Goran Miletic B92 VIP

Human Rights can't wait
 
Rođen pre 38 godine u gradu iz kog su ponikli bivši Ministar kapitalni, bivši Savetnik Ministra za rokenrol i neki ideolozi Obraza. Još kao mlad shvatio je da ga zanimaju neke druge stvari (tada se to zvalo društveno-politički rad), pa je bio aktivan u mnogim organizacijama od Crvenog krsta, Ferijalnog saveza do amaterskog pozorišta. Došao u Beograd i tokom studija prava bio je aktivan na jednom protestu i pomagao više nevladinih organizacija. Pošto je u Beogradu ostao i odlučio da i dalje bude domaći izdajnik, od završetka studija se bavi ljudskim i manjinskim pravima. Radio je nekoliko godina u Fondu za humanitarno pravo kao Regionalni koordinator, a od 2004. je u Švedskom helsinškom odboru za ljudska prava. Od septembra 2009. ova organizacija menja ime u Civil Rights Defenders, ali on ostaje na istoj poziciji.Početkom 2011. postaje Regionalni Direktor za Zapadni Balkan u istoj organizaciji.

Održao je stotine predavanja iz pomenutih oblasti, napisao isto toliko izveštaja, analiza itd iz oblasti ljudskih prava i nastaviće i dalje tim tempom.

Zavrsio MA iz demokratije i ljudskih prava u Bolonji/Sarajevu, a trenutno je na doktorskim studijama Pravnog fakulteta Univerziteta "Union" u Beogradu.

Inače, NE voli sve što vole mladi u Srbiji i misli da ovde može biti bolje.

Trenutno ga ima u Blicu, blogu B92, Peščaniku i svuda gde ga pozovu ...Ovo je njegov najneozbiljniji CV koji je napisao.

U februaru 2010. godine, predložen je Poverenika za ravnopravnost građana. Nije izabran i ko zna zašto je to dobro.

Goran Miletic

Goran Miletic
Datum rоđenja:  15.11.1972 Pol:  Muški Član od:  20.05.2006 VIP izbora:  111 RSS RSS Feed