Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

B92, 18+

b92b92Draga 92-jko, sada si punoletna. Veran i co. su te vaspitali da budes dobra, postena i hrabra, da budes pravi medijski gigant.

Zelje, cestitke, pozdrave, poruke licne prirode, sms-ove, ostavljajte "dole" u komentarima...

A sada vic, meseca:

Zaposli se Fata, dobije svoj komp, radi uveliko na njemu, sve super medjutim, jednog dana se razboli i ne dodje na posao. Njenim  kolegama hitno zatreba nesto s njenog kompa, al ne znaju lozinku i zovu oni Fatu:

-“Fato, koja ti je sifra na racunaru?'
Kaze Fata:

-Velkom

Probaju oni WELLCOME, nece. Probaju VELKOM, nece.
VELLCOME, Welcome..nista nece, nema sanse da upale kompjuter. Zovu oni Fatu ponovo: 

-Fato, aj kazi nam kolko slova ima ova tvoja lozinka!?
-Pa, jedno!
-Pa, kako jedno pobogu?!

Kaze, Fata:

-Pa, vel'ko, M!

 


Evo ja cu prvi...

...cestitam punoletstvo, nastavite kako ste krenuli i evo predlog, dajte Svetlanama emisiju na TV-u.


Nastavite kako ste krenuli?

Kako su krenuli - SVI segmenti programa su zagađeni komercijalizacijom. Da nije onolikih nagrada i norveškog sponzorstva, odavno ni Peščanik ne bi postojao.


Komercijalizacija...

...je neminovna ako hocete da se bavite televizijom. Istina je da B92 nije isti kao na pocetku, ali to je neizbezno bilo. Mislim da su oni za sada nasli jedan recimo pristojan kompromis izmedju komercijalnog i "alternativnog". Jedino im Dragu mamu ne oprastam nikako!


Sad su "veliki", pa

Sad su "veliki", pa tolerantni prema sirokoj publici - povladjuju im. Jbg., to je valjda neminovnost.

A meni su ipak bili carevi onih godina kad su bili "mali" ali nadrndani, kao samouvereni klinac zeljan da se probije i svestan da nema sta da izgubi. To je nestalo, ali to i ne moze da traje vecno.


Da...

WORD!

c'est la vie


uz cestitke

vic:
oprasila se prasica na nekom imanju i svi prasici mali, slatki roze i zdravi, samo jedno manje od ostalih, slabasno i promrzlo.
odluce domacini da ga ubace u kucu, pored peci da se malo ugreje, ojaca...
i tako je prasence danima lezalo pored peci, spavao, jeo, spavao...i jednog dana, ustane , proba da hoda, vidi da moze i sav srecan i radoznao krene u obilazak kuce. sve mu novo, nepoznato.
i dodje do stekera na zidu, gleda onaj okrugli steker sa dve rupice, gleda, iskrivi glavu i pita: a ko je tebe tu uzid'o? :)


cestitam rodjendan

uz zelju da kvalitet opstane!


e, sonierikson im se na kvalitet

to je najgora, tj. najperfidnija televizija u ovom medijskom djubretu. oni su najvise uradili da se od demokratije napravi sprdnja...pogledaj vesti o izboru vlade, kakvo odusevljenje studentima sa harvarda. da nije tragicno bilo bi da se sonierikson od smeha.


Ja druga

SREĆAN ROĐENDAN, MILA MOJA B92!


cestitke

cestitke naravno, ali secamo se i boljih vremena sto se TV tice.


meni je skroz, ok

da uz cestitke kazete i sugestije, kritike...


bice

a sada moram na posao, (jos kada bi znali kakav!) nocas cemo detaljnije


Dule, cestitke radiju i

Dule, cestitke radiju i onima koji ga cine (punoletnim) i lepo je sto ocekujes pored pohvala, kritike i sugestije; steta je samo sto se sve moraju svesti na kritiku i frustriranost protivu Velikog Brata, Mande, Milionera, nekakve Mame, odvratnih kvizova, odsustva muzike na TVu, propelera, zegrejane stolice...

kad danas pomislim na B92, pomislim samo na Pescanik - zalosno mi je da se radujem!


vratite Mjehura

Najbolja emisija na tv b92 je Znanje na poklon.I da ne zaboravim ligu sampiona i najboljeg sportskog komentatora u Srbiji i na Banjici,Acu Stojanovica.


Sretan rodjos...

nashem pubertetliji koji, istina, prolazi kroz period mutacije gde, nekada chisti i naivniji glas, sada zamenjuje grublji i prepredeniji.

Dete je poraslo i sprema se za odlazak iz kuce, zaboravljajuci shta su ga roditelji uchili i pomalo nadobudno, kako i prilichi tim godinama, misleci da vreme i prostor pochinju od njega.


Čestitam punoletstvo uz želju da...

Vratite svoju informativnu redakciju na nivo na koji smo navikli - da ponovo budete megafon građanskog, progresivnog društva, kao što to rade Ceca & Ceca, a ne partijsko glasilo. Takvih, hvala na pitanju, imamo već onoliko.
Cmok!


Srećan vam rođendan, pa da

Srećan vam rođendan, pa da nam ove godine uz Velikog brata otkupite i Gledaj majku - biraj ćerku, 24 sata svadbu, a može i Zvezde Granda. Aštonebimoglo, a! Medijski gigant ipak treba da ponudi gigantsku produkciju.


Uz cestitke, savet...

..."Budi odvec gorda da se svidis svakom..."


Srecno ponoletstvo

saslusaj starije , ali njihovim putem ne idi ..ne zuri zivot je pred tobom, i nemoj da bi se "udao" za prvog koji naide


Ja,

gore potpisani želim uspešno razvijanje medijske kuće pod radnim nazivom:B-92 !

to pre svega želim mom poznaniniku već 25. punih godina Veranu Matiću, te takođe mom dugogodišnjem poznaniniku Saši Timofejevu, Milivoju Čaliji, i t.d.

ovde bih zeleo da se posebno osvrnem na moje poznanstvo sa pokojnim ZORANOM MAMULOM, koji je jedan od osnivača radio medijske kuće B-92.

a sad da se osvrnem i ne propustim na ovu godišnjicu da nešto kažem o onima koji vode FORUME i Vebove B-92-ke!

to je jedna od najcrnjih poglavlja i ekipa koja se ikada pojavila na nekom medijskom nebu bilo koje zemlje na svetu, koja se brinula o tom VIRTUELNOM nebu nad Beogradom i svetom.

o njima mislim gore no o sidi, kugi i ptičjem gripu zajedno, ovo je poznato ovde a i šire, ali na ovaj dan jubileja nije zgoreg podsetiti ljude sa kim imamo posla ovde na Blogu i svekolikim forumima B-92-ke.

tiliko za sada od mene:


kako odoleti?!

:-)
pa ne prave forum i blog web drugari, cak ga i ne moderiraju nesto preterano. to mi koji visimo (manje.vise) pravimo atmosferu, pisemo komentare, svadjamo se, pljujemo, tapsemo po ramenu...a ne web redakcija.
ponavljam po ko zna koji put, b92.net je vrh istoimene medijske kuce, a ti milutile, pa gde bi provodio svoje 'slobodno' vreme da nema ovakvog foruma i bloga, m? ;-)


Eh, B92

92jka s'pocetka i ova danasnja imaju zajednickih tacaka taman koliko i DS pre ubistva Djindjica i Tadiceva DS. Od PUBLIC ENEMY-ja do BIG BROTHER-a...
Srecan rodjendan, kome je do slavlja.


Srecan rodjendan!!! Jos kad

Srecan rodjendan!!!
Jos kad ne bi bilo dragih mama, mande, velikog brata i slicnih "sadrzaja"...Preterujem,a?
All the best!!!


Cansre djaro!

Od genijalnih dzinglova do fenomenalnih emisija, uz najbolju muziku.
Nekako su mi i reklame sa RB92 prijatnije nego bilo gde drugo.
SRECAN RODJENDAN!


sve cestitke

i zelim vam da ne brinete toliko puno o gledanosti.
I vratite reklamu za hot and fresh, bila je tako sexy ;)


Vic

Leti jednoglavi orao i sretne dvoglavog orla.

Cao..

Cao, cao..


Dosao Bil Klinton u Bosnu i

Dosao Bil Klinton u Bosnu i upoznaje se sa Fatom.

Bil..

Bi..


kaze unuk baki: bako,

kaze unuk baki: bako, izmiksuj mi shlag. a baka: sh sh sh la la la aag


PLP devedesetdvojci

Ne budi Sandra !!


izvinite

sto kvarim zabavu ali ne mogu da verujem da ste se svi okupili oko ovog beznacajnog dogadjaja a svi cute ne blogu Jelene Milic koja nam prica o novim divljanjima one kopiladi i stoke bez repa, onih skinhedsa, kako ih zovu, i milicija koja opet nista ne preduzima. Valjda sad kad smio dobili vladu opet smo svi zadovoljni sto imamo b92 i velkog brata i jebiga.....ipak smo samozadovoljni i ususkani. ponovo.


blue

Vidi ovo:):):)

zna odgovor 100%...:):):)


Знам ја

Знам ја одговор! ШЕШЕЉЕВА РАКА!!! Штета само што су две речи у питању :)


Svako punoletstvo je dogadjaj

Cestitam i zelim jos mnogo uspjeha u radu.
Radio je jos uvijek bolji od TV ali idemo naprijed.
Pozdrav svima.


kako je radio bolji? sa

kako je radio bolji? sa Brakusom i programom za zaposlene koji se javljaju iz kancelarija jer im je dosadno i nemaju sta da rade? ma daj bre!!! ceo radio a samo Cece i Zikica Simic znaju sta pricaju....( dobro, priznajem, Gorica je sasvim simpa!!!! HEJ!!!! PA I NJOJ JE DANAS RODJENDAN!!!!!!!!!!! NJOJ RODJENDA PADA KAD I OVIMA.... GORICE SRECAN TI RODJENDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)


Na B92

su i Svetlana & Svetlana i Jugoslav Ćosić i Brankica Stanković i....

Šta god da ne valja na B92, bolji su od ostalih.
Čestitam rođendan. Da ih nije bilo, pomrčina bi bila totalna. Hvala im.

Prvo parče za Svetlanu & Svetlanu.

A ti Dule preskoči viceve o Muji, Hasi, Fari pls.

Hag


ponavljas se! kada sam rekla

ponavljas se! kada sam rekla CECE mislila sam na Svetlanu i Svetlanu. i bas ti hvala sto si nas obavestila ko je sve na 92, sta kazes i Brankica je tamo? idiiiiii
i sto Dule da preskace viceve majke ti? dule pricaj viceve i hrsaj te tortice!!!!


incognito

izvini ako sam povredila tvoju visost, ne pročitah tvoj post. Eto, još jednom izvini. Idem u ćošak da klečim na kukuruzu.

A vicevi o glupim Bosancima su malo onako, odvratni, naročito posle Srebrenice, akomerazumeš!

Hag


KUL STO ME OSLOVLAJAVAS SA

KUL STO ME OSLOVLAJAVAS SA VISOSTI, SAD CU DA BUDEM MALO NEZNIJA. ALI TO CISTUNSTVO MI JE VEC MALO POLTRONSKO. MUJO I HASO SU DELOVI NASE KOLEKTIVNE SVESTI I TO JE DRUGI DEO "STVARNOSTI". NEMOJ SADA DA BRKAS SREBRENICU SA TIME. NIKO NE OD NAS SIGURNO NE ZELI DA SE PODSMEVA TAKVIM STVARIMA I TI SIIIIIGURNO NISI POZVANA DA IZIGRAVAS, BAREM NE MOJU SAVEST, GLEDE TAKVIH STVARI. IDI NA KUKURUZ DOK SE NE OPAMETIS.


Vicevi o Muji i Hasi su

Vicevi o Muji i Hasi su nastali mnogo pre Srebrenice i uopšte raspada SFRJ. Nije degutantno pričati te viceve, već je degutantno tvrditi da zločin u Srebrenici može poslužiti kao izgovor za nečiji govor mržnje.


nesto protiv???

da ti nis pametnija od bosanaca?


hahaha

umesto fate ,Hedi,stavi u vic gospodzu jasnu.prolazi bez frke


vicevi su genijalne

minijature. Ne mislis valjda da sam nekoga uvredio sa "vel'ko M". Nemoj, razredna, da preterujes, znas vrlo dobro da nisam zlonameran. Mujo, Haso i Fata su legende viceva i tako ce ostati.


Немој тако

Немој тако Дуле, мораш бити политички коректан! Дакле, или ћеш да причаш вицеве о свим народима и народностима покојне СФРЈ или ћеш уместо "Фата" морати да пишеш "особа женског рода из БиХ" :)


...

Htela Fata da poveca grudi, pa obradjuje Muju da joj plati operaciju. Kao, sve se raspitala, nasla doktora, nije mnogo skupo, pa i on bi valjda voleo da joj budu vece....
Razmislja Mujo, razmislja, pa kaze:
- Hajde bona da ti prvo probas ovu jeftiniju metodu, da lepo kupis onaj mehki guz papir, pa da trljas izmedju grudi.
- A kol'ko dugo treba da trljam?
- Pa sta ja znam, kol'ko ti je za guz'cu trebalo!

-------

e da.
srecan rodjendan!


Lazarus

Dobrodošla nazad,

ovaj put je magareća klupa očigledno kraće trajala.

Ja nemam M&H vic danas, pa stavljam jednu sliku umesto toga

Srećan rođendan za B92,

Zahvalni slušalac/gledalac/čitalac :)


...

Quote:

ovaj put je magareća klupa očigledno kraće trajala

kakva magareca klupa?
pogreshno si ti to razumeo ;)
ova sto se razbesnela pa opet sve pobrisala jos uvek ne moze da banuje.

nego, sta se sprdas s pederima na slavi, sram te bilo!


Pa ono...

izgledalo je opasno - ostali samo dugmići, tri tačke od imena.

Inače ova slika je u vezi zahvalne dece - ostalo je dekoracija. Izvinjenje za ružne reči, ko se oseća pogođenim.


...

Quote:
Inače ova slika je u vezi zahvalne dece - ostalo je dekoracija. Izvinjenje za ružne reči, ko se oseća pogođenim.

reci mi da se zezas.


da se zezaš

da se zezaš


:DDD

:DDD


baba reci brzo gde su

baba reci brzo gde su partizani!
gde su partizani! :))))))))))


vuchko!

ti si veteran na blogu, pa rekoh, mozhda znash jel' postoji neka evidencija o tome ko od blogera u proseku dnevno ostavi najvishe komentara?
moj favorit je krasicka, mada ni kapi ne zaostaje bash mnogo!!!
:):):)


K-z-z-z

đe mene nađe?

To pitaj ove VIP-ovce, oni imaju malo više opcija, ili moderatore, ja sam ovde običan domac, kao i ti :)

V.


evo

biljana (biki) je VIP-ovac, mozhda ona zna neshto vishe?
:):):)


Vucka za kralja.

S.P. zahvalna biki

S.P2 stigo macbookpro!!!


blago tebi, mada je i meni u

blago tebi, mada je i meni u planu (ne bas pro ;-) ali danas nesto cujem da u avgustu izlazi novi Mac... :-S sta da radim, pitam se?


nemoj me zezati,

pa kako novi? Jos "noviji" od ovog? Propas...


Htela kamičak da poveca

Htela kamičak da poveca grudi, pa obradjuje Žmua da joj plati operaciju. Kao, sve se raspitala, nasla doktora, nije mnogo skupo, pa i on bi valjda voleo da joj budu vece....
Razmislja Žmu, razmislja, pa kaze:
- Hajde bre da ti prvo probas ovu jeftiniju metodu, da lepo kupis onaj meki guz papir, pa da trljas izmedju grudi.
- A kol'ko dugo treba da trljam?
- Pa sta ja znam, kol'ko ti je za guz'cu trebalo

-------


...

haha :D
jasna, cujem da vam odlicno stoji roze.
nego, poshto krompir?


Evo Dule samo za tvoje uši,

Kođtunica sad u Skupštini ispričao vic: "Moraćemo da nađemo rešenje za albansku manjinu".

Stvarno je bio duhovit al nemma vremena da slušam. Valjda će da izađe u nekoj zbirci "Svi vicevi našeg doživotnog premijera"

J.


'dozivotni premijer'

vojislav broz tito...


Vreme je da dobijemo novi

Čestitke, ali je vreme da dobijemo novi B92.


Upravo tako

posle novog Milosevica, dobili smo novog Kostunicu,

neophodan nam je i novi b92.

Srecan rodjendan!

Steta sto niste kao nekad.


. Dok si se ti . stigao 18. .

Mujo na stanici u Tuzli: hoće da kupi kartu, muva se oko šaltera – nema nikog, samo kompjuter.
- Šta je ovo, zakasniću, ne znam kad kreće za Zencu, a nigde ovog što radi...
- Mujo, autobus za Zenicu kreće u 17.30.
- U jebote, šta je sad ovo!? Kompjuter priča! Ma ajd za vreme, nego što zna ko sam!? Mora ovo da se proveri.... (prerušavanje: brkovi, brada, šešir...)
Scena 2:
- Dobar dan izvinte, kad ima autobus za Zencu?
- Mujo, autobus za Zenicu ti kreće u 17.30!
- Aauuuuuuuuuu... nemoguće! Daj da vidim još 1! (prerušavanje: perika, štikle, suknja....)
Scena 3:
- Dobar daan, izvinite, kad kreće autobus za Zeenicu?
- Mujo, autobus za Zenicu kreće u 17.30.
- E, pa............................. (vraćanje u prvobitno stanje)
Scena 4:
- Dobar dan kompjuteru, kad ima autobus za Zencu?
- Slušaj Mujo, dok si se ti zajebavo autobus za Zenicu otišo – u 17.30!

Srećan rođendan!


SRECNO!!!

SRECNO!!!!!


Srecan rodjendan i da

Srecan rodjendan i da ulozite vise truda da vam na TV reklame krace traju da ne osvanjujemo gledajuci nocu filmove.
Zelim Vam da ne povecavate gledanost emisijama tipa "Veliki brat"!

Radio program je daleko, daleko prihvatljivi i rado ga slusam.

Setite se devedesetih godina.

Sve najbolje,
Mile


SRECAN RODJENDAN

i jos mnofo rodjendana za najbolji medij u Srbiji.:)


А где је

торта и ко ће да дува свеће?


Cestitke za 18. rodjendan

Puno pohvala za dosadasnji rad, pre svega za stariji radio program, pa onda i za TV. Kritike- nekom drugom prilikom.

A sada, vic dana (prethodnog):

Upada beli medved u TV studio, pravo u zivi program. Urla, mumla, svi u studiju cute, gledaoci ispred malih ekranana zabezeknuti, neki misle da je skrivena kamera. Najednom, onako pripit, beli medved tresnu svojom medvedjom sapom o sto:
-Sta traze muve u ovoj televiziji!?
Voditeljka, koja se u medjuvremenu malo pribrala (navikla na rad sa raznom menazerijom), odgovara:
-Ali, druze direktore, ovo je vasa, medvedja televizija!

(Napomena: Ovo je vic; svi likovi i dogadjaji su izmisljeni. Svaka slicnost sa stvarnim likovima i dogadjajima jeste nenamerna.)


svaka cast Pedja

divna personifikacija =]

meda je definitivno bio pripit


Zahvalna sam 92-vojci preko

Zahvalna sam 92-vojci preko koje sam, bar ovako preko interneta, bila u vezi sa vojom zemljom. Ne gledam mnogo TV, ali kada dodjem u Beograd, cesto kod rodbine pogledam po nesto i uvek iznova konstatujem kako je TV amerikanizovana. Moram da priznam da u Americi ima mnogo boljih programa i emisija koje bi bilo dobro uzimati za uzor. Dule, vicevi o Muji i Hasi su po malo postali dosadni. Inace, sjajni su ti postovi i uopste sve sto si do sada predlozio (za mene je lajanje najbolje), kao i ono vase okupljanje kome cu, nadam se, da se pridruzim uskoro, ukoliko se nastavi.
Veliki prekookeanski pozdrav ekipi 92-vojke!!!!!!!!!!


za jelenu i hag:

Logika:):):)


xaxaxaxaxaxa

Odlican je! sad sam ga pogledala


xaxaxaxaxaxa

Ova dva Bosanca ne idu bas kao Mujo i Haso. Deluju mi pre kao debeli Laza i vitki Zika, pa opet debeli Misko, najvise zbog dijalekta koji nije onaj kojim govore Mujo i Haso.


dijalekt je pravi,

garantujem ti.. evo josh jedan za pedju:):):)


Kazezoze

Nije pravi i ti to znas, sigurna sam:)


pravi je sigurno!

evo jedan iz ratnog perioda:

-nakon obavljenog posla pita fata umproforca:

- jesi li ti bolan siguran da nemash sidu... jel' imash kakvo uvjerenje?
- naravno da imam, evo ovde ti sve pishe, reche unproforac pokazujuci joj papir, koji je izvadio iz dzepa.
- e sad taj papir mozhesh baciti, netreba ti vishe!
:):):)


Mujo i Haso

Ova tri Bosanca sa spota jesu mozda Bosanci iz Banja Luke, iz Bijeljine, ili tako nekog kraja na granici sa Drinom. Mujo i Haso, ako bas hoces, su oni Bosanci koje nasi rodoljubi iz miloste zovu Turcima i za koje su ti "Turci" glupi kao Mujo i Haso, a i govore specificno. Mislim da smo, na zalost, u okviru ovih 15-20 godina najgluplji ipak ispali mi sami. Bojim se da ce uskoro, ako se ovako nastavi, vicevi o Sosi i Lali da budu inn.


Zanimljiva geografija

Drina!

A mene su lažljivi Banjalučani ubeđivali da je ona divna zelena reka - Vrbas. Kakva podlost, kakva pakost ;)


da smo

najgluplji, tu se potpuno slazhem sa tobom, a najgluplji smo i zbog toga shto samo mi vidimo razliku u naglasku izmedju osunecenih i ne osunecenih bosanaca.
ja sam se rodio i odrastao u bosni i pri razgovoru sa nekim nepoznatim nisam uopshte mogao po naglasku da skontam da li je taj musliman ili srbin ili hrvat, mogao sam samo da predpostavim iz kojeg dela bosne je taj neko, da li je hercegovac, da li iz srednje bosne ili mozhda krajishnik, a i tu su nijanse bile u pitanju koje ljudi iz srbije vrlo teshko mogu primetiti.
a to da "turci" iz banja luke imaju drugachiji naglasak od ostalih banjaluchana je predrasuda koju trebamo shto pre da eliminishemo.
poz,


Kazezoze

Predrasuda je da su glupi Mujo i Haso. A ako ne vidis razliku u dijalektima onda nemas sluha. Ko ima, ili nema kozicu oko pise je nebitno.


...

Quote:
Predrasuda je da su glupi Mujo i Haso.

mislite na neku konkretnu dvojicu?
posto ova dvojica iz vica su opasno glupi.


jelena..

ti hocesh da kazhesh, da svojim istanchanim sluhom, mozhesh po govoru da prepoznash koji chovek u bosni je musliman, a koji je druge vere?
to je stvarno neshto posebno!!!


Ma ne Kazezoze

Moj muz je Bosanac i isto ovo kaze. Ja samo htedoh da kazem da su stosvi o Muji i Hasi dosadni. Njihova imena su namerno izabrana da bi se pokazala inferiornost Bosanaca-muslimana. Hajde, Kazezoze, da pricamo viceve o Peri i Ziki! Nemam nista protiv. A evo o crnogorcima:

Dva Crnogorca, Pero i Milo , opljackali banku.
Kaze Pero
- "Je li Milo , ocemo li brojat, ili cemo cekat da nam kazu na
vijestima?"


A oni silni vicevi o

A oni silni vicevi o Bosancima, bez pominjanja imena - dakle i bez asocijacije sa religijom tj. nacionalnošću. Ima ih koliko hoćeš, kao i onih o Crnogorcima, Lalama, Piroćancima...

Da li znate zašto SFRJ nije dobila produženje stend baj aranžmana MMF-a krajem osamdesetih? Pa, postavili su nam teške uslove: da pronađemo pametnog Bosanca, Crnogorca bez ordena i nevinu Slovenku. Krenuše oni iz tadašnje garniture da traže pametnog Bosanca, ali nikako da nađu jednog. Na kraju, neko im reče da u jednom selu u Bosni ima nekakav filozof, koga niko ne razume. Pronađoše ga... pa, nije baš bio pametan ali proći će nekako. Zatim odoše u Sloveniju da traže nevinu Slovenku. Avaj, nijedna nije nevina! Čak se i ne rađaju nevine! Ipak, nađoše jednu... jes' da nije 100% Slovenka već je pola Slovenka, pola Hrvatica ali proći će... Na kraju odu u Crnu Goru da pronađu Crnogorca bez ordena... ma kakvi, svi imaju po nekoliko komada. Čuju oni da na vrhu Durmitora ima neki pastir koji nema nikakav orden. Pentrali se oni po Durmitoru, pentrali... na kraju pronađu pastira i otkriju da ovaj ima nekakvu talijansku medalju... ali, medalja nije orden - proći će... Međutim, ne lezi vraže - dok su se oni pentrali po Durmitoru i tražili Crnogorca bez ordena, Bosanac je kresnuo Slovenku i propade čitava stvar... :)


dobro,

evo jedan o sosi i lali:
- soso, a jel' znash ti zashto slon nosi crvene charape?
- ne znam.
- da bude neprimetan medju jagodama... a jesi li ti ikad videla slona medju jagodama?
- nisam.
- eto vidish!
:):):)


Kaz

:)


Za Jelenu P

jedan urbani, beogradski.

Baba na stanici cheka tramvaj. I dodje tramvaj, otvore se vrata i baba pita celavog momka koji stoji na vratima - "Izvini, sine, jel' trojka?" -"Ne" , kaze momak, "dvojka. Nagazila si crtu". :)))))))))
Cao Jelena!!!


Bebo

Zdravo i tebi:))))


Vratite radiju

a i TV-u staru slavu,tada cu cestitati
ne mora da bude rodjendan


Najbolji komentar!!!! svaka

Najbolji komentar!!!!
svaka cast i pozdrav.


Srećan rođendan!


Dajte čaše!


chekaj da

i ja svoju otvorim, na nash nachin...


Radio b92 još uvek nije loš.

A za TV B92 ću reći (uz izuzetak- ima par dobrih emisija) samo jedno:

PINK 92! To postajete...

A to, što se sada kaže, pa dobro, kao šta ćemo- tržište ... mora tako malo da se posluje- to mogu da kažu oni koji rade u toj kući ili su povezani sa njom. Oni dakle brane svoju egzistenciju ("uhlebije").

Mene kao građanina takvo opravdanje i način posmatranja uopšte ne zanima. Moj ukus, odnos prema kulturi uopšte, nije se izmenio i onu televiziju koja odgovara mojim ukusima i verdnosnim opredeljenjima ja ću pohvaliti i rado ću je gledati, a sve ono što mi se ne sviđa- ja ću kritikovati, bilo privatno, bilo javno kao što sada radim.


Ne samo oni...

Ja ne moram da branim egzistenciju kada kažem da televizija koja bi bila iole drugačije od ovakve kakva je danas B92 ne može da opstane u Srbiji. Ne dok su ovakvi zakoni, ne dok ne postoji drugačiji način finansiranja osim reklamama.

Evo vam TV Enter koja jako liči na TV B92 sa početaka, tamo iz 2000.-e, sa sve Miškom kao urednikom filmskog programa. Kad vlasnik potroši pare koje je namenio za prvu godinu, koliko dugo će trajati pre nego što uvede sve ove lepote koje imaju druge lokalne televizije i totalno promeni koncept:

a) dve nedelje
b) tri nedelje
c) mesec dana

Cenim da je odgovor a) ili b).

Nemojte zaboraviti da je ovo zemlja u kojoj hit serije poput Lost i Desparate Housewives nisu mogle ni da zagrebu listu Top20 najgledanijih programa. Vi koji hoćete kulturnu televiziju ne spadate ni u statističku grešku ovde.

I nemojte se zanositi da će se pojaviti neka nova B92. Neće. Niti ova zemlja ima kadrove za tako nešto, niti ideje, niti entuzijazam, niti pare...


E sad ste mi rekli :-)

Znači Vi se svesrdno zalažete za afirmaciju nekulture zbog prirode tržišta, a istovremeno uživate u tome da svstavate u statističku grešku one koji misle suprotno. Odnosno, u statističku grešku svstavate one koji smatraju da se kvalitet međuljudskih odnosa meri na osnovu pokazetelja koji govori da li u njima postoji kultura ili ne.

Je l Vi saslušate sebe pre nego što izrazite svoje misli?

Verovatno da da, samo što nekulturu smatrate vrlinom...


Čitaj kako je napisano

...ako uopšte umeš da čitaš.

Ne svrstavam te ja u statističku grešku, samo pokušavam da ti objasnim kako stvari stoje na srpskom tržištu. Primer serija poput Lost i DH koje su svuda (uključujući relativno slična tržišta kao što je bugarsko) su odlični. U Bugarskoj je to bila najgledanija serija, u Srbiji nije uspela nijedna epizoda da uđe u Top20 najgledanijih programa.

Možete vi da pljujete 92-ku do preksutra, ali mnogo drugačija televizija u ovakvim okolnostima ne može da opstane. Pričalo se (ne znam da li je bilo nekih izmena) da je godišnja licenca za emitovanje programa na nivou cele zemlje 600.000 eura. Za samo jednu godinu. A nisam siguran da je toliko je B92 dobila stranih donacija za sve one godine rada pod Miloševićem.

Znači, 92-ka može da bude ovakva kakva je sada, eventualno nešto malo bolja, ali ako nema stvari koje su u vrhu gledanosti kao ono đubre što ide svako veče, onda nema ni nje. A opet, bolje nekakva B92 nego nikakva. Jer da je nema, druga se ne bi pojavila...


Ne tako davno....

.....92_ci bih pozeleo da Zeljko Mitrovic i njemu slicni nikada vise, iz bilo kog razloga, ne kroce u studio...... a sada su tu Manda, M.Jankovic......ali dobro, koga volis moras nesto i da mu tolerises ;) pogotovo kada nemas uticaja na uredjivacku politiku :))) Mislim da bi ponovo mogao da se emituje "Intervju dana", ne mora bas svaki dan, kao nekada, ali svakako da i danas ima materijala za tu emisiju, ta emisija mi je svojevremeno bila veliki ventil.

Srecan rodjendan, slusamo se narednih 18 godina ;) :))

Zvonko Drazevic


B92

KAO MALI MNOGO JE OBEĆAVAO, PRAVI VUNDREKIND, A ONDA...ONDA GA ISKVARILA TELEVIZIJA.


b92

ovako ja to vidim sada:

1. web site
2. radio
3. samizdat
.... tv (informativni program, uglavnom, dokumentarne emisije, crtaci...zabava?!?! off!)

fale mi vanilice, fali mjehur u etru/uhu, fale mi emisije koje su kao i ren&stimpy, creasy for no reason...ali! i dalje najbolja lista albuma ikada. veliki pozdrav tomi grujicu i mjuz redakciji, sve bolji jutarnji program (o radiju govorim) ili sam se navikla...

naravno, novi blog je obecan za rodjendan(?) ali kako je i B92 deo srbije, moramo biti xxxxxxxxtra tolerantni ;-)

srecan rodjendan!
ps. i zelim vam da ne postanete Studio B. a zasto? Studio B je bio najpoznatiji po najvecem broju honoraraca (sa 'stazom' preko 10 godina ;-) eto, zato i...pozdrav svim 'stalnim honorarcima'!

ps1. evo ovako ja vidim nas blog :-)


tacno bebice!

a meni osim Mjehura nedostaju i Misko Bilbija, i emisija Suskanje i Niksa koja je cesto gostovala i joooooj kako se zvase onaj super kul momak sa diiiiiivnim glasom sto je sa Miskom radio Suskanje?


ZNAM!!!!!!!KOSTA. BRAVO!

ZNAM!!!!!!!KOSTA. BRAVO!


jel to isti onaj koji je

jel to isti onaj koji je vodio sa miskom veliku R&R prevaru? nikad njegovo ime nisam znala (blam). pa sad Shushkaju (donekle) dragance&gorica ali secam se kad su jednu emisiju njih dvojica posvetili novinama o svadbama, kod nas i shire :-))) a niksa je vodila i onu emisiju o kuvanju, sa receptima. sad cujem na radiju da je neko predlozio da uris djuric treba da ima svoju emisiju. to bi bilo super. inace Mjehurov glas je bio u etru kada sam prvi put okrenula b92, u kolima :-)
ah, da! meni fali ozbiljna emisija o kulturi, jos od kad je sa radija otisla the tanja petrovic...

edit: tacno! kosta!!!!! dobro si se setio/la(?)


Aleksandar Kostić - Kosta

Da, Velika Rokenrol Prevaraaaaa!!

Čestitke za rodjendan (uz pesmu: "Stop daljoj komercijalizaciji") upućuju zahvalni gradjani Palilule.


cao krasicka!

sve i da stanu sada sa komercijalizacijom, kasno je....bas me briga, ja sada radim sa miskom b.!!!!!utatatatatata....
zahvalna gradjanka vracara


LA

LA


cestitka

Radio B92...Muzika koja greje dusu, jezik koji unistava glupost. Cestitam


Srecno punoletstvo!

Nepobitna je ogromna uloga B92 tokom svih ovih godina. Posebno 90-ih, kada ste pomagali drustvu u Srbiji i okolini da prevazidje mnoge "decje bolesti" demokratije u zacetku i u borbi protiv mozda najcrnjeg mraka u modernoj istoriji zemlje. I ja sam vam veoma zahvalan na tome i kao kolega i kao sugradjanin.

Dakle, dostigli ste zrelost - manje-vise zasluzeno, i sada je samo treba dokazati.

Mnogo srece i uspeha u daljem radu!

Mungos, The Fun


Од мене кратка честитка :

Уааааааааааааааааааааааа...


witz (decenije)

Kupio Mujo digitalan sat, pa ga Fata pita koliko je sati.

On cuti...

Pita ona ponovno, on opet cuti.

Fata se zadere:"Koliko je sati!?"

"Ma ne znam, ajd ti podjeli 14:56!", molećivo će Mujica.

srecan (sretan) rodjus !

ps. kada cete da postavite konachno Flekine emisije za download?


0.25...

... iliti cetvrt sata, Fato!:)

Mungos, The Slucaj


mungose,

ovo ti je odlicno, najtacnije sto sam do sada procitala glede ove nase proslave.....

"...Dakle, dostigli ste zrelost - manje-vise zasluzeno, i sada je samo treba dokazati.

Mnogo srece i uspeha u daljem radu!"
xaxa! kolko je sati??????????????


Sretan rodjendan!!!

najboljem radiju, najdražem web-u, donekle voljenoj televiziji i divnim ljudima sa b92 :)


oprostite

Oprostite ali moram.
Zaboravili smo izglada da je jedna druga TV bila pre svih "svetlo u tami" uporedite ih u ovo trenitku -i sve je jasno


mislis

studio B? ne hvatam poentu...?


naravno

poenta je u tome, sto sam ovo pisao u trenutku kada je na STB isla analiticka amisija o aktuelnom trenutku, a na b92 nesto sa onim poluinteligentnim bicima iz proslog velikog brata.


Čestitka !

Mogli bi malo da se popravite --- izbacite splačine tipa Veliki Brat i sl., redukujete navijanje tzv. Ceca i bićete ponovno na pravom putu.
Otherwise --- čestitke !


samo jedno pitanje...

a ko ce da cupa usi?


Iskrene čestitke!

Hvala što ste uz nas 18 godina!


chestitke za b92


...za nacionalnu frekvenciju. Taman :))


Cestitam punoletstvo

.i, .da upotrebim onu olinjalu frazu...rasli smo zajedno... - jos od primarne klice olicene u Ritmu srca... - cestitanjem ekipi B92 cestitam i svima nama koji smo je pratili, slušali, doživeli da je gledamo.. - sta smo sve preturili preko glave tokom tog perioda
Btw, kad smo vec kod Ritma srca ...secam se dobro tradicionalnih fudbalskih utakmica protiv prorezimskog Indexa, predvodjenog neefikasnim, ali gabaritnim CEntarforom,/više je delovao ko pivotmen, s obzirom koliko se i kako služio rukama.../ - koje su se, maltene, igrale na zivot ili smrt - pošto su bile suprotstavljene dve simbolike,dve vizije...da ne objašnjavam.... Sećam se da je čak jedna od utakmica odigranih u legendarnom dvorištu Drinke Pavlović snimljena video kamerom /krik tehnike tada.../.
Zanima me , poseduje li neko još uvek taj snimak???? ... i izvinjavam se zbog offtopic...


Anyone...?

Halo, drugovi ?


I'd sit alone and watch your

I'd sit alone and watch your light
My only friend through teenage nights
And ev'rything I had to know
I heard it on my radio

You gave them all those old time stars
Through wars of worlds - invaded by Mars
You made 'em laugh - you made 'em cry
You made us feel like we could fly
Radio

So don't become some background noise
A backdrop for the girls and boys
Who just don't know or just don't care
And just complain when you're not there
You had your time you had the power
YOU'VE YET TO HAVE YOUR FINEST HOUR
Radio

All we hear is RADIO B 92
RADIO B 92
RADIO B 92
..........
Radio someone still loves youuuuu...
Deo jedne od mojih omiljenih pesama za moju omiljenu radio stanicu! Srećan 18-ti rođendan!