Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Podrzzite! Godina azila za sve!!!


pise Bloger iz Panceva Kiklop Nandor
Urbano zeleno
Thursday, May 10, 2007
http://urbanozeleno.blogspot.com/

Note on the New Serbian Government

It is gratifying to see that when all else fails there is still one common denominator which inextricably links all of the players in our political spectrum together with singleness of purpose. It is the one single element which can still galvanize the bickering and posturing factions of the "democratic block," compelling them forward into the unknown territory which is known as decisive action.

Fear.


Svaka čast...

Borisu Tadiću jer je sačuvao mesto predsednika DS. To nije dao Koštunici.

Super je ono novoizmišljeno telo za "kontrolu" BIA-e i policije. Imaće uticaja otprilike koliko i ja.


Berza se zeleni! Ko je kupovao akcije?

I pre objavljivanja vesti da je pao dogovor o vladi izmedju DSS i DS, optimizam se video na berzi. Od jutra su skoro svi simboli na kontinuiranom tržištu bili zeleni, tj. rasla im je cena, indeks Belex 15 je porastao za oko 10 odsto. Baš bi bilo zanimljivo znati ko je kupovao akcije juče i jutros, ali i prethodnih dana, tj. ko je možda pre ostalih smrtnika znao da će u petak doći do ovog obrta oko formiranja vlade...


Postovani Blogeri - Vlada je odabrana!

 B.Kovacevic COLEB.Kovacevic COLE

Mogao bih nadugacko i nasiroko da obrazlazem svoj potez, ali nemam nameru da se time bavim, jer ne smatram to vaznim na danasnji istorijski dan!!!Ne kazem da se mozda jednoga dana necu oglasiti, ako za to bude postojalo interesovanje, ili sam osetim potrebu, ali od danas vise nisam na Blogu!


FORMIRANA VLADA!!!

pa, kako se osećate !?!

da li vam je lakše ?!

 ko gura...  progura...ko gura... progura...

 

 

 

ja sam naprosto bez texta ...

http://blog.b92.net/node/4043http://blog.b92.net/node/4043ovaj blog je vaš...


Le Deserteur

Hteo sam pre par nedelja ovde da okačim prevod Dezertera od Borisa Viana. Ali nisam. Pomislio sam samo "još je rano za to" i tek onda shvatio šta mi je prošlo kroz glavu. "Još je rano za to." Koliko će proći pre nego što počnu da stižu prvi pozivi za mobilizaciju?

Utorak je bio rđav dan, od utorka ne čitam vesti. Ne mogu. Nemam više stomak da to svarim. Poslednja vest koju sam video bila je da je Tomislav Nikolić izabran za predsednika Skupštine. Par dana ranije održan je "sabor srpstva i početak mobilizacije Srbije za rat do oslobođenja svete srpske zemlje".


snima se, novi, Mile

mile i jamile i jaNije lak ovaj nas glumacki hleb! Ovo je fotka od juce, treba ustati i ujutru. Mile protiv Tranzicije od jeseni na tv-u. Nekoliko epizoda koje sam procitao su urnebesne. Dodati su i neki novi likovi. A ima i mene:)

Od danas me politika vise ne zanima, samo umetnost.

poklanjam Vam delic od jedne epizode, nadam se da se nece ljutiti.


Eurosong: Objektivna subjektivnost ili subjektivna objektivnost ?

svi na Istok !svi na Istok !Kažu da narodu treba dati samo hleba i igara. Hleba još uvek nije nestalo, nacionalisti su uredno na vlasti, a igrice za široke narodne mase su počele večeras. Dakle, dok su učesnice Eurosonga svoje glasove određivale prema glasovima žirija u studiju, pričalo se naširoko kako su pobede nameštene i kako su glasanja politički motivisana.


Let me introduce...

My friends. Tu su Peđa i Srđan, Kebra i Vijetnamac, drvo i dva direktora... Uglavnom su za mene virtuelni, a jednim delom veoma, veoma realni i veoma dragi. I na kraju, ali ne manje važni, tu su moji drugari kojima skoro da mogu biti mama :)


un paso adelante

cupati usi ili ne cupati usicupati usi ili ne cupati usiŠutanovac se “Aligrudiću skini hulakopke da ti iščupam uši”  upisao visoko  na  mojoj  listi  vodviljsko-tabloidnih političara i drugih djelatnika. Sve ih je više, na žalost, i u progresivnom delu Srbije. Pogotovu kad im se broj uporedi sa brojem onih koji mogu da prave strategije, bave se ideologijom i profilisanjem stranaka i izradom ozbiljnih programa.  Znatno ih je više i od onih koji se u javnosti mogu ozbiljnije i argumentovanije nostiti sa političkim oponentima ili napisati zanimljiv autorski tekst o tome šta i kako dalje, čak i u datim nepovoljnim uslovima.


KAKVO, BRE, VANREDNO STANJE ?!?

corax, danas, 8. maj 2007.corax, danas, 8. maj 2007.

 !?!!?!


Tehničari

Dobar dan, a možda i ne.

Za dobro jutro, a možda i ne, me je sačekala vest, u mojoj matičnoj kući, koja kaže da je Protivteroristička jedinica MUP-a Srbije, prošle nedelje, izdvojena iz sastava Žandarmerije i stavljena pod direktnu komandu tehničkog ministra, tehničke vlade, sa tehničkim premijerom na čelu, Dragana Jočića.

Vest dalje kaže da je su među pripadnicima te jedinice i nekadašnji pripadnici JSO, koja je ukinuta, ubrzo po ubistvu premijera Zorana Đinđića. Dakle, pripadnici JSO, koji nisu optuženi za ubistvo premijera, su premešteni u elitnu Protivterorističku jedinicu, kojom sada direktno komanduje Jočić.


Toma sahranjuje ekonomiju?

Osim rušenja vrednosti akcija na berzi izbor T. Nikolića je izazvao i rušenje vrednosti dinara. Znači osim onih 840.000 akcionara u Srbiji koje je pomenuo Rade na svom blogu, Tomino ustoličenje u Skupštini će po džepu osetiti i svako ko je podigao kredit indeksiran u stranoj valuti. Samo zbog rasta evra prema dinaru u protekla dva dana, na svaki evro rate će dati još po dva dinara u proseku. Svi, pa i Tomini obožavatelji.


Miran protest u Tuzli

Ženskom solidarnošću za pravdu i mir

 

Saopštenje o učešću u mirnom protestu u Tuzli