Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Kemal

Kemal je tataKemal je tataBila moja keva pre nekog vremena u Istanbulu i zezala se sa Turcima, sve u fazonu: "Gde bi nama kraj bio da nismo bili petsto godina pod vama." a jedan Turcin joj odgovori: "A gde bi tek nama kraj bio da se nismo petsto godina zamajavali po Srbiji." Shvatili ljudi, eto sta napravi Kemal od Turske!

Kemal je bio nacionalista, i kao nacionalista rasturio je Otomansko carstvo da bi napravio Tursku. Hodze je poslao u dzamije, umesto arabice uveo latinicu, naterao muskarce da briju brade i oblace se po evropski, a zene da skinu marame. To je nacionalizam, a ne ova nasa pateticna zalopojka. Eh, da je nama Kemal danas u Srbiji!

Nista od moje potrage za duhovitim politicarem. Sada spustam kriterijum - trazim srpskog Ataturka (u nasoj verziji Srbotatu). Ima li takvog? I treba li nam uopste?


Google, Yahoo, Microsoft = GYM

Amerikanci su skloni tome da daju akronime pa je tako nastao i akronim GYM koji nema nikakve veze sa fizičkim vežbanjem nego sa tri kompanije koje najviše definišu budući pravac na koji će se razvijati Internet.

Kliknite ovde da vidite koje su sve kompanije kupljene od strane GYM od 1997. godine.

GoogleGoogleGoogle je verovatno trenutno najmoćnija Internet kompanija, osnovana 1998. a pravu popularnost stiče posle kraha NASDAQ berze. Ime Google potiče od reči googol što predstavlja broj 1 sa 100 nula. Osnovali su je dvojica kolege sa Standforda, Lary Page i Sergey Brin Google je, može se reći, praktičnu upotrebu reči buzz i PR-a doveo skoro do savršenstva pa je tako reč Google najčeće spominjana reč na blogovima koje pokrivaju Internet a možda i generalno. Poznati su po svom čuvenom sloganu "Don't Be Evil" i po njihovoj misiji da "organizuju svetske informacije". Ta njihova misija je sama po sebi toliko opšta da ne čudi da Google polako ali sigurno ulazi na sva polja kada je reč o Web tehnologijama. Njihov core business je pretraga a manje-više svi servisi koje vrlo često lansiraju služe tome da cene akcije održe visoko. Imaju preko 200 miliona pretraga dnevno preko njihovih raznih servisa. Treba reći da su im akcije dostigle i skoro $500 a trenutno im je cena akcije oko $400.


VARANJE

E, pošto smo sve đubre grupisali u komentarima na prethodnu temu, mogu da nastavim s blogom. Ne znam da li ste se skoro zaljubili u nekog. Ne znam da li ste primetili da je taj neko najčešće zauzet. Ne znam da li ste primetili da im, i pored toga što su zauzeti, ne smeta da varaju te s kojima su. Ne znam da li ste primetili da će i pored svega ostati s tim koga varaju. Ako i ne ostanu, ne znam da li ste razmislili o tome da će tako jednog dana varati i vas.


LETO JE ......A JA ŽIVIM U SRBIJI !!!

Zapravo ovo nam javlja Miladin Mareš jedan od posetilaca-heroja. Opet moram da upozorim na extremno uznemiravajući sadržaj ovog bloga, posebno priloženih fotografija. Pozivamo i vas da ukoliko locirate nešto što bi javnost trebalo da zna da nam to svakako pošaljete.


Most Popular Fans

Katarina GrabnerKatarina GrabnerBar da u nečemu budemo najbolji.

Name:
Katarina Grabner
Age:21
Country:Austria
Team Supporting:
Serbia and Montenegro

Trenutno je prva na FIFA rang listi.
Glasanje je u toku, a podršku joj možete dati preko ovog linka.


Molim, objasnite mi to sa fudbalom

Ne krijem da o fudbalu malo znam i da me još manje interesuje. Pa sam se začudio zašto je sinoć, kada smo igrali sa Obalom Slonovače grad bio pust kao da igramo finale svetskog prvenstva?


U NABILDOVANOM TELU, NABILDOVAN DUH?!

Bilder: Nabildovano telo a u glavi (gaćama) ništa?!Bilder: Nabildovano telo a u glavi (gaćama) ništa?!Danas su mladi poludeli za sportom i sportskim aktivnostima. Sport je postao glavna tema razgovora, naročito među muškarcima. Prate se ne samo domaće fudbalske utakmice, već i utakmice klubova iz Engleske, Nemačke, Italije, Španije, sigurno i Tunguzije. Tuku se žene jer hoće da gledaju španske serije dok je neka tekma na televiziji. Smišljaju se novi sportovi, hokej na travi, fudbal u vodi, plivanјe u živom pesku, skok pored bazena i mnogi drugi. Sportske zvezde, sa jedva završenom osnovnom školom, su multimilioneri sa prelepim suprugama / devojkama manekenkama, glumicama, pevačicama. Dovoljan razlog da veći deo muške populacije poludi za sportom i snovima o uspehu, novcu i sreći. Zbog takve sportske groznice, na svakom ćošku niču sportske hale, stadioni, sportske dvorane. Ako ne niče nešto sportsko onda nešto crkveno. Oni drugi kojima sportske aktivnosti ne idu od ruke, imaju sportske kladionice gde na sportu mogu lepo da „zarade“.


Vrednost zivota

......Po cemu je jedan covek vredniji od drugog?

Po cemu je jedno bice vrednije od drugog?

Po cemu je jedan zivot vredniji od drugog?


Napušavanje (extension pack)

Rizikujem da primim napušavanje gratis ali imam potrebu kao glavni i odgovorni web sajta da se izvinim našim uvaženim posetiteljkama i posetiocima za svu bol i patnje koje vam je ili koje će vam tek naneti naš bloger Marko Vidojković.


DA LI SRBIJA IMA DIVE ?

Hm, jučerašnji blog kao i komentari na njega (što privatni, što javni), inspirisali su me da malo razmislim da li Srbija ima dive ili ne. Tolika rasprava o Ceci (za koju, btw neznam čemu), pokazuje da Ceca (opet dopalo se to nekom ili ne), jeste diva. No, hajde da vidimo da li postoje neke druge dive osim nje. Ovo što sledi je samo predlog, pls budite slobodni/ slobodne/ slobodna pa dodajte vaše favoritkinje :)Ovo su moje DIVE KOJE IMAJU MOĆ: mnogi bi da ih pljuju ali nemaju argumente !


Levo krilo bloga-Peščanik, 16.6.2006.

Jelena Milić: Mislim da se deradikalizacija Srbije najbolje radi tako što se vaspitavaju za demokratsko građanstvo ti neopredeljeni birači koji dolaze. I taj edukativni momenat mora da postoji, masovni populizam ne može da prođe. I mislim da mora da bude još jedna druga stvar prisutna sve vreme, a to je društvena solidarnost, taj koncept solidarnosti. Kod nas je to sve nekako izvrnuto. Ti imaš udruženje roditelja opskurno nastradalih vojnika u zadnje dve-tri godine, koji jadni tumaraju od institucije do institucije, kao što je onomad tumaralo ono Udruženje porodica nestalih i kidnapovanih s Kosova, dok na kraju krajeva nisu došli tamo gde treba i počeli da rade sa Natašom i sa Fondom, pa će nešto od svega toga možda da bude kako treba. Šta je sa onom dvojicom momaka iz Topčidera, šta je sa tim nemim, nezaštićenim svedocima saradnje države sa haškim optuženicima? Ja nekako sve mislim da oni kojima je stalo, a verujem da im je iskreno stalo, da se politički kontekst suđenja za ubistvo Đinđiću istera na čistac, moraju da shvate da je taj politički kontekst isti i kada je u pitanju afera Topčider i kada su u pitanju masovne grobnice u Batajnici. Mi moramo da te sve procese politički objedinimo i da ne insistiramo samo na tom jednom procesu, nego na svima zajedno, jer su im mehanizmi potpuno isti.


NAPUŠAVANJE

Dragi posetioci bloga, pošto vas uglavnom boli uvo za teme o kojima pišem, odlučio sam da vam izađem u susret. Ovog puta tema sam JA. Slobodno me napušavajte do mile volje, a ja vam neću ostati dužan. Molim ljude koji imaju pozitivno mišljenje o meni da se ne mešaju. Muzika za leto: PRTI BEGE.


Korporativno upravljanje - a la RTS

Radio-difuzna ustanova Srbija je u subotu 10. juna u Politici objavila konkurs za generalnog direktora RTS-a. Uslovi konkursa:

  • državljanstvo SCG
  • VSS ili istaknuti novinar, medijski stručnjak i menadžer koji se dokazao izuzetnim reultatima rada u RTV kućama od nacionalnog značaja
  • najmanje 10 godina rad..
  • Molim?


    Scorpions Srebrenica Trial, June

    BoingBoing

    June 19, 2006

    The War Sports

    I always knew my Mom didn’t like the way I dressed, and the Special Court for War Crimes in Belgrade has my late Mom's taste in clothing. For all these months, the policeman at the door has taken charge of our manners, us, the special small crowd of women related to criminals and victims. He scolds us for chewing gum, sniffling aloud in grief, whatever...

    Now he stops me: my summer T-shirt is indecent. The shirt's neck
    is too large and it hangs loose. Sandals are certainly not allowed in court, but he tolerates my shoes. The T-shirt's sleeves are a proper length, but... I am trying to convince him that I won't suddenly expose my shoulder in the midst of the trial proceedings, but he doesn't trust my assurances.

    At that point, the wife of a Scorpion volunteers to help me. Her skirt is shorter than mine, but she produces a handy pin and and fastens the neck of my shirt. The Scorpion wife and the guard exchange triumphant smiles. I say: next time I will bring a burka ... Rules are rules, he does not understand my remark... I have no innate problem with obeying rules, but who is making them, and why?


    Apstinent

    Za koga da glasam?Za koga da glasam?E vala, ne znam za vas, ali ja cu da apstiniram, mislim na izbore. Demokratski blok ce imati jos jedan glas manje i to jer nemaju duha. Nista mi nije tako tesko palo, ni tranzicija ni korupcija, ali sto su im fore glupe...

    Cela nasa politicka scena pati od nedostatka smisla za humor. Prednjace radikali cija se duhovitost moze meriti "blesimetrom" (!?). Sledi Vlada Srbije, gde se istice kukavni Velja koji kad nesto provali "ljudi se smrznu". Premijer se kloni banalnosti, ali se drzi vrcavog Matije Beckovica koji svojim "neferendumom" nije uspeo da zasmeje ni svoje rodjeno selo.

    Od predsednika slaba fajda, a u opoziciji mrka kapa, tek poneka fora, uglavnom slucajno. I corava koka ubode zrno.