Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Gotovi su

bar ovih nekoliko...upravo dolazim sa izricanja presude u specijalnom sudu za ratne zlocine u BGD-u za ubistvo Zorana Djindjica. Dok smo uzbudjeno stajali i slusali reci Sudije Nate, i culi tu prvu kaznu od 10 godina Legiji a pet Zvezdanu, tih nekoliko minuta dok nisu stigle ostalih cetrdeset godina zatvora, spakovala sam se i napustila zemlju...medjutim posle izricanja celokupne presude napustili su sa ogromnim negodovonjem salu klanovci zemunci kriminalci i ostala bagra...ostalo nas je vrlo malo da cujemo sjajan vatren politicki govor sudije dok je obrazlagala presudu...osecam se kao ljudsko bice kaze Milos moj drug iz ZUC-a i sudnica...

http://www.boingboing.net/2007/05/23/jasmina_teanoviae_ho.html


Prve slike sa uspona, prekosutra video klip

23.05.2007
 
Konacno jedna prospavana noc. U BC (5200m) spavali smo kao topovi.
Posle dorucka morao sam do Oficira za vezu, kako bi regulisao dugovanja za ekstra Yakove i
uzeo sertifikate za one koji su popeli Mt.Everest.Dogovorili smo se da sutra u 10.00 on posalje dzipove za prevoz do Zangmua (2700m).
Sve je u redu, a poslace nam i jed


zarez a ne tačka

nije gotovonije gotovo„Za drugačiju završnu reč možda ću imati prilike na nekom sledećem suđenju za ubistvo premijera Đinđića, kada se bude sudilo onima koji su ovo organizovali i naredili.“ 


50: Šta nova Vlada mora uraditi iz domena ljudskih prava?

NOW!NOW!Pokušaću da zaboravim sve što tri Vlade posle 2000. godine nisu uradile a mogle su u domenu ljudskih prava. To je neophodno da bih sve njih zamolio da urade 50 stvari koje zavise samo od volje (uglavnom političke), a mnogo mogu pomoći svima nama koji smo građani ove države:

1. Donesite zakon protiv diskriminacije

Objašnjenje: Zakon je spreman od 2001. godine, DS i G17+ su ga javno podržale tokom predizborne kampanje. Ništa ne košta jer je gotov, samo je potrebno da se podignu ruke u Skupštini. Inače, zakon treba da zabrani diskriminaciju u svim sferama i osnovama (svako od nas veoma lako može biti žrtva diskriminacije), ali i predvideti efektivne mere zaštite. Služba za ljudska i manjinska prava radi na svom modelu u kome ne bi bilo definicija i mnogih drugih stvari koje su bitne za praktičnu primenu, što svakako ne treba da bude usvojeno.

2.Upoznajte javnost sa „događajima iz bliske prošlosti“

Objašnjenje: S obzirom da je RTS samo u nazivu javni servis, a da ga Vlada posredno ili neposredno kontroliše, Vlada mora da pokaže kako su 90-tih vođeni ratovi u naše ime. Za ovo nije potreban naš novac od pretplate, uzmite samo filmove koji su do sada prikazani na B92, a vazni su za Srebrenicu, Sjeverin, opsadu Sarajeva, Škorpione itd. Ono što se nikako ne treba desiti je opravdavanje zločina činjenih u ime Srba, nekim drugim zločinima (trenutno vladajuća mantra).


UOČI IZRICANJA PRESUDE IZVRŠIOCIMA ATENTATA NA PREMIJERA SRBIJE dr ZORANA ĐINĐIĆA

Zoran Đinđić, vizionar, 1952 – 2003.Zoran Đinđić, vizionar, 1952 – 2003.Srbija će danas dobiti tačno onoliko istine koliko je u ovom trenutku spremna i sposobna da prihvati. Mera te “istine”, istovremeno, biće i mera, odnosno presek trenutnog stanja morala, etike i odgovornosti predmoralnog društva u kom smo imali nesreću da se rodimo. Kako mi, nažalost, tako i Zoran Đinđić.


Make Money by Using Blogger (Goggle) - $100 per hour

Here's an opportunity to make some decent money from blogs - you do not have write a blog on Blogger, just test the new upcoming features of Blogger and provide your feed to Google.

Google is willing you to pay upto $100 per hour for this job. You can work from anywhere in the world, but need to have a computer and a good internet connection.

A Google researcher will call you while you sit at your computer, and ask you to try out a Google product or prototype via your internet connection, and give feedback on it.

Google routinely invites people to test Google Software (on paid basis) and they have conducted Blogger Usability Study earlier but that was confined to residents of New York City and San Francisco Bay Area.

Sign-Up for Blogger Study


Od karnevala na tanjiru do sovjetskog kazana

carnavalcarnavalNikada nisam bio u Sovjetskom Savezu. Namerno. Nikada se nisam smatrao žrtvom Oktobarske revolucije, čak ni posrednom. I kada mu vreme nije bilo, tamo gde se najamnje očekivao, boljševizam je uspeo da mi dolija; i  to preko trpeze.

Početak XXI veka. Tačno 90 godina posle crvenog oktobra i skoro 20 posle pada berlinskog zida. Nevelika porodica okupljena oko večere. U tanjirima nešto čudno: popara li je, kupus li je, kačamak li je, kaša li je? Uglavnom sivkasto je i miriše na okupaciju. Liči na večeru od sinoć a nešto mi govori da ćemo nešto slično jesti i sutra. Hranimo se na sovjetskom kazanu. Samo fali drvenim kašikama da kusamo. Duh blagopočivšeg tavariša Brežnjeva lebdi nad našim astalom.

No, da počnem od početka.


"Bulevar Ratka Mladica"

Žene u crnom energično pozivaju nadležne u Beogradu da odmah skinu plakate "Bulevar Ratka Mladića" kojima su nepoznate osobe u noći između ponedeljka i utorka oblepile zgrade na Bulevaru AVNOJ-a u Novom Beogradu. Od policije zahtevaju da odmah pronađe i kazni one koji su kukavički, pod okriljem mraka oskrnavili jednu od najprometnijih beogradskih ulica i ponovo ponizili i postideli građane/ke Beograda.   


q-q, 3K se vraca

3k-trubadur3k-trubadurSlusao sam jutros "Kaziprst" i ne znam-ne znam, sta je-sta je, Cedi-Cedi-Cedi, kao i Olji-Olji Beckovic-Beckovic. Svaku-svaku rec-rec-rec ponavljaju-ponavljaju po-po-po-po pet-pet, sest-sest, puta-puta. To je-to-je, izgleda-izgleda u-u-u modi-modi.

Medjutim, to mi je u oba slucaja, simpaticno. Ceda stvarno pametno zbori. Ima viziju, ima politicku zrelost, svestan je situacije na globalnom nivou. LDP ce biti partija koja ce na sledecim izborima najvise profitirati od tudje gluposti i alavosti. U toj partiji je najmanje kompromitovanih ljudi. itd, itd.


Smeh i radost u ABC

-22.05.2007.

 

Svi članovi ekspedicije su sinoć stigli u ABC (6400m).


Supermen ili Betmen

 ...mnogo sandalica...mnogo sandalica                                                 Ima jedna vest koju negde pokupih i koju želim da podelim sa vama. glasi ovako:  

Supermen leteo iznad sela u Srbiji


Anonimni nacionalisti

Anonimni nacionalistiAnonimni nacionalisti

Anonimni – zato što je anonimnost apsolutno zagarantovana. Za dolazak na grupu ne treba Vam lična karta, zdravstvena knjižica, novac, ne morate da kažete svoje ime, profesiju, veroispovest... Dovoljno je da želite da prestanete da budete nacionalista, odnosno da održite trezveno stanje.

Nacionalisti zato što vas nacionalizam košta više od novca i zato što je nacionalizam uništio vaš i život vaših bližnjih.

Anonimni nacionalisti je udruženje koje funkcioniše kao grupa podrške za sve one ljude koji žele da prestanu da budu nacionalisti ili da ostanu trezveni. Rad u grupi zasniva se na toleranciji, razumevanju, empatiji, komunikaciji i deljenju. Ako to ne uspe primenjuje se princip „batina je iz raja izašla“. Princip izlečenja je jednostavan – prestajete da budete nacionalista zahvaljujući pomoći drugih koji su se otreznili pre vas, ostajete trezveni pomažući drugima da prestanu da budu nacionalisti.


Dan posle

-21.05.2007.

Dan posle...


Dan ćutanja

U Crnoj Gori danas praznik - Dan nezavisnosti. Ali danas je godinu dana od kako je i Srbija (ponovo) nezavisna država - bez patrljaka i veštačkih implantata, bez kratkotrajnih prevara i podvala zvanih „SRJ“ & „SCG“.

Zašto se u Srbiji o ovom danu zvanično ćuti?


Što, zapravo, hoće ti CG intelektualci?

  Nekad....

"Slobodan Milošević je nešto najbolje što se moglo desiti Jugoslaviji u ovom trenutku, kada povampirene fašističke snage u Hrvatskoj i Sloveniji pokusavaju da unište sve ono što je stvoreno od 1945 godine do sada. Ponosan sam da u ovim istorijskim trenutcima mogu da budem rame uz rame sa njim u odbrani tekovina revolucije"