Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Java Coding Competition for Earning Jazoon'07 Grants

Već sam pisala o Jazoon-u, međunarodnoj konferenciji o Java tehnologijama koja će se održati od 24. do 28. juna u Cirihu. Ovog puta želim da vam skrenem pažnju na takmičenje u kodiranju u Javi putem koga možete osvojiti plaćenu kotizaciju pa čak i hotel i putne troškove za konferenciju. 


RIP Muva

the muvathe muvaNasilnickim i bezumnim aktom nasilja, pre dve veceri je usmrcena moja prijateljica muva.

Slava joj.

Ministar policije Dragan Jocic je izjavio da policija ima pouzdane dokaze koji upucuju na izvrsioca.

Nadam se da ce egzekutor ubrzo biti uhvacen. Jer, sto pesnik rece:

"Nijedne nema bolje od nase policije"!


Detalj iz ekspozea premijera

Pre svega cestitam nasim ministrima izbor i zelim im zdravlje pre svega a onda uspesnu i reciprocno dugu vladavinu.

Sada bih samo na brzinu da ispravim jedan detalj iz ekspozea premijera a tice se ICT domena.
Naime on je u jednom delu rekao:
"Посебну пажњу Влада ће посветити развоју интернета и информатичког друштва, што захтева да се дефинише и прецизна и свеобухватна национална стратегија за развој информационог друштва."


Everest uzima prve zrtve

16.05.2007

Samo polakoSamo polakoPored dva smrtna slucaja sa juzne, nepalske strane, juce je Sagarmatha uzela prvu zrtvu na Severnom grebenu. Negde oko “druge stepenice” (8600m) jedan Japanac je poginuo.

Njihov kamp je odmah ispod nas i iz njega dopire samo tisina. Nas prijatelj Manuel je jutros krenuo ka vrhu. Brinemo se, jer do sada (12h) nije ostvario nijednu radio vezu sa ABC-om. Verovatno je u pitanju baterija. Ocekujemo njegovo javljanje do veceras.


Ocekivanje nove prognoze

15.05.2007 Poslao sam tim do pocetka fiksnih uzadi na Severnom sedlu. Nema lezanja preko 6000m. Niko ne zna koliko cemo cekati ovde povoljno vreme, pa nam je lagana fizicka aktivnost potrebna kao hrana koju jedemo svaki dan. Vremenske prilike se u toku dana promene nekoliko puta. I pored sve ove neizvesnosti atmosfera u ekipi je vise nego dobra. Smeh je najbolja odbrana od svih muka. Idemo dalje...     Vodja ekspedicije Dragan Jacimovic

 


Dijagnoza

Direktoru javnog servisa očigledno nije dovoljna reality svadba, pa je odlučio da napravi svoj sopstveni show. Za naše novce. Na našoj frekvenciji.

Imam još nekoliko pitanja za direktora:

 

Kome je dozvoljeno da upadne na snimanje emisije koja se emituje uživo na frekvenciji javnog servisa?


To je nama njihova borba dala

Zbog OVOGA su se nadgornjavali tri meseca?

Je li OVO ono što je najbolje u zemlji?

Hoće li im smetati što su se do pre četiri dana žestoko javno pljuvali?

Je li srećna zemlja koja u vladi ima šest leonarda sposobnih da vode različita ministarstva?


Don Lennon - Intervju

Don Lennon je pop muzičar iz Bostona, trenutno nastanjen u New Yorku. Sredinom devedesetih svirao u bendu The Umpteens koji su izdali par kaseta i sedmoinčnu ploču sa šest pesama od kojih je Hang Out With My Friends bila manji hit na američkim koledž radio stanicama.


Prva tri autogola nove vlade iz domena ljudskih prava (*updated)

A kod nas?A kod nas?

Nova Vlada još uvek nije formirana, a već se dešavaju stvari koje nisu u skladu sa očekivanjima u domenu ljudskih prava. Međutim, više niko i ne pita za ljudska prava u situaciji kada je Vlada jedva formirana (tj. biće formirana noćas). Dakle, u najkraćem, za samo jedan dan:

1. Zastupljenost žena u novoj Vladi i resori koje će one voditi su najblaže rečeno - sramota. Koliko se sada može videti, od 25 pozicija u izvršnoj vlasti, žene će voditi samo 4 ministarstva. To je 16%, što je i više nego nezadovoljavajuće. Resori koje će one voditi se nikada nisu preterano isticali : sport, dijaspora, nauka. Postojala je ideja da žena vodi ministarstvo finansija, ali je verovatno to ministarstvo bilo „previše važno“. Zbog toga će četvrto ministarstvo koje će voditi žena biti novoformirano Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo. Verovatno će i ono doživeti sudbinu „nebitnog ministarstva“.


URADI SAM

U Americi, kao bogatom i naprednom drustvu najjasnije moze da se sagleda kuda ide savremena civilizacija. Trenutno nas najvise zaokuplja podela na dve klase ljudi: one koji sve moraju sami i one kojima sve drugi rade..Razlika je drasticna: u stilu zivota, vremenu koje se trosi na rutinske poslove i naravno novcu.


IZVEŠTAJ O UPADU SKINHEDSA NA SKUP MIROVNOG KARAVANA 11. MAJA U NIŠU


Index: YIHRNI-05-163-13.05.2007.

 

Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa ARTum-om i CRCR-om iz Niša je od 10. do 13. maja organizovala dolazak Mirovnog karavana. Učesnici i učesnice Mirovnog karavana su mladi ljudi sa prostora bivše SFRJ koji, putujući 15 dana regionom, promovišu nenasilje, mir i demilitarizaciju. Manifestacije karavana su ulične akcije, koncerti i projekcije filmova, što je predočeno policiji kada se tražila dozvola za akcije na javnom mestu.


B92, 18+

b92b92Draga 92-jko, sada si punoletna. Veran i co. su te vaspitali da budes dobra, postena i hrabra, da budes pravi medijski gigant.

Zelje, cestitke, pozdrave, poruke licne prirode, sms-ove, ostavljajte "dole" u komentarima...


Blog za poslanike skupstine Srbije

Dobila sam ovo pismo od blogera b92 BoL

Predstavnicki dom Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine
Poslanik SDP BiH Denis Becirovic
Deveta sjednica , Sarajevo,23 05.2007

POSLANICKA INICIJATIVA

Imajuci u vidu potrebu izgradnje povjerenja medu bosanskohercegovaиkim narodima, a zeleci promovisati pozitivne primjere u odbrani zajedniиkog zivota i elementarnih ljudskih prava naroda i gradana Bosne i Hercegovine, Predstavniиki dom Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine usvaja inicijativu kojom zaduzuje Vijece ministara da, u saradnji sa nadleznim organima Opcine Trebinje, finansijski pomogne izgradnju spomenika Srdanu Aleksicu u Trebinju.
OBRAZLOZENJE:

 Dvadesetsedmogodisnji Srdan Aleksic je ubijen januara 1993. godine u Trebinju, braneci svog sugradanina Alena Glavovica, kojeg su zvjerski tukla trojica pripadnika vojske RS. Srdan je uspio
 da spasi zivot svom sugradaninu, ali je ovaj velicanstveni cin ljudske hrabrosti icovjecnosti platio sopstvenim zivotom.Njegov otac Rade napisao je u citulji : „Umro je vrseci svoju ljudsku duznost".

Backwards or Brainwashed?

My roommate hates political correctness. Hates it. She says its unnatural, pointless, and, if anything, just serves as a status symbol in the unnecessary contest of who can be the most culturally sensitive.

“It’s like the word gypsy,” she said, trying to explain to me her distain for pc speak. “For a while everyone used gypsy, ‘Gypsy this and gypsy that.’ Then suddenly you can’t say gypsy any more, you have to say Roma. And if you say gypsy you’re a racist. Everyone looks at you like you’re terrible.  But everyone is still saying the same things in the end.”


Dosta odustajanja u drugim ekspedicijama

14.05.2007. ABC (6400m)

ABC - trpezarijski sator: DogovorABC - trpezarijski sator: DogovorZemaljski dani teku…

Pre podne padao je sneg, ali je kasnije sunce izvirilo iza oblaka i ostatak dana bilo je suncano. Svi su otisli su do “crampons point-a” da malo razmrdaju noge.