Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

imPRESSivno dePRESSivno

  „ImPRESSivnom žurkom ...Press je u noći između četvrtka i petka proslavio svoj prvi rođendan.Glamurozno, srdačno, veselo, u drštvu više od hiljadu prijatelja i poslovnih partnera, ali i kolega iz drugih medija ...“ 

kohabitacijakohabitacijaPročešljali smo listu gostiju koji su kohabitirali na partiju  objavljenu u citiranom tekstu i odabrali nama najzanimljivije. Šta mislite, može li se na osnovu nje zaključiti koliko su aktuelne vladajuće strukture i njihovi mediji spremni  na više transparentnosti i odgovornosti u kohabitacijakohabitacijaradu,  deradikalizaciju Srbije, pravedniju privatizaciju, detajkunizaciju, ali pre svega na  borbu protiv  korupcije i obračun sa kriminalnim krugovima, o čemu skoro sve stranke ovih dana trube, ne navodeći imena.

 

Evo ko se, između ostalih, i  s kim zatekao u isto vreme i na istom mestu ili i družio „srdačno i veselo“ kako sam Press kaže: Milka Forcan, Aleksandar Tijanić, Rade Bulatović, Zoran Stojković, Dejan Mihajlov, Srđan Đurić, Željko i Milica Mitrović, Aleksandar Vlahović, Ceca Ražnatović, Stanko Subotić Cane, Bojana Lekić, Nebojša Čović, Vladimir Božović, Igor Avžner, Zoran Drakulić, Isidora Bjelica, Nebojša Pajkić, Lela Andrić, Toma Zorić, Nebojša Bradić, Ivica Dačić, Srđan Srećković .... 

kohabitacijakohabitacijaPovodom prvog rođendana Pressa Svetlana Ražnatović je ocenila:  „Meni jutro ne počinje bez Pressa. To su dnevne novine koje redovno čitam i mislim da su najbolje u Srbiji. Ocenila sam ih najvećom ocenom još onda kad sam presekla vrpcu u vašoj redakciji. ( !? MiM) „ 

kohabitacijakohabitacijaA evo kako je dosadašnji rad Pressa ocenila Bojana Lekić:“ Press je napravio značajan otklon od prostačkog novinarstva koje se samo kod nas zove tabloidno. Vaše novine su time otvorile prostor da u narednoj godini postanu ozbiljne informativne novine koje će svima biti prvi izbor pri kupovini.“ 

kohabitacijakohabitacijaInače  kolumna „uglednog“ Pressovog kolumniste Vučićevića,  od  tog dana Oće kaki, neće kaki,   bila je posvećena Ivani Dulić Marković , dočim je Igor Avžner, savetnik Mlađana Dinkića, u istom broju ocenio: „Od kada smo se upoznali i kada je krenula naša saradnja, veoma sam zadovoljan Pressom“

Kad se pogleda imPRESSivan spisak  kohabitirajućih prisutnih, postaje jasnije zašto se zaKoštuničine vlade desilo toliko nerazrešenih afera, koje je na jednom mestu  sistematizirao  NGO Milenijum bivšeg premijera Zorana Živkovića. Pogledajte i taj spisak.


Bljak!

Bljak! Bljak!


Tous Belgrade - via Zitoradja

Ceca Nacionale koja "redovno chita".
Dokrajchilo me. ;)

Ostatak ekipe, ne bi ga se postidela ni Agata Kristi.


2 Donald Sikert

isti osecaj u potpunosti.
Kad su u ovoj zemlji merilo vrednosti sisate konkubine ratnih zlocinaca, koje imaju nameru da uspostavljaju standarde i dalje, pitam se da li ovde vredi ziveti.


Od nas ...

... a ne od njih, ZAVISI :)


Fino društvo...

..nema šta...je l' se to zove društvo ili družina?


Jelice

to ja zovem "moj stric tvome stricu gura zicu u guzicu".

A desava se kada je jedini motiv pojedinca, koji je dobacio do
A.) vlasti
B.) znacajne ili bar zapazene licne proromocije,

da bude "kalif umesto kalifa" (secate li se Iznoguda?)
Kol'ko cemo jos Is-no-good-a da iz-nedrimo?
Lele sele!

Olga


Eeeee...

...sestro slatka...našla krpa zakrpu...baš fin svet...


c)

finansijski interesi, no matter what


Tačnije -

"sve moj do mojega!"


zove se ....

srbija sezona 2006/07


Sve je to lepo

Sve je to lepo, ali gde su vlasnici istog!?


Lako ih je zadovoljiti ?

e ako je Igor Avzner zadovoljen, onda..


I sada jos samo fale macak i

I sada jos samo fale macak i ludi sesirdzija da drustvu iza ogledala cestitaju nerodjendan.Jer,covek ima 364 nerodjendana,a samo jedan rodjendan.Nema sta,zlocinacka organizacija je okupila imPRESSivan skup zvanica,o uglednim gostima da i ne govorimo!Story za Kafku.Mada cak ni on ovo ne bi umeo da pretoci u pricu,cini mi se.

P.S.A to sto vlasnica alibija cita PRESS,nije neocekivano!To verovatno pre nego sto ocisti onu silnu oruzarnicu u podrumu.


kohabitacija...


Ovoliki broj idiota

na tako malom prostoru-bogami nece na dobro da izadje.


U utisku nedelje pohvalila

U utisku nedelje pohvalila se Smajlovicka da ce elitna-svetska advokatska firma zastupati novinarku Politike u sudu u Strazburu jer je ova osudjena zato sto je Natasu Kandic nazvala kurvom. Koliko kosta to zastupanje? Smajlovicka je bila odusevljena sto su pristali. Egzaltirana cak. A i novac su dobili od EPSA. Ima se, moze se.

Da ne ulazim u to sto smatra da je tekst sasvim bio u redu jer je i Natasa vise puta izjavila da je ljudi nazivaju raznim imenima. O, odbrane!

Sve press do pressa da pressvisnes.


da PRESSvisnes

:))


..

...


U utisku nedelje...

...savetnik premijera, mrtav ,ladan, rekao da bi bila ugrozena cast premijera kada bi rekao da Mladica treba uhapsiti.


ne samo to

rekao je nedavno i da bi raspisivanje poternice tipa wanted...bilo blam za drzavu, kako nismo mi banana drzava da za mladicem raspisujemo poternice...pa svaki policajac treba da se uhapsi....


O nepotrebnosti postojanja "Pressa" u Srbiji

Ovde zelim da najavim duzi esej o nepotrebnosti postojanja novina kao sto su "Press" u Srbiji, s obzirom na postojanje "Politike".

Mislim da bi DB, kada bude procitao moju detaljnu analizu mogao da zakljuci da je sasvim nepotrebno finansirati "Press", vec se osloniti na u devedesetim vec uvezbanu "Politiku", koju ionako finansira EPS.


ma to je politika za decu

i one sa manje koncentracije, sa navlakom tipa duplerica, svet poznatih, etc...


joooj

pa ja gledala utisak nedelje sa kratkim prekidima, i nisam cula najzanimljivije detalje koje ti iznosis. Kako je moguce da je Beckovicka nije makar malo provocirala? A kakve su reakcije bile LJajiceve, posto za Jankovica ne sumnjam da je kohabitirao?
A sto se tice ovog teksta, jedno pitanje. Odkud
Aleksandar Vlahović na tom skupu? Jesam li jos nesto propustila?


puf-puf

pa kazu d aje vlasnik pressa bio ili je jos djilas...cak i da nije, u tim novinama kojima je glodur KESIC i kolumnista Vucicevic intervjui sa ds liderima su standard na trecoj strani...."nesto malo provokacija i neutralnosti" tipa a ko ce biti premijer iz Ds ..."nije jos vreme" ...je d ase vlasi ne dosete

as for OB, pa propustila je da u emisiji o nesrecama u vojsci ne spomene uopste aferu topcider....


Oh... nije se to odnosilo

Oh... nije se to odnosilo samo na premijera, već i sve nas kolektivno... valjda kao državu... ili već nešto u tom fazonu...

--------------------------
Samo malo...


V. Jankovic

"Oh... nije se to odnosilo samo na premijera, već i sve nas kolektivno... valjda kao državu... ili već nešto u tom fazonu..."

Da, odnosilo se na sve nas, g. Jankovic je bulaznio nesto o tome kako "treba drzati do sebe". Zastrasujuce.


Vladeta Jankovic,

to je zaista neverovatno.Taj covek je vazio za velikog demokratu,i sada da govori ovakve stvari.Kakav stravican preobrazaj!I nije samo ovo,pre izvesnog vremena je priznao da je ucestvovao u onoj prljavoj prici sa zabranom prikazivanja kineskog filma.Obrazlagao je to "visim drzavnim interesom".Sve u svemu,ili se promenio on,ili smo se promenili mi.Mada mi je nesto logicno da je ovo prvo u pitanju.


A mozda

A mozda se uopste nije promenio...samo je dobio prostora da se "razmahne"...:-(


Moguce, Nesh, moguce. Mozda ste

Moguce,Nesh,moguce.Mozda ste u pravu,mozda je prava priroda g.Jankovica dosla do izrazaja onog trenutka kada je dosao u posed neke drzavne funkcije.To samo pokazuje koliko je opasno dati vlast u ruke ljudima slabe volje,i promenljivih principa.


Savetnik antichke komedije

Vremena koja su iza nas, epoha Josipa Groza, a potom i doba pozarevachkog Kasapina, uspeshno su prikrivala politichke, ideoloshke, kulturne i druge razlike koje su postojale unutar jednog grupe. Grupe antikomunistichkih disidenata iz koje se iznedrila opozicija shatro vishestranachkog sistema iz ranih devedesetih.

Tragika nashih zivota pod represivnim i autoritarnim klikama se ogleda i u tome shto smo tek nakon Petog oktobra (neke, poput sede starine a.k.a Micun i Borata Drashkovica i tijekom plishanih i inih (r)evolucija) ugledali prava lica, priznatih "autoriteta", osvedochenih "nauchnih" radnika, posvecenih "demokrata", pa ako hocete, i dugogodishnjih prijatelja, pozrtvovanih kumova i naizgled dobrocudnih komshija. Kako pishe genijalni Srdja M.Popovic - "...iz nekih od njih progovorila je pritajena anahrona potreba za nacionalistichkim, klerikalnim, drzavotvornim, patrijarhalnim, ksenofobichnim i zatvorenim drushtvom."

Tu se negde smestio i nash Vladeta, prvo zarad nameshtenja i trivijalnih lukrativnosti a kasnije, noshem emotivnom bujicom prema drzatvotvornom (hej, drzavo-tvornom?!) Koshtunici, zbog malog mesta u istoriji (ako me se sete, sete...) stvaranja kriptozilotske, josh lepshe i josh starije, devetnaestovekovne Srbije. Pardon, Srbijice.


Nista drugo nemam reci,postovani Donald Sikert,

osim:Valete et plaudite.Sve ste lepo napisali.


Pa Vladeta

kao ni tata mu nije baš bio antikomunista, niti disident. Bio je komunista, dok mu je tata bio partijiski egzekutor na Filološkom fakultetu.
Kao što smo videli u "Utisku nedelje" Vladeta drži do sebe i nipošto ne bi izgovorio reč "hapšenje" kad je njihov heroj Mladić u pitanju, koji takođe pored toga što je zločinac uvek je bio disident, je l' te? Sve disident do disidenta - na srpski način.

JB.

P.S. Vladeta je pretendent na mesto ministra spoljnog.
P.P.S. A Drašković je bio član Saveza komunista i najstrašnije napadao Lazara Stojanovića najstrašnije.


B. Lekic

U cemu je zaista problem te nesrecne zene? Ok, kapiram da je skocila sebi u usta i zapecatila karijeru jos onda kad je primila KAricevu nagradu i da od tada ide vrtoglavo ka dnu, ali ovo? Strasno. How low can she go?


odkako je postala je bojana lekic- karic

bojana lekic karic , prirodno ima problem sa identitetom /ima .

ima vec i psihosomatske tegobe . bilo je nesto , po novinama , 'glorija' ili slicno kao 'imam 11 dijagnoza na stomaku' .
oce to .

sudim da joj nije lako .
zasigurno .
steta .
a dobar je novinar .


definicja dobrog novinara

cesto se kod nas cuje, "dobar je novinar zanatski", npr za one koji plasiraju vrednosno neprihvatljive stavove, imaju razumevanja za osumnicene za ratne zlocine, pogubne projekte poput velike srbije, za ucesce srbije u ratu u bosni u hrvatskoj, etc...

bojana lekic spad au drugu kategoriju "dobrih novinara"....onih kod kojih pavkovic dodje u emisiju dok je jedini preduslov za partnerstvo za mir, sa maramicom na tufne u dzepu, i cela emisija prodje njenim napadima na broj njegovih vila, a da se uloga trece armije na kosovu i ne dovede u pitanje u emisiji...i pavkovic ode iz emisije nacifran kao sto je i dosao.....kao Ds sad i radikali....


pa da joj

bogoljub karic kleci pred nogama na nekom BK skupu i da se to objavi u svim novinama, sa njenim osmehom od zuba do zuba....


Dobra žena svog bivšeg muža

Ona je samo bila dobra žena svog bivšeg muža. Otkad nije s njim počinje i njen "sunovrat". Nije to nikakav sunovrat, samo je zauzela poziciju koja njoj kao njoj i pripada.

Trebalo bi da sebi vrati svoje originalno prezime, čisto da ne bude ovakvih nesporazuma ubuduće.


Press...

... u potpunosti zaslužuje takve čitaoce...


Press je bezveze, više bih

Press je bezveze, više bih volela da neki ljudi nisu bili tamo, da im nisu pružili "podršku u daljem radu", odnosno ulizivali im se- tu pre svega mislim na Vlahovića. Prosto to bi bio jedan jasan stav neodobravanja onog o čemu oni pišu, ali ponovo se nije smelo, ipak je kohabitacija prioritet!


kohabitacija i/ili

ili nesto vise...nagadjanja oko toga ko je vlasnik pressa govore da je stvar i intenzivnija od kohabitacije.


Jankovic, Polt i izbor dobrog i loseg drustva

Savetnik premijera Srbije Vladeta Janković

Poltova izjava "za žaljenje"

Beograd - Savetnik premijera Srbije Vladeta Janković ocenio je juče da je "za žaljenje" izjava američkog ambasadora Majkla Polta da je posle izbora u Srbiji trenutak u kojem je potrebno suočiti se s rešenjem statusa Kosova, "bilo ono bolno ili teško". "Ova izjava američkog ambasadora je, moram da kažem, za žaljenje, jer ne bi trebalo da predstavnici stranih zemalja utiču na raspoloženje javnosti pred izbore", rekao je Janković novinarima na predizbornom štandu koalicije DSS - NS u Beogradu.
Janković je naglasio da postoji samo jedna opcija za Kosovo - da Srbija mora da učini sve što može u okviru međunarodnog prava i diplomatskim sredstvima kako bi sprečila oduzimanje dela svoje teritorije. Dodao je da mu se čini da je Poltova izjava "deo opšteg nastojanja da se u Srbiji stvori atmosfera defetizma, spremnosti na poraz i na odricanja, onda kada pravog razloga za to nema". "Naprotiv, moramo da budemo potpuno svesni snage svojih argumenata, preimućstava svog položaja i moramo ih iskoristiti do kraja", rekao je Janković. Povodom nedavne ocene predsednika Srbije Borisa Tadića da je trenutna situacija takva da je rešenje za Kosovo bliže nezavisnosti, on je rekao da je ta izjava u okviru ovlašćenja predsednika Republike. "Ali, mi ne mislimo da je dobar trenutak da se u ime navodnog govorenja istine u narodu stvara osećanje malodušnosti", ocenio je Janković.

Srbija na prekretnici

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Polt izjavio je da su predstojeći parlamentarni izbori nova prekretnica za Srbiju i da je trenutak za suočavanje s rešenjem za Kosovo, "bilo ono bolno ili teško". "Izbori u januaru biće značajni kao 5. oktobar. Tada se Srbija odrekla Slobodana Miloševića i odlučila za bolju budućnost. Sada je nova prekretnica i na građanima je da odluče kakvu zemlju hoće", izjavio je Polt za nedeljno izdanje Večernjih novosti. Polt je rekao da će SAD raditi "sa svakom Srbijom" koja bude izabrana. Ako to bude Srbija koja ide ka evropskim i evroatlantskim integracijama, boljoj ekonomskoj budućnosti, "onda je to Srbija koja se poklapa s našim sistemom vrednosti koji nije američki, već univerzalni", rekao je Polt. Ambasador je ukazao da će u slučaju izbora da se ide u "drugom pravcu" SAD "videti kako da reaguju na tu ‘drugu Srbiju’". Polt je takođe ukazao da Kosovo nije najvažnije pitanje i da SAD sa srpskim narodom dele njegovu najveću zabrinutost - ekonomiju.

Povodom najnovije negativne ocene haške tužiteljke Karle Del Ponte o saradnji Srbije s Tribunalom, Janković je rekao da ima utisak da je ta ocena "gotovo po nekoj inerciji negativna". "Gospođa Del Ponte može da bude zadovoljna ili nezadovoljna, ali za nas je bitno da mi znamo da nismo propustili i ne propuštamo apsolutno ništa što bi moglo da doprinese konačnom rešenju tog ozbiljnog i teškog problema", rekao je Janković. Beta


Vladeta Janković,

Vladeta Janković, pretendent za ministra spoljnog, je za žaljenje.

Jasna B.


pa kakvi mandatari

izvestaj karle del ponte i fausta pokara pred savetom bezbednosti UN o nesaradnji srbije sa tribunalom je "neprihvatljiv za vladu srbije"


Draga Jasna,sta cete:kakvi

Draga Jasna,sta cete:kakvi smo Englezi,takav nam je i Gledston.Dok u Srbiji nema spremnosti i volje da se suocimo sa sopstvenom sramnom ulogom u poslednjoj deceniji 20.veka,nece biti ni boljeg izbora za ministra spoljnog.


Poštovanom Donaldu Sikertu

Kad već slova š, č, pišeš besmislenim kombinacijama, jesi li siguran da se ime i prezime znamenite engleske spisateljice piše tako kako si napisao?!

Nepodnošljiva, ah, lakoća ispraznosti!


Blentava, ah, teatralnost

Vi ste, gos'n ranko, posledica jednog metastazichnog drushtva. Poshtujete me i istovremeno se gnushate moje ispraznosti.
To mentalno dvojstvo poznato je i kao sindrom "I Gucha i Exit!".

Engleska piskinja? Mislite na Agathu Christie?
Pa gde vi, pobogu, ovde vidite "ch" i "sh"?? :p.

Drugo, ako je kombinacija besmislena (bez smisla, znachi, kao takva i nerazumljiva), kako ste uspeli da razumete da su "ch" i "sh" zapravo, "č" i "š" ili josh bolje "ч" i "ш"?
Iz konteksta ili zahvaljujuci legendarnoj pronicljivosti?


Donalde, Donalde

Iz contexta, naravno! A inače, o mojoj pronicljivosti se pričaju bajke!


vladeta jankovic i nacionalno dostojanstvo

Quote:
Gostujući u Utisku nedelje B92, savetnik premijera Srbije Vladeta Janković je zahtev dela međunarodne zajednice da se premijer Koštunica obrati javnosti i jasno kaže da Ratko Mladić mora biti uhapšen, ocenio kao pokušaj narušavanja nacionalnog dostojanstva.

"Koštunica je davao niz izjava da će Mladić biti priveden čim bude bio lociran. Dalje insistiranje je, zapravo, ponižavanje i podrivanje autoriteta jedne politilke ličnosti. A i više od toga, to je stvar nacionalnog dostojanstva. Ne može neko da dođe i da vam izdiktira tekst", rekao je Janković.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić je kazao da bi takav potez premijera Srbije potvrdio političku spremnost da se Mladić uhapsi, kako međunarodnoj zajednici, tako i svim građanima Srbije.

"Po krajnje hipotetičkom scenariju, ako jedan policajac na ulici sretne Ratka Mladića, on sam ne zna da li će ga uhapsiti ili neće, jer to nije čuo ni od jednog državnog funkcionera", rekao je Ljajić.

Sta li je za VK i VJ Topcider, ostali pobijeni vojnici, da li je onda to nacionalno dostojanstvo ili nacionalna sramota ....jos samo neko vrlo drzak ili povezan moze da tvrdi da te stvari i mladic nemaju veze