Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

zarez a ne tačka

nije gotovonije gotovo„Za drugačiju završnu reč možda ću imati prilike na nekom sledećem suđenju za ubistvo premijera Đinđića, kada se bude sudilo onima koji su ovo organizovali i naredili.“ 

Srđa Popović, advokat porodice Đinđić   

"Nije gotovo! - Za ubistvo 12. marta su odgovorni oni, a za istinu o 12. martu smo odgovorni mi".

Letak  LDP koji dele aktivisti ispred specijalnog suda

slika govori više od hiljadu rečislika govori više od hiljadu rečiPriznajem da mi nikad nisu bile jasne ocene tipa -nikad nećemo saznati punu istinu o ubistvu premijera, eto još se tačno ne zna ni zašto je Kenedi ubijen. Kako neko može unapred tako nešto da kaže, na osnovu kojih saznanja? Zašto se unpared eliminiše mogućnost da se pojave nova saznanja, dokazi, koji će osvetliti i ovaj deo ubistva premijera? Priznajem i da mi dodatno smeta kad to čujem od Bože Prelevića, Nebojše Čovića  ili Dušana Mihajlovića, npr. Iskreno se nadam da će progresivna Srbija nastaviti da traga  za validnim dokazima koji će nam omogućiti da saznamo ko je organizovao i naredio ovo ubistvo. Danas se  donose  presude samo za  egzekutore.

kamo jasniji stav?kamo jasniji stav?Priznajem i da me živo zanima ( ne znam da li im je organizator uputio poziv direktno, ali evo ga i ovde dole u celini) da li će na „Javnu diskusiju o presudi za ubistvo premijera Zorana Đinđića“ koja se sutra, u četvrtak 24. maja u 19 sati održava u Bioskopu Art, Uzun Mirkova 2, doći i neko od čelnika DS.

 

a za inspiratore i nalogodavce?a za inspiratore i nalogodavce? Njihov ambivalnetan stav prema samom procesu za ubistvo premijera, koji daje legitimitet mnogim insinuacijama, njihova odsutnost iz sudnice, teško da se mogu kompenzovati jednom akcijom omladine DS. Ostaće to ružna mrlja u istoriji DS, za koju još nemamo odgovor otkud i ko ju je naneo. Ali kao i za isterivanje na čistac političke pozadine ubistva premijera, smatram da je i na to moguće u budućnosti dobiti odgovor. Pristanak  na izbor Dejana Mihajlova za novog starog genralnog sekretara vlade više je od “konstruktivnosti i preuzimanja  odgovrnosti” za stvaranje nove vlade. Pristanak na reizbor Radeta Bulatovića na čelo BIA bio bi i još jedan  hitac u pokojnika i u modernu Srbiju.

  CENTAR ZA MODERNU POLITIKU I FONDACIJA           HEINRICH BÖLL 

Pozivaju Vas na tribinu:

 „Javna diskusija  o presudi za ubistvo premijera Zorana Đinđića“i  projekciju dokumentarnog materijala o ubistvu premijera Zorana Đinđića  

Četvrtak, 24. maj, 19.00h, Bioskop Art, Uzun Mirkova 2 (Etnografski muzej) 

Govore:

  • Srđa Popović, advokat  

• Miloš Vasić, novinar nedeljnika Vreme

  • Svetlana Lukić, urednica emisije Peščanik 

Skup vodi:

  • dr Vesna Pešić 


40, 40, 35, 35, 30, 30

40,40,35,35,35,35,30,30


E,

sad ima na pretek vremena da piše knjiga kol'ko mu duša hoće, može da se oproba i u krimo-poeziji...svi su oni djubrad jedna bezdušna.


beg?

Mene samo blago brine ona njegova pretnja da "moze da pobegne kad god hoce". Nadam se da je suplja, kao sto se ispostavilo da je suplja kula od karata Miloseviceve vlasti svojevremeno 5. oktobra... U medjuvremenu smo ponovo uljuljkani u strahovladu!


To sto Legija prica

je klasicni izraz nemoci. Covek koji je navikao da mu je sve dozvoljeno tesko da moze tako lako da se navikne na cinjenicu da ce 40 godina camiti u zatvoru. Ne bi me zacudilo da cak pokusa da se ubije u zatvoru.


Bilo nekad,

i ti si kreten!


U toliko malo reci

si uspeo da sazmes sopstveni karakter. Svaka cast!


...

Giger, imaš li detaljniju info o tim ciframa, ko koliko?


...

Giger, upravo objaviše na B92 poimence ko koliko, tako da ne moraš. Hvala u svakom slučaju.


poruka Srdji -

POCNI DA SPREMAS TU ZAVRSNU REC!!!


I da se

razumemo : SAMO VAS GLEDAMO!!!!! Nemoj slučajno da se desi da neko "išeta", kao što je "književnik" najavljivao za sebe, nedavno. GLEDAMO VAS!!!!!


GLEDAMO VAS!!!!!


ne znam zasto

ali mi se ova ilustracija ne svidja

nekako mi nije primerena temi


Jelena, slažem se,

evo bolje,


Jelena Milić

cenim tvoj komentar


deal

meni su najprimerenije one zute oci djindjiceve sto je nune uradio...ali vidim sad se setio i ds da ih koristi danas, nasli su kanda i adresu gde je specijali sud


Ne mogu da zamislim ...

Srđa Popović: Ja stvarno ne mogu da zamislim da je ovo poslednje suđenje za ubistvo Zorana Đinđića. To ne mogu da zamislim. To je nemoguće, to je nemoguće. Možda je potrebno da se izmene političke prilike, možda je potrebno da se promene akteri koji su na političkoj sceni, možda je potrebno da ti ljudi više ne budu na tako važnim funkcijama na kojima se nalaze, da bi mogli biti saslušani. Političari i vlade u Srbiji još uvek nisu shvatili da niko tu nije večan i da se s vlasti silazi, kao što se na nju dolazi i da ne možete zapušiti sve rupe. Videćemo.

Ni ja ne mogu da zamislim! Nikako nije poslednje!

Hag


Poligraf, sreda 23. maj,

Poligraf, sreda 23. maj, 19:00

Gost: Srđa Popović, punomoćnik Ružice Đinđić


Izrečene kazne!

Ulemeku i Jovanoviću po 40 godina
23. maj 2007. | 07:32 -> 12:29 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- Milorad Ulemek i Zvezdan Jovanović osuđeni na po 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Bivši komandant JSO-a Milorad Ulemek osuđen je na 40 godina zatvora zbog organizacije ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, a kao neposredni izvršilac ubistva na 40 godina zatvora osuđen je i bivši zamenik Jedinice za specijalne operacije Zvezdan Jovanović.

Snimak na kojem Jovanović objašnjava kako je na Fruškoj gori isprobavao pušku pre ubistva možete da pogledate ovde.

Premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. u dvorištu zgrade Vlade Srbije.

Tri i po godine posle početka, suđenje koje je nazivano procesom veka stiglo je do završnice. Sudsko veće danas treba da izrekne presudu i desetorici kooptuženih za ubistvo premijera Srbije.

Izricanju presude prisustvuju i predsednik Srbije Boris Tadić, bivši premijer Zoran Živković, ministri u Đinđićevoj vladi Žarko Korać i Vladan Batić i sadašnji ministri i funkcioneri DS-a Slobodan Milosavljević i Milan Marković.

U sud je došao i šef Misije OEBS-a u Srbiji Hans Ola Urstad.

Izricanje presude prati više od 100 domaćih i stranih novinara i veliki broj televizijskih ekipa.

"I 40 godina je malo"

Demokratska omladina organizovala, za vreme izricanja presude, akciju "I 40 godina je malo".

Anja Zlatarov iz Demokratske omladine rekla je da najavljena akcija nije predstavlja pritisak na sud pošto će protest početi u trenutku kada u sudu počne čitanje presude.

Oni su blokirali saobraćaj dolazeći ka sudu Ustaničkom ulicom iz pravca Voždovca. Nosili su zastave DS-a i transaprent "I 40 godina je malo".

"Danas smo došli ispred suda kako bismo poručili da je i 40 godina zatvora malo za ubistvo prvog demokratskog premijera zemlje", rekla je ona.

Aktivisti Liberalno-demokratske partije ispred suda su delili letke s natpisom "Nije gotovo! - Za ubistvo 12. marta su odgovorni oni, a za istinu o 12. martu smo odgovorni mi".


40 godina ...

meni cela ta omladina DS kampanja nesto pateticna. 40 godina nije malo, sta hoce da postignu da tripliraju odgovrnost ulemeka i jovanovica? bolje da se sa po jos toliko osude i konspiratori i nalogodavci, da i oni, omladina DS usmeri energiju da se politicka pozadina otkrije.


Pozdrav Jelena

cini mi se da se prvi put javljam na tvom blogu (od skoro sam aktivan) iako ga redovno citam. Upravo je to srz problema (otkrivanje nalogodavaca) tako da je omladina LDP-a ovog puta sprovela bolju akciju ispred suda.


to duck

da, jako me je obradovalo

ja sam naslov zarez a ne tacka stavila nesto ranije nego sto sam videla-procitala sadrzaj letka koji je odlican, pa sam i njega stavila u telo bloga

mislim i da je blog gorana miletica o 50 stvari oko stanja ljudskih prava koje vlada treba da resi jako bitan i moze biti vrlo koristan omladini ldp


Ovo je bilo suđenje...

...pucačima i kriminalcima koji su bili mašina za ubijanje Đinđića i naše potrebe da živimo u normalnom društvu.
No, to može biti samo osnova da se dođe i do presuđene istine o stvarnim inspiratorima i naručiocima toga ubijanja, koja je manje, više u globalu poznata. Ta istina se više neće moći potisnuta nikakvim trikovima...


zivo me zanima drago

sta ce reci sonja liht na presudu


Jelena...

...reći će što i Mićun. Da treba staviti tačku...Si videla onu sramotu od izjave...
P.S. Otvori e-mail da ti pošaljem jedan tekst o odnosima EU i SAD...


a vidi naslov u sutrasnjoj politici

Легији и Звездану по четрдесет година

pazi po nadimku i po imenu!!!! osudjene za ubistvo premijera politika oslovljava nadimkom i imenom u naslovu teksta

sta videla, pa eno ti dole i hitra reakcija jos od podneva :))

mailove znas...

ps primas li ti newsletter brookings institutiona i hoces li da ti fw


Jelena...

Pošalji njuslejter...Tekst posla na tvoj email..
No, šta god "politika" pisala, a zbraja godine, rabi nadimke, intimizira zločince - načeti su...vreme im nije saveznik...


drago prijatelju

ajde posalji to i meni please, zanima me.

jelena ti ne moras da mi saljes to sto ces poslatu dragi ali ako ti bas bude stalo da mi nesto posaljes, nemam nista protiv fotografija s plaze;-)


OK..oibibio...

..šaljem.
Gde si, šta ima na severu sveta...o)))


tnx drago

sve je pod kontrolom frendu;-)


Mašala...

....to znači i komšinica..o)))


drago

mojne da trolujes, popit cemo ban obojica:-)
hvala za email;-)


Evo...

...ćutim kao riba..o)
Pozdrav, prijatelju..


to je prosto

nemoguce!


angie

jesi li ti bas sigurna u to i kada si primjetila da smo slatki:-)


o)

jm was here


oibibio

necu da kritikujem za mizoginiju, uvredu moje inteligencije:), nista, samo cu ovde danas da brisem sve trolove, takva tema


Jelena

hvala za fotke, super su;-)


Jelena Milic: "zivo me

Jelena Milic: "zivo me zanima drago sta ce reci sonja liht na presudu"

Ulihtace se, po obicaju.


zoxter

moram da ti kazem da si kralj. ne odgovaraj, niti zahvaljuj, ostavi muve nek se silno roje;-)


Мени се

чини да ће та "истина" или истина,или како год,служити за политичке кампање наредних 20 година.Почело је кампањом 2003.,крај те кампање око 2024.
Јел имају право на жалбу или је 40 година дефинитивна казна?И када ће бити потврђена она за ибарску?


i sta i ako bude tema kampanje

Ne cini li vam se znacajnom i bitnom te da i treba da bude predmet politickih kampanja ( ne jedina tema, naravno) sve dok se sve ne istera na cistac?


Не чини ли Вам се

да ће та "истина" варирати у зависности од тога ко је на власти?Биће отприлике као са овим булеваром АВНОЈ-а,четири године булевар Ђинђића,4 године булевар Младића,а суштина свега није како ће се звати улица,већ на шта улица личи,да ли има струју,канализацију,пут,људе.
Да се разумемо,ја хоћу да знам истину о убиству премијера,али се не уздам много да ће се то сазнати у скорије време.По ДСС-у Беба је убио Ђинђића,онда смо сазнали да је у кампањама дозвољено све,па и изговорити лажи.Онда се предао Улемек,тада је Чеда устврдио да му Коштуњави држи леђа,а ево,данас,три године после почетка суђења тај Улемек је зарадио по други пут ако се не варам 40 годова робије.


...

По ДСС-у Беба је убио Ђинђића,онда смо сазнали да је у кампањама дозвољено све,па и изговорити лажи.
----------------------------------
E pa u tome i jeste poenta. Da svaki čovek u Srbiji sluša šta ko kaže o tome, pa eliminiše one koje uhvati u laži. I ako drugačije ne možemo doći do istine, pre ili kasnije doći ćemo sistemom eliminacije.
Dovoljno je samo malo zdravog razuma i logike.


Tačno tako Contractore,

to kaže i Srđa Popović: Ne može da se dozvoli da se i dalje kroz javnost valjaju te uzajamne optužbe, jer tu ima optužbi i ove druge strane u odnosu na bivšu vladu, setite se Dejana Mihajlova. Mislim da je to još jedan razlog zbog kojeg je sud bio u nelagodi da prihvati te svedoke, jer su se bojali da će Jočića, Koštunicu, Bulatovića, Nalića dovesti u istu situaciju u kojoj se našao Dejan Mihajlov, da će i oni morati da kažu - mi smo pričali koješta u žaru političke borbe, pa smo izmišljali.

Potpisujem i tvoj post i ovo što je rekao Srđa.

Hag


pa zato je i bitno

insistiranje na prikupljanju validnih dokaza o pozadini ubistva.

ja sam upravo rekla da mi smetaju ocene o unapred nemogucem dolazenju do pune istine, izmedju ostalog i zato sto one dovode do ovoga o cemu vi pisete

a da ne pricam da mi se cine i tendencioznim u smislu skidanja necije odgovrnosti


Да ли

мислите да ћемо кроз политичку кампању доћи до истине?


da li cemo kroz politicku kampanju...

pa politicka, ali i druge vrste kampanja, nam mogu pomoci da se ne dopusti da tema padne u zaborav. nemojte mi samo reci da je to pritisak na sud! zna se ko, kad i pod kojim uslovima ne treba da komentarise sudske procese, ostli svi i treba i mogu da zahtevaju da se pravda sprovodi.

istinu, sudsku, naravno, moze izreci samo sud.

u zemlji u kojoj su sve institucije solidno trule, kampanja da se do pune istine o necemu dodje, je preduslov.

sistemska, sveobuhvatna, i ozbiljna.


Ја сам

правно необразован,једино што сам силом прилика учио је било привредно право,а и то сам једва сварио.Ево,да Вас питам,да ли је могуће да неко индивидуално покрене нпр. оптужницу против рецимо Коштунице ако мисли да је он на неки начин учествовао у атентату?


...

Andjele, a zašto da ne i kroz političku? Da li znaš neku drugu mogućnost da "nateraš" političare, nazovi novinare i sve one koji su izjavljivali da znaju nešto o ubistvu i sve one za koje se opravdano zna da mogu znati nešto o tome da sednu na klupu za SVEDOKE. Naglašavam za svedoke, jer ne želim nikoga od njih da optužujem. Samo neka dodju svi i kažu šta ih advokati budu pitali. Da li je to toliko teško?


"Istina" je jedna

Mi upravo ne smemo dozvoliti variranje "istine". Ne moze biti malo Mladic, malo Djindjic to jednostavno nije uporedivo, zar ne?
Ako budemo cutali onda ce nasi potomci uciti njihovu "istinu".


"У неискреним

односима најтеже је изрећи истину."


relativizujete

i vi


Шта

релативизујем?


kakve veze ima

kakvi su odnosi ako se prezentuju neoborivi dokazi


to: milosrdni

Quote:

Биће отприлике као са овим булеваром АВНОЈ-а,четири године булевар Ђинђића,4 године булевар Младића,а суштина свега није како ће се звати улица,већ на шта улица личи,да ли има струју,канализацију,пут,људе.

Ovo je relavitizacija. Ljudi to cesto rade nesvesno i bez zle namere ali na to treba ukazivati.

P.S. ostaje dogovor za 2.juni ispred Gusana?


Немам

никакву злу намеру.Да,2. јун.


Znam da nemas

ali sam 100 puta video na blogovima kako se ljudi posvadjaju zbog nesporazuma koji nastaje pisanjem komentara pa ljudi (a i zene :)) steknu pogresnu sliku o osobi koja pise.

pozz


nadam se

jm


Za mene je...

...ovo tek početak odmotavanja klupka. Budite sigurni da se Udba sprema da uzvrati udarac, koliko već sutra videćemo to u njihovim medijima. Ova tema mora da se drži neprestano u javnosti, u žiži...


ne iznandjujem me

uopste sto se dan izricanja presude nije nasao ni na jednoj naslovnoj tabloida

to je toliko providno, ko njih uredjuje, jer dan presude je dan presude za ubistvo premijera i cak i tabloidima bi to morala biti naslovna vest

pa me onda jos vise izludi sto i vecina progresivne srbije, a i ceo ds, svi redom daju intervjue i legitimitet tom djubretu


Jelena, sutra ćemo sve jasno videti...

...na šta su ubice sve spremne...


bojim se da sutra nista novo necemo videti...

ili se nadam, citam da tog kalinica ne mogu da ujure u cg...

sta cemo sutra videti, ..kurir naslov vrata legijine celije pokvarena, ...

pozar u cz je bio slucajnost....

press-nesto tipa pravda je zadovoljena

pravda-a drugi krivci ostali nekaznjeni ...jovanovic cedomir i co

mada, sa interesovanjem cekam ocene presude vrha ds i dss i g17

da li ce iko od njih reci da je ovo samo prvi korak u saznavanju istine..


A NIN?...

...Videćemo taj "treći" metak sutra...


nin...

pravda delimicno zadovoljena....deset stvari koje dovode presudu u pitanje....

pa onda red beatifikacije vrhovnog suda


...

mada, sa interesovanjem cekam ocene presude vrha ds i dss i g17
=========================
Od DSS-a očekuj samo "Ne bismo da se mešamo u rad suda...bla, bla..."


Pitam se ..

da li je moguce da ce Legija da prihvati cinjenicu da ce odlezati punih 40 godina?
Ja mislim tesko.

Neko mora preuzeti odgovornost i garanciju da ce postojati neka vrsta dodatne kontrole "stanja na terenu".

Inace vest je dobra = bolje se osecam


pa legija se

mnogo sigurnije oseca u zatvoru , nego napolju, makar nije zivotno ugrozen. covek pise knjige , prima posete , verujem da mu je dozvoljeno i da ide u posete, koristi mobilni, pretpostavljam da dobija hranu iz interkontinentala. zar njegovo ponasanje u sudnici vam nije bilo dovoljno da shvatite kakvu moc u ovom nasem drusvu ima, kako ono bi , gospodin legija? ova kazna bi imala smisla kada bi za legiju vazila ista zatvorska pravila kao za onoga sto je na smrt pretukao dete , pa niko od advokata nije pristao da ga stiti na sudu .
sto se tice ds, mene makar, njihovo ponasanje ne cudi.a bilo sta da su i preduzeli , bilo bi strasno licemerno i ljigavo. kako ono bese peva bora corba, fan kostunice i obrnuto : "ostani djubre do kraja".tacno tako , bar da znamo sa kim imamo posla , crno na belo.


umetnik na violini

Quote:
...ovo tek početak odmotavanja klupka. Budite sigurni da se Udba sprema da uzvrati udarac, koliko već sutra videćemo to u njihovim medijima. Ova tema mora da se drži neprestano u javnosti, u žiži...

i to je tacno


Vemo je vazno...

Gde se krio Legija? U koju on vlast ima poverenja? Sta se desavalo sa svedocima saradnicima kao i sa jedinim ocevidcem? Ko cuva optuzene?????


Juce sedim u jednom

kaficu a oko stolova se smuca jedan tip i prodaje nesto. Dosetao je do mog stola i mrtav 'ladan mi nudi da kupim knjige Milorada Ulemeka! Kad ga nisam zgromio na licu mesta. Pitao sam ga kako ga nije sramota da prodaje knjige jednog ubice i narko dilera. Nije ni trepnuo. Za njega to izgleda nije sramota.


Setih se bisera

naseg koblogera Milana Lukica.
Mirno spavaj nano, sve je zakljucano.
OK, znam da nije 100% primenljivo, ali dobre su danasnje vesti.


U verziji

koju pevaju moje komšije Mađari, pesma glasi:

"Mirno spavaj nano,
Šešelj zaključano".


Šteta što je smrtna kazna

Šteta što je smrtna kazna ukinuta...


nije steta atomski

ukidanje smrtne kazne je civilizacijska tekovina i jedna od retkih stvari gde je srbija uhvatila korak ( mada je vladan batic imao tupavu ideju i predlog da se ista vrati)


OK, vidim da smatrate da je

OK, vidim da smatrate da je to tupava ideja... da država ne sme da ubija (ma nemoj?) itd. S druge strane Legija otvoreno preti da će pobeći iz zatvora; ako ne pobegne bojim se da će tamo da ima "specijalni status" poput Dragoljuba Milanovića, i nikad neće odati ko zaista stoji iza ubistva Đinđića. A to što smo uhvatili korak sa Evropom ukidanjem smrtne kazne, a nismo na skoro svim ostalim poljima... najviše bih voleo da je obrnuto, da je eto ta smrtna kazna ostala poslednja stepenica do Evrope.


prilicno si neobavesten atomski

o temi o kojoj toliko srcano raspravljas

radi se o civilizacijskoj tekovini

a nije uslov za EU vec za savet evrope, ciji smo sada btw predesdavajuci! u isti smo primljeni upravo u vreme vandrednog stanja, iako nismo ni tada ispunjavali sve uslove ( kao ni sad) ali je to bio svojevrstan gest pomoci evropske porodice zemlji ciji je premijer ubijen i koja je zaista bila u jezivoj situaciji.

ima mnogo i etickih i pravnih argumenata protiv

jedan, glavni je da dokle god moze u nekom od slucajeva da se potkrade greska, da se na smrt osudi i to izvrsi nevin covek to ne sme da se radi.

emotivne reakcije na presudu ubicama dragom politicaru ili prijatelju su jedno, odvalili su nesto slicno i IDM i VBP,
ali cak i takvim trenutcima u oci upada cinjenica da je ovde nedavno bilo mnogo svirepih ubistava, seksualnog zlostavljanja dece od 4-7 godina sa smrtnim ishodom, pa nije bilo takvih rakcija.

zahtevima za fer i pravicno sudjenje, koje imaju i najsvirepije ubice, mi se UPRAVO RAZLIKUJEMO OD NJIH.


Tko je

IDM?


ivana dulic markovic

jm


Ma, da

čim sam kliknuo "pošalji komentar" setio sam se, ali ne znam šta je to - recently - odvalila...


Nisam uopšte napisao da je

Nisam uopšte napisao da je to "uslov za EU". Napisao sam da je to "stepenica ka Evropi" onako generalno. Ne znam ni ko se krije iza skraćenice IDM, ali nije to ni bitno. Nisam ja "odvalio" to što sam napisao, imao sam na umu da svakako postoji mogućnost da Legija i ostali ne odsluže tih 40 godina... presuda je jedno, izvršenje nešto sasvim drugo. Dakle, nije to emotivna reakcija, to je moj rezon u ovom slučaju. Možda je pogrešan sa etičke, pravne i/ili civilizacijske tačke gledišta, ali vreme će pokazati jesam li možda ipak bio u pravu...


Apsolutno je jasno

Apsolutno je jasno ko je dao naredjenje Legiji da organizuje atentat.
Zorana Djindjica su ubili pripadnici DB-a. Pa ko je mogao da im da naredjenje, naravno sefovi DB-a i KOS-a. Svi oni su znali i bili su ukljuceni. Plus saradnici DB-a i KOS-a iz vrhova politickih stranaka, Seselj, Kostunica, Covic i ostali udbaski sljam. Ovde se radi o klasicnom drzavnom udaru. Sve je jasno kao dan.

Ne treba nasedati na paralelu i teroiju koju udba pokusava da poturi sa atentatom na Kenedija, koji je ubijen u reziji KGB-a, preko ruske ambsade u Meksiku. Ovde se radi o spoljasnjem faktoru, dok je kod nas direktno nasa drzava ubila svog Premijera.


Sa tim argumentima se ne

Sa tim argumentima se ne može podići optužnica, zar ne?


Atomski

Atomski bas se ne snalazim u ovim odgovorima, ko kome odgovara itd. Ako je meni ovaj odgovor - naravno da moze da se podigne optuznica na osnovu ovoga, u DB sluzbi postoji hijerarhija po komandi, potpuno je logicno da sef DB-a odgovara za rad svoje sluzbe. Jedini moguci odgovor je da je Legiji sef DB-a dao naredjenje da organizuje atentat.

Sablja jeste bila britka akcija, ali apsolutno nije dotakla DB i KOS u svojoj istrazi.


nije steta

smrtna kazna izjednacava sudiju sa ubicom. Drzava ne sme da ubija gradjane prosto zato sto niko nema prava da oduzme zivot a da pritom prodje nakaznjeno. pa ni drzva. to je aksioma.


...

I ja mislim da nije šteta što je ukinuta, jer ako nemaš moć da daš život onome ko zaslužuje da živi, nemaš prava ni oduzimaš život onome ko ne zaslužuje. A
li mislim da je velika šteta što Srbija nema zakon od tzv. doživotnoj robiji. Kao što mislim da nemamo zakon o akumulaciji kazni (ako imamo neka me neko ko zna nešto o tome ispravi). Znači da Legija npr. za sada ima 40+40=80 godina da odleži i da je svestan toga.


Nije ni 40 malo

, svojevremeno je 20 god. bilo ekvivalent smrtnoj kazni. Ne znam da li s obzirom na tezinu dela imaju pravo na skracenje kazne.


...

Pa ne možemo da kažemo da li je malo ili nije, ali možemo da kažemo šta je zaslužio. A po današnjoj presudi (znači neću ja da presudjujem) on je zaslužio 10+40+12. A po našem zakoniku to je 40, umesto 62.


Dozivotna robija bez prava

Dozivotna robija bez prava zalbe! To je za njih.
A gde su oni u zaledjini, Tomic itd


Naravno da nijedna

kazna nije odgovarjuca s obzirom na delo, ali cinjenica je da ce do isteka kazane oni biti osamdesetogodisnjanaci sto i nije daleko od dozivotne.Naravno pod uslovom da neka "patriotska vlast" ne pocne da kreativno tumaci pravo.


Na naslovnoj

strani sajta B92 stoji vest:"Ulemeku i Jovanoviću po 40 godina".

Možda ne bi bilo loše precizirati-Ulemeku i Z. Jovanoviću, da nekom profesionalnom rodoljubu ili vatrenom DSS-ovcu ne pozli od sreće ako pomisli da je "onog narkomana Jovanovića" najzad rebnulo po zasluzi.


uzimajuci u obzir

trenutnu politicku situaciju u Srbiji cito sumnajm da ce provesti 40 godina u zatvoru.


Ovde u Nemackoj je vest o

Ovde u Nemackoj je vest o presudi jedna od vodecih vesti..
tih 40 godina koje su ona dva mazgova dobili kao max.kaznu uopste me nisu obradovale niti uspokojile. Sve i da nas postede onih gluposti sa zalbama i drugostepenim-osmostepenim presudama, nekako me ne bi nimalo zacudilo da za jedno godinu do dve Srbija dozivi grupnu amneziju i u potpunosti prestane da se bavi recimo temom kako i gde izdrzavaju svoje kazne gore pomenuti mazgovi!
..a za to vreme ce oni sacekati savrsenu sneznu noc da ispod nekog belog carsava zapale iz CZa na neku manje hladnu i prijateljski nastrojenu destinaciju..


micunovic-potvrdom na visim instancama-tacka na ...!!

Quote:
Poslanik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da je presudom za ubistvo Zorana Đinđića pravda zadovoljena i da je maksimalna kazna za glavne optužene očekivana: "Nadam se da će presuda biti potvrđena u višim instancama i da ćemo tako staviti tačku na jedan tragičan događaj koji je najzad imao pravedan epilog".

DS, prema njegovim rečima, u presudi "najzad posle dugo napora vidi satisfakciju koje je celo društvo očekivalo i konačni obračun sa organizovanim kriminalom i pozadinom tog kriminala".

On je rekao da je presudom utvrđeno da je Srbija pravna država i da je sudstvo dokazalo svoju nezavisnost: "Nažalost, mnoge je ta presuda razočarala, ali svačije je pravo da pokaže svoje lice, pa imali su pravo da i danas u ovoj novoj skupštini čujemo neke od tih".

tuzno...


...

Preduhitrila si me Jelena. Upravo sam hteo da kažem šta da očekujemo od DSS-a, SRS-a i sličnih ako DS-ovi ljudi daju ovakve izjave? Ovim se stavlja tačka? Blago njemu.


Njemu je

vazda bilo blago. Da mi je njegov mozak da se odmorim pet minuta.


izjava

je zaista SRAMNA


Malo je reci tuzno :(

Ovo je odvratno

Quote:
"najzad posle dugo napora vidi satisfakciju koje je celo društvo očekivalo i konačni obračun sa organizovanim kriminalom i pozadinom tog kriminala".

Koja je pozadina ubistva po Micunovicu?
Ja nigde nisam video zvanicno navedenu pozadinu.


kao sto rekoh evo sta ce reci sutrasnja pravda

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić je izjavio da je pravosuđe moralo nekoga da osudi, ali da "nije smelo da insistira na pronalaženju svih krivaca".

"Pritisak na pravosuđe je bio takav da je moralo nekoga da osudi, a nije smelo da insistira da pronađe sve krivce", rekao je Nikolić novinarima u Skupštini Srbije, kao i da u tom slučaju nedostaje barem još pet do šest presuda.

Upitan na koga misli, Nikolić je rekao da se to odnosi na organizatore, ljude koji se kriju u senci.

"Znate vi vrlo dobro na koga se sumnja", rekao je Nikolić, kao i da među optuženima možda ima ljudi koji bi za to trebalo da odgovaraju, ali da možda među njima ima i nedužnih.


...

Neka pita Mihajlova pošto su ga izglasali za sekretara vlade...


Nije tuzno nego bedno. Kao

Nije tuzno nego bedno. Kao sto je bedan i taj poslanik DS i nesudjeni predsednik.


Pamćenje baba Drage

Nikad nije baba Draga oprostila Đinđiću što joj je oduzeo Demokratsku stranku.


Apsolutno.

Apsolutno.


to carlo, molba

ajd da pokusamo bez baba draga etc, enabela sam isto zamolila

micunovic ne moze da oprosti....


Jelena Milic: "ajd da

Jelena Milic: "ajd da pokusamo bez baba draga"

Deda Draga?

Dedica Udbica?


Dedica Legijica? Koji je

Dedica Legijica? Koji je podrzao pobunu Crvenih beretki i kasniju Djindjicevu likvidaciju?

A koji, naravno, ima interesa da bunca sada o "tragicnom dogadjaju koji je najzad dobio pravedan epilog".

"Poslanik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da je presudom za ubistvo Zorana Đinđića pravda zadovoljena i da je maksimalna kazna za glavne optužene očekivana: "Nadam se da će presuda biti potvrđena u višim instancama i da ćemo tako staviti tačku na jedan tragičan događaj koji je najzad imao pravedan epilog".


kad smo legije

meni je bilo tragikomicno da ga gledam kako ropce na zavrsnoj reci. Sve kao prehladjen smrce i zapomaze... ;)))))


zoksteru

nismo se ocito razumeli...mislim da nekad cilj opravdava sredstva...

mislim da je u javnu rec potrebno uvesti neki nivo, cak i na blog, da bi nasa kritika dobila na legitimitetu...

ne slazes se, ok, ja zadrzavam pravo da na mom blogu diskusiju trimujem tako da dobije malo ozbiljniji ton i da na njemu mogu d ase cuju politicke kritke a ne komentari na necije godine cinicni i sl...i micunovic nam daje dosta materijala za takvu, ozbiljnu kritiku.
cujem i da je tanja miscevic od funkcionera ldp nazvana vesela domacica.

cemu to?

sta se time postize?


Jelena hvala

što ste uveli ovaj princip na vašem blogu.
jel možete vi sad da mi kažete vaše mišljenje,šta vi mislite ko je organizator ubistva?


Jelena Milic: "mislim da je

Jelena Milic: "mislim da je u javnu rec potrebno uvesti neki nivo, cak i na blog,"

U osnovi sam saglasan potpuno s tim, samo ne vidim kakav nivo rasprave valja drzati sa npr. Virtuelnim Ananijem, Dr Wuom, Cvijusom, Sveznajucim, Dracenom i ostalim dezurnim clanovima ove vesele blog-stafete? Ili, boze me sakloni, sa onim idiotom Babicem?

Blog je neka vrsta javnog foruma, mislim da je mnogo opusteniji ton tu sasvim na mestu. Dosadno je uvek biti ozbiljan i utegnut u mundir zvanicnosti i nekolokvijalne, birane recitosti.


pa zoks

kao sto vidis na ovom blogu ih nema tako cesto...i to je tekovina koja se stvara i neguje pre svega ozbiljnim pristupom u debati ( pri tome uopste ne ciljam na odsustvo humora daleko bilo) to jest kvalitetom debate sa argumentima koji daleko prevazilaze fizicke i personalne diskvalifikacije

samo to

pozz


Jelena da ne shvatite

pogrešno moj post gore i zašto sam vam postavila to pitanje.
Možda ne želite da odgovorite direktno na to postavljeno pitanje a možda ne želite da odgovorite meni.
Ukoliko je ovo prvo slučaj my point je baš to -- da li će se ikad pojaviti neko ko će reći ja znam imenom i prezimenom taj i taj je naručio i organizovao ubistvo. Nije gotovo ali nisam sigurna da će se ikad završiti.
I da , ukoliko je ovo drugo razlog -- to je ok naravno.


Od kada sam cuo za akciju

Od kada sam cuo za akciju '40 godina je malo' postalo mi je i definitivno jasno da je u koalicioni
om sporazumu DS-DSS ipak nesto vise od ministarskih fotelja.Ovde se radi o pokusaju da se poseje zaborav za ulogu Vojislava Kostunice i njegovog kabineta-to je svrha te akcije. Sta znaci 40 godina je malo?Dobio je maksimum i tacka. Ja hocu prave ubice, one zbog kojih omladina DS skrece temu ovom uvredljivo debilnom akcijom.Laknulo mi je kada sam video da je LDP organizovao akciju 'Nije gotovo'. Ne sme da bude gotovo, i ne sme da bude tacka-sramota da je i dragoljuba micunovica, ne mogu da verujem da je dotle otisao.


skyspoteru

na brzaka, prenose li i strane kuce da je ovo samo za egzekutore...


Evo i

svi slovenački el. mediji i portali štampanih su objavili duge tekstove o presudi, mahom pod naslovom "378 godina zatvora za ubice Djinđića".


ma

ne verujem da su stranci uopste sposobni da shvate,osobenu situaciju u nasem drustvu,a narocito sudstvu,i vezu medju njima.
jos kad vide Micunovu izjavu,sigurno im izgleda da smo mlogo veliku stvar napravili....


Ja mislim da je svime sve

Ja mislim da je svime sve jasno.


i ja ...

samo sto im nekad i zlotvori koriste u njihove svrhe, pa ih se kasnije ratosiljaju...
ali takav pristup ozbiljno otezava unutrasnju politicku konsolidaciju


JELENA

Provukla se samo jedna mala recenica na BBC site.

Dubbed Serbia's "Trial of the Century", the case was beset by problems.


to jelena and skajspoter i drugi

kad bi progresivna srbija imala kulturu pisanja op/ed kao sto nema, seli bi i savili tabak, i poslali pisma svim uglednijim redakcijama u svetu, ekonomistu i drugima, i napisali sta oni misle o ovom prvom koraku ka punoj istini,...i pokusali da i u svetskim medijima drze temu otvorenom i dalje do pune istine o politickoj pozadini


italijani kazu osudjene

italijani kazu osudjene ubice djindjica. posle tri i po godine od pocetka procesa. i da su izricanju presude prisustvovali boris tadic i svi ministri iz prve postmilosevicke vlade, kao i da je odbrana tokom ove tri godine na vise nacine opstruirala proces, nazvan procesom veka u srbiji.


Ovo sam nasla u Guardian

Ovo sam nasla u Guardian Unlimited:

Mark Tran
Wednesday May 23, 2007

The former commander of a notorious paramilitary unit was today convicted of assassinating Serbia's first democratically elected prime minister, Zoran Djindjic.
A Serbian court said Milorad "Legija" Ulemek, who once headed the Red Berets, a special unit of Serbia's secret police, and his deputy, Zvezdan Jovanovic, conspired with 10 other paramilitary and underworld figures in the shooting of Djindjic in 2003 in Belgrade.
Ulemek and Jovanovic each received the maximum sentence of 40 years. "It was all prepared by Ulemek. Jovanovic fired the shots," said the judge, Nata Mesarevic.
Most of the 12 accused in the murder conspiracy were members of the Zemun mafia gang. Many had fought in Bosnia, Croatia and Kosovo as paramilitaries backed by Slobodan Milosevic, the Yugoslav leader who died last year while on trial at The Hague for crimes against humanity.
As a pro-western prime minister, Djindjic reformed the Serbian economy and strongly favoured cooperation with UN trials of alleged Serbian war criminals. Djindjic earned the enmity of hardliners when he ordered Milosevic's arrest and extradition to The Hague.
A former philosophy teacher, Djindjic led the popular demonstrations in October 2000 that toppled Milosevic, and became prime minister in January 2001.
The indictment said the defendants killed Djindjic to bring hardliners back to power, to avoid being sent to The Hague, and because they feared a crackdown on organised crime.
Djindjic was gunned down in the stairway of the main Serbian government building on March 12 2003. He was hit in the chest and died one hour later.


hvala na tekstu

jm


mozda je micunovic hteo da

mozda je micunovic hteo da kaze,ostavimo stvari takve kakve jesu.ko zna sta bi moglo na kraju da se ispostavi.mozda,da je organizator,onaj koji javno najvise trazi pozadinu ubistva premijera?onaj koji se druzio sa izvrsiocima,oslobadjao ih iz zatvora,i tepao pokojniku,duco kralju?


sveznajuci

a sta ima micunovic to da brani, taman i da jeste tako, zar ne bi trebao da iznese dokaze pa da se i u tom pravcu ako treba isteruje istina!!!

zadrzavam pravo da sumnjam u to.


...

E ti Sveznajući sve znaš. Čarobna kugla, šta li?
Eto da kažemo i tako. Neka bude da je i to mislio. I? Jel' to OK?


Pa gde si ti Sveznajuci,

fala što si nam "objasnio" šta misli Mićun.

U stvari, hteo si da kažeš da Mićunović štiti prave nalogodavce. Pa to je saučesnoštvo. Al ' šta on zna, nije čovek pravnik.

Hag


Em

profesor.


siguran sam da su micunove

siguran sam da su micunove suze prave.krokodilske roni onaj sto je mislio da ce zameniti djikija,ali mu se izjalovilo..


sveznajuci

kad vec sve znate podelite to sa nama, dajte imena, dokaze....ovo su same insinuacije


stara se ne javlja

stara se ne javlja sumnjivom.sta cete veci dokaz..


vi ste bas bedni

jm


...

Sveznajući, tebi stvarno nije dobro...


Sveznajuci: "stara se ne

Sveznajuci: "stara se ne javlja sumnjivom.sta cete veci dokaz.."

Postoji veci dokaz. Sluzavi trag koji se vuce za Sveznajucim.


CLANAK IZ TELEGRAPHA

Police bosses convicted of Serbian PM's murder

By Matthew Moore and agencies
Last Updated: 1:21pm BST 23/05/2007

Twelve men have been convicted of the assassination of Zoran Djindjic, the former Serbian prime minister, after a marathon three-and-a-half year trial in Belgrade.
Two former members of the Serbian paramilitary police, named as the ringleaders by the judge, were each sentenced to 40 years in prison.
Milorad Ulemek, a special police commander, and his deputy Zvezdan Jovanovic, were accused of conspiring with a criminal gang to arrange the 2003 killing of Mr Djindjic, who played a key role in the toppling of Slobodan Milosevic.
"It was all prepared by Ulemek. Jovanovic fired the shots," the judge told the court.
The verdict was widely expected, but many former supporters of Mr Djindjic claim the trial failed to uncover a wider conspiracy behind the assassination.
Authorities said Mr Djindjic was killed by nationalists who feared being extradited to the war crimes tribunal in The Hague, and by gangsters who feared he was preparing a crackdown on crime. But others have suggested it was part of an attempt by groups loyal to the toppled dictator Milosevic to regain power.
Around 100 people - many carrying flags of Mr Djindjic's Democratic Party - protested outside the court as the sentences were handed out.
Mr Djindjic was shot dead as he left Serbia's executive government building in the heart of Belgrade. A sniper shot him twice from a building a few hundred yards away. He fell on the steps as the first bullet hit him in the stomach. A second struck him in the chest.
The fifty-year-old, who took the controversial decision to send Milosevic to the UN war crimes tribunal in The Hague in 2001, had survived previous assassination attempts.
Despite his democratic and free-market reforms Mr Djindjic was known to have connections with the Serbian underworld, and was portrayed as a traitor and opportunist by his enemies.
Four co-defendants were today given prison sentences of 35 years, five of 30 years, and one of eight years. Five of the 12 are on the run and were judged in absentia in what local media called Serbia's "trial of the century".
Most defendants were members of the Zemun mafia gang, and many fought as paramilitaries in the Bosnia, Croatia and Kosovo wars backed by the Mr Milosevic.


bravo van der linden!

Quote:
"Važno zbog porodice i države"

"Važno zbog porodice i države"

Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Rene van der Linden izjavio je da je zadovoljan osuđujućom presudom, najpre zbog Đinđićeve porodice, a zatim i zbog države, jer se pokazuje da se sprovodi vladavina prava.

"Ovim se bar malo nadomešćuje taj osećaj ispunjenosti pravde. Nadam se da će se, ukoliko postoje ljudi iza, odgovorni za ubistvo, i oni naći pred licem pravde", rekao je Van der Linden

ovo je svojevrsan samar tunjavim ds i g17 i ...


da mogu

da se oretvorim u musicu(kao u onim orijentalnim bajkama)
pa da vidim Kostunicinu facu,kad je nasamo...


Van der Linden

E, ovako zvuči čovek koji misli dok govori i koji govori tako kao što misli.


jelice

pri tome njega u formulaciji obavezuje i funkcija etc, a opet je sve jasno rekao!

naisala sam u nekom od odgovora da bi bilo jako dobro kad bi neko od lidera ldp napisao op/ed za neke strane ugledne novine poput ekonomista i rekao da je ovo samo prvi korak....

vidim i po vasim postovima da strani mediji bacaju fokus na duzinu kazni i da je to ok, trebalo bi temu i tamo drzati jako otovrenom


Jelena,

pa i Mićunovića, koji je kao možda mislio nešto drugo dok je govorio šta je govorio, obavezuje funkcija etc, pa je rekao šta je rekao. Moj komentar se odnosio na to.


vec mi se stomak prevrce

od pomisli na kostunicine komentare i onu njegovu frazu "vise nego"

a opet, mozda on ne sme ni 40g ovima da pozdravi?


Je l´ mislite da nece Kostunica

sebi i svojoj bulumenti pripisati zasluge za izricanje visokih kazni kada mu bude koristilo?


zavisi

kakav je dil sa legijiom

mozda oce, al kad legija kidne, ili vrhovni sud preinaci...

i vuk sit i legija namiren


Quote:al kad legija kidne,

Quote:
al kad legija kidne, ili vrhovni sud preinaci...

puj, puj, pregrizla ti jezik ... da prostis


Kad Legija kihne

Jelena Milić: "Kad Legija kidne, ili Vrhovni sud preinaci... I vuk sit i Legija namiren"

Kad Legija kihne, mogao bi preminuti, vrlo lako. On je svoj deo dogovora izvršio sutradan po hapšenju, a oni šta god da su mu obećali, neće izvršiti.


e karlo,

skoro da bih volela da je tako, ali nesto mi se cini da on jos ima kontrolni paket


Paket koji odlazi

Jelena: "... ali nesto mi se cini da Legija jos ima kontrolni paket"

Cool ti je fazon "kontrolni paket", ali šalu na stranu mislim da tako nešto on nikad nije imao: Legiju je vojska sklonila, vojska ga je posle godinu dana i isporučila sudu ("bio je sav izujedan od stenica, zarastao"), Jočić mu je rekao šta da priča i sutradan je ispričao, dakle sve zajedno to nimalo ne liči na kontrolu u njegovim rukama.

Legija je masovni ubica, egzekutor, spisak njegovih žrtava dug, i on je kao takav obična marioneta u rukama još većih zločinaca, koji nesumnjivo čuvaju dokaze i o njegovim ostalim zločinima.

Njegovo postojanje na ovom svetu, medjutim, moguće je da nije neophodno. On to verovatno zna, ali ne vidim šta može da učini protiv toga.


...

VOA
je pruzila zaklon...Pristinski Korpus...KZB
CM

Oho,
zamalo da mi promakne. Legijino postojanje na ovom svetu je bilo bitno samo do danas.
(naravno, ciljam na gorepomenute)


Nisu oni tunjavi...

Jelena, za mene oni nisu tunjavi, osim što su KOHABITANCI sa KošTUNJAVIM... ŠTO JE JOŠ GORE, OD GOREG...


a ja sam taman

htela i to tunjavi da sklonim, mada sam mislila samo u smislu jacine reakcije, ocene presuda, ne u fizickom smislu


Posle vaseg komentara na izjavu

Van der Lindena moguce je zakljuciti samo jedno: zao vam je sto su Milorad Ulemek i Zvezdan Jovanovic dobili po 40 godina zatvora. Verujem da biste se u sebi osecali mnogo bolje da su osudjeni na manje ili da su cak oslobodjeni. Tada bi ono sto pricate imalo smisla. Ovako je to samo izraz vase licne nemoci u situaciji u kojoj svet funkcionise cak i onda kada se vi i vasi prijatelji ne pitate za bilo sta. Takodje, zao vam je sto danas pred sudnicom niste bili jedini. Zamislite, dosli neki klinci iz DS-a i doneli veci transparent. Vi ispali nekako neorgaizovani, a hteli ste da budete jedini, najpametniji, najlepsi...


to bilo nekad

nemoguce je odgovoriti smisleno na kometar, na ovom blogu na kome je vec toliko toga jasno receno, u kome se kaze "posle vaseg komentara na izjavu van der lindena moguce je zakljuciti samo jedno da vam je zao sto su jovanovi i ulemek dobili po cetrdeset godina...."

postedite me napora da vas brisem


Samo napred!

Od vas se nista bolje i ne moze ocekivati.


...

Uhapšen Đorđe Krsmanović
23. maj 2007. | 14:26 | Izvor: Beta
Beograd -- U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas je uhapšen Đorđe Krsmanović, po poternici koju su u sud doneli pripadnici policije.

To je agenciji Beta potvrdila portparolka suda Maja Kovačević. Đorđe Krsmanović je rođeni brat osuđenog pripadnika zemunskog kriminalnog klana, Dušana, i danas je došao u Specijalni sud na izricanje presude optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Nakon što je presuda izrečena i kada su rodbina i prijatelji osuđenih napuštali sudnicu ne želeći da slušaju obrazloženje presude, Krsmanovića su na izlazu iz suda uhapsili službenici policije.

Đorđe Krsmanović osuđen je u Okružnom sudu u Beogradu na četiri godine i 10 meseci zatvora kao pripadnik takozvane "pajser brigade", koja se bavila iznudama.

Dušan Krsmanović danas je osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003.

===================================
A odakle ovaj iskoči? Kako je on uopšte ušao u sud?


skandal

mislim to sto je tek tu uhapsen

kakva je to poruka, da se pojavi...


Bas ga interesovalo

Ne mogu da verujem da je 'ladno tamo sedeo i slusao presudu?!


PAJSER BRIGADA- pa

PAJSER BRIGADA- pa neverovatnih li naziva tih bandi kao i njihovih produhovljenih nadimaka. I Kostunjavi je stao na stranu takvih likova kad su "protestvovali"do zuba naoruzani!
Uzasnuta sam.
Pa kako je usao u sudnicu-lepo, kad obezbedjenje moze da se oglusi o naredbu sudije sto i on ne bi bio u publici.


A, Tadić od Manekena ?

Glasaju za debelog Mihajlova, a ovamo se pojavljuju kao dušebrižnici na završnoj reči...Ko je glasao za DS, neka se zapita da li je glasao to što sada gledamo ili nešto drugo ? Ko je izdao Đinđića ? Ko se boji Zorana Đinđića ? Ako je Mocart imao svog Salijerija, zašto je Đinđić morao da ima Koštunicu ?


enabelu

hajde da se bar kad je ovakva tema u pitanju uzdrzimo od kvalifikacija debeli mihajlov, maneken tadic i drugo. smatram da to otupljuje ostricu kritike, i da diskvalifikuje onoga ko kritikuje.

zar nije dovoljno, u slucaju mihajlova, to sta se taj covek drznuo da kaze o tome ko je kriv pa da povuce rec i nagradjen bude!


Ja se izvinjavam,

da l' bih smela da zamolim da ne koristimo nadasve duhovite radikalske konstrukcije. Zlo mi pripada od tog "...od...", jer svaki put kada to čujem, ja vidim Vučića kako orgazmično uživa u hiljaditom ponavljanju tog "fazona" koji je uspeo da smisli. Na mozak mi se popeo.


Jelena,

ne mogu da verujem u ovu satnicu reakcije :)))


ni ja :)

a vec mi se to dugo kuva kao nepovoljan trend!

spomenuh negde i intervjue za kurir i pravdu i davanje legitimiteta tom tresu u slicnom kontekstu

zaista se moramo demokratskim i civilizovanim metodama boriti protiv nedemokratskih tekovina

a spomenuti su nam "samo" politicki protivnici ili konkurenti...


OK

Slažem se i izvinjavam svima koje je moj komentar povredio... Nekada zaista ne mogu da shvatim i pomirim se sa činjenicom da je Đinđić ubijen, te ovako odreagujem, ali nadalje ću prihvatiti kritiku u cilju prave reakcije i pozitivnog, nadam se, ishoda ovih komentara. Hvala !


Enabel,

hvala i tebi, odmah smo se razumeli, super!


Jasno

Naravno da smo se razumeli... Samo, kada bi znala iz koje sredine, bolje rečeno kraja krajeva ja komuniciram sa vama, možda bi vam bila, barem malčice, jasna moja reakcija. Ipak, hvala na razumevanju. Slažem se i da taj komentar ode u đubre.


to enabel

kao sto rekoh-ja htela i to tunjavi da sklonim, mada sam mislila samo u smislu jacine reakcije, ocene presuda, ne u fizickom smislu

mogu da razumem zar u komentarisanju, tema jeste vrlo osetliva, ali...


Kada cete vec jednom

da pocnete da zivite u stvarnom svetu? Znate vrlo dobro zasto je Mihajlov sekretar vlade bas kao sto je i Kostunica njen premijer, a ovamo se kao cudite svemu. Upravo vase dusebriznistvo zvuci veoma jadno.


to bilo nekad

prosvetli me/nas

cije dusebriznistvo?


zarko korac o znacaju pobune jso

On je istakao da se slaže sa predsedavajućom veća Natom Mesarović koja je na kraju čitanja presude kao građanka rekla da je atentat posledica neuspeha državnih organa da zaštite Zorana Đinđića kao i da je ključni momenat za atentat pobuna Jedinice za specijalne operacije.

"Ako je to bilo tako važno za razumevanje atentata, onda je trebalo da kaže ko je podržao tu pobunu i zašto nikada nije pokrenuta istaga i došlo do suđenja", naveo je Korać.


ah ,

zasto nije rekla? i ovo malo sto je rekla , rekla je kao gradjanka. slaba uteha od nekoga ko zastupa drzavu.


pa to i zarko kaze

Ako je to bilo tako važno za razumevanje atentata, onda je trebalo da kaže ko je podržao tu pobunu i zašto nikada nije pokrenuta istaga i došlo do suđenja", naveo je Korać.

zarko je u dosadasnjim komentarima to jedini uocio i ponovo eksplicitno istako

nisam pravnik, ali mozda i ovde ta ocena moze da da neki osnov za dalje....


Sudija Mesarevic

je mozda tim obrazlaganjem presude htela da otvori vrata za neko novo sudjenje. Zena i izgleda uplaseno. Ispada da kao pojedinac treba da bije tudje bitke, dok stranke pa i ds idu dalje ne cineci nista da se "iznenadne" prepreke za normalno sudjenje uklone. Stojkovic tek sto je dosao na mesto ministra bi sud da ukine, a kao odgovor na to predsednik kohabitira.


I meni

se cini da je ona uradila sta je mogla.Na kraju krajeva i tuzilastvo snosi veliku odgovornost sto inspiratori uopste nisu obuhvaceni optuznicom


AlexDunja ,

to cemo cuti od Srdjana ,nadam se sutra na Tribini, da li je uradila sve sto je mogla. Inace, ne znam da li ste upoznati sa ovim "zastupnik Srđa Popović rekao je da je, s obzirom na to da je optužnica dokazana, svoju završnu reč na suđenju za ubistvo premijera koncipirao više kao žalbu na odbijanja suda da sasluša svedoke koje je on predložio.Sudsko veće je odbilo da se pred njim kao svedoci pojave, između ostalih, aktuelni premijer Vojislav Koštunica, ministar policije Dragan Jočić i šef Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović"?


ma jasno Kapi

potpuno se ja sa vama slazem,rekla"sve sto je mogla"jesam,ali sam imala u vidu da je delovala uplaseno,i nekako osujeceno mislim,ne znamo mi ko sve njoj preti i kako,a nism htela da ponavljam ono sto su drugi rekli....


Zasto nije bilo na TV

Zasto nije bilo na TV prenosa citanja optuznice? Zasto je Tijanic prenosio zavrsnu rec ubice a ne i citanje optuznice. Zasto tek sada, nekoliko sati po citanju optuznice, mogu da procitam na sajtu B92 delove optuznice? Ako je ovo sudjenje ocenjeno kao istorijsko, zasto smo uskraceni da ga u celosti procitamo ili vidimo na TV-u? Jel se to Tijanic pravi lud ili izlazi u susret ubicama!?
Zaprepascena sam cudjenjima i sumnjama koje je sudija iznela a koje nije tretila tokom samog procesa.Pa tu ima materijala za jos ihahaj procesa. Jel se toga Tijanic plasi!?
Interesuje me da li ce prethodno dosudjene kazne za druga zlodela koja su cinili, ova banda odlezati paralelno sa ovih 40 godina ili ce to odsluziti po redosledu?


Na zalost,

Nas pravosudni sistem nije anglo-saksonski, te ne poznaje institut kumulativnih kazni. Znaci, banda ce odlezati samo najduze izrecene kazne... I zato je i 40 malo.
A kako rece neko od prethodnih blogera, gospodja sudija stvarno izgleda i ponasa se preplaseno... Nimalo ohrabrujuce, zar ne?


Ne mogu da verujem da ce za

Ne mogu da verujem da ce za sve svoje kriminalne radnje - ubistva, otmice, dilovanje drogom, oruzjem i ko zna jos cime da odleze 40 godina! Ako je i 40, onda bar 20 da provedu u TOTALNOJ izolaciji.


...

Sad kad polako čitam i sve ono što je Nata Mesarević rekla sve više mi je krivo što još neki nisu bili bar na klupi za svedoke. Ona je jasno rekla da protest nije bio zbog hapšenja braće Banović. Zašto onda nisu svedočili oni koji su taj protest podržali? Ona je jasno rekla da joj nije jasno što nije istražena predaja Ulemeka. Pa zašto ona nisu svedočili Jočić i ostali što su bili tamo te večeri? I na kraju, ali najbitnije, jasno je rekla da je ovo političko ubistvo. Vezano sa kojim političarima??? To mora neko da nam objasni.


juce

je cedomir jovanovic rekao da oni nece cekati tuzilastvo vec da ce odmah posle presude da podnesu krivicne prijave i za pobunu beretki i za "docek" legije u noci predaje


E pa ovim ste me obradovali.

E pa ovim ste me obradovali.


Clanak u Sternu

Evo link za clanak iz Sterna za one koje interesuje a pri tom i govore nemacki.
Za one koji pak ne govore, in a nutshell :da su prvooptuzeni mazgovi osudjeni na max kazne , a ostatak mazgova na po 30-35 i jedan na 8. pri tom podsecaju da su 5orica jos u bekstvu, zatim da je Nata Mesarevic izjavila da je Ulemek bio mozak cele operacije koja je planirana duze vreme a potom hladnokrvno izvrsena a da je Jovanovic njegova desna ruka u tome, i na kraju otprilike da je Bozo Prelevic izjavio kako stvarni nalogodavci nisu privedeni pravdi.
posle imate razne linkove vezane za temu, izmedju ostalih jedan kaze da je Djindjic bio omiljeniji u Nemackoj nego u Srbiji.. eto, meni je danas nekako draze da sam u Nemackoj, pogotovo posle one fotografije na vestima B92 gde neki zadrigli pripadnik mazgova onako nonsalantno pokazuje srednji prst..Za pop....ti!!

http://www.stern.de/politik/ausland/:Djindjic-Mord-H%F6chststrafe-Hauptangeklagte/589575.html



Ni blizu gotovog!

Ni blizu gotovog!


Kapi & ostali,

gledala dnevnik RTS i bio oko 8 minuta prilog iz suda i ispred suda. Al' kad na red dođoše podmladci, samo DS i G17 a LDP ni sličica, ni sekundica.

Toliko o javnom servisu.

H.


Jasna Bogojevic,

Sve je jasno kao dan. Pa posle neko kaze, ne treba lustracija.


Očekujemo i od Čede nekakve informacije

Zbog čega se družio sa gospodinom Legijom ( što bi rekao gospodin Dule Mihajlović, te još neki ), te po čijem nalogu ( znamo da nije od svoje volje --- nije on toliko kreativan ) !?


tolerantan,

ti si kreten, ali zaista. ceda i beba su svedocili na sudjenju.


Šta je rekao !?

Viši ciljevi itd. .
Čekaj, on se, u stvari, više družio sa gospodinom Šiptarem !
Ili ja nisam obavešten !!


Mislim da se zahebavas,u

Mislim da se zahebavas,u suprotnom bi se zabrinuo za tebe.
Ti ocekujes od Cede informacije,on ti smeta,koji ima pet posto,koji nije u vladi,a ne ocekujes od Kostunice,Jocica i druzine.Stvarno si cudan,da budem blag.


Mr Tole ra(n)tni

Mi gradjani odavno od Jochica ochekujemo nekakve informacije - zbog chega se druzio sa Legijom u noci predaje? Zbog chega o tome cuti? Po chijem nalogu? Za njega se pouzdano zna da mu kreativnost nije jacha strana inache ne bi obijao trafike. Bio bi ktrativniji.


"tolerantni"

osim sto si propustio svedocenje i skupstinski anketni odbor jos iz 2003 mislim.....

ja sam 1999 pregovarla sa arkanom o oslobadjanju dvojce australaca i jednog nislije iz CARE australija...so what...da li mozda nisam trebala?


Ma, OK !

On je toliko pregovarao da je to ličilo na druženje !
Koga je on oslobađao ?
Ti sa kojima je on pregovarao više ne mogu da svedoče !


gledaj vamo Alex Dunja

jm was here


greeeeeeeeeeeeeeen for ad

jm was here


moro, ebo vas billgates

jm was here


Ti Zelenoviću,

ako nemaš ništa u vezi teme bloga, skini se malo odvde, života ti. Dosadan si. Na svakom blogu si dosadan.

Hag


sta ti je

bio je edgar winter


AlexDunja

JJ

:)))


contractor

pa to sam i ja mislila cuvsi kakva je bila njena zavrsna rec. Ne dopusta da se ispitaju ljudi, jer bi se uzburkale strasti, ali si je dala oduska pisuci presudu. Pilatovski oprala ruke i sad ko zeli, kad se politicka atmosfera promeni, neka se ponovo lati sudjenja.
Ako ovakvi zlocini ne zastarevaju onda ima nade...


naznake...

upravo slusam zavrsne reci sudije Nate Mesarevic i chini mi se da je ostavila prostor za nastavak sudjenja. To jest, da je indirektno rekla da postoje politicki nalagodavci, ali nam je usput "okolo-naokolo" saopstila i "da sada nije vreme za obracun sa istima".
Bez obzira na sve, vise nego sto sam u ovom trenutku ocekivao.
Pritom, zena je preplasena i to je sasvim razumljivo. Srbija je mafijaska drzava. Chitanje zavrsne reci i izricanje presude izvrsiocima ubistva, opasno je po njen i zivot njene porodice.
Sve u svemu, ovo je samo prvi korak. Egzekutori su kaznjeni, ostaju jos (nazalost) nalogodavci.
Hocu da verujem, da ce i njih stici zasluzena kazna!


gde

ce optuzeni da sluze kazne?


my point exactly!

i kao sto sam vec komentarisala ranije, a i neko na Jasmininom blogu to lepo srocio " jel zna neko za sigurno da CZ ima sva 4 zida?!"
dakle da li cemo imati polu-godisnji, godisnji izvestaj, sve jedno, da su doticni mazgovi, jos uvek na svojim mestima?!
I don't think so..


opravdane sumnje sasvim

jm


trenutno stanje stvari

Jedna mi je konstatacija Srdje Popovića u današnjem Poligrafu zanimljiva. Otprilike ovako:

"Za koliko je istine srpsko društvo u ovom trenutku spremno, toliko ga je i dobilo suđenjem Đinđićevim ubicama."

E pa nadam se da ćemo u ne tako dalekoj budućnosti napredovati u ovom pogledu. Recimo pri kraju mandata ove vlade, što naravno ne mora obavezno da bude tek za 4 godine.


to muhamed

ta se buducnost stvara u danasnjici...od nas zavisi...i dalje


Akcioni plan

Preciznije, i od nas i od njih.

Ali da bi bilo vise od nas, treba se dogovoriti o "pravcima delovanja". Blog je jedan, plakati ispred suda drugi, ali treba malo ohrabriti i tuzioca da ispuni obecanje o podizanju optuznice za JSO pobunu, zatim da pretrese onaj bal vampira prilikom Legijine predaje ili nelogicnosti oko pustanja Bagzija. Za pocetak.


i skupstina je mocno sredstvo

pozz


@Muhamed

Mislim da je pogodan momenat za akciju jer verujem da se moze okupiti kriticna masa ljudi oko ovog pitanja, pod uslovom da se pravilno poordinisu i usmere napori.
@JelenaM: Nisam siuran koliko je ovakva kakva je skupstina pogodna za bilo kakvo konstruktivno delovanje. Svaka rasprava u kojoj pravo ucestvovanja imaju Vucic, Sormaz i co. unapred je osudjena da postane farsa.


to adam

tu je, tu su poslanici ldp, lige i to treba iskoristiti

svaki minut

plus, smatram da je oliver dulic dobar izbor

razumem vasu dilemu, dugo sam imala istu. negde 2002 mislim ne secam se vise tacno godine, u jeku afere orao i sverca oruzija u irak, radila sam tad u ICG, sedela sam sa americkim kolegom iz MoD njihovog i kukala kako da uspostavimo pralamentarnu kontrolu kad su radikali i sps u odboru za bezbednost...standardna opoziciona kuknjava rekla bih, na sta mi je odgovorio, bolje i sa takvima, nego nikakva.
ili da citiram canka-kostunica i co su bar tu na oku, mozemo da kontrolisemo donekle sta rade i kakvu stetu nanose!

i jos nesto, nije bitna radiklaska pozicija, skupstina daje priliku da se DS isteruje na cistac pred ocima janosti. ne samo oko ovo teme!


@Jelena

Ja se iskreno nadam da ce nova skupstina pod vodstvom O.D.(koji btw. deluje kao korektan covek), izdici u odnosu na dosadasnji nivo. Naravno da je vaznost skupstine u bilo kom sistemu koji pretenduje da bude demokratski nemerljiva. Jedan od problema srpskog parlamentarizma je njegova sistematska destrukcija, gde su radikali godinama obesmisljavali svaku vrstu ozbiljne rasprave. I dan danas kada Vucic izadje na govornicu i pocne salvu-lopine, bando.. a to mu se tolerise dobijem mucan osecaj da nismo uznapredovali od cupanja mikrofona. No spreman sam na "a willing suspension of disbelief"
P.S.
"ili da citiram canka-kostunica i co su bar tu na oku, mozemo da kontrolisemo donekle sta rade i kakvu stetu nanose!"
Moram priznati da je ovaj vas argument odlican :)


Sinoć je na RTS1 bilo jako zanimljivo...

..., a bio je i novinar-istraživač iz NIN-a, koji reče da ima tu još sumnjivih stvari oko presude ubicama premijera, što će i obrazložiti u svom tekstu u današnjem broju NIN-a. To je još jedan dokaz da oni nastavljaju da tu priču o trećem metku drže u javnom opticaju, a nemojte da vas iznenadi kada se pokvare i pokretna vrata na ćeliji Legije, Zvekija i ekipe, jer oni se neće pomiriti da robijaju 40 godina. A tek priča o nalogodavcima i inspiratorima...


'POLITIKA'

danas na 5. stranici posvecenoj presudi za ubistvo premijera Djindjidja daje naslov: OPTUZENI DOSTOJANSTVENO SASLUSALI PRESUDU . Ostadoh bez reci....


G

Po ulozenom naporu i kvalitetu emisija/clanak lepo se vidi ko je na kojoj strani i ko je za a ko protiv pomeranja iz zabokrecine.


umetnice, mislis ono sto sam juce pogodila

"pravda delimicno zadovoljena....deset stvari koje dovode presudu u pitanje....

pa onda red beatifikacije vrhovnog suda"

bas je bilo tesko


U ime naroda...

...pravda delimicno zadovoljena, da, baš tako...


pa i ds saopstenje

NIN je toliko ocit. mada, priznajem, naslovi su po tabloidima bolji nego sto sam strahovala.

samo je POLITIKA je nasla da osudjene za ubistvo premijera na naslovnoj zove imenom i nadimkom!!!!

a i ds saopstenje u kome se kaze presuda izvrsiocima i organizatorima...kojim organizatorima-- logisticarima!

a politickim organizatorima?


Ipak je deda Mićun...

...najbolji: Stavljena je tačka!?...No comment, strašno...


o RTS emisiji: Odvratno

uspeo sam samo da cujem kako voditeljka predstavlja Vrzica iz NIN-a koji se "proslavio" istrazivanjem atentata i stavlja ga u istu ravan sa Vasicem iz Vremena. Odvratno, istog momenta sam prebacio kanal.


Sigurno je da se nece tek tako predati,

presuda trebe da se potvrdi i u drugom stepenu, i sigurno da nece gubiti vremena da se na Vrhovni sud, koji se vec pokazao sklonim kreativnom tumacenju prava u nekim drugim slucajevima, dodatno utice.


Specijalna emisija na RTS

Sinoc, niko od ucesnika nije napomenuo da je Tijanic popio kaficu sa legijom pre "hapsenja". Mnogo fini gosti.


...

Ma za Zvezdana se ja ne brinem, odležaće on svoje, i to iz dva razloga- prvo što on ne zna ništa. On je primao naredjenja od Legije i tačka, nema pojma s' kim se ovaj dogovarao. A drugo što se iz cele ove priče vidi da je on navučen i da će ostati crna ovca koja će odležati za ostale.
Ovaj drugi je rizičan...


da li ce

neko da pokrene pitanje stecene imovine osudjenih i oduzme im istu? mislim da ce jedino tako biti sigurni iza reseteka sledecih 40 godina.


sky

Pa nema ko drugi do LDP. Bar tako mislm. A dokle god budu lezali na gomili krvavih para imace sansu da rade sta hoce.


...

Pa nažalost ne verujem da od toga može išta da bude. Takav zakon ne postoji, a čak i kad (ako) se donese ne može da važi retroaktivno. Što znači biće "Prijavite šta imate trenutno, a od danas morate imati sve napismeno odakle vam". I oprane pare na najlegalniji mogući način.


Con

Nije mi bas to jasno. Obzirom da su se bavili i ziveli od kriminalnih radnji i ukoliko se to dokaze zasto im ne bi konfiskovali svu imovinu?


...

Pa zato što imamo takav zakon.
Npr. ako se dokaže da su oteli Miškovića i za to uzeli 500.000e mogu da im oduzmu tih 500.000e jer su to pare zaradjene kriminalnim delovanjem. Ali sve ostalo, zašta se ne zna kako su to zaradili, ne možeš da im oduzmeš.


hvala.

hvala.


A odakle Cedi Jovanovicu

A odakle Cedi Jovanovicu novac? gde ga je zaradio? cim se on to bavio? koliko poreza je platio?


Rastko

izvini, da te pitam, sta si ti po nacionalnosti?


:-)

Quote:
izvini, da te pitam, sta si ti po nacionalnosti?

oibibio, kralju!:-)


Rastko je busha po

Rastko je busha po nacionalnosti, iliti brdsko govece.


Svaki dan čovek nauči nešto novo

Thnx Zox. A eto meni najzad obaveštenja i od čega potiče naziv Buško blato/jezero.
Nisam ni znao da postoji ta pasmina:
"Buša je govedo Balkanskog poluotoka, a osim u Hrvatskoj
nalazimo je i u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Kosovu, Bosni, Hercegovini i Srbiji. To je jedna od najmanjih pasmina goveda na svijetu – krave su visoke u grebenu samo 110 cm i teške oko 200 kg. Bez obzira na patuljast rast, buša pokazuje veliku otpornost, naročito u surovim krškim uvjetima. Buša se koristila kao kombinirano govedo: mliječno-radno, radno-mliječno ili mliječno-tovno govedo. Pretpostavlja se da je još 939. godine na području Hrvatske bilo preko milijun buša, a danas se zna za osamdesetak krava i desetak bikova koji pripadaju tipu buše. Prilagođenost buše surovim planinsko-krškim uvjetima njezina je velika prednost u odnosu na druge, na prvi pogled, produktivnije pasmine. Također treba istaknuti da se radi o malom i vrlo okretnom govedu, što je prednost u održavanju strmih travnjaka."


cedi Jovanovicu sam ja dala novac.

Evo, ja vljam se, ja sam dala pare za kampanjiu. Zaradila sam na knjigama i predstavama.
I dala u dobrotvorne svrhe.
Tamo gde novac zaradjuem, uredno placam porez.
Pa Srbine, sta cemo sad?


Da ponovimo...

Quote:
Evo, javljam se, ja sam dala pare za kampanjiu. Zaradila sam na knjigama i predstavama.
I dala u dobrotvorne svrhe.
Tamo gde novac zaradjujem, uredno placam porez.
Pa Srbine, sta cemo sad?

Jos jednom za svaki slucaj.. i da konacno zavrsimo pricu sa tim odakle Cedi pare.

Dakle, imamo i Cedu i pare i izvor istih, apsolvirasmo to, pa ajd da cujemo nesto novo, za promenu...


mene samo zanima zasto

mene samo zanima zasto pitanje ubistva Spasojevica i Lukovica kao dva kljucna svedoka a (i ucesnika) u ubistvu premijera ( da su ostali zivi) niko ne pominje.I zasto to nije do kraja istrazeno.
Nemojte mi reci da verujete u zvanicnu verziju da su ubijeni jer su pruzali "snazan otpor". Mislim da su oni ostali zivi da bi mnoge stvari koje se danas ne znaju bile poznate.


Za to pitajte Tijanića...

...,on reče puno zna o tome...


to lara

na osnovu cega tacno to mislite?

mozete li to da podelite ovde sa nama?

imate li neke indidicije ili dokaze?

na osnovu cega tvrdite da nije do kraja dokazano?


I Bladerunner je postavila

I Bladerunner je postavila slično pitanje tamo gore...


atomski, bladeruner

je postavila nesto drugacije pitanje


Jelena,

pa Lara se i uključila samo da to pita u ime Vrzića ili sličnih.

Hag


Nije mi jasno kome moze da

Nije mi jasno kome moze da smeta postavljanje pitanja


kakve dokaze ja kao obican

kakve dokaze ja kao obican posmatrac ja mogu da dam. Jednostavno ne treba niko da bude veliki detektiv pa da vidi da je cela ta prica oko ubistva dva kljucna coveka odgovorna za ubistvo djindjica potpuno neuverljiva. Oni su se kao navodno opkoljeni od strane policije "zestoko opirali hapsenju". Isto tako ne moram da budem veliki psiholog da bih mogla da kazem da ti ljudi nemaju profil samoubica i da bi se sasvim sigurno predali pre nego sto bi "opiranjem" doveli sebe u situaciju da budu likvidirani. Isto tako rusenje kuce u Silerovoj je potpuno neshvatiljvo...
Inace ova zvanicna verzija ubistva od strane policije Spasojevica i Lukovica me podseca na zvanicnu verziju Skotland Jarda kad su u londonskom metrou
ubili onog sirotog neduznog Brazilca koji se isto tako "opirao" policiji.
Nazalost sudjenje je zavrseno a sigurno je da jos mnogi koji su umesani u ovo ubistvo su i dalje na slobodi


naravno ne pravim paralelu

naravno ne pravim paralelu izmedju neduznog brazilca i okorelih mafijasa nego izmedju postupaka policije sakrivanja prave istine. Samo sto u zemlji kao sto je Engleska istina je na kraju kakva takva ipak izbila na videlo dok u zemlji Srbiji nisam sigurna da ce to biti slucaj ( mada jos uvek gajim neke nade)


Draga Jelena ,na brzinu sam

Draga Jelena ,na brzinu sam sve ovo prelistala,ali nisam nigde videla zapisanu pretnju advokata,spominjao je one gore pa tepih pa dalje...

Zapisi te pretnje i objasni kome on to preti posle presude da znamo ,da se ljudi cuvaju.

Pozdrav Zas


to zanka

cekam te da pisemo kako je prosao susret kod jocica pa cemo i ovo da dodamo ovde

pozdrav

jm


bolje nego ispred RTS-a

pa ova akcija dece LDP-a je barem bolja nego ona glupost ispred RTS-a i jos mnoge ...

ali i dete kada uci da hoda oguli kolena mnogo puta ...


Dokle ovo da se trpi?

Ne znam da postavim link, ali upravo čitam na vestima B92 da će poslanici SRS sutra popodne lepiti plakate sa natpisom "Bulevar Ratka Mladića" u Bulevaru AVNOJ-a (Zorana Đinđića).
Mene ovde odavno više ništa ne čudi, ali sam se sad opasno iznervirala. Mora se protiv ovih i ovakvih dići glas, i ne ostati na tome...


najavio

Vucic u skupstini,nesto kao :moracete jos mnogo da hapsite,i mnogo zatvora da napravite.....
(a sve sa onim dramskim nabojem)


Opet...?? Skandal! Daj da

Opet...?? Skandal!

Daj da nabavimo kontingent misomora pa vise da ih potrujemo i to in flagranti