Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Srđan Fuchs

Moje ime je Srdjan. Rodjen sam u Srbiji, u Beogradu, 1975. godine. Od vaznih stvari koje sam uspeo da obavim u Srbiji za dvadeset i tri godine zivota tamo, naveo bih pohadjanje XIV bgd gimnazije, i vojsku u Novom Sadu, u sanitetskoj sluzbi. Zavrsio sam biblijsku teologiju na americkom Israel College of the Bible . Iako se odmalena interesujem za biblijsku istoriju, ne bavim se teologijom u zivotu. Bavim se utoliko sto radim kao vodic na istorijskim i arheoloskim lokacijama u Israelu, u saradnji sa izraelskim ministarstvom turizma. Takodje saradjujem sa arhivima jugoslovenskih Jevreja, sekcijom koja se izdvojila iz Muzeja Holokausta 'Jad Vashem', i sada je zasebno telo u sklopu arhiva Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu . Prevashodno radim i zivim kao instruktor sa autisticnom decom i ljudima, pri zdravstvenoj instituciji Israeli Society for the Autist Children. U Jerusalimu zivim od pocetka treceg milenijuma, tacnije, od druge nedelje palestinske intifade, od oktobra 2000. godine. Moje puno ime je Srdjan Ratkovich-Fuchs. Imam i drugih, komplikovanijih planova, ali oni su uslovljeni slozenom strukturom vremena...


srdjane,

ja se bas pitala ko si ti. po ovoj biografiji se cini da bi imao mnogo sto sta zanimljivo da nam ispricas iz svog zivota......narocito me je zaintrigiralo ovo sa autisticnom decom.


suggestion

...interesantno i potpuno se slazem sa Brook.
Inace, sasvim slucajno sam u IPSu kupila knjigu od g-dina Daniela Silve "Death in Vienna" i procitala je u jednom dahu - izuzetno napisan triler!!! Tu sam i saznala za Jad Vashem i mnoge interesantne detalje iz istorije Jevreja. Odmah sam otrcala i kupila preostala njegova dela... mogli bi ste malo izreklamirati ovog pisca u jednom od narednih blogova, posebno sto sam videla ljude kako stoje pred ovim knjigama neodlucni jer nemaju nikakvu info niti preporuku. Za sve zainteresovane: http://www.danielsilvabooks.com/


važi Arinam (mal' ne napisah Surinam :) )

ćemo izreklamiramo, samo mora malo mi se stabilizuje sitjuejšo na kreditnoj kartaji, pa da si mogu pribavit tu vašu knjišku. očekujte taj blog pre 2008! a šta je vreme? jedna kap rose u vrtnjaku beskonačnosti!

:) sad tek vidim da nije ni Surinam, neg' Aniram!


:(

skinuo si link za subu...


kool

skupljam info o prvoj autističnoj kući u srbiji (novi sad).
sorry što nisam ranije odgovorio, al' tek sad sam primetio riplajz. autizam - oboljenje xxi veka. dobili smo milijardu od buša za 2007-11., al' u ostatku sveta jalovo.

keep in touch.


Arhiva jugoslovenskih Jevreja

Dragi Srđane,

Kako je moguće da se stupi u kontakt sa gorepomenutom arhivom?

Pozdrav,
Kokan


simply

preko mene :)


Pošto sam se zarekao da neću

ostavljati komentare ni na jednom blogu, samo da ti kažem da si retko pametan i normalan dečko. Ista smo generacija, što me još više raduje. Potpuno si skapirao celu priču jer si je celu i pročitao, a ne selektivno, kao što svi to rade.
Pozdrav ogroman, da smo mi živi i zdravi.
Radovan.
A da, izvorno Hrišćanstvo i izvorni komunizam. Da , čista utopija. Zato i verujem u to :) Mnogo vremena sam proveo pričajući sa Ducijem, izuzetno inteligentan čovek, mogu reći najpametniji kojeg sam sreo u životu. Mnoge teorije su za diskusiju, ali zar nije svaka.
Pozdrav još jednom i svaka čast.