Politika

Selo gori elita se češlja

Nebojsa Krstic RSS / 20.02.2016. u 14:13

 

 *Aca Lukas i Lepa Brena bolje zvuče od dueta Tadić-Čeda* Naša građanska elita je, čast izuzecima, malograđanska, snobovska, destruktivna i autošovinistička * DS se bavi modeliranjem mržnje prema Vučiću*Ne sprovodim naprednjačku filozofiju, zastupam iste ideje koje sam zastupao oduvek* Vučić mora da radi na redefinisanju svog odnosa prema neistomišljenicima* Borko Stefanović je nebitna ličnost

AUTOR: MIRJANA R. MILENKOVIĆ

Beograd - “Onaj ko se unapred proglasi za pobednika na predstojećim parlamentarnim izborima, uradiće pogrešnu stvar makar i samo zato što će sugerisati svojim glasačima da nije bitno da li će glasati. A to neki već uveliko rade. Ovi izbori nose sa sobom opasnosti za sve učesnike, ali i šanse, naravno. Kod nas se svašta može dogoditi i za nedelju dana, a kamoli za dva meseca”, kaže u razgovoru za Danas, Nebojša Krstić, bloger, tviteraš i bivši savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića. 

 Osvrćući se na šanse DS, on kaže da ta stranka u novonastalim okolnostima nije uspela da pronađe razlog svog postojanja, da ima neharizmatičnog lidera, da nema politiku i da se bavi modeliranjem mržnje prema Vučiću. 

Kako komentarišete izjavu Borisa Tadića, koji kaže da je on pao i da to može da se desi i Vučiću, jer u politici je preokret uvek moguć

Svaki izbori su lutrija. Visoki rejtinzi koje danas imaju stranke vlasti jesu njima lepi za oko, ali ako se ozbiljno ne potrude u ovoj kampanji, moglo bi da se desi da dožive iznenađenje. U mnogim prošlim izborima SNS, tadašnji SRS, ulazio je u izbore kao realni favorit u istraživanjima, a izlazio kao poražena stranka. Setite se koliko je puta Nikolić započinjao kampanju rečima: "Ja sam već pobedio!", pa se ispostavljalo da greši. 

Može li Tadić da doživi veliki povratak 2016. na eventualnim izborima i šta biste mu sada savetovali?

Tadić ima dva seta problema. Jedan je onaj koji deli sa ostatkom onog što se nekad zvala "demokratska" opozicija. A to je nesnalaženje u periodu posle 2012. To je neuspeh pronalaženja ključa opozicionog delovanja u uslovima u kojima je Vučić preuzeo sve njihove strateške političke ciljeve. Takva situacija postavila je dilemu: ako Vučić Srbiju vodi u EU, a to radi uspešno, čemu služi DS i njegovi derivati? Opozicija nije našla politički odgovor i svoje delovanje svela je na "ad hominem", na kuknjavu i na mržnju prema Vučiću.

Drugi set Tadićevih problema odnosi se na greške koje je on napravio od 2012. Tu mislim na prihvatanje izmišljene funkcije "počasnog predsednika" DS, čemu je prethodilo to da je ljude iz stranke koji su bili spremni da ga podrže protiv Đilasa, ostavio na cedilu optuživši ih javno da ga "pujdaju" na sukob sa Đilasom! Potom je pocepao DS na par nedelja pred izbore, što je nedoličan gest bez presedana. Tim katastrofalno lošim odlukama sam je sebe osudio na današnje statiranje u kukuruzu.

Očigledno je da Tadić danas nije zadovoljan načinom na koji ste ga savetovali. Šta misli pod tim kad kaže da je vaš projekat bio “Selo gori, a baba se češlja”?

Ne znam zašto Tadić posetu snimanju serije "Selo gori", na poziv Radoša Bajića, vidi lošom. To je odlična serija. Neki su glumci u njoj ostvarili fantastične uloge: Milorad Mandić, Nada Blam, Olga Odanović i mnogi drugi. Ali odnos tzv građanske Srbije prema toj seriji je, u stvari, indikativan i on rečito govori o našoj eliti koja je, čast izuzecima, malograđanska, snobovska, destruktivna i autošovinistička. Ja sam, na primer, seljak, s tim nemam nikakav problem i volim serije o seljacima, recimo: "Ljubav na seoski način" genijalnog Žike Lazića, "Građane sela Luga", "Muzikante"... i zato sam mu predložio da ode na snimanje "Sela". I opet bih. Nego, ja mislim da bivši predsednik treba manje da se bavi TV serijama, a više da proba da definiše svoju politiku tako što će građanima reći šta će, ako osvoji vlast, bolje raditi od Vučića i šta će bolje da radi od onog što sam radio do 2012. Do sad iz mnogobrojnih njegovih intervjua ništa od toga nismo uspeli da saznamo, već samo to da su za sve krivi njegovi "saradnici", kao i da on ništa i ni o čemu nije znao.

Nedavno ste napisali da vam udruživanje Tadića I Čede isto kao kad bi Lepa Brena I Aca Lukas snimili duet. Kakva je perspektiva te koalicije?

Nisam siguran da sam baš to napisao jer Aca i Lepa Brena sigurno bolje zvuče od dueta Tadić - Čeda zato što Lukas i Brena među sobom imaju manje suštinskih programskih razlika. Ne razumem kako može postojati koalicija između stranaka dijametralno suprotnih opcija. Jedna je za nezavisnost Kosova, druga protiv, jedna za liberalnu druga za socijalnu ekonomiju, jedna za ulazak u NATO, druga protiv. Njihova koalicija je u stvari dokaz da politika i stranački programi nemaju nikakvu važnost, a to je, onda, obesmišljavanje ideje stranaka.

Smeta li vam kad Tadić kaže da sprovodite naprednjačku filozofiju?

Ne, pošto to nije tačno. Zastupam iste ideje koje sam zastupao oduvek. A sad bi mogli da pričamo o tome ko od stranaka zastupa kakve ideje. U Vučićevoj politici prepoznajem strateške ciljeve koji se poklapaju sa onim što ja smatram korisnim za Srbiju: članstvo u EU, dijalog sa Prištinom, pomirenje u regionu, finansijska konsolidacija, reforme. I kada Srbija ostvari napredak u bilo kojoj od tih oblasti, ja sam zadovoljan, kao što sam bio zadovoljan i kada smo mi postizali napretke. Milka Babović je imala dobre izraze kod ocene klizača: "tehnička izvedba" i "umetnički dojam". Vučićeva tehnička izvedba je veoma dobra, ne mogu ni da se setim kad je zadnji put napravio ozbiljniju političku grešku. Možda mu je umetnički dojam malo slabiji, ali svakako ne onoliko koliko hejteri hejtuju, a narikače nariču.

Zbog čega ste se zapravo razišli sa Tadićem?

U Tadićevom kabinetu bio sam angažovan profesionalno. Taj se angažman završio 2012.

Nemate lepe reči baš za opoziciju, posebno za vašu bivšu stranku DS i kažete da će ona teško preći cenzus?

 U novonastalim okolnostima nisu uspeli da pronađu razlog svog postojanja. Nemaju politiku. Ne bave se politikom već modeliranjem mržnje prema Vučiću. Imaju nekompetentno rukovodstvo, neharizmatičnog lidera. Prave katastrofalne greške. Njihovi poslanici vređaju žene, vređaju novinarke, internacionalni sekretar vređa strane zvaničnike, izbacuju neistomišljenike iz stranke. To odaje utisak raspada sistema i vrednosnog kolapsa. Vrlo sam zabrinut za rezultat DS-a na izborima.

Kažete da kandidat DS za republičkog premijera nikako ne bi smeo da nosi tesnu košulju s kratkim rukavima. Da li je to jedina vaša zamerka na račun Bojana Pajtića?

Nije jedina. Mogao bih da nabrajam ozbiljnije zamerke, umesto toga reći ću samo da je on apsolutno nepoznat van Vojvodine. U Šumadiji niko nije ni čuo za njegovo ime. Ozbiljan problem.

Da li ste dok ste bili član DS javno zamerili svojoj stranci što je, kako danas tvrdite, funkcionisala kao konfederacija sa lokalnim šerifima i da li je imao ko da vas čuje?

Naravno. Pokojni Miki Rakić je uveo izraz "lokalni šerifi". Ali sad nisam više siguran da li je Tadić znao za to ili je možda saznao tek posle maja 2012. A ne bih se iznenadio ni da čujem da sam ja krivac za to.

Zašto tvrdite da Borko Stefanović devalvira ideju opozicionog delovanja, zar svako ne može da bira svoj politički put?

On je to činio dok je kao potpredsednik DS-a ruinirao stranku iznutra, o čemu sam pisao i upozoravao i na šta niko iz DS nije reagovao. Sad kad je napustio DS, sasvim je nebitna ličnost.

Kažete da je opozicija kapitulirala pred činjenicom da ne zna šta da radi? A šta bi u ovom trenutku i mogla da uradi drugačije?

Prekasno je da uradi bilo šta za ove izbore s obzirom da se prase ne tovi pred Božić. U poslednje četiri godine napisao sam desetine tekstova sa dobronamernim kritikama i sugestijama. Naišao sam na zid ćutanja. Potom su me izbacili na bazi nekakve falsifikovane blanko ostavke. Sad me jako zanima šta će sami da smisle.

Kako je to Vučić najveći prijatelj opozicije?

Ako Vučić bude uspešan u nastavku EU integracija, u stabilizaciji regiona i reformama Srbije, onda on radi upravo ono što je bila ideja postojanja DS i derivata. Tako da, ako zaborave ličnu sujetu, mogu slobodno da zapale cigare i otvore pivo, jer on radi njihov posao.

Kritikujete i vlast i opoziciju, ali jedino za premijera Vučića imate samo reči hvale. Čime vas je on to kupio da stojite iza svega što on radi?

 Svaki se čovek svakodnevno menja. Pa čak i političar. Vučić se vidno menja nabolje, a opozicionari vidno regrediraju i trenutno su lošija opozicija nego što je Vučić bio loša opozicija. A nije nikako dobro da Srbija nema jaku i normalnu opoziciju. To nije zdravo, ni za državu, ni za građane, a ni za vlast. To je jedna od stvari zbog kojih treba biti zabrinut.

Šta je on to dobro uradio za Srbiju i Srbe?

Vodi strateški dobro utemeljenu politiku. Insistira na dijalogu s Prištinom. Zajednica srpskih opština je odlična ideja kao rešenje pitanja zaštite Srba na KiM. Ne obazire se na mine tipa Nikolićevih "platformi". Izvanredno je rešio problem izbeglica i azilanata. Ima odličnu komunikaciju sa Nemačkom koja treba, po mom mišljenju, da bude naš strateški partner u EU. Osvojio otvaranje poglavlja. Dobio pozitivan izveštaj MMF i SB. Stabilizovao finansijski sektor. Regionalne izazove hendluje prilično dobro. Sa Sarajevom razvija bilateralne odnose. Pomaže Srebrenici... Ulaže u srpsku infrastrukturu. Prilično vešto balansira između Istoka i Zapada... Ima toga dosta.

Zašto tvrdite da tamo gde Toma prođe Vučićeva trava ne niče?

Ne znam da li sam to baš tako rekao, ali jesam rekao da mislim kako je Nikolić najjača i najozbiljnija opozicija u ideološkom, strateškom i vrednosnom smislu te reči.

Ima li nešto što Vučiću zamerate?

Mislim da mora da radi na redefinisanju svog odnosa prema neistomišljenicima. Treba da za određene sektore vlade pokuša da nađe bolje ljude, iako mu se mora priznati da je angažovanje nekih Đinđićevih kadrova bio hrabar potez. Mora da natera svoju stranku da promeni retoriku.

Da li vam je neprijatno što se često slažete sa Vučićevim botovima?

Na Tviteru viđam botove svih stranaka. Ne bavim se poređenjem svog i njihovog mišljenja. Pišem svoje mišljenje, ko se slaže hvala mu, ko se ne slaže, hvala i njemu.

Smeta li vam kad vas zovu Vučićev, nezvanični - pripejd savetnik?

Smeta mi pošto to ne govori o meni, već o agresivnoj metodi ućutkivanja onog čije vam se mišljenje ne dopada,lepljenjem etiketa. To je primitivan manir koji truje ideju javne debate, a ona i onako nije naročito zdrava i snažna.

Da li Vučić previše kontroliše medije i da li je DS koristila tabloide svojevremeno za obračun sa političkim protivnicima?

U moje vreme kabinet predsednika nije koristio tabloide u te svrhe. Za DS ne mogu da govorim jer nikada nisam bio ni predsednik, ni funkcioner te stranke.

A nisam ni novinar i nemam uvid u današnje funkcionisanje medija. Ono što vidim jeste da mediji koji su u vlasništvu države spadaju u red najobjektivnijih i najpristojnijih i na njih nijedna stranka nema ozbiljnije pritužbe. A to je najbitnije za ocenu uticaja vlasti na medije.

Kažete da su i u velikim ratovima potpisivana primirja, ali da se na Tviteru neprekidno ratuje? Zar vam to ne dosadi?

Dosadi mi, naravno. Ali ja retko kad imam želju da ratujem. Pišem ono što mi se čini važnim, relevantnim, poučnim, zabavnim i u isto vreme čitam druge radujući se što u Srbiji ima dosta pametnog i razumnog sveta i što nije sve potonulo u buku i bes.

Tvrdite da je Tviter idealan medij za kukavice, hulje i glupake. Ko je ko u ovoj priči i da li vas pogađa kad vas vređaju na Tviteru?

Internet i društvene mreže su veliko zlo zbog mogućnosti zloupotreba i razvijanja unisonog kolektivnog mišljenja koje barata opštim mestima, predrasudama i glupostima kao da su činjenice. Ako to uspete da preživite, možete naći i smisao, tragove inteligencije i druge korisne stvari na Tviteru.

 

Objavljeno u Danasu, 20.2.2016. 

 

 



Komentari (182)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

grmfrm grmfrm 15:01 20.02.2016

Drama i bes

Znaci svako i dalje igra prema scenariju.
tasadebeli tasadebeli 10:32 21.02.2016

Re: Drama i bes

grmfrm
Znaci svako i dalje igra prema scenariju.



Елита увек игра према сценарију... који не пише сама...

Иначе их не бисмо онда звали елитом.

Неко други би тада у медијској слици Србије био називан елитом.






mariopan mariopan 11:22 21.02.2016

Re: Drama i bes

tasadebeli
grmfrm
Znaci svako i dalje igra prema scenariju.



Елита увек игра према сценарију... који не пише сама...

Иначе их не бисмо онда звали елитом.

Неко други би тада у медијској слици Србије био називан елитом.








Србија нема елиту, то они са дна сами себе тако зову, за тим су патили, зато су куповали дипломе, зато су куповали ролексе и гурали се уз власт, да и њих неко назове елитом....а ови са "ор'гинал" дипломама им се улизују не би ли им пала која мрвица са стола.
И ћуте, то им је најважнија особина, да не сметају Господару док господари.
Права елита у себи нема подаништво.


О мала изврнута Србијо, дно ти на врху стоји.
tasadebeli tasadebeli 15:29 21.02.2016

Re: Drama i bes

mariopan

Србија нема елиту, то они са дна сами себе тако зову,


О мала изврнута Србијо, дно ти на врху стоји.






Кажем ти, Мариопан, спас је у Дивљој хорди.
not2old2rock not2old2rock 09:53 22.02.2016

Re: Drama i bes

mariopan

Права елита у себи нема подаништво.



Ovaj čovek možda ne spada u elitu, ali je pokazao da ima kičmu.

18.02.
300 000 SVINJA U 40 uvoznih dozvola - toliko je izdato u Upravi za veterinu, prosle dve nedelje po nezvaničnim ali pouzdanim informacijama koje sam dobio. Svi koji se bave svinjarstvom znaju šta to znači. Ono što smo najavili pre dve nedelje - se nažalost i ostvarilo. Više o tome u Dobroj zemlji u nedelju ...


20.02.
DOBRA ZEMLJA VIŠE NE IDE NA TV B92. POŠTENJE I MORAL IMAJU SVOJU CENU. PLATILI SMO ... ALI NEMA VEZE ... PLATILI BI I VIŠE AKO TREBA .


[url=http://www.intermagazin.rs/ovom-coveku-su-ukinuli-emisiju-zato-sto-se-spremao-da-otkrije-istinu-o-uvozu-300-000-svinja-u-srbiju/][/url]

Nego, koji ga je to medij tako ekspresno ukinuo?

ivana23 ivana23 19:49 22.02.2016

Re: Drama i bes

not2old2rock
mariopan

Права елита у себи нема подаништво.



Ovaj čovek možda ne spada u elitu, ali je pokazao da ima kičmu.

18.02.
300 000 SVINJA U 40 uvoznih dozvola - toliko je izdato u Upravi za veterinu, prosle dve nedelje po nezvaničnim ali pouzdanim informacijama koje sam dobio. Svi koji se bave svinjarstvom znaju šta to znači. Ono što smo najavili pre dve nedelje - se nažalost i ostvarilo. Više o tome u Dobroj zemlji u nedelju ...


20.02.
DOBRA ZEMLJA VIŠE NE IDE NA TV B92. POŠTENJE I MORAL IMAJU SVOJU CENU. PLATILI SMO ... ALI NEMA VEZE ... PLATILI BI I VIŠE AKO TREBA .


link

Nego, koji ga je to medij tako ekspresno ukinuo?



B92
mariopan mariopan 08:56 23.02.2016

Re: Drama i bes

Ко га је укинуо....... рекла бих подаништво на делу?
chitach chitach 15:03 20.02.2016

Nista novo ...


Vodi strateški dobro utemeljenu politiku. Insistira na dijalogu s Prištinom. Zajednica srpskih opština je odlična ideja kao rešenje pitanja zaštite Srba na KiM. Ne obazire se na mine tipa Nikolićevih "platformi". Izvanredno je rešio problem izbeglica i azilanata. Ima odličnu komunikaciju sa Nemačkom koja treba, po mom mišljenju, da bude naš strateški partner u EU. Osvojio otvaranje poglavlja. Dobio pozitivan izveštaj MMF i SB. Stabilizovao finansijski sektor. Regionalne izazove hendluje prilično dobro. Sa Sarajevom razvija bilateralne odnose. Pomaže Srebrenici... Ulaže u srpsku infrastrukturu. Prilično vešto balansira između Istoka i Zapada... Ima toga dosta.


o ovome bio se dalo diskutovati.
chitach chitach 15:21 20.02.2016

Re: Nista novo ...


Nego Nebojsa, ovde na blogu postoji jedna opklada. Radi se o mogucem prelasku cenzusa na izborima stranke/ pokreta " Dosta je bilo " . Kao covjek sa iskustvom u materiji, koja je tvoja prognoza za navedeni pokret ? Djecija bolnica u Tirsovoj ce biti bogatija za 100 $ u svakom slucaju, samo je pitanje ko ce izvrsiti uplatu

Inace u intervjuu nisam nista novo procitao. Taman sve na jednom mjestu, ne moras da odgovaras nego samo copy/paste ...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:31 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Nego Nebojsa, ovde na blogu postoji jedna opklada. Radi se o mogucem prelasku cenzusa na izborima stranke/ pokreta " Dosta je bilo " . Kao covjek sa iskustvom u materiji, koja je tvoja prognoza za navedeni pokret ?


Vidim danas u Novostima da Pajtić i Radulović "intenzivno" pregovaraju o koaliciji.

A Radulović je juče, ili prekjuče u Informeru za DS rekao da su svi lopovi.

Ne znam oko čega ste se kladili.
svarog svarog 16:31 20.02.2016

Re: Nista novo ...

A Radulović je juče, ili prekjuče u Informeru za DS rekao da su svi lopovi.


Baš detaljno pratiš medije, ništa ni promiče
freehand freehand 16:33 20.02.2016

Re: Nista novo ...

svarog
A Radulović je juče, ili prekjuče u Informeru za DS rekao da su svi lopovi.


Baš detaljno pratiš medije, ništa ni promiče

Pa deljeno je svuda. Još je i Vesna pešić na njega skočila, da brani DS, mož misliti.
jadan DS, na šta je spao - da ga Radulović napada a Vesna Pešić brani.
svarog svarog 16:34 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Šta je deljeno? Daj mi link te Radulovićeve izjave koju je Informer preneo, molim te?
freehand freehand 16:43 20.02.2016

Re: Nista novo ...

svarog
Šta je deljeno? Daj mi link te Radulovićeve izjave koju je Informer preneo, molim te?


chitach chitach 19:03 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Ne znam oko čega ste se kladili.


Jedan bloger i ja se kladili sa blogeron jkt2010 da cemo u slucaju da " Dosta je bilo " ne udje u skupstinu uplatiti 100 dolara na racun bolnice u Tirsovoj i uplatnicu skenirati i postaviti na blogu. Ako udje u skupstinu onda jkt2010 uplacuje, skenira i postavlja . Opklada ne vrijedi ako " Dosta je bilo " udje sa bilo kim u koaliciju .
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:08 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Baš detaljno pratiš medije, ništa ni promiče


A ja pročitam - ništa porniće :)
a_jovicic a_jovicic 20:32 20.02.2016

Re: Nista novo ...

chitach
Ne znam oko čega ste se kladili.


Jedan bloger i ja se kladili sa blogeron jkt2010 da cemo u slucaju da " Dosta je bilo " ne udje u skupstinu uplatiti 100 dolara na racun bolnice u Tirsovoj i uplatnicu skenirati i postaviti na blogu. Ako udje u skupstinu onda jkt2010 uplacuje, skenira i postavlja . Opklada ne vrijedi ako " Dosta je bilo " udje sa bilo kim u koaliciju .

Po 100 USD
jinks jinks 20:33 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Vidim danas u Novostima da Pajtić i Radulović "intenzivno" pregovaraju o koaliciji.

Nije valjda da će baš oni da preuzmu odgovornost za uvođenje g. Radulovića u parlament.

Pa da počne novi ciklus lažnih neoliberalnih obećanja.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:37 20.02.2016

Re: Nista novo ...

chitach

Nego Nebojsa, ovde na blogu postoji jedna opklada. Radi se o mogucem prelasku cenzusa na izborima stranke/ pokreta " Dosta je bilo " . Kao covjek sa iskustvom u materiji, koja je tvoja prognoza za navedeni pokret ? Djecija bolnica u Tirsovoj ce biti bogatija za 100 $ u svakom slucaju, samo je pitanje ko ce izvrsiti uplatu

Inace u intervjuu nisam nista novo procitao. Taman sve na jednom mjestu, ne moras da odgovaras nego samo copy/paste ...


Moja je prognoza da bi bilo vrlo loše da taj pokret uđe bilo gde, a naročito u Skupštinu, u bilo kom obliku.
a_jovicic a_jovicic 20:40 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Nebojsa Krsric
A Radulović je juče, ili prekjuče u Informeru za DS rekao da su svi lopovi.

A Informer je jel'te, oličenje profesionalnog i poštenog novinarstva u Srbiji ...

Напади из Вучићевих медија због раста рејтинга на 6.5%

Александар Вучић је своју медијску машинерију последњих дана интензивно усмерио на Сашу Радуловића и покрет Доста је било. Манипулације, подметања, извлачење текстова са страначког сајта и њихово фалсификовање. Посебно су се истакли Информер, Пинк и несрећни Ђука. Све је то последица панике због раста рејтинга покрета Доста је било.
chitach chitach 20:55 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Nebojsa Krstic
chitach

Nego Nebojsa, ovde na blogu postoji jedna opklada. Radi se o mogucem prelasku cenzusa na izborima stranke/ pokreta " Dosta je bilo " . Kao covjek sa iskustvom u materiji, koja je tvoja prognoza za navedeni pokret ? Djecija bolnica u Tirsovoj ce biti bogatija za 100 $ u svakom slucaju, samo je pitanje ko ce izvrsiti uplatu

Inace u intervjuu nisam nista novo procitao. Taman sve na jednom mjestu, ne moras da odgovaras nego samo copy/paste ...


Moja je prognoza da bi bilo vrlo loše da taj pokret uđe bilo gde, a naročito u Skupštinu, u bilo kom obliku.


Pa poznata mi je ta prognoza, kao i vecina tvojih stavova, mislio sam oko procenata.
Daj neku procjenu ...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:59 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Pa poznata mi je ta prognoza, kao i vecina tvojih stavova, mislio sam oko procenata.
Daj neku procjenu ...


2,1%
a_jovicic a_jovicic 21:01 20.02.2016

Re: Nista novo ...

chitach
Pa poznata mi je ta prognoza, kao i vecina tvojih stavova, mislio sam oko procenata.
Daj neku procjenu ...


... a mogla bi da "padne" i neka opklada ... taman da bude 200 vs 200
chitach chitach 21:03 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Nebojsa Krstic
Pa poznata mi je ta prognoza, kao i vecina tvojih stavova, mislio sam oko procenata.
Daj neku procjenu ...


2,1%


Da obogatimo Tirsovu sa jos jednom uplatom ?
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:19 20.02.2016

Re: Nista novo ...

2,1%


Čitam pre neki dan tekst koji me ozbiljno pokolebao oko odluke da glasam za Radulovića, ali posle ovoga glasam sigurno :)

Čemu tolika pakost Krle?
chitach chitach 21:25 20.02.2016

Re: Nista novo ...



Zasto pakost ? Covjek ima misljenje. Kao i ti , kao i ja. Isto tako mozes reci zasto je pakostan prema DS - u i svemu sto je nastalo iz istog. Jednostvano ima covjek misljenje. Mislim da se na blogu mnogo toga reklo a malo uradilo . Ponavljaju se price ...

koji tekst ? aj neki link ...
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:27 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Jednostvano ima covjek misljenje.


Nije to mišljenje, to je navijanje.
chitach chitach 21:31 20.02.2016

Re: Nista novo ...



Misljenje je siri pojam od navijanja. On ima neko misljenje koje izrazava samo kao misljenje ili ide i korak dalje pa i navija na osnovu tog misljenja. Kao sto i ja navijam da Radulovic udje u parlament jer mislim da mu treba dati sansu .
jinks jinks 21:37 20.02.2016

Re: Nista novo ...

mislim da mu treba dati sansu

Preciznosti radi ... čovek je već imao ozbiljnu šansu, zar nije bio ministar.

Sad, nemoguće da za tu poprilično neuspešnu epizodu, po, na žalost, već naširoko uvreženom običaju, u potpunosti može da okrivi isključivo nekog drugog.
chitach chitach 21:47 20.02.2016

Re: Nista novo ...

E vidis kako imamo razlicita misljenja. Ja upravo na osnovu toga na koji nacin je postao ministar, zasto je pristao i zasto je podnio ostavku, zelim da mu se da sansa. A ti na osnovu toga ne zelis. Vidis kako smo razliciti.
jinks jinks 22:06 20.02.2016

Re: Nista novo ...

A ti na osnovu toga ne zelis.

Pisao sam o tome da je imao priliku. A imao je, nije da nije imao. Sad, prilike u životu najčešće ne dolaze upakovane i sa mašnicom. I ko ume da ih iskoristi iskoristi ih.

Takođe, koliko se sećam ministar je postao upravo na način na koji je želeo. Sad, neke od njegovih kolega iz vlade su nakon ostavke rekle da je imao podršku ništa manju i ništa veću od one koju su i drugi imali.

I da je uradio malo ... u svakom slučaju, manje od drugih koji su bili u poziciji sličnoj njegovoj.
sweet64 sweet64 22:29 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Čemu tolika pakost Krle?


Svaki put kad se pomene g. Radulović, Krle poskoči kao da je oprljen žaračem, a to je zato što je svako od i iz vlasti svestan od koga mu preti najveća opasnost. Sa većinom iz već potrošene opozicije, može se igrati sa lakoćom stoni tenis.
Ko je, kao Krle, vešt u polemisanju, može se i poigravati, ali ovaj im u trenutku vraća ozbiljnost na face, s njim se obračunavaju bez zajebavanja.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:41 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Svaki put kad se pomene g. Radulović, Krle poskoči kao da je oprljen žaračem


Aha :)
I to me baš zabavlja.

A primetno je da se ne usuđuje da bilo kako makar pokuša da obrazloži zašto Radulovićevu politiku smatra lošom.

Uglavnom se "argumenti" završavaju na, on je idiot, oni koji za njega glasaju su debili, i slični.
Najjači aduti su oni, bio je u Vučićevoj vladi.

Tanki su sa kritkom, mnogo tanki, pa ni vešt polemičar Krle ne uspava da dobaci dalje od toga.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:43 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Svaki put kad se pomene g. Radulović, Krle poskoči kao da je oprljen žaračem, a to je zato što je svako od i iz vlasti svestan od koga mu preti najveća opasnost.


Absolutely.
freehand freehand 23:14 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Takođe, koliko se sećam ministar je postao upravo na način na koji je želeo. Sad, neke od njegovih kolega iz vlade su nakon ostavke rekle da je imao podršku ništa manju i ništa veću od one koju su i drugi imali.

Ministar je postao tako što se u četiri oka dogovorio sa nekompetentnom osobom, pa je kao takav - na osnovu tog dogovora - napisao pogram vlade i uručio ga mandataru frtalj sata pre inauguracije. A onda nije imao podršku "kao i svi drugi" nego ij he Vučić vodao ko mečke naokolo i onim munze jezikom pričaju kako imaju njegovu drškupo i kako njih niko ne sme da dira jer će on da mu jebe kevu i ako ih neko dira samo njega da zovu.
E pošto je tako postao ministar - odjednom se iznenadio gde se našao i sa kim se našao. Još gluplje nego Vesna Pešić.
Toliko o znanju, pameti i analizi.
jkt2010 jkt2010 23:24 20.02.2016

Re: Nista novo ...

a_jovicic
chitach
Pa poznata mi je ta prognoza, kao i vecina tvojih stavova, mislio sam oko procenata.
Daj neku procjenu ...


... a mogla bi da "padne" i neka opklada ... taman da bude 200 vs 200

Pa jel vidiš bre da ni Radulović ni njegovi botovi ovde nemaju jajca, tj nemaju 100 dolara za bacanje. I vas dvojica ste se kladili iz čistog inata, da meni lupite kontru. Sad ostali paze da se ne zatrče a vi će da platite ceh... ako, ako...

Kurčić ili beli listić ili Radulović, jednako bačen glas...
sweet64 sweet64 23:29 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Pisao sam o tome da je imao priliku. A imao je, nije da nije imao. Sad, prilike u životu najčešće ne dolaze upakovane i sa mašnicom. I ko ume da ih iskoristi iskoristi ih.

A šta znači to iskoristi priliku. Možda da se obogati, ili da kao većina bude poslušan kad se već tu obreo, dobije kocku šećera uz rukoljub AV-a.
Jel treba priliku da iskoristi on, ili preko njega ova jadna, napaćena Srbija?
jinks jinks 23:31 20.02.2016

Re: Nista novo ...

freehand

Predstavljao se kao ekspert, i kao ekspert je uključen u neku vladu.

Znači da u datom trenutku jeste postao ministar na način na koji je to i želeo ... kao ekspert.

I čini se da ipak jeste imao nekog prostora da nešto uradi ... možda okolnosti nisu bile idealne, ali one nikada to i nisu.
freehand freehand 23:34 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Predstavljao se kao ekspert, i kao ekspert je uključen u neku vladu.

U tom kadrilu samo Vučić može da se vadi na naivnost. Ako Radulović kaže da ne zna sa kim se i gde upleo - to je direktno priznanje da je glup. Ako kaže da je mislio da će moći da sa njima nešto učini - onda je i glup i lud.
jinks jinks 23:38 20.02.2016

Re: Nista novo ...

sweet64
Pisao sam o tome da je imao priliku. A imao je, nije da nije imao. Sad, prilike u životu najčešće ne dolaze upakovane i sa mašnicom. I ko ume da ih iskoristi iskoristi ih.

A šta znači to iskoristi priliku. Možda da se obogati, ili da kao većina bude poslušan kad se već tu obreo, dobije kocku šećera uz rukoljub AV-a.
Jel treba priliku da iskoristi on, ili preko njega ova jadna, napaćena Srbija?

Da iskoristi priliku da sprovede nešto od onoga o čemu je pričao i, između ostalog i ovde na blogu, i pisao pre nego što je postao ministar. Ako iko drugi, bar je on bio ubeđen da to ima smisla. Mislim, koliki promil promila populacije ikada uopšte i priđe takvoj prilici ... u kakvim god okolnostima se ona odigravala.

Sad zašto je to izostalo ... uvek postoji neka mogućnost da se nešto uradi, što nije ... to je pitanje. Verovatno će neko reći da su za to 100 % drugi krivi, ali tako nešto bar meni ne zvuči kao realan i kompletan odgovor.

To o bogaćenju, kocki šećera i rukoljubima ... ne znam otkud vam, i kakve to veze uopšte i ima sa onim što sam napisao.

sweet64 sweet64 23:47 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Ako Radulović kaže da ne zna sa kim se i gde upleo - to je direktno priznanje da je glup. Ako kaže da je mislio da će moći da sa njima nešto učini - onda je i glup i lud.


Politika je veština u okviru mogućeg. Zašto je greh nešto pokušati. I sad mi molim te objasni ko je tu glavni krivac, da li neko ko je glup zbog neuviđanja nekog problema ili esencija i uzrok tog problema.
Zašto je i tebi trn, doduše u peti?
freehand freehand 23:56 20.02.2016

Re: Nista novo ...

Zašto je i tebi trn, doduše u peti?

Meni? Nije. Realno - baš me briga za njega, u svakom slučaju bolji je od vlasti.
On mi je iznad crvene linije, ispod su radikali u raznim bojama i pojavnim oblicima.
I sad mi molim te objasni ko je tu glavni krivac, da li neko ko je glup zbog neuviđanja nekog problema ili esencija i uzrok tog problema.

Izvini ali ne mogu da ti objasnim (čak i ako bih znao) pošto ništa nisam razumeo u pitanju.
sweet64 sweet64 00:02 21.02.2016

Re: Nista novo ...

jinks
Da iskoristi priliku da sprovede nešto od onoga o čemu je pričao i, između ostalog i ovde na blogu, i pisao pre nego što je postao ministar.

Sad zašto je to izostalo ... uvek postoji neka mogućnost da se nešto uradi, što nije ... to je pitanje. Verovatno će neko reći da su za to 100 % drugi krivi, ali to bar meni ne zvuči kao realan i kompletan odgovor.


Znači na vi smo.
O tome šta je pričao na blogu i kako se ponašao pre ministrovanja ste obavešteni, a šta je bilo posle, zašto je izostalo ... za to nisu 100 % drugi krivi. Da ste obavešteni znali bi ste da je u pitanju one man show. Za sve mogućnosti, tako i za nemogućnosti.
Ima sve na sajtu dosta je bilo, rani radovi.
sweet64 sweet64 00:09 21.02.2016

Re: Nista novo ...

Izvini ali ne mogu da ti objasnim (čak i ako bih znao) pošto ništa nisam razumeo u pitanju.


Mislim da si razumeo šta je ili ko je presek skupa ili NZS svih naših problema.
Kuleas Kuleas 07:57 21.02.2016

Re: Nista novo ...

chitach

Vodi strateški dobro utemeljenu politiku. Insistira na dijalogu s Prištinom. Zajednica srpskih opština je odlična ideja kao rešenje pitanja zaštite Srba na KiM. Ne obazire se na mine tipa Nikolićevih "platformi". Izvanredno je rešio problem izbeglica i azilanata. Ima odličnu komunikaciju sa Nemačkom koja treba, po mom mišljenju, da bude naš strateški partner u EU. Osvojio otvaranje poglavlja. Dobio pozitivan izveštaj MMF i SB. Stabilizovao finansijski sektor. Regionalne izazove hendluje prilično dobro. Sa Sarajevom razvija bilateralne odnose. Pomaže Srebrenici... Ulaže u srpsku infrastrukturu. Prilično vešto balansira između Istoka i Zapada... Ima toga dosta.


o ovome bio se dalo diskutovati.



И те како,када би се имало живаца,и времена! Н.К. зна,као 'мајстор' мађионичарства ( маркетинг + саветништво + БЛОГерство,шта год то значило),да 'ништа није како изгледа',па ни тај његов горњи списак лепих жеља,који ће вероватно уградити у Вучићев будући CV приликом тражења следећег посла,јер је овај при крају ... Бај д веј,оно кад почне да 'hendluje',па још регионално - НЕПРОЦЕЊИВО !
jinks jinks 08:55 21.02.2016

Re: Nista novo ...

Da ste obavešteni znali bi ste da je u pitanju one man show. Za sve mogućnosti, tako i za nemogućnosti.

Znači ipak se na kraju tvrdi da je za neuspešno ministrovanje g. Radulovića isključivo kriv neko drugi, i da sam tome ni na koji način nije doprineo ili odmogao.

Moguće da ste u pravu. Mada meni to okrivljavanje isključivo drugih za svoje neuspehe previše liči na nešto što se ovde može da se sluša decenijama unazad.

Ono, ja sam savršen ali neko ili svi ostali oko mene su loši i krivi za sve loše što mi se dešava.

Ipak, i dalje verujem da uvek može da se pronađe mogućnost, ako se neko dovoljno potrudi, i ako ume da se potrudi.

p.s.

Kad smo već kod one man show-a, zar vam i sam g. Radulović ne deluje kao neko ko isključivo sebe u svemu izbacuje u prvi plan.

Mislim, da li znate ikoga drugog iz DJBR sem g. Saše, a da se uopšte i pojavljuje u javnosti (dobro sem davno g. Pavlovića, ako je on više uopšte u toj priči). Ko su i gde su svi ti eksperti za promene.
sweet64 sweet64 10:00 21.02.2016

Re: Nista novo ...

Ono, ja sam savršen ali neko ili svi ostali oko mene su loši i krivi za sve loše što mi se dešava.

Ipak, i dalje verujem da uvek može da se pronađe mogućnost, ako se neko dovoljno potrudi, i ako ume da se potrudi.


Znate, između Ne mešam se u svoj posao i Sve radim samo ja postoji ogroman prostor. Ako vam se neko meša u posao to može biti otežavajuće, ali ako vam uskrati glavnu delatnost, ovi ostali poslovi su onda takođe obesmišljeni.

Radulović je hteo strukturalne promene kao redukovanje javnog sektora, lične karte preduzeća u restrukturiranju itd. To nije samo način rada, to je žila kucavica, odnosno sama suština, baza, početak. A početi se jelte treba od početka.

Kad smo već kod one man show-a, zar vam i sam g. Radulović ne deluje kao neko ko isključivo sebe u svemu izbacuje u prvi plan.

Mislim, da li znate ikoga drugog iz DJBR sem g. Saše, a da se uopšte i pojavljivao u javnosti (dobro sem davno g. Pavlovića, ako je on više uopšte u toj priči). Ko su i gde su svi ti eksperti za promene.


A jel znate vi nekog ministra, koji je u okviru mandata, toliko podelio zaduženja da ste iz tog ministarstva odmah upamtili još nekoga.
To biva kad vas neko nervira, pa se mnogo ne upuštate ..

Iz doslovno 2 (dva) entera dođete na http://dostajebilo.rs/ljudi/
jinks jinks 10:17 21.02.2016

Re: Nista novo ...

To biva kad vas neko nervira, pa se mnogo ne upuštate ..

Otkud vam to ... čovek me ne nervira već mislim je nestručan, po više osnova.

Prvo, mislim da je netolerantan prema drugačijem mišljenju, da ne prihvata kritiku i mogućnost da nije u pravu. Što ga u popriličnoj meri u startu i isključuje iz priče da uopšte može da vodi ili da učestvuje u suštinskim strukturalnim promenama, o kojima govorite u

Radulović je hteo strukturalne promene kao redukovanje javnog sektora, lične karte preduzeća u restrukturiranju itd. To nije samo način rada, to je žila kucavica, odnosno sama suština, baza, početak. A početi se jelte treba od početka.


Ne mislim da je dobro da bazu gradi isključiv čovek, odnosno neko ko u suštini nije spreman da čuje tuđe i drugačije mišljenje. Mislim, imali smo toga još od početka devedesetih, ali i ranije i kasnije.


A jel znate vi nekog ministra, koji je u okviru mandata, toliko podelio zaduženja da ste iz tog ministarstva odmah upamtili još nekoga.


Evo i ovo, kako može da deli zaduženja neko ko slabo komunicira sa ljudima, i ko nije do kraja spreman da, na primer, sagleda stvari i iz tuđeg ugla. Doduše može, ali džaba mu papira, tonera i imejlova koje troši. To je poenta mog pitanja. A sve mu to dođe kao neka vrsta stručnosti i veštine.

Mislim, moguće da nisam u pravu, ali to je utisak koji DJBR priča ostavlja, bar na mene.

Iz doslovno 2 (dva) entera dođete na http://dostajebilo.rs/ljudi/


Jedno je okačiti romansiranu biografiju na sajt svoje stranke, a drugo iznositi mišljenje i predloge u javnosti.

A u javnosti drugih nema. Ipak, to su potencijalno budući ministri, rukovodioci velikih strukturalnih projekata i izgradnje čitavog društva na potpuno novim temeljima. Pretpostavljam da g. Radulović ne misli da sve to radi sam, kao što je do sada radio.

p.s.

Na stranu stručnost iz oblasti ekonomije, finansija, privrede, organizacije ljudi ...
sweet64 sweet64 11:36 21.02.2016

Re: Nista novo ...

[
Otkud vam to ... čovek me ne nervira već mislim da je nestručan, po više osnova.

Prvo, mislim da je netolerantan prema drugačijem mišljenju, da ne prihvata kritiku i mogućnost da nije u pravu. Što ga u popriličnoj meri u startu i isključuje iz priče da uopšte može da vodi ili


Nestručan, a u stvari mislite netolerantan.
Ovaj naš narod prosto ne podnosi dominantne ljude i to u toj meri da među njima ne pravi razliku, već apriori kritikuje, osuđuje. Kako ste mogli da ocenjujete njegov rad, stručnost kad je to sve bilo samo u povoju. Tražio lične karte društvenih preduzeća, na sve moguće načine opstruiran - od strane rukovodstava do same vlade.
To vam je kao da profesor traži pismeni rad od učenika a ovaj mu ne da i pri tom se ceo razred žali direktoru škole i razrednom, da dotični loše predaje, ne zna da ocenjuje, nestručan je i pri tom ih mrko gleda.
Strašno to smeta. Pa polovina forumaša iz Srbije ne podnosi ni N. Đokovića. Moje pitanje: Zbog čega?
Jel netolerantan, nestručan, ne sarađuje, ne prima sugestije. Možda se sve to odma' vidi ... ako mu sudija oduzme reket.

Evo i ovo, kako može da deli zaduženja neko ko slabo komunicira sa ljudima, i ko nije do kraja spreman da, na primer, sagleda stvari i iz tuđeg ugla.


U pitanju je tajming gospodine. Kakav crni tuđi ugao, u trenutku kad treba vaditi kestenje iz vatre. Proverite molim vas naslov ovog bloga.

p.s.

Na stranu stručnost iz oblasti ekonomije, finansija, privrede, organizovanja i motivisanja ljudi ...


To u fazonu sve mi diraj stručnost mi ne diraj. Kad polovina ministara u biografiji ima završen mendžament iz Brusa i položen vozački, vi sumnjate u njegovu stručnost.

Nije problem imati stav. Argumenti su ono što našim kokama smeta.
jinks jinks 11:59 21.02.2016

Re: Nista novo ...

Nestručan, a u stvari mislite netolerantan.

Pročitajte pažljivije ceo moj komentar ... napisao sam da sposobnost komunikacije i razumevanja tuđeg mišljenja, tolerancije, takođe potpada pod neku vrstu veštine i stručnosti, jer i to se uči kroz život zar ne. Čudno da to niste primetili. Tako da da, mislim da je nestručan, što u nekim slučajevima podrazumeva i nekomunikativan i netolerantan.

Kako ste mogli da ocenjujete njegov rad, stručnost kad je to sve bilo samo u povoju.

Procenio sam njegov rad na osnovu onoga što je pisao i načina na koji je sa ljudima komunicirao na blogu godinama pre nego što je postao ministar, neuspešnim pokušajem da bude ministar, ocenama koje su o njegovom višegodišnjem bavljenju stečajnom upravom davali za to nadležni, kao i na osnovu njegovih nastupa u javnosti.

I ne znam zašto uporno minimizujete mogućnosti koje je imao kao ministar, a imao ih je sigurno. Mislim, u jednom trenutku je bio deo prvog tima, kakav god da je, i očigledno se nije snašao. Ko kaže da se i sutra neće snaći na sličan način.

To vam je kao da profesor traži pismeni rad od učenika a ovaj mu ne da i pri tom se ceo razred žali direktoru škole i razrednom, da dotični loše predaje, ne zna da ocenjuje, nestručan je i pri tom ih mrko gleda.


Mislim da ste uzeli pogrešan primer. Škola nije politika ... a u politici izgleda da za sve postoji odgovarajući način, mesto i vreme, a g. Radulović se u tome po svoj prilici ne snalazi najbolje. I da, opet ponavljate da su za njegov neuspeh kao ministra 100 % drugi krivi ... toliko o samokritičnosti i sposobnosti prihvatanja tuđe kritike.


Pa polovina forumaša iz Srbije ne podnosi ni N. Đokovića. Moje pitanje: Zbog čega?
Jel netolerantan, nestručan, ne sarađuje, ne prima sugestije. Možda se sve to odma' vidi ... ako mu sudija oduzme reket.


Hvala vam što ste za primer uzeli Novaka. Prvo beskonačno je vredan i komunikativan, drugo uporno sarađuje i sluša savete drugih, treće odmeren je u izjavama i uvek spreman da razume druge. Četvrto, najbolji je u onome što radi, i to je stekao teškim radom i talentom.

U pitanju je tajming gospodine. Kakav crni tuđi ugao, u trenutku kad treba vaditi kestenje iz vatre. Proverite molim vas naslov ovog bloga.


Tačno, u pravu ste, u pitanju je tajming koji u slučaju SR ne postoji. Kestenje iz vatre ne može da vadi soler, koji ne ume da sasluša i razume tuđe mišljenje, jer niko ne može biti 100% u pravu, zar ne. Zato i mislim da g. Radulović nije neko ko bi trebalo time da se bavi.

Kad polovina ministara u biografiji ima završen mendžament iz Brusa i položen vozački, vi sumnjate u njegovu stručnost.

Pročitajte šta ste napisali, da nečija tamovamo diploma automatski znači da je g. Radulović stručan. Strašno. Mislim, da ni oni sa tamovamo diplomom nisu stručni, ali da ni g. Radulović nije dovoljno stručan.

Zbog čega ga tačno smatrate stručnim, odnosno, šta je to tačno uradio što bi ga kvalifikovalo da bude vrhunski stručnjak, kakvim se predstavlja.

Nije problem imati stav. Argumenti su ono što našim kokama smeta.

Upravo to, koji su vaši argumenti da veličate g. SR.

I što je najgore, čovek je već imao najjaču priliku koja u datim okolnostima može da se ima.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 12:15 21.02.2016

Re: Nista novo ...

Kuleas
chitach

Vodi strateški dobro utemeljenu politiku. Insistira na dijalogu s Prištinom. Zajednica srpskih opština je odlična ideja kao rešenje pitanja zaštite Srba na KiM. Ne obazire se na mine tipa Nikolićevih "platformi". Izvanredno je rešio problem izbeglica i azilanata. Ima odličnu komunikaciju sa Nemačkom koja treba, po mom mišljenju, da bude naš strateški partner u EU. Osvojio otvaranje poglavlja. Dobio pozitivan izveštaj MMF i SB. Stabilizovao finansijski sektor. Regionalne izazove hendluje prilično dobro. Sa Sarajevom razvija bilateralne odnose. Pomaže Srebrenici... Ulaže u srpsku infrastrukturu. Prilično vešto balansira između Istoka i Zapada... Ima toga dosta.


o ovome bio se dalo diskutovati.



И те како,када би се имало живаца,и времена! Н.К. зна,као 'мајстор' мађионичарства ( маркетинг + саветништво + БЛОГерство,шта год то значило),да 'ништа није како изгледа',па ни тај његов горњи списак лепих жеља,који ће вероватно уградити у Вучићев будући CV приликом тражења следећег посла,јер је овај при крају ... Бај д веј,оно кад почне да 'hendluje',па још регионално - НЕПРОЦЕЊИВО !


O mojoj tvrdnji bi se dalo diskutovati, međutim neće se diskutovati o tvrdnji, već o meni...je l da?

Lagodna je pozicija u kojoj kukavički skriješ svoj identitet i onda jhrabro elaboriraš sagovornika koji nema skriven identitet i piše ono što misli.
a_jovicic a_jovicic 12:34 21.02.2016

Re: Nista novo ...

jkt2010
a_jovicic
chitach
Pa poznata mi je ta prognoza, kao i vecina tvojih stavova, mislio sam oko procenata.
Daj neku procjenu ...


... a mogla bi da "padne" i neka opklada ... taman da bude 200 vs 200

Pa jel vidiš bre da ni Radulović ni njegovi botovi ovde nemaju jajca, tj nemaju 100 dolara za bacanje. I vas dvojica ste se kladili iz čistog inata, da meni lupite kontru. Sad ostali paze da se ne zatrče a vi će da platite ceh... ako, ako...

Kurčić ili beli listić ili Radulović, jednako bačen glas...

Kol'ko ja vidim ovde "jajca" nemaju oni drugi ... trenutno je 200 USD da "Restart" prelazi cenzus a 100 da neće

EDIT:

Nego jedna druga stvar mi nije jasna ... Najveći "branitelji" lika i dela Nj.K.V. A.V. uporno ponavljaju da je glas za Radulovića "bačen" glas a to u situaciji gde "Vodja" nesmetano nastavlja svoje "reforme" znači da taj glas ide upravo njemu ... ili je možda ipak frka od ulaska Radulovića u skupštinu pa bolje bilo ko iz DS-a nego neko ko bi mogao da postavi nezgodna pitanja na sednicama.
sweet64 sweet64 12:38 21.02.2016

Re: Nista novo ...

napisao sam da sposobnost komunikacije i razumevanja tuđeg mišljenja, tolerancije, takođe podpada pod negu vrstu veštine i stručnosti, jer i to se uči kroz život zar ne. Čudno da to niste primetili.


Sličan se sličnom raduje. Sa malim brojem ljudi ima dobru komunikaciju. Ako vam se čini da sa nekima nema, nije vreme za duge tlapnje, siguran sam da je i prema njima u najmanju ruku pristojan.

Procenio sam njegov rad na osnovu onoga što je pisao i načina na koji je komunicirao na blogu godinama pre nego što je postao ministar, neuspešnim pokušajem da bude ministar, kao i ocenama koje su o njegovom višegodišnjem bavljenem stečajnom upravom davali za to nadležni.


Ne znam koje su vaše reference, možda ste vi stručnjak iz ove oblasti i to možete uspešno da ocenite, ali ni jedan konkretan argument niste priložili.

Mislim da ste uzeli pogrešan primer. Škola nije politika ... a u politici izgleda da za sve postoji odgovarajući način i odgovarajuće vreme, a g. Radulović se u tome izgleda ne snalazi najbolje. I da opet ponavljate da su 100% za njegov neuspeh drugi krivi ... toliko o samokritičnosti i prihvatanja tuđe kritike.


Nije u pitanju škola već crtica iz školskog ambijenta.
Uopšte nisam rekao da je on neuspešan, naprotiv, rekao sam da je onemogućen da svoj rad ostvari i time svoj uspeh verifikuje.

Hvala vam što ste uzeli primer Novaka.


Uzimate moj argument na kontrastrani. Skretanje sa apostrofa. Rekao sam da Đokovića takođe kritikuju predano i oni što nisu ni videli teren izbliza.
A i ne podnose ga zbog uspeha a ne zbog neuspeha.

I što je najgore, čovek je već imao najbolju priliku koja može da se ima.


Ali nemam više snage, već mašem belom zastavicom. Sve što bih na dalje sa vama mogao da polemišem svelo bi se na
Ćup zlata na dnu mora ništa ne vredi ako niko i ne zna za njegovo postojanje.
jinks jinks 12:41 21.02.2016

Re: Nista novo ...


Hvala vam što ste uzeli primer Novaka.


Uzimate moj argument na kontrastrani. Skretanje sa apostrofa. Rekao sam da Đokovića takođe kritikuju predano i oni što nisu ni videli teren izbliza.
A i ne podnose ga zbog uspeha a ne zbog neuspeha.

Kakvo skretanje sa apostrofa. Šta u onome što sam napisao o Novaku nije tačno.

Doduše nisam uopšte ni primetio da Novaka iko kritikuje.
ivana23 ivana23 12:55 21.02.2016

Re: Nista novo ...

Doduše nisam uopšte ni primetio da Novaka iko kritijuje.


Nemoguce! Znaci da ne pratis tenis.

freehand freehand 13:03 21.02.2016

Re: Nista novo ...

ivana23
Doduše nisam uopšte ni primetio da Novaka iko kritijuje.


Nemoguce! Znaci da ne pratis tenis.


Nisam ni ja. Mnogo pokušaja, doduše, al kritike - slabo.
petargli petargli 15:26 21.02.2016

Re: Nista novo ...

... aman ljudi - dosta je bilo o Radulovicu!

Njegov potencijal je subzero! :)
feliks.krul feliks.krul 18:30 21.02.2016

Re: Nista novo ...

freehand
Predstavljao se kao ekspert, i kao ekspert je uključen u neku vladu.

U tom kadrilu samo Vučić može da se vadi na naivnost. Ako Radulović kaže da ne zna sa kim se i gde upleo - to je direktno priznanje da je glup. Ako kaže da je mislio da će moći da sa njima nešto učini - onda je i glup i lud.


Opet preterujes. Covek se uci dok je ziv. Raduloviv nije ni glup ni lud ni naivan. Samo nema iskustva, niti je imao Seselja ili Milosevica za gazdu.
jinks jinks 18:47 21.02.2016

Re: Nista novo ...

Nemoguce! Znaci da ne pratis tenis.

Pratim. Mada se dosta toga što se od nekih da pročitati teško može nazvati kritikom.
narcis narcis 18:50 21.02.2016

Re: Nista novo ...


Opet preterujes. Covek se uci dok je ziv. Raduloviv nije ni glup ni lud ni naivan. Samo nema iskustva, niti je imao Seselja ili Milosevica za gazdu.

freehand freehand 20:42 21.02.2016

Re: Nista novo ...

feliks.krul
freehand
Predstavljao se kao ekspert, i kao ekspert je uključen u neku vladu.

U tom kadrilu samo Vučić može da se vadi na naivnost. Ako Radulović kaže da ne zna sa kim se i gde upleo - to je direktno priznanje da je glup. Ako kaže da je mislio da će moći da sa njima nešto učini - onda je i glup i lud.


Opet preterujes. Covek se uci dok je ziv. Raduloviv nije ni glup ni lud ni naivan. Samo nema iskustva, niti je imao Seselja ili Milosevica za gazdu.

Ma nemoj? ja iz njegovih blogova - desetina i desetina - razumeo da je on vrlo iskusan igrač međunarodnog kalibra sa mnogim skilcima. A ti - i ti si neiskusan? Sad ti ni Vučić više nije dobar?
jkt2010 jkt2010 00:15 22.02.2016

Re: Nista novo ...

a_jovicic

Nego jedna druga stvar mi nije jasna ... Najveći "branitelji" lika i dela Nj.K.V. A.V. uporno ponavljaju da je glas za Radulovića "bačen" glas a to u situaciji gde "Vodja" nesmetano nastavlja svoje "reforme" znači da taj glas ide upravo njemu ... ili je možda ipak frka od ulaska Radulovića u skupštinu pa bolje bilo ko iz DS-a nego neko ko bi mogao da postavi nezgodna pitanja na sednicama.

...ili možda "branitelji lika i dela" nisu to što ti misliš da jesu.

Sa druge strane, šta je onaj koji se kladi na mrtvog konja da će da pređe "finish line" i time poklanja glas onome koga najviše mrzi? Trojanski, ili samo konj?
jkt2010 jkt2010 02:43 22.02.2016

Re: Nista novo ...

hoochie coochie man
2,1%

Čemu tolika pakost Krle?

Što pakost, pa toliko su osvojili i prošli put (2014.). Što je bilo više od SRS-a. Sad će da osvoje manje, naravno.

Da podsetim da su "Dveri" tada osvojile duplo više pa nisu ušle u skupštinu. A realno & moralno, "Dveri" više zaslužuju da im se čuje glas u parlamentu od ovog lažova.

Tako da - ko ne zna za koga će, glasaj za "Dveri". Oni su makar različiti od ovih ostalih tupadžija.
sweet64 sweet64 03:25 22.02.2016

Re: Nista novo ...

jinks

Re: Nista novo ...
Nemoguce! Znaci da ne pratis tenis.

Pratim. Mada se dosta toga što se od nekih da pročitati teško može nazvati kritikom.


Ovom prepisanom rečenicom ste analogiju još više učvrstili!
jinks jinks 09:25 22.02.2016

Re: Nista novo ...

jinks

Re: Nista novo ...
Nemoguce! Znaci da ne pratis tenis.

Pratim. Mada se dosta toga što se od nekih da pročitati teško može nazvati kritikom.


Ovom prepisanom rečenicom ste analogiju još više učvrstili!

Vi izgleda da čitav svet posmatrate kao analogiju lika i dela Saše Radulovića.

A to i jeste jedan od njegovih većih problema. Što misli da je nepogrešiv, da je mimo svake kritike i da se nalazi u centru sveta. I zato, kao i mnogi drugi slični njemu, dolazi u problem sa okruženjem. Svađa se, vređa, ne sluša šta drugi pričaju, i još traži da ih vodi.

Evo, čak su i njegove pristalice raspoložene za vređanje neistomišljenika - šta vam to znači prepisana rečenica. Mislim da dosta toga što neki teniseri i novinari govore i pišu o Novaku nije kritika, i to i jeste bila poenta komentara da ne vidim da ga iko i kritikuje.

Opet, povrh svega, spreman je da prihvati sugestiju i kritiku, i često je kritičan sam prema sebi, za razliku od mnogih drugih.

I, bar po mom mišljenju, ono što sam pisao o g. Saši predstavlja pokušaj objektivne kritike njegove nestručnosti i nekomunikativnosti, a ne nešto drugo.

p.s.

Da li vi stvarno mislite da uopšte i može da postoji analogija izmedju Novaka i S. Radulovića.
looping looping 10:23 22.02.2016

Re: Nista novo ...

Kol'ko ja vidim ovde "jajca" nemaju oni drugi ... trenutno je 200 USD da "Restart" prelazi cenzus a 100 da neće

Možda nemaju para za jajca?

nego neko ko bi mogao da postavi nezgodna pitanja na sednicama.

A zašto čeka sednice? Može i na blogu, na televizijama gde gostuje...

Ups! A da, u Srbiji vlada medijski mrak pa nije u mogućnosti.
sweet64 sweet64 10:49 22.02.2016

Re: Nista novo ...

A to i jeste jedan od njegovih većih problema. Što misli da je nepogrešiv, da je mimo svake kritike i da se nalazi u centru sveta. I zato, kao i mnogi drugi slični njemu ,dolazi u problem sa okruženjem. Svađa se, vređa, ne sluša šta drugi pričaju, i još traži da ih vodi.

Evo, čak su i njegove pristalice raspoložene za vređanje neistomišljenika - šta vam to znači prepisana rečenica. Mislim da ono što neki teniseri i novinari pišu o Novaku nije kritika, i to i jeste bila poenta komentara da ne vidim da ga iko i kritikuje.

A ovo što sam pisao o g. Saši vidim kao objektivnu kritiku njegove nestručnosti i nekomunikativnosti.

p.s.

Da li vi stvarno mislite da uopšte i može da postoji analogija izmedju Djokovića i S. Radulovića.


Nikad kraja nerazumevanju i mašenju poente. Radi se o analogiji ocenjivanja širokog puka a ne samo stručnjaka, da opet ne upotrebim tu famoznu reč - kritika. Trudim se da ukapiram kako se generiše neka netrpeljivost, mržnja, antagonizam prema nekoj osobi , uglavnom poznatoj, koja nije ni u kakvoj bliskoj vezi sa ocenjivačem. Uglavnom su u pitanju zavist i ljubomora i to najviše u odnosu na superiornost te osobe. I kao po pravilu, hramlje se sa argumentima.
Radulović ne vređa sagovornike (kao što nisam ni ja vas). Ako ste primetili da se svađa i ne sluša sagovornike to je legitimno, ali je negativan stav bez temeljnih argumenata posledica onoga što se u psihologiji zove projekcija.

Upućujete zamerke da nisam dobro pročitao vaše komentare, a upravo to vi (ne) činite. Pošto ja pažljivo čitam, moram da pitam, kako nešto što ste sami pisali o g. Saši možete da vidite kao objektivnu kritiku njegove nestručnosti. koliko god da je tačna-netačna, stručna-nestručna ona je isključivo subjektivna.
jinks jinks 11:07 22.02.2016

Re: Nista novo ...

Radulović ne vređa sagovornike (kao što nisam ni ja vas)

Izaberite nasumično neki od njegovih blogova na ovom mestu, puni su uvreda. Gde ni mnogi od njegovih nastupa u javnosti nisu lišeni toga.

Drugo, jeste me uvredili, na primer, rekavši da prepisujem tuđe komentare.

Ako ste primetili da se svađa i ne sluša sagovornike to je legitimno, ali je negativan stav bez temeljnih argumenata posledica onoga što se u psihologiji zove projekcija.

Mislim da se ne radi o projekciji već o činjenici. Pogledajte šta je i kako pisao zadnjih godina na ovom mestu, ne morate da idete dalje. I kako je komunicirao sa bilo kim ko se sa njim po bilo kom osnovu u potpunosti ne slaže.

Drugo zar nešto nije slično radio i dok je bio ministar, i to je možda upravo i bio jedan od razloga neuspeha koji je doživeo. Nije uspeo da se uklopi u vladu, kakva god da je bila, nije uspeo da formira preko potrebne timove unutar i izvan ministarstva, već je drugima izgleda, između ostalog, izigravao učitelja i tutora, što ste sami i rekli u jednom od prethodnih komentara.

Upućujete zamerke da nisam dobro pročitao vaše komentare, a upravo to vi (ne) činite. Pošto ja pažljivo čitam

Deluje kao da na momente niste pažljivo čitali, pošto ste, na primer, rekli da pišem da je nestručan a mislim da je netolerantan.

kako nešto što ste sami pisali o g. Saši možete da vidite kao objektivnu kritiku njegove nestručnosti. koliko god da je tačna-netačna, stručna-nestručna ona je isključivo subjektivna

Naravno, uvek za nečije mišljenje možete da kažete da je subjektivno a ne objektivno. Pokušao sam da budem objektivan, pošto mislim da se napisano zasniva na nečemu što bi se moglo u dobroj meri prihvatiti kao činjenica:

- njegovi nastupi na blogu ali i u javnosti pokazuju da ima problem sa drugačijim mišljenjem i kritikom, i da to manifestuje na dosta neprimeren način ... postoji trag o tome,

- dok je bio ministar tako je nastavio da se ponaša, i po svoj prilici i zbog toga bio neuspešan. Nije se uklopio u hijerajhiju, niti je uspeo da radi timski, ili da formira sve neophodne timove,

- predstavlja se kao eskpert iz oblasti za koje nije školovan,

- takođe, postoje zvanične ocene o njegovom višegodišnjem radu u stečajnoj upravi.


p.s.

Trudim se da ukapiram kako se generiše neka netrpeljivost, mržnja, antagonizam prema nekoj osobi , uglavnom poznatoj, koja nije ni u kakvoj bliskoj vezi sa ocenjivačem. Uglavnom su u pitanju zavist i ljubomora i to najviše u odnosu na superiornost te osobe. I kao po pravilu, hramlje se sa argumentima.


Argumente sam pokušao da vam iznesem, naravno, moguće da nisam u pravu.

Sad uvek postoji mogućnost da se pokušaj argumentovane kritike kvalifikuje kao antagonizam.
mariopan mariopan 11:09 22.02.2016

Re: Nista novo ...

Случајно обавестила модератора.....а хтела да препоручим коментар not2old2...izvinite.
tadejus tadejus 12:05 22.02.2016

Re: Nista novo ...

sweet64
Pošto ja pažljivo čitam, moram da pitam, kako nešto što ste sami pisali o g. Saši možete da vidite kao objektivnu kritiku njegove nestručnosti. koliko god da je tačna-netačna, stručna-nestručna ona je isključivo subjektivna.


a vaša je ista takva.. potpuno subjektiva.. samo što je vaš subjektivni zaključak kako je Radulović pozitivan lik a njegov kako je negativan..
ja takođe imam negativno mišljenje o njemu..
prva linija građenja takvog mišljenja mi je samoproglašavanje za eksperta za oblast u kojoj nema čak ni obrazovanje sa osnovnih studija..
sve što ima je kurs!!! sa Beogradskog ekonomskog koji nije čak ni uspio da prevede u licencu (portfolio menadžera), pretpostavljam jer nema relevantno iskustvo..
to je već diskvalifikacija par exellance ali ajde, da kažemo da papir nije bitan bitan je učinak..
no kad dođemo do učinka onda stvari stoje ovako..
čovjek je završio ETF u Sarajevu i nakon toga imao uspješnu karijeru u dal bješe Siemensu...
zatim je pokrenuo vlastiti posao koji je bio takođe veoma uspješan (pa čak dospjeo i na CNN da obrazlaže svoju biznis ideju) i koji je zatim izgleda proda..
šta se desilo sa parama ne zna se, pretpostavljam da je uložio u neki drugi posao koji je neslavno prošao..
so far so good..
da tu stanem to bi za mene bio čovjek vrijedan svakog poštovanja..
no onda odlučuje da dođe u Srbiju..
tu se prvo posveti toj portfolio menadžer licenci koju ne dobije.. s obzirom da se tim poslom nije bavio slutim da je motiv novac..
naslućujem pohlepu..
no ok..
onda se posveti poslu stečajnog upravnika.. za to je licencu nekako dobio..
ajde ok..
ne znam, ljudi koji znaju kažu da je to u Srbiji strahovito prljav posao i da su slučajeve mogli da dobiju samo ljudi strahovito prljavih ruku..
ajde, ja sam sklona da vjerujem da od pravila uvijek postoji izuzetak i da se on zaista nekako provukao ispod tog radara prljavih ruku (mada dal bješe 16 slučajeva.. ali ajde, sve je moguće)..
s tim iskustvom je onda radio kao savjetnik za naplatu loših potraživanja u Hypo banci..
ok, kapitalizovao čovjek..
e onda se dosjetio da bude političar, postao i ministar..
u svojim prvobitnim istupima, pogotovo na blogu, gradio je poziciju neoliberala..
minimalno oporezivanje, maksimalno tržište..
ok..
validno..
no sada istupa kao ljevičar!!!
pa ja više ne mogu da zaključim ništa nego da je čovjek bez ikakvog principa a nevjerovatno ustremljen na zarađivanje para.. i ima krajnje neortodoksne načine da to postigne..
pa je čas inžinjer, čas inovator, čas investicioni savjetnik, čas stečajni upravnik, pa političar, ministar, bankar..
aman, očekujem da se u sledećoj iteraciji pojavi kao prodavac preparata protiv ćelavosti..
no to sve bih mu oprostila da imalo vjerujem u ideju da on može da nas povuče naprijed..
nek vala i prodaje preparat za ćelavost ako može da okupi solidan tim ljudi koji znaju svoj posao (a posao je javna uprava)..
no on za to nema šanse..
on sam o tom poslu pojma nema ali se gradi da sve zna i nikakav savjet ne treba..
šansa da ljudi koji zaista znaju sarađuju sa njim je nikakva..
on to i zna, možda je lud, glup nije..
nego izgleda računa da se preko skupštine može dobro reklamirati taj preparat za ćelavost, šta li
jkt2010 jkt2010 12:20 22.02.2016

Re: Nista novo ...

looping
Kol'ko ja vidim ovde "jajca" nemaju oni drugi ... trenutno je 200 USD da "Restart" prelazi cenzus a 100 da neće

Možda nemaju para za jajca?


Nebitno: oni su sigurni da ovaj ne da prelazi cernzus nego briše patos sa konkurentima. Pa ako je to stvarno tako onda šta će im pare kad je sigurica? Ako nije tako, onda su znači botovi i lažu nas ovde.

Šta ti misliš da je u pitanju ne znam, al znam šta ja mislim.

jkt2010 jkt2010 12:29 22.02.2016

Re: Nista novo ...

sweet64 Trudim se da ukapiram kako se generiše neka netrpeljivost, mržnja, antagonizam prema nekoj osobi , uglavnom poznatoj, koja nije ni u kakvoj bliskoj vezi sa ocenjivačem. Uglavnom su u pitanju zavist i ljubomora i to najviše u odnosu na superiornost te osobe. I kao po pravilu, hramlje se sa argumentima.

Moj slučaj je prost ko pasulj: dotični lažov je lagao za mene da utajujem porez i da sam znači lopov & kriminalac. Nit se znamo nit se poznajemo, nego ponestalo argumenata na blogu (moš misliti, big deal).

Meni dosta da *khm* ne glasam za skota. I da svakom pričam kakvo je to gov.edo.

Zamisli takvog ljigavca da ti bude ministar ičega? Pa znači samo da baciš pasoš i da kažeš ko Radumilo: serem se u takvu zemlju gde je TO ministar.
sweet64 sweet64 13:07 22.02.2016

Re: Nista novo ...

tadejus


Naravno da je mišljenje, moje i svačije subjektivno, ali ja za sebe ne navodim da sam objektivan.
Evo i ovom tvojom (pretpostavljam da možemo na ti) ekspertizom, koju mogu da tretiram vrlo argumentovanom se vidi lično mišljenje. Jer ja drugačije sagledavam navedeno. Ono što ti sagledavaš kao njegovu neprincipijelnost ja vidim kao svestranost i raznovrsnost. A kad smo već kod principijelnosti mislim da je njegov izlazak iz vlade upravo stav principa, jer mogao je da pliva u tom ambijentu vrlo lako ako su tvoji zaključci okrenuti na pravu stranu.

Politička obojenost je za Ministarstvo privrede manje bitna, u njegovom slučaju sekundarna i nije strogo definisana, on je tretira kao politiku centra. Da li je neoliberal ili levičar valjda nije uzročno posledično vezano za tvoj u tom trenutku pozitivan zaključak -
minimalno oporezivanje, maksimalno tržište..


Dakle, može mu se verovati ili ne verovati. Ja ne znam šta je iza zida ali iz konteksta, ko je za koga i u koju tikvu duva i ko je uopšte na političkom nebu Srbije zastupljen i sa kojim kvalifikacijama on pridobija moje poverenje. Takođe mislim da to što je dipl. inž. el. nije nikakav hendikep, naprotiv.
Pokojni Ante Marković koga valjda svi pamtimo kao jednog od najuspešnijih ministara bivše države je takođe bio dipl. inž. el. ali je uz odgovarajući tim odlično obavljao ekonomske zadatke.

A što se tiče preparata, dotični bi bio uhvaćen u raskoraku da je on sam ćelav...
mariopan mariopan 13:38 22.02.2016

Re: Nista novo ...

sweet64
tadejus


Naravno da je mišljenje, moje i svačije subjektivno, ali ja za sebe ne navodim da sam objektivan.
Evo i ovom tvojom (pretpostavljam da možemo na ti) ekspertizom, koju mogu da tretiram vrlo argumentovanom se vidi lično mišljenje. Jer ja drugačije sagledavam navedeno. Ono što ti sagledavaš kao njegovu neprincipijelnost ja vidim kao svestranost i raznovrsnost. A kad smo već kod principijelnosti mislim da je njegov izlazak iz vlade upravo stav principa, jer mogao je da pliva u tom ambijentu vrlo lako ako su tvoji zaključci okrenuti na pravu stranu.

Politička obojenost je za Ministarstvo privrede manje bitna, u njegovom slučaju sekundarna i nije strogo definisana, on je tretira kao politiku centra. Da li je neoliberal ili levičar valjda nije uzročno posledično vezano za tvoj u tom trenutku pozitivan zaključak -
minimalno oporezivanje, maksimalno tržište..


Dakle, može mu se verovati ili ne verovati. Ja ne znam šta je iza zida ali iz konteksta, ko je za koga i u koju tikvu duva i ko je uopšte na političkom nebu Srbije zastupljen i sa kojim kvalifikacijama on pridobija moje poverenje. Takođe mislim da to što je dipl. inž. el. nije nikakav hendikep, naprotiv.
Pokojni Ante Marković koga valjda svi pamtimo kao jednog od najuspešnijih ministara bivše države je takođe bio dipl. inž. el. ali je uz odgovarajući tim odlično obavljao ekonomske zadatke.

A što se tiče preparata, dotični bi bio uhvaćen u raskoraku da je on sam ćelav...


А, нееее, ухваћен је у ћелавости!

Зар се такав експерт за економију препоручује тиме што од све своје памети и вредноће, "успешног" рада у белом свету, све до своје седе косе.није стекао ништа? И нас ће да научи како се то ради?
Па ни оцвала сеоска удавача не би прогутала ту причу.

Тадејус
tadejus tadejus 13:52 22.02.2016

Re: Nista novo ...

sweet64

Naravno da je mišljenje, moje i svačije subjektivno, ali ja za sebe ne navodim da sam objektivan. Evo i ovom tvojom (pretpostavljam da možemo na ti) ekspertizom, koju mogu da tretiram vrlo argumentovanom se vidi lično mišljenje. Jer ja drugačije sagledavam navedeno.


ok, dakle ne slažemo se, da vidimo u čemu..

sweet64

Ono što ti sagledavaš kao njegovu neprincipijelnost ja vidim kao svestranost i raznovrsnost.


da je prešao iz posla inžinjera i inovatora u cvjećare.. onda bih to smatrala svestranošću..
kako je prešao u portofio menadžere (istina neuspjelo) i stečajne upravnike, bankarske savjetnike i ministre..
onda ne znam u kojoj se to knjizi zove svestranost, pošto je jasan zajednički sadržalac lova..
ali ajde, po meni alavost na pare ne mora da bude automatska diskvalifikacija, ako ništa a ono zato što bismo onda morali da diskvalifikujemo 99% spremnih da se uhvate posla javne uprave

sweet64

A kad smo već kod principijelnosti mislim da je njegov izlazak iz vlade upravo stav principa, jer mogao je da pliva u tom ambijentu vrlo lako ako su tvoji zaključci okrenuti na pravu stranu.


koliko ja znam nije mogao, nego je dao otkaz dan nakon što je saznao da dobija pedalu iz Vlade.. onda tu pada u vodu priča o tome kako je on viteški istupio.. bla truć..


sweet64

Politička obojenost je za Ministarstvo privrede manje bitna, u njegovom slučaju sekundarna i nije strogo definisana, on je tretira kao politiku centra. Da li je neoliberal ili levičar valjda nije uzročno posledično vezano za tvoj u tom trenutku pozitivan zaključak -
minimalno oporezivanje, maksimalno tržište..Dakle, može mu se verovati ili ne verovati. Ja ne znam šta je iza zida ali iz konteksta, ko je za koga i u koju tikvu duva i ko je uopšte na političkom nebu Srbije zastupljen i sa kojim kvalifikacijama on pridobija moje poverenje.


ne bi trebalo biti bitno u ovoj raspravi ko duva u tikve ili ne duva..
on je čovjek ideološki preletač..
to je u mojim očima znatno grđe od stranačkom preletača..
ovo drugo još bih i mogla da opravdam personalnim neslaganjima..
ovo prvo je čist oportunizam..

sweet64

Takođe mislim da to što je dipl. inž. el. nije nikakav hendikep, naprotiv.Pokojni Ante Marković koga valjda svi pamtimo kao jednog od najuspešnijih ministara bivše države je takođe bio dipl. inž. el. ali je uz odgovarajući tim odlično obavljao ekonomske zadatke. A što se tiče preparata, dotični bi bio uhvaćen u raskoraku da je on sam ćelav...


naravno da nije hendikep imati diplomu tehničkog fakulteta..
sa nekom postdiplomom iz oblasti javne uprave to bi mogla biti dobitna kombinacija..
to nipošto nije njegov problem.. prednost je, kao što i sam primjećuješ (a vjerujem i glasači)..
problem je što on nije nastupio kao inžinjer - organizator, nego kao čovjek - tim.. i uzeo sam da "rješava" probleme ekonomije koje čak ni elementarno ne poznaje..
nivo ne zna i ne zna da ne zna..
nevjerovatan nivo samopouzdanja, za mene su to opasni ljudi i ni u ludilu im ne bi povjerila svoju sudbinu u ruke..
a koliko kapiram on pretenduje baš na to.. da rješava sudbinu Srbije.. i vi mu vjerujete da je on to sposoban da uradi..
da je rekao da ima rješenje za IT sektor Srbije pa da ga razumijem..
a ovako..
bukvalno mi je bolno gledati da čovjek sa toliko godina i toliko iskustva tako diletantski prilazi svim problemima sa devizom, fake it till you make it, kako ćemo lako ćemo i sličnim devizama
a_jovicic a_jovicic 14:09 22.02.2016

Re: Nista novo ...

А, нееее, ухваћен је у ћелавости!

Auuu koja frka od jednog ili dva mesta u parlamenu ... Raduloviću se traži 100%-tna čistoća dok je ostatak aktuelnih političara štrokav k'o srednjevekovni kmetovi. Pa jel' se vi to pribojavate da bi on mogao da postane novi premijer kad ga tako u korenu sasecate? U pravu je Krle, Vučić će da vlada doživotno (doduše ne zato što su opozicioni "prvaci" takvi kakvi su nego zbog kvazi-čistunstva onih koji bi mogli Vučića da smene ali neće jer čekaju "princa iz bajke" )
tadejus tadejus 14:18 22.02.2016

Re: Nista novo ...

a_jovicic
Auuu koja frka od jednog ili dva mesta u parlamenu ... Raduloviću se traži 100%-tna čistoća dok je ostatak aktuelnih političara štrokav k'o srednjevekovni kmetovi. Pa jel' se vi to pribojavate da bi on mogao da postane novi premijer kad ga tako u korenu sasecate? U pravu je Krle, Vučić će da vlada doživotno (doduše ne zato što su opozicioni "prvaci" takvi kakvi su nego zbog kvazi-čistunstva onih koji bi mogli Vučića da smene ali neće jer čekaju "princa iz bajke" )


pa ti ako se brineš što će Vučić doživotno da vlada onda ne bi nikako trebao da predlažeš da se glasa za Radulovića..
nego valjda za neku stranku koja je iznad cenzusa..
no ok, ne moramo svi tako.. razumijem želju da se vjeruje u vođu pa makar i minorna šanse imao..
ali brate ako se vjera sastoji u "pa ne mora da je 100% čist, nisu ni ostali"..
e jebajiga onda..
logika cenzusa bi tu morala da odnese prevagu
sweet64 sweet64 14:29 22.02.2016

Re: Nista novo ...

tadejus

bukvalno mi je bolno gledati da čovjek sa toliko godina i toliko iskustva tako diletantski prilazi svim problemima sa devizom, fake it till you make it, kako ćemo lako ćemo i sličnim devizama


Kad se pristupa korenitim promenama a kormilo treba okrenuti za 180 stepeni onda nema mnogo palamuđenja i mlaćenja prazne slame pa sve izgleda kao neki diletantski poklič, ali nema veze.
Neka nam ga onda Sertić.
tadejus tadejus 14:35 22.02.2016

Re: Nista novo ...

sweet64

bukvalno mi je bolno gledati da čovjek sa toliko godina i toliko iskustva tako diletantski prilazi svim problemima sa devizom, fake it till you make it, kako ćemo lako ćemo i sličnim devizama

Kad se pristupa korenitim promenama a kormilo treba okrenuti za 180 stepeni onda nema mnogo palamuđenja i mlaćenja prazne slame pa sve izgleda kao neki diletantski poklič, ali nema veze.Neka nam ga onda Sertić.


otkad je privatizacija državnih preduzeća u Srbiji korjenita promjena?

a ministrovanje je još i najtiši njegov period.. to šta je tamo radio ostalo je mahom iza zatvorenih vrata..
mnogo više diletantizma je demonstrirao u javnim istupima.. a i dalje to radi..
svarog svarog 14:40 22.02.2016

Re: Nista novo ...

u svojim prvobitnim istupima, pogotovo na blogu, gradio je poziciju neoliberala..
minimalno oporezivanje, maksimalno tržište..
ok..
validno..
no sada istupa kao ljevičar!!!


Da, ovo je pravi argument (i jedini do sada ovde) protiv njega. Krenuo je da se bavi profi politikom i sada pravi kompromise sa svim i svačim tako da podozrevam da će se ubrzo utopiti u masu ostalih političara.

A koliko znam, on je u ministarstvu imao prilično dobar tim. U njemu je bila i Miroslava Milenović,ovih dana je postala poznata u javnosti. Još nekoliko profesionalaca je radilo na zakonima u ministarstvu, samo ljudi neće da se eksponiraju i tu vidim ne manu, nego kvalitet radulovića što je okupio te ljude

a_jovicic


Čitam i ne verujem koje se to mane kopaju za 5%. Koliko sam provalio glavna zamerka je banovao me na blogu
Inače njegovo kratkotrajno ministrovanje je bilo sasvim ok, pokrenuo je neke važne priče, na primer redovno mesečno izveštavanje trošenja para ministarstva na sajtu. Naravno da niko drugi to nije prihvatio i naravno da je to odmah ukinuto.
Inače ministarstvo privrede samo po sebi je glupost, to treba ukinuti. To ministarstvo se prčka u svačije tuđe resore, ili finansija, ili rada, ili eneregtike, transporta...svodi se na deljenje subvencija (kad smo kod toga krenuo je da zavrće slavine SIEPA, Fond za razvoj... što pozdravljam)

narcis narcis 18:14 22.02.2016

Re: Nista novo ...

mariopan


krati to kvotovanje, nemamo svi skupe pacove koji mogu da podnesu beskonačno skrolovanje

mariopan mariopan 13:41 26.02.2016

Re: Nista novo ...

a_jovicic
А, нееее, ухваћен је у ћелавости!

Auuu koja frka od jednog ili dva mesta u parlamenu ... Raduloviću se traži 100%-tna čistoća dok je ostatak aktuelnih političara štrokav k'o srednjevekovni kmetovi. Pa jel' se vi to pribojavate da bi on mogao da postane novi premijer kad ga tako u korenu sasecate? U pravu je Krle, Vučić će da vlada doživotno (doduše ne zato što su opozicioni "prvaci" takvi kakvi su nego zbog kvazi-čistunstva onih koji bi mogli Vučića da smene ali neće jer čekaju "princa iz bajke" )

Чекај, и теби је аргумент " други су гори"?

Зар нисмо то већ испробали па није ваљало?

Нема 100% чистог човека а камоли политичара, не тражим свеца ако те то брине, само ми превише личи на неког ко прича шта наше уши желе да чују и што је сигуран пут за освајање власти кад догори до ноката, а нама је догорело па ћемо купити ту причу шта кошта да кошта?

Само ме брине цена, ништа друго.
mariopan mariopan 13:42 26.02.2016

Re: Nista novo ...

narcis
mariopan


krati to kvotovanje, nemamo svi skupe pacove koji mogu da podnesu beskonačno skrolovanje


Уважила.
mariopan mariopan 14:55 26.02.2016

Re: Nista novo ...

Сварог

Није главна замерка " бановао ме на блогу" нисмо деца.

Ускраћивањем одговора на озбиљна питања блогера и бановањем он је сам посејао сумњу и у своју стручност и у добре намере. Избацио је у први план своје лоше особине и заслужио неповерење....а касније је променио став, верујем да је послшао нечију сугестију јер циљ који јури се не остварује на тај начин.
Не знам само чије сугестије јер у Србији не постоји довољно паметан човек чији би савет послушао - све је бановао.
sweet64 sweet64 15:11 20.02.2016

?!

Nemaju politiku. Ne bave se politikom već modeliranjem mržnje prema Vučiću. Imaju nekompetentno rukovodstvo, neharizmatičnog lidera. Prave katastrofalne greške. Njihovi poslanici vređaju žene, vređaju novinarke,


Pretpostavljam da je problem što naprednjaci nisu zaštitili autorska prava.
makemyday makemyday 15:22 20.02.2016

Re: ?!

U Tadićevom kabinetu bio sam angažovan profesionalno.

Ajde? A na kojim poslovima konkretno? I na osnovu kojih referenci?
narcis narcis 15:25 20.02.2016

Re: ?!

makemyday
U Tadićevom kabinetu bio sam angažovan profesionalno.

Ajde? A na kojim poslovima konkretno? I na osnovu kojih referenci?

šutirali loptu u školsko kad su bili klinci, bratska ekonomija
ivana23 ivana23 15:39 20.02.2016

***

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:44 20.02.2016

Re: ***

ivana23


Ivana23 hvala što si postavila ovo, jer je to upravo tipičan primer hisreričnog bulšitiranja koje čini 90% javnog prostora u kome se debatuje o politici.
freehand freehand 15:50 20.02.2016

Re: ***

Nebojsa Krstic
ivana23


Ivana23 hvala što si postavila ovo, jer je to upravo tipičan primer hisreričnog bulšitiranja koje čini 90% javnog prostora u kome se debatuje o politici.

Ma jok. To je klasično propagandističko bulšitarenje uobraženog diletanta koji izigrava državnika.

Inače se sa ozbiljnim delom tvojih stavova u intervjuu slažem. Samo još da zaboravim na to ko je i šta je Vučić, kime je i čime a svojim izborom orkužen, i čime se sve i kako i danas služi, i složio bih se i više.
NNN NNN 15:51 20.02.2016

Re: ***

Nebojsa Krstic
ivana23


Ivana23 hvala što si postavila ovo, jer je to upravo tipičan primer hisreričnog bulšitiranja koje čini 90% javnog prostora u kome se debatuje o politici.



100% se slažem s Krletom!
Javni prostor u kome se debatuje o politici je ubedljivo najviše ("u istoriji'') zauzeo Vučić (brat bratu jedno 90%) i sve je čisto bulšitirenje!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:59 20.02.2016

Re: ***

Samo još da zaboravim na to ko je i šta je Vučić, kime je i čime a svojim izborom orkužen, i čime se sve i kako i danas služi, i složio bih se i više.


I ja bih se složio s tobom ako mi pokažeš bolju političku ličnost koja je okružena boljim društvom.
freehand freehand 16:27 20.02.2016

Re: ***

Nebojsa Krstic
Samo još da zaboravim na to ko je i šta je Vučić, kime je i čime a svojim izborom orkužen, i čime se sve i kako i danas služi, i složio bih se i više.


I ja bih se složio s tobom ako mi pokažeš bolju političku ličnost koja je okružena boljim društvom.

I Pajtić i Tadić, a teško da je moguće okružiti se gorim društvom, bar ja ne mogu da zamislim gore.
I još se svakodnevno pojačava oportunistima i konvertitima, preletačima i gmazovima sa svih strana, uključujući i fosile.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:35 20.02.2016

Re: ***

I Pajtić i Tadić, a teško da je moguće okružiti se gorim društvom, bar ja ne mogu da zamislim gore.
I još se svakodnevno pojačava oportunistima i konvertitima, preletačima i gmazovima sa svih strana, uključujući i fosile.


To tvrdiš ne znajući nikog od njih meni koji ih znam ko zlu paru.
anja99 anja99 16:44 20.02.2016

Re: ***

ivana23


hvala što ste to okačili, baš se nešto mislim kako nas ameri već i decenijama razbijaju s braćom bitići, aj da vidimo koliko ćemo mi, mislim ova država.
freehand freehand 16:47 20.02.2016

Re: ***

Nebojsa Krstic
I Pajtić i Tadić, a teško da je moguće okružiti se gorim društvom, bar ja ne mogu da zamislim gore.
I još se svakodnevno pojačava oportunistima i konvertitima, preletačima i gmazovima sa svih strana, uključujući i fosile.


To tvrdiš ne znajući nikog od njih meni koji ih znam ko zlu paru.

ne vidim kakvo i koliko tvoje znanje ima veze sa mojim uverenjem. Meni se, na primer, čini da je tu samo jedna para zla, i to zla do srži. i to ona za koju optiraš tako uporno.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:49 20.02.2016

Re: ***

ne vidim kakvo i koliko tvoje znanje ima veze sa mojim uverenjem


I to što kažeš. Gde sam ja sa znanjem krenuo protiv uverenja?
freehand freehand 16:56 20.02.2016

Re: ***

Nebojsa Krstic
ne vidim kakvo i koliko tvoje znanje ima veze sa mojim uverenjem


I to što kažeš. Gde sam ja sa znanjem krenuo protiv uverenja?

Da sam na "znanje" stavio navodnike kako sam nameravao - bi li bilo lakše za razumevanje?
G.Cross G.Cross 18:00 20.02.2016

Re: ***

Nebojsa Krstic
I Pajtić i Tadić, a teško da je moguće okružiti se gorim društvom, bar ja ne mogu da zamislim gore.
I još se svakodnevno pojačava oportunistima i konvertitima, preletačima i gmazovima sa svih strana, uključujući i fosile.


To tvrdiš ne znajući nikog od njih meni koji ih znam ko zlu paru.


Pa kako prezivi sve te godine sa takvim pokvarenjacima ?

Ili su se oni pokvarili tek nakon sto si ti obrnuo curak ?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:07 20.02.2016

Re: ***

freehand
Nebojsa Krstic
ne vidim kakvo i koliko tvoje znanje ima veze sa mojim uverenjem


I to što kažeš. Gde sam ja sa znanjem krenuo protiv uverenja?

Da sam na "znanje" stavio navodnike kako sam nameravao - bi li bilo lakše za razumevanje?


Vara te uverenje. Nisu bolji.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana