Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

B92

Radovan Nastić

Radovan Nastić   rodjen 15.02. 1975 u Beogradu   Zavrsio skolu za stolara, ali se time / na zalost / nikada nije bavio.   Upisao Filozofski fakultet. Sociologiju, koja ga je smorila, a onda Etnologiju i Antropologiju. Stao sa ucenjem na trecoj godini.   Na radiju b92 poceo da radi 1995-e godine, u emisiji RITAM SRCA ALL STARS. Do davanja otkaza, 2005-e, radio jos mnogo emisija.


Novi blogeri

Aleksandra Mitrović

Aleksandra MitrovicAleksandra MitrovicRođena 21. Oktobra ???? godine (ne može da se seti-davno je bilo) u Zemunu. Majka geolog, otac saobraćajni tehničar. Do 12 godine živi u Majdanpeku jer je majka radila u direkciji Majdanpečkog rudnika bakra. Priča se da je Majdanpek u to vreme bio najbogatiji grad u tadašnjoj Jugoslaviji uzimajući u obzir prihod po glavi stanovnika. Osamdesetih godina se seli u Beograd gde završava osnovnu školu ''Bora Stanković'' na Banjici, zatim IV beogradsku gimnaziju (matematički smer), pa arhitektonsku školu koju završava 1988. Zatim upisuje geološki fakultet i napušta ga na kraju III godine spoznavši da se od te nauke nikada 'leba neću najesti.


B92 Web Party

ZurkaZurkaSinoć je u prijatnom ambijentu zgrade B92 održana žurka na kojoj se okupilo dosta blogera koji redovno pišu na B92 Blogu kao i ostalih prijatelja sajta. Žurka je počela oko 18h i trajala je do ponoći. Mnoga virtuelna poznanstva ovom prilikom konačno su se i "materijalizovala". Već posle prvih rečenica izgledalo je kao da se svi znaju godinama.

Pošto još uvek lebdimo na talasima emocija a i postoji pametna izreka da slika vredi više od 1000 reči mislimo da je najbolje da kliknite na link i da pogledate fotografije sa žurke B92 Web Party fotke


Novi blogeri

Nastavljamo da obogaćujemo već ionako bogatu ponudu različitih oblasti o kojima se piše na B92 blogu. Ovoga puta vam predstavljamo muzikologa i finansijskog stručnjaka.

Radmila Hrnjak

Radmila HrnjakRadmila HrnjakRadmila Hrnjak, muzikolog. Beogradjanka. Teče deseta godina boravka u Sloveniji.

Iz rodnog grada otišla kao glavni urednik Stereorame, programa umetničke muzike Radio Beograda.

U Sloveniji, u početku pisala za Betu, potom za Deutsche Welle, ponekad za matični Radio Beograd, a onda se zaposlila kao profesorka u jednoj muzičkoj školi duboko u unutrašnjosti Slovenije (fleksibilna radna snaga se to zove, kažu).

Klasično školovani diplomant beogradske Muzičke akademije iz prošlog veka, Radmila Hrnjak, svakogadanausvakompogledusvevišenapreduje u razumevanju – jazza.


Novi blogeri

Danas vam predstavljamo trio novih blogera.

Gorica Nešović
(tekst sa B92 Lica)

Gorica NešovićGorica NešovićNa B92 neprekidno od 2001. godine, a pre toga, na samom početku Radija, od 1989. do 1991. Eksperimentisala sa različitim žanrovima : „Vampir kviz”, „One man show”, „Poplava” …

Poslednjih godina radi jutarnji program „Dizanje” i subotom „Zagrej stolicu”.

A sve je počelo kao šala i slučajnost. 1982. postala član redakcije Omladinskog programa Ritam srca, koji se tada emitovao na Studiju B, iz kojeg je kasnije nastao Radio B92. U to isto vreme radila i na Studiju B.

Početkom devedesetih vodila emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe „Videodrom” i „Neosvest”.

Bila urednica beogradskog Radija City.

U ANEM-ovom trening centru drži kurseve za voditelje.

I posle toliko godina, “ložim se na radio, gotovo kao na početku”, tvrdi ona.

Usavršavala se u praksi. “Što više radim, više učim”, kaže.

Sudbinski povezana sa B92, rođena 15. maja (Dan B92) 1964. u Beogradu.


David Solomon

From a Burmese-Russian-Persian-Babylonian Jewish family lived in London, spent huge amounts of time in the Middle East and delighted to have escaped London for the joys of Belgrade.

Previous life: humanitarian diplomacy, failing miserably to save the world from itself especially from the human condition, and especially the Israelis and Palestinians.

Current incarnation: moved to Belgrade in 2004, obsessed with documentary cinema a la Francaise, director of two documentary films in the mad, bad and wonderful lands of Balkania, also producing documentaries for Japanese State TV and currently National Geographic and looking forward to my own third film's emergence in Israel & Palestine sometime in 07. Ideas welcomed. A lot of travel and a lot of love for this place and the people who find themselves here.


Novo na B92 - B92.BIZ

U okviru Veb sajta B92 lansirana je nova sekcija B92 Biz.
Kao što ime govori segment će biti posvećen temama iz sfere ekonomije i poslovanja sa ciljem da informiše, približi i uputi čitaoce u oblast koja direktno angažuje i okupira sve širu populaciju u našoj zemlji.

B92 Biz donosi najnovije vesti, analize, komentare, intervjue, savete, kao i numeričke podatke i grafičke prikaze.


Novi blogeri

Petak je dan kada ulaze novi ukućani Bloga B92.

Danas vam se predstavljaju:

Tena Štivičić

Tena ŠtivičićTena Štivičić

Rođena sam u Zagrebu. Diplomirala dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Magistirirala sam Dramsko pismo na Goldsmiths Collegeu u Londonu. Pišem drame, filmske scenarije, a povremeno i uglavnom potajno i prozu.


Željka Buturović

Željka je rodjena 1973. godine u splitu a trenutno u new yorku radi na disertaciji. diplomirala je na etf-u beogradu sto je mozda cini a mozda i ne cini masterom elektrotehnike. posle toga je otisla u ameriku gde je na univerzitetu carnegie-mellon dobila diplomu bachelora u psihologiji i statistici sa minorom u filozofiji, sto ne treba mesati sa trogodisnjim diplomama "bacelora" koje su u modi u srbiji.


Milan Novković

Milan NovkovićMilan NovkovićMilan Novković, rođen 1958. u Prigrevici gde je završio osnovnu školu. Gimnaziju završio u Somboru, a ETF u Beogradu.

Od 1982. do 1986. radio za Energodatu (Energoprojekt) u grupi za sistemski softver i CAD/CAM/CAE.

Od 1987. do danas živi i radi u UK. Prve 4.5 godine u UK proveo u Rutherford Appleton Laboratories (Didcot, Oxfordshire) gde mu je focus rada bio na distribuiranim simulacijama integrisanih kola i elektronskih modula za senzore u CERN akceleratorima, satelitskoj mernoj opremi i slično, a pre nego sto se pokuša mnogo skuplja proizvodnja prototipa ili produkcija.


Srđan Fuchs

Moje ime je Srdjan. Rodjen sam u Srbiji, u Beogradu, 1975. godine. Od vaznih stvari koje sam uspeo da obavim u Srbiji za dvadeset i tri godine zivota tamo, naveo bih pohadjanje XIV bgd gimnazije, i vojsku u Novom Sadu, u sanitetskoj sluzbi. Zavrsio sam biblijsku teologiju na americkom Israel College of the Bible . Iako se odmalena interesujem za biblijsku istoriju, ne bavim se teologijom u zivotu. Bavim se utoliko sto radim kao vodic na istorijskim i arheoloskim lokacijama u Israelu, u saradnji sa izraelskim ministarstvom turizma. Takodje saradjujem sa arhivima jugoslovenskih Jevreja, sekcijom koja se izdvojila iz Muzeja Holokausta 'Jad Vashem', i sada je zasebno telo u sklopu arhiva Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu . Prevashodno radim i zivim kao instruktor sa autisticnom decom i ljudima, pri zdravstvenoj instituciji Israeli Society for the Autist Children. U Jerusalimu zivim od pocetka treceg milenijuma, tacnije, od druge nedelje palestinske intifade, od oktobra 2000. godine. Moje puno ime je Srdjan Ratkovich-Fuchs. Imam i drugih, komplikovanijih planova, ali oni su uslovljeni slozenom strukturom vremena...


Petar Janjatović

Petar JanjatovicPetar JanjatovicPetar Janjatović rođen je 30. juna 1956. godine u Beogradu. Prve kontakte sa novinarstvom imao je još u gimnaziji kao saradnik emisije "Veče uz radio" Prvog programa Radio Beograda. Od 1976. godine redovno sarađuje u novinama i časopisima različitih profila. Objavljivao je u listovima "Zdravo", "Džuboks", "Start", "Politikin zabavnik", "Rock", "Duga", "NIN", "Vreme", "Reporter", "Super Tin", "XZ", "Politika", "Tages Zeitung", "Transition" i po omladinskoj štampi na prostoru bivše Jugoslavije. Tokom svih ovih godina pripremao je i vodio muzičke radio i TV emisije. Bio je umetnički direktor poslednjeg Omladinskog festivala u Subotici 1990. godine. Od proleća 1997. do proleća 2002. godine radio je kao muzički urednik na RTV Pančevo. Dopisnik je časopisa “Billboard” sa područja Balkana i predstavnik izdavačke kuće Dallas Records za Srbiju. Kao i svaki bivši hipik vozi bicikl a jedno vreme se bavio izradom nakita. Piše kratke priče koje još uvek nije dao na uvid javnosti.


Aleksandar Stojanović

Aleksandar StojanovicAleksandar StojanovicNovinar sportske redakcije B92. U B92 od 2005. godine. (tekst sa stranice B92 lica www.b92.net/lica )

San Aleksandra Stojanovića bio je da bude blizu sporta i da bude kreativan. Iako je 1998. završio studije ekonomije, sa visokom prosečnom ocenom, tek je karijera sportskog novinara učinila da ovaj san postane stvarnost.


Aleksandar Đorđević

Aleksandar ĐorđevićAleksandar ĐorđevićRođen u Beogradu 28.1.71, menadžer u oblasti internacionalnog poslovanja, obrazovan u SAD, Italiji i Beogradu. Od 1990. započinje medijsku karijeru i postavlja standarde u više medijskih formi koje do tada nisu viđene na našim prostorima (informativni program na engleskom jeziku, izveštavanje za CNN World Report, showbiz infotainment, tele-shop, itd.).


Goran Miletić

Goran MiletićGoran MiletićRođen pre 34 godine u gradu iz kog su ponikli Ministar kapitalni, Savetnik Ministra za rokenrol i neki ideolozi Obraza. Još kao mlad shvatio je da ga zanimaju neke druge stvari (tada se to zvalo društveno-politički rad), pa je bio aktivan u mnogim organizacijama od Crvenog krsta, Ferijalnog saveza do amaterskog pozorišta. Došao u Beograd i tokom studija prava bio je aktivan na jednom protestu i pomagao više nevladinih organizacija. Pošto je u Beogradu ostao i odlučio da i dalje bude domaći izdajnik, od završetka studija se bavi ljudskim i manjinskim pravima. Radio je nekoliko godina u Fondu za humanitarno pravo kao Regionalni koordinator, a od 2004. je u Švedskom helsinškom odboru za ljudska prava. Održao je stotine predavanja iz pomenutih oblasti, napisao isto toliko raznih izveštaja i nastaviće i dalje tim tempom.


Syndicate content