Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Novi blogeri

Aleksandra Mitrović

Aleksandra MitrovicAleksandra MitrovicRođena 21. Oktobra ???? godine (ne može da se seti-davno je bilo) u Zemunu. Majka geolog, otac saobraćajni tehničar. Do 12 godine živi u Majdanpeku jer je majka radila u direkciji Majdanpečkog rudnika bakra. Priča se da je Majdanpek u to vreme bio najbogatiji grad u tadašnjoj Jugoslaviji uzimajući u obzir prihod po glavi stanovnika. Osamdesetih godina se seli u Beograd gde završava osnovnu školu ''Bora Stanković'' na Banjici, zatim IV beogradsku gimnaziju (matematički smer), pa arhitektonsku školu koju završava 1988. Zatim upisuje geološki fakultet i napušta ga na kraju III godine spoznavši da se od te nauke nikada 'leba neću najesti.

Poseduje različito profesionalno iskustvo. Kako kaže, “tezgarila” je malo na Radio Beogradu u privrednoj redakciji kao i na radiju B92 u samim počecima radija. Nakon toga dobija stalni posao u “Kolingu” kao arhitektonski tehičar. Posle “Kolinga” počinje da istražuje “nove horizonte” i početkom 2001 završava školu za berzanske brokere u organizaciji Savezne direkcije za hartije od vrednosti. Sredinom 2001. se zapošljava u kompaniji BID (Balcan investment and development company) kao asistent.

Istražujući “nove horizonte” stigla je do Egipta i do Crvenog mora 2003 godine. Zaljubljuje se u Crveno more i odlučuje da još jednom promeni svoj kurs u životu i da postane profesionalni ronilac. Time se i danas bavi i uživa u svom poslu.

Slaviša LekićSlaviša LekićSlaviša Lekić

Glavni i odgovorni urednik magazina Status. Nekadašnji novinar i urednik Reportera, NIN-a, Borbe i Naše borbe. Vođa projekta "Ko je ko u Srbiji", 1993, 1994, 1995. godine.

 

Vikipedija

WikipediaWikipediaNa ovom blogu će biti predstavljana pre svega Srpska Vikipedija, ali i ostali Vikimedijini projekti i Vikimedija Srbije.

Autori će biti članovi Vikipedije a tekstovi će se kretati od svakodnevnih zanimljivih detalja sa Vikipedije preko pregleda Vikipedije u prethodnom periodu do objava značajnih događaja na njoj.

Ovaj blog nije zvaničan blog Vikipedije na srpskom jeziku. Ono što pročitate na njemu može biti... verovatno će biti... ali, ipak, ne mora uopšte biti zvaničan stav Vikipedije na srpskom, Vikimedije Srbije, niti bilo kog drugog osim svojih autora.