Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Jelena Milić

Ničim Izazvane Novine*

 citam redovno, priznajemcitam redovno, priznajemPiše, LW MiM, kako bi je okarakterisao  NIN

*blog je u spomen mom drugu Kiri Simiću, nekadašnjem  glavnom uredniku NIN-a, koji je za vreme njegovog rukovođenja postigao neponovljive uspehe u ugledu i tiražu


"Sutra je 27 meseci" -Janko Jakovljevic

 pise LW*                                       sta od njih za-visista od njih za-visiSvratio mi je danas do  kancelarije  Janko Jakovljevic. Pricamo o svemu. Pravimo planove sta i kako  dalje. Pokazujem mu novije blogove i podrsku komentatora. Doneo mi je zbirku pesama guslara Miroslava Matica sa planine Cer-MOJE MAJKE PROKLECE VAS SUZE. Deo stihova nalazi se na kraju ovog bloga.  Pitam ga da li hoce on nesto da vam poruci. Hoce.


Veliki blog MiM feat. HiH poziva Mladica u ispovedaonicu*

* ZADATAK -Karaoke obracun Karla del Ponte i ti deda mraze, deda mraze, ne skreci sa stazededa mraze, deda mraze, ne skreci sa staze

ICTY  (YMCA)

Mladicu, ne budi u bedaku


rekontrablog-nema refe

Dakle, da vidimo šta smo imali. a od ldp zebre parvana ne vide se....a od ldp zebre parvana ne vide se....

Jeep  ………................. x10

Vila…………………..... x1


kontrablog -besplatan termin

drugacija Srbijadrugacija SrbijaOvo je blog samo za one koji NISU za Koaliciju, a pre svega za one koji za nju nisu ili  možda jesu, al ne mogu da glasaju zbog Čedomira Jovanovića, njegove prošlosti, ruku, sklonosti.... Iznesite svoje razloge, argumente, ubeđenja, kritike, sugestije, tračeve, laži, istine...


šta reći

                                                    PRIČA PRVA sta (cemo) recista (cemo) reci 

Sjedinjene Američke Države duboko su razočarane činjenicom da je Vrhovni sud Srbije poništio prvostepenu presudu Specijalnog suda u slučaju Ovčara, izjavio je juče otpravnik poslova američke ambasade u Beogradu Roderik Mur.
- Presuda Specijalnog suda bila je krunski uspeh napora da se svi optuženi za streljanje 200 nevinih civila kod Vukovara privedu pravdi. Možemo samo da se nadamo da se Vrhovni sud rukovodio isključivo pravnim razlozima - rekao je Mur. On je dodao da je američku pažnju privukla i činjenica da je VSS poništio sve prvostepene presude koje je donelo Veće za ratne zločine.
Specijalni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević naglasio je da to tužilaštvo neće odustati i da nije stavljena tačka na slučaj Ovčara. On je najavio da će još lica biti privedeno u vezi s tim zločinom.
- Ovde se vode najznačajnija i najteža suđenja, uključujući i ono koje je izuzetno važno za moju zemlju - suđenje optuženima za ubistvo braće Bitići. Snažno podržavamo Specijalni sud - rekao je američki diplomata.
Jučerašnjoj ceremoniji prisustvovali su i pravni savetnik Ambasade SAD Sem Nazaro, specijalni tužioci za ratne zločine i organizovani kriminal Vladimir Vukčević i Slobodan Radovanović


Homofobija is in the Air

  

And it's there when I look in your eyes

da se slobodno zaviori i u Srbijida se slobodno zaviori i u SrbijiKurir je, konačno, u svom stilu naravno,  objavio nešto polu tačno o našoj Koaliciji.


Roditelji u crnom

  kakva smo sve podmetanja pretrpeli, Jankokakva smo sve podmetanja pretrpeli, JankoJuče smo se upoznali  sa  Jankom  Jakovljevićem, ocem  ubijenog Dragana Jakovljevića  i sa još  četvoricom očeva vojnika, koji su pod krajnje sumnjivim okolnostima, nastradali služeći redovni vojni rok. Roditelji u crnom, kako zovu svoje neformalno udruženje, uspostavili su i održavaju veze  sa većinom ostalih porodica čija su deca, takođe,  poslednjih godina nastradala u vojsci. (Ove godine u vojsci je bilo 15 nasilnih smrtnih slučajeva. Kako tvrdi vojska, u dva slučaja odgovornost leži na vojnoj organizaciji. Prošle godine je bilo 13 smrtnih slučajeva, a vojska tvrdi da ni u jednom slučaju ne snosi odgovornost. Interesantno je da je 2001. bilo deset samoubistava u vojsci, 2002. - četiri, 2003. - petnaest, 2004. - devet, dok je prošle godine bilo sedam samoubistava.)


imPRESSivno dePRESSivno

  „ImPRESSivnom žurkom ...Press je u noći između četvrtka i petka proslavio svoj prvi rođendan.Glamurozno, srdačno, veselo, u drštvu više od hiljadu prijatelja i poslovnih partnera, ali i kolega iz drugih medija ...“ 


10. decembar Dan ljudskih prava i GSS, 11. decembar-Mobilizacija građanske Srbije*, ljudska prava od 0-24, 365 dana u godini

“Kažu da je čovek  proizvod svoje okoline. Ne. Hoću da okolina bude rezultat mog delovanja u njoj.“  iz filma Dvostruka igra.

“Tek sa formiranjem "svetske javnosti" koja sebi dozvoljava i iz daleke distance da skandalizuje gaženje ljudskih prava, bilo gde da se gaze, ona i jesu definitivno postala univerzalna!” Jirgen Habermans


Šešelj na infuziju, ljudska prava na kašičicu

 zima 2006zima 2006Juče je u prepunom Medija centru održana zajednička press konferencija Inicijative mladih i Aleks Milenov, predstavnice Tribunala u Beogradu, o štrajku glađu Vojislava Šešelja. Neposredno posle, oglasila se i srpska vlada.  Pogledali smo jučerašnje izveštaje sa skupa  i ocenili da bar čitaocima našeg bloga saopštimo šta se još dešavalo na toj konferenciji.


Blogov kolac *

 *LW feat. Ljiljana Hellman

Odgovor Batiću Bačeviću i Co: Da, zalagaćemo se za zaštitu ljudskih prava "aktivista""aktivista"Vojislava Šešelja. Svi radikali imaju pravo na zaštitu svih ljudskih prava koja su im ugrožena.


Knjaževsko serbska banda i partnerstvo za zaborav

 marsirala, marsirala....marsirala, marsirala....Glavni junak Josepha  Hellera  u knjizi Nešto se dogodilo priča o tome kako je kao  vrlo mlad  gajio  dugogodišnje seksualne fantazije o dvadesetšestogodišnjakinjama.  „Jedina dvadesetšestogodišnjakinja koju sam ikada imo, bila je moja vlastita žena, ali ja sam tad već imao 34“.


Activists Wanted

wanted...wanted... Koliko je plavuša potrebno da bi se....? Koliko je Poljaka potrebno da se...? Koliko je studenata potrebno da ...? Koliko je građana Srbije  potrebno da........

 Sećate li se hrvatskog NGO GONG? Imali su krajem devedesetih vrlo simpatičnu kampanju za animiranje mladih da izađu na izbore. Jedan od letaka, koji smo tada donosili kao suvenir iz Hrvatske sadržao je spisak od deset razloga zašto ne izaći na glasanje tipa: kao da će to nešto promeniti, ionako palim iz zemlje, nemam šta da obučem, ima tulum u to vreme, ....i samo jedan razlog za izlazak na glasanje: posle neglasanja  nema kajanja.


Tišina u Aberdarevoj- eho glasova iz Narodne biblioteke*

  *piše LW, RW je na zadatku

svaki dan, ako trebasvaki dan, ako trebaBila sam preksinoć  na promociji knjige, koji još nisam pročitala,  Tšina u Aberdarevoj -Zorana Janjića. Govorili su: Srđa Popović, što je uvek posebna čast slušati, autor  knjige koga sam, konačno, i lično upoznala i  Janko Baljak. Janka sam, kao fikser ( regionalni producent-I love American  approach to things) Stiva Yorka, produceneta i režisera  filma Bringing Down a Dictator, imala čast da intervjuišem još negde u zimu 2000/2001. Neću ovde mnogo o tome šta su panelisti govorili, o tome će oni ali i mediji, nadam se. U Sali Narodne biblioteke, i pored dosta kamera što ohrabruje, ipak pretežno, usual suspects. Što reče Jasmina Tešanović, i ta sala kao da nema harizmu-nešto-da takvi skupovi budu žučniji, dinamičniji. A nekako je tih dana išlo i svedočenje Ratomira Tanića u Hagu**, koji je pričao i o bombardovanju RTSa.  


Syndicate content