije imun na ovakvo polemisanje i sa stvarnim i sa ' nekima tamo'
onomad, u dugi, je bio ceo serijal polemike između predraga matvejevića i igora mandića, svašta je tu bilo.
igor mandić koji je priznat u tadašnjim jugoslovenskim intelektualnim krugovima kao vrstan polemičar, pa bogami umeo je dobro da oplete protivnika-sagovornika, i sve je to dozvoljeno u polemici, kako javnoj tako i privatnoj.
evo čak i pvde, tip je samo uvijeno rekao isto biljančetu samo upakobvano u ' intelektualni govnjivi papir' a usput je totalno promašio temu, biljančetu je predstava samo poslužila kao lajtmotiv da se obrati i ispljuje malograđanštinu dok je uvaženi profesor samo pokazao d nit je razumeo kome se biljana obraća već je jasno pokazao da mu iz dupeta viri praziluk, kolokvijalno rečeno.

lično nija ne volim da gledam sisotresi butanje glave u nečije prkno, općenito sam protiv golotinje. samo meni ne pada na pamet da to pravo na takav umetnički izraz napadam ili branim.
sva ta golotinja i skaradnost je deo današnjeg umetničkog izraza, kao nekad aktovi, ti aktovi u umetnosti 8 slikarstsvo i vajarstvo općenito, su izazivali onomad podjednaku buru kao ova i ine predstave. meni ova golotina u predstavi nije ništa novo, bilo je takvih predstava onomad, mislim da se već od 60. 70. ona provlači kroz pozorište .
i biljanče i profesor imaju pravo da pišu i reaguju , oni su deo javnosti , ajavnost ima pravo da reaguje ili ne reaguje na sve i svašta u društvu, kao što i ja imam pravo da kažem - baš me briga i za biljanče i za profesora. jer i ja sam neka javnost, nestručna doduše, al ipak javnost.
doduše, i ti imaš pravo , i ja ga odobravam- ko da je to bitno,
samo me tvoje pravo nagnalo da i ja iskoristim svoje pravo da malo lupam po tastaturi.

narcis narcis 10:53 22.11.2017

Re: Golotinja tela i golotinja duha

c_h.arlie


aj ne seri,


Bez obzira na svu elaboraciju kojom si obrazložio razumevanje za ne seri, smatram da ne seri ne bi trebalo da se koristi u komunikaciji među ljudima.

i to kažeš ti , ti kome je jedini način komunikacije na blogu običan trol, čak i u ovom trenutku koristiš trolovanje umesto dijaloga ili polemike, trolovanje nije ni dijalog ni polemika, trolovanje je sranje.
c_h.arlie c_h.arlie 12:31 22.11.2017

Re: Golotinja tela i golotinja duha

narcis
c_h.arlie


aj ne seri,


Bez obzira na svu elaboraciju kojom si obrazložio razumevanje za ne seri, smatram da ne seri ne bi trebalo da se koristi u komunikaciji među ljudima.

i to kažeš ti , ti kome je jedini način komunikacije na blogu običan trol, čak i u ovom trenutku koristiš trolovanje umesto dijaloga ili polemike, trolovanje nije ni dijalog ni polemika, trolovanje je sranje.

Na tvoju žalost, ja tebi, ipak, pored svega, ne mogu da kažem to što smatraš kod Biljane afirmativnim.
narcis narcis 12:37 22.11.2017

Re: Golotinja tela i golotinja duha

c_h.arlie
narcis
c_h.arlie


aj ne seri,


Bez obzira na svu elaboraciju kojom si obrazložio razumevanje za ne seri, smatram da ne seri ne bi trebalo da se koristi u komunikaciji među ljudima.

i to kažeš ti , ti kome je jedini način komunikacije na blogu običan trol, čak i u ovom trenutku koristiš trolovanje umesto dijaloga ili polemike, trolovanje nije ni dijalog ni polemika, trolovanje je sranje.

Na tvoju žalost, ja tebi, ipak, pored svega, ne mogu da kažem to što smatraš kod Biljane afirmativnim.

moja žalost bi bila kad bi ti kao takav uopšte razumeo šta je tu afirmativno, kako kažeš sag dal i razumeš nisam siguran.
ja ništa nisam afirmativno reko ni o biljčetu ni o golotinji,
izneo sam samo zaključak da je to trend, golotinja u pozorištu još od šezdesetih godina prošlog i posledneg veka drugog milenijuma.a nije bila strana ni prethodnih.
eloy eloy 09:04 18.11.2017

.

blogov_kolac blogov_kolac 11:31 18.11.2017

ne vidim problem

Iako je Srbljanovicka jasno naglasila da je licno jako zadovoljna cel(odnevn)im performansom, jasno je i istakla da se njena "aj ne seri" kontra-kritika odnosi na one koji predstavu ne kritikuju iz umetnickog nego cisto malogradjanskog ugla, "zbog golotinje", i jer je kao takva prenosena na RTS.



Vojislav Stojković Vojislav Stojković 11:56 18.11.2017

Re: ne vidim problem

Šta tačno podrazumevaš pod cisto malogradjanskoim uglom, odnosno "zbog golotinje"?
Primera radi, ja nemam nikakav problem sa golotinjom, bez obzira na pol te iste golotinje, ali, dozvolićeš, da ima roditelja sa decom uzrasta 3 do 12 godina, koji su na javnom servisu u prepodnevnim ili ranim popodnevnim časovima mogli da prate mlataranje muškim polnim organima i zavlačenje pesnce i ruke do lakkta u čmar i debelo crevo.
OK. prihvatam da je reč o umetničkoj transformaciji i scenskom prikazu podilaženja (uvlačenju u dupe) ratnim huškačima, ali mogu li deca to razumeti? Prenos je išao direktno svih 24 sata.
Da li su oni koji maju decu tog uzrasta, i ne slažu se da ona budu izložena takvim scenama, malograđani i treba li im reći "aj ne seri"?
tadejus tadejus 13:16 18.11.2017

Re: ne vidim problem

Vojislav Stojković
Šta tačno podrazumevaš pod cisto malogradjanskoim uglom, odnosno "zbog golotinje"?
Primera radi, ja nemam nikakav problem sa golotinjom, bez obzira na pol te iste golotinje, ali, dozvolićeš, da ima roditelja sa decom uzrasta 3 do 12 godina, koji su na javnom servisu u prepodnevnim ili ranim popodnevnim časovima mogli da prate mlataranje muškim polnim organima i zavlačenje pesnce i ruke do lakkta u čmar i debelo crevo.
OK. prihvatam da je reč o umetničkoj transformaciji i scenskom prikazu podilaženja (uvlačenju u dupe) ratnim huškačima, ali mogu li deca to razumeti? Prenos je išao direktno svih 24 sata.
Da li su oni koji maju decu tog uzrasta, i ne slažu se da ona budu izložena takvim scenama, malograđani i treba li im reći "aj ne seri"?


aj ne tupi..
djeci je golotinja sasvim normalna stvar.. mi smo ti koji ih naučimo da se golotinje treba stiditi..
s druge strane djecu veoma plaši agresija, pa i verbalna, i umiju da je pročitaju odlično i prije nego što riječi razumiju..
a iste kod nas preliva..
tako da.. pliz.. taj koji se brine zbog gole guzice na tv a ne sveg ostalog programa.. nema pojma ni o djeci ni o bilo čemu..
pri tom, predstavu nit vidjela, nit me zanima..
al to zgražavanje nad golotinjom pod izgovorom da valjda plaši djecu.. kakva glupost..
c_h.arlie c_h.arlie 13:50 18.11.2017

Re: ne vidim problem

tadejus
Vojislav Stojković
Šta tačno podrazumevaš pod cisto malogradjanskoim uglom, odnosno "zbog golotinje"?
Primera radi, ja nemam nikakav problem sa golotinjom, bez obzira na pol te iste golotinje, ali, dozvolićeš, da ima roditelja sa decom uzrasta 3 do 12 godina, koji su na javnom servisu u prepodnevnim ili ranim popodnevnim časovima mogli da prate mlataranje muškim polnim organima i zavlačenje pesnce i ruke do lakkta u čmar i debelo crevo.
OK. prihvatam da je reč o umetničkoj transformaciji i scenskom prikazu podilaženja (uvlačenju u dupe) ratnim huškačima, ali mogu li deca to razumeti? Prenos je išao direktno svih 24 sata.
Da li su oni koji maju decu tog uzrasta, i ne slažu se da ona budu izložena takvim scenama, malograđani i treba li im reći "aj ne seri"?


aj ne tupi..
djeci je golotinja sasvim normalna stvar.. mi smo ti koji ih naučimo da se golotinje treba stiditi..
s druge strane djecu veoma plaši agresija, pa i verbalna, i umiju da je pročitaju odlično i prije nego što riječi razumiju..
a iste kod nas preliva..
tako da.. pliz.. taj koji se brine zbog gole guzice na tv a ne sveg ostalog programa.. nema pojma ni o djeci ni o bilo čemu..
pri tom, predstavu nit vidjela, nit me zanima..
al to zgražavanje nad golotinjom pod izgovorom da valjda plaši djecu.. kakva glupost..

Delimično si u pravu !
Da bi bila još više u pravu, trebalo bi da ne koristiš taj diskurs svojstven Biljani Srbljanović i ostalim agresivcima.
Nepotrebno je to - i malograđansko, pritom.
blogov_kolac blogov_kolac 14:29 18.11.2017

Re: ne vidim problem

Necu uopste ni da ulazim u dalju raspravu. Uostalom, "golotinja" i pornografija (pa ni erotika) nisu isto, inace bi sa starih zgrada i fontana bile uklonjene mnoge skulpture, da ne pominjem i zabrane plaza i bazena. Takve drzave gde je sve to strogo zabranjeno ustvari jos uvek postoje, tako da je sve kritike ove predstave koje ne proizilaze iz umetnickog/licnog ugla o samoj predstavi i njenim kvalitetima, vec kao oblik zastite javnog morala, cak ne treba ni zvati malogradjanstinom nego prizivanjem kasabe, ultrakonzervativne drustvene zabokrecine najgore vrste.
Bili Piton Bili Piton 14:33 18.11.2017

Re: ne vidim problem

blogov_kolac
tako da je sve kritike ove predstave koje ne proizilaze iz umetnickog/licnog ugla o samoj predstavi i njenim kvalitetima, vec kao oblik zastite javnog morala, ne treba zvati malogradjanstinom nego prizivanjem kasabe, ultrakonzervativne drustvene zabokrecine najgore vrste.


Fora i jeste u tome što se ovaj ortak odvažio na umetničku kritiku, uplevši u to sve druge predmete koji ga zaokupljuju, od deda Bože do Bucka Debeljka Prdića. Preko Biljane Srbljanović.

Ne znam, meni je ovo sve prvenstveno komično.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 15:37 18.11.2017

Re: ne vidim problem

Bili Piton

Fora i jeste u tome što se ovaj ortak odvažio na umetničku kritiku, uplevši u to sve druge predmete koji ga zaokupljuju, od deda Bože do Bucka Debeljka Prdića. Preko Biljane Srbljanović.

Ne znam, meni je ovo sve prvenstveno komično.


Ne bih baš Marka nazivao "ortakom", nikako. (Kao što bi i Biljanu bilo vrlo neumjesno nazvati "ortakinjom".) Ne znam da li si uopšte obaviješten, u pitanju je vrhunski muzičar, jedan od najboljih bubnjara današnjice, ne u Beogradu već u svijetu. Kako uspješno participira na njujorškoj sceni stvarajući visokokvalitetnu nekomercijalnu muziku kroz svoj bend "Sveti", praveći muzičke kolaboracije širom svijeta tako nastupa i u našem regionu. Svake godine dolazi i sa Vasilom, Trijićem i nekad Krstajićem nastupa širom bivših republika. Imao sam sreću i zadovoljstvo da ga upoznam jer je u par navrata dolazio i u Banjaluku i držao bubnjarske radionice i o tome sam svojevremeno pisao na blogu u tekstu [37].

A to za komično si dijelom u pravu, u tekstu se i nalaze smajliji, nadam se da se vide i mislim da je to svjesno i namjerno. Inače, Marko je vedar, pozitivan čovjek sa smislom za humor - barem je takav utisak ostavio na mene.
Bili Piton Bili Piton 15:59 18.11.2017

Re: ne vidim problem

bojan ljubomir jugovic


Ne bih baš Marka nazivao "ortakom", nikako.


Dobro, mogao sam reći "ovaj dasa", "ovaj momak" itd. Tačno je da nismo "ortaci", mada kolege jesmo, s tim što ja nisam bubnjar nego klavijaturista i ne predajem na Berkliju ali sam jedno kratko vreme predavao na FMU. Znam ko je on, iako se lično ne poznajemo.

I jeste, deluje baš tako kako si ga opisao, vedar i pozitivan. Nagadjam da je malo i smušen, jer, takav mu je tekst.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 16:07 18.11.2017

Re: ne vidim problem

Znam, poštujem, preslušao sam djelimično tvoj rad koji je dostupan na netu, i za razliku od ranijih radova, svima toplo preporučujem recentnije kompozicije - poput one sa Festivala za harfu.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:38 18.11.2017

Re: ne vidim problem

tadejus

aj ne tupi..
djeci je golotinja sasvim normalna stvar.. mi smo ti koji ih naučimo da se golotinje treba stiditi..
s druge strane djecu veoma plaši agresija, pa i verbalna, i umiju da je pročitaju odlično i prije nego što riječi razumiju..
a iste kod nas preliva..
tako da.. pliz.. taj koji se brine zbog gole guzice na tv a ne sveg ostalog programa.. nema pojma ni o djeci ni o bilo čemu..
pri tom, predstavu nit vidjela, nit me zanima..
al to zgražavanje nad golotinjom pod izgovorom da valjda plaši djecu.. kakva glupost..

Dozvoljavaš li svojoj deci da, primera radi, gledaju pornhub i sl. YT kanale, i misliš li da je to OK? Tu su sve same gole guzice, a i ostalo.
blogov_kolac blogov_kolac 22:38 18.11.2017

Re: ne vidim problem

Bili Piton
blogov_kolac
tako da je sve kritike ove predstave koje ne proizilaze iz umetnickog/licnog ugla o samoj predstavi i njenim kvalitetima, vec kao oblik zastite javnog morala, ne treba zvati malogradjanstinom nego prizivanjem kasabe, ultrakonzervativne drustvene zabokrecine najgore vrste.


Fora i jeste u tome što se ovaj ortak odvažio na umetničku kritiku, uplevši u to sve druge predmete koji ga zaokupljuju, od deda Bože do Bucka Debeljka Prdića. Preko Biljane Srbljanović.

Ne znam, meni je ovo sve prvenstveno komično.
Naravno, njegova kritika je prava, legitimna, nesporna, jasna uz to i prilicno detaljno obrazlozena, a osim sto svako ima pravo da daje sopstveno misljenje, ovaj covek je i posebno kvalifikovan da to uradi...

Ali problem je u njenom (potpuno nepotrebnom) uvodu gde on spocitava Biljani Srbljanovic da se ona navodno svima koji drugacije od nje gledaju na predstavu cenzorski s visine i nipodastavanjem obraca sa "aj ne seri", iako se iz njenog obracanja jasno vidi kojoj vrsti kriticara (sasvim opravdano) upucuje tu vrstu poruke. To su oni koji ovu (nesumnjivo umetnicku, a o kvalitetu mozemo diskutovati) predstavu proglasavaju pornografijom, a skandalom RTS celodnevni prenos ove predstave, verovatno najzapazeniji poduhvat njihove kulturnme redakcije u ovoj deceniji.
karabasbarabas karabasbarabas 23:27 18.11.2017

Re: ne vidim problem

Vladika Pahomije
djeci je golotinja sasvim normalna stvar.. mi smo ti koji ih naučimo da se golotinje treba stiditi..

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:46 18.11.2017

Re: ne vidim problem

blogov_kolac
Necu uopste ni da ulazim u dalju raspravu. Uostalom, "golotinja" i pornografija (pa ni erotika) nisu isto,

A jesi li siguran da deca vide razliku između umetničke, erotske i pornografske golotinje? Ponekad je ne vide ni odrasli. Ali, što kažeš, da ne ulazimo u dalju raspravu.
angie01 angie01 23:55 18.11.2017

Re: ne vidim problem

A jesi li siguran da deca vide razliku između umetničke, erotske i pornografske golotinje?


kako da ti kazem-pristup bilo cemu, pa i golotinji, zavisi od toga kako je detetu nesto objasnjeno, kako je vaspitano i sa kakvim se realnim iskustvima srece,....ovo vezano za predstavu- kao i za bilo koji sadrzaj u medijima koji je dostupan svima, po zakonu o emitovanju mora da ima naznaku za koji uzrast je dozvoljeno pracenje, pa ako su deca mala, tu je valjda neko od staratelja, ko god to bio da ga na drugi nacin animira, od gledanja necega sto nije za njega ili ne moze da razume,...pri tome, zbog duzine trajanja predstave, koja se prikazala samo tada i nikada vise, nije bilo moguce uskalditi vreme emitovanja.

u tom smislu, nisam primetila naznaku na zadruzi, parovima i slicnom porno tresu u svakom smislu, koji se emituju svakodnevno, kad god stanici odgovara.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 08:12 19.11.2017

Re: ne vidim problem

Sve se ja slažem s tobom, ali dozvolićeš, da ima različitih mišljenja, (kao što ima i različitih pristupa vaspitanju dece), dakle, drugačijih od BS. Da li je onda u redu svima koji drugačije misle poručiti "aj ne seri"?
angie01 angie01 10:09 19.11.2017

Re: ne vidim problem

Da li je onda u redu svima koji drugačije misle poručiti "aj ne seri"?


vrlo je jasno da bs nije tom "krilaticom" porucivala bilo sta drugacijem misljenju, ( isto, kao sto je savrseno jasno svakome ko ima barem bazicno skonentrisane sive celije, da se nije podsmevala ugorzenima poplavom, time sto je rekla, dodjite, ne znam kako, doplivajte), nego je upravo podvukla to planacko licemerje koje svi negirate, kao sto je jasno, da sveopsta viseputa nepotrebno pojacana reakcija na to sto je izgovorila- boze, moj, ne serite s tim licemerjem-samo potvrdjuje da je pogodila pravu metu.
tasadebeli tasadebeli 10:57 19.11.2017

Re: ne vidim problem

Ја имам проблем!


Vojislav Stojković

A jesi li siguran da deca vide razliku između umetničke, erotske i pornografske golotinje?



Кад су ове две последње у питању, разлику сам одавно научио од старог доброг Тиркета који је то дефинисао преко филма. (визуелно као и позориште)

Једноставно је и налази се у дефиницији ова два.

Порнографско (порнографски филмови, али може да се пренесе и на позориште, књижевност,...) је оно у чему се јасно виде сва три елемента: ерекција, пенетрација, ејакулација.

Еротско (па и еротски филмови) садржи само један или два од наведена три, тј. увек му фали нешто од та три елемента која имамо у порнографском.

Али за уметничку голотињу ми нико никада није дао неку добру дефиницију.

Шта би то уопште било уметничка голотиња?

Ето, нисам дете али учим децу у школи, а опет не знам како бих им то објаснио.

За разлику од оне еротске и порнографске голотиње која им одмах буде јасна. Нарочито девојчицама које долазе у школу обучене по узору на своје маме, а маме се опет облаче по узору на

TV Pink ili nakaradne DJ TV


и онда тако то крене као тиха пјесма из груди.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:35 19.11.2017

Re: ne vidim problem

angie01
Da li je onda u redu svima koji drugačije misle poručiti "aj ne seri"?

vrlo je jasno da bs nije tom "krilaticom" porucivala bilo sta drugacijem misljenju, ( isto, kao sto je savrseno jasno svakome ko ima barem bazicno skonentrisane sive celije, da se nije podsmevala ugorzenima poplavom, time sto je rekla, dodjite, ne znam kako, doplivajte), nego je upravo podvukla to planacko licemerje koje svi negirate, kao sto je jasno, da sveopsta viseputa nepotrebno pojacana reakcija na to sto je izgovorila- boze, moj, ne serite s tim licemerjem-samo potvrdjuje da je pogodila pravu metu.

Što kažu, ajde da pokušam još jednom, pa da vidimo šta tu kome nije jasno. Sporimo se oko sledećeg dela izjave BS:

"U to ime, kao profesorka teorije antičke drame, ovima što se po internetima sablažnjavaju na golotinju, pošto im antički ratovi, ubistva, silovanja, čedomorstva, da otac prekolje ćerku i da brat ubije brata, ne pobudjuje tankočutna osećanja gadjenja i zgražavanja, imam da stručno i sveobuhvatno poručim: aj ne seri".

Nije sporno da kao profesorka teorije antičke drame bolje poznaje materiju od onih kojima se obraća, međutim sve ostalo jeste ili može biti sporno:

Prvo, otkud ona zna da "ovima što se po internetima sablažnjavaju na golotinju, pošto im antički ratovi, ubistva, silovanja, čedomorstva, da otac prekolje ćerku i da brat ubije brata, ne pobudjuje tankočutna osećanja gadjenja i zgražavanja" da se bar neki od njih ne sablažnjavaju i na sve navedeno, ali i na golotinju.
Ja bih bio sklon da ustvrdim da većini roditelja smetaju i TV scene ubistava, silovanja, čedomorstva, bratoubistva, ocebistva, a i kada otac ubija ćerku, kao što im smeta golotinja, čak šta više, siguran sam da im takve scene smetaju daleko više. Međutim, cenjena profesorka antičke drame tvrdi to što tvrdi, ali na osnovu kojih egzaktnih saznanja, kojih istraživanja. Jer, molim fino, kad profesori fakulteta nešto tvrde od njih očekujemo da je to naučno zasnovano.

Drugo, očito da je tema onih koji su izneli svoje neslaganje bila golotinja na TV prenosu "Olimpa", a ne recimo čedomorstvo. Jer, da je bilo čedomorstvo, siguran sam da bi imali isti ili sličan stav.

Treće, zašto ti, angie, svako mišljenje kojim se izražava negativni stav o golotinji, svodiš pod palanačko licemerje? Znači li to da su baš svi, koji scene golotinje u životu, pozorišti ili filmu ne žele ili ne vole da gledaju, licemerni palančani?

Četvrto, ako ima i takvih koji se sablažnjavaju i na scene čedomorstva, oceubuistva..., ali i na scene golotinje, a da pri tom nisu licemerni palančani, treba li i njima poručiti "aj ne serte" ?

I, peto, otkud bilo kome pravo, pa makar bio i profesorka teorije antičke drame, da nameće svoj stav, a onima koji drugačije misle poruči "aj ne serte".

Uzgred, smatram da ja imam, kako kažeš, "barem bazicno skonentrisane sive celije". ali isto tako smatram da je poruka BS "aj ne serte" neprihvatljiv vid javne komunikacije.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:53 19.11.2017

Re: ne vidim problem

tasadebeli
Порнографско (порнографски филмови, али може да се пренесе и на позориште, књижевност,...) је оно у чему се јасно виде сва три елемента: ерекција, пенетрација, ејакулација.

Еротско (па и еротски филмови) садржи само један или два од наведена три, тј. увек му фали нешто од та три елемента која имамо у порнографском.

Али за уметничку голотињу ми нико никада није дао неку добру дефиницију.

Шта би то уопште било уметничка голотиња?

Ето, нисам дете али учим децу у школи, а опет не знам како бих им то објаснио.



Scene na filmu ili slici ili u književnosti usmerene isključivo i jedino na sam čin polnog odnosa u kojima je on sam sebi svrha, obično se nazivaju pornografskim. Da li je u njima prikazana i erekcija i pentracija, nije toliko bitno. Zato se pornografija i deli na "meku" i "tvrdu".

Erotika je umetničko viđenje, doživljaj, prikaz golog tela ili scena ljubavi, a osnovni kriterijum podele na pornografsko i erotsko je ko je i kakav autor i koliko je uspeo da umetnički prikaže svoje delo.

Drugim rečima, ista scena može biti i pornografska i erotska (umetnička), kontekst i autor su međaši. Doduše, ni konzumenta (gledaoca, čitaoca...) ne treba zaboraviti.
c_h.arlie c_h.arlie 13:04 19.11.2017

Re: ne vidim problem

angie01
Da li je onda u redu svima koji drugačije misle poručiti "aj ne seri"?


vrlo je jasno da bs nije tom "krilaticom" porucivala bilo sta drugacijem misljenju, ( isto, kao sto je savrseno jasno svakome ko ima barem bazicno skonentrisane sive celije, da se nije podsmevala ugorzenima poplavom, time sto je rekla, dodjite, ne znam kako, doplivajte), nego je upravo podvukla to planacko licemerje koje svi negirate, kao sto je jasno, da sveopsta viseputa nepotrebno pojacana reakcija na to sto je izgovorila- boze, moj, ne serite s tim licemerjem-samo potvrdjuje da je pogodila pravu metu.

Nisi u pravu !
Osoba koja u razmeni mišljenja koristi krilaticu 'aj ne seri' sebe diskvalifikuje i izmešta iz ozbiljne razmene mišljenja.
No, takva osoba me nešto i ne zanima - ono što me interesuje kako iko može da se zalaže za takvu osobu, ne toliko da umanji kritike takvog postupka, nego čak i da takve niskosti proglašava afirmativnim.
Čudo jedno.
angie01 angie01 13:46 19.11.2017

Re: ne vidim problem

ajd, prvo cu ovo,

I, peto, otkud bilo kome pravo, pa makar bio i profesorka teorije antičke drame, da nameće svoj stav, a onima koji drugačije misle poruči "aj ne serte".


gde ti vidis da ona nesto namece-ona je samo izrekla svoj stav o predstavi i o zgrazavnju jednog dela publike na prikazanoj kostimografiji.- po meni je tu sustina celog isforsiranog konflikta, koji se je l te koristi kako bi se dodatno opljunula ona- jednako kao u primeru o doplivavanju.



Treće, zašto ti, angie, svako mišljenje kojim se izražava negativni stav o golotinji, svodiš pod palanačko licemerje?


ovo uopste ne mogu da ukapiram, sta si hteo reci i gde sam ja tako nesto rekla sada- a i uopste,....nekako mi se cini da nikada nikakav svoj licni stav o golotinji nisam izrekla,...a ako bas treba nesto da kazem, najkrace je da sam po pitanju iste vrlo stidljiva, al da to nikakve veze nema sa golotinjom u funkciji neke umetnicke ideje,....o tome bih mogla do prekosutra, kao i da golo telo jeste nesto prirodno, da nije nikakav tabu,....a da jeste vrlo cesto zloupotrebljavana u neke ne bas simpaticne svrhe, te je tako provocirala i neke nakaradne odnose prema njoj.

...izvini ako je konfuzno, ja ne mogu da citam traktate kao komentare na blogu, pa mi je mrsko i da ih pisem- al jesam vec i pre rekla prilicno jasno o cem se radi, te mi je ovo sve samo uobicajena demagoska vrteska.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:16 19.11.2017

Re: ne vidim problem

angie01
ajd, prvo cu ovo,
I, peto, otkud bilo kome pravo, pa makar bio i profesorka teorije antičke drame, da nameće svoj stav, a onima koji drugačije misle poruči "aj ne serte".

gde ti vidis da ona nesto namece-ona je samo izrekla svoj stav o predstavi i o zgrazavnju jednog dela publike na prikazanoj kostimografiji.-

A kako ga je izrekla? Tako što je svima koji ne misle kao ona poručila da ne seru. Sad ako to nije nametanje svog stava, onda OK.

angie01
Treće, zašto ti, angie, svako mišljenje kojim se izražava negativni stav o golotinji, svodiš pod palanačko licemerje?


ovo uopste ne mogu da ukapiram, sta si hteo reci i gde sam ja tako nesto rekla sada- a i uopste,....nekako mi se cini da nikada nikakav svoj licni stav o golotinji nisam izrekla,...a ako bas treba nesto da kazem, najkrace je da sam po pitanju iste vrlo stidljiva, al da to nikakve veze nema sa golotinjom u funkciji neke umetnicke ideje,....o tome bih mogla do prekosutra, kao i da golo telo jeste nesto prirodno, da nije nikakav tabu,....a da jeste vrlo cesto zloupotrebljavana u neke ne bas simpaticne svrhe, te je tako provocirala i neke nakaradne odnose prema njoj.

...izvini ako je konfuzno, ja ne mogu da citam traktate kao komentare na blogu, pa mi je mrsko i da ih pisem- al jesam vec i pre rekla prilicno jasno o cem se radi, te mi je ovo sve samo uobicajena demagoska vrteska.

angie, pa ti si u svom komentaru pomenula palanačko licemerje koje, kako kažeš, svi negiramo.
angie01 angie01 14:27 19.11.2017

Re: ne vidim problem

Tako što je svima koji ne misle kao ona poručila da ne seru. Sad ako to nije nametanje svog stava, onda OK.


jos uvek mislim da kapiras napisano, a da samo pokusavas da nekako odbranis svoje....inace bi ovo insistiranje znacilo nesto drugo.


angie, pa ti si u svom komentaru pomenula palanačko licemerje koje, kako kažeš, svi negiramo.


d sejm,...dzeremaja, ja sam dala onjasnjenje onoga sto je ona rekla, a na sta vi sada vodite dramaticne rasprave u krugovima....hebote, kada pomislim kako je inkvizicija pravila svoje slucajeve-nemam zelju da uporedjujem ni na koji drugi nacin, sem po metodologiji-...
apacherosepeacock apacherosepeacock 14:44 19.11.2017

Re: ne vidim problem

Osoba koja u razmeni mišljenja koristi krilaticu 'aj ne seri' sebe diskvalifikuje i izmešta iz ozbiljne razmene mišljenja.






apacherosepeacock apacherosepeacock 14:52 19.11.2017

Re: ne vidim problem

dramaticne rasprave u krugovima..


Dramoseraju


Od svega gde bi se imala da ne slozim sa Srbljanovickom, ne serite bi bilo najmanji problem..

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana