Povratak kraljice disko muzike

Srđan Mitrović RSS / 30.03.2008. u 13:48

51z2OtTqpyL._SS500_.jpgU svojoj karijeri, dugoj preko trideset godina, Dona Samer je imala 14 singlova na prvom mestu Bilbordove top liste, 12 zlatnih i platinastih singlova, pet Gremi nagrada, šest Američkih muzičkih nagrada, dva dupla platinasta albuma, jedan platinasti album i osam zlatnih albuma. Njena pesma "Last dance" osvojila je Oskara i Zlatni globus.

Ona je prva žena koja je istovremeno imala i album i singl na mestu broj jedan Bilbordove liste, uspeh koji je ponovila i nekoliko mececi kasnije. Prva je žena koja je imala tri dupla albuma na prvom mestu (Live and more, Bad girls, On the Radio), prva je žena koja je u jednoj godini imala tri singla na prvom mestu (Hot stuff, No more tears, Bad girls), prva je umetnica koja je koja je prodala maksi singl u zlatnom tiražu, prva je u istoriji koja je dobila Gremi nagradu u kategoriji "Best rock female vocal performance", prva je dobila Gremi nagradu u kategoriji "Best disco recording", u grupi je prvih umetnika koji su ušli u „Dance Music Hall of Fame“ zajedno sa grupom „Bee Gees“ i Berijem Vajtom.

Da mi je znati gde su sada oni jadnici koji su 12. juna 1979. godine u Čikagu palili ploče sa disko muzikom. Šta li oni rade danas?

Taj čuveni incident poznat pod nazivom "Disco demolition night" počeo je krajnje banalno, kao i sve ostalo. Lokalna radio stanica WDAI je počela da pušta bez prekda disko muziku i otpustila je popularnog DJ-a Stiva Dala. On posao dobija u suparničkoj radio stanici WLUP gde pokreće organizaciju "The insane Coho Lips Anti-Disco Army" koja bi se suprotstavljala disko muzici. Čak je snimio i singl "Do you think im Disco?".

U to vreme igrale su se odlučujuće utakmice u bejzbolu između „Chicago White Soxa“ i „Detroit Tigersa“. Dal, njegov kolega Geri Majer i Majk Vik, sin vlasnika „Chicago White Soxa“, kao i Džef Švarc iz WLUP-a, došli su do najgluplje moguće ideje za promociju. Njihova ideja bila je da svi navijači ponesu na stadion omražene disko ploče i tako dobiju popust od 98 centi. Trebalo je da ploče budu sakupljene na centru terena i da ih Dal zapali.

pleasereturnart300.jpgNaravno, kako to biva s glupim idejama (jer glupost je nepredvidivo inventivna) sve je počelo da se otima kontroli. Umesto planiranih 5.000 ljudi, pojavilo se 50.000. TV voditelj je rekao kako se po stadionu kreću neki čudni ljudi, dok je Majk Vik kasnije izjavio kako je sve mirisalo na marihuanu.

Kada su organizatori mislili da je na terenu sakupljeno dovoljno ploča za lomaču, prestali su da ih sakupljaju. Posetioci koji nisu predali svoje ploče ubrzo su shvatili za ih mogu koristiti kao frizbi. Ploče su letele svuda po terenu, dok su se drugi gledaoci branili konzervama piva.

Posle utakmice, Dal obučen u uniformu, zajedno s lepoticom i obezbedjenjem dolazi do terena. Tu je bila spremna gomila ploča koju je on digao u vazduh uz pomoć manje bombe. Kad su ploče dignute u vazduh, hiljade gledalaca je nagrnulo na teren. Neki su potpaljivali vatru, drugi su krali sve što su stigli, pa i travu sa terena, treći su palili reklame. Sve je ličilo na pobunu. Zatim je došla i policija. Nastalo je bespomučno trčanje i jurnjava po terenu. Preko oglasa se čula molba da gledaoci napuste teren ali bez uspeha. Celu stvar je sredila policija Čikaga u punoj opremi za razbijanje demonstracija. Šestoro ljudi je prošlo sa povredama, 39 ih je uhapšeno. Posle incidenta, menadžer Detroit Tigersa je odbio da tim izvede na teren.

Neki novinari su ovo veče nazvani "Dan kada je disko umro".

U vreme dok su se u Americi spaljivale disko ploče, moj prvi album koji sam kupio u životu je bio "Bad girls" od Done Samer. Bilo je to 1979. godne. To je bio njen osmi studijski album, kao i treći dupli album.

Posle objavljivanja singla "Love to love you, baby" (1975), Dona je dobila nadimak "First lady of love". Neki su čak izračunali da na514T1QkYJoL._SS500_.jpg 17-minutnoj verziji pesme, Dona simulira 23 orgazma. Pesma je bila zabranjena na nekim radio stanicama. Diskografska kuća je želela da održi ovaj imidž iako Doni nikad nije prijala ta uloga. Oni su joj govorili šta da obuče, kako da se ponaša i šta da govori. Potpuno je izgubila kontrolu nad svojom karijerom. Počele su depresije i nesanice. Počinje da pije tablete za spavanje i krajem 1979. godine kolabira od umora. U međuvremenu je objavila 22 singla.

Posle ovog incidenta, uz pomoć sestre, vraća se hrišćanstvu. Okuplja stare saradnike, među kojima je i Đorđo Moroder, i priprema novi album „Bad Girls“. U to vreme, pored disko muzike popularan je bio i pank i hevi metal, tako da su producenti rešili da ubace malo i težeg zvuka u neke pesme, kao i soul muzike i B&B. Ovo je njen najprodavaniji album, i prodat je u trostrukom platinastom tiražu kao i sedam miliona kopija širom sveta.

Prva dva singla sa albuma su "Hot stuff" i "Bad girls". Treći singl je bio "Dime all the lights", a zatim su sledili i singlovi "Sunset people" i "Walk away". Posle ovih, objavila je još skoro 50 singlova.

I tako, skoro trideset godina kasnije, 20 maja 2008. godine, Dona Samer izdaje svoj novi studijski album "Crayons". Pesma sa ovog albuma "Im fire" je već veliki hit po diskotekama širom sveta a dobro se kotira i po top listama. Prvi zvanični singl "Stamp your feet" izlazi ovih dana.

 



Komentari (106)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

b. stojanovic b. stojanovic 14:16 30.03.2008

UHHHHHHHHHH

Ona je je stvarno genijalna.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:17 30.03.2008

Re: UHHHHHHHHHH

jedna je Kraljica
ivana23 ivana23 16:56 30.03.2008

:))

Bili Piton Bili Piton 14:19 30.03.2008

Back with a bitchy vengeance


Giorgio Moroder rulez.

Disko mozda jeste bio spaljen na lomaci u Cikagu ali a) ne u potpunosti i b) ne zauvek. Sve sto je bilo potrebno je da neke ploce prezive, da se pojave Akai sempleri i Rolandova TR 909 ritam masina i da se petnaestak godina kasnije rodi house music, jedina zakonita naslednica disko muzike s kraja sedamdesetih. Disko se vratio trijumfalno i sa osvetom. I zauvek.

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:30 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

Disko se vratio trijumfalno i sa osvetom

jeste vala. a nekako, kao da nije nikada ni odlazio
Bili Piton Bili Piton 14:41 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

Srđan Mitrović
jeste vala. a nekako nije nikada ni odlazio


U Evropi se kao zadrzao i tokom osamdesetih (mada u dosta izmenjenom ruhu) - dok ga u Americi stvarno jedno vreme uopste nije bilo. Zanimljivo je da je house prvi put pomolio glavu bas u Cikagu.

Krivo mi je sto ne pomenuste MacArthur Park - Donin ubedljivo najbolji singl u karijeri, a po mnogima i najbolja disko stvar svih vremena. Djordjova produkcija, treba li reci.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:43 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

nažalost mnogo toga nisam stigao da spomenem. velika karijera, mnogo singlova i albuma, i voma veliki uticaj.
Bili Piton Bili Piton 14:48 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance



Preporuka u svakom slucaju, Srdjane.
b. stojanovic b. stojanovic 15:08 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

Zanimiljivo je da je krajem devedesetih u Beogradu funkcionisao paratski radio Pegaz koji se hvatao u tri uluce Dorcola koji je pustao samo disko muziku na 24-etvorosatnom programu. Stanicu sam hvatao nekoliko meseci a onda je nestala. Saznao sam da je policijia otkrila stanicu i zatvorila je. A mozda sam ovo sve sanjao!!!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 16:51 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

A mozda sam ovo sve sanjao!!!

nisi sanjao.
b. stojanovic b. stojanovic 16:56 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

nisi sanjao.


da li znas nesto vise o Pegazu?
Bili Piton Bili Piton 16:56 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

b. stojanovic
Saznao sam da je policijia otkrila stanicu i zatvorila je. A mozda sam ovo sve sanjao!!!


Pa jeste sanjali ili niste, na kraju? :)

Ja nisam sanjao "Vibracije" kasnih sedamdesetih na Studiju B i Slobu K koji bi tokom poslednjeg, treceg sata emisije pustao nove disko ploce - i to ne u 7" verzijama, za to se slusao Diskomer - nego tvelvinceri i album verzije. Nesto kasnije oglasila se i dvestadvojka sa Disko susretima Dragana Kozlice sredom uvece. Beograd je tih godina bio very disco, kao i ostatak civilizovanog sveta.

Makartur Park, sa sve karaoke lyrics....enjoy.
http://youtube.com/watch?v=xaZim6ybvdA


b. stojanovic b. stojanovic 17:05 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

Pa jeste sanjali ili niste, na kraju? :)


Dragi Billi nadam se da nisam sanjao, slusao sam tu stanicu pasionariano mesecima a onda je nestala. Dakle to je kraj 90-edesetih koje su po svemu bile deliricne. Nestanak piratskog disko radija nije bila najvaznija stvar. Tek posle sest meseci nakon nestanka radija u nekom nevezanom razgovoru sa jednim drugom kada sam mu pomenuo Pegaz on mi je rekao da je i on slusao ali da je policija zatvorila radio.

Vibracioje sam i ja pasionirano slusao sve do 77 kada je Konj pustio sex pistolse . E tada sam prestao da slusam Vibracije i uronio u realni svet produkcije uslova za ono sto se danas zove novi talas
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:07 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

ja isto slušao Pegaz. čak imam i neke pesme snimljene na kasetama
što se studija b tiče i tu je bilo svašta za slušanja: diskomer, parada albuma, vibracije i 100 veličanstvenih
Bili Piton Bili Piton 17:12 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

b. stojanovic
E tada sam prestao da slusam Vibracije


Hehe secam se tog trenutka - meni nije smetao, ja sam sasvim lepo ispratio 70's klasik disko i nastavio s 80's novim talasom. Kao dokaz imam kasetu i dan danas na kojoj je s jedne strane "Never Mind The Bollocks" album a s druge - u nestvarnom kontrastu - Sheila B Devotion - "Singing In The Rain" - takodje ceo album.

Happy times....:))))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:21 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

Happy times....:))))

jes vala.
ivana23 ivana23 18:28 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

Dax Dax 21:21 30.03.2008

Re: Back with a bitchy vengeance

Bili Piton

Giorgio Moroder rulez.

Disko mozda jeste bio spaljen na lomaci u Cikagu ali a) ne u potpunosti i b) ne zauvek. Sve sto je bilo potrebno je da neke ploce prezive, da se pojave Akai sempleri i Rolandova TR 909 ritam masina i da se petnaestak godina kasnije rodi house music, jedina zakonita naslednica disko muzike s kraja sedamdesetih. Disko se vratio trijumfalno i sa osvetom. I zauvek.



E bas tako.Roland 909 i 303 su utrle disku put koji je mutirao u acid-house,house.....Extra.
More,more,more how do you like it?How do you like it?
Jeremija Jeremija 16:44 30.03.2008

Žal za mladost

Lepo ste to o Doni napisali, ali ipka nešto nedostaje.
Moje je mišljenje da nedostaje ono što se obično naziva lični stav, dakle lični odnos autora prema temi koju obrađuje.
Na kursevima kreativnog pisanja ličnom stavu autora, glede teme i likova o kojima piše, velik se značaj pridaje.
Isti, ili sličan pristup imaju i savremeniji učitelji, nastavnici i profesori književnosti u našim osnovnim, srednjeim, višim i visokim školama, kad je reč o slobodnim sastavima, kako na zadatu, tako i na slobodnu temu.
Zato se pitam, šta bi mi obični komentatori na ovom cenjenom blogu, a u vezi vašeg cenjenog teksta, kod tako cenjenog VIP autora, trebali da komentarišemo?
Donu Samer? Njen uspeh? Disko muziku?
Čitav vaš post imao bi smisla, bar za mene, da ste opisali vaš susret sa Donom, bilo lični, bilo zamišljeni.

Recimo: vi Mitroviću kao golobradi dečak, ali još uvek ne mladić, sa snažnom željom da što pre odrastete, sretnete devojčicu iz vaših snova. Dok je vi srećete, Dona peva, a u vaše mlado i tada još nevino srce i um ugrađuje se lik devojčice i taktovi Donine pesme... Mnogo godina kasnije čujete taj stari singl - Dona peva, a pred vašim očima i u vašem, sada već od života, ogrubelom srcu i sličnoj vam duši, javlja se taj neponovljivi trenutak iz vaše mladosti, taj susret sa vašom prvom ljubavi. I vi se pitate, g. Mitroviću, koga ste vi to u stvari voleli onu pegavu devojčicu ili Doninu pesmu?
Sve odgovarajući na ta teška pitanja napišete vaš post "Povratak kraljice ..", e to bi bila priča i tu bi mogli padati isto tako lepi komentari.. a ovako ne znam šta da komentarišem, sem da izrazim svoj žal, što ste jednu tako lepu temu promašili.

Da sam vam ja kojim slučajem bio učitelj, ostali bi ste na rešti, g. Mitroviću, i sve to pisali na desetinu puta, sve ponovo i ponovo...dok ne zaslužite dvojku.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 16:51 30.03.2008

Re: Žal za mladost

dragi jeremija,

ja nažalost nisam išao na kurseve kreativnog pisanja. Ovo što radim na blogu b92 je više iz hobija, za neko svoje lično zadovoljstvo.
ovaj post je samo okvir, uvek su mnogo zanimljiviji komentari. i tu sam veoma otvoren: možete pisati o žal za mladost, disko muzici ili doni samer, vaša volja.
a ovako ne znam šta da komentarišem,

milsim da grešite. već ste napisali poveliki kometar. i to je nešto.
što se tiče ličnog stava, toga ima dovoljno u tekstu. počev od naslova.
pozdrav
ivana23 ivana23 16:59 30.03.2008

:))

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:05 30.03.2008

Re: :))

pozdrav za Ivanu. nešto kasniš večeras
Jeremija Jeremija 17:06 30.03.2008

Re: Žal za mladost

ja nažalost nisam išao na kurseve kreativnog pisanja.

G. Mitroviću, nikad nije kasno, pa makar iz hobija.
i tu sam veoma otvoren:

Hvala vam na vašoj otvorenosti.
uvek su mnogo zanimljiviji komentari.

Da bi komentari bili zanimljivi, mora biti provokativan ili iskreno pisan post autora.
Ovo što radim na blogu b92 je više iz hobija,

Pa, g. Mitroviću svi smo tu iz hobija, drugim rečima: da bi se opustili ili ubili vreme.
već ste napisali poveliki kometar

Šta konkretno znači poveliki komentar? Da li ttreba da pišem kraće komentare?
što se tiče ličnog stava, toga ima dovoljno u tekstu. počev od naslova.

Moj feler, nisam shvatio koji je to vaš lični stav, počev od naslova.
Bili Piton Bili Piton 17:09 30.03.2008

Re: Žal za mladost



Pa dobro, sto ne stoji gore u tekstu dopisacemo mi ostali.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:11 30.03.2008

Re: Žal za mladost

dragi jeremija, da li me osećaj nešto vara večeras ili ste vi veoma raspoloženi za nekakav sukob? možda je ipak samo moj osećaj.
pišite šta želite i koliko hoćete. to isto pravo uzimam i za sebe.
trenutno imam mnogo zanimljivija posla od pohađanja kursa kreativnog pisanja.
Čim ste na ovom postu, očigledno da vam je bio dovoljno provokativan ili iskren. inače ne biste bili ovde. ili ste ovde iz nekih drugih razloga?
što se naslova tiče, mogu da vam navedem bad 20 ljudi koji se ne bi složili sa konstatacijom da je Dona Samer "Kraljica disko muzike"...
ivana23 ivana23 17:12 30.03.2008

Re: :))

Srđan Mitrović
pozdrav za Ivanu. nešto kasniš večeras


Pozdrav i tebi. Naslovna strana od pre tacno 30 godina (march 1978.)


Jeremija Jeremija 17:14 30.03.2008

Re: Žal za mladost

ili ste ovde iz nekih drugih razloga?

Iskreno, ja sam ovde da vas podučim g. Mitroviću.
ivana23 ivana23 17:15 30.03.2008

Re: Žal za mladost

Bili Piton
Pa dobro, sto ne stoji gore u tekstu dopisacemo mi ostali.

I ilustrovati, zar ne? :)))

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:19 30.03.2008

Re: Žal za mladost

a sam ovde da vas podučim g. Mitroviću.

zahvaljujem, ali zaista nema potrebe. nekako se snalazim i bez vas.
bolje je onda da idete negde gde ste potrebniji.

Jeremija Jeremija 17:24 30.03.2008

Re: Žal za mladost

Srđan Mitrović
a sam ovde da vas podučim g. Mitroviću.

zahvaljujem, ali zaista nema potrebe. nekako se snalazim i bez vas.
bolje je onda da idete negde gde ste potrebniji.


Šteta, zaista šteta, g. Mitoviću, jer vama je poduka u pisanju neophodna. Ukoliko promenite mišljenje, u šta verujem, stojim vam na raspolaganju.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:26 30.03.2008

Re: Žal za mladost

imaću vas na umu, profesore
ivana23 ivana23 17:27 30.03.2008

Re: Žal za mladost

Bili Piton Bili Piton 17:27 30.03.2008

Re: Žal za mladost

Srđan Mitrović
mogu da vam navedem bad 20 ljudi koji se ne bi složili sa konstatacijom da je Dona Samer "Kraljica disko muzike"...


Svakako i mnogo vise od 20. Kruna joj je "pala" onog trenutka kada je postala new born Christian i navodno opalila po gej populaciji i njenom lajfstajlu, sto joj mnogi ne oprastaju ni dan danas. Takodje navodno, puno godina kasnije se isto tako javno izvinila za taj gaf.

@ Ivana - jasta. ;-)

Na posteru iz Roling Stouna pise Is there life after disco? Danas znamo odgovor - naravno da da.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:33 30.03.2008

Re: Žal za mladost

navodno opalila po gej populaciji

ona sirita je ceo život to demantovala. iz intervjua iz 1984: 1 "It is a source of great concern to me that anything I may have said has cast me as homophobic…all I can ask is for is understanding as I believe my true feelings have been misinterpreted."
a evo i zanimljivi članak na tu temu.
Jeremija Jeremija 17:34 30.03.2008

Re: Žal za mladost

Srđan Mitrović
imaću vas na umu, profesore

Nisma profesor, ja sam samouk, što svakako nije od značaja glede poduke koja vam je neophodna.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:36 30.03.2008

Re: Žal za mladost

Jeremija
Srđan Mitrović
imaću vas na umu, profesore

Nisma profesor, ja sam samouk, što svakako nije od značaja glede poduke koja vam je neophodna.

e pa kad nabavite neku diplomu za kreativno pisanje, onda se javite. ovako se samo lažno predstavljate.
i kao što rekoh, ipak me osećaj ne vara. ipak ste došli da se svađate.
zbogom g. jeremija
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 19:54 30.03.2008

Re: Žal za mladost

E, Srki....mislim...nemo' ovo lično da shvatiš, ali i ja se ovaj put moram složiti sa Jeremijom (sa čijim komentarima se inače vrlo često ne slažem). Mislim.....moram priznati da ti text malo liči na izveštaj. Na žalost Jeremija je izabrao veoma nespretan način da ti ovo objasni (kao i obično) ali ipak mislim da je pogodio suštinu. Meni je potpuno prirodno da si ti odreagovao tako kako si odreagovao, jer je njegov kometar više liči na pesnicu u nos nego na dobronamernu kritiku.
Mislim...ova kritika sa moje strane je zaista dobronamerna i ti jesi na mojoj VIP listi jer pišeš o zanimljivim temama ali bi isto tako možda trebalo da povedeš računa o pakovanju.
Puno pozdrava
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:05 30.03.2008

Re: Žal za mladost

draga aleksandra,
krtitika je ok, vređanje nije.
ne vidim problem ni kada tekst liči na izveštaj. ovo i jeste izveštaj. taksativno nabrajanje dostignuća done samer, kao i izveštaj sa čuvene večeri.
pozdrav
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:28 30.03.2008

Re: Žal za mladost

krtitika je ok, vređanje nije.

Tu se apsolutno slažem a Jeremija nešto nema stila rekla bih ja.
ne vidim problem ni kada tekst liči na izveštaj. ovo i jeste izveštaj. taksativno nabrajanje dostignuća done samer, kao i izveštaj sa čuvene večeri.

I to je uredu...samo nije inspirativno. Reakcija je otprilike ovakva: aha, pa dobro.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:33 30.03.2008

Re: Žal za mladost

Reakcija je otprilike ovakva: aha, pa dobro.

pa dobro.
svako reaguje na svoj način. ideja je bila da se ljudi podsete ili upoznaju sa velikom pevačicom koja je skrajnuta 17 godina.
ovo sam izabrao kao formu.
ne mora svaki tekst da bude inspirativan. dovoljno je da bude informativan, zar ne
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:52 30.03.2008

Re: Žal za mladost

ne mora svaki tekst da bude inspirativan. dovoljno je da bude informativan, zar ne

Pa dobro ) To jeste potrebno ali ne i dovoljno. If U know what I mean ;-)
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:57 30.03.2008

Re: Žal za mladost

To jeste potrebno ali ne i dovoljno. If U know what I mean ;-)

pa ne baš. ti baš traži da ti svaki tekst bude inspirativan? i to je ok. ja lično ne. po neki put mi je zaista potrebna samo informacija
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 21:16 30.03.2008

Re: Žal za mladost

To jeste potrebno ali ne i dovoljno. If U know what I mean ;-)


pa ne baš.

Za sve u životu postoji potreban i dovoljan u slov. Vrlo često potreban uslov nije i dovoljan. Vrlo često je dovoljan uslov sastavljen od grupe potrebnih uslova.
Naime, moj trenutni posao u životu je edukacija ljudi u odrđenoj sferi (ronjenje). Ja sam ona koja im saopštava informacije. Od načina kako im ja prenosim te informacije zavisi koliko će se toga "zalepiti" za njih. Činjenica je da suva informacija ima malo efekta ako nije začinjena nekom dodatnom pričom na asocijativnom nivou. A najteže je preneti informaciju ljudima koje ona u početku ne interesuje jer je neispirativna. Međutim ako se informacija prezentuje sa malo više boja od varijacija sivog mnogi će biti isprovocirani
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:22 30.03.2008

Re: Žal za mladost

pa sve je to ok što si ti napisala. i slažem se u potpunosti. samo, ja sam ovaj put odabrao ovaj način. može da se nekom svidi, a nekom ne.
tekst nije ni pretendovao da bude ništa više od informacije. stvarno ne znam u čemu je problem.
slične tekstove sam pravio i za marlenu ditrih.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 21:37 30.03.2008

Re: Žal za mladost

stvarno ne znam u čemu je problem

Daleko od toga da je problem. Evidentno je da si dosta truda uložio u postavljanje posta pa je baš bez veze da taj trud propadne (ne bude adekvatno shvaćen) samo zato što je trapavo prezentiran...ništa više
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:39 30.03.2008

Re: Žal za mladost

trapavo prezentiran

stvar ukusa.
Beingness Beingness 23:54 30.03.2008

Re: Žal za mladost

ivana23
Bili Piton
Pa dobro, sto ne stoji gore u tekstu dopisacemo mi ostali.

I ilustrovati, zar ne? :)))




To liči na delo umetnika po imanu Jasumasa Morimura. Is it?
automat automat 13:46 31.03.2008

Re: Žal za mladost

pa kako da ne bude skrajnuta kad su na top- listama velicine kao paris hilton, tokio hotel, gwen stefani i fergie i ta ekipa.

skloni se dona, nemaš pojma.

ps, nekad oslušnem top listu koka kole na b92, pa to je stvarno sramota...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:20 30.03.2008

PRVI SINGL DONE SAMER: STAMP YOUR FEET

nažalost samo sempl od 1.15
Bili Piton Bili Piton 17:42 30.03.2008

Re: PRVI SINGL DONE SAMER: STAMP YOUR FEET

Srđan Mitrović
nažalost samo sempl od 1.15


Svidja mi se stvar, vrlo current UK top 40. Taj njen glas - koji je uvek bio jedinstven - je sada bas potpuno sazreo, bez obzira na sav studio processing.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:57 30.03.2008

Re: PRVI SINGL DONE SAMER: STAMP YOUR FEET

meni se baš dopada ova "Im a fire"
ivana23 ivana23 18:05 30.03.2008

Re: PRVI SINGL DONE SAMER: STAMP YOUR FEET

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 18:31 30.03.2008

bad girl

Bili Piton Bili Piton 19:14 30.03.2008

Re: bad girl


Tacno se secam gde, kada i u kojoj radnji sam kupio Bad Girls. :)

Htedoh da okacim Sunset People ali ovu nekako vise volim - ova je posebno mutan trip.

http://youtube.com/watch?v=24ip9f-WjxA
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 19:36 30.03.2008

Re: bad girl

što bi se reklo: A TIMELESS SONG

expert expert 20:38 30.03.2008

I feel love

Je to ona bese upletena u skandal oko te pesme ili sam je pomesao sa nekom drugom?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:50 30.03.2008

Re: I feel love

skandal

koji skandal? zvuči zanimljivo
expert expert 21:03 30.03.2008

Re: I feel love

Pa ta pesma je bila hit, e sad cini mi se da je iskorisceno Donino ime ali nisam siguran, a posle nekog vremena se ispostavilo da je u pitanju kompletno elektronsko delo a ne pevanje zivog bica.
Bili Piton Bili Piton 21:21 30.03.2008

Re: I feel love

expert
Pa ta pesma je bila hit, e sad cini mi se da je iskorisceno Donino ime ali nisam siguran, a posle nekog vremena se ispostavilo da je u pitanju kompletno elektronsko delo a ne pevanje zivog bica.


Mislim da ste nesto tu pobrkali, da je toga bilo sigurno bih se setio. Ali ima nesto drugo - bila je buva o tome da postoje dve Done Samer, jedna ruzna koja peva i druga lepa koja se slika polugola na omotima. Iz istog vremena je i enigma da li se Amanda Lir rodila kao muskarac (sto nikako nije slucaj, naprotiv). I jedno i drugo su ili obicni tracevi ili marketinske...buve.
expert expert 21:28 30.03.2008

Re: I feel love

Proverio, Dona je u pitanju. Prica je bila slicna onoj sa duetom Milli Vanilli. Dona je doduse ubrzo snimila Hot Stuff i krenula ka slavi. Uostalom poslusajte tu pesmu pa recite ko je peva.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:32 30.03.2008

Re: I feel love

malo mi je čudno jer je žena imala 14 siglova pre toga i četri albuma. i feel love je iz 1977, a njen prvi singl je iz 1971.
Bili Piton Bili Piton 21:33 30.03.2008

Re: I feel love

expert
Proverio, Dona je u pitanju. Prica je bila slicna onoj sa duetom Milli Vanilli. Dona je doduse ubrzo snimila Hot Stuff i krenula ka slavi. Uostalom poslusajte tu pesmu pa recite ko je peva.


Na koju mislite? Znam ih sve napamet odnatraske, sve ih peva (jedino sto poneke pevusi, pa to moze da zvuci razlicito) ista zena. Kako I Feel Love tako i Hot Stuff i sve ostale.

To za Mili Vanili jeste bio skandal kakav opisujete, toga se dobro secam.
clean coal clean coal 21:29 30.03.2008

Donna?

Sve vazni podaci, sve sam upamtio.

14 singlova na prvom mestu Bilbordove top liste, 12 zlatnih i platinastih singlova, pet ovih nagrada, šest onih nagrada, dva dupla platinasta albuma, tri trodupla, 4 ukradena, jedan platinasti album i osam zlatnih albuma, srebrne, bronzane ne brojimo, Oskar, Zlatni globus, Zlatna truba u Guci, prva koja je imala tri dupla albuma na prvom mestu, prva je u jednoj godini imala tri singla na prvom mestu, prva je prodala maksi singl u zlatnom tiražu, prva je dobila onu nagradu u ovoj kategoriji, i ovu nagradu u onoj kategoriji, prva ušla ... Stvarno je najbolja.

Jednu recenicu ne razumem, pa mi znanje ostade krnje:
Ona je prva žena koja je istovremeno imala i album i singl na mestu broj jedan Bilbordove liste, uspeh koji je ponovila i nekoliko mececi ranije.

Kako je uspeh "ponovila i nekoliko meseci ranije"? Kako se nesto sto sledi, na sta upucije rec "ponovila", vec desilo ranije?
Ako je tako, onda sam ja sam u osmom razredu osnovne skole imao sve petice, uspeh koji sam ponovio nekoliko meseci ranije - u sedmom razredu.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:33 30.03.2008

Re: Donna?

izvinjavam se. greška u kucanju. KASNIJE
popravljam. hvala
ivana23 ivana23 21:45 30.03.2008

Re: Donna?

Bili Piton Bili Piton 21:55 30.03.2008

Re: Donna?


Hehe ovo je bas plastificirano izdanje onako iz aviona. :)

Doctor Wu Doctor Wu 22:05 30.03.2008

ja sam cuo da je dona

summer postala zesca religijska lujka. ne znam da li je bas new born christian, ali, navodno je pre neku godinu bila oplela pa gayevima i ostalima koji su joj prakticno napravili karijeru.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:14 30.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

ona je negde 1980 postala new born christian.
navodno je izjavilakako je aids božja kazna, ali je to stalno demantovala. a mislim i da se izvinjavala, tvrdeći kako su je pogrešno preneli.

A more painful incident came in the early 1980s with reports that she had made anti-gay remarks associated with the AIDS epidemic by suggesting that AIDS was a divine punishment from God. Her songs were banned for a number of years in some gay establishments over these rumors. Summer has long denied such allegations, and finally took legal action against a newspaper which printed the rumors during a review of a concert. Summer tearfully stated, "I never said anything that was written about me in that article". To make amends, Summer has since played for AIDS benefits and has donated proceeds to AIDS research. As recently as 2006, she was asked about the rumors by a Canadian newspaper. "So many people in my audiences are gay. I can’t live my life trying to assure people of anything. You have to live knowing who you are. I think that my actions and the person that I am speak louder than somebody else’s misgivings or lies about me," Summer responded. "They print all kinds of things about people all the time but you can’t run after every single lie. You tell people the truth and if they choose to believe you, they do."
Bili Piton Bili Piton 22:30 30.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona



Pa, ruku na srce, ja ne sumnjam da je ona negde nesto lupnula na tu temu makar i u prolazu, to bi bilo sasvim u skladu s logikom i okolnostima, posle cega su joj gej fanovi skocili u oci, opet, razumljivo i u skladu sa datim osetljivim trenutkom (rane osamdesete tokom kojih je aids opustosio Menhetn). Pa je onda ova potom provela pola zivota pravdajuci se da "nije to zapravo mislila", posto su joj podrobnije objasnili kakva joj je fan baza odnosno ruka koja je doslovce hrani. :)

Mislim da ona nije jedini slucaj (makar privremene) religiozne ex-gospel lujke tog tipa - nesto se prisecam da ih ima jos...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:40 30.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

poludele pevačice nisu retkost. svaka nekako poludi na svoj način. prvo mi pada na pamet Bjork, a ni Šinejd Okonor nije daleko.
što se religije tiče, madona je tu negde sa svojom kabalom....
ivana23 ivana23 22:48 30.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

Srđan Mitrović
poludele pevačice nisu retkost. svaka nekako poludi na svoj način. prvo mi pada na pamet Bjork, a ni Šinejd Okonor nije daleko.što se religije tiče, madona je tu negde sa svojom kabalom....

A Britni? Kako si mogao najludju da zaboravis?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:52 30.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

A Britni? Kako si mogao najludju da zaboravis?

ups. totalno sam je zaboravio. ona je ipak kraljica ludila!
Bili Piton Bili Piton 22:53 30.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona



Da. Mislio sam bas na black female vocalists - one koje su pocele u crkvenom gospel horu, potom se ocesale o disko karijeru da bi se s gnusanjem vratile "u crkvu". U tom smislu mislim da nije jedina. Sad se nesto prisecam da je majka Vitni Hjuston, Sisi Hjuston upravo to - prvobitno solista u crkvi, snimila je nekoliko disko ploca bas u jeku histerije da bi se posle toga vrlo brzo i sa indignacijom povukla natrag sa scene koja je bila izrazito gej ili barem vrlo raskalasna u svakom smislu.
Doctor Wu Doctor Wu 09:52 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

ona je negde 1980 postala new born christian.
navodno je izjavilakako je aids božja kazna, ali je to stalno demantovala. a mislim i da se izvinjavala, tvrdeći kako su je pogrešno preneli.

ne znam, stvarno , nisam neki fan (kao sto je to, na primer, bio perica lukovic iz vremena dok je sa dragoshem kalaichem siljio klupu u dugi- on je otkidao na one disko hitice koja su, zapravo, vise proizvod Giorgio Morodera sa semplovima Doninog uzdisanja), ali sam to citao kao neki kuriozitet.

bliska mi je pameti ova pitonova teorija da je dona regrutovana iz nekih gospel redova. mislim da je i ona, slicno grace jones (jos jedna gay ikona!), imala neku "soul" karijeru (poluuspesnu) pre karijere, a da su i ove izjave (ako ih je uopste i dala) bile proizvod pritiska. cinjenica je, ipak, da su njene pesmicice posle 1981. bile mnogo benignije u odnosu na period do bad girls/hot stuff (sloba konjovic je to pustao do besvesti negde 1978/79). sto je mozda, da joj damo neki benefit of a doubt, bio izraz da prosiri i stabilizuje podrsku publike (posto pederi menjaju svoje ikone svaki cas). u svakom slucaju, prava trash queen- idealan materijal za sirkovske melodrame.
Spiridon Spiridon 10:13 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

proizvod Giorgio Morodera sa semplovima Doninog uzdisanja


doktore, samo sam cekao kada ce neko ovo da napise =]



Giorgio Moroder je glavni krivac za sve!

voleo covek da se igra sa strujom pa to ti je =)


Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:21 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

moroder je veliki mag!
Doctor Wu Doctor Wu 12:30 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

doktore, samo sam cekao kada ce neko ovo da napise =]

Spiridone, ljudino, svasta ima gore napisano, >:>.
perica lukovic iz vremena dok je sa dragoshem kalaichem siljio klupu u dugi

i to u isto vreme kad je, prema sopstvenom priznanju, prvi u beogradu "otkrio" punk (sto je, verovatno, i tacno). tako ti je to: u titovoj jugoslaviji, sazdanoj na olako dobijenim arapsko-americkim kreditima, novinarcici su mogli da zive od pisanja o muzicici. pogledaj danas sta sve moraju da radU.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:02 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

doktore, svaka ti se pozlatila
Doctor Wu Doctor Wu 13:18 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

sto, srdjane? pa pisao je pera-ja-sam-prvi-provalio-punk-lukovic i knjige o Tomi Zdravkovicu i inim velikanima Ibarske magistrale (naravno, kad je to bilo lukrativno). Pa pevao i ode Bregovicu i "partizanskom roku" (mozda je cak i smislio term). Kao i svom drugaru, Zeljku-tvom-prezimenjaku.

nije on bas oduvek bio toliko politicki korektan. misim, to, korupcija, tajkuni, srbi-govna & ubice nevine dece, tijanicu-debeovska-komunjaro (mada nisam siguran koliko ledepeovci to jos uvek smatraju za uvredu), pescanik, smajlovickine grudi i taj rad.

samo me jedno cudi: sto ga Miskovic do sada nije kupio, da ga malo zabavlja. Ili mozda jeste. a mozda covek i nema cenu, :).
Bili Piton Bili Piton 14:31 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

Doctor Wu
ne znam, stvarno , nisam neki fan (kao sto je to, na primer, bio perica lukovic iz vremena dok je sa dragoshem kalaichem siljio klupu u dugi- on je otkidao na one disko hitice koja su, zapravo, vise proizvod Giorgio Morodera sa semplovima Doninog uzdisanja),


Tada nije jos bilo semplera u danasnjem smislu. Djordjo bi ukljucio struju, svoje analogne sintije i modulatore i sklopio matricu, ali bi Dona sve potom otpevala/izuzdisala uzivo u mikrofon.

Hehe, secam se Pericinog skrabanja u Dugi (jeste, mnogo sam mator). Jedino sto se prisecam da je Perica mrzeo disko iz dna duse. Stavise, secam se jedne njegove recenice od reci do reci, radi se o prikazu prvog albuma Boney M, koji je kod nas bio objavio Jugoton: "Snimak albuma je izvrstan - jos jedan nacin da se kupac sto pouzdanije namami i uplete u paukovu mrezu disko zvuka". Da se upisa covek od smeha. :)

ali sam to citao kao neki kuriozitet.bliska mi je pameti ova pitonova teorija da je dona regrutovana iz nekih gospel redova. mislim da je i ona, slicno grace jones (jos jedna gay ikona!), imala neku "soul" karijeru (poluuspesnu) pre karijere, a da su i ove izjave (ako ih je uopste i dala) bile proizvod pritiska.


S tim da koliko znam Grejs Dzons nikada nije bila na religioznom tripu, ni pre svog uspeha sa Sly & Robbie (kada je pevala zbilja petparacki disko) ni posle. Stavise, secam se jedne njene fotke - na kojoj mozda ima sedam-osam godina - na kojoj Grejsi bez kompleksa zadize suknjicu i pokazuje svoje prirodne detinje darove. Lujka od malih mogu - da, ali ne od onih iz crkve. Za Donu ne znam pouzdano da je zbilja stigla iz crkvenog hora, znam da je bila medju mnogim crnim pevacicama koje su tih godina posle trbuhom za kruhom iz Amerike u Nemacku gde su tezgarile po minhenskim studijima kako god su stigle. Ako se ne varam, pevala je u tamosnjoj verziji mjuzikla "Hair" pre nego sto je upoznala Morodera kome je bila potrebna bas jedna takva da od nje napravi disko zvezdu, sto se na kraju i desilo. Slicno je bilo i sa Amii Stewart (Knock On Wood) s tim sto je nju uzeo pod svoje neko drugi.

Sto se Slobe legende tice, od I Feel Love i celog Bad Girls albuma jedno vreme nije moglo da se zivi na Studiju B. Mada je tih godina - pa i tokom osamdesetih, sve dok se nije ispilio B92 - taj radio bio zakon, doslovce. Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da ga nije bilo u beogradskom etru.....

Doctor Wu Doctor Wu 14:51 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

"Snimak albuma je izvrstan - jos jedan nacin da se kupac sto pouzdanije namami i uplete u paukovu mrezu disko zvuka". Da se upisa covek od smeha. :)

Da, to je bilo pred-digitalno doba, kad su svi pricali o iglama (gramofonskim, ne spricevima), visokotoncima, niskotoncima., :).
S tim da koliko znam Grejs Dzons nikada nije bila na religioznom tripu, ni pre svog uspeha sa Sly & Robbie (kada je pevala zbilja petparacki disko) ni posle.

pa nisam nju ni spomenuo u kontekstu religiozne zaludjenosti (mada da je lujka, jeste), nego u kontekstu imanja karijere pre nego sto ju je "otkrio" Gaultier (koji je, valjda, i angazovao Sly i Robbiea za Nightclubbing). Mada, dok su za Donu uvek pricali kako je accomplished pevacica, za Grace se moze reci da je bila pravi proizvod 80-tih: suplja & prazna luj/tkica.

Za Slobu & Studio B potpisujem. Jedini pomogli da se prezivi ona "ajmo raja" atmosfera.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:03 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

meni je grace jones prava umetnica.
bogami drmala je ona i sedamdesetih.

"I Need A Man" 1975
"I'll Find My Way To You" 1976
"Sorry" 1976
"That's The Trouble" 1976
"La Vie En Rose" 1977
"Do Or Die" 1978
"Comme un Oiseau Qui S'envole" 1978
"Fame" 1978
"Autumn Leaves" 1978
"Anema E Core" 1978
"On Your Knees" 1979
"Don't Mess With The Messer" 1979
Bili Piton Bili Piton 15:33 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

Srđan Mitrović
meni je grace jones prava umetnica.bogami drmala je ona i sedamdesetih."I Need A Man" 1975"I'll Find My Way To You" 1976"Sorry" 1976"That's The Trouble" 1976"La Vie En Rose" 1977"Do Or Die" 1978"Comme un Oiseau Qui S'envole" 1978"Fame" 1978"Autumn Leaves" 1978"Anema E Core" 1978"On Your Knees" 1979"Don't Mess With The Messer" 1979


Ja mnogo, bas mnogo volim Grejs Dzons. Od ovih koje si pomenuo, Srdjane, I Need A Man je bas odvratna (pravi Bette Midler disco, na nju sam prevashodno i mislio pod "petparacki", La Vie En Rose je super obrada a On Your Knees bas sjajna, narocito u remiksu Toma Moultona. Ostale bih morao opet da preslusam jer ih se ne secam onako on top of my head.

Jedna beznacajna ispravka - nije Gotje (modni kreator) ponovo lansirao Grejs Dzons pocetkom 80-tih vec Jean Paul Goude (fotograf i dizajner).

Evo jos jedne verzije Sunset People sa jutjuba koja posle sklizne u Bad Girls - taman da me ubaci u spid koji mi tako treba danas. Midnight lights, LAX.....toot-toot, heeeey, beep-beep.

http://youtube.com/watch?v=xoq87xKOjHQ


Spiridon Spiridon 15:33 31.03.2008

u vezi sa slikom

Srđan Mitrović]meni je grace jones prava umetnica.
bogami drmala je ona i sedamdesetih.



tihhh sunce ti tvoje, zamisli da te ovo uhvati u svoja klesta =]

izlomila bi te ko mace maslacak, brrrr

ja volim wild, but this is to much =]
Bili Piton Bili Piton 15:58 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

Doctor Wu
(posto pederi menjaju svoje ikone svaki cas)


HAHA nemoj da te cuju gospoda Maljkovic i Kvirijic jerbo cemo imati NEDELJNI blog o Dzej Kej sa posebnim osvrtom na znacenje reci (kultur)rasizam. ))
ivana23 ivana23 16:32 31.03.2008

Re: u vezi sa slikom

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 16:45 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

Ja mnogo, bas mnogo volim Grejs Dzons.

pričaj mi o tome ajd baš kad pričamo, ja bašš vooolem grace. čak mi je i pseudonim za 100 veličanstvenih bio Mr. Jones
mladost- ludost.ži mnogo sam se ložio na njen konceptualni koncert koji je radila sa JP Godom
srce mi je prepuklo kad sam čuo da je bila u beogradu i držala koncert u muzeju savremene umetnosti pre par godina, a ja saznao dan kasnije....

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 16:45 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

nemoj da te cuju gospoda Maljkovic i Kvirijic

već se brinem što se do sada niko nije oglasio. bar da pljucnu Donu zbog sporne izjave
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 16:47 31.03.2008

Re: u vezi sa slikom

izlomila bi te ko mace maslacak, brrrr

moraš biti Dolf da bi preživeo Grace

ivana23 ivana23 16:54 31.03.2008

Re: u vezi sa slikom

Doctor Wu Doctor Wu 17:02 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

Jedna beznacajna ispravka - nije Gotje (modni kreator) ponovo lansirao Grejs Dzons pocetkom 80-tih vec Jean Paul Goude (fotograf i dizajner).

u pravu si ali fakat je da je baja ipak bio fotograf/dizajner a ne producent (bogu fala, robbie i sly su tih godina radili sve, od dylana do grace jones) kao i da je GJ uvek bila vise koncept nego bilo sta drugo (mislis li ti stvarno da je ona znala ko je astor piazzolla kad je usla u studio? aj, za iggyja verujem da je cula.)

sto, naravno, nikako ne znaci da nightclubbin' cak i danas nije fenomenalna ploca.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:08 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

mislis li ti stvarno da je ona znala ko je astor piazzolla kad je usla u studio?

znala je ta sve. ona je veća od života
Bili Piton Bili Piton 17:15 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

Srđan Mitrović
srce mi je prepuklo kad sam čuo da je bila u beogradu i držala koncert u muzeju savremene umetnosti pre par godina, a ja saznao dan kasnije....


Hehe a meni je pricao jedan drugar iz Londona koji je bio u izvrsnom odboru tamosnjeg gej prajda jedne nedavne godine: elem, zvali oni Grejs da se pojavi na festivalu i otpeva poneku sa main stage-a, da padnu tetke u delirijum. Njen odgovor je bio: moze pet pesama na plejbek, pod sledecim uslovima: pet avionskih karata prve klase Njujork-London-Njujork (za nju i pratecu kamarilu), pet apartmana u londonskom Dorcesteru, pet hiljada funti u kesu na dan nastupa, i da je tamo ceka pet grama kokaina. I sve su joj obezbedili ladno do poslednje mrvice. )))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:19 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

I sve su joj obezbedili ladno do poslednje mrvice. )))

verovatno je tako bilo i u beogradu
inače, ja sam grace jones video 1988 godine video ispred jedne diskoteke u londonu, ali su mi se noge odsekle pa nisam smeo da joj priđem. izgledala je kao da jede malu decu. mislim da su joj prilazile samo žene, muškarci su se držali po strani ))
ivana23 ivana23 17:35 31.03.2008

Re: ja sam cuo

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:37 31.03.2008

Re: ja sam cuo

Bili Piton Bili Piton 17:42 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona



Ja sam se na slican nacin ispalio za koncert Dejvida Silvijana u Beogradu (znao sam da dolazi ali sam morao da putujem bas u to vreme). Mada sam ga video uzivo jednom davno u Londonu kada se nenajavljen pojavio na solo koncertu Riuici Sakamota da otpeva "Forbidden Colours" uz njegovu klavirsku pratnju. Bilo mnogo lepo.

Cuvena "Twin" fotka Jean Paul Goudea, unekoliko cenzurisana...



ivana23 ivana23 18:01 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

ivana23 ivana23 18:02 31.03.2008

Re: ja sam cuo da je dona

bobo bobo 19:00 31.03.2008

Fly Robin Fly

Srdjane, posle tvog prethodnog bloga sam pocela da vrtim muziku osamdesetih ponovo...
Onda u subotu slucajno, na TV, naletim na Breakfast on Pluto (meni licno, jedan od najboljih soundtracka je upravo iz tog filma), pa se prebacim na kopanje muzike iz sedamdesetih... sada ovaj blog :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana